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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Sweet Potatoの意味・解説 > Sweet Potatoに関連した英語例文

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Sweet Potatoの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 383



例文

To provide chip-like sweet potato snacks having sweet potato as the main raw material, enabling enjoyment of the original taste of the material, having crunchy proper texture, excellent in product stability, and suppressed in the occurrence of blocking.例文帳に追加

サツマイモを主原料とし、素材本来の味が楽しめ、パリパリとした程よい食感を有し、しかも製品の安定性に優れ、かつブロッキングの発生を抑えたチップ状のサツマイモスナックを提供する。 - 特許庁

Further, sweet potato snacks attached with chips may be provided by attaching edible chips, such as sesame or peanut crushed materials, to the surfaces of the sweet potato snacks just after fried.例文帳に追加

前記フライ直後のサツマイモスナックの表面に、胡麻やピーナツ粉砕物等の可食性小片を付着させて小片付着サツマイモスナックとしてもよい。 - 特許庁

To provide a method for cultivating sweet potato, capable of growing seeding thereof from its single-leafed single node, also improving propagation rate and reducing the generation of round sweet potato as less as possible.例文帳に追加

本発明は、さつまいもを単葉単節から育苗でき、しかも増殖率を高め、丸イモの発生を極力少なくする方法の開発を課題とする。 - 特許庁

This sable cookie is obtained by using a sweet potato paste and powder of baked sweet potato as main raw materials, flour and/or starch of glutinous rice as a thickening and further adding baking powder, kneading with other compounding materials, forming and baking.例文帳に追加

サツマイモペーストと焼芋粉末を主原料とし、つなぎに小麦粉または/および餅米澱粉を用い、更に膨張剤を加え、他の配合原料と共に練り上げ、成形して焼き上げて成る。 - 特許庁

例文

As the crop plant, are cited violet sweet potato, red sweet potato, violet cabbage, carrot, red pepper, yellow pepper, corn, egg plant and other high pigment-containing edible foods.例文帳に追加

上記食用作物は紫サツマイモ、紅サツマイモ、茄子、紫キャベツ、人参、紅ピーマン、黄ピーマン、トウモロコシ、シソ等の高色素含有食用作物である。 - 特許庁


例文

The ground boiled sweet potato and/or pumpkin and the bits of deep fried tempura batter are preferably formulated in the ratio of 15-70 mass parts of the bits of deep fried tempura batter to 100 mass part of the ground boiled sweet potato and/or pumpkin.例文帳に追加

また、前記つぶしたサツマイモ及び/又はカボチャと前記天カスとが、前記つぶしたサツマイモ及び/又はカボチャ100質量部に対して天カスが15〜70質量部の割合で配合されていることが好ましい。 - 特許庁

To provide a vine cutter for sweet potato capable of certainly cutting vines of sweet potato from their roots without randomly breaking up a mulching film covering a ridge.例文帳に追加

畝に被覆されているマルチフィルムをアットランダムに細かく破らず、しかも蔓の根元部まで確実に切断できる甘藷の蔓切り機を提供する。 - 特許庁

The sweet potato processed food having desired physical properties is easily produced by mixing the regulated amount of the emulsifier with the heated sweet potato paste, and forming and heating the product.例文帳に追加

加熱済のサツマ芋ペーストに規定量の該乳化物を混合し、成形・加熱することにより簡便に所望の物性を有するサツマ芋加工食品を製造できる。 - 特許庁

To provide a method for producing a processed food having appearance, taste and palatability similar to those of roasted sweet potato and provide a packaged food like roasted sweet potato preservable over a long period.例文帳に追加

焼き芋様の外観を有し、味、食感も焼き芋に近い焼き芋類似加工食品の製造方法および焼き芋類似加工食品を長期間保存可能にした包装された焼き芋類似食品を提供すること。 - 特許庁

例文

The lunch 1 shown in the figure 1 is obtained by nipping the bits of deep fried tempura batter 4 between boiled rice layers 2, topping the ground boiled sweet potato and pumpkin 3 on the boiled rice layer and packing the ground boiled sweet potato and/or pumpkin, etc., into a container 5.例文帳に追加

図1に示す弁当1は、天カス4をご飯2の間に挟みこみ、その上につぶしたサツマイモ及び/又はカボチャ3を載せて、容器5に詰めたものである。 - 特許庁

例文

To provide a method capable of improving the yield and reducing organic loadings of sweet potato shochu lees waste water by utilizing active water and improving treated water quality of the sweet potato shochu lees waste water so as to be fitted for the discharge standard.例文帳に追加

活性水の利用による歩留まり向上にて芋焼酎廃液の有機物負荷を低減するとともに、芋焼酎廃液を放流基準に適合した処理水質に低減させる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a sweet potato seedling-inserting machine which can plant sweet potato seedlings in a mulching film-covered field, and simultaneously form holes in the mulching film, thereby being capable of saving labors for forming the holes, reducing the sizes of the formed holes as much as possible, and preventing the growth of grasses and the like.例文帳に追加

甘藷苗をマルチフィルムを被覆した圃場に植え込むと同時に、マルチフィルムに孔を開けて、孔を開ける手間を省き、開口孔をできるだけ小さくして、草等が生えることを防止できるようにする。 - 特許庁

To provide a method for easily, safely and efficiently producing caffeic acid in contrast with conventional methods difficult to produce the acid and having high production cost, and to effectively utilize unused resources such as distillation cake of sweet potato Shochu (Japanese distilled spirit) and sweet potato leaf.例文帳に追加

従来、製造が困難で価格も高価であったカフェ酸を簡便かつ安全に、しかも効率良く製造する方法を提供するとともに、甘しょ焼酎蒸留粕やサツマイモ葉など未利用資源を有効に活用する。 - 特許庁

This method for producing the sweet potato processed food comprises adding to heated sweet potato paste 3-5 wt.% of lipid and 300-500 ppm of polymer phosphoric acid (phosphate) at the weight ratio after production, forming and heating the product.例文帳に追加

加熱済のサツマ芋のペーストに、製了後の重量比率において脂質3〜5%と重合リン酸(塩)300〜500ppmを添加し、成形・加熱してサツマ芋加工食品を製造する。 - 特許庁

To provide a production method suitable for mass production of pure liquor distilled from sweet potato by using a potato koji produced by a simple method not requiring specific pretreatment such as parching and removal of liquid for reducing water contained in potato.例文帳に追加

芋に含まれる水分を減ずるための焙炒や脱汁といった特別な前処理を必要としない簡易な方法で製造された芋麹を用い、純芋焼酎の大量生産に適した製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a paste of sweet potato comprising sweet potato as main material, with good melting in the mouth, having smooth and characteristic excellent palate feeling, and to provide a filling, a tart, a crape, a bakery product, a sweet, a wrapped food or processed food.例文帳に追加

口溶けが良く、滑らかで、独特な優れた食感を有する、サツマイモを主原料としたサツマイモペーストおよび該サツマイモペーストを含有するフィリング、タルト、クレープ、ベーカリー製品、菓子類、包み込み食品または加工食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic drink containing anthocyanin which is good for one's health, having a clear reddish purple color tone and neither turbidity nor lees, and having the aroma and flavor of purple sweet potato by using the purple sweet potato which is one kind of sweet potatoes as the raw material.例文帳に追加

本発明はサツマイモの一品種である紫イモを原料として、健康に良いアントシアニンを含み、濁りやおりを生じない清澄な赤紫色の色調と紫イモの香り、風味を有する酒類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

Cleaned raw sweet potatoes are heat-treated, formed into a pellet-like or granular form, the formed sweet potatoes are cooled, sprinkled with Aspergillus oryzae, which is cultured under fixed temperature and humidity control to give sweet potato malt.例文帳に追加

洗浄した生芋を加熱処理した後にペレット状若しくは粒状に成形し、成形した芋を冷却するとともに、麹菌を散布し、その後、所定の温度及び湿度の管理下で培養して芋麹を得ることとした。 - 特許庁

To provide a sweet potato baking device to be used in selling baked sweet potatoes at a shop etc., capable of providing a consumer with soft and delicious baked sweet potatoes always in the hot state.例文帳に追加

店頭販売などの焼芋販売に使用し、いつでも熱い状態でホクホクな美味しい焼芋を消費者に提供できる芋焼装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing the sweet potato filling comprises charging an oil and fat into a sweet potato, mixing the oil and fat with the sweet potato under heating, keeping the resultant mixture in a temperature state of 70-80°C, charging egg protein and mannan, filling and packaging the obtained material and then cooling the packaged material within 30 min so that the central temperature is40°C.例文帳に追加

さつまいもに油脂を投入して加熱混合し、この混合物を70〜80℃の温度状態に保ち卵タンパク質及びマンナンを投入し、これを充填包装して後、その中心温度が40℃以下となるように30分間以内で冷却することを特徴とするサツマイモフィリングの製造方法である。 - 特許庁

This method for producing Shochu is characterized by comprising a liquidization process for allowing liquidizing enzyme agents comprising a cellulase and an α-amylase in a specific ratio to act on sweet potato subjected to a steaming thermal treatment or a wet heat thermal treatment without using a malt, thus preparing the sweet potato liquid, and a parallel double fermentation process for saccharifying the sweet potato liquid with a saccharifying amylase and simultaneously fermenting the liquid with yeast.例文帳に追加

蒸煮加熱処理又は湿熱加熱処理された薩摩芋に、麹を作用させずに、セルラーゼ及びα−アミラーゼをそれぞれ特定の割合で含有する液化酵素剤を作用させて薩摩芋液化液を調製する液化工程と、この薩摩芋液化液を糖化酵素剤により糖化しつつ酵母で発酵させる並行複発酵工程とから成ることを特徴とする焼酎の製造方法 - 特許庁

A method for imparting sweet potato cell with resistance to black spot is provided, comprising transforming the sweet potato cell with a recombinant DNA containing a gene encoding a protein mentioned below (A) or (B), i.e. a protein whose expression is induced by neck rot fungus-derived cerebroside-type elicitor that induces acquired resistance in rice and expressing the protein in the sweet potato cell.例文帳に追加

サツマイモ細胞を、イネに獲得抵抗性を誘導するイネいもち病菌由来cerebroside型エリシターにより発現が誘導されるタンパク質であって、下記(A)または(B)に示すタンパク質をコードする遺伝子を含む組み換えDNAで形質転換し、前記タンパク質をサツマイモ細胞内で発現させることを特徴とする、サツマイモ細胞に黒斑病に対する抵抗性を付与する方法。 - 特許庁

As it is believed that grinding an ink stick with drops of dew formed on the leaves of a sweet potato plant is effective for the improvement of calligraphy, seven leaves of paper mulberry on which waka poems are written are offered. 例文帳に追加

イモの葉の露で墨をすると習字が上達するといい、7枚のカジ(梶)の葉に歌を書いてたむける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The primary ingredients were sweet potato and hops; and composite beer was the equivalent of the present-day 'the third beer.' 例文帳に追加

この原材料は甘藷(サツマイモ)とホップであり、現在でいう「第三のビール」に相当するものであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After being put out from the steamer, the steamed sweet potato is peeled and expanded on bamboo screens, and dried in the sun for about a week utilizing chilly wind peculiar to the winter. 例文帳に追加

蒸し器から出した後、皮をむき、すだれに広げ冬場の寒風を利用して天日で1週間程度干す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hoshi-imo is produced in winter through early spring as a logical consequence of using fresh sweet potato. 例文帳に追加

サツマイモの収穫直後に製造されるため、必然的に干しいもの製造は冬季から初春に行われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Yellow mochi which is produced: by steaming glutinous rice together with a material which is produced by cutting a sweet potato into round slices, boiling the slices, and drying them under sunshine; mixing the two ingredients; steaming and pounding them (kankoro-mochi). 例文帳に追加

さつまいもを輪切りにし湯がいて天日で干した物ともち米を一緒に蒸して、混ぜてついた黄色の餅(甘古呂餅)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

That is, a sweet potato is steamed and then is kneaded and mixed with sugar while being hot, and subsequently it is pushed into a box and then cooled to harden. 例文帳に追加

すなわち、サツマイモを蒸して熱いうちに砂糖を練り混ぜ、四角形の型に押し詰め、冷やし固める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nowadays, imo-yokan has spread all over Japan, and is familiar as a special product of sweet potato production areas such as Kawagoe City, Saitama Prefecture. 例文帳に追加

現在では芋羊羹は日本全国に広まっており、埼玉県川越市などのサツマイモ産地の名産品としても親しまれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Afterward, Konyo left the duty of the sweet potato cultivation spread, and was involved in the old document collection and research on Dutch language. 例文帳に追加

昆陽はこれ以後、薩摩芋栽培普及の職務からは離れ、古文書収集・蘭語研究に携わっていること。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PREPARING CULTURE CELLS HAVING HIGH PIGMENT- SYNTHETIC ABILITY FROM SWEET POTATO BEARING ANTHOCYANIN PIGMENT例文帳に追加

アントシアニン色素を含有するサツマイモから高い色素合成能を有する培養細胞を作成する方法 - 特許庁

This processed product having yacon as the main raw material is obtained by fermenting the mixture of yacon and purple sweet potato in the presence of lactic acid fermentation bacteria.例文帳に追加

ヤーコンを主原料とする加工食品は、ヤーコンと紫芋との混合物を乳酸発酵菌の存在下で発酵させることにより得られる。 - 特許庁

To provide low calorie lactic acid bacteria beverage having as the raw material colored sweet potato and highly containing anthocyanin having rich bioactive substances.例文帳に追加

有色サツマイモを原料とした生理活性物質に富むアントシアニンを高濃度に含み、低カロリーの乳酸菌飲料を提供する。 - 特許庁

This 6-caffeoyl sophorose is efficiently obtained by heating and hydrolyzing a pigment of Murasakikansho (purple-colored sweet potato) under an acidic condition of a pH 2 to 5.例文帳に追加

紫甘しょ色素をpH2からpH5の酸性条件下で加熱して加水分解することにより、効率的に6−カフェオイルソホロースが得られる。 - 特許庁

Especially, a Miso having light pale-yellow color tone can be produced by mixing the colored sweet potato having high carotene content in the fermentation of the Miso.例文帳に追加

特に、味噌の仕込み時に高カロテン含有有色甘藷を混合することで、淡黄色で明るい色調の味噌を得ることができる。 - 特許庁

To provide breads containing active components of sweet potato Shochu vinasse liquid and excellent in functionality, palate feeling and flavor, and to provide a method for producing the breads.例文帳に追加

甘藷蒸留粕液体部の有効成分を含有し、機能性、食感及び風味に優れたパン類及びその製造方法の提供。 - 特許庁

To obtain a liqueur directly and maximally extracting and expressing characteristics of Shochu (Japanese distilled spirit) and purple sweet potato used as raw materials.例文帳に追加

原料に用いた焼酎の特性と紫イモの特性を直接最大限に抽出表現したリキュールを提供する。 - 特許庁

The cDNA of the isolated expansin gene of the sweet potato, having a base sequence comprising a specific sequence is provided.例文帳に追加

特定の配列からなる塩基配列を有する単離されたサツマイモエクスパンシン遺伝子のcDNAを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing purple sweet potato vinegar, enabling the stabilization of an anthocyanin pigment and sundry germ contamination to be prevented and easy in production management.例文帳に追加

アントシアニン色素の安定化と雑菌汚染防止が可能で製造管理が容易な紫サツマイモ酢の製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a basidiomycete mycelium liquid culture method using a culture medium containing red sweet potato as a main component.例文帳に追加

担子菌類の紅芋を主成分とした培地を使用した担子菌類の菌糸体液体培養法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing processed products of leaves and stems of sweet potato, which products have high polyphenol contents and/or antioxidative activity.例文帳に追加

ポリフェノール含有量および/または抗酸化活性が高い甘藷茎葉処理物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing purple sweet potato squeezed drink in which the vivid magenda color of anthocyanin pigment hardly changes for a long period.例文帳に追加

アントシアニン色素の鮮やかな赤紫色の色調が、長期的に変化し難い紅芋搾汁飲料を製造する方法を提供する。 - 特許庁

This tyrosinase activity inhibitor is characterized by containing a water-soluble solvent extract of sweet potato skins, especially a water extract.例文帳に追加

サツマイモ外皮の水溶性溶媒抽出物を含むことを特徴とするチロシナーゼ活性抑制剤であり、好適には水抽出物である。 - 特許庁

The rotation body 9 is formed in net shape and has a storage part 90 that can hold the sweet potato F, inside the hollow.例文帳に追加

回転体9は、網状に形成され、その中空内部にサツマイモFを保持可能な収容部90を有している。 - 特許庁

To provide a sweet potato powder with good flavor which can be used for raw materials, such as soup and confectionery and food and drink using the powder.例文帳に追加

スープ、菓子等の原料に用いることができる風味良好なサツマイモパウダー、およびそれを用いた飲食品を提供すること。 - 特許庁

FOOD USING PURPLE SWEET POTATO, ITS PRODUCTION AND APPARATUS FOR STIRRING FOOD AND STIRRING OF FOOD例文帳に追加

紫サツマイモを用いた食品およびその製造方法ならびに食品撹拌装置および食品撹拌方法 - 特許庁

STEAMING METHOD AND APPARATUS FOR PREVENTING OCCURRENCE OF INTERNAL WHITENESS IN PRODUCTION OF FINELY CUT AND DRIED STRIP OF STEAMED SWEET POTATO AND PROMOTING ENZYMATIC DECOMPOSITION OF STARCH例文帳に追加

甘藷蒸切干し製造における中白の発生を防止し澱粉の酵素分解を促進する蒸し方法および装置 - 特許庁

To provide a raising and conveying conveyor and a relay conveyor which surely push sweet potato vines to a finely cutting cutter.例文帳に追加

甘藷つるを細断カッターに確実に押し込める引き上げ搬送コンベア、中継コンベアを提供する。 - 特許庁

To provide a cosmetic product, and a hair restoration and hair-growth agent which comprise 1-90% by weight of extraction liquid making sweet potato white distilled liquor lees as a major component.例文帳に追加

甘薯焼酎粕を主成分として抽出液1〜90%重量物からなる化粧料及び育毛、発毛剤を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain a lunch topped with an ingredient not hardening even after cooling, having a flavor which an eater feels when he or she takes a deep batter fried food of sweet potato or pumpkin.例文帳に追加

冷めても硬くならず、食したときにサツマイモやカボチャの天ぷらを食しているような風味を有する具を載せた弁当を提供する。 - 特許庁

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