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citronを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 91



例文

Mizuo Village, which has lately become famous for its hot citron bath, is located about four kilometers north of this station, and the residents' association operates its own bus. 例文帳に追加

北約4kmに、近年柚子風呂で有名な水尾集落があり、自治会バスが運行されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is desirable that the citrus fruits comprise a citron belonging to the genus Citrus of family Rutaceae or its near relative kinds.例文帳に追加

前記柑橘類は、ミカン科ミカン属ユズあるいはその近縁種であることが好ましい。 - 特許庁

CITRON SKIN-LIKE COATED PANEL SUPERIOR IN CONTAMINATION RESISTANCE AND INJURY RESISTANCE AND METHOD FOR MANUFACTURING THE COATED PANEL例文帳に追加

耐汚染性、耐傷付性に優れた柚子肌状塗装板およびその製造方法 - 特許庁

To provide acid liquid seasoning which keeps citron flavor stable even after preserving.例文帳に追加

ユズの香りが保管後においても安定な酸性液状調味料を提供する。 - 特許庁

例文

moderately sweet raised roll containing spices and raisins and citron and decorated with a cross-shaped sugar glaze 例文帳に追加

適度に発酵し、スパイス、レーズン、およびシトロンが入っていて、十字形に砂糖シロップで飾り付けられた甘いロールパン - 日本語WordNet


例文

In the early Showa era, the growth of the citrus market reached its first peak with cultivation of Chinese citron and navel oranges imported from the USA. 例文帳に追加

昭和初期にはナツミカンやアメリカから輸入されたネーブルオレンジ等も広く栽培され、柑橘市場の成長は最初のピークを迎える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, as well as the custom called 'Komorigaki' of the persimmon, in which the harvest leaves some of the fruit, the yuzu citron has the same custom, called 'Komoriyuzu' in some regions. 例文帳に追加

なお、収穫時にその実をすべて収穫しないカキノキの「木守柿」の風習と同様に、ユズにも「木守柚」という風習がある地方もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a suggestion to taste yuzu citron itself, not as a condiment, there is a recipe to confit it in sugar and honey by slicing the fruit into rounds with its pericarp intact. 例文帳に追加

薬味としてではなくユズ自体を味わう調理例としては、果皮ごと薄く輪切りにして砂糖や蜂蜜に漬け込む方法などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said in Japan that taking yuzu-yu (a yuzu citron bath) and eating Toji-gayu (winter solstice rice gruel), which is azuki-gayu (rice gruel with red beans), and pumpkins on the day prevent catching cold. 例文帳に追加

日本では、この日に柚子湯に入り、冬至粥(小豆粥)やカボチャを食べると風邪をひかないと言われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

There are many products that use not only guts but also fish meat, or seasoned with Yuzu citron or red peppers, and many makers are competing to sell various products. 例文帳に追加

内臓だけではなく、身も漬け込んだもの、柚子や唐辛子で風味をつけたものなども有り、数多くのメーカーが様々な商品で競い合っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In addition to black- or white-colored board-shaped types, twisted types and ball-shaped types flavored with green laver, sesame, citron, or cayenne pepper powder are available. 例文帳に追加

-黒・白の板状に加え、ひねったものや青海苔・ごま・ゆず・一味唐辛子などの団子状の物もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Furthermore, since the citron which is used for the yuzu cup must not have any damages and be of good quality, yubeshi is often served as luxurious chaka (a cake served with tea) at chaseki (tea ceremony seat). 例文帳に追加

また、柚釜に使用されるユズも傷のない、上質なものが必要とされるため、贅沢な茶菓として茶席で供される機会も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A mixture of minced citron skin, glutinous rice flour, rice powder, white bean paste, soy sauce, and sugar, etc. is steamed and wrapped with a bamboo sheath. 例文帳に追加

ユズの皮を刻んだものともち米粉、上新粉、白味噌、醤油、砂糖などを混ぜて蒸し、竹の皮に包んだもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a citron pepper highly safe because of a small general viable count, having reduced grassy-smelling of pepper without increasing the amount of salinity, enabling a maturing treatment to be omitted, and produced by utilizing a composition having large particle diameters which are discarded in a conventional product; and to provide a method for producing the citron pepper.例文帳に追加

従来品では廃棄されていた粒径の大きい組成物も有効に利用し、一般生菌数が少なくて安全性が高く、しかも、塩分量を多くせずに唐辛子の青臭さを押さえ、かつ、熟成処理を省略することができる柚子胡椒とその製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing citron tea comprises the following process: cutting citron fruits followed by mashing them with a mixer to be formed into a pasty state; adding sugar, fructose and honey, and further citric acid and vitamin C as necessary to the pasty fruits to be mixed; and subjecting the mixture to preheating treatment followed by charging the mixture in a container and sealing the container closely.例文帳に追加

柚子の果実を、切断した後、ミキサー機ですりつぶしてペースト状になし、これに、砂糖、果糖及び蜂蜜、さらに必要に応じ、クエン酸及びビタミンCを加えて配合し、予熱後、容器に入れて密封することにより柚子茶を製造する。 - 特許庁

Some facilities hold traditional events based on ancient Japanese customs such as the hot citron bath, sweat-flat bath, etc., in keeping with the calendar, and some offer discounts or free services for children and the elderly. 例文帳に追加

日本古来のならわしから柚子湯、菖蒲湯(しょうぶゆ)などの伝統行事を暦にあわせて行ったり、子供や年配客向けの割引・無料サービスを行うところもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are three main groups of yuzu citrons currently being cultivated in Japan, such as the 'Mokuto group' as honyuzu, the 'Yamane group' as early-fruition varieties and 'Tadanishiki' as a nuclear (seedless) yuzu citron. 例文帳に追加

現在の日本で栽培されるユズには主に3系統あり、本ユズとして「木頭系」・早期結実品種として「山根系」・無核(種無し)ユズとして「多田錦」がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It's made by mixing the pericarp of the yuzu citron with green chili when the pericarp is green and with red chili when it's ripened in yellow, and then salt is added and the result is either green or red in color. 例文帳に追加

これは柚子の皮に、皮が青い時は青唐辛子を、黄色く熟している時は赤唐辛子を、そして塩を混ぜて作るもので、緑色または赤色をしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The typical ingredients are: Mochi, chicken fillets or chicken dumplings; greens (komatsuna, Japanese honewort, or spinach); boiled fish paste or carrots for color; and citron for flavor. 例文帳に追加

具材の代表的なものは、餅・鶏肉の切身または肉団子にしたもの・青味(小松菜、ミツバ、ホウレンソウ)・色気(彩りを添えるため)に蒲鉾やニンジン・香りにユズなどを載せる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fillet of fish such as tilefish, butterfish, yellowtail, Japanese Spanish mackerel, or Japanese barracuda as well as chicken are marinated for several days in a sauce called 'yuanji,' which is made of equal amount of soy sauce, sake, and mirin (a type of sweet sake used in cooking) with round slices of citron, then grilled after draining excess liquid. 例文帳に追加

アマダイ、マナガツオ、ブリ、サワラ、カマスなどの魚の切り身や鶏肉などを、醤油、酒、みりんを111であわせ、ユズの輪切りを加えてつくった漬けダレである「ゆうあん地」に数日間漬けこみ、汁気を切った後に焼き上げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At present, the seasoning materials used for 'namasu' are sweet vinegar, "nihaizu" (vinegar and soy sauce mixed in roughly equal proportions), "sanbaizu" (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), Japanese citron vinegar, "tadesu" (vinegar with water pepper) and so on, but traditionally boiled-down sake (made by mixing dried bonito, Japanese apricot, sake, water and soy sauce and boiling them down) and so on were also used. 例文帳に追加

現在「なます」の調味料として用いられるものとしては、甘酢、二杯酢、三杯酢、ゆず酢、たで酢などがあるが、古くは煎り酒(鰹節、梅干、酒、水、溜まりを合わせて煮詰めたもの)なども用いられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Misodengaku" is a dish prepared by skewering foodstuffs such as tofu, konnyaku, egg plant and satoimo (taro), pasting them with Japanese-lemon (citron) or Japanese-pepper flavored miso (bean paste) and then roasting them. 例文帳に追加

味噌田楽(みそでんがく)とは、豆腐やこんにゃく、ナスやサトイモなどを串に刺し、ユズやサンショウなどで香りをつけた味噌を塗りつけて焼いた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sauce: sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), tosazu (vinegar flavored with dried bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), soy sauce with citrus fruits or yuzu (Japanese citron), soy sauce with ginger and so on, and the combinations differ according to the eastern part or the central part of the prefecture. 例文帳に追加

タレ:三杯酢、土佐酢、柑橘類・柚の酢の汁を使う醤油タレ、生姜醤油など県東部と中央部では違いがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A part of cyclodextrin includes an extract from plants such as Japanese horseradish, ginger, mustard, red pepper, lemons, oranges, Yuzu citron, powdered green tea, or roses.例文帳に追加

また、シクロデキストリンの一部は、ワサビ、ジンジャー、マスタード、唐辛子、レモン、オレンジ、ユズ、抹茶、あるいはバラなどといった植物から抽出したエキスを包接している。 - 特許庁

To provide a citron black bean beverage improved in flavor through masking of bean flavor peculiar to a black bean water extract, and addition of mild acid taste and mellow aroma.例文帳に追加

黒豆の水抽出液に特有の豆臭のマスキング、まろやかな酸味の付加、芳醇な香りの付加により、風味が改善された柚子黒豆飲料を提供する。 - 特許庁

The spices are derived from apricot, pear, citron, lavender, jasmine, rose, juniper berry and ginger.例文帳に追加

香料が、アプリコット、ペアー、ユズ、ラベンター、ジャスミン、バラ、ジュニパーベリー、ジンシャー由来のものであることを特徴とする、飲料または低アルコール飲料。 - 特許庁

The acid liquid seasoning is obtained by mixing with 1 pt. of citrus oil, 4-600 pts. of citron vinegar (an acetic acid acidity 5% conversion rate) made by acetic acid fermentation.例文帳に追加

柑橘オイル1部に対し、酢酸発酵させてなるユズ酢(酢酸酸度5%換算)を4〜600部配合することを特徴とする酸性液状調味料。 - 特許庁

To obtain a polypropylene-based film slightly developing such uneven patterns on the film surface as citron-like skin caused by retorting process, and suitable as a food packaging material.例文帳に追加

レトルト殺菌処理によるユズ肌等のフィルム表面の凹凸状の模様の発生が少ない食品包装材料として好適なポリプロピレン系フィルムを提供する。 - 特許庁

To make the fine citron-skin surface of an unsaturated polyester resin due to cure shrinkage nearly smooth as it appears and obtain a texture which looks better and has a more definitely embossed contour.例文帳に追加

不飽和ポリエステル樹脂の硬化収縮に伴う微細な柚肌状の表面を、より平滑に近い状態にし、映り込み性、エンボス輪郭を高めた質感を得る。 - 特許庁

This seasoning containing the collagen is produced by adding a single red pepper, well-refined sugar, consomme, a little bit of peel of citron and collagen powder into heated olive oil, agitating while heating to produce the seasoning dissolving the collagen powder as a whole.例文帳に追加

熱したオリーブ油に一味唐辛子、上白糖、コンソメ、少量のゆず皮、コラーゲンパウダーを入れ、これを加熱しながら掻き混ぜることにより、全体にコラーゲンパウダーを溶かし込んだ状態のコラーゲン入り調味料を造る。 - 特許庁

The cosmetic beverage contains collagen peptide, yeast extract, one or more substances selected from the group consisting of plant-derived catechin, tannin, and citron polyphenol, and decomposed agar and/or decomposed devil's tongue each fermented with lactobacillus.例文帳に追加

コラーゲンペプチドと、酵母エキスと、植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上と、乳酸菌で発酵させた寒天分解物及び/又はコンニャク分解物とを含有することを特徴とする美容飲料。 - 特許庁

The jelly includes at least one kind selected from the group consisting of collagen peptide, a yeast extract, catechin derived from plant, tannin, and citron polyphenol, an agar decomposition product and/or a Konnyaku decomposition product fermented by lactic acid bacterium, and a gelling agent.例文帳に追加

コラーゲンペプチド、酵母エキス、植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上、乳酸菌で発酵させた寒天分解物及び/又はコンニャク分解物、ならびにゲル化剤を含有することを特徴とするゼリー。 - 特許庁

The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed or garlic tuber, or an extract thereof thereto to enhance the fermentation rate by enhancing the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms.例文帳に追加

アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子又はニンニク塊茎の粉砕物又はその抽出物を添加して発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させて発酵速度を向上させる。 - 特許庁

To provide an apparatus for squeezing citrus fruits which improves squeezing efficiency and squeezing quality by adjusting the optimum squeezing status simply and accurately according to sizes and kinds of citrus fruits in particular, regarding the apparatus for squeezing the citrus fruits using mainly the fruit juice and fruit peels of such as citron, "Sudachi", "Kabosu", "Buntan", lemon, and lime.例文帳に追加

柚子,スダチ,カボス,文旦,レモン,ライム等の主として果汁や果皮を利用する柑橘類果実の搾汁装置に関し、特には柑橘類果実の種類やサイズに応じて最適の搾汁状態を簡便、かつ、正確に調節可能とすることによって、搾汁効率と搾汁品質を向上させる。 - 特許庁

To provide a method for simply manufacturing an electrically conductive member equipped with a covering layer by neither deteriorating the properties and performance of electrically conductive members nor causing citron skin and coating non-uniformity when the surface covering layer of electrically conductive members is formed by the immersion coating method, and to provide a manufacturing apparatus therefor.例文帳に追加

導電性部材の表面被覆層を浸漬塗工法により形成する際、導電性部材の特性、性能を悪化させることなく、ユズ肌、塗工ムラが発生しない被覆層を備えた導電性部材を、簡便に得ることが出来る製造方法及びその装置を提供する。 - 特許庁

The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of a farm crop selected from citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed, ginger, Japanese ginger, garlic tuber and Gloriosa bulb, or an extract thereof thereto in the temperature range of 33-40°C to enhance the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms.例文帳に追加

アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子,ショウガ,ミョウガ,ニンニク塊茎,グロリオサ球根から選択された農産物の粉砕物又はその抽出物を添加して、33℃〜40℃の温度領域で発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させる。 - 特許庁

The gumi candies suppressed in collagen smell contain, based on 100 pts.wt. of a candy base, 1-20 pts.wt. of collagen peptide, 0.01-1 pt.wt. of yeast extract, and a total amount of 0.1-100 ppm of at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from vegetables, tannin, and citron polyphenol.例文帳に追加

キャンディベース100重量部に対して、コラーゲンペプチドを1〜20重量部、酵母エキスを0.01〜1重量部含有し、かつ植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を総量0.1ppm〜100ppm含有することを特徴とするコラーゲン臭を抑えたグミキャンディ。 - 特許庁

This collagen peptide-containing drink suppressed in collagen odor contains 1-20 wt.% of collagen peptide, 0.01-1 wt.% of yeast extract, and a total amount of 0.1 ppm-100 ppm of at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from plants, tannin and citron polyphenol.例文帳に追加

コラーゲンペプチドを1〜20重量%、酵母エキスを0.01〜1重量%含有し、かつ植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を総量0.1ppm〜100ppm含有することを特徴とするコラーゲン臭を抑えたコラーゲンペプチド含有飲料。 - 特許庁

The method for producing the drink includes a process of adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer solution followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from plants, tannin and citron polyphenol so as to prepare a collagen peptide solution, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a drink.例文帳に追加

該飲料は、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液を飲料と混合する工程を経て製造される。 - 特許庁

The method for producing the gumi candies comprises a process of preparing a collagen peptide solution through adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer liquid followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from vegetables, tannin, and citron polyphenol, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a candy base.例文帳に追加

該グミキャンディは、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液をキャンディベースと混合する工程を経て製造される。 - 特許庁

例文

When 0.07% freshness-keeping agent containing the extract of the coffee beans extracted from the coffee beans is added to bean sprouts, the leaves the Japanese radish, carrots and skins of citron, and the resultant products are dried at 60°C for 12 hr to provide dried vegetables, the dried vegetables still keep original colors, have small amount of shrinkage, and provide fresh feeling.例文帳に追加

また、もやし、大根葉、人参、柚子の皮について、コーヒー豆から抽出されたコーヒー豆抽出物を含む鮮度保持剤を0.07%添加した後、60℃で12時間乾燥を行って、乾燥野菜を製造した結果、乾燥野菜は依然として元の色が残されており、しかも縮れが少なく、新鮮さが感じられることが分かった。 - 特許庁

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