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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > raw foodの意味・解説 > raw foodに関連した英語例文

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raw foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1387



例文

To provide a method for producing a health supplementary food using as the raw material thin coat of onions, having high content of quercetin of a sulfur compound said to have an effect on hypertension prevention through an action of decomposing thrombus and neutral lipid and conventionally thrown out in many cases, intended for contributing to prevention of geriatric diseases such as hypertension and bearing an aid in creating a healthy society.例文帳に追加

血栓、中性脂肪を分解する作用によって高血圧予防に効果があると言われる硫黄化合物のケルセチンの含有比率が高く、従来までは廃棄される事が多かったタマネギの薄皮を原料とする健康補助食品の製造による高血圧等の成人病予防に貢献し、健康的社会の創出の一助を担う。 - 特許庁

This method for producing an instant processed food comprises heating at about 30°C to about 110°C wheat flour or starch added with a pasty or powdery raw material made of marine product or agricultural product material while gradually stirring to pregelatinize and solidify the resultant product and adjusting the water content of the resultant product thus obtained followed by rolling to reshape it to a prescribed form.例文帳に追加

本発明による即席加工食品の製造法は、小麦粉又は澱粉に海産物又は農産物材料から成るペースト状又は粉末状原料を漸次攪拌添加しながら約30℃〜約110℃の範囲で加熱してアルファ化して、凝固し、こうして得られたものを水分調整して圧延して所定の形状に整形することから成る。 - 特許庁

To provide a new microorganism having an excellent solubilizing ability to solubilize various kinds of organic solid materials such as biological sludge, e.g. raw sludge and excessive sludge discharged from a sewage treatment process of a sewage treatment plant, a night soil treatment plant, etc., or organic sludge discharged from a production process or a wastewater treatment process of a food factory, a chemical factory, etc.例文帳に追加

下水処理場、屎尿処理場などの下水処理プロセスから排出される生汚泥及び余剰汚泥等の生物性汚泥、或いは食品工場、化学工場などの製造プロセスまたは排水処理プロセスから排出される有機性汚泥等の各種の有機性固形物を可溶化する優れた可溶化能を有する新規微生物を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a rubber composition as a molding raw material, for a sealant which maintains designated values of the tensile strength, elongation and permanent compression set even when used at high temperatures and besides exhibits little deterioration of the rubber and little elution from the rubber, and hence can be suitably used particularly for a gasket of a plate-type heat exchanger used in the food industry.例文帳に追加

高温で使用した場合でも所定の引張強さ、伸び、圧縮永久ひずみの値を維持し、さらにゴムの劣化やゴムからの溶出物が少ないシール材の成形原料となるゴム組成物、特に食品業界で使用されるプレート式熱交換器のガスケット用に適したゴム組成物を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the acidic gel-like food is characterized by comprising a protein-insolubilizing process for thermally denaturing the protein of raw material to form the insoluble protein, a pH-adjusting process for mixing the insoluble protein with the gellant gum and adjusting the mixture into an acidic state, and a gelling process for gelling the pH-adjusted mixture.例文帳に追加

この酸性ゲル状食品は、原料たんぱく質を加熱変性して不溶化たんぱく質を形成するたんぱく質不溶化工程と、前記不溶化たんぱく質とジェランガムとを混合して酸性に調整するpH調整工程と、前記pH調整後の混合物をゲル化するゲル化工程によって製造される。 - 特許庁


例文

To provide a tea product enabling a consumer to drink without anxiety, and promoting tea production, sales and its utilization for industrial materials by solving problems regarding sanitary matters, appearance or consumer's images respectively resulted from foreign substances through removing minute foreign substances adhering to tea leaves, and to provide raw material fresh tea leaves for tea processed food.例文帳に追加

茶葉に付着した微細な異物を除去し、これら異物を起因とする衛生上の問題、および外観や消費者イメージの問題を解決し、茶の製品化や販売及び食品工業原料への利用を促進し、消費者が安心して飲用できる茶製品及び茶加工食品用の原料茶葉を提供すること。 - 特許庁

To provide a gelling agent containing food from which an amylase inhibitor and/or a lipase inhibitor as raw materials for diet can surely be taken in effective amounts without a time restriction, retaining the inhibitors in a stomach to inhibit the activities of amylase and lipase, and simultaneously capable of effectively controlling the appetite, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

ダイエット素材のアミラーゼインヒビター及び/又はリパーゼインヒビターを時間的な制約を受けずに摂取することが可能であり、かつ有効量を確実に摂取し、インヒビターを胃中に滞留させ、アミラーゼ、リパーゼの活性を阻害させると共に食欲自体を効果的にコントロールできるゲル化剤含有食品及びその製法を提供する。 - 特許庁

The gummi-candy-like food 90 is produced through a konnyaku producing process P10 for producing konnyaku 30 by adding konnyaku powder 10 and the other starch 20 as raw materials, a seasoning process P20 for seasoning konnyaku 30 obtained in the konnyaku producing process P10 with appropriate seasoning 40, and a drying process P30 for drying the seasoned konnyaku 60 obtained in the seasoning process P20.例文帳に追加

原料としてこんにゃく粉10とそれ以外のでんぷん20を加えてこんにゃく30を製造するこんにゃく製造工程P10と、こんにゃく製造工程P10によって得られたこんにゃく30を適宜の調味料40によって調味処理する調味工程P20と、調味工程P20によって得られた調味済みこんにゃく60を乾燥処理する乾燥工程P30とを経て、グミ様食品90を製造する。 - 特許庁

This method for producing the Nemacystus decipiens processed food includes washing Nemacystus decipiens preserved with salt in water followed by desalting and removing harshness, sufficiently crushing the product so as not to leave the original shape of Nemacystus decipiens followed by sufficiently boiling to sterilize, and further mixing raw peanuts in a soaked and crushed condition with the product, and adding tapioca starch to the product followed by boiling to coagulate.例文帳に追加

塩蔵のモズクを水洗いして塩抜きとあく抜きを行なった後、充分に破砕してモズクの原形が残らない状態にして充分に煮て殺菌し、かつ、生の落花生を浸漬してから破砕した状態で混合すると共にタピオカ澱粉を添加して煮ることによって固めることを特徴とするモズク加工食品の製造方法である。 - 特許庁

例文

To provide an oily liquid catechin-containing antioxidation and preservability improvement formulation which contains catechin dissolved in an oily solvent, does not substantially contain a surface-active component such as an emulsifier, and excels in storage stability, whereby it is used for antioxidation or preservability improvement in many fields such as food and drink, cosmetics and pharmaceutical products or is useful as raw material for producing those, and a method for producing the formulation.例文帳に追加

油状溶剤中にカテキンを溶解させ、実質的に乳化剤等の界面活性成分を含まず、しかも、保存安定性に優れており、これによって飲食物、化粧料、医薬品等の多くの分野において抗酸化あるいは保存性向上の目的での用途に、また、その製造原料として有用な油状液体のカテキン含有抗酸化および保存性向上製剤及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

The package product for the preservation of dumplings and rice cakes is produced by sealing dumplings and rice cakes 1 containing a starch raw material and a sugar in a food-packaging container 3, with the dumplings and rice cakes suspended in a preservation liquid 2 containing a sugar, wherein the sugar content of the preservation liquid 2 is adjusted to a level substantially similar to the sugar content of the dumpling and rice cake 1.例文帳に追加

団子・餅類保存用のパッケージ製品は、澱粉質原料と糖類を含む団子・餅類1を、糖類を含む保存液2に浮遊させた状態、食品包装用の容器3中に密封して成り、保存液2の糖度が団子・餅類1の糖度と実質的に同程度に調整されていることを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing the jelly state cooked, frozen egg food having50% water content of the product and 5-50% blended amount of liquid egg to the product based on raw egg is provided by heat-cooking the mixed liquid of the liquid egg, prepared by mixing heat-swollen carrageenan, the liquid egg, dextrin and/or reduced dextrin, to make it jelly state.例文帳に追加

製品の水分含量が50%以上であり、液卵の配合量が製品に対して生換算で5〜50%であるゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法において、加熱膨潤したカラギナンと、液卵と、デキストリン及び/又は還元デキストリンとを混合して製した液卵混合液を加熱調理してゼリー状とするゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法。 - 特許庁

The instant food is obtained by cutting raw flour dumpling into easily eatable size, putting into a unit container of a commercial container size, drying water with hot oil or by freeze-drying to solidify into a block of the unit container shape, putting the solidified dry flour dumping into a synthetic resin hot water-resistant cup of a synthetic resin and welding or adhering a sealing cap.例文帳に追加

カップ入りインスタント食品であって、生すいとんを食べやすい大きさに裁断し商品容器サイズの単位容器に入れて高熱油またはフリーズドライにより水分を乾燥させて単位容器状に一塊に固まらせた乾燥すいとんを、合成樹脂製耐熱湯カップに移し替えて密閉蓋を溶着又は接着した構成からなる。 - 特許庁

This mushroom paste for adding to the food is provided by heat-treating and finely dividing the mushroom so as not to remain its original shape, also mixing with a liquid component such as water content added with liquid for boiling the same, etc., to make it a paste state and having more amount of liquid component than the liquid component such as water content presenting in the raw mushroom itself.例文帳に追加

キノコが、加熱処理されると共に原形を留めないように細分化され、且つ、茹で汁等の添加された水分等の液体成分との混合によってペースト状にされ、生のキノコ自体に存在する水分等の液体成分よりも多くの分量の液体成分を有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a composite laminate-like bakery dough in which a taste raw material is uniformly dispersed and from which a laminar bakery food having good floated portions, taste and texture can be produced, and to provide a method for producing a composite laminate-like bakery dough, by which the bakery dough can be produced without a special form of roll-in oils and fats.例文帳に追加

呈味素材が均一に分散されており、良好な浮き、呈味、食感を有する層状ベーカリー食品を製造することができる複合積層状ベーカリー生地、及び、該ベーカリー生地を、特殊な形態のロールイン油脂を使用することなく製造することのできる、複合積層状ベーカリー生地の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide functional food increasing an amount of peripheral blood flow in vivo to promote cellular metabolism in vivo so that respective components having potential for turning to raw material for brain hormone once ingested in vivo are rapidly and favorably absorbed in the digestion/absorption organs in vivo, and rapidly and favorably pass through the blood-brain barrier in vivo to be rapidly and favorably absorbed in brain cells.例文帳に追加

生体に摂取されたときに、脳内ホルモンの原料となり得る各成分が生体内の消化吸収器官において迅速かつ良好に吸収されるとともに、生体内の血液脳関門を迅速かつ良好に通過して脳細胞に迅速かつ良好に吸収されるために、生体内の末梢血流量が増加して、生体の細胞代謝が促進される機能性食物を提供する。 - 特許庁

The method for producing the fermented feed having the dry pasture as the raw material comprises holding in a sealed fermentation tank 10-80% (mass) of the dry pasture or dry ensilage and 90-20% (mass) of the leftovers of food, stirring the resultant product followed by adjusting a fermentation condition and subjecting the resultant product to the anaerobic fermentation and then vacuum packaging the fermented feed thus obtained.例文帳に追加

この発明は、乾牧草類または乾燥エンシレージ10%〜80%(質量)と、食物残滓物90%〜20%(質量)とを密閉発酵槽に収容し、撹拌すると共に、発酵条件を調整し、嫌気性発酵させて得た発酵飼料を真空包装することを特徴とした乾牧草等を原料とする発酵飼料の製造方法により目的を達成した。 - 特許庁

The oils or fats and the phosphate are contained in amounts of 5-20 wt.% and 0.01-1.0 wt.%, respectively, and the natural food raw material containing the emulsifying component is contained in an amount of 0.1-15.0 wt.% as the content of the emulsifying component.例文帳に追加

本発明の牛乳様食品は、油脂、乳化性成分を含む天然由来の食品素材、リン酸塩及び水を含む水中油型の乳化物であって、油脂が5〜20重量%、乳化性成分を含む天然由来の食品素材が乳化性成分の含有量として0.1〜15.0重量%、リン酸塩が0.01〜1.0重量%含有されていることを特徴とする。 - 特許庁

To obtain a high-quality tomato processed product richly containing flavor inherited from a raw material and active ingredient such as vitamin C, having vivid red tone of color peculiar to tomato without lowering flavor and active ingredient such as vitamin C even if preserving for a long period and having characteristics of a long shelf life without deteriorating tone of color, and to provide a tomato processed food having the characteristics.例文帳に追加

原料本来の風味とビタミンC等の有用成分を豊富に含有し、しかも長期間保存しても風味やビタミンC等の有用成分が低下せずトマト特有の赤みが鮮やかな色調を有し、しかも色調が劣化しないシェルフライフの長い特徴を有する高品質トマト処理物、および同特徴を有するトマト加工食品を得る。 - 特許庁

To provide a functionalal material capable of demonstrating oxidation power and anti-oxidation power by using titanium oxide with oxidizing power and ascorbic acid, an ascorbic acid derivative or catechin with antioxidation power, a manufacturing method for the functional material, a composition for a cosmetic raw material using the functional material, an air permeation filter using the functional material and a food additive using the functional material.例文帳に追加

酸化力のある酸化チタン及び抗酸化力のあるアスコルビン酸、アスコルビン酸誘導体又はカテキン類を用い、その両者の機能を発揮できる機能性材料及びその製造方法を提供すること、またその機能性材料を用いた化粧品原材料用組成物、その機能性材料を用いた空気透過用フィルタ及びその機能性材料を用いた食品添加物を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a brain blood flow-increasing agent that has markedly high effect with higher persistency and safety without side-effect observed in conventional synthetic medicines and provide food products and beverages permitting easy and efficient intake of the raw materials having the brain blood flow-increasing action.例文帳に追加

従来の合成薬にみられる副作用を伴わず、かつ、それよりも持続して、顕著に高い効果を有し、しかも安全性の面で優れた脳内血流増大作用剤を提供すること、及び、かかる脳内血流増大作用を有する原料を効率的にかつ容易に摂取することが可能な食品・飲料等を提供すること。 - 特許庁

The rice food contains 0.1-10 wt.%, based on raw rice, pectin having 30-75% esterification degree and one or more kinds selected from 0.1-10 wt.% sugar or sugar alcohol having 2-10 polymerization degree and 0.01-5 wt.% phosphatide having ≥1.0 weight ratio of nitrogen-noncontaining phospholipids to nitrogen-containing phospholipids.例文帳に追加

生米に対しエステル化度が30〜75%のペクチンを0.1〜10重量%、及び重合度2〜10の糖及び/又は糖アルコール0.1〜10重量%、窒素原子を含有しないリン脂質の重量が窒素原子を含有するリン脂質の重量に対して1.0以上のリン脂質0.01〜5重量%の何れか1種又は2種を含有する米飯食品。 - 特許庁

A method for producing the handmade-like Suiton soup dough comprises molding dough obtained by mixing grain flour or grain flour and starch as the main raw material in a size to use for food without pressurizing and compressing, reshaping the dough with a transformation roller, cooling to20°C followed by draining, and chilling or rapidly freezing the dough.例文帳に追加

この発明は、穀粉又は穀粉及び澱粉を主原料としてミキシングした生地を、加圧圧縮することなく、食用に供する大きさに型成形し、ついで変形ローラで整形し、20℃以下に冷却して、水切り後、冷蔵し、又は急速冷凍することを特徴とした手作り風すいとん生地の製造方法により、目的を達成した。 - 特許庁

To provide a method for producing bean curd comprising heating a container having a small capacity enough to be kneaded and treated with hands while charged with bean curd raw material so as to produce bean curd food having three forms of properties, usable in various aspects of dietary habit for wide range of consumers irrespective of age and sex, and eatable by suction anywhere at any time.例文帳に追加

手に持って揉み扱きできる小容量の容器に豆腐原料を充填した状態で加熱処理することにより、3形態の性状の豆腐を製造でき、老若男女を問わず幅広い年齢層に渡り、多様な食生活の面で有用されるとともに、いつでもどこでも吸引状に食せる豆腐食品を供することのできる豆腐の製造方法を提供する。 - 特許庁

The thermoplastic resin excellent in heat resistance and mechanical physical properties is produced by polymerizing a polyester using 2,5-furan dicarboxylic acid producible from a plant-derived raw material such as xylose, cellulose or glucose which has been disposed as agricultural waste to a higher molecular weight, whereby an industrially useful material which can contribute to environmental problems, global warming problems, and food problems can be provided.例文帳に追加

農業廃棄物として廃棄されているキシロース、セルロース、グルコース等の植物由来原料から製造可能な2,5−フランジカルボン酸を用いたポリエステルを高分子量化することにより、耐熱性、機械物性に優れた熱可塑性樹脂を製造し、環境問題、地球温暖化問題、食糧問題に貢献する工業的に有用な材料が提供される。 - 特許庁

To provide a method for treating used edible oils which are recovered as valuable raw materials for a methyl ester fuel coming to a diesel engine fuel to enhance the utilization value without disposing of the used edible oil to be generated in a small-scale food processing site such as the ordinary household and restaurants as the waste, and prevents the environmental deterioration.例文帳に追加

一般家庭や飲食店等の小規模食品加工場から発生する使用済み食用油を廃棄物として処理することなく、ディーゼルエンジンの燃料となるメチルエステル燃料の価値ある原料として回収して利用価値を高めると共に、環境悪化を防ぐ使用済み食用油の処理方法及びそのリサイクル装置を提供する。 - 特許庁

The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product.例文帳に追加

エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。 - 特許庁

This method for producing the pizza rice comprises forming a colloid coating film 3a for preventing deterioration and aging on the surface of a baked rice ball by successively coating the outer surface of the baked rice ball 1 obtained by baking formed cooked rice 11 with say sauce 2 and a gelling raw material 3, topping ingredients 4 for pizza onto the upper surface of the baked rice ball 1 and finally baking whole the food.例文帳に追加

成形シャリ11を素焼きして成る素焼きおむすび1の外面に醤油2とゲル化原料3を順次コーティングして素焼きおむすび表面にシャリの劣化、老化防止用のコロイド被膜3aを形成し、その後、この素焼きおむすび1の上面にピザ用の具4をトッピングし、最後に全体を焼成するものである。 - 特許庁

This emulsion type food composition is obtained by subjecting an oil and fat-containing flavor raw material to lipase treatment, and contains <0.1 mass% of triglyceride, 0.01-20 mass% of free fatty acid, and 0.05-10 mass% of monoglyceride.例文帳に追加

油脂を含有した風味原料をリパーゼ処理して得られるエマルジョンタイプの食品組成物であって、トリグリセリド含量が0.1質量%未満であり、遊離脂肪酸含量が0.01〜20質量%の範囲であり、且つモノグリセリド含量が0.05〜10質量%の範囲であることを特徴とする食品組成物。 - 特許庁

Support was provided to assist the adoption of HACCP practices (hygiene management based on continuous monitoring and recording of critical points to prevent hazards from arising at every stage from receipt of food raw materials through to manufacture and shipment) and the adoption of HACCP practices at marine product processing plants seeking to export produce to North America, Europe, and elsewhere overseas. 例文帳に追加

漁船、市場、加工場等水産物流通の全段階を通じたHACCP 手法(食品の原料の受入れから製造・出荷までの全ての工程で危害の発生を防止するための重要ポイントを継続的に監視・記録する衛生管理手法)の導入や、欧米等への輸出を目指す水産加工場等へのHACCP 手法の導入を支援した。 - 経済産業省

In terms of demand, the cause is attributed to the rapidly expanding demand accompanying global economic growth. In particular, in BRICS including China as described in the previous section and other emerging economies, consumption of energy, raw materials and food is expanding along with the advancement of industrialization and rise in income levels, and this is having a large impact on the rapid expansion of demand.例文帳に追加

需要面からは、世界経済の成長に伴って需要が急速に拡大していることが挙げられる。特に前節で確認したような中国をはじめとするBRICS等の新興工業国等においては、工業化の進展や所得水準の上昇に伴って、エネルギー、原材料、更に食料等の消費が拡大しており、需要の急速な拡大に大きく影響している。 - 経済産業省

Glass bottles are classified into returnable bottles used repeatedly (e.g., beer bottles, large Sake bottles and milk bottles) and one-way bottles containing food, seasonings, beverages, medicine, juice, refined sake, and distilled spirit (in the order of the largest volume of use), which are collected and reused as raw glass materials (cullet). 例文帳に追加

ガラスびんには、ビールびん、一升びん、牛乳びん等を洗って何度もくり返し使用するリターナブルびんと、食料・調味料びん、清涼飲料びん、薬品・ドリンクびん、清酒・焼酎他びん(用途別に多い順に記す)等を回収して、ガラスびん原料(カレット)として再利用するワンウェイびんとがあります。 - 経済産業省

(7) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), for shell eggs (limited to those to be eaten raw) among food listed in item 10. of appended table 3, the time limit or preservation methods may be replaced with the date indicated with the letters meaning the date when the shell eggs were laid, the date when they were collected, the date when they were selected by weight and quality or the date when they were packed, on conspicuous parts of the containers and packaging or wrappings so that they can be read without opening said containers and packaging. 例文帳に追加

7 第一項第一号の規定にかかわらず、別表第三第十号に掲げる食品のうち鶏の殻付き卵(生食用のものを除く。)にあつては、期限又はその保存の方法の表示は、鶏の殻付き卵が産卵された年月日、採卵した年月日、重量及び品質ごとに選別した年月日又は包装した年月日である旨の文字を冠したその年月日を容器包装を開かないでも容易に見ることができるように当該容器包装又は包装の見やすい場所に記載することをもつて、これに代えることができる。 - 日本法令外国語訳データベースシステム

There are provided a method for preparing the orally ingestible formulation containing arabinofuranosyl vitexin and/or vitexin being a hydrolyzate thereof and having sedative action and/or hypnotic action by using Basella alba as a raw material; a food and beverage comprising the orally ingestible formulation obtained by the method; and a pharmaceutical having sedative action and/or hypnotic action and comprising the formulation obtained by the preparation method.例文帳に追加

ツルムラサキ(Basella alba)を原料として用いることを特徴とする、アラビノフラノシルビテキシンおよび/またはその加水分解物であるビテキシンを含有する、鎮静作用および/または睡眠導入作用を有する経口摂取用組成物の製造方法、;前記製造方法により得られた経口摂取用組成物からなる飲食品、;前記製造方法により得られる組成物からなる鎮静作用および/または睡眠導入作用を有する薬剤、を提供する。 - 特許庁

This method for producing the composition obtained by dispersing the compound material containing the raw materials of the food or medicine, a plant sterol ester and a cyclodextrin in water is characterized by comprising a process of adding the cyclodextrin further so that the total amount of the cyclodextrin to the composition becomes ≥0.6 wt.%, when the amount of the cyclodextrin contained in the compound material is <0.6 wt.% to the composition.例文帳に追加

本発明は、食品又は医薬品原料、植物ステロールエステル及びシクロデキストリンを含む複合体を水中に分散させた組成物を製造する方法において、 前記複合体中に含まれるシクロデキストリンの量が前記組成物に対して0.6重量%未満となるときに、前記組成物中におけるシクロデキストリンの総量が前記組成物に対して0.6重量%以上となるように、シクロデキストリンをさらに添加する工程を含むことを特徴とする前記組成物の製造方法を提供する。 - 特許庁

The MHLW will consider testing methods for residual agricultural chemicals, etc. in processed foods in order to facilitate verification of control on raw materials in exporting countries, will also continue to further expand inspection items at the time of importation for steady execution of the Positive List system, which in general prohibits sales of food products containing amounts of residual agricultural chemicals etc. that exceed the amount determined as not causing health damage (hereinafter simply referred as “the Positive List system”), and will also request the promotion of safety measures during the production, manufacturing and processing (hereinafter referred to as “the production process”) stages in exporting countries and, as necessary, conduct on-site inspections in exporting countries to confirm the management of residual agricultural chemicals, etc.例文帳に追加

また、輸出国段階での原材料管理の検証に資するため、加工食品の残留農薬等に係る試験法を検討するとともに、引き続き農薬等が人の健康を損なうおそれのない量として定められる量を超えて残留する(別添1) 食品の販売等を原則禁止するいわゆるポジティブリスト制度(以下単に「ポジティブリスト制度」という。)の着実な施行のため、輸入時の検査項目を更に拡充すると同時に、輸出国に対し、生産、製造、加工等(以下「生産等」という。)の段階における安全対策の推進を要請し、必要に応じて、輸出国における残留農薬等管理の確認のため、現地調査を行うこととする。 - 厚生労働省

例文

However, regardless of the provisions in the main clause of the Notification on Milk, etc., among milk, milk products, and foods principally made from these that are manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, milk and milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg as a radioactive substance, and foods principally made from milk or milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg as a radioactive substance. Moreover, regardless of the provisions in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food in the Notification on Specification and Standards, among the foods manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, soft drinks (excluding fruit beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for fruit beverages (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1683 of 2000); carrot juice and carrot mix juice specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Carrot Juice and Carrot Mix Juice (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1634 of 2000); and tomato juice, tomato mix juice, and tomato juice beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Tomatoes (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1632 of 2000); the same applies hereafter) and alcoholic beverages specified in Article 2, Paragraph 1 of the Liquor Tax Act (Act no. 6 of 1953) (hereinafter referred to asalcoholic beverages”) (excluding those made from rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts (other than muscles, fats, livers, and kidneys. Hereinafter referred to asedible parts”) of cattle or soybeans) should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Foods manufactured, processed, or imported on or before this date (excluding soft drinks; alcoholic beverages; rice; muscles; fats; livers; kidneys;edible parts of cattle;, soybeans; and foods manufactured, processed, or imported using rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle or soybeans as raw materials) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Rice and muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (applied until September 30, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012 (excluding soft drinks and alcoholic beverages) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Soybeans should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (until December 31, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012 (except for soft drinks and alcoholic beverages) should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg.例文帳に追加

ただし、乳等告示の本文の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された乳及び乳製品並びにこれらを主要原料とする食品のうち、乳及び乳製品に係る放射性物質にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを、乳及び乳製品を主要原料とする食品に係る放射性物質にあって500Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有してはならないこと。また、規格基準告示の第1食品の部A食品一般の成分規格の項の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品のうち、清涼飲料水(果実飲料品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1683号)第2条に規定する果実飲料、にんじんジュース及びにんじんミックスジュース品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1634号)第2条に規定するにんじんジュース及びにんじんミックスジュース並びにトマト加工品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1632号)第2条に規定するトマトジュース、トマトミックスジュース及びトマト果汁飲料を除く。以下同じ。)及び酒税法(昭和28年法律第6号)第2条第1項に規定する酒類(以下「酒類」という。)(いずれも米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用に供される部分(筋肉、脂肪、肝臓及び腎臓を除く。以下「食用部分」という。)並びに大豆を原材料とするものを除く。)にあっては200Bq/kg、同日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水、酒類、米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆並びに米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆を原材料として製造され、加工され、又は輸入された食品を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分にあっては500Bq/kg(平成24年9月30日までの間に限る。)、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kg、大豆にあっては500Bq/kg(平成24年12月31日までの間に限る。)、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有するものであってはならないものとしたこと。 - 厚生労働省

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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