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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > raw foodの意味・解説 > raw foodに関連した英語例文

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raw foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1387



例文

To provide an onion extract strongly expressing cooking feeling peculiar to onion and fresh feeling, as if cooking is done by using raw onion, by adding the extract before cooking a processed food and food including a heating process such as deep-frying, and heating treatment and cooking.例文帳に追加

加工食品や唐揚げ等の加熱工程を含む食品の加熱調理の前に添加し、その後、加熱処理や調理を行った場合に、タマネギ特有の調理感や生のタマネギを用いて調理したようなフレッシュ感を強く発現するオニオンエキスを提供する - 特許庁

The taste improving product enables production of food reduced in flavor such as saltiness, smell, bitterness, astringency and acidity sometimes regarded as unpleasant flavor to educe delicious taste inherent in raw material by adding inulin to all the food comprising a beverage, frozen confectionery, dessert, confectionery, daily dish and any other processed product.例文帳に追加

本発明は飲料、冷菓、菓子、惣菜及びその他の加工食品を含む全般の食品に対してイヌリンを添加する事により、味覚にうったえる塩味、臭味、苦味、渋味、酸味という時には嫌味ととれる風味を軽減し、素材の本来もつ旨味を引き出す食品を製造する事に関する。 - 特許庁

A method for producing the candy coated food includes producing candy by mixing and heating the saccharide-containing raw material, and using as food surface coating candy, candy adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat, or emulsified oil and fat so as to float oil-and-fat on a candy surface.例文帳に追加

糖類を含む原料を混合、加熱して製造される飴であって、飴の表面に油脂が浮くように油脂又は乳化油脂の配合量を調節した飴を食品の表面を被覆する飴として用いることを特徴とする飴被覆食品の製造方法である。 - 特許庁

The drink or food composition plentifully contains various healthy ingredients such as the polyphenols and γ-aminobutyric acid, has a good flavor and a good taste, can be used as a healthy food raw material, and has effects for blood pressure normalization, coprostasis amelioration, blood glucose level normalization, cholesterol level normalization, obesity prevention, and the like.例文帳に追加

本発明により得られる飲食品組成物は、ポリフェノールとギャバを初めとする健康によい各種成分を豊富に含んでおり、美味しい風味を持った、健康によい食品素材とすることができ、血圧正常化、便性改善、血糖値およびコレステロール正常化や肥満予防等の効果がある。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a frozen food by which a raw fish and a frozen fish of an ecologically cultured fish of security, safety and health and a natural fish, a shellfish, meat, a vegetable or a material such as rice gruel is solidified with a seasoning liquid and is simply cooked by using a microwave oven to simply give a boiled food.例文帳に追加

安心、安全、健康のエコ養殖魚、及び天然魚の生の魚及び冷凍魚、貝類あるいは肉、野菜類、又 おじや等生の素材を調味液を固めることで電子レンジを用いて簡易に煮物が出来る製法を提供する。 - 特許庁


例文

A mixing into a food product of peanuts-based food raw material using IgG fraction of blood serum, obtained from blood serum of a mammal animal immunized is examined by using an antigen with a protein fraction equivalent to 30-100 kD of peanuts as the main body, or a polyclonal antibody.例文帳に追加

落花生の30〜100kDに相当するタンパク質画分を主体とする抗原により免疫化した哺乳動物の血清から得られる当該血清のIgG画分又はポリクローナル抗体を用いて、落花生を主体とする食品原材料の食品への混入を検査する。 - 特許庁

This food material has chemical equivalent ratio of magnesium to potassium each contained in raw material buckwheat (magnesium chemical equivalent/potassium chemical equivalent) in a range of 1.5-4.0 brought through soaking the raw material buckwheat in water at60°C and enriching magnesium or magnesium and sodium in the raw material buckwheat.例文帳に追加

原料蕎麦類を60℃以下の温度で水に浸漬し、また原料蕎麦類にマグネシウム、またはマグネシウムおよびナトリウムを富化させることによって、この原料蕎麦類に含有されるマグネシウムとカリウムとの化学当量の比(マグネシウムの化学当量/カリウムの化学当量)を1.5〜4.0の範囲としてなることを特徴とする食品素材である。 - 特許庁

The peel food preserved in sugar and obtained by preserving in sugar, the peel of raw material citrus with hard and thick peel retains the color tone of the peel of raw material citrus, and is soft when eating, weakened in feeling of bitter taste contained in the peel of raw material citrus, excellent in preservability, and delicious.例文帳に追加

皮が硬くて厚い原料柑橘類の皮を糖漬けした糖漬けピール食品であって原料柑橘類の皮の色調を保持するとともに、食すると柔らかく、原料柑橘類の皮に含まれる苦味感が弱くなった、保存性に優れ、美味しいことを特徴とする糖漬けピール食品により課題を解決できる。 - 特許庁

To favorably produce a fermented food material, well-fermentable uniformly with intrinsic raw materials only without adding any extra additives for activating relevant microorganisms, and also high in absorbing efficiency into a human body of nutrients included in the characteristic components of the raw materials, furthermore, eliminated in the bitternesses/odors of the raw materials, and mild with high aroma and faint sweetness.例文帳に追加

微生物を活性化するための余分な添加物を添加することなく、本来の原材料のみで良好に均一に発酵させることができ、且つその特徴成分に含まれる栄養素の体内への吸収効率が高く、なお且つ原材料の苦み・臭みが取れ、香り高くマイルドでほのかに甘い発酵食材を好適に製造する。 - 特許庁

例文

This freezing processed food is composed by carrying out sand removal and washing of the raw material shellfishes, separating the shucked shellfishes from the raw material shellfishes, washing the shucked shellfishes, removing foreign materials, impurities, etc., preparing the concentrate from the juice separated from the shucked shellfishes from the raw material shellfishes, weighing prescribed amounts of the shucked shellfishes and concentrate and further quick-freezing the resultant shucked shellfishes and concentrate.例文帳に追加

原料貝類の砂出しと洗浄を行い、原料貝類から剥き身を分離し、当該剥き身を洗浄して異物や夾雑物等を除去し、原料貝類から剥き身を分離した液汁から濃縮液を用意しておき、所定量の剥き身と濃縮液とを計量した上、急速凍結するように構成した。 - 特許庁

例文

A method for producing acid food and drink comprises a process of adding to and mixing with an aqueous solution, (1) a raw material containing protein and/or protein hydrolyzate, (2) a raw material containing soybean polysaccharides and (3) a raw material containing sour agent.例文帳に追加

(1)タンパク質及び/又はタンパク加水分解物を含有する原料と、(2)大豆多糖類を含有する原料と、(3)酸味料を含有する原料とを水性溶液に添加して混合する工程を含む酸性飲食品の製造方法において、前記(1)タンパク質及び/又はタンパク加水分解物を含有する原料を、前記(2)大豆多糖類を含有する原料よりも前に、大豆多糖類を含有しない前記水性溶液に添加する。 - 特許庁

The method for producing the gel-like food comprises heating a first raw material liquid containing yolk, sugar, milk protein, fatty acid ester of glycerin, and citrate and/or phosphate, and thickening polysaccharides for gelling, crushing the resultant product to obtain a crushed material, obtaining a second raw material liquid through adding hydrocolloid gelling by cooling to the crushed material and cooling the second raw material liquid for gelling.例文帳に追加

卵黄と、砂糖と、乳たんぱく質と、グリセリン脂肪酸エステルと、クエン酸塩および/またはリン酸塩と、増粘多糖類を含む第1の原料液を、加熱してゲル化させた後、破砕して破砕物を得、該破砕物に、冷却によりゲル化するハイドロコロイドを添加して第2の原料液を得、この第2の原料液を冷却してゲル化させることを特徴とするゲル状食品の製造方法。 - 特許庁

This method for producing ethanol is provided with that each of the suitable methods is used for performing the alcohol fermentation of the raw materials selected from the food residues conveyed into the waste material-treating facility selectively, a solid fermentation method containing a relatively small water content is used for the raw materials containing the starchy materials, and an alcohol conversion method with microorganisms is used for the raw materials containing the cellulose.例文帳に追加

廃棄物処理施設に搬入される食品残渣より選択的に選別した、デンプン質を含む原料は、アルコール発酵を水分含水量の比較的小さな固体発酵法を用い、又セルロースを含む原料は微生物によるアルコール変換法を用いそれぞれ適した方法でエタノールを生産する。 - 特許庁

The net-like food can be produced by preparing a liquid raw material 2 comprising dissolved rice flour as a main raw material, dropping the liquid raw material 2 on a hot plate 6 through small holes 5 of a vessel 3 in the form of threads to form baked threads 7 and forming a net-like material 10 having excellent palatability and a number of openings 8 with the baked threads 7.例文帳に追加

本発明による網状食品及びその製法は、主成分である米粉を溶かした液状原料(2)を、容器(3)の小孔(5)から糸状に加熱板(6)に落下させて焼成糸(7)を形成し、この焼成糸(7)により多数の開口(8)を形成させて食感にすぐれた網状体(10)を形成する構成である。 - 特許庁

To provide a method for enriching an original flavor of raw material in a good balance and suppressing deterioration of flavor after production in production of a dried fish raw material or a processed product of a dried fish raw material and to provide a food having a favorable flavor by enriching flavor of all foods with dried fish flavor and controlling the change of flavor.例文帳に追加

原料節又は原料節加工品の製造において原料本来の風味をバランスよく強化し、かつ製造後の風味の劣化を抑制する方法を提供し、さらには節風味を伴うあらゆる食品の風味を強化し、かつ風味の変化を抑制することによって好ましい風味の製品を提供すること。 - 特許庁

To provide a vegetable food material including a high content of ornithine having various physiological functions by fermenting garlic as the raw material, having various living body adjusting functions and pharmacological effects with lactic acid bacteria, and to provide food and drink using a fermented garlic highly containing ornithine as the vegetable food material.例文帳に追加

様々な生体調節機能や薬理効果を有するニンニクを原料に乳酸菌で発酵して、様々な生理機能を有するオルニチンを高含量たらしめた植物性食品素材を提供すること、そして、当該植物性食品素材たるオルニチン高含有ニンニク発酵物を用いた飲食品を提供すること。 - 特許庁

To produce fertilizer including abundant nutrients and a high nutrition value, to reduce costs required for treating a food residue by effectively utilizing the food residue as a raw material of the fertilizer, and to reduce the amount of emission of carbon dioxide generated by treatment of the food residue without any need for using a combustion apparatus.例文帳に追加

栄養素を豊富に含んだ栄養価の高い肥料を製造するとともに、食品残渣物を肥料の原料として有効に利用することで食品残渣物の処理に要する費用を低減し、しかも、燃焼装置を用いる必要がなく、食品残渣物の処理によって発生する二酸化炭素の排出量を低減させること。 - 特許庁

To provide a method for producing highly nutritious feed which richly contains animal protein, by which food residues are effectively utilized as raw material for the feed to reduce costs required for treating the food residues, and also which has no need of any combustion apparatus so as to reduce the emission of carbon dioxide generated by the treatment of the food residues.例文帳に追加

動物性タンパク質を豊富に含んだ栄養価の高い飼料を製造するとともに、食品残渣物を飼料の原料として有効に利用することで食品残渣物の処理に要する費用を低減し、しかも、燃焼装置を用いる必要がなく、食品残渣物の処理によって発生する二酸化炭素の排出量を低減させること。 - 特許庁

The new pig hide food is provided without associating special process difficulties in a food production process using pig hide as the raw material, in view of the fact that at present diet snack products using pig hide are circulated, and all of the products are processed by frying in oil, so the products have to contain a little oil and have limitations as diet food.例文帳に追加

現在豚皮を使ったダイエット用スナック製品が流通されているが、すべて油揚げ処理したものらであるので、多少のオイルを含むしかなくて、ダイエット用食品としては限界性があるので、これに本発明では豚皮を原料で使った食品生産過程で特別な工程上の難しさが隋伴されることがなしに、本発明が目的とすることの新しい豚皮食品を提供できることを特徴とする。 - 特許庁

To provide instant food enabling easily eating warm food without directly using fire and hot water, low caloric because of being supplied in a raw condition without processing in oil for long preservation for principal food such as noodles and boiled rice, and easy, delicious and preservable for a long period through using special soup.例文帳に追加

直接火や熱湯を使用することなく簡単に温かな食品を食することができ、かつ麺や米飯などの主食品の長期保存のために油での処理をすること無く生状態で供することができて低カロリー食品であると共に、独自のスープを使用することにより、簡単で美味しく長期の保存が可能な即席食品を提供する。 - 特許庁

To provide a defoaming composition by using a food raw material without affecting the flavor of soup stock, lemon soy sauce or the like, rather giving a flavor being liked and having the defoaming effect of liquid food products, and further, the liquid food products inhibited with foaming by using the defoaming composition.例文帳に追加

つゆ類やポン酢醤油などの風味に悪影響を及ぼさず、むしろ好まれる風味を付与するような食品素材を用いて、液体食品の消泡効果のある消泡用組成物を提供すること、さらには前記消泡用組成物によって泡立ちの抑制された液体食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

In the heating cart (1) for carrying food and drink which has a plurality of shelves (5) capable of storing food and drink formed and is equipped with heating means to heat food and drink in each of the shelves (5), the inside of each of the shelves (5) is formed of a microwave reflecting raw material with microwave irradiators (17, 30 and 31) as the heating means.例文帳に追加

本発明では、飲食物を収容可能な複数段の棚(5)を形成するとともに、各棚(5)に飲食物を加熱するための加熱手段を設けた飲食物運搬用加熱カート(1)において、加熱手段としてマイクロ波照射装置(17,30,31)を用い、各棚(5)の内面をマイクロ波反射素材で形成することにした。 - 特許庁

In preparing a side dish-like liquid food which comprises a soybean protein material and a salt-containing flavor and has salty taste, the soybean protein-containing liquid food, which has good taste and is suppressed in aggregate generation during production, eating and reheating, can be provided by making 11S protein content in the soybean raw protein in the food <30 wt.%.例文帳に追加

大豆たん白素材及び含塩調味料を含む、塩味を有するおかず風の液状食品の調製において、該食品中の大豆粗たん白中の11Sたん白含量を30重量%未満とすることで、製造時、喫食時、あるいは再加熱の際に凝集物の発生が抑制された風味良好な大豆たん白含有液状食品の提供を可能とする。 - 特許庁

Next, the solubulized matter is treated by a flocculation and sedimentation method of cadmium by using sodium hydroxide and the residue obtained by the flocculation and sedimentation treatment is taken out and dried to form a cadmium raw material while aloe minerals used as functional food are added to the scallop soluble from which shellfish poison and cadmium are removed to prepare food, a seasoning, pet food, feed and fertilizer.例文帳に追加

次に水酸化ナトリウムによるカドムウムの凝集沈殿法により処理し,凝集沈殿処理された残滓をとりだし乾燥させて,カドムウム素材原料とするとともに, 貝毒・カドミウムを除去したほたてがいソリュブルに機能性食品として用いられるアロエミネラルを添加した食品・調味料・ペット餌料・飼料・肥料をつくる。 - 特許庁

The food composition is produced by coating a carrier carrying the luteins with a water-soluble pigment (e.g. a polyphenol and anthocyanin) and optionally stirring and mixing the luteins-containing powder obtained thus with other components (e.g. maltitol, a water-soluble dietary fiber, tocotrienol and coenzyme Q10) such as a food additive, a food raw material and a diluent.例文帳に追加

ルテイン類を担持する担体を、水溶性色素(例えば、ポリフェノール、アントシアニンなど。)でコーティングし、こうして得られたルテイン類含有粉末を、必要に応じて、食品添加物、食品原料、賦形剤などの、その他の成分(例えば、マルチトール、水溶性食物繊維、トコトリエノール、コエンザイムQ10など。)と攪拌し、混合することにより、食品組成物を得る。 - 特許庁

This glutamic acid-containing food material having high glutamic acid content and useful for a production raw material of γ-aminobutyric acid and a food additive for reinforcing the deliciousness of a food is obtained by removing catechin from the tea extract by tannin-removing treatment and efficiently producing glutamic acid through making glutaminase act to convert theanine contained in the tea extract into glutamic acid.例文帳に追加

除タンニン処理により茶抽出物のカテキンを除去した後、グルタミナーゼを作用させて茶抽出物に含まれるテア二ンをグルタミン酸に変換することによりグルタミン酸が効率的に生成し、グルタミン酸含量が高くγ−アミノ酪酸の製造原料や食品の旨味を増強する食品添加剤などとして有用なグルタミン酸含有食品素材が得られる。 - 特許庁

The food containing γ-glutamylcysteine, cysteine or cysteinylglycine is produced by culturing Candida utilis modified with a gene encoding glutathione synthetase under a suitable condition, mixing the obtained cultured product, its fraction, heat-treated culture product or its fraction to a raw material for food or drink and processing the mixture in the form of the food or drink.例文帳に追加

グルタチオン合成酵素をコードする遺伝子を用いて改変されたキャンディダ・ユティリスを好適な条件で培養し、得られる培養物もしくはその分画物、又は加熱処理した前記培養物又は分画物を、飲食品原料に混合し、飲食品に加工することにより、γ−グルタミルシステイン、システイン又はシステニルグリシン含有食品を製造する。 - 特許庁

To provide a continuous recycling device and a wastewater treatment apparatus which pyrolyzes insanitary, high-moisture, and easily deteriorated food residues, animal waste, and sewage sludge at low cost by using superheated nanosteam without generating dioxins, and enables effective utilization of treated material as food materials, such as food raw materials and animal fodder, and fertilizer and environmental remediation materials, such as humic materials and carbides.例文帳に追加

非衛生的で高含水率の変質し易い食品残渣や家畜糞尿及び下水汚泥を、ナノ過熱水蒸気を用いて、低コストでダイオキシン類を発生せず熱分解処理して、処理物が食品原料や家畜飼料など食材の他、フミン物及び炭化物など肥料や環境修復資材として有効利用できる連続再資源化装置及び排水処理装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a seaweed food including making seaweed powder produced by cutting or crushing food material of seaweeds such as dried laver, into a capsulated one to be stored for a long period of time without addition of salt, and having a shape suitable as cooking raw material and excellent in good appearance, and to provide the seaweed food produced by the method.例文帳に追加

海苔等の海藻類などの食材を裁断又は粉砕してなる海藻粉末をカプセル状とし、食塩を加えることなく長期保存をすることができ、更に料理の素材に適した美観に優れる形状を備える海藻食品の製造方法及びこれにより製造される海藻食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

11. Heavy metals and compounds thereof (limited to heavy metals and compounds thereof for which standards have been established with regard to food ingredients pursuant to the provisions of Article 11, paragraph (1) of the Act and which are contained in raw materials; hereinafter the same shall apply in this table) 例文帳に追加

十一 重金属及びその化合物(法第十一条第一項の規定により食品の成分につき規格が定められたものであつて、原材料に含まれるものに限る。以下この表において同じ。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

When using raw animal food such as fish, shellfish and chicken, it is necessary to boil it without fail to solidify water-soluble protein and thereby to prevent it from dissolving in water; otherwise, the stock will become cloudy and unpleasing to the eye. 例文帳に追加

魚介類や鶏肉など、生の動物質を使うときは、必ず一度茹でて水溶性たんぱく質を凝固させ、溶出を防止しないと汁が濁り、見た目が悪くなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mikan dates back to before the Nara period, however, for eating raw as a food, it is said the tree as the origin that, in early Edo period when Ieyasu TOKUGAWA retired to Sunpu-jo Castle, Kishu presented him a Kishu Mikan tree and Ieyasu planted it. 例文帳に追加

ミカンの期限は奈良時代以前にもさかのぼるが、生食用としては江戸時代初期、徳川家康が駿府城に隠居したとき、紀州から紀州みかんが献上され、家康が植えたこの木が起源とされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Japan, there is a tendency of positioning a food made by processing raw materials as 'dish,' and therefore some people do not accept tamago kake gohan as 'dish' because it is just rice topped with an egg. 例文帳に追加

一般的に日本では、原材料を加工調理した食品を「料理」として位置づける傾向があるため、単に飯の上に卵をかけた卵かけご飯は「料理」ではないとする意見がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After that, through an age of food shortage after the Second World War, raw eggs had been precious before the high economic growth period, and often used as a nutritional support for sick or weak people. 例文帳に追加

その後、生卵は第二次世界大戦後の食糧難の時期を経て、高度経済成長期に至る直前までは希少価値があり、病人食や虚弱体質の栄養補給として用いられることが多かった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For this reason glucomannan, one of the lowest calorie foods (5 to 7 kcal per 100g), is often used as a raw food material in case of necessity to control the calorie intake. 例文帳に追加

このため、カロリーが極めて低い食品(100gあたり5-7kcal)の一つとされ、摂取カロリーを制限する必要のある場合の食品素材として多く利用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In fishing villages of southern Italy, freshwater prawns are eaten raw marinated in vinegar or lemon juice, olive oil and so forth in what is said to be a typical French method of food preparation. 例文帳に追加

イタリア南部の漁師町では、手長エビを生のまま酢やレモンとオリーブオイルなどに漬け込み、いわゆるフランスの料理手法であるマリネにして食す場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, danger may arise when the Japanese who have become accustomed to eating sashimi in Japan seek it out in other countries and are served uncooked food that haven't traditionally been eaten raw. 例文帳に追加

しかし、刺身に慣れた日本人が他国で刺身を求め、地元の料理人が伝統にない材料を刺身として提供し、そのような危険が生じる場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There is another theory on the origin that states that Katsutoyo YAMAUCHI, the lord of the Tosa Domain, forbade eating of perishable raw katsuo in order to prevent food intoxication, and instead, it was eaten only after roasting the surface disguising it as grilled fish. 例文帳に追加

また土佐藩主・山内一豊が食中毒防止に傷みやすい鰹の生食を禁じたのに対して、表面のみを焼いて焼き魚と称して食べられたのが起源とする説もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some of the following items are sold among the street stalls of the Night Markets: Noodles, deep-fried food, stir-fried dishes, cut fruits, Japanese originated takoyaki (octopus dumplings) dishes, Japanese dessert consisting of two slices of kasutera (Japanese sponge cake) with red bean jam in between, shaved ices (flavored with syrup), Sashimi (fresh slices of raw fish) dishes, Sushi, clothing, and miscellaneous goods. 例文帳に追加

これらの屋台の中には、麺類、揚げ物、炒め物、カット果物、日本起源のたこ焼き、どら焼き、かき氷、刺身、寿司など多様な食品を提供するところもあれば、衣料品や雑貨を売る店もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A sushi restaurant is one (service business) which serves mainly sushi (especially nigirizushi [sushi shaped by hand]), but it is critically different from other restaurants in that freshness counts because the food materials include many perishables like sashimi (fresh slices of raw fish). 例文帳に追加

寿司屋は、寿司(特に寿司握り寿司)を主として供する飲食店(サービス業)ではあるが、刺身を含め食材に生のものが多く鮮度も重視される点で、他の飲食店と決定的に異なる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Itochu-Shokuhin is concerned whether levels of residual synthetic antibacterial drugs and agricultural chemicals in raw materials meet the standards set by Japan's Food Sanitation Law. 例文帳に追加

伊藤忠食品は,原材料の残留合成抗菌剤や残留農薬の水準が日本の食品衛生法で定められた基準を満たしているかどうか心配している。 - 浜島書店 Catch a Wave

The complex contains a raw material of food or medicine, a plant sterol ester, middle chain fatty acid triacylglyceride and cyclodextrin.例文帳に追加

本発明は、食品又は医薬品原料、植物ステロールエステル、中鎖脂肪酸トリアシルグリセリド及びシクロデキストリンを含む複合体を提供する。 - 特許庁

The homocysteine-reducing food comprises shiitake mushroom (Lentinus edodes) as a homocysteine synthetic enzyme inhibitory raw material, and also a coenzyme for a homocysteine catabolic enzyme.例文帳に追加

本発明のホモシステイン低減用食品は、ホモシステイン合成酵素阻害素材としてシイタケと、これと共にホモシステイン分解系酵素の補酵素とを用いて構成した。 - 特許庁

To provide a method for purifying amino acids by desalting an amino acid alkali metal salt widely used as a food additive of processed foods and a raw material for pharmaceuticals, agrochemicals, etc.例文帳に追加

加工食品の食品添加剤や、医薬、農薬などの原料として広く使用されているアミノ酸のアルカリ金属塩の脱塩により、アミノ酸を精製する方法に関する。 - 特許庁

To develop a new method for manufacturing health food made from horse heart without using the raw pancreas of a pig.例文帳に追加

本発明は、馬の心臓を原料とする健康食品の製造において、豚の生膵臓を使用することのない新しい方法を開発することを課題とする。 - 特許庁

This method for producing the lactic acid fermented food by lactic acid fermenting a milk as the raw material comprises performing lactic acid fermentation in a condition of addition of a compound material of vegetable sterol and yolk protein lipoprotein.例文帳に追加

乳を原料として乳酸発酵させた乳酸発酵食品の製造方法において、植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体を添加した状態で乳酸発酵させる乳酸発酵食品の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the porous calcium-containing nutritional food made from porous calcium includes granularly crushing pork raw bone, and boiling the product in boiled water under normal pressure for ≥14 h.例文帳に追加

豚の生骨を、粒状に粉砕した後、常圧下において沸騰した水で14時間以上煮沸を行うことにより多孔質カルシウムからなる多孔質カルシウム含有栄養食品を製造する。 - 特許庁

To inexpensively provide an oil and fat composition containing steryl glucoside, ceramide and cerebroside used as cosmetic raw material, food additives or the like: and to provide a method for producing the oil and fat composition.例文帳に追加

安価に、かつ簡便な方法にて、化粧品原料や食品添加物等として用いられるステリルグルコシド、セラミド、セレブロシドを含有する油脂組成物、及びその油脂組成物の製造方法を提供する。 - 特許庁

The fungal-eliminating/bacteriostatic agent for raw processed food (enzyme preparation) comprises glucose, glucose oxidase and catalase, wherein the content of the glucose corresponds to50 times that of the glucose oxidase.例文帳に追加

生加工食品用除菌・静菌剤(酵素製剤)は、グルコース、グルコースオキシダーゼ及びカタラーゼを含み、且つ、グルコースをグルコースオキシダーゼの50倍以上含有して成る。 - 特許庁

例文

This agar food puts 50 g of agar-agar in 2 L water to boil it and to add 45 cc vinegar so as to cook to produce the solution of raw materials by extracting an agar essence.例文帳に追加

本発明による寒天は2リットルの水に、50グラムの天草を入れて沸騰させ、45ccの酢を入れて煮込み寒天エキスを抽出した原料溶液を作る。 - 特許庁

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