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かんきつを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 662



例文

不織布、和紙やチッシュペーパーなどに含侵させて密封することにより弱酸性で柑橘の香りのするウェットティシュを製造できる。例文帳に追加

Further, weakly acidic and citrus-flavored wet tissue can be obtained by impregnating a nonwoven fabric, Japanese paper or tissue paper with the floral water followed by sealing. - 特許庁

柑橘系果汁飲料を製造するに際し、カロチノイド系色素及び/又はフラボノイド系色素と、デキストリンを添加することにより、みかんやオレンジのような柑橘系果汁飲料の香味や外観及びその他の品質に影響を及ぼすことなく、効果的に、製品中の沈殿を抑制する。例文帳に追加

The method for producing a citrus fruit juice beverage comprises addition of carotenoid pigment and/or flavonoid pigment, and dextrin to effectively suppress precipitation without affecting flavor, appearance and quality of citrus fruit beverage comprising mandarin orange, orange or the like. - 特許庁

柑橘系フレーバー、特にその主要香気成分であるシトラールから、オフフレーバーの原因物質であるp−メチルアセトフェノンの生成を抑制することができ、香味劣化の抑制された柑橘系フレーバー組成物および該組成物を含有する飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a citrus flavor composition with less flavor deterioration, capable of suppressing producing p-methylacetophenone to be a source of off- flavor from the citrus flavor, and to provide food/drink containing the composition. - 特許庁

柑橘類由来のポリフェノールを高い濃度で含有しつつ品質を低下させる成分の含有量を低減させることが容易なポリフェノール含有素材の製造方法、及び柑橘類由来のポリフェノールを含有しつつ高い品質を備えた飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a polyphenol-containing material in which the content of a component causing the reduction in quality can be easily reduced while containing a polyphenol derived from citrus at a high concentration, and to provide food and drink having high quality while containing a polyphenol derived from citrus. - 特許庁

例文

把持用基材の一面に、複数本の棒材を突出配置してあり、各棒材の少なくとも先端部が、柑橘類のじょうのう膜を切断し、もしくは破断するための切断/破断部に形成されてあることを特徴とする柑橘類の搾り器である。例文帳に追加

The citrus press comprises a retaining base and a plurality of rods arranged upright on one face of the retaining base, wherein a cutting/tearing part is formed at least at the tip of each rod, for cutting or tearing segment membranes of a citrus fruit. - 特許庁


例文

柑橘類果皮及び/又は香味野菜と、増粘材とが配合された低オイルタイプの酸性液状調味料であって、製造後の保存期間によらず、柑橘類果皮及び/又は香味野菜の良好な香りを有する低オイルタイプの酸性液状調味料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide low oil-type acid liquid seasoning mixed with citrus fruit skin and/or potherb, and a thickening material, and having the excellent flavor of citrus fruit skin and/or potherb, regardless of a preservation period after production, and to provide a method for producing the seasoning. - 特許庁

柚子,スダチ,カボス,文旦,レモン,ライム等の主として果汁や果皮を利用する柑橘類果実の搾汁装置に関し、特には柑橘類果実の種類やサイズに応じて最適の搾汁状態を簡便、かつ、正確に調節可能とすることによって、搾汁効率と搾汁品質を向上させる。例文帳に追加

To provide an apparatus for squeezing citrus fruits which improves squeezing efficiency and squeezing quality by adjusting the optimum squeezing status simply and accurately according to sizes and kinds of citrus fruits in particular, regarding the apparatus for squeezing the citrus fruits using mainly the fruit juice and fruit peels of such as citron, "Sudachi", "Kabosu", "Buntan", lemon, and lime. - 特許庁

原料柑橘類の皮の色調を保持し、食すると柔らかく、原料柑橘類の皮に含まれる苦味感が弱くなった、保存性に優れ、美味しい、糖を効率よく含浸させた糖漬けピール食品およびその製法の提供。例文帳に追加

To provide peel food preserved in sugar, retaining the color tone of the peel of raw material citrus, soft when eating, weakened in feeling of bitter taste contained in the peel of raw material citrus, excellent in preservability, delicious and efficiently impregnated with sugar, and to provide a method for producing the peel food. - 特許庁

柚子,スダチ,カボス,文旦,レモン,ライム等の主として果汁や果皮を利用する柑橘類果実の切削装置に関し、特には柑橘類果実の種類やサイズに応じて最適の切削状態を簡便、かつ、正確に調節可能とすることによって、切削効率と切削品質を向上させる。例文帳に追加

To provide a cutting device for citrus fruits which improves cutting efficiency and cutting quality by adjusting the optimum cutting status simply and accurately according to the kinds and sizes of the citrus fruits in particular, regarding the cutting device for the citrus fruits using mainly the fruit juice and fruit peels of such as citrus, "Sudachi", "Kabosu", "Buntan", lemon, and lime. - 特許庁

例文

見切り縁カートリッジ40には、風圧を受けて換気通路を遮蔽する方向に回動して雨水の浸入を防止する可動フラップ部44を有し、かつ換気通路を遮蔽して火炎などの侵入を防止する方向に熱膨張する熱発泡部材43を保持している。例文帳に追加

The corner bead cartridge 40 has a movable flap part 44 turning in the direction for shielding a ventilating passage by receiving wind pressure to prevent intrusion of rainwater and holds a thermal foaming member 43 being swelled by heat in the direction for shielding the ventilating passage and preventing intrusion of flame. - 特許庁

例文

カンキツの葉を破砕し、これを熱湯で糊化した後、その上清をマイクロプレートに入れ、これにヨウ素溶液を添加することにより、カンキツグリーニング病に罹病したサンプルは、紫色に、要素欠乏症状は淡い青色に、健全サンプルは黄、茶または緑色に発色する。例文帳に追加

A leaf of a citrus is crushed to be formed into a paste by hot water, its supernatant is thereafter received in a micro plate, an iodine solution is added thereto, and the sample under the disease of the citrus greening disease is colored violet therein, the element deficiency sample is colored pale blue therein, and the sound sample is colored yellow, brown or green therein. - 特許庁

柑橘系果実を被覆するための資材であって、透過光曲線の吸光ピークが400〜530nmあるいは570〜700nmにあり、250〜1100nmにおける平均透過率が80%以上である布帛によって構成されることを特徴とする柑橘系果実用被覆資材。例文帳に追加

A covering material for citrus fruits is a material for covering citrus fruits and is made of a fabric which has an absorption peak of transmitted light curve of 400-530 nm or 570-700 nm, and an average transmissivity in 250-1,100 nm of80%. - 特許庁

排気口3から換気通路5に所定以上の強風で吹き込む場合にダンパー部材6が風圧により上動して換気通路5を遮断する状態となるように、ダンパー部材6をダンパー保持片9に対して上下スライド移動自在に装着する。例文帳に追加

A damper member 6 is vertically slidably installed on the damper holding piece 9 so that the damper member 9 becomes a state of cutting off the ventilation passage 5 by moving upward by wind pressure when blowing into the ventilation passage 5 from the exhaust port 3 by a strong wind of a predetermined value or more. - 特許庁

メッシュ構造の回転ドラムの底部に回転皿を設け、その回転皿内に柑橘類を投入するための案内筒を設け、案内筒を通して回転皿に投入した柑橘類の果皮及び小胞のみを切断するための切断刃を設けたものである。例文帳に追加

A rotary dish is placed on the bottom of the rotary drum having a mesh structure, a guide pipe for charging citrus fruit is placed in the rotary dish and only the pericarp and sac of the citrus fruit charged to the rotary dish through the guide pipe are cut with a cutting blade. - 特許庁

柚子などの香酸柑橘類の果実圧搾による搾汁方法において、搾汁前に特別の前処理を必要とせず、また果汁の酸化を受けず、果汁の二次汚染をきたすことなく、搾汁中の柑橘系果実にオイルフリーのコンプレッサーにより、常時エアーブローを施す。例文帳に追加

This method for squeezing the flavorful acid citrus fruits such as Citrus junos is characterized by always blowing air on the citrus fruits with an oil-free compressor during the squeezing process without needing a special pretreatment, without oxidizing the juice, and without secondary pollution of the juice. - 特許庁

建物11に設けられる換気通路13に採光窓14を備えた採光機能付換気装置10において、換気通路13の表面に光反射体15を設け、光反射体15の基材の表面に、アナターゼ型酸化チタン(TiO_2)を含む表面層16を設けたもの。例文帳に追加

For the daylighting function attached ventilator 10 equipped with a daylight window 14 in a ventilation passage 13 provided to a building 11, a light reflected body 15 is provided on the surface of the ventilation passage 13, and a surface layer 16 containing an anatase-type titanium dioxide (TiO2) is provided on the surface of a basic material of the light reflected body 15. - 特許庁

栽培中のかんきつ類の果実表面に散布する薬剤組成物であって、平均粒子径0.5〜3μmの無機粉体80〜99重量%と、付着性有機ポリマー0.5〜10重量%と、界面活性剤0.5〜10重量%とを含有することを特徴としている。例文帳に追加

The pharmaceutical composition which is sprayed onto surfaces of citrus fruits in cultivating contains: 80-99 wt.% of an inorganic powder whose average particle size is 0.5-3 μm; 0.5-10 wt.% of an adhesive organic polymer; and 0.5-10 wt.% of a surfactant. - 特許庁

換気設備24は、換気通路31と、換気扇装置32と、屋外フード33とを備え、換気扇装置32の換気ファン43が駆動することにより、屋内の空気が換気通路31及び屋外フード33を通じて屋外へ排気される。例文帳に追加

The ventilation equipment 24 includes a ventilation passage 31, a ventilation fan device 32 and an outdoor hood 33, and ventilates indoor air to the outside of the building through the ventilation passage 31 and the outdoor hood 33 by driving a ventilation fan 43 of the ventilation fan device 32. - 特許庁

シート状基材として、ポリエステルからなるネットにアクリル系のバインダーを付与し、柑橘類の防黴剤チアベンダゾール溶液入りで微孔を多数有するマイクロカプセルを上記シート状基材に静電吸着により付着させて、柑橘類の防黴用シート状物を得る。例文帳に追加

The sheet-like material for resistance to the mildew of the citrus fruit is obtained by a method wherein an acrylic binder is given to a net of polyester as a sheet-like base and microcapsules, which contain a thiabendazole solution being a mildewproofing agent for the oranges and have a large number of minute holes are made to stick to the sheet-like base by electrostatic attraction. - 特許庁

野菜類、果実類及び種実類から選ばれる少なくとも1種類の原料を破砕し、これに食用植物油脂と食酢またはかんきつ類の果汁とを混合したものに、150MPa以上400MPa未満の超高圧処理を施し、分離液状ドレッシングを製造する。例文帳に追加

The separate liquid dressing is obtained by crushing at least one kind of raw material selected from vegetables, fruits and seeds, mixing the raw material with edible vegetable oil and fat, and vinegar or citrous fruit juice, and subjecting the mixture to an ultra high-pressure processing of150 MPa but <400 MPa. - 特許庁

該換気装置4Dは、換気通路13の一端に吸気部13a、他端に排気口13bを有し、換気通路13の途中にシロッコファン14と空気清浄装置とを配設すると共に、排気口13bを当該居住空間に連通させて構成されている。例文帳に追加

The ventilating device 4D has an intake section 13a at an end of a ventilating passage 13, and an exhaust outlet 13b at the other end, and the exhaust outlet 13b communicates with the living space while a sirocco fan 14 and an air cleaning device are installed halfway in the ventilating passage 13. - 特許庁

柑橘類を皮つきのまま丸ごと圧搾して搾汁する装置に関し、柑橘類を多段のローラー間に円滑に導入して排出端まで送り、しかも種子は潰さずに、かつ効率的に搾汁可能で、搾りかすも円滑に処理できる量産型の搾汁装置を実現する。例文帳に追加

To provide a mass production-type apparatus for squeezing juice of the citrus fruits, capable of wholly pressing the fruits with their skins and squeezing the juice, capable of smoothly introducing the citrus fruits into spaces between multiple-stage rollers and sending the fruits to a discharge end, without crushing seeds, and capable of efficiently squeezing the juice, and further capable of smoothly disposing of squeezed dregs. - 特許庁

柑橘類の果実などをフィルター機能を有する回転ドラム内に投入し、高速回転させて、液体と固体とに分離するために使用される遠心分離装置に関し、柑橘類などの搾汁において、種をつぶすことなく、果肉を取り出し、十分な搾汁をできる遠心分離装置を提供する。例文帳に追加

To provide a centrifugal separator for separating citrus fruit, or the like, into liquid and solid by charging the fruit into a rotary drum having filtering function and rotating the drum at a high speed, and capable of getting a sufficient amount of juice by separating the sarcocarp without crushing the pip. - 特許庁

柚子などの香酸柑橘類の搾汁装置において、果皮由来の有用成分である精油や植物ステロイドなどの果皮有用成分の含有量を増加させることのできる、新しい柑橘系果実の搾汁方法および搾汁装置を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for squeezing citrus fruits, by which the contents of useful pericarp ingredients, such as essential oils and plant steroids, as useful ingredients originated from the pericarps, can be increased in a squeezing apparatus for flavorful acid citrus fruits such as Citrus junos, and to provide a squeezing apparatus. - 特許庁

アロエ抽出液と柑橘果皮抽出液とを1/9〜1/4(質量比)で含有し、かつ、前記アロエ抽出液と前記柑橘果皮抽出液とを60質量%以上含み、さらに、コラーゲンを0.5〜2.0質量%含有することを特徴とする。例文帳に追加

This scalp and hair nutrient liquid is provided by containing (1/9) to (1/4) (mass ratio) of aloe extract liquid and citrus fruit peel extract liquid and ≥60 mass% aloe extract liquid and citrus fruit peel extract liquid, and further 0.5 to 2.0 mass% collagen. - 特許庁

本発明のカンキツ類の幼果を原料とする機能性成分含有食品素材の製造方法は、カンキツ類の幼果を粉砕する予備工程と、該粉砕物に苦み成分除去酵素および発酵微生物を添加して嫌気性発酵を行なう改質工程とを備えてなることを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the functional component-containing food material containing the young fruit of citrus fruits as the raw material comprises a preliminary step for pulverizing the young fruit of citrus fruits and a modifying step for adding a bitter component-removing enzyme and a fermenting microorganism to the pulverized material and carrying out anaerobic fermentation. - 特許庁

柑橘類の果実を、果芯に直交する方向にスライスしたものを模した柑橘類模造品のカットモデルにおいて、特に、擬似果肉を透して奥行き感のある擬似じょうのう膜に仕上げて見栄えを良くし、より本物に近いリアルな質感を表現することができるものを提供する。例文帳に追加

To provide a cut model of imitation citrus imitating a citrus fruit sliced in a direction orthogonal to its seed-bearing core, which can express real texture closer to texture of real citrus by finishing imitative segment membranes which create a feeling of depth through an imitative flesh, to improve the appearance. - 特許庁

柑橘系には酸味の強いもの、弱いものがあり、これらを組み合わせることによって柑橘系の風味等がつかない製品や風味をつけた製品を製造することも可能であり、作業性のよい蜂蜜ジャムを供給することが出来る。例文帳に追加

The combination of strongly-acidic citrus and slightly-acidic citrus results in production of a product free from the citrus-based flavor or the like, or a product having the citrus-based flavor or the like so that honey jam having good workability can be supplied. - 特許庁

柑橘類あるいは柑橘類の搾汁かすを原料として発酵工程を経て製造される健康食品であって、D−キロ−イノシトールを高含有することを特徴とする、あるいはインスリン抵抗性改善作用および/または血糖値低下作用をもつことを特徴とする、健康食品。例文帳に追加

This health food produced by using the citrus fruits or their lees obtained by squeezing juice, as the raw materials and passing through a fermenting process is provided by highly containing the D-scyllo-inositol and also having the insulin resistance-improving activity and/or blood sugar level-decreasing activity. - 特許庁

カンキツ類の果実を搾汁して得られる搾汁残さに有機溶剤を添加し、該有機溶媒中にスフィンゴ脂質を抽出することを特徴とするスフィンゴ脂質含有組成物の製造方法、カンキツ類の果実を搾汁して得られる搾汁残さに酵素を添加して酵素処理することを特徴とするスフィンゴ脂質含有組成物の製造方法、又はカンキツ類の果実を搾汁して得られる果汁を、重遠心分離して沈殿部を回収することを特徴とするスフィンゴ脂質含有組成物の製造方法。例文帳に追加

The method of manufacturing the sphingolipid-containing composition comprises adding an organic solvent to a juice residue obtained by juicing citrus fruit and extracting the sphingolipid into the organic solvent; comprises adding an enzyme to a juice residue obtained by juicing citrus fruit to perform enzymatic treatment; or comprises subjecting fruit juice obtained by juicing citrus fruit to heavy centrifugal separation and collecting sediments. - 特許庁

柑橘類果皮、ショウガ、あるいは、シトラール含有香料が配合された容器入り酸性液状食品であって、前記柑橘類果皮、ショウガ、あるいは、シトラール含有香料の香りの変質が防止され、しかも、食味や色調が良好な容器入り酸性液状食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged acidic liquid food product containing citrus fruit skin, ginger, or citral-containing aroma chemical, which is prevented from deterioration in the scent of the citrus fruit skin, the ginger, or the citral-containing aroma chemical, and also preferably has a taste and color, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

呼吸可能ガスを顔マスクの内部と流体的に連通する入口部分50から、外気と流体的に連通する出口部分52へ流動させることができるように構成された換気通路32であって、入口部分50と出口部分52との間に移行部分54が設けられた換気通路32を含む。例文帳に追加

The vent for face mask includes a vent passage 32 formed so that it can flow breathable gas from an inlet portion 50 in fluid communication with the interior of the face mask to an outlet portion 52 in fluid communication with the atmosphere, and in the vent passage 32, a transition portion 54 is mounted between the inlet portion 50 and the outlet portion 52. - 特許庁

ドレッシングやポン酢などの調味料やたれやつゆ等の柑橘系果汁を用いている食品に、ペプチド含量が10重量%以上、且つ5‘-リボヌクレオチド含量が8%以上の酵母エキスを添加することで、柑橘系果汁独特の爽やかな香りを増強すると共に味を調え、風味豊かな食品を提供できることを見出し、本発明に至った。例文帳に追加

A method for enhancing fruit flavor includes adding a yeast extract having a peptide content of not less than 10 wt.% and a 5'- ribonucleotide content of not less than 8 wt.% to a food product using citrus-based fruit juice such as seasoning including salad dressing, Ponzu sauce, mop sauce, or soup to enhance refreshing scent particular to the citrus-based fruit juice and regulate the taste so as to produce richly flavored food. - 特許庁

柑橘類由来の精油を、蒸留することにより得られる蒸留残渣を、温度40〜75℃の温度勾配をかけて、操作圧力は12〜18MPaによる超臨界状態の二酸化炭素を用い、向流液体抽出によって、本来、有用成分を取り出した残り部分である柑橘残渣からは得られるとは予測されない極めて顕著な効果がある呈味改善剤を得ることができる。例文帳に追加

The taste improver is obtained by the following process: subjecting distilled residues obtained by distilling essence oil derived from a citrus fruit to countercurrent flow extraction using supercritical carbon dioxide under an operation pressure of 12-18 MPa at a temperature gradient of 40-75°C so as to obtain the taste improver having extremely remarkable effect not originally predicted from the citrus residues being parts remaining after taking out usable ingredients. - 特許庁

車体11のインナパネル12及びアウタパネル13間に、車幅方向縦断面略凹状の底面部14を有して、少なくとも一つのアウトレットを有する換気通路16を形成し、このインナパネル12に形成されるインレット開口部12aから、換気通路16内に筒状インシュレータ20を挿入して位置させる自動車の吸音構造である。例文帳に追加

In this structure, a ventilation passage 16 having a bottom face part 14 recessed in a vehicle-width-directional longitudinal section and having at least one an outlet is formed between an inner panel 12 and an outer panel 13 of a body 11, and a cylindrical insulator 20 is inserted into the ventilation passage 16 from an inlet opening part 12a formed in the inner panel 12. - 特許庁

この顔マスク用ベントは、呼吸可能ガスを顔マスクの内部と流体的に連通する入口部分50から、外気と流体的に連通する出口部分52へ流動させることができるように構成された換気通路32であって、入口部分50と出口部分52との間に移行部分54が設けられた換気通路32を含む。例文帳に追加

The vent for the face mask, which is a ventilation passage 32 formed so that it can flow breathable gas from an inlet portion 50 communicating with the inside of the face mask in a flowing way to an outlet portion 52 communicating with open air in a flowing way, comprises the ventilation passage 32 in which a transit portion 54 is mounted between the inlet portion 50 and the outlet portion 52. - 特許庁

柑橘系フレーバーを付与した無果汁炭酸飲料の製造に際して、無果汁炭酸飲料中にカルシウム塩を添加することによって、無果汁炭酸飲料中のカルシウム濃度を5〜65mg/100gに調整することにより、柑橘系フレーバーを付与した無果汁炭酸飲料の香味の劣化を有効に防止する。例文帳に追加

The fruit juice-free carbonated beverage having citrus flavor is produced by addition of calcium salt to regulate the calcium concentration to 5-65 mg/100 g of the fruit juice-free carbonated beverage so as to effectively prevent the deterioration in flavor of the citrus flavor-imparted fruit juice-free carbonated beverage. - 特許庁

柑橘類のフローラルウォーターを利用することにより、高価なエッセンシャルオイルや合成香料などを使わずに、ナトリウムせっけん用素地やカリウムせっけん用素地をベースに弱酸性で柑橘の香りのする固形せっけん、液体せっけんやシャンプー、また化粧用クエン酸を添加してリンスなどの化粧品が簡単に製造できる。例文帳に追加

By using the floral water from citrus fruits, without using expensive essential oils or synthetic perfumes, or the like, weakly acidic and citrus-flavored solid soaps, liquid soaps or shampoos each based on a material for sodium or potassium soap, and cosmetics such as rinses each incorporated with a cosmetic citric acid, can easily be obtained. - 特許庁

温暖で温泉地でもある湯河原は柑橘の産地でもあり消費地としても盛んなため、一年中小売できるように一つの畑で数十品種を栽培している農家も多い。例文帳に追加

With its mild climate and hot spring area, Yugawara is not only a growing area of citrus but also a consuming area, and there are many farmers who grow more than several dozen cultivars in one orchard to retail the products throughout the year.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

柑橘の原種は3000万年前のインド東北部のアッサム州近辺を発祥とし、様々な種に分化しながらミャンマー、タイ王国、中国等へ広まったとされる。例文帳に追加

It is said that origin of citrus was about 30 million years ago in Assam Province of Northeast India, and it became differentiated in many species and dispersed to Myanmar, Kingdom of Thailand and China and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

中国から伝わった柑橘の中から突然変異して生まれたとされ、親は明らかではないが、近年のゲノム解析の結果クネンボと構造が似ているとの研究がある。例文帳に追加

It is said that it was result of a mutation of citrus imported from China, and although the parents are not known, recent researches on genome show that its structure is similar to Citrus nobilis Lour.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般的な既存の甲類・乙類焼酎または混和焼酎に、独自原料の果汁・エキス類を混和した、リキュールの一種とも言うべきもの(柑橘類焼酎、シソ焼酎、コンブ焼酎、トマト焼酎など)。例文帳に追加

Kinds of liqueur such as citrus fruits shochu, shiso (Japanese basil) shochu, sea tangle shochu, tomato shochu etc., in which fruit juice and extracts of unique ingredients are mixed with generally existing group Ko, Otsu or mixed shochu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

タレ:三杯酢、土佐酢、柑橘類・柚の酢の汁を使う醤油タレ、生姜醤油など県東部と中央部では違いがある。例文帳に追加

Sauce: sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), tosazu (vinegar flavored with dried bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), soy sauce with citrus fruits or yuzu (Japanese citron), soy sauce with ginger and so on, and the combinations differ according to the eastern part or the central part of the prefecture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

温州みかんなどの柑橘類のモノテルペン合成経路での主要な酵素であり、性質のよく知られているγ-テルピネン合成酵素を改変して、新規サビネン合成酵素を提供する。例文帳に追加

To provide a new sabinene synthase by modifying γ-terpinene synthase which is a main enzyme in monoterpene synthetic pathway of citrus fruits such as Citrus unshu and its properties are well known. - 特許庁

電気分解によって作り出された活性水素を有する電解還元水に柑橘類の果皮の抽出エキスを含有させたことを特徴とする育毛剤である。例文帳に追加

This hair-growing agent is characterized by incorporating an extract of the pericarp of citruses in electrolytically reduced water having active hydrogen produced by electrolysis. - 特許庁

特定の実施の形態では、茶抽出物は、紅茶、ウーロン茶、緑茶、白茶、ハーブティー、および柑橘系の茶からなる群より選択される茶の1種類以上の抽出物を含む。例文帳に追加

A specific embodiment includes one kind or more teas selected in a group containing black tea, oolong tea, green tea, white tea, herb tea, and citrus tea. - 特許庁

電子写真による画像形成装置から回収される廃トナーの取扱性を向上させる廃トナーの取扱性向上処理方法において、前記廃トナーに柑橘系オイルを添加する。例文帳に追加

The method of improved handling of the waste toner, which improves the handleability of the waste toner collected from an electrophotographic image forming apparatus, includes adding citrus oil to the waste toner. - 特許庁

空気供給通路19からは、さらに換気通路37を分岐させて燃料電池ケース27内に換気空気を供給し、その排気を調圧弁23に供給する。例文帳に追加

A ventilating air is supplied to a fuel cell case 27 through a ventilating passage 37 bifurcated from the air supplying passage 19, and the exhaust is supplied to the adjustment valve 23. - 特許庁

柑橘類の低極性溶剤可溶成分をリポソーム、特にリン脂質と低HLBの非イオン性界面活性剤とからなる混合物から製造されたハイブリッド型リポソームで分散させてなる悪性腫瘍抑制剤。例文帳に追加

The malignancy inhibitor is obtained by dispersing a low-polarity solvent-soluble component of citrus fruits with a liposome, particularly a hybrid-type liposome prepared from a mixture of phospholipids and a low-HLB nonionic surfactant. - 特許庁

例文

同様にエタノール、変性アルコールや塩化ナトリウムなどの塩類の組み合わせて弱酸性で柑橘の香りのするの入浴剤が簡単に製造できる。例文帳に追加

Similarly, weakly acidic and citrus-flavored bath preparations can easily be obtained in combination with a modified alcohol or a salt such as sodium chloride. - 特許庁

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