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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > かんきつの意味・解説 > かんきつに関連した英語例文

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かんきつを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 662



例文

酢のもつ酢酸の臭いを少なくする為に、飲料で使われるフルーツ香料、特に柑橘系のレモンなどフルーツ香料を加える事で、酢酸の臭いが緩和し、スキンケアとして使えるようにしました。例文帳に追加

In order to reduce the acetic acid smell of vinegar, by adding a fruit-aromatizing agent used in beverages, especially a citrus-based lemon, etc., the smell of the acetic acid is moderated and the vinegar is made to be used as the skin care. - 特許庁

柑橘類、特に夏柑、ハッサク、グレープフルーツ等に含まれていることが知られているクマリン系化合物オーラプテン(下記構造)を有効成分とする心疾患予防治療剤、特に心不全予防治療剤。例文帳に追加

The heart disease prevention therapeutic agent, especially cardiac failure prevention therapeutic agent includes a coumarin-based compound aurapten (structure of the figure) known to be contained in citrus fruit, especially Citrus natsudaidai, Citrus hassaku, grapefruit, etc., as an active ingredient. - 特許庁

柑橘果汁及び食用油脂を配合した調味液に、皮付きの生トマトを加えて電子レンジで加熱調理するトマトベースソースの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the tomato base sauce includes adding raw tomato with skin to a seasoning liquid mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat followed by cooking it with a microwave oven. - 特許庁

通常換気時の換気流の圧力損失を抑えながら強風による屋外からの雨水の浸入防止効果を高めた換気通風器を得ること。例文帳に追加

To obtain a ventilation ventilator enhanced in the ingress prevention effect of rainwater from an outdoor side caused by strong wind while suppressing a pressure loss of a ventilation flow during normal ventilation. - 特許庁

例文

本発明は、希釈後に糖類ゼロタイプのアルコール飲料となる柑橘類風味アルコール飲料ベースの(希釈液の)飲用時の呈味改善に関する。例文帳に追加

To improve the on-drinking taste of a citrus-flavored alcoholic beverage base (diluted solution) to be a saccharide-free alcoholic beverage after dilution. - 特許庁


例文

従来のエタノール抽出処理方法に代わり、柑橘類からポリメトキシフラボノイドを比較的高い精製度でしかも比較的短時間で回収できる、新規且つ有用な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new and useful method, by which a polymethoxyflavonoid can be recovered from a citrus in a relative high purity and in a relative short time in stead of a conventional ethanol extraction treatment method. - 特許庁

本発明は、簡易な構成にして、柑橘類の果汁を確実に抽出することができ、ひいては食品液体全般にも適用可能な食品液体抽出器の提供を課題とする。例文帳に追加

To provide a food liquid extractor having a simple constitution, capable of securely extracting juice of citrus fruit, and thus applicable to food liquid generally. - 特許庁

次の(A)、(B)及び(C)、(A)ナトリウム 1.2〜3.4質量%(B)アスパラギン酸 0.16〜0.9質量%(C)プロリン 0.09〜0.3質量%を含有する容器詰柑橘風味しょうゆ含有液体調味料。例文帳に追加

The packaged citrus flavored soy sauce containing liquid seasoning contains the following (A), (B) and (C): (A) 1.2-3.4 mass% of sodium; (B) 0.16-0.9 mass% of asparagine acid; and (C) 0.09-0.3 mass% of proline. - 特許庁

果汁率が30%以上70%以下となる柑橘類果汁と糖類とを含有する果汁含有飲料であって、(a)エステル類物質と(b)テルペン系炭化水素類物質の割合((b)/(a))を20以下とする。例文帳に追加

The beverage containing citrus fruit juice comprising the fruit juice-containing beverage contains citrus fruit juice having a fruit juice ratio of 30% or above and 70% or below, and sugar, and has a rate of (a) an ester substance and (b) a terpene-based carbon hydride substance ((b)/(a)) is ≤20. - 特許庁

例文

縦幅が小さくても換気通路の流通断面積を確保できるとともに、キャップの取付作業を効率的に行うことができる換気装置を提供する。例文帳に追加

To provide a ventilator securing a cross-sectional area of flow of a ventilation passage, and allowing efficient cap mounting work even when the longitudinal width is short. - 特許庁

例文

連結幅調整部材30により連結部13の横幅Dを0にすることにより、筒状部12は上面部12bおよび下面部12dが開口し、長靴本体11内部と外部とを繋ぐ換気通路になる。例文帳に追加

By making the lateral width D of the connected section 13 zero by the connected width adjusting member 30, the upper surface section 12b and the lower surface section 12d of the cylindrical section 12 are opened, and the cylindrical section 12 becomes a ventilation passage which connects the inside of the boot body 11 with the outside. - 特許庁

悪影響の併発を排除しつつ呼の状態の維持を図ることができるデータ変換器、通信システム及び通信方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a data converter maintaining a call state while eliminating concurrence of an adverse influence, and also to provide a communication system and a communication method. - 特許庁

クロスフローファンを用いた車両用冷却装置において、送風機の消費動力の増加を抑制するとともに、熱交換器通過風量を増加させる。例文帳に追加

To provide a cooling device for a vehicle using a cross-flow fan capable of suppressing an increase in the power consumption of a blower and increasing a wind quantity passing a heat exchanger. - 特許庁

柑橘系の果汁或いはその他の果汁に、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に付与して、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness, by stably imparting "bitter aftertaste", i.e. a bitter taste that lasts after drinking, to citrus fruit juice or other fruit juice. - 特許庁

柑橘系生薬から副作用が少ないP−糖蛋白質(MDR1)阻害剤、引いては、抗癌剤と併用可能な耐性克服剤や化学療法増強剤(chemosensitizer)を提供すること。例文帳に追加

To obtain a P-glycoprotein (MDR1) repressor having low side action from a citrus herb medicine and consequently provide a drug-resistance overcoming agent and chemosensitizer usable in combination with an anticancer agent. - 特許庁

これにより、減速装置やクラッチに使用されるグリス、あるいはモータ室で発生するブラシ粉等が換気通路を通ってスイッチ室に侵入する恐れがない。例文帳に追加

This constitution eliminates a fear of entering grease used in a reduction gear and a clutch or brush powder occurring in the motor chamber through the ventilation passage to the switch chamber. - 特許庁

また、脱水汚泥ケーキを乾燥する際に、紅茶、緑茶等の茶類の絞りかす、コーヒーの絞りかす、レモン等の柑橘類の絞りかす、粉炭、粉コークスから選ばれた少なくとも一種以上を混合する。例文帳に追加

At least one selected from strained draff of tea such as black tea, green tea, etc., strained draff of coffee, strained draff of citrus fruits such as lemon, etc., powdered coal, coke breeze, are added before drying the dehydrated sewage sludge cake. - 特許庁

この組成物は、柑橘類の種子を乾留する工程と、前記乾留工程で発生するガスを冷却してガス中の水溶性成分を含有する凝縮液化物を採取する工程、とによって得ることができる。例文帳に追加

It can be obtained by the step of subjecting seeds of citrus fruits to dry distillation and the step of cooling the gas generated in the dry distillation step to obtain the condensed liquefied material containing the water-soluble component in the gas. - 特許庁

コイルケース3においてシール部材4の上側に対向する部位には、プラグホール81の内外を連通させる換気通路5と繋がる保水チャンバー32A、32Bが形成してある。例文帳に追加

The water retention chambers 32A and 32B connected to a ventilation path 5 communicating inside and outside the plug hole 81 are formed in parts confronted with an upper side of the sealing member 4 in the coil case 3. - 特許庁

CREBの活性化を作用機構とする学習記憶障害を改善する機能性食品として、柑橘類の全果の粉砕搾汁液および該粉砕搾汁液からの抽出物の少なくともいずれか一方を含有するものとする。例文帳に追加

The functional food for ameliorating learning and memory disorder by the activation of CREB as an action mechanism contains crushed and squeezed juice of the whole fruit of citrus plant and/or an extract of the crushed and squeezed juice. - 特許庁

本物果実に類似した食感のゼリーを含有する飲料、特に柑橘系果実のさのうのような粒々感が付与されたゼリーを含有する飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a drink containing jelly, having an eat feeling like a real fruit, especially the drink containing the jelly, imparted with the particle like feeling of granules of citric fruits. - 特許庁

プレート3との間にシール部材4を挟持するフレーム6の第2の段差面6bには、モータ室の換気通路の一部を構成する溝16が形成され、第2の段差面6bを周方向に延びて設けられている。例文帳に追加

A groove 16 constituting a part of a ventilation passage of a motor chamber is formed in the second step surface 6b of a frame 6 to nip a seal member 4 between a plate 3 and the frame, and the second step surface 6b is extended in the peripheral direction. - 特許庁

また、柑橘類と辛辣性香辛料とに、アルコール、糖類、柿および茶のうちの少なくとも1つを混合し、これらを煮詰めるか圧搾抽出するか又は乾燥粉末化して成る。例文帳に追加

The insecticide is obtained by mixing the citrus and the sharp spice with at least one of alcohol, a saccharide, persimmon or tea and then subjecting the mixture to the condensation treatment, the press extraction treatment or the dry pulverization treatment. - 特許庁

柑橘系果実を35℃以上60℃以下の温度範囲で加熱処理し、酸味成分を減少させることにより、果実の風味を改善することを特徴とする。例文帳に追加

This method for treating the citrus fruit, characterized by thermally treating the citrus fruit in a temperature range of 35 to 60°C to reduce sour ingredients, thereby improving the flavor of the fruit. - 特許庁

光回線終端装置は、帯域制御部14と帯域分配部12とを具え、帯域制御部は、光端末装置の数に等しい個数の信号変換器対が設置されている。例文帳に追加

The optical line terminal is provided with a band control section 14 and a band distributing section 12, and the band control section is equipped with the same number of signal-convertor pairs as the number of optical terminal devices. - 特許庁

柑橘類果汁、又は有機酸としてクエン酸及びリンゴ酸を含有し、かつ全有機酸中クエン酸が70%以上である有機酸混合溶液を用いてミネラル源を溶解する。例文帳に追加

The mineral agent is obtained by dissolving a mineral source by using an organic acid-mixed solution containing juice of citrus fruits, or citric acid and malic acid as the organic acids, and regulated so that the content of the citric acid in the whole organic acids is70%. - 特許庁

本発明は、カンキツ類樹木における品種更新の方法であって、摘果や収穫の作業を安全かつ効率的に行うことを可能にするとともに、樹勢を長期に亘り維持させることを可能にする方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for renewing a citrus tree breeding, capable of safely and efficiently performing work of fruit thinning and harvesting, and retaining tree vigour for a long period. - 特許庁

柑橘類の搾汁残渣に水を加え、セルラーゼやペクチナーゼなどの酵素処理を行い、減圧蒸留法により、効率的にかつ簡単にエッセンシャルオイルやフローラルウォーター抽出する。例文帳に追加

Water is added to a squeezed residue of citrus fruits, the mixture is subjected to enzymatic treatment with cellulase or pectinase, etc., and the treated product is distilled by reduced-pressure distillation to efficiently and easily extract the essential oil and floral water. - 特許庁

柑橘類由来の芳香成分含有アルコール飲料の製造方法であって、該アルコール飲料の濃縮液に、不活性ガスを吹き込むことを含んでなる、製造方法。例文帳に追加

The method for producing the alcoholic beverage containing the citrus-derived aromatic component includes blowing inert gas into a concentrate of the alcoholic beverage. - 特許庁

水相部と油相部の混合液を加熱殺菌した分離液状ドレッシングにおいて、カラメルおよび/またはメープルシロップと、柑橘果汁とを配合した分離液状ドレッシング。例文帳に追加

The separated liquid-state dressing is produced by subjecting a mixture liquid composed of a water-phase part and an oil-phase part to heat sterilization: wherein the caramel and/or maple syrup, and citrus fruit juice are mixed together. - 特許庁

柑橘系の果汁と昆布の旨み成分を添加したミネラルウォーターが68〜76重量%であり、酢が12〜16重量%、納豆が12〜16重量%である低カロリーなノンオイルの納豆ドレッシング。例文帳に追加

Non-oil fermented soybean dressing with low calories is manufactured from mineral water flavored with citrus fluid juice and the tasty components of tangle of 68 to 76 wt.%, and vinegar of 12 to 16 wt.%, and fermented soybean of 12 to 16 wt.%. - 特許庁

この取付部材60が、支持具本体40に差し込まれた天井板91の側面93と当接することで、天井板91の位置合わせがなされ、天井板支持具40内の換気通路50を確保できる。例文帳に追加

The mounting member 60 is abutted on the side 93 of the ceiling board 91 inserted in the supporting device body 40 to align the position of the ceiling board, and the ventilation flue 50 in the ceiling board supporting device 40 can be ensured. - 特許庁

住宅など建物の設計施工時に伝熱面積の変更や形状変更が可能で、また、設置場所に対して自由度が高い顕熱交換タイプや全熱交換タイプの空調用熱交換器付き機械換気設備の提供。例文帳に追加

To provide a mechanical ventilation facility with an air conditioning heat exchanger of sensible heat exchange type or full heat exchange type which can be changed in heat transfer area or shape in design construction of a building such as a dwelling house and has high freedom to a setting place. - 特許庁

建物の壁面に取り付けて建物内外の換気を行う換気装置において、長い換気通路を必要とすることなく良好な換気性を確保しながら、同時に遮音性を備えた換気装置を提供する。例文帳に追加

To provide a ventilation device with a sound insulation effect, while securing satisfactory ventilation performance, without having to require a long ventilation passage, in the ventilation device attached to a wall face of a building to ventilate the inside and the outside of the building. - 特許庁

換気通路内の微粉のファンへの付着を少なくし、ファンロックまでの時間を長くできる飲料提供装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a beverage providing device capable of lengthening a time until a fan is locked by reducing the adhesion of fine powder to a fan in a ventilating channel. - 特許庁

なす・ほうれん草・柑橘果実等の菜果類を食品上安全で且つ粘着・付着することなく容易に投入・取り出しができる野菜袋を提供する。例文帳に追加

To obtain a vegetable bag capable of readily charging in and taking out vegetables and fruits such as an eggplant, spinach or a citrus fruit safely from the aspects of foods without causing adhesion and sticking. - 特許庁

巻取式ルーフシェード装置は、巻取方向に付勢されたシート状シェード生地の引出端部に、ガーニッシュ12がその幅方向に沿って備えられ、ガーニッシュ12に複数の換気通路12fが設けられる。例文帳に追加

In the take-up type roof shade device, at a pull-out end portion of sheet-shaped shade cloth energized in a take-up direction, a garnish 12 is provided in a width direction, and the garnish 12 is provided with a plurality of ventilating passages 12f. - 特許庁

利用者側では課金されることなく即時性が確保され、事業者側では、交換機、通話及び通信等の負荷を増大させることなく、発信者の連絡内容を伝達することができる電話機を提供する。例文帳に追加

To provide a telephone set by which a user side can recognize contents of a contact by a caller with ensured immediacy without an imposed charge and an enterprise side can deliver the contents of the contact of the caller without increasing a load on an exchange and speech and communication processing or the like. - 特許庁

開放状態では、水を燃料フィルタから排出し、空気を燃料フィルタ内に導入するため、排水通路(41)と水流通路(35)との間が流れ連通し、空気流通路(36)と換気通路(42)との間が流れ連通する。例文帳に追加

In the opened state, the drainage channel 41 and the water channel 35 are communicated, and the airflow channel 36 and the ventilation channel 42 are communicated to discharge the water from the fuel filter, and to introduce the air into the fuel filter. - 特許庁

擦り潰した完熟のカプサイシンを含む唐辛子の果実と、擦り潰した完熟の柑橘類の皮と、少量の食塩との混合物を密閉可能な容器に入れた。例文帳に追加

This spicy seasoning is obtained by putting into a closable vessel a mixture comprising ground full-ripen capsaicin-contg. capsicum fruit, ground full-ripen citrus rind and a small amount of common salt. - 特許庁

各段のユニット室に収納された機能ユニットから発生した熱が共通の換気通路を通って外部に排出されて、煙突効果が得られ易い閉鎖配電盤を得ることを目的とする。例文帳に追加

To obtain an enclosed switchboard where heat generated from functional units accommodated in unit rooms on each stage is discharged outside through a common ventilating passage and it is easy to get chimney effect thereby. - 特許庁

液体唐辛子ソースは、乾燥または生の成熟赤、黄や未熟青唐辛子を主成分として酢、醤油や柑橘類の皮ペーストを加えて調整する。例文帳に追加

The liquid Guinea pepper sauce has as the main ingredient dry or raw ripe red or yellow or unripe green Guinea pepper and is adjusted by the addition of vinegar, soy sauce and skin paste of citrus fruits. - 特許庁

食酢や柑橘果汁のさわやかな風味が生きて、醤油感が強すぎずに熟成風味を有し、しかも血圧降下作用等の優れた生理機能を有することができる風味良好で有用な容器詰液体調味料を提供する。例文帳に追加

To provide well-flavored and usable packaged liquid seasoning making the best use of refreshing flavor of vinegar or citrus fruits juice, having matured flavor with not too-strong soy sauce flavor, and also giving excellent physiological mechanisms such as of lowering blood pressure. - 特許庁

支持具本体11は、下面部25の換気スリット26,26,…と、上面部20の換気スリット21,21,…とを備えることで、換気通路29が形成される。例文帳に追加

The support body 11 includes: ventilation slits 26, 26... of a lower surface part and ventilation slits 21, 21 ... of an upper surface part 20, thereby forming a ventilation passage 29. - 特許庁

そして、耐火被覆構造の耐火被覆材F1と耐火性外壁材Wとの間に換気通路P1を形成し、鉄骨柱Cの一方側と他方側とを連通する。例文帳に追加

Then both sides of the column C are communicated with each other by forming a ventilating passage P1 between the coating material F1 and exterior wall material W of the fire resistive structure. - 特許庁

長崎市周辺と特定地域に分布するが、これまで有効利用されていなかった、香酸カンキツ類の一種、ゆうこうを用いた脂質代謝改善物を提供する。例文帳に追加

To provide a lipid metabolism-improving substance obtained by using a kind of aromatic acidic citrus named "Yuukou" which is distributed around Nagasaki city and specific areas and has not been effectively utilized until now. - 特許庁

柑橘汁、醤油等により成るポン酢醤油であって、キサンタンガムを原料とするとろみ成分を含有することで粘性を有しており、且つ種子を除去後細断された梅干しの皮及び果肉が混合されたもの。例文帳に追加

The Ponsu soy sauce is composed of citrus fruit juice, soy sauce, or the like, contains a thickening component composed of xanthan gum to increase the viscosity of the sauce and is mixed with the skin and pulp of pickled plum finely divided after removing the stone. - 特許庁

使用者が特別な操作をすることことなく、扉閉鎖時に有効な換気通路を確保するとともに、扉開放時に使用者の指先等が挟まれることを防止する。例文帳に追加

To provide a safety device for door capable of ensuring an effective ventilation passage when closing the door and preventing a user's finger from being caught in the door when opening the door without requiring user's special operation. - 特許庁

本発明は、キク科カワラヨモギ(学名:Artemisia capillaris Thunb.)から得られたカワラヨモギ抽出物を食味保持剤として使用することにより柑橘類果実に対して優れた食味保持効果を発揮する。例文帳に追加

This food taste retaining agent comprises using an Artemisia capillaris extract obtained from Artemisia capillaris (scientific name, Artemisiacapillaris Thunb.), and, as a result, demonstrates excellent food taste retaining effect for citrus fruits. - 特許庁

例文

レモンまたはナツミカンをアルコールに浸漬して得たレモンまたはナツミカンのアルコール抽出液とアルコールに柑橘系食品香料を添加した変性アルコールとの混合物よりなる柿の脱渋剤。例文帳に追加

The persimmon tannin-removing agent includes a mixture of alcohol extract of lemon or Japanese summer orange (Citrus natsudaidai), which is obtained by immersing the lemon or Japanese summer orange in alcohol, and denatured alcohol obtained by adding a citrus-based flavor to the alcohol. - 特許庁

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