1016万例文収録!

「砂糖」に関連した英語例文の一覧と使い方(26ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

砂糖を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1459



例文

カカオ固形分及び乳固形分を必須成分とせず、油脂や砂糖を過度に含有しない、コ−ヒ−や茶類の自然な風味を持つチョコレ−ト類を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide chocolate having natural flavor of coffee or tea without requiring as the essential ingredient cacao solid and milk solid and without excessively containing oil and fat and sugar. - 特許庁

砂糖などの糖類をりんごの中まで浸漬させるとともに、酸化による変色やカビの発生を抑えた蜜りんごの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an apple with a sugar core capable of suppressing change of color by oxidation and generation of mold while immersing inside the apple in a saccharide such as sugar. - 特許庁

飲料の調理に際して、粉末原料(クリーム)の下に当該粉末原料よりも希釈液に対して浸透し易く溶け易い原料(砂糖)を投入する。例文帳に追加

In making beverages, raw materials (sugar) which penetrate and dissolve more easily in the diluted solution than powder raw materials (cream) are charged under the powder raw materials. - 特許庁

大豆胚軸を発酵し、さらにこれに胡麻、及び黒砂糖を配合することにより雑味がなく嗜好性に優れた健康食品を得ることが可能となる。例文帳に追加

The health food utilizing soybean hypocotyls having no impure flavor and excellent in palatability is obtained by fermenting soybean hypocotyls and adding sesame and unrefined sugar to the fermented soybean hypocotyls. - 特許庁

例文

このため、その後に希釈液(コーヒー飲料)を投入したときに、カップCの下に位置する砂糖にコーヒー飲料が浸透してクリームが浮き上がるので、当該クリームがコーヒー飲料に対して混ざり易く溶け易くなる。例文帳に追加

Then, when the diluted solution (coffee) is charged later, the coffee penetrates the sugar placed under a cup C and the cream floats, so that the cream easily mixes with the coffee and easily dissolves in it. - 特許庁


例文

樹脂の発泡以前に、フォーム材のための樹脂と好ましくは砂糖を含む切花用栄養剤とを混合して、その内部に切花用栄養剤を含む連続気泡フォーム材を提供する。例文帳に追加

To obtain an open cell foam material containing a nutrition agent for cut flowers in the interior by compounding a resin for a foam material with a nutrition agent for cut flowers preferably containing sugar before the expansion of the resin. - 特許庁

3,4,6−トリメトキシフェニル−4’−O−D−グルコース及び2,5−ジメトキシフェニル−4’−O−D−グルコースが含有されてなることを特徴とする黒砂糖から抽出された天然黒色成分を含有する美肌用化粧料とする。例文帳に追加

The skin bleaching cosmetic containing a natural black component extracted from muscovado contains 3,4,6-trimethoxyphenyl-4'-O-D-glucose and 2,5-dimethoxyphenyl-4'-O-D-glucose. - 特許庁

容器付きインスタントコーヒー2は容器20と蓋体21と内底部に収容されているコーヒー入り袋22とミルク入り袋23及び砂糖入り袋24により構成されている。例文帳に追加

The instant coffee 2 with the container comprises the container 20, a lid 21, a coffee containing bag 22, a cream containing bag 23, and a sugar containing bag 24 wherein the bags are received on an inner bottom. - 特許庁

野菜を水洗いした後、ビール、砂糖および塩を含む調味料の溶液をかけ5〜15℃で1〜30日間保存し、キムチのタレと合わせて野菜キムチに仕上げる。例文帳に追加

The vegetable Kimchi is obtained by washing vegetables in water, sprinkling the solution of seasoning containing beer, sugar and salt, preserving the product at 5-15°C for 1-30 day and mixing the product with sauce of Kimchi. - 特許庁

例文

小麦粉、砂糖、塩、油脂等にパネトーネ酵母とブドウ由来の発芽玄米酵母をイーストとして用いて生地を作り、焼成してパンまたは菓子を作る。例文帳に追加

Bread or cake is produced by preparing dough from wheat flour, sugar, salt, oils-and-fats, etc., using panettone yeast and sprouted brown rice yeast originated from grape as the yeast and baking the dough. - 特許庁

例文

抗炎症作用を有し、肌に生じる様々なトラブルを未然に予防或いは発症した症状を改善することができる黒砂糖から抽出された天然黒色成分を含有する美肌用化粧料を提供することにある。例文帳に追加

To provide a skin bleaching cosmetic containing a natural black component extracted from muscovado, having antiinflammatory action and effective for preventing various troubles on the skin or ameliorating the symptom of the skin trouble. - 特許庁

マーガリン、還元麦芽糖及び/又はエリストール、小麦粉及び卵と、味の成分及びアガリクスとを含有させることによって、アガリクスの苦味をマスクし、無砂糖クッキーの甘味感を向上させた。例文帳に追加

The Agaricus-containing sugarless cookie masks the bitterness of Agaricus and has improved sweetness feeling of sugarless cookie by comprising margarine, reducing maltose and/or erythritol, wheat flour, egg, a taste component and Agaricus. - 特許庁

酵素と酵素を産する有用微生物を配合してなる植物性発酵物を、サトウキビから製造した黒砂糖と共に、濃硫酸使用のミネラルイオン水に入れて好気条件下で、好ましくは25℃前後で、共棲培養する。例文帳に追加

A phytogenic fermentation material composed of an enzyme and an enzyme-producing useful microbe together with brown sugar produced from sugar cane is placed in a mineral ion water utilizing concentrated sulfuric acid, and symbiotic incubation thereof is carried out under aerobic conditions preferably at about 25°C. - 特許庁

少なくとも化工澱粉と砂糖と卵黄と牛乳とチーズ類とを原料として配合し、それに必要に応じて油脂類を加え、90℃前後程度まで加熱攪拌後急冷してチーズ入りカスタードクリームの製品を得る。例文帳に追加

This cheese-containing custard cream product is obtained by mixing at least modified starch, sugar, egg yolk, milk, and cheeses as raw materials, optionally adding oils and fats to the mixture, heating the mixture to about 90°C with stirring and quenching the mixture. - 特許庁

玄米の粉末と、キナ粉と、潰した黒砂糖と、脱脂粉乳と、黒ゴマの粉末と、イチョウ葉の粉末と、緑茶の粉末と、ショウガの粉末と、味噌を用いいて製品とした玄米センベイ。例文帳に追加

This unpolished rice cracker is obtained by using unpolished rice flour, soybean flour, mashed muscovado, powdered skim milk, powder of black sesame seed, powder of gingko leaf, powder of green tea, powder of ginger and miso. - 特許庁

以上のようなグラムスプーン10を、砂糖用,醤油用などの如く計量対象物ごとに用意することにより、調理の最中などでもタイミングを逸することなく、簡単かつ速やかに計量を行うことができる。例文帳に追加

By preparing such a gram spoon 10 for each measuring object, such as for sugar, for soy sauce, simple and quick measurement can be performed, without losing the timing, even in middle of cooking, etc. - 特許庁

少なくとも小麦粉,砂糖,塩,イーストが入れられ、それらの中にみじん切り等細片化した生鮮食材及びその汁を入れ、且つ補助として水を入れビーディングし、ニーディングしてパン生地とする。例文帳に追加

At least wheat flour, sugar, salt and yeast are mixed with a perishable foodstuff made into tiny pieces by cutting, its juice and water as a subsidiary material, beaten and kneaded to give bread dough. - 特許庁

小麦粉、砂糖、食用油脂、澱粉(A)及び難消化性澱粉(B)を含む焼き菓子であって、(A)+(B)が17重量%以下、かつ(A)/(B)が0.1〜5であることを特徴とする焼き菓子。例文帳に追加

The baked confectionery contains wheat flour, sugar, edible oil or fat, starch (A), and resistant starch (B), wherein (A)+(B) ≤17 wt.%, and (A)/(B) is 0.1 to 5. - 特許庁

植物に棲息する好気性菌であるバクテリアを水と水に溶ける餌(黒砂糖)を使い、高温30℃〜100℃の条件下において、72時間〜2時間で完熟醗酵させる。例文帳に追加

Bacteria which are aerobic bacteria living in plants are subjected to complete fermentation with water and water-soluble baits (black sugar) under high-temperature conditions of 30-100°C for 72-2 h. - 特許庁

豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。例文帳に追加

This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk. - 特許庁

コップに収容された飲料の香りをコップ外へ放散させることができ、且つ砂糖やミルク等の調合を行う際に、コップからの取り外しを必要としないコップ用蓋を提供する。例文帳に追加

To provide a lid for a glass which is capable of radiating the flavor of the beverage stored in the glass outside the glass, and need not be detached from the glass at mixing sugar, milk, etc. - 特許庁

砂糖と高甘味度甘味料と澱粉及び/又は加工澱粉を特定配合含み、使用時に水で5倍以上9倍以下に希釈して用いる粉末調味料。例文帳に追加

The powder seasoning includes sugar, sweetener with high sweetness, and starch and/or processed starch at a specific mixture, and is used by diluting in water to 5 or more times to 9 or less times in use. - 特許庁

本発明のつゆは、だし汁に醤油、塩や砂糖等の調味料及び食酢を含み、食酢が全体の7〜10重量%の割合で含有することを特徴とするものである。例文帳に追加

This soup comprises soup stock containing seasoning such as soy sauce, salt, sugar, and vinegar and contains 7-10 wt.% of vinegar based on the total amount. - 特許庁

小麦粉、鶏卵、砂糖を主材料として焼き上げられた焼成体の、少なくとも2つに割られたその断面間に、アイスクリームが狭着されて存在している構造のアイスクリーム菓子とした。例文帳に追加

This ice confectionery has such a structure that there exists ice cream attached in a nipped state between the cross section split into at least two, of a baked body baked using as the main material wheat flour, eggs and sugar. - 特許庁

小麦粉、砂糖、卵及び油脂を主原料とした生地を焙焼する焼き菓子の製造法において、生地にヨーグルトを20〜50%、大豆蛋白を3〜15%含有させて製造する。例文帳に追加

This method for producing baked confectionery comprises baking dough containing wheat flour, sugar, eggs, and oil and fat as raw materials, wherein 20-50 wt.% of yogurt, and 3-15 wt.% of soybean protein are contained. - 特許庁

上記植物茎11は、とうもろこし、高りゃん又は砂糖きびからなるイネ科植物の茎であるか、或いはひまわりからなるキク科植物の茎である。例文帳に追加

The plant stem 11 is a stem of gramineous plants consisting of corn, kaoliang or sugarcane or a stem of family Asteraceae plants consisting of sunflower. - 特許庁

砂糖、ラクチトール、トレハロース、または1,6−GPSと1,1−GPMの混合物、からなる糖または糖アルコール類に、特定の糖組成を有した還元澱粉加水分解物を使用することにより達成される。例文帳に追加

The hard coating layer, the hard coating products and the method for producing the product are provided by using sugar or sugar alcohol comprising saccharide, lactitol, trehalose or a mixture of 1,6-GPS with 1,1-GPM, with a reduced starch hydrolyzate having a specific sugar composition. - 特許庁

ういろうの基本原料は、従来の米粉の代わりに増粘ゲル化剤を主要原料として、これに、水・砂糖・加工デンプンを調合して構成する。例文帳に追加

The basic raw material of the sweet rice jelly has as the main ingredient a thickening gelling agent instead of conventional rice powder and is mixed with water, sugar and processed starch. - 特許庁

成長を止めて死んだ釣餌用の養殖虫1が、砂糖2又は塩又はオイル又はハチミツ又は水又はアルコールの中に混入して漬けられた状態で容器3に収容されて成る。例文帳に追加

A cultured maggot 1 killed by stopping the growth is held in a vessel 3 in a state immersed in sugar 2 or salt, oil, honey, water or alcohol. - 特許庁

組織改良剤は、原料に対して30質量%以上50質量%以下の砂糖と、原料に対して15質量%以上30質量%以下の塩と、を混合したものである。例文帳に追加

The tissue improver is obtained by mixing 30-50 mass% of sugar and 15-30 mass% of salt with a raw material. - 特許庁

酢液の製造に砂糖きびの搾汁液のみを使用し、蔗糖約10%、酢酸約5%の酢酸にとうがらしを漬け込むことによってマイルドなチリソースを製造することができた。例文帳に追加

This method for producing a mild chili sauce comprises using only a squeezed liquid from sugarcane for the production of a vinegar liquid, and pickling capsicums in the vinegar liquid containing about 10 wt.% of sucrose and about 5 wt.% of acetic acid. - 特許庁

本発明の多孔食品は、本発明の多孔食品の製造方法により製造され、調味料(塩、砂糖等)及び保存剤(安息香酸等)のうちの少なくとも一方を添加することができる。例文帳に追加

The porous food material is produced by the method for producing the porous material, and at least one of seasonings (common salt, sugar or the like) and preservative (benzoic acid or the like) can be added thereto. - 特許庁

味質を変化させ、砂糖のように飲食物に広範囲に使用できる味質の改良されたD−ソルボース含有甘味料、特に低カロリー甘味料の提供。例文帳に追加

To provide a taste quality-improved D-sorbose-containing sweetener, specifically a low-calorie sweetener, the quality of taste of which is altered so as to be broadly usable for food and drink product such as sugar. - 特許庁

高能率かつ低コストで梢頭部を除去して清浄な製糖原料としての砂糖黍を低費用かつ高能率で得ることができる水流選別装置を提供する。例文帳に追加

To provide a water flow sorting system capable of removing cane tops at a high efficiency and a low cost to obtain sugarcane as a clean sugar raw material at a low cost and a high efficiency. - 特許庁

ドーナツに代表される油菓子食品において吸油性、砂糖泣きを低減し、内相のきめ、ボリューム、食感等の品質を向上することができる油菓子食品用ミックス粉を提供する。例文帳に追加

To provide mixed flour for fried cakes represented by doughnut, effective for suppressing oil absorption and melting of sugar coat and improving the quality of the cake such as the texture of the inner phase, voluminousness and palatability. - 特許庁

ヨーグルトに砂糖を含む糖類を20%以下添加して水分活性を0.9以上とし、生きた繁殖力のある乳発酵菌がグラムあたり10の6乗を越える濃度を有する充填物とする。例文帳に追加

This food product contains a filler obtained by adding yoghurt with ≤20 wt.% of saccharides containing sugar so as to have water activity of ≥0.9 and with the concentration of milk fermentative bacteria containing those living and capable of propagating in a content of 10 per gram. - 特許庁

小麦粉、砂糖、デキストリン、澱粉、全卵粉、粉乳、膨張剤、乳化剤、粉末油脂、増粘剤と水を加え、これをオールインミックスで混合して外包材の生地を作る。例文帳に追加

Wheat flour, sugar, dextrin, starch, dried whole egg, powdered milk, swelling agent, emulsifier, powdery fat, thickener and water are added and mixed in an all-in-mix vessel to prepare the dough for making the skin of the bun. - 特許庁

本発明は、ボディ感又は濃厚感の不足を軽減し、改善し、砂糖に近い風味を有するネオテームを含有するノンカロリーの甘味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a calorie-free sweetener composition reduced and improved in insufficiency of body feeling or richness feeling, and including neotame having a flavor close to one of sugar. - 特許庁

色調と甘味の両方において砂糖を代替しうる粉末甘味料とその粉末甘味料の甘味成分として用いられる羅漢果抽出粉体を提供すること。例文帳に追加

To provide powder sweetener which can substitute for sugar for the color and sweetness, and momordica grosvenori extract power used as a sweetening component of the power sweetener. - 特許庁

本発明では、後引きや苦味を改善した甘味と同時に、砂糖に類似したコクのある甘味も同時に付与するステビア甘味料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a stevia sweetener with which sweetness ameliorated in aftertaste and/or bitterness, and also full-bodied sweetness similar to that of sugar are simultaneously imparted to food and drink. - 特許庁

本発明の蒸し菓子は、サツマイモと砂糖を混練してなるイモ餡とアズキ餡とを、米粉又は小麦粉を混練した団子生地で包み、これを蒸し器により蒸してなるものである。例文帳に追加

The steamed cake is produced by: wrapping potato jam prepared by kneading sweet potato and sugar, and red bean jam with dumpling dough prepared by kneading rice flour or wheat flour; and steaming the dumpling dough-wrapped sweet potato jam and red bean jam. - 特許庁

砂糖の食品加工や栄養学的な特質を失うことなく、つまりその甘味の強さや特性を失うことなく、よりきれの良い甘味(後味のしつこさがない甘味)をもつ、天然物を利用した安全で安定な甘味料を提供する。例文帳に追加

To provide a safe and stable sweetener having a sharp sweetness (sweetness free from a dull aftertaste) and using a natural substance without losing the food processability and nutritional properties of sugar, namely without losing the intensity and characteristics of the sweetness. - 特許庁

ありが水を越えられない、或いは水を越えて侵入しない性質を利用し、砂糖など甘味料及び、その容器の周囲に、水の障壁を設けることにより、接近及び侵入することを防止する。例文帳に追加

A water barrier is disposed on the periphery of a sweetener, such as sugar, or a container thereof to prevent the approach and invasion of ants, while utilizing the nature that the ants do not come beyond water or do not invade beyond the water. - 特許庁

自動販売機の利用者が、利用者識別情報の管理を複雑にすることなく、飲料濃度・クリーム・砂糖などの調合割合を調整する作業を省略化でき、商品選択の手順を簡略化することを目的とする。例文帳に追加

To enable a user of a vending machine to omit adjusting the mixing ratio of beverage, cream, sugar, etc. without complicating management of user identification information and to simplify the procedures of selecting a product. - 特許庁

ツルレイシを水、エタノール水、砂糖水などへ浸積した後か、塩揉みや塩茹でした後に、流水へ浸積するツルレイシの苦味低減方法などにより、前記の課題は解決される。例文帳に追加

Bitter melon (Momordica charantia) is immersed in water, ethanol-water, sugar solution, etc., or kneaded together with salt or boiled in a salt solution and, thereafter, immersed in running water to reduce the bitter taste of bitter melon. - 特許庁

苦味や渋味を有する薬物、及び粉糖を含む粉体組成物を、砂糖濃度が50〜60%のシロップを用いて流動層造粒法で造粒することを特徴とする矯味経口製剤用組成物の製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing a composition for a taste-corrective, peroral preparation is characterized by granulating a powder composition comprising a medicament having a bitter taste or an astringent taste and a pulverized sugar by a fluidized bed granulating method using a syrup having a sugar concentration of 50-60%. - 特許庁

塩、砂糖、ワイン粉末、香辛料、燻抹、ビタミンCの調合物である「調整塩析」による浸透圧を利用し、低温熟成して魚介類に生ハム様の食感、透明感、香味を与え、魚臭を抑える製造方法である。例文帳に追加

The osmotic pressure caused by the adjusted salting out mixture including salt, sugar, wine powder, spices and condiments, fumigant powder and vitamin C is utilized to effect the cold maturation whereby raw ham-like texture, transparency and flavor are given to the smoked fish with fish smell reduced. - 特許庁

エリスリトールと砂糖とを含有してなる顆粒であって、該粒度が16メッシュパス40メッシュオン、かさ比重が1.50〜1.80cc/gに設定されていることを特徴とする瞬溶性顆粒によって達成される。例文帳に追加

The momentarily soluble granules comprise erythritol and sugar, and are characterized in that the granular size each thereof is set at 16 mesh- pass to 40 mesh-on, and the bulk density at 1.50-1.80 cc/g. - 特許庁

米糠を篩にかけて、澱粉を含む米糠粉・卵・食用油脂・砂糖・膨張剤を混合、撹拌した生地を作成し、オーブンで焼き上げる。例文帳に追加

The cake is prepared by the following process: rice bran is sieved, then mixed with starch-containing rice bran flour, eggs, edible oil-and-fat, sugar and an expanding agent followed by agitating the resultant mixture to make dough, which is then baked with a microwave oven. - 特許庁

例文

梅干の種子以外の部分を擂り潰して、牛乳に溶かして、砂糖などを加えて、場合によっては熱を加えて、適当な容器に詰めた、プラムラクト或いはプラムミルクと呼ぶことにする、梅干牛乳ドリンク。例文帳に追加

A pickled Japanese plum milk drink which is decided to be named "plum lacto" or "plum milk" is prepared by mashing parts of the plum other than its seed, dissolving the mashed plum in the milk, adding sugar, or the like, thereto, and if necessary, applying heat thereto, and further filling a suitable vessel with the prepared drink. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS