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砂糖を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1459



例文

彼女たちが腰を落ち着けたその前にはそれぞれに巨大なマグカップがあり、それにはコックとだんまり屋が熱い茶をいっぱいに満たし、すでに巨大なブリキの缶から砂糖とミルクが混ぜられていた。例文帳に追加

They settled down before their huge mugs which the cook and the dummy filled up with hot tea, already mixed with milk and sugar in huge tin cans.  - James Joyce『土くれ』

彼女は茶などなしで済ますと言ったが角の店の閉まる時間が近づくと、四分の一ポンドの茶と二ポンドの砂糖を買いに自分が行くことに決めた。例文帳に追加

She said she would do without any tea but when it came near the time at which the shop at the corner closed she decided to go out herself for a quarter of a pound of tea and two pounds of sugar.  - James Joyce『小さな雲』

蒸した山芋をうらごしして砂糖と炊いたもの(薯蕷煉り切り)や、白餡を寒天で固めたもの(きんとん餡、天餡)、白餡を求肥でつないだもの(煉り切り)を、色々な色にそめ、うらごし器でそぼろ状にし、餡などの芯にうえつけて季節を表現する。例文帳に追加

Followings are colored variously, pureed into mince, and decorated on the core of An (bean jam) and others to express the seasons; Joyo-nerikiri which steamed and strained yamaimo (Japanese yam) is simmered with sugar and cooked, kinton-an or ama-an which is white sweet bean paste jellied by kanten (Japan agar), and nerikiri which white sweet bean paste is mixed with gyuhi (Turkish delight).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

爽やかな苦味は砂糖の甘味と良く馴染み風味が際立つため、菓子のフレーバー付けにも好まれ、抹茶味のアイスクリームは日本では定番風味の一つともなっており、日本アイスクリーム協会の調査では1999年から2007年まで、バニラ、チョコレートに次いで第三位の地位を占めている。例文帳に追加

The brisk bitter taste of powdered green tea contrasts well with the sweetness of sugar and emphasizes its flavor, so powdered green tea is commonly used for flavoring in confectioneries like icecream, which has become one of the standard flavors now in Japan (according to a survey conducted by The Japan Ice Cream Association, it was ranked third after vanilla and chocolate icecream in consumption between 1999 and 2007.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

この身を石臼などですり潰し、砂糖、塩、みりん、卵白を加えて練り合わせる(本来、塩を加えて練ることで自然に粘り気が生じるのだが、後の整形をしやすくするために増粘安定剤などの食品添加物を加えることもある)。例文帳に追加

This fish fillet is ground with a millstone, and sugar, salt, mirin (sweet cooking rice wine) and egg white are added to it and then kneaded together (adding salt causes it to become sticky by itself, but sometimes food additives such as thickening agents are added for easier molding).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

小麦粉・鶏卵・砂糖を水で溶いて作った生地を円形のくぼみのある鉄または銅製の焼き型に流し込んで餡(小豆あんが多いが、白餡やカスタードクリームなどのものもある)をのせ、その上にさらに生地を流し入れるか、別の型で焼いておいた同型の生地をのせて例文帳に追加

The way to cook imagawa-yaki is to pour batter made of flour, eggs, sugar and water in round molds made of iron or copper, drop sweet bean paste (red bean paste is very popular, but white bean paste and custard cream are available) into each batter-filled mold and cover this with batter or cover each filled mold with another pastry of the same shape baked in another mold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

関東地方以北および中国地方以西では三杯酢あるいは三杯酢をかけた物にからしを添えて、近畿地方では黒砂糖をかけて単体又は果物などと共に、東海地方では箸一本で、主に三杯酢をかけた物にゴマを添えて食べるのが一般的とされる。例文帳に追加

Commonly in the north of Kanto region and in the west of Chugoku region, tokoroten is served with sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions) poured over it, or with sanbaizu poured over it and with mustard; in the Kinki region, muscovado sugar is sprinkled over it when served, and sometimes fruit is served together; in the Tokai region, it is eaten using only one chopstick, usually by pouring sanbaizu over it and adding sesame thereto.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、現代人の味覚が砂糖に慣らされており、従来の製法1.の方式では酸味も含むことから(現代人全般にとっては)ややさっぱりしすぎているため、濃厚な甘みをつけることが容易である製法2.を好む向きがあるとも考えられる。例文帳に追加

Modern people are accustomed to sugar, and may find amazake produced by the first production method too bland due to its sour taste, so it could be considered that the second production method in which it is easy to add strong sweetness is preferable.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

要因としては消費者の嗜好変化によるチルドカップコーヒーへの移行、健康志向の拡大により主軸商品であるミルク・砂糖入りのカテゴリーの苦戦やそれの影響による低糖・微糖・無糖コーヒーの需要拡大による差分埋め合わせ、が挙げられている。例文帳に追加

As factors in the situation, the following facts are mentioned, i.e., the shift to chilled cup coffee due to the change of consumers' tastes and the hard-fought struggle for the main product, canned coffee with milk and sugar due to people's expanded health consciousness, for which efforts were made to increase the demand for low-sugar, trace-sugar and sugar-free canned coffee to make up for the loss of sales.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

また、これまでの輸入品であった綿布、生糸、砂糖、鹿皮、絹織物などの海外品はむしろ国産化を推進すべきである、農民は米穀のみをつくり商品作物の栽培は禁ずるという伝統的な封建制度の政策はその限りにおいて緩和されるべきであると考えた。例文帳に追加

In addition, Arai considered to promote domestic production of traditionally imported goods like cloth, raw silk thread, sugar, buckskin, silk cloth, etc and loosen the policy created under the traditional feudal system, which banned peasants from producing commercial crops except for cultivating rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

該含気グミキャンディは、砂糖及びトレハロースから選ばれた少なくとも1種以上からなるグミキャンディベースをエアレーションした後に、脂質を添加、混合し、得られた生地を成型用型に充填、乾燥する工程を経て得られる。例文帳に追加

The air-containing gummi candy is obtained by passing through processes of aerating a gummi candy base consisting of at least one selected from the sugar and trehalose, then adding the lipid, mixing and filling the obtained dough into a mold for molding and drying. - 特許庁

苦みを有する薬物、並びに(i)アスパルテームまたはサッカリンナトリウムのいずれか少なくとも1種、(ii)ステビア、黒砂糖及びカラメルよりなる群から選択される少なくとも1種、及び(iii)カンゾウエキスを含有することを特徴とする経口用液状製剤。例文帳に追加

This oral liquid preparation comprises a bitter medicine, and (i) at least one of aspartame and saccharine sodium, (ii) at least one of stevia, raw sugar and caramel, and (iii) a licorice extract. - 特許庁

バター、砂糖、卵、小麦粉を含有するバターケーキ類の製造方法において、予め調製された油脂と糖類を含有する混合物及び、予め調製された油脂と小麦粉を含有する混合物を用いることを特徴とするバターケーキ類の製造方法。例文帳に追加

The method for producing butter cake containing butter, sugar, egg and wheat flour is characterized by using a mixture containing previously prepared oil and fat and sugar, and a mixture containing previously prepared oil and fat and wheat flour. - 特許庁

栗甘露煮のシロップ漬け工程において、砂糖の替わりにトレハロース、または、ガラクトオリゴ糖を使用することにより、微生物の増殖を抑える水分活性を保ちながら甘味度を半分以下に抑えた栗甘露煮の製造方法を確立する。例文帳に追加

The method for producing slightly sweetened boiled chestnuts comprises using trehalose or galactooligosaccharide in place of sugar in a process of producing syrupped sweet-boiled chestnuts so as to reduce the sweetness degree to be less than half of usual one while maintaining water activity which suppresses increase of microorganism. - 特許庁

卵、小麦粉及び砂糖を主原料とするスポンジケーキ材料を攪拌する攪拌工程と、攪拌されたスポンジケーキ生地をケーキ型に入れる型入工程と、前記ケーキ型に入れたスポンジケーキ生地を焼成して焼き上げる焼成工程とからなる製造方法である。例文帳に追加

The production method includes: a stirring process of stirring a sponge cake material using eggs, wheat flour and sugar as main materials; a molding process of pouring stirred sponge cake dough into a cake mold; and baking process of baking the sponge cake dough poured in the cake mold. - 特許庁

液体油脂中に清涼剤を含むゼラチンカプセルを核とし、その周りを砂糖を主成分とする糖衣層でコーティングし、更にその周りを糖アルコールでコーティングした少なくとも3層構造からなる口中清涼菓子である。例文帳に追加

The refreshing confectionery in the mouth comprises at least a three-layer structure obtained by coating the periphery of the gelatin capsule containing a refrigerant in a liquid oil and fat as a core with a sugar coating layer consisting essentially of sugar and further coating the periphery thereof with a sugar alcohol. - 特許庁

バター、砂糖、卵、小麦粉を主原料とするバターケーキ類の製造方法において、オールインミックス法のように簡便でありながら、作業者による品質のばらつきがなく、かつシュガーバッター法と同等の品質を得ることができるバターケーキ類の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing butter cake mainly made from butter, sugar, egg and wheat flour, capable of achieving the quality equal to that obtained by a sugar batter method without variation in quality by worker while the method is as simple as an all-in-mix method. - 特許庁

脱水作用を有する砂糖を多量に使用することにより魚介類の原料を短時間で脱水することができるため、歯ごたえが良く食感と食味に優れた魚介類の生ハム様食品を短時間で製造することができる。例文帳に追加

The seafood product like raw ham food which has good resistance to the teeth and excellent palate feeling and taste can be produced in a short time since the seafood raw material can be dehydrated in a short time using a large quantity of sugar having dehydration action. - 特許庁

小麦粉と、軟質小麦を製粉し分級して得られた蛋白質含量が12質量%以上の高蛋白軟質小麦粉とを含有し、砂糖の含有量が0〜10質量%未満であることを特徴とする小麦粉焼成食品用ミックス。例文帳に追加

The mixed flour for a baked wheat flour food contains high-protein soft wheat flour obtained by milling and classifying wheat and soft wheat with 12 mass% or more of protein content, and has a sugar content of below 0-10 mass%. - 特許庁

本願発明は、結晶水を含有しない砂糖及び無水麦芽糖のうちの少なくとも片方と、含水麦芽糖及び含水結晶ぶどう糖のうちの少なくとも一方とを主原料とし、その主原料を加熱溶融し、所定形状に成形して冷却することでハードキャンディを製造する。例文帳に追加

The hard candy is produced by preparing at least either of a sugar containing no crystallization water and an anhydrous maltose, and at least either of a hydrous maltose and a hydrous crystal glucose as main raw materials, heating the main raw materials to melt, forming the materials into a prescribed shape, and cooling the materials. - 特許庁

コリネバクテリウム(Corynebacterium)属に属する細菌(コリネ菌)を果糖を有する果実の果肉又は野菜をミキサー等の粉砕手段にて汁状にした液に投入して所定量の蔗糖(砂糖)を添加しつつ、温度20℃〜60℃にて200時間以上、好ましくは2週間〜1ヶ月間保持し発酵させる。例文帳に追加

This method adds bacteria belonging to Corynebacterium to a juicy liquid obtained by treating a flesh of fruit having fructose or vegetable with a crushing means such as a mixer, etc., and then fermenting them at 20-60°C for more than 200 hr, preferably two weeks to one month. - 特許庁

また、いぶり大根の漬物をみじん切り、塩抜き工程後に醤油、砂糖等の数種の調味料に浸漬し、さらにマーガリン、マヨネーズ等を適宜調合して、該みじん切りしたいぶり大根の漬物と混合させることによりジャム風のいぶり大根漬物の加工食品が得られる。例文帳に追加

The processed food of a jam-like smoked and pickled Japanese radish is prepared by finely chopping and desalting the smoked and pickled Japanese radish, immersing in several kinds of seasonings such as soy sauce and sugar, and mixing the finely chopped radish with properly formulated margarine, mayonnaise, etc. - 特許庁

メロキシカム、メロキシカムのメグルミン、ナトリウム、カリウム、又はアンモニウムの塩形成剤、結合剤、砂糖又は甘味料、キャリア、任意に用いてよい香料、及び任意に用いてよい他の賦形剤を含む、水に素早く溶解するメロキシカム顆粒。例文帳に追加

Meloxicam granulates which are rapidly soluble in water contain meloxicam, a salt forming agent forming the meglumine, sodium, potassium or ammonium salt of the meloxicam, a binding agent, a sugar or sweetener, a carrier, optionally an aroma chemical, and optionally additional excipient. - 特許庁

前記ノンシュガーハードキャンディは、前記の加熱処理を施したキシリトールを用いることで砂糖を焦がしたようなおいしいべっこう風味を備えることが可能となり、従来ノンシュガーキャンディで表現することが難しかった味を表現することができる。例文帳に追加

The sugar-free hard candy includes delicious granulated-sugar candy flavor like burnt sugar by using the heat processed xylitol, and expresses taste hard to express by conventional sugar-free candy. - 特許庁

砂糖や黒糖を摂取する際に、サラシア属植物の微粉砕物及び/又はその抽出エキスを同時に摂取することにより、糖の吸収を抑制し、急激に血糖値が上昇しない飴等のキャンディを提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a candy such as a sweet suppressing absorption of sugars without rapidly increasing a blood glucose level by simultaneously ingesting a finely pulverized material of a plant of the genus Salacia and/or an extracted essence thereof during ingestion of sugar or brown sugar. - 特許庁

前記食品粉末が、澱粉、小麦粉、乳糖、デキストリン、粉末状蛋白、米粉、粉末油脂、香辛料、砂糖、塩、かつおや煮干の乾燥粉末、乾燥卵白、乾燥卵黄及び乾燥全卵から選ばれる1種以上であることが好ましい。例文帳に追加

The food powder is preferably one kind or more selected from starch, flour, milk sugar, dextrin, powdery protein, rice powder, powdery oil and fat, spice, sugar, common salt, dried powder of bonito or dried small sardine, dried albumen, dried yolk and dried whole egg. - 特許庁

L−アスパラギン酸ナトリウムとL−グルタミン酸又はそのナトリウム塩のモル比が1.0:0.0〜0.25:0.75であるアミノ酸類と、砂糖との配合物を加熱し、ピラジン類を含有する香気成分を生成させるフレーバー組成物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the flavor composition is characterized by heating a composition comprising amino acids containing sodium L-aspartate and L-glutamic acid or a salt thereof in a molar ratio of 1.0:0.0 to 0.25:0.75, and sugar to produce aroma ingredients containing a pyrazine compound. - 特許庁

砂糖きびの根切り、培土作業を行う管理作業機を4連式のものにするについて、根切り作業又は培土作業の作業性を考慮して、4連のディスクユニットのアタッチメントフレームへの配置及びアタッチメントフレームに対する支持機構を工夫する。例文帳に追加

To devise an arrangement of quadruple disk units for an attachment frame and a supporting mechanism for the attachment frame by considering operability of root cutting operation or ridging operation when forming a tending implement for performing the root cutting and ridging operation of sugarcane into a quadruple type. - 特許庁

鶏がらをバターで炒め、砂糖を加えさらに炒め、次いで水を加えて煮佛し、その中に予め湯通しをしたわかめを入れ、かつおだしつゆを加えて煮つめ、汁が無くなった状態で火を止めて鶏がらを取り除き、残余の内容物を徐々に自然冷却させる方法。例文帳に追加

The objective Tsukudani is produced by frying chicken bone with butter, continuing the frying after the addition of sugar, adding water thereto boiling the mixture adding blanched Wakame, adding broth of dried bonito, boiling down the mixture, turning off the fire when the broth becomes invisible, removing the chicken bone and slowly and spontaneously cooling the remaining content. - 特許庁

粒度が8〜30メッシュである煎茶又は抹茶を80重量%以上含む緑茶の粉末50〜95重量%と、食塩、砂糖、L−グルタミン酸ナトリウム、及びグリシンの粉末並びに醤油のうちの1又は複数を含む調味成分50〜5重量%とを有する。例文帳に追加

This seasoned tea comprises 50-95 wt.% of green tea powder containing80 wt.% of infused tea or powdered tea having 8-30 mesh particle size and 50-5 wt.% of seasoning component containing one or a plurality of salt, sugar, sodium L-glutamate, glycine powder, and soy sauce. - 特許庁

漬け汁の製造方法は、所定の容器内に梅果実を並べて敷く工程と、この梅果実の上部に味噌を敷いて積層させる工程と、更にこの味噌の上部に砂糖を敷いて積層させる工程と、これらの工程終了後に所定期間熟成させる工程と、を備える。例文帳に追加

The method for producing the pickle sauce comprises a process of arranging and laying plum fruits in a prescribed container, a process of laying fermented soybean paste on the top of the plum fruits followed by laminating, a process of laying sugar on the top of the fermented soybean paste followed by laminating and a process of ripening for a prescribed period after finishing the processes. - 特許庁

最適な処理方法で処理された(A)大麦若葉末、ミネラル成分に優れた(B)タルク、保湿成分に優れた(C)ホホバ油、肌に潤いを与える(D)黒砂糖、及び抗酸化作用に優れた(E)松樹皮抽出物を含有し、泡立ち、泡の保持性及び泡の美観性に優れた固形石鹸を提供する。例文帳に追加

The solid soap excellent in foaming properties, foam retainability and beautiful appearance of the foam comprises (A) barley young leaf powder treated by optimum treating method, (B) talc excellent in mineral components, (C) jojoba (Simmondsia chinensis) oil excellent in moisture retaining components, (D) brown sugar giving moisture to the skin and (E) a pine bark extract excellent in antioxidative action. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

良質の食用油脂としての加塩バターの特性と甘味料としての砂糖の特性を活用するため、交互に何度も加えながら弱火前後で少し時間をかけ丁寧に食パンのみみを炒りアメ衣で複数層のコーティングをする。例文帳に追加

The obtained bread crust is carefully fried over low heat spending a moderate time while alternately adding salted butter as a high-quality edible oil-and-fat and sugar as a sweetener several times to fully utilize the characteristics of the butter and the sugar and obtain fried bread crust covered with two or more coating layers. - 特許庁

これらの原料を食材用に裁断し、調整された酢、酒粕、糠に呈味成分の砂糖、ミリン、昆布、ミョウガあるいは赤シソの葉を加えて漬けることにより、健康に良い水溶性食物繊維を多く含み、常温保存で保存できる海藻加工食品とする。例文帳に追加

Furthermore, the raw material is cut for a food material, and pickled in adjusted vinegar, sake lees, or rice bran which is added with sugar, sweet sake, sea tangle, Japanese ginger, or red perilla leaf as taste component. - 特許庁

レバン生産菌の1つであるBatillus subtilisに外来性のレバンフルクトトランスフェラーゼ(LFTase、EC 4.2.2.16)遺伝子を発現させ、砂糖を原料に、一液系でダイフラクトースアンハイドライドIVを製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the difructose anhydride IV is provided, by using sugar as a raw material in one liquid system and expressing a foreign levanfructotransferase (LFTase, EC 4.2.2.16) gene in Bacillus subtilis which is one of levan-producing bacilli. - 特許庁

複数の異なる粒状菓子素材を固形剤を用いて接着し固形一体化する菓子において、前記固形剤は水飴及び砂糖を主成分として増粘多糖類を含有し、前記固形剤に含有する増粘多糖類の含有量が、前記固形剤の0.03〜1.0重量%である。例文帳に追加

This confectionery is obtained by sticking plural granular confectionery materials together using a hardening agent so as to be integrated in one solid; wherein the hardening agent consists mainly of glutinous starch syrup and sugar, and contains thickening polysaccharides, and the content of the thickening polysaccharides is 0.03-1.0 wt.% based on the hardening agent. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより生干しフィレに燻製風味を付与する。例文帳に追加

A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet. - 特許庁

外包材3の製造工程は、中力粉、強力粉、イカ墨粉末、イーストおよび水を混合して混練物を形成する一次混合工程と、この混練物に強力粉、ベーキングパウダー、デンプン、砂糖、ラードおよび水を添加して生地を形成する二次混合工程と、を備えている。例文帳に追加

The process of producing the external wrapping material 3 comprises a first mixing process of mixing medium-ground flour, hard flour, squid-ink powder, yeast and water together to form a kneaded mixture, and a second mixing process of adding strong flour, baking powder, starch, sugar, lard and water to the mixture to form dough. - 特許庁

果実または果肉を急速冷凍する冷凍工程と、冷凍された果実または果肉を所定の糖度になるまで糖液に浸漬する浸漬工程と、浸漬後の果実または果肉に砂糖を混合しながらペースト状に練り込む練り工程とを備えていることを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the pasty fruit flesh comprises a freezing process of rapidly freezing fruits or fruit flesh, a soaking process of soaking the frozen fruits or fruit flesh in a sugar liquid so as to bring to a prescribed sugar content, and a kneading process of kneading while mixing sugar with the fruits or fruit flesh after soaking in a pasty condition. - 特許庁

チョッピングカッタ9でカットされた砂糖きびのトラッシュは16、吸上げ装置14によって吸上げられ、排出口19からシュート21内に吐出され、ファン13の回転に伴う吹出し力によってシュート21内を送られる。例文帳に追加

The trash 16 of sugar cane cut with the chopping cutter 9 is sucked up by the suction pump 14, then discharged from the outlet 19 in the chute 21 and sent through the chute 21 by the blowing power accompanied by the rotation of the fan 13. - 特許庁

梅干の製造過程において生じる梅酢を脱塩処理して得られた脱塩梅酢液に、ブドウ糖や果糖及び砂糖、その他の甘味料、必要に応じて果汁、ゲル化剤、PH 調整剤等を添加し、水で希釈してスポーツ用飲料とする。例文帳に追加

The sport drink is obtained by adding glucose or fructose, sugar and other sweetener, and also fruit juice, gelatinizer, PH-adjuster and the like as necessary to the demineralized plum vinegar obtained by demineralizing plum vinegar generated in a process of producing pickled ume, and diluting the mixture with water. - 特許庁

高甘味度甘味料アセスルファムカリウムの独特な甘味の質とボディ感に不足を感じる欠点と転化型液糖の優れた物性と砂糖に比べて甘味にやや物足りなさを感じる欠点を補いながら甘味質の改善された低カロリーで安全な甘味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a low-calorie and safe sweetener composition improved in quality of sweetness while utilizing a specific quality of sweetness of potassium acesulfame which is a sweetener having high sweetness, supplementing a disadvantage thereof which lacks in a body feeling, utilizing excellent physical properties of an inverted type liquid sugar and supplementing a disadvantage thereof which is unsatisfied with sweetness compared with a sugar. - 特許庁

粉末ゼラチン、乾燥卵白、ペプチド類(乳ペプチド、大豆ペプチド等)、及び糖類(砂糖、ぶどう糖、麦芽糖等)を主材料とし、冷菓類の製造工場に於ける通常の製造設備である、パステライザーまたはHTST殺菌機、冷菓用フリーザーを使用することによって、容易にマシュマロを得られる。例文帳に追加

The marshmallow is easily obtained using powdered gelatin, dried albumen, peptides (e.g. milk peptide, soybean peptide) and saccharides (e.g. sugar, glucose, maltose) as the main materials and by using ordinary equipment in a frozen dessert production facility, i.e. a pasteurizer or HTST sterilizer and a freezer for frozen desserts. - 特許庁

マンネリ化した従来の納豆の食し方ではなく、たまねぎを油で炒め、砂糖と醤油の調味料を加え、納豆と共に3分弱炒め食することで、ビタミンK2/B2の吸収率が非加熱調理よりも向上する。例文帳に追加

This Natto heat-processed food has such an advantage that the absorption of Vitamins K2/B2 is improved compared to non-heat-cooked one by frying onion with oil, adding seasonings containing sugar and soy sauce and frying the mixture together with Natto for shorter than 3 min, and then eating the food, rather than eating Natto in a stereotyped conventional manner. - 特許庁

脱脂粉乳と、黒砂糖の粉末と、薬効成分のあるイチョウ葉の粉末と、緑茶の粉末と、ショウガの粉末と、味噌の粉末を混和して大き目の振り掛け容器に入れて密閉し蓋をしてなる振り掛け健康食品。例文帳に追加

This sprinkling healthy food is obtained by mixing a skimmilk powder with a powder of black sugar, a powder of leaf of ginkgo having a pharmaceutically effective ingredient, a powder of green tea, a powder of a ginger and a powder of Miso, placing the resultant mixture in a largish sprinkling container, hermetically sealing the container and covering the container with a lid. - 特許庁

イナゲルAM−60Aを35g,イナゲルAM−40Bを2g,砂糖(上白)を360g・クエン酸ナトリウムを0.9g・結晶クエン酸を2g・水(蒸発量を含む)を650ccからなる原料1に、洋梨をミキサーにて粒状に砕いた果肉2を150g混合練したものである。例文帳に追加

A raw material 1 comprising 35 g of inagel AM-60A, 2 g of inagel AM-40B, 360 g of sugar (highly refined sugar), 0.9 g of sodium citrate, 2 g of crystalline citric acid and 650 cc of water (containing evaporation) is mixed and kneaded with 150 g of granulated flesh of European pear 2 crushed by a mixer. - 特許庁

この発明は釜から取り出したご飯や豆等をベルトコンベア上に載せて運搬しながら行う悪環境の流れ作業の中で、塩・こしょう・砂糖等の粒子を均等に振掛けて味付けをする為の振掛け装置を開発・提供する事にある。例文帳に追加

To provide a sprinkling device capable of sprinkling particles of salt, pepper, sugar, or the like, on a boiled rice, beans, or the like, taken out from a boiler to season the rice, or the like, in a conveyor-belt system in such bad environment that the boiled rice, or the like, is conveyed on the conveyor belt. - 特許庁

例文

ガスレンジなどで加熱した石鍋に、乳製品族性食用油や野菜や肉など入れて炒めたのち、米飯を加えカレー粉、和風だし、砂糖等を振りかけ、その後にカレールーをかけてガスレンジにて下部より焼きあげた石焼きカレーの調理方法。例文帳に追加

This method for cocking the stone-broiled curry comprises putting edible oil having a milk product property, vegetables, meats, or the like, in the stone pot heated with a gas range, or the like, frying them, then adding cooked rice, sprinkling curry powder, a Japanese seasoning, sugar, or the like, pouring curry roux and broiling these from the lower part of the pot with the gas range. - 特許庁

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原題:”Clay”

邦題:『土くれ』
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原題:”A Little Cloud”

邦題:『小さな雲』
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