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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Fresh Foodの意味・解説 > Fresh Foodに関連した英語例文

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Fresh Foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 283



例文

Inorganic copper compound 5 is mixed with manufacturing raw material for a box-like food container 1 for storing various kinds of raw fresh foods to make an integral formation of a main body of the food container 1.例文帳に追加

各種生鮮食料品を収納するボックス状の食品容器1の製造原料に無機銅化合物5を混合して食品容器1本体を一体形成する。 - 特許庁

To provide a freshness maintenance and fungistatic/sterilizing device for a food product, making each function of freshness maintenance action and sterilizing and thawing action acts on the fresh food product.例文帳に追加

生鮮食料品の鮮度維持作用、殺菌及び解凍作用の各機能を作用する食料品の鮮度維持及び制菌・殺菌装置を提供する。 - 特許庁

To provide an induction heating cooker capable of heat-cooking the food simply and deliciously by heating a food packing body by induction heating in which fresh foodstuff or half-cooked foodstuff has been packed.例文帳に追加

生鮮食材または半調理された食材をパッキングした食品パッキング体を誘導加熱により加熱して、食品を簡単に且つ美味しく加熱調理することができる誘導加熱調理装置を提供する。 - 特許庁

A perishable food such as fresh vegetable, fish and shellfish is blanched with hot water containing a bacteriostatic agent, drained, cooled, packaged together with an aqueous solution of a bacteriostatic agent, sealed and frozen to obtain the frozen food.例文帳に追加

生鮮野菜や魚貝等の生鮮食品を静菌剤を含有する高温水でブランチングし、水きり冷却後、静菌剤水溶液とともに包装し、密封して冷凍する。 - 特許庁

例文

To provide a quick cooling/thawing system being used in a fresh food storage compartment occupying a narrower space as compared with a conventional one and thawing a frozen food at a controlled temperature in an appropriate time.例文帳に追加

冷凍食品を制御温度で適切な時間に解凍し、且つ占有スペースが従来より狭い生鮮食品貯蔵室で使用すべき急速冷却/解凍システムを提供する。 - 特許庁


例文

As its characteristics, by coating the agent on the surface of the fresh food, it becomes possible to maintain the freshness of the food for a long time.例文帳に追加

特徴としては、生鮮食品の表面に本発明をコーティングすることにより、長時間鮮度維持を可能とした生鮮食品日持ち向上剤の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for treating raw tangles by which versatility of raw tangles not dried once but fresh as food material is expanded, and in addition, values (such as color, taste and/or storability) as food material are improved.例文帳に追加

生昆布を一旦乾燥するのではなく生のままで食材としての汎用性を高め、更に加えて、食材としての価値(例えば、色、味、保存性など)を高めることのできる処理法を提供する。 - 特許庁

To provide a treating method for not only preventing the deterioration of flavor quality of fresh food after sterilization by treating in a chlorinated pesticide aqueous solution but also increasing flavor quality, and to provide food treated by the method.例文帳に追加

塩素剤水溶液により処理された除菌後の生鮮食品の風味品質低下を防止するのみならず、風味品質を改良する処理方法及び処理された食品を提供すること。 - 特許庁

This is a comprehensive food wholesale market dealing with all kinds of food including mainly fresh fish, dried-salted fish, and fruits and vegetables, and it distributes a variety of food by request from retailers and restaurants, such as tilefish in winter and conger pikes and Kyoto vegetables in summer. 例文帳に追加

この市場は鮮魚・塩干・青果などを中心に食料品全般を扱う総合食品卸売市場となっており、冬はアマダイ(ぐぢ)、夏はハモや京野菜を中心に小売業者や料亭の求めに応じ多種多様な食材を卸している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a circulating conveyor for food and drinks capable of keeping the food and drinks fresh for a long time, by uniformly cooling the air inside the cover and effectively keeping the food and drinks cool, while the cooling device does not interfere the circulation.例文帳に追加

飲食物の循環の妨げとなることがなく、カバー内を均一に冷却し、飲食物を効果的に保冷することにより、その鮮度を長時間に亘って維持することができるようにした飲食物用循環搬送装置を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain an agent for improving fruit juice feeling, capable of improving fruit feeling, fresh feeling and juicy feeling of a fruit juice without damaging the taste and the color of food and drink products by adding the agent to the food and drink products containing the fruit juice, and to provide a fruit juice- containing food and drink products having the excellent fruit juice feeling.例文帳に追加

果汁を含有する飲食品に添加することにより、飲食品の味や色を損うことなく、果汁のフルーツ感、フレッシュ感及びジューシーさを向上することのできる果汁感向上剤、及び果汁感に優れた果汁含有飲食品を提供する。 - 特許庁

3) Loans for the modernization of the retailing of fresh food will be provided to food distributors by the National Life Finance Corporation. Loans to improve the food distribution structure will also be provided by the Agriculture, Forestry and Fisheries Finance Corporation, the Japan Finance Corporation for Small and Medium Enterprise, and the National Life Finance Corporation. (continuation)例文帳に追加

〔3〕食品販売業者等に対し、国民生活金融公庫から生鮮食料品等小売業近代化貸付を行うとともに、食品流通構造改善貸付制度により、農林漁業金融公庫、中小企業金融公庫及び国民生活金融公庫から融資する。(継続) - 経済産業省

It was originally the case that fresh fish was difficult to obtain in Kyoto (with the exception of freshwater fish such as carp), so it was only natural that food like sashimi, which required fresh seafood, would develop in Edo, where there was an abundant supply of fish known as 'Edomae' (the sea near Edo). 例文帳に追加

そもそも京都は、コイのような淡水魚を除けば新鮮な魚介類が得られにくいため、いわゆる江戸前の新鮮な魚介類が豊富に手に入る江戸で、刺身のような鮮度のよい魚介類を必要とする料理が発達するのは当然のことであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a facing type film packaging device by which a packaging operation and a product labeling operation or the like can be performed while facing a purchaser when food such as vegetable, fruit, a fresh fish, fresh meat, a daily dish, a rice ball or the like is put into a plastic container and packaged with a stretch film.例文帳に追加

野菜、果物、鮮魚、精肉、惣菜、おにぎり等の食品をプラスチック容器に入れてストレッチフィルムで包装する際に、この包装作業や商品ラベルの貼り付け作業等を購入客に対面した状態で行うことができる対面型フィルム包装装置を提供する。 - 特許庁

A method for producing the food modifier comprises: a process of producing the fresh gluten from wheat flour; a process of putting the reducing sugar into the fresh gluten while kneading them to obtain reducing sugar-containing kneaded material; and a process of drying the reducing sugar-containing kneaded material and pulverizing them to obtain reducing sugar-modified gluten powder.例文帳に追加

さらに、小麦粉から生グルテンを得る工程、該生グルテンに還元糖を練りこみ、還元糖含有混練物を得る工程、該還元糖含有混練物を乾燥、粉砕して還元糖改質グルテン粉末を得る工程を含む、食品改質剤の製造方法を提供する。 - 特許庁

To prepare a fresh and delicious cooked food by packing fresh or semi-prepared foodstuffs under vacuum or with an inert gas so that they can be preserved for a long term and attaching a pressure regulating valve to the packed bag and cooking them by heating just before eating.例文帳に追加

生鮮食材又は半調理された食材を長期保存が可能なように真空又は不活性ガスと一緒にパッキングし、食する直前に加熱調理し新鮮で美味しい調理物に仕上げられるようパッキングしたバッグに圧力調整弁を付属する。 - 特許庁

To provide packed frozen food for microwave oven capable of finishing cooking of the frozen food constituted of two food species such as noodles and a liquid seasoning and heating and thawing them at different temperatures and states to maintain palate feeling, fresh feeling and the like depending on the food species and a method for cooking the same.例文帳に追加

麺と調味液のように2種類の食品で構成される冷凍食品を、1度の解凍加熱操作で調理を完成することができ、しかも食品の種類に応じた食感、涼感等を保持するように、異なる温度、状態に加熱、解凍することができる電子レンジ用包装冷凍食品及びその調理方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a processed food enabling preservation and distribution at normal temperature, capable of displaying in good appearance by using a soft vessel even when the food is liquid-like, facilitating preservation, distribution and handling in heat cooking and capable of preparing very delicious cooked food in fresh state immediately after heat-cooking by heat-cooking with microwave oven, etc., and provide a method for cooking the food.例文帳に追加

常温での保存・流通が可能となる上、液状食品類であっても軟質容体を用いて体裁良く陳列できて、保存や流通、加熱調理の際の取り扱いも容易となり、しかも、電子レンジ等で調理加熱すれば、加熱調理直後の出来立てで非常に美味しい調理食品が出来上がることとなる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。 - 特許庁

7. Frozen food (meaning produced or processed food (excluding carbonated drinks, processed meat products, whale meat products, fish jelly products, boiled octopus and boiled crabs) and cut or shelled fresh fish and seafood (excluding raw oysters) which are frozen and packed in containers and packaging.) 例文帳に追加

七 冷凍食品(製造し、又は加工した食品(清涼飲料水、食肉製品、鯨肉製品、魚肉練り製品、ゆでだこ及びゆでがにを除く。)及び切り身又はむき身にした鮮魚介類(生かきを除く。)を凍結させたものであつて、容器包装に入れられたものに限る。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

To provide food containing ground konjac like the grated radish and grated Japanese radish food which has both fresh Japanese radish smell of ground Japanese radish and physiological effects of ground konjac such as decrease of caloric intake, inhibiting of weight gain, and decrease in body fat.例文帳に追加

大根おろし様の磨砕したコンニャク入り食品、ならびに、磨砕した大根の新鮮な大根臭と、磨砕したコンニャクの食事摂取量の減少、体重増加の抑制、体脂肪の減少などの生理的効果とを併せ持つ大根おろし食品の提供。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing spherical ice particles used for ice blast finishing, decoration and variety of firmness of ice such as ice-cream and sherbet, alternative to crush ice to keep fresh food in cool, and a washing material for dishes and food packages.例文帳に追加

アイスブラスト加工、アイスクリームやシャーベットなどの氷菓子の装飾や歯触りの変化付け、生鮮食品の保冷用クラッシュアイス代わり、食器や食品充填容器などの洗浄材などとして用いられる球状氷粒子の製造方法を提供する。 - 特許庁

As a result, since emulsification of the oil-in-water emulsion is stabilized and the emulsion keeps stable emulsified state without causing solidification or unemulsification even after passing through the delivery process, the emulsion can be used for food products such as cream for whip or reconstituted fresh cream or can widely be utilized in a food products field.例文帳に追加

本発明により乳化が安定化された水中油型乳化物は、流通工程を経た後も固化または解乳化せず、安定な乳化状態を維持しているので、ホイップ用クリーム、再構成生クリーム等の食品に使用したり、その他、広く食品分野で利用することができる。 - 特許庁

In the noodle food vessel 1 comprising a vessel 2 to store a food material such as fresh noodle and an upper lid 3 to seal the vessel 2, cuts 4 in the radial direction are formed in the upper lid 3, and the cuts 4 in the radial direction are used for a hot water pouring port.例文帳に追加

生麺等の食材を収納する容器2と、この容器2を封着する上蓋3を設けた麺食品容器1において、前記上蓋3に放射状の切れ目4を設け、この放射状の切れ目4を注湯口としたことを特徴とする。 - 特許庁

To restore an animal food material to be cooked to a fresh and youthful state by using only a natural product without carrying out any chemical treatment, to draw out the texture or flavor when cooked to the maximum, to easily and rapidly carry out the treatment and to provide safety of a food.例文帳に追加

加熱調理される動物性食品素材を、何らの化学的な処理を施すことなく、自然物のみを用いて、みずみずしい新鮮な状態に復帰させ、加熱調理された際の食感や風味を最大限に引き出すようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing frozen fresh marine products solving problems such as quality deterioration when thawed, and food poisoning due to Bacillus coli caused on oyster, one of marine products, so as to improve quality of the oyster and prevent food poisoning and the like.例文帳に追加

生鮮水産物であるかきにおいて、解凍時の品質の悪化といった問題、大腸菌等による食あたりの問題等をそれぞれ解消して、品質が良好で、かつ食あたり等の問題が生じないようにした冷凍生鮮水産物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for treating cold water, capable of precisely preventing a filter member for removing, refuse or the like, caused by the washing of a food such as a fresh fish from plugging, capable of always cleanly washing the food while smoothly circulating the water between a washing vessel and a cooling vessel.例文帳に追加

鮮魚等の食品の洗浄に伴って生じるゴミ等を除去するフィルタ部材の目詰まりを確実に防止し、洗浄槽と冷却槽との間で水をスムーズに循環させつつ、常時食品を清潔に洗浄することが可能な冷水処理装置を提供する。 - 特許庁

To provide an onion extract strongly expressing cooking feeling peculiar to onion and fresh feeling, as if cooking is done by using raw onion, by adding the extract before cooking a processed food and food including a heating process such as deep-frying, and heating treatment and cooking.例文帳に追加

加工食品や唐揚げ等の加熱工程を含む食品の加熱調理の前に添加し、その後、加熱処理や調理を行った場合に、タマネギ特有の調理感や生のタマネギを用いて調理したようなフレッシュ感を強く発現するオニオンエキスを提供する - 特許庁

Kyoto Nishiki Food Market, located between Takakura-dori Street and Teramachi-dori Street, is referred to as "Kyo (Capital) no daidokoro" (kitchen of Kyoto), whose narrow, stone-paved street is lined with fruit and vegetable shops, fresh fish shops, grocers and stores offering prepared meals. 例文帳に追加

高倉通と寺町通間の錦市場は京の台所とよばれ、青果店、鮮魚店、乾物店、惣菜店などが並ぶアーケード、石畳の狭い通り。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The gift of this period is decorated with a red and white colored mizuhiki (decorative Japanese cord made of twisted paper) and a long, thin strip of a dried abalone (or a mark instead of an abalone,) while only a mizuhiki but an abalone is attached if the gift is fresh food. 例文帳に追加

この時期に贈る品物には紅白の水引と、熨斗アワビの飾りまたは代わりのマークを付けて贈る(ただし、品物が生ものの場合は熨斗アワビは付けずに水引のみ)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some of the following items are sold among the street stalls of the Night Markets: Noodles, deep-fried food, stir-fried dishes, cut fruits, Japanese originated takoyaki (octopus dumplings) dishes, Japanese dessert consisting of two slices of kasutera (Japanese sponge cake) with red bean jam in between, shaved ices (flavored with syrup), Sashimi (fresh slices of raw fish) dishes, Sushi, clothing, and miscellaneous goods. 例文帳に追加

これらの屋台の中には、麺類、揚げ物、炒め物、カット果物、日本起源のたこ焼き、どら焼き、かき氷、刺身、寿司など多様な食品を提供するところもあれば、衣料品や雑貨を売る店もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A sushi restaurant is one (service business) which serves mainly sushi (especially nigirizushi [sushi shaped by hand]), but it is critically different from other restaurants in that freshness counts because the food materials include many perishables like sashimi (fresh slices of raw fish). 例文帳に追加

寿司屋は、寿司(特に寿司握り寿司)を主として供する飲食店(サービス業)ではあるが、刺身を含め食材に生のものが多く鮮度も重視される点で、他の飲食店と決定的に異なる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a dressing capable of maintaining food taste just after made, for example, that of a coleslaw salad, radish salad or the like made using fresh cruciferous vegetables as it is, while suppressing the salad's hot taste increase with time.例文帳に追加

アブラナ科の野菜を生のまま用いた、例えば、コールスローサラダやダイコンサラダ等において、これらサラダの経時的な辛味の増加を抑え、製造直後の食味を維持することができるドレッシングを提供する。 - 特許庁

The treating method comprises a first treatment of treating fresh food in the chlorinated pesticide aqueous solution and a second treatment in a soaking agent solution containing ascorbic acid and/or erythorbic acid, and acids and/or salts.例文帳に追加

生鮮食品を塩素剤水溶液により一次処理したのち、アスコルビン酸類又は/及びエリソルビン酸類と酸類又は/及び塩類を含む浸漬剤液で二次処理することにより前記課題を解決した。 - 特許庁

To provide a lunchbox for heating, which prevents the emission of electromagnetic waves, such as microwaves from a microwave oven, on such a food as fresh vegetable that is not needed to be heated.例文帳に追加

生野菜類等の加熱を必要としない食品に対して、電子レンジのマイクロ波等の電磁波が照射されるのを防止可能な加熱用弁当容器を提供することを課題とする。 - 特許庁

CO_2 rich exhaust gas of the anode or the hydrogen selective permeable membrane is effectively utilized for storage of fresh food, promotion of plant growth, an artificial carbonate spring to help energy saving and prevention of global warming.例文帳に追加

また、CO_2リッチなアノードまたは水素選択透過性膜の排ガスを、生鮮食料品の保存、植物育成の促進、人工炭酸泉に有効利用し、省エネルギーや地球温暖化防止に役立たせる。 - 特許庁

To receive the orders of commodities as sailed in a supermarket including fresh food, for example, from many employees in a workplace and collectively deliver the ordered commodities to enhance the convenience for the employees and the efficiency of the business.例文帳に追加

生鮮食品を含み、スーパーで販売されているような商品の注文を、例えば職場の多くの従業員から受け取り、注文商品を一括して配達し、従業員の利便とビジネスの効率化をはかる。 - 特許庁

To efficiently heat food material while keeping the high grade impression and fresh/neat expression of tableware and to simple manufacture the tableware for induction heating.例文帳に追加

食器の高級感や清潔感を保持しながら食材を効率よく加熱できるようにすること、及びその誘導加熱用食器を簡単に製造できるようにする。 - 特許庁

Also, the cooling air spreads out extensively flat from a temperature control plate 5 inside the tunnel 4, so that the air inside the tunnel 4 can be evenly and effectively cooled to keep the food and drinks fresh for many hours.例文帳に追加

また、トンネル部4内は温調プレート5により面で広範囲に冷却されるので、トンネル部4内を均一かつ効果的に冷却することができ、飲食物の鮮度を長時間的に亘り維持できる。 - 特許庁

This packaged heat-processed food contains at least one kind of a tomato raw material selected from fresh tomato, whole tomato, dice tomato, tomato puree, and tomato juice, and fermented alcohol which has citrus fruits as the main raw material.例文帳に追加

生鮮トマト、ホールトマト、ダイストマト、トマトピューレ及びトマトジュースから選択される1種又は2種以上のトマト原料と、柑橘類を主原料とする発酵酒とを含有する容器入り加熱加工食品。 - 特許庁

The ice for preserving fresh seafood and perishable food is obtained by rapidly freezing supersaturated water where the amount of dissolved oxygen or the amount of gas having oxidation-inhibiting function is in a supersaturated condition to make the ice.例文帳に追加

溶解酸素量または酸化抑制作用を有する気体量が過飽和状態の過飽和水を急速冷凍して製氷されてなる活物・生鮮物保存用氷を用いて保存する。 - 特許庁

To provide the sheet designed to protect fresh food to be preserved from dryness, oxidization, spoilage and decay utilizing a part of oozing water.例文帳に追加

生鮮食品を保存するのに、滲出する水分をいたずらに除去するのではなく、その水分を用いて、食品自体の乾燥・酸化・変質・腐敗を防ぐ工夫。 - 特許庁

This method for producing the smoked food comprises charging incense or flavor component 8 with electricity through applying high voltage and including with coulomb force the flavor component in a fresh fish product (A) arranged in an earth electrode 2.例文帳に追加

高電圧を印加することにより薫煙や香りの成分8を帯電させ、クーロン力で接地電極2に配置した鮮魚品Aに短時間に香り成分を含ませる。 - 特許庁

To provide an HACCP responsible washing and disinfecting system adapted to the sanitation management for a fresh food showcase or the like in a supermarket or the like.例文帳に追加

スーパーマーケット等の店舗における生鮮食品ショーケース等設備機器の衛生管理に適用する、HACCP対応洗浄・消毒システムを提供する。 - 特許庁

To provide a Welsh onion flavoring agent having fresh scent inherent to vegetables and Welsh onion flavor and pungency specific to Allium vegetables, and food and drink having highly acceptable taste with onion scent.例文帳に追加

野菜独自の新鮮な香りがあり、なおかつ、ネギ類野菜のもつ特有のネギ香および辛味を有するネギ香料及びネギ風味の嗜好性の高い飲食品を提供する。 - 特許庁

The sheet usable for plant culture is obtained by imparting negative ion-radiating properties to vegetable fiber cloth comprising polylactic acid fiber so as to be effective as the preservation package material for fresh food or a protection sheet for plant culture.例文帳に追加

ポリ乳酸系繊維などの植物性繊維布帛に、マイナスイオン放射性を付与し、生鮮食料品の保存用包装材や植物育成用保護シートとして効果あるものとする。 - 特許庁

To remarkably improve the cutting of a wrap sheet by installing a cutting blade in a carton for housing a rolled wrap sheet for tightly packing a fresh food.例文帳に追加

生鮮食品等を密閉状包装するためのロール状のラップシートを収納するカートンに装着され、ラップシートのカットを極めて良好にすること。 - 特許庁

To provide a raw Jiaozi improved in bactericidal and fungistatic performances, increased in storing duration, improved in palatability and a taste and used as a raw material by heating cut fresh vegetables at a middle temperature and preferably applying a surfactant for food additive.例文帳に追加

カツト生鮮野菜の中温加熱により、好ましくは食品添加用の界面活性剤を適用して、殺菌、制菌性能を高め日持ちを大幅に増加し、食感や食味を向上させて原料として使用する生餃子の提供。 - 特許庁

To provide a health food and a supplement for sleep-inducement comprising the same, regulating biological rhythm, inducing and promoting sleep by oral ingestion, and effective for a fresh feeling in wake up and reducing fatigue feeling.例文帳に追加

経口的に摂取することにより生体リズムを調節し、しかも睡眠を誘発、促進し、起床時のすっきり感の向上や疲労低減に有効な健康食品および該健康食品からなる睡眠誘発用サプリメントを提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus and a method for freezing having excellent productivity with small decrease in a quality in a freezing step adapted to mainly freezing of a fresh food.例文帳に追加

主に生鮮食品の冷凍に適し、冷凍過程での品質低下が少なく、生産性に優れた冷凍装置及び冷凍方法を提供することである。 - 特許庁

例文

To provide an edible straw capable of eliminating industrial wastes harmful to the environment while sufficiently functioning as a straw for sucking a liquid, and allowing a user to sense an unprecedented fresh taste as food; and a method of manufacturing the same.例文帳に追加

環境に有害な産業ゴミを無くし、同時に、液体を吸い上げるストローとして十分に機能するとともに食料として今までにない斬新な味覚を味わうことができる食用ストロー及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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