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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Fresh Foodの意味・解説 > Fresh Foodに関連した英語例文

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Fresh Foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 283



例文

To provide an information system which enables food/foodstuff purchasers such as restaurants, hotels, caterers, and retailers to purchase fresh and inexpensive foodstuffs from distributors capable of delivering these foods.例文帳に追加

食品・食材の購入業者、例えば飲食店と旅館と仕出し業者と小売業者などがインターネットを介して新鮮で価格の安い食材を配達可能な販売業者から仕入れが出来る情報システムを提供する。 - 特許庁

To provide a container structure for cold storage agent wherein a plurality of containers are assembled to answer enormous volume of cooling for an article to be kept insulated such fresh food materials as vegetables and fishes.例文帳に追加

野菜や魚類などの新鮮食材などといった被保冷物の大量冷却に答えるべく複数の容器を組み合わせた蓄冷剤収容用の容器構造を提供する。 - 特許庁

The method comprises treating fresh food with culture supernatant components separated from culture solution obtained by culturing oceanic filamentous fungi for a prescribed period of time.例文帳に追加

海洋性糸状菌を一定期間培養した培養液から分離された培養上清の成分を用いて生鮮食料を処理することにより、生鮮食料の変色を抑制する。 - 特許庁

It is thought that the water content of an article kept into contact with the water distribution pipe and the vapor in the atmospheric air become negative ion cluster, and the storage stability of fresh food accommodated in the storage can be improved.例文帳に追加

配水管に接する物の水分や大気中の水蒸気などは、負イオンクラスターになると考えられ、貯蔵庫に収容された生鮮食品の保存性が改善される。 - 特許庁

例文

To provide a venting container that quickly exhausts steam after an initial cooking cycle and cooks crisper, fresh and more valuable food products.例文帳に追加

最初の調理サイクルの後に迅速に蒸気を排気し、それによりもっとぱりっと新鮮で、より価値のある食料製品を調理することが可能な排気容器を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a refrigerator which can keep food fresh by installing a humidity adjusting member which exhibits sufficient moisture absorbing and desorbing property to the humidity change in the refrigerator.例文帳に追加

冷蔵庫内の湿度変化に対して十分な吸放湿性能を発揮する調湿部材を設置して、食品の鮮度保持を図ることができる冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

To provide a refrigerator capable of keeping a food fresh and preventing frost from built-up at a low cost, in the refrigerator composed of a refrigerating chamber cooled by a direct cooling method, a freezing chamber cooled by an indirect cooling method and a heat-retention chamber.例文帳に追加

直接冷却方式にて冷却される冷蔵室と、間接冷却方式にて冷却される冷凍室と、保温室とからなる冷蔵庫において、食品の保鮮を向上し、安価で着霜信頼性を確保した冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

To provide a raw-dietary processed food with a rich flavor obtained by pickling the conventionally uncommon liver of a squid in sweet cooking sake and soy sauce without impairing the flavor and texture of fresh squid and soaking the half-dried squid with the seasoning.例文帳に追加

新鮮なイカの風味と食感を損なわずに、従来にみられないイカの肝を味醂醤油に漬け込み、イカの生干しした物に吸わせて、濃厚な旨味のある生食加工品を提供する。 - 特許庁

To provide a processed octopus tentacle food keeping the fresh raw state at the inner meat part without losing the sweetness and softness of the octopus meat, giving flavoring surface layer and having prolonged best-before date and good preservability.例文帳に追加

内部の肉質部は、生の新鮮な状態で蛸の甘さや柔らかさを失わず、また表層部は香ばしく、そして賞味できる期間が長く、保存もしやすい蛸足加工食品を提供する。 - 特許庁

例文

To construct a business model for procuring fresh foodstuffs at an optimum unit price via a foodstuff information providing network system using a communication network that a registered user, such as a food service provider, can utilize easily.例文帳に追加

給食業者など登録ユーザーに利用しやすい通信ネットワークを用いた食材情報提供ネットワークシステムを介して、新鮮かつ最適単価で食材調達をするビジネスモデルの構築 - 特許庁

例文

The quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw is obtained by mixing shredded or ground fresh fish flesh with a water-in-oil emulsified oil and fat composition containing (a) oil and fat, (b) a polyglyceryl condensed ricinolic acid ester, and (c) seasonings.例文帳に追加

細断またはミンチ状の生鮮魚肉に(a)油脂、(b)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルおよび(c)調味料を含む油中水型乳化油脂組成物を混合する。 - 特許庁

To provide a cooker that can circulate cleaned and deodorized fresh and clean steam for use in cooking, discharge surplus steam and cook delicious grilled food.例文帳に追加

加熱調理器の排気構成において、浄化、脱臭された新鮮できれいな熱気は調理のために循環使用し、余計な蒸気は外部へ排出し、おいしい焼き物調理を行える調理機器を提供することを目的とする。 - 特許庁

The ESL system 10 is connected to a pricing machine 80 or a measuring pricing machine 70 then it gets the information about each fresh food, price and the like, form those actual files 74b and 84b.例文帳に追加

また、このESLシステム10は、値付機80や計量値付機70と結ばれており、これらの実績ファイル74b,84bから各生鮮食品に関する価格等の情報を取り込む。 - 特許庁

To enable to directly present, in a restaurant such as a Japanese restaurant, fresh food information of a material after cooking, particularly, production district information including harvest date, to a customer.例文帳に追加

料亭などの食事処で調理後にその食材の生鮮食料品情報、特に捕獲期日などを含む生産地情報を食事客に直接提示することを可能とする。 - 特許庁

To provide a food keeping case which preserves freshness of perishables such as roots or fruit fresh with a simple structure and can be mounted into a cupboard, a kitchen cabinet or the like.例文帳に追加

根菜類や果物などの生鮮食料品の鮮度保持を簡易な構成により実現し、カップボード、キッチンキャビネットなどへの組み込みを実現する食料品保管庫を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing 2-(1-menthoxy)ethanols capable of imparting fresh feeling of cold to food and drink, tobacco, cosmetics or the like at a low cost by using an inexpensive raw material and a simple process.例文帳に追加

飲食物、煙草、化粧品等に爽やかな冷感効果を付与できる2−(l−メントキシ)エタノール類を、安価な原料を用いて、簡単な工程で且つ低コストで製造できる方法の提供。 - 特許庁

To provide freshly seasoned laver sheets of a black plate appearance in which the laver sheets retain their intrinsic food feeling and properties, are kept easily separable from each other and are seasoned so that they may be served directly without processing and give fresh taste and flavor.例文帳に追加

黒板海苔本来の食感と性状およびバラになり易い状態を保持し、そのまま食せるよう調味した新鮮な風味の味付け黒板海苔を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a food such as low-calorie jam, sauce, juice, etc., which suppresses occurrence of bitterness and has a fresh feel characteristic of fruit.例文帳に追加

苦味の発生を押さえて、果実が持っている本来のフレッシュ感のある低カロリーのジャム、ソース、ジュースなどの食品の製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a fat or fatty oil composition which is used for coating fish meats and can improve the appearances, such as hue and surface state, of a fish food using fresh fish meat consisting mainly of tuna red meat.例文帳に追加

まぐろ赤肉を主とする鮮魚生肉を用いた魚肉食品の色調及び表面状態等の外観を改善することができる魚肉コーティング用油脂組成物の提供。 - 特許庁

The flammulina velutipes extract-containing discoloration-preventing agent for meat products contains flammulina velutipes extract so as to maintain bright red color of fresh food such as fish with red flesh or meat, or the processed product thereof for a long period of time.例文帳に追加

エノキタケ抽出物を含む変色防止剤を用いることにより、赤身魚肉、畜肉の生鮮品またはその加工品の鮮紅色を、長期間にわたり保持することができる。 - 特許庁

To provide a home delivery service system which enables a consumer to purchase merchandise having price fluctuation, such as seasonal items and fresh food without anxiety by designating a limited purchase amount in the case the consumer orders the merchandise.例文帳に追加

消費者が商品の注文を行なう際に、購入限度額を指定することにより、季節品や生鮮食品等の価格変動のある商品を、安心して購入することができるようにした、宅配サービスシステムを提供する。 - 特許庁

To stably keep a food product, etc. fresh for a long time by preventing a freshness-keeping-liquid enclosed in a packaging cover from oozing out.例文帳に追加

包装カバー内に封入した鮮度保持液が外側に滲み出してしまうのを防止でき、食品等の鮮度を長期に亘り安定して保持できるようにする。 - 特許庁

To provide a frozen sauce which contains roe and hardly generates the deterioration of appearance, such as cloudiness, discoloration or fading, and the deterioration of fresh flavor and taste, even when heated using a microwave oven, and to provide a frozen food containing the sauce.例文帳に追加

電子レンジによる加熱を行っても、白濁、変色、退色等の外観上の劣化、新鮮な風味や食感の劣化が生じ難い、魚卵類含有冷凍ソース及びかかるソースを含有する冷凍食品の提供。 - 特許庁

To provide a Wasabi (Wasabia japonica Matsum) flavor enhancing agent giving and enhancing just ground raw Wasabia japonica aroma and Wasabia japonica flavor and taste fresh, juicy and having oily feeling and rhizome feeling, to provide a Wasabi flavor composition, and to provide a method for enhancing Wasabia japonica flavor of food and drink.例文帳に追加

すり立ての生ワサビの、フレッシュで瑞々しく、オイリー感、根茎感のある香気、香味を付与、増強できるワサビ風味増強剤、ワサビ風味組成物および飲食品のワサビ風味増強方法を提供すること。 - 特許庁

Sellers and buyers use an Internet connection function of personal digital assistants to connect to a server, and transmit excess information and deficiency information about ready-mixed concrete, fresh food items and the like.例文帳に追加

売主及び買主は、携帯情報端末のインターネット接続機能を利用してサーバへ接続し、生コンクリートや生鮮食品等の余剰情報・不足情報を送信する。 - 特許庁

A freezing chamber fan (32) showing a plurality of steps in its speed feeds cooling air to the entire freezing chamber and further feeds it to the fresh food chamber through the opening at the divided wall.例文帳に追加

複数段階速度の冷凍室ファン(32)が、冷却空気を冷凍室全体に送ると共に分割壁開口を介して生鮮食品室に送る。 - 特許庁

To obtain food and drink relievedly and continuously eatable and drinkable even to an elderly person and a child even in the case of mixing green leaves or fresh leaves with ice cream.例文帳に追加

アイスクリーム類に緑葉や若葉を配合した場合でも、高齢者や子供でも安心して持続的に飲食できる飲食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide an instant seaweed food, capable of storing for a long period, surely seasoning without loosing stiffness and delicious taste of fresh seaweed and readily eating everywhere without requiring cooking equipment, dish and kitchen.例文帳に追加

長期保存可能で、生の海藻が本来有するコシ、旨味を失うことがなく、確実に味付けでき、しかも調理機器、食器、調理場などを必要とせず、いつでもどこでも手軽に食することのできる即席海藻製品を提供する。 - 特許庁

A cold air circulating apparatus of the refrigerator has such a constitution as to asymmetrically jet cold air discharged in a fresh food storage compartment on left and right side walls to form a whirling flow in order that the uniform cooling performance is enhanced.例文帳に追加

このような目的を果たすための本発明は冷蔵室で排出される冷気を左右側壁面で非対称に噴出して渦流を形成することで均一冷却性能を進めた冷蔵庫の冷気循環装置を構成する。 - 特許庁

To provide a health food product effective for improving the function of the liver by the synergistic effect of a young barley leaf powder extract containing a hepatic function improving nutrient element and a fresh water clam extract assisting the detoxifying function of the liver and keeping the body in healthy state by their synergistic effect.例文帳に追加

肝臓機能を強化する栄養素な大麦若葉粉末エキスと肝臓の解毒作用を補助するしじみエキスの相乗効果により、肝臓の機能をアップさせ、相乗効果として体を健康に維持する健康食品。 - 特許庁

To provide a method for prearranging and packaging fresh food which performs breathing activity during packaging and preserving, intended for preserving and steam cooking with a microwave oven thereafter.例文帳に追加

保存およびその後に電子レンジでのスチーム調理するための、包装および保存の間呼吸活動をする生鮮食品の下準備と包装の方法を提供する。 - 特許庁

To provide an all-around filling material for confectionery and bakery, having filling characteristics to a dough, baking resistance, smooth palatability excellent in melt in the mouth even in the case of eating as a fresh food such as a Western-style cake, etc.例文帳に追加

生地への充填特性、焼き込み耐性を有し、且つ、洋菓子などの「生食」として食べた場合でも滑らかで口溶けの良い食感を持ったオールマイティーな製菓製パン用フィリング材を提供すること。 - 特許庁

One of the characteristics of Shojin ryori is the necessity for time-consuming precooking such as removing harshness and boiling because precooking had been required for vegetables and beans until the practice of eating fresh vegetables as a la cart cuisine, namely salad, took root in Japanese food culture. 例文帳に追加

サラダ、すなわち一品の料理として野菜を生のまま食べるという概念が日本の食文化に定着するまでは、野菜・豆類を加熱調理する必要があったため、あく抜きや水煮といった時間と手間のかかる下処理を必要とする事が多いのが、精進料理の特徴の一つである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nishiki Market is a shopping street which is on Nishikikoji-dori Street between 'Teramachi-dori Street and Takakura-dori Street,' and approximately located in the center of Kyoto City; there are a lot of long-established stores and specialty stores that sell fresh foods like fish and Kyoto vegetables, and processed foods such as dried goods, tsukemono (Japanese pickled vegetables), and obanzai (precooked food in Kyoto dialect). 例文帳に追加

錦市場(にしきいちば)は、京都市街ほぼ中央に位置する錦小路通のうち「寺町通-高倉通」間の商店街で、魚・京野菜などの生鮮食品食材や、乾物・漬物・おばんざい(京都言葉で日常の惣菜)などの加工食品を商う老舗・専門店が集まる市場。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This was originally a dish eaten in areas with an abundance of fresh, hygienic fish, and its similarity to Japanese sashimi means it is highly prized by Japanese businessmen dispatched to these areas, most of whom are surprised that such raw food dishes can be found in South America. 例文帳に追加

元々新鮮衛生的な、おいしい魚介類が豊富に捕れる地域の料理であり、日本の刺身的な感覚で食せるため、当地に出張となった日本人サラリーマンなどに非常に重宝されている料理でもあり、南米のような場所でこういう生食ができることを意外に思う人も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The dry powder or the granule of fresh food having long-term storage stability is such one as to be embedded in a matrix comprising collagen and/or albumin, or coated with a film comprising collagen and/or albumin.例文帳に追加

コラーゲン及び/又はアルブミンを含んでなるマトリックス中に包埋されているか或いはコラーゲン及び/又はアルブミンを含んでなる皮膜で被覆されていることを特徴とする長期保存安定性を有する生鮮食品の乾燥粉末又は顆粒。 - 特許庁

To obtain a processed food of Nemacystus decipiens capable of using it without losing active ingredients such as fucoidan which is soft and easy for eating, has a fresh green color and makes appetize by using a first pick young buds to be used directly without preserving them in salt.例文帳に追加

一番摘みの若芽を使用し、塩蔵することなくそのまま使用することによりフコイダン等の有効成分を失うことなく使用できると共に、柔らかくしかも食べ易く、色が鮮やかな緑色であり、食欲をそそるもずく加工食品を提供すること。 - 特許庁

The method for producing a food raw material highly containing amino acid comprises keeping fresh mushroom or frozen mushroom warm to let them self-digested followed by separating extract from the mushroom.例文帳に追加

(1)生キノコ、又は凍結生キノコを保温して自己消化させた後、エキスを分離するアミノ酸高含有食品素材の製造方法 (2)下記の(A)〜(C)の工程による特にオルニチンを豊富に含有するアミノ酸高含有食品素材の製造方法。 - 特許庁

This method comprises coveringly laying a kenaf 4 obtained by pulverizing its stems and bast to be fibrous all over a garbage 3 such as leftover food, fresh vegetable and meat laid all over the bottom 1a of a lidded bottomed-vessel 1.例文帳に追加

有底蓋付きの器1の底1a内に、残飯、生野菜、肉などの生ゴミ3を略層状に敷き詰めた上の全面に、全茎及び又は靱皮を繊維状に破砕して略紛状に形成してなるケナフ4を、覆うように敷き詰めてなる。 - 特許庁

The emergency food is obtained by baking into a given size sprouted cereals D added with given amount of rice plant fresh leaf powder and/or powder of leaves of cruciferous plants, and sealing the sprouted cereals in the sealed container 1 which transmits no air or light.例文帳に追加

所定量の稲若葉粉末または/およびアブラナ科植物の葉の粉末を添加した発芽穀物Dが所定のサイズに焼成され、空気および光を透過しない密封容器1に密封された非常食品であることを特徴とする。 - 特許庁

Furthermore, in the case of a deep-bottomed (pot-shaped) separated container, even when cooking food such as fresh noodles whose texture changes by a degree of boiling or by a very short period of time, the container for the noodles and for the soup may be boiled and cooked simultaneously and separately, which allows cooking without overboiling the noodles and cooling the soup.例文帳に追加

また、深底(鍋状)の分離容器にした場合、生麺のような茹で具合や僅かな時間で食感が変化する調理でも、麺用とスープ用を同時且つ別々に煮沸調理できるので、麺を延ばすことなくスープを冷ます事無く調理することが出来る。 - 特許庁

A freezing system is installed within an external cabinet having a freezing chamber (12) and a fresh food chamber (14) connected through an opening (34) of a divided wall (6), wherein there are provided a compressor (18), a condenser (20), an expansion device (22) and an evaporator (24) in the freezing chamber connected in series.例文帳に追加

冷凍システムは、分割壁(6)の開口(34)を介して接続される冷凍室(12)及び生鮮食品室(14)を有する外部キャビネット内に配置されて、直列に接続された圧縮機(18)、凝縮器(20)、膨張装置(22)及び冷凍室蒸発器(24)を有する。 - 特許庁

To provide a new compound which can enhance the fragrance having a high penchant such as a feeling of cooking vegetables, a feeling of cooking meat, and a feeling of roasting or grinding sesames, particularly a fresh roasting feeling and is useful as a compounding material for a perfume composition to be used in food and drink products.例文帳に追加

野菜の調理感、肉の調理感、ゴマの煎りたて感、擂りたて感など嗜好性の高い香気、特にフレッシュなロースト感を増強することができ、飲食品などに用いる香料組成物の調合素材として有用な新規化合物を提供すること。 - 特許庁

The instant soup food is obtained by mixing about 2-6g dried material of Hericium erinaceum obtained by drying fresh Hericium erinaceum and forming the mushroom in flake-like, granular or powdery shape into dried ingredients in amounts once used for one person packed in a container and hermetically sealing the container.例文帳に追加

生のヤマブシタケが、乾燥されて、フレーク状、顆粒状又は粉末状に粉砕されてなる、約2〜6gの重量のヤマブシタケ乾燥体を、即席汁食品の一人が一回使用する分量容器詰め密封された即席汁の乾燥具に混入する。 - 特許庁

The freshness-keeping method comprises the following process: applying high voltage (5, 10, 12 kV) via a direct-current power source 31 between an acicular electrode 33 and a flat-plate electrode 32 in the air to perform static discharge so as to generate oxides of nitrogen; and introducing the oxides of nitrogen into a storage warehouse to maintain freshness of the fresh food in the storage warehouse.例文帳に追加

空気中で針状電極33と平板電極32との間に直流電源31で高電圧(5、10、12kV)を付与して静電放電をさせ、窒素酸化物を発生させ、貯蔵庫に導入して、貯蔵庫内の生鮮物の鮮度保持を行う。 - 特許庁

In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another.例文帳に追加

例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。 - 特許庁

The refrigerator has a door for opening and closing a fresh food storage compartment formed in the interior of a box and a handle provided on the front face of the door and comprising a member made of a colored resin, and a member provided on the front face side of the former member and made of a translucent resin layer which is formed integrally with the former member.例文帳に追加

箱体の内部に形成された貯蔵室を開閉する扉と、この扉の前面に設けられ、着色された樹脂の部材とこの部材の前面側にこの部材と一体に形成され透光性の樹脂の層からなる部材とを有する把手を備えた冷蔵庫。 - 特許庁

To provide a food processing agent which can surely and safely sterilize fresh foods such as green vegetables, white vegetables, fishes and shellfishes, can prevent the deteriorations of the foods, such as discoloration, to retain their qualities over long periods, and can improve the properties of the foods, such as textures, to impart higher values to foods.例文帳に追加

緑色及び白色野菜や魚介類等の生鮮色品に対し、確実に且つ安全に殺菌消毒を行え、変色等の劣化を抑制して長期間にわたる品質保持を可能にし、食感等の食品の性質を改善して更なる価値を付加し得る食品処理剤を提供する。 - 特許庁

The pet food is produced by fermenting a mixture produced by admixing bacillus natto and/or fermented soybean-related bacillus to raw material containing fresh meat and cereal, under an aerobic condition, wherein at least part of the cereal included in the raw material is degraded into low-molecular one to become monosaccharides.例文帳に追加

本発明に係るペットフードは、生の肉類と穀物とを含む原料に納豆菌及び/又は納豆近縁菌を添加し混合して生成された混合物を好気発酵させることによって製造され、発酵によって原料に含まれる穀物の少なくとも一部が単糖まで低分子化されている。 - 特許庁

例文

To provide a method and a system that quickly and automatically mediate a transaction of resources, merchandises or the like of a short effective period such as ready-mixed concrete or fresh food items in consideration of the effective period and delivery time.例文帳に追加

生コンクリートや生鮮食品等の消費期限が短く限られている資源や商品等について、消費期限と配送時間を考慮した迅速かつ自動的な取引仲介を行う方法やシステムを提供することを目的とする。 - 特許庁

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