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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Functional Foodの意味・解説 > Functional Foodに関連した英語例文

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Functional Foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 599



例文

A protein/phospholipid or protein hydrolyzate/phospholipid complex containing10 wt.% bound phospholipid, a lipid metabolism improving agent comprising the complex, and a functional food comprising the complex are provided.例文帳に追加

結合リン脂質の含有量が10重量%以上である、タンパク質とリン脂質との結合物もしくはタンパク質の加水分解物とリン脂質との結合物、該結合物からなる脂質代謝改善剤または該結合物を含有してなる機能性食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for raising pigs for growing pig meat having, as a health functional food, high-quality lipids slight in saturated fatty acids bringing human body cholesterol to high levels and rich in unsaturated fatty acids, and to provide a formula feed for pig-raising.例文帳に追加

本発明は、豚肉を、健康機能食品として、人体のコレステロール値をあげる飽和脂肪酸が少なく、不飽和脂肪酸を多く含む良質な脂質を有する肉豚を肥育する飼育方法及びそれに用いる養豚用配合飼料を提供する。 - 特許庁

To provide a calcium carbonate granule which is useful for tabletting a medicine and a functional food, has a smaller size during molding than one available up to now, and is extremely easy to be molded, and to provide a method for preparing a granule which is extremely easy to be molded.例文帳に追加

薬剤及び機能性食品の製錠に有用であり、成形したとき、これまでに入手可能なものよりも小さい錠剤サイズが得られる、極めて成形しやすい炭酸カルシウム顆粒、及び極めて成形しやすい顆粒を調製する方法の提供。 - 特許庁

To produce a delicious bean curd (a functional bean curd) having excellent functionality in high economy without discharging waste materials by utilizing bean curd lees discarded in a large amount in a production process of a soybean product such as the bean curd and a soybean milk which are excellent foods as the food containing vegetable protein.例文帳に追加

植物蛋白質として優れた食品である豆腐、豆乳などの大豆食品の製造工程で大量に排出される豆粕(オカラ)の有効利用を計り、美味しく機能性に優れた豆腐(機能性豆腐)を、廃棄物の排出なしに高い経済性のもとに提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a wheat fermented extract from which allergen protein is removed, by which a functional nutritional component characteristic to wheat is efficiently extracted and the allergen protein is decomposed and the viscosity can be lowered, and to provide a food containing the wheat fermented extract.例文帳に追加

蕎麦特有の機能性栄養成分を効率的に抽出すると同時に、アレルゲンたんぱく質を分解し、さらに粘性を低下させることができるアレルゲンたんぱく質を除去した蕎麦発酵エキスの製造方法とこの蕎麦発酵エキスを含有する食品を提供することである。 - 特許庁


例文

The extract of the Antrodiacamphorata is compounded with a composition for hair or a composition such as a functional food to obtain various compositions exhibiting an excellent melamine production-promoting action and an excellent neutral fat accumulation-inhibiting action.例文帳に追加

また、樟芝(Antrodia camphorata)の抽出物を頭髪用組成物や機能性食品等の組成物に配合することにより、優れたメラニン生成促進作用や中性脂肪蓄積抑制作用を発揮する様々な組成物を提供することができる。 - 特許庁

To provide a dry fermented soybean food which can be obtained in a state maintaining the original shapes of fermented soybean grains and having a good appearance at a low cost without breaking the fermented soybean grains and can keep the original flavor, nutritive value and functional property (efficacy) of the fermented soybeans, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

納豆粒の破損がなく、納豆粒の原形を維持した見栄えのよい最終製品を低コストで得ることができ、しかも納豆本来の風味、栄養価、機能性(効能)を維持することができる乾燥納豆食品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a bone component-increasing composition composed of soybean germ-containing bean curd comprising a bone mass-promoting composition obtained by using a well-flavored composition produced by processing natural and inexpensive raw material, positively promoting bone formation, and encouraging formation of developing human bones; and to provide functional food containing the composition.例文帳に追加

天然物であって、安価な原料を加工することによって得られる風味良好な組成物を用いて、積極的に骨形成を促進して、発育期にあるヒトの骨部の形成を助長する骨量増進組成物及び該組成物を含有する機能性食品を提供する。 - 特許庁

To provide a functional food product for relieving or alleviating constipation, capable of being used as a substitute for conventional medicaments or herbs causing such side effects as to stimulate the intestinal wall and damage the wall or to inhibit vermicular movement of the intestine, capable of being regularly used for a long period by producing a mild effect, and having actual efficacy.例文帳に追加

腸壁を刺激してその腸壁を傷めたり、あるいは腸の蠕動運動を妨げるような副作用を伴う従来の薬物やハーブの代わりに、穏やかな作用で長期間常用することができる、実際に効き目のある便秘解消ないし軽減のための機能性食品を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing the physiologically active substance or the functional food comprises low-temperature steaming/boiling where agricultural or marine products or processed raw materials thereof such as cereal is steamed/boiled with almost saturated steam at 50-90°C through controlling temperature for heating the cereal in an extremely narrow temperature range at around 70°C.例文帳に追加

農水産物又はその加工物原料、例えば、穀物の熱処理温度を70℃近辺の極めて狭い温度幅にコントロールすることにより、50〜90℃での略飽和の水蒸気で蒸煮する低温蒸煮による生理活性物質又は機能性食品の製造方法である。 - 特許庁

例文

To provide a functional food that is obtained from an allium plant and contains an S-alkyl(alkenyl)mercaptoglutathione that is effective for chronic lever diseases, arteriosclerosis, thrombosis, hyperlipemia, hypertension, obesity, Alzheimer's diseases, cancers and other diseases, and a method for producing the same.例文帳に追加

アリウム属植物による、慢性肝臓疾患、動脈硬化、血栓、高脂血、高血圧、肥満、アルツハイマー、癌、他の諸疾患に効果のあるS−アルキル(アルケニル)メルカプトグルタチオンを含有する機能食品と製造法を提供する。 - 特許庁

The healthy and functional food is manufactured by using an extract or a raw juice of purple-colored potato as a main/minor ingredient, or by adding the extract or the raw juice of purple-colored potato to various favorite foods.例文帳に追加

本発明による健康機能食品は、主要な/副次的な材料として紫色の馬鈴薯の抽出物又は生の絞り汁を使用して、又は紫色の馬鈴薯の抽出物又は生の絞り汁を様々な嗜好品に加えて製造される。 - 特許庁

To provide a functional food having antitumor action/immunostimulating action/immunostimulating supplementary action/antioxidative action/free radical scavenging action, increasing immune function of a living body, and daily ingestible in order not to catch each kind of diseases such as cancer/infectious disease.例文帳に追加

生体の免疫機能を高め、癌・感染症等の各種疾患にならない為に日常的に摂取することのできる抗腫瘍作用・免疫賦活作用・免疫賦活補助作用・抗酸化作用・フリーラジカルスカベンジング作用を有する機能性食品を提供する。 - 特許庁

Thus, the objective functional food having the above-mentioned advantages can be obtained.例文帳に追加

この納豆ペーストを凍結乾燥することによって、喫食にあたって、簡便であり、栄養価の高い、又これと簡便に他の食材、菓子の材料と混合して併用できる、取り扱いに便利な微細野菜等を含む凍結乾燥納豆からなる機能性食品を得ることができる。 - 特許庁

The 2nd stage pet food includes, on a dry matter basis, about 20-about 35 wt.% proteins, about 4-10 wt.% fats, about 2-about 25 wt.% fibers, about 25-about 70 wt.% carbohydrates and about 0.1-about 2 wt.% functional components.例文帳に追加

第2段階のペットフード製品が、乾物基準で、約20から約35重量%の蛋白質、約4から10重量%の脂肪、約2から約25重量%の繊維、約25から約70重量%の炭水化物、および約0.1から約2重量%の機能性成分を有してなる。 - 特許庁

This method for producing the functional food comprises using a raw material comprising at least one kind selected from barley and rice, symbiotically fermenting Aspergillus oryzae and yeast to remove ethanol produced by alcohol-fermenting yeast, performing solid-liquid separation of remaining fermented liquid followed by collecting supernatant, and drying and pulverizing the product.例文帳に追加

大麦・米のうちから選ばれる少なくとも一種類からなる原料を使用して、麹菌と酵母とを共生発酵させ、酵母のアルコール発酵により生じたエタノールを除去し、残った発酵液の固液分離を行い上清を回収後、乾燥して粉末化する。 - 特許庁

This chewable food is composed by boiling down a base material with stirring, placing a thickener and a functional material in the resultant base material when the temperature is 70-100°C while cooling the base material, stirring the obtained mixture, completing the stirring when the Brix value reaches 70-85 and forming the resultant mixture to a prescribes size.例文帳に追加

基材を攪拌して煮詰め、冷却しながら温度が70℃〜100℃の時点で増粘材及び機能材を入れて攪拌し、ブリックス値が70〜85になった時点で攪拌を終了して所定の大きさに成形し、咀嚼食品を構成する。 - 特許庁

To provide compound processed rice obtained by compounding grains, functional food materials and the like so as to have functionality, free from adhesion of grains when subjected to molding, allowed to be cooked through the same process as that for cooked rice, having the same palate feeling as that of the cooked rice, and excellent in loosening property.例文帳に追加

穀類と機能性食材等を複合化し、機能性を付与した複合加工米で、穀類の成形加工において、成形加工時粒子同士が結着することなく、炊飯米と同様に炊飯ができ、また同じ食感で、ほぐれ性が良い複合加工米が求められている。 - 特許庁

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein.例文帳に追加

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。 - 特許庁

Such a functional food is obtained, for example, by the following process: fruit rind is subjected to blanching treatment and/or soaking treatment with a trehalose solution followed by addition of a 3rd ingredient such as ginger or Momordica grosvenori and, as necessary, other treatment(s) such as cooking, seasoning, processing and/or drying.例文帳に追加

この機能性食品は、例えば、果実外皮にトレハロース溶液によるブランチング処理及び/または浸漬処理を施した後、生姜、羅漢果その他の第三成分を添加し、さらに必要に応じて調理、調味、加工、乾燥等の処理を施すことにより製造することができる。 - 特許庁

The functional food composed mainly of roast Konjak powder is composed of 60-90 wt.% Konjak powder roasted at 135-275°C, 5-20 wt.% black sesame powder roasted at 135-275°C and 5-20 wt.% dried powder of unrefined vinegar made from unpolished rice.例文帳に追加

135〜275℃で焙煎されたコンニャク粉末60〜90重量%、135〜275℃で焙煎された黒ゴマの粉末5〜20重量%及び玄米酢の素もろみ乾燥粉5〜20重量%からなる、焙煎コンニャク粉末を主成分とする機能性食品。 - 特許庁

POROUS CARBON MATERIAL, ADSORBENT, ORALLY ADMINISTRABLE ADSORBENT, ADSORBENT FOR MEDICAL USE, FILLER FOR BLOOD PURIFICATION COLUMN, ADSORBENT FOR WATER PURIFICATION, CLEANSING AGENT, CARRIER, AGENT FOR EXTENDED RELEASE OF DRUGS, CELL CULTURE SCAFFOLD, MASK, CARBON/POLYMER COMPOSITE, ADSORBING SHEET, AND FUNCTIONAL FOOD例文帳に追加

多孔質炭素材料、吸着剤、経口投与吸着剤、医療用吸着剤、血液浄化カラム用の充填剤、水浄化用吸着剤、クレンジング剤、担持体、薬剤徐放剤、細胞培養足場材、マスク、炭素/ポリマー複合体、吸着シート、及び、機能性食品 - 特許庁

This functional drink or food is characterized by containing a green tea or paochung tea extract containing an anti-allergic ingredient in an anti-allergic active ingredient amount and further containing a vegetable extract containing an anti-allergic ingredient in an anti-allergic activity-reinforcing amount.例文帳に追加

抗アレルギー成分を含有する緑茶若しくは包種茶の抽出物を抗アレルギー有効成分量含有し、かつ、抗アレルギー成分活性物質を含有する野菜抽出物を、少なくとも抗アレルギー成分活性増強量含有するものとした。 - 特許庁

To obtain a highly functional food which is attained by discovering that a component contained in rice plant exhibits an active oxygen eliminating function, an oxidation preventing function and a radical elimination function, is readily eatable and drinkable, inexpensive and has a health function and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

稲に含まれる成分が活性酸素消去機能,酸化防止機能及びラジカル消去機能を発揮することを発見して達成された、食べたり飲んだりし易く、且つ、価格の安い健康機能を有する高機能食品及びその製造方法を提供するものである。 - 特許庁

This functional food to inhibit blood pressure increase and blood glucose level increase is characteristic in containing at least one selected from Aspergillus usami extracted liquid, symbiotically fermented liquor obtained by fermentation of both Aspergillus usami and yeast fungus, and a mixture or treatment product thereof.例文帳に追加

血圧上昇並びに血糖上昇を抑制するための機能性食品を、黒麹菌抽出液、黒麹菌と酵母菌との共生発酵液、並びにこれらの複合物または処理物の少なくともいずれか1つを含有することを特徴とするものとする。 - 特許庁

The 1st stage pet food includes, on a dry matter basis, about 35-about 70 wt.% proteins, about 4-10 wt.% fats, about 2-about 25 wt.% fibers, about 10-about 35 wt.% carbohydrates and about 0.1-about 2 wt.% functional components.例文帳に追加

第1段階のペットフード製品が、乾物基準で、約35から約70重量%の蛋白質、約4から10重量%の脂肪、約2から約25重量%の繊維、約10から約35重量%の炭水化物、および約0.1から約2重量%の機能性成分を有してなる。 - 特許庁

The method for producing the functional component-containing food material containing the young fruit of citrus fruits as the raw material comprises a preliminary step for pulverizing the young fruit of citrus fruits and a modifying step for adding a bitter component-removing enzyme and a fermenting microorganism to the pulverized material and carrying out anaerobic fermentation.例文帳に追加

本発明のカンキツ類の幼果を原料とする機能性成分含有食品素材の製造方法は、カンキツ類の幼果を粉砕する予備工程と、該粉砕物に苦み成分除去酵素および発酵微生物を添加して嫌気性発酵を行なう改質工程とを備えてなることを特徴とする。 - 特許庁

The functional food material is obtained by formulating a fat-soluble substance composed of a carotenoid compound and a carotenoid mixture with an emulsifying agent such as a polyglycerol fatty acid ester or a sucrose fatty acid ester, a polyhydric alcohol, water, lecithin and a ceramide and carrying out an emulsification treatment at 0-100°C.例文帳に追加

カロテノイド化合物およびカロテノイド混合物からなる脂溶性物質を、ポリグリセリン脂肪酸エステル、ショ糖脂肪酸エステル等の乳化剤と、多価アルコール、水、レシチン、セラミドを配合して0〜100℃で乳化処理する。 - 特許庁

LACTIC BACTERIUM STRAIN PRODUCING ACTIVE ANTIBACTERIAL FOR PREVENTING GROWTH OF HELICOBACTER PYLORI AND LISTERIA MONOCYTOGENES AND NAMED PEDIOCOCCUS PENTOSACEUS CTB-8, METHOD FOR PRODUCING ANTIBACTERIAL WITH ANTIBACTERIAL CHARACTERISTIC BY USING SAME AND METHOD FOR USING THE ANTIBACTERIAL OF LIVE BACTERIUM AGENT AS FUNCTIONAL FOOD AND PHARMACEUTICAL例文帳に追加

ヘリコバクターピロリ(Helicobacterpylori)及びリステリアモノサイトゲネス(Listeriamonocytogenes)の生育を抑制する抗菌活性物質を生産するペディオコッカスペントサセウス(Pediococcuspentosaceus)CBT−8と命名される乳酸菌株、これを利用した抗菌特性を持つ抗菌物質製造方法、並びに生菌剤抗菌物質を機能性食品及び医薬品に利用する方法 - 特許庁

A compacted pellet 1 that comprises, besides probiotics 3 (viable microorganisms), optional or eligible components such as a vehicle, a binder, a plasticizer and other functional ingredients, and a coating, is added to semi-moist, moist or semi-dry food products, whereby the probiotics 3 can remain in a viable state for a long period of time.例文帳に追加

プロバイオティック3(生存微生物)のほかに、賦形剤、結合剤、可塑剤、その他の機能性構成成分のような任意的な又は望ましい構成要素と、コーティングとを含んでいる圧縮ペレット1を半湿り食品、湿り食品または半乾燥食品に添加することにより、プロバイオティック3を長い期間にわたって生存可能な状態のままに維持させることができる。 - 特許庁

This combined dry powder seasoning is obtained by blending the powder of salts, sugars, or the like, suitably with powdery vinegar 2 used mainly as a dried sushi vinegar, by a similar blending way to a liquid combined seasoning, adding spices, dried ingredients and by health functional food materials, and preparing in accordance with each of the kinds of the combined dry powder seasoning.例文帳に追加

主な使用法として乾燥すし酢としての利用方法が主流である粉末酢2に、液体合わせ調味料と同様の配合で、塩類、糖類などの粉末を適宜調合してそれに香辛料と乾燥具材、健康機能食材を加えて作製し、それぞれの乾燥粉末合わせ調味料の種類に応じて調合した乾燥粉末合わせ調味料。 - 特許庁

There are provided a fermented composition obtained by fermenting citrus fruit rinds with koji molds, a fermented composition of the supernatant obtained by the fermentation with koji molds of the fermented composition followed by making a solid/liquid separation; and medicaments and functional food/drink each containing the fermented composition as an active ingredient and having neurite extension effects, memory-ameliorative effects and anti-Alzheimer effects.例文帳に追加

柑橘類の果皮を麹菌発酵させて得られる発酵組成物、;前記発酵組成物が前記麹菌発酵後に固液分離を行って得られた上清である発酵組成物、;前記発酵組成物を有効成分として含有してなる神経突起伸長作用、記憶改善作用、抗アルツハイマー作用を有する薬剤および機能性飲食品、;を提供する。 - 特許庁

To provide a method for effectively obtaining polyphenols as a physiologically active substance found only in minute amounts in a plant body, that is, a method for obtaining a plant of increased polyphenol content by raising the plant under specific conditions, and to obtain the polyphenols as the physiologically active substance having hepatopathy prophylactic and/or mitigating effect so as to use the substance in the pharmaceutical or functional food field.例文帳に追加

植物体中に微量にしか含まれない、生理活性物質であるポリフェノールを効果的に取得する方法、すなわち植物を特定条件下で生育させて、増加したポリフェノール含量を有する植物を得る方法、及び肝障害予防及び/又は軽減作用を有するポリフェノール生理活性物質を取得し、その医薬或いは機能性食品分野への利用を図ること。 - 特許庁

This functional food for inhibiting the elevation of blood glucose or blood pressure is characterized by containing the extract of the whole body (pericarp-containing fruit) of a dwarf citrus fruit comprising the hybrid of a citrus with a kumquat which is a kind of the genus Fortunella in the family Rutaceae, is native to Philippine and the southern area of China, and is widely cultivated in the Southeast Asia.例文帳に追加

血糖または血圧の上昇を抑制するための機能性食品を、ミカン科、ミカン属の一種で、フィリピン、中国南部の原産で、東南アジアで広く栽培されるキンカン類とミカン類の雑種からなる矮性柑橘類の全果(果皮を含む果実)の抽出液を含有するものとする。 - 特許庁

To provide an anti-cortisol agent which can depress the secretion of cortisol in a living body, when the living body receives excessive stress, can promote the secretion of dehydroepiandrosterone sulfate (DHEA-S), can improve stress responsibility (S/OH ratio), and can easily be prepared at a low cost, and is safe, and to provide a functional food containing the anti-cortisol agent.例文帳に追加

生体が過剰なストレスを受けた場合、生体内コルチゾールの分泌を抑制するとともに、生体修復ホルモン(DHEA)の分泌を促進させ、ストレス対応力(S/OH比)を向上し得る、安価で調製が容易で、しかも安全な抗コルチゾール剤及びこの抗コルチゾールを含有する機能性食品の提供。 - 特許庁

To provide a substance capable of regulating the differentiation of adipocyte and useful for the treatment of diseases caused by the differentiation abnormality of adipocyte, a medicine or a functional food containing the substance as an active component and effective for preventing or ameliorating the diseases caused by the differentiation abnormality of adipocyte and a method for the use of the medicine, etc.例文帳に追加

脂肪細胞の分化異常に起因する疾患に対して有用な、脂肪細胞の分化を制御することができる物質、及びその物質を有効成分として含有し、脂肪細胞の分化異常に起因する疾患を予防又は改善することができる薬剤又は機能性食品、並びにそれらの使用方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a spherically granulated substance excellent in storage stability of flavors, pigments and/or functional substances, capable of improving development and sustainability of aroma, flavor and/or physiologically active action when formulated with various foods, and to provide a method for producing the spherically granulated substance, and food containing the thus produced substance.例文帳に追加

平均粒径が大きくて、強度的に強いため、香料、色素、機能性物質の保存安定性に優れ、各種食品に配合した場合、香気、香味、生理活性作用の発現性及び持続性を向上させることができる球形顆粒物及びその製造方法、並びに該球形顆粒物を含有する食品の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide a rice bran product free from the need of use of a diluent when crushing rice bran and of excessive process such as agricultural chemicals residue measures and drying, having a grain size and contained functional ingredients allowing to obtain excellent palate feeling and taste, and free from limiting degree of freedom of final food production; and to provide a method for producing the rice bran product.例文帳に追加

米糠の粉砕に際して希釈材を用いる必要がなく、且つ、残留農薬対策や乾燥等の余分な工程が不要であり、しかも、良好な食感、食味が得られる粒度及び含有機能性成分を有し、最終食品製造の自由度を制限しない米糠製品及び米糠製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a new physiologically active substance having activities of quickly activating cells having functional depletion caused by disturbance, receiving a stress, or the like, and recovering the original functions of the cells quickly to normal, and widely utilized as a medicine, a food, a beverage, a cosmetic and an agrochemical by identifying a physiologically active substance in an extract of pineapple without containing a proteinase.例文帳に追加

蛋白分解酵素を含まないパイナップル抽出物中の生理活性物質を特定し、障害やストレスを受けるなどして機能低下した細胞を速やかに賦活し、細胞本来の機能を速やかに正常に回復する作用を有し、医薬品、飲食品、化粧品、農薬として広く利用できる新規な生理活性物質を提供する。 - 特許庁

To provide cosmetic, shampoo, hair growth agent and functional food material which are gentle to human bodies, especially have superoxide dismutase-like (SOD-like) activity, have good affinity to the skin and enable to be applied on the skin without preventing the skin respiration and further becoming unnatural by using sake lees as the starting material.例文帳に追加

人体に優しく、殊にスーパーオキシドジスムターゼ様(SOD様)を有し、しかも酒粕を出発物質とすることにより、皮膚への親和性が良好で、皮膚呼吸を妨げることがなく、さらには、不自然となることなく皮膚へ塗布することができ、かかるSOD様活性作用を有する化粧料、洗髪剤、育毛剤および機能性食品素材を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing the functional food containing anserine and chondroitin sulfate comprises the following process: (1) a process of pulverizing fish residue not to be utilized as fish flesh; (2) a process of degrading protein by acting a proteinase on the pulverized residue; and (3) a process of obtaining a mixture containing anserine and chondroitin sulfate by separably eliminating insoluble components and oil components after deactivating the proteinase.例文帳に追加

1)魚肉として利用されない魚体残滓を粉砕する工程、2)粉砕された残滓に、タンパク質分解酵素を作用させてタンパク質を分解する工程、及び3)タンパク質分解酵素を失活させた後、不溶解成分及び油成分を分離除去して、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む混合物を得る工程。 - 特許庁

This preparation for prophylaxis and/or improvement of a symptom of amnesia, and the functional food for prophylaxis and/or improvement of the symptom of the amnesia contain a peptide represented by a general formula X-Pro-Leu-Pro-Arg (X is one of Leu, Ile, Met, Phe and Trp), especially Trp-Pro-Leu-Pro-Arg as an active ingredient.例文帳に追加

一般式X−Pro−Leu−Pro−Arg(式中、XはLeu、Ile、Met、Phe、Trpのいずれかを表す。)で示されるペプチド、特にTrp−Pro−Leu−Pro−Argを有効成分として含有させ、健忘症の予防及び/又は症状改善用の薬剤や、健忘症の予防及び/又は症状改善用の機能性食品とする。 - 特許庁

To prepare a cosmetic benign to human body, in particular having active oxygen scavenging activity, tyrosinase inhibitory activity and ultraviolet light absorbing effect, good in affinity for the skin because of being derived from a plant, making no hindrance to cutaneous respiration, and also naturally applicable to the skin, and to provide a functional food material having active oxygen scavenging activity and α-amylase inhibitory activity.例文帳に追加

人体に優しく、殊に活性酸素消去活性、チロシナ−ゼ阻害活性、紫外線吸収作用を有し、しかも植物を出発物質とすることにより、皮膚への親和性が良好で、皮膚呼吸を妨げることがなく、さらには、不自然となることなく皮膚へ塗布することができる化粧料および活性酸素消去活性、α−アミラ−ゼ阻害活性を有する機能性食品素材を提供することを目的とする。 - 特許庁

This functional food ingredient comprises an unrefined plant protein material wherein the unrefined plant protein material forms a gel having a gel weight of at least 30 g at about 15°C to about 25°C in an about 147.85 ml (5 fluid ounce) mixture of 5 parts water per 1 part unrefined plant protein material, by mass.例文帳に追加

未精製の植物タンパク物質を含み、該未精製の植物タンパク物質1質量部当たり5質量部の水を含む約147.85ml(5液量オンス)の混合物中で、該未精製の植物タンパク物質が、約15℃〜約25℃なる範囲内の温度にて、少なくとも30gなるゲル質量をもつゲルを形成することを特徴とする、機能性食物成分。 - 特許庁

To provide functional food increasing an amount of peripheral blood flow in vivo to promote cellular metabolism in vivo so that respective components having potential for turning to raw material for brain hormone once ingested in vivo are rapidly and favorably absorbed in the digestion/absorption organs in vivo, and rapidly and favorably pass through the blood-brain barrier in vivo to be rapidly and favorably absorbed in brain cells.例文帳に追加

生体に摂取されたときに、脳内ホルモンの原料となり得る各成分が生体内の消化吸収器官において迅速かつ良好に吸収されるとともに、生体内の血液脳関門を迅速かつ良好に通過して脳細胞に迅速かつ良好に吸収されるために、生体内の末梢血流量が増加して、生体の細胞代謝が促進される機能性食物を提供する。 - 特許庁

To provide a living body improvement effect analysis system and analysis method for analyzing an improvement effect on a living body from an intestinal state in regard to ingesta such as functional health food taken by an individual, to allow the maker side to acquire an appropriate kind of ingesta, its intake, its ingestion method, and the like and to feed them back to the individual.例文帳に追加

個々人が摂取した保健機能性食品等の摂取物の、生体に対する改善効果を腸内状態から解析することにより、適正な摂取物種類、その摂取量、摂取方法等を、メーカー側が把握し、また当該個人に対してもフィードバックすることのできる生体改善効果解析システムおよび解析方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing medicines/functional food products that can treat or prevent a variety of diseases caused by estrogen, for example, estrogen-dependent tumor comprises the oral administration or injection of an estrogen decomposition enzyme prepared from an estrogen-decomposing microorganism, or the like to lower the blood concentration of 17β-estradiol.例文帳に追加

エストロゲン分解微生物等から調整したエストロゲン分解酵素を経口投与、若しくは注射投与する事によって、血液中の17β−エストラジオール濃度を低下させ、エストロゲン依存性腫瘍等の「エストロゲンを原因とする各種疾患」を治療、若しくは予防できる医薬・機能性食品を製造する。 - 特許庁

To provide a cystine-amino acid composite as a functional component addible to foods and drinks or cosmetics; above all, a cystine-amino acid composite to take the synergistic effect that improves significantly each action in comparison with the case of individual administration of each of cystine and an amino acid; and a method for manufacturing the same; and a food or cosmetics mixed with the above cystine-amino acid composite.例文帳に追加

本発明は、飲食品又は化粧品に添加可能な機能性成分としてシスチンとアミノ酸との複合体を提供すること、中でも、本発明は、シスチンと、アミノ酸とをそれぞれを単独で投与した場合に比べて、それぞれの作用が有意に向上するという相乗効果を奏するシスチン−アミノ酸複合体及びその製造方法、前記シスチン−アミノ酸複合体を混合する食品又は化粧品を提供すること。 - 特許庁

例文

To obtain a salt free inexpensive peptide found to have physiological functions such as vasodepressor actions, antioxidant actions, lipid metabolism promoting actions, immune capacity enhancing actions, lowering actions on cholesterol in blood, alcohol absorption inhibiting actions and iron and calcium absorption promoting actions, known to reduce the allergenicity and making the functional characteristics attract attention as a material in the food field and having an amino acid chain length regulated to a specific chain length.例文帳に追加

ペプチドは血圧降下作用、抗酸化作用、脂質代謝促進作用、免疫力増強作用、血中コレステロール低下作用、アルコール吸収阻害作用、鉄及びカルシウム吸収促進作用等の生理機能を見出しており、また、アレルゲン性が低下することが知られており、これらの機能特性が食品分野で素材として注目されており、安価で塩を含まない特定のアミノ酸鎖長に調整されたペプチドを提供することを目的としている。 - 特許庁

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