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「IN TASTE」に関連した英語例文の一覧と使い方(12ページ目) - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > IN TASTEに関連した英語例文

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IN TASTEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3060



例文

The reason why it is often said that, even if the taste of sake is quantified with various indexes such as nihonshudo and amakarado, we cannot tell the taste of sake with figures in this large variety in the composition of amino acids. 例文帳に追加

日本酒の味が日本酒度や甘辛度はじめ数々の指数に数量化されてもなお、けっきょく数字では日本酒の味は語れないとよく言われるのは、大きくこのアミノ酸の構成の多様性によるものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When illegal sake flourished in the postwar period, people were forced to choose other liquors without any special feeling and good taste because there was no sake with special feelings and good taste in the market. 例文帳に追加

戦後の闇酒全盛の時代は、思い入れのあるまともな味の酒が市場になかったために、人々ははじめ仕方なく、思い入れも味もない雑酒を選んだ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The details of the slow change of taste from thick and dry to tanrei and sweet in about 70 years from the latter part of the Meiji period to the middle of the Showa period was mentioned in the section 'The change of taste of sake to tanrei and sweet.' 例文帳に追加

明治時代後期から昭和時代中期に至るまで約70年の時間をかけて、ゆっくりと濃醇辛口から淡麗甘口への移行が起こったことは「日本酒の淡麗甘口化」に詳しく述べられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The original 'Kanto daki' (関東炊き) (seasoned with dark-colored soy sauce) is served as an old taste at some long-established restaurants in Kansai and at some restaurants in Tokyo as an assumed Edo-style taste. 例文帳に追加

もともとの「関東炊き」(濃い醤油味)は、老舗の味として関西で残っていることもあるし、東京でも一度は消えたが江戸の味はこうだったらしい、ということで作っている店はある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In the Sotobo area in Chiba Prefecture known as the place where berardius has been hunt from old times, the peculiar taste of the meat has been emphasized using the expression of "taste blood" without extracting the blood. 例文帳に追加

古くからツチクジラ漁で知られる千葉県の外房地域では、基本的に「血抜き」をせず「血を味わう」と表現されたりもするものであり、あえてクセの強さが強調されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

In Navy, various cares were taken for the food service by inventing and arranging the Western dishes for the taste of Japanese people; for example, curry dish was provided with Japanese rice; an eclectic dish such as the meat and potato pot dish in soy sauce taste was invented. 例文帳に追加

このため海軍などでは米飯とカレーを組み合わせる・肉じゃがのように醤油味の折衷料理を開発するなど工夫を凝らした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

While a gorgeous and elegant taste of nobility had been favored in the Six Dynasties and the Tang, a folksy and simple taste came to be favored in the Sung period. 例文帳に追加

六朝および唐においては華麗にして典雅な貴族趣味が好まれたが、宋代になると庶民的な質素さを基調とする趣致が好まれるようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide green tea extract reduced in bitter taste and harsh taste containing30 wt.% of epigallocatechin gallate and gallocatechin gallate as green tea catechin in total, and to provide drink and food containing the green tea extract.例文帳に追加

緑茶カテキンとしてエピガロカテキンガレート、ガロカテキンガレートを計30重量%以上含有し、苦味やえぐ味を低減した緑茶抽出物及び該緑茶抽出物を含有する飲食品を提供する。 - 特許庁

To obtain laver-containing noodles in which the taste of high-class roasted and seasoned laver is sufficiently added in addition to taste which noodles themselves have by increasing laver content of laver-containing noodles.例文帳に追加

焼き海苔入り麺の海苔含有量を増大して、麺自体が持つ風味に加えて、高級な焼き海苔の風味が十分に加味された海苔入り麺を得ること。 - 特許庁

例文

In a contents retrieving part 17, the taste vector of that member is generated from these keywords and collated with the taste vectors of respective advertisements in a contents vector DB 16 and the advertisement of high similarity is selected.例文帳に追加

コンテンツ検索部17において、これらのキーワードよりその会員の嗜好ベクトルを生成し、コンテンツベクトルDB16の各広告の嗜好ベクトルと照合し類似度の高い広告を選択する。 - 特許庁

例文

To provide fermented beverages that give no sweetness in aftertaste and which have less off-flavors by a technique that will not affect the principal taste and aroma characteristics and which is highly acceptable to consumers, in fermented beverages with beer taste.例文帳に追加

ビールテイスト発酵飲料において、主たる香味特性に影響を与えることのない、消費者に受け入れられやすい手法によって、残糖感が無く且つオフフレーバーの少ない発酵飲料を提供する。 - 特許庁

To provide wheat flour that is rich in nutrition and taste without green wheat bran smell and to obtain a wheat flour composition that is rich in nutrition and taste and has excellent secondary workability.例文帳に追加

青臭いふすま臭がなく、栄養価と風味に富んだ小麦粉および栄養価と風味に富み、二次加工適性に優れた小麦粉組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a taste-improving agent capable of moderating the difficulty of drinking a beverage filled in a container, without damaging the flavor of the same, and the beverage improved with the taste and filled in the container.例文帳に追加

容器詰め飲料の風味を損なわずに、その飲み難さを緩和できる呈味改善材を提供すること、及び呈味改善された容器詰め飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

In Figure (a), a client application 2 specifies a taste of user 1 in accordance with the action of the user to generate a keyword based on the specified taste of the user while the user 1 uses the application.例文帳に追加

図1(a)ではユーザ1がアプリケーション利用中に、クライアントアプリケーション2がユーザのアクションからユーザ1の嗜好を特定し、特定したユーザ嗜好からキーワードを作成する。 - 特許庁

Further, user's taste degree calculation means calculates user's taste degrees associated with the algorithms in a plurality of states based upon results of questionnaires associated with route search that the user inputs in advance.例文帳に追加

また、ユーザ嗜好度算出手段によって、ユーザによって予め入力される経路探索に関するアンケートの結果に基づいて、複数の状況におけるアルゴリズムについてのユーザの嗜好度を算出する。 - 特許庁

To solve the problem wherein limits to taste information acquired before a visitor's appreciation in a museum and resultant difficulty in acquiring actual taste information from the visitor through actual appreciation can let some works missed.例文帳に追加

美術館や博物館の見学者が鑑賞する前に得られる嗜好情報は限定されるため、実際の鑑賞を通しての来館者から実際の嗜好情報を得るのが困難で、作品の見落としが起こりうる。 - 特許庁

The packaged tea beverage can be provided as the flavor and taste-enriched packaged tea beverage or the like in a state in which the tea beverage keeps natural tea taste.例文帳に追加

本発明の容器詰め茶飲料は、茶飲料が自然な茶の風味を保持した状態で、香味及び旨味を増強した容器詰茶飲料等として提供することができる。 - 特許庁

To obtain soup which satisfies a taste even in reduction in salt content, is suitable for health promotion, provides the taste with a refreshing feeling and satisfies a sense of sight by color effect.例文帳に追加

塩分量を減らしても味覚を満足させて健康増進に適合し、味覚に清涼感を与え、更に色彩効果によって視覚をも満足させるつゆを提供せんとする。 - 特許庁

To provide a coffee beverage containing whey mineral, excellent in body and milk flavor, also not having after taste such as puckery and astringent taste, derived from the whey mineral and excellent in flavor balance.例文帳に追加

乳清ミネラルを含有するコーヒー飲料において、飲み応え(ボディー)と乳風味に優れ、しかも乳清ミネラルに由来する後口の渋味・収斂味がなく、香味バランスの優れた飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a liquid composition for oral cavity obtained by blending a water-soluble aluminum salt and a water-soluble potassium salt, improved in astringent taste and bitter taste, and also excellent in the preventing effect of hyperesthesia.例文帳に追加

水溶性アルミニウム塩と水溶性カリウム塩を配合した液体製剤において、渋味、苦味を改善し、かつ知覚過敏予防効果に優れる液体口腔用組成物を提供することを提供する。 - 特許庁

To provide dried bonito extract-containing seasoning improved in flavor by suppressing unfavorable flavor such as impure taste remaining in after taste peculiar to dried bonito and the like.例文帳に追加

節類特有の後味に残る雑味などの好ましくない風味を抑制することで、風味を向上した節類抽出物入り調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁

Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, thereby improving unpleasant taste in various food and beverages, and increasing or imparting pleasant taste.例文帳に追加

フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な飲食品の好ましくない呈味は改善し、好ましい呈味が増強または付与される。 - 特許庁

To obtain a product of squeezed liquid of Japanese radish, suppressing the decomposition of a sharp taste component in the squeezed liquid of Japanese radish effectively, thereby continuing to keep the sharp taste component in the squeezed liquid for a longer period and having a stable flavor.例文帳に追加

大根の絞り汁中における辛み成分の分解が効果的に抑制され、これによって、より長期に渡って大根の絞り汁中における辛み成分を保持し続け、風味も安定している大根の絞り汁製品を提供する。 - 特許庁

Then, the provision information in the category coincident with the taste of the user and the provision information in the category non-coincident with the taste of the user selected by the provision information category selection means 108 is provided to the user.例文帳に追加

提供情報分類選定手段108で選定された利用者の嗜好に合致する分類の提供情報と、利用者の嗜好に合致しない分類の提供情報とを、利用者に提供する。 - 特許庁

If the flow rate of the solvent is set to about 1 ml/min, the solvent can be supplied to the object to be distinguished in an amount almost equal to that of saliva secreted in the oral cavity and the taste of the object to be distinguished can be distinguished by the taste sensor.例文帳に追加

溶媒の流量を1ml/min程度とすれば,口腔内において分泌される唾液とほぼ等しい量の溶媒を識別対象物に供給でき,味センサで味を識別することができる。 - 特許庁

The present invention provides an oral liquid medicine restraining intense bitter taste or specific bitter taste and excellent in medicine-taking feeling in an oral liquid medicine containing a Chinese medicine extract, by further combining a specific amino acid, a sweetening agent and a fragrant material.例文帳に追加

本発明は漢方エキスを含有する液剤において、更に特定のアミノ酸、甘味剤及び香料を組み合わせることにより、強い苦味、特異的な苦味が抑制され服用感に優れた内服液剤を提供する。 - 特許庁

To travel a vehicle in a travel mode considering the taste of a driver in a route through which traveling is performed for the first time while suppressing a processing load and the amount of information stored relating to the taste of the driver.例文帳に追加

運転者の嗜好に関する情報の記憶量および処理負荷を抑制しつつ、初めて走行する経路において、運転者の嗜好を考慮した走行モードで車両を走行させる。 - 特許庁

The addition concentration is usually suitable in a range of 0.1-5% though depending on the concentration of causative substances for taste quality such as bitterness, acid taste and astringency and smell in the food and drink composition.例文帳に追加

添加濃度は飲食用組成物中の苦み、酸味、渋味などの味質や匂いなどの原因物質の濃度にも関係するが、通常0.1から5%の範囲が適当である。 - 特許庁

To provide a citric acid-containing refreshing beverage in which acid taste of citric acid is modified without nearly leaving taste derived from a modifying agent by using the suitable modifying agent in the citric acid-containing beverage.例文帳に追加

クエン酸含有飲料において、好適な緩和剤を使用し、緩和剤に由来する味質をほとんど残すことなく、クエン酸の酸味を緩和したクエン酸含有清涼飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing quickly cookable rice which can be cooked in a short time, has an excellent feeling, does not impair an essential taste of rice and can prevent reduction in sense of taste.例文帳に追加

短時間で炊飯可能で、かつ触感が良く、米本来の味を損なうことなく味覚の低下を防止できる早炊き米を得る製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a beverage in which the aggregation of collagen is controlled, viscosity is low, taste is light, and flavor is excellent, and further appearance is excellent, uniformity is maintained, and flavor and taste are excellent in the beverage containing collagen of a high density.例文帳に追加

高濃度のコラーゲンを含有する飲料において、コラーゲンの凝集が抑制され、低粘度で、飲み口が軽く、風味が良好な飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a water-in-oil emulsified composition rich in flavor, not blurring but clearly sensing taste, especially salty taste, of various materials added to water phase, and to provide a production method thereof.例文帳に追加

水相に添加される各種素材の風味、特に塩味がぼやけることなく、明瞭に感じられる、風味豊かな油中水型乳化組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for treating Shochu (white distilled liquor), keeping inherent scent and taste thereof, capable of producing within a short term the Shochu, mild, that is, tempered in harshness, having little astringency and bitterness and delicious in taste.例文帳に追加

焼酎の持つ特有の香りとコクを失うことなく、短期間で味の丸い、即ち、あくの強さを和らげ、渋み、苦味が少なく、且つうまい焼酎を提供し得る焼酎の処理方法を提供する。 - 特許庁

The heat of the pepper (taste of pepper) and the sweetness of the sodium glutamate harmonize in well balanced state by mixing them in this mixing ratio and the delicious taste of dishes is well manifested.例文帳に追加

この割合で混合する場合には、コショウの「辛み」(コショウ味)とグルタミン酸ソーダの「甘み」とがバランスよく調和して、料理の「旨み」を引き出すことができる。 - 特許庁

To obtain a miso soup packed in a sealed container, having being thermally sterilized, excellently maintaining a characteristic taste of miso soup, hardly causing deterioration in taste with the lapse of time after production, having high quality stability.例文帳に追加

加熱殺菌されて保存性があり、味噌汁本来の風味が良好に維持され、製造後時間が経っても風味劣化が起こりにくく、品質安定性の高い密封容器入り味噌汁を提供する。 - 特許庁

To provide a distribution method for noodles making it possible to enjoy taste of noodles produced in some specific district at a remote place without modification in its taste.例文帳に追加

特定地域のめんの味覚をそのまま遠隔地において賞味することを可能にするめんの流通方法を提供することを課題とするものである。 - 特許庁

In the recommended program information providing device 2, a taste model formation part 50 forms a taste model describing a causal relation between a factor in causing a specific audience's viewing and viewing result thereof.例文帳に追加

推薦番組情報提供装置2において、嗜好モデル作成部50は、特定の視聴者の視聴に到る要因と視聴結果との因果関係を記述した嗜好モデルを作成する。 - 特許庁

To provide a Chinese internal liquid medicine which reduces the original bitter taste and astringency of a Chinese extract medicine, is excellent in the points of absorbability and medicine-taking convenience, and facilitates the administration also in the point of taste.例文帳に追加

漢方抽出液剤が本来有する苦み、渋みを軽減することにより、吸収性や服薬の利便性の点で優れ、且つ味覚においても服用し易い漢方内服液剤を提供する。 - 特許庁

The garden of miscellaneous small trees propelled by Juki (Torasaburo) IDA in the early Showa era called by Juki as "natural taste" (Juki called other gardens as "gardening taste"), and the style was taken over by Kenzo OGATA and rapidly spread as cities became increasingly artificial. 例文帳に追加

昭和の初め頃に飯田十基(寅三郎)が推進した雑木の庭は、十基自ら「自然風」とよび(十基は他を「作庭式」と呼んだ)その後小形研三に継がれ、都市の人工化とともに急速に広まっていった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Moromi contains a lot of sugars and acids generated in the process of fermentation and, it they are left as they are, the final sake has a heavy taste, if we speak favorably of it, or dull taste if we speak unfavorably of it. 例文帳に追加

もろみの中には発酵の過程で生成された糖や酸が多く含まれており、これらを放置しておくと、完成した酒が、良く言えば重厚、悪く言えば鈍重な味わいになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As sakamai "淡麗 (koshitanrei)" was developed in Niigata Prefecture, which is representative sake for sale with such taste as a recommendable variety, it has become popular to write as "淡麗" as far as sake taste is concerned. 例文帳に追加

そういう酒の味の代表格である新潟県で奨励品種の酒米として「越淡麗」(こしたんれい)を開発するに至り、現在ではすっかり酒の味に関しては「淡麗」と書くようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Kogoshima Prefecture, products costing around 1500 yen are mainly consumed, but higher price and quality conscious taste shochu were released to meet the needs for better taste and from the enthusiasm of makers. 例文帳に追加

鹿児島県で本格焼酎は1500円前後の商品が消費の中心であるが、より美味しい焼酎を望むニーズと、作り手のこだわりによって高価格で本格志向である味の焼酎も登場した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When distributing an advertisement of the contents, the advertisement is distributed according to a hobby and a taste of the user on the basis of the taste information stored in this user database.例文帳に追加

そして、コンテンツの広告を配信する場合に、このユーザデータベースに記憶された嗜好情報に基づいて、ユーザの趣味や嗜好に応じた広告を配信する。 - 特許庁

To provide an excellent general-purpose method by which the unpleasant taste derived from saponin can be easily reduced, and which is utilizable in wide products; and to provide the product having reduced unpleasant taste of the saponin.例文帳に追加

本発明は、サポニン由来の不快味を容易に軽減でき、幅広い製品に利用可能な汎用性にも優れた方法とサポニンの不快味を低減した製品の提供に関する。 - 特許庁

METHOD FOR PREPARING EXTRACTION LIQUID OF ABUNDANT AMINO ACID AND HOT TASTE COMPONENT (CAPSAICIN) CONTAINED IN BREWED VINEGAR BY IMPREGNATING RED PEPPER INTO THE BREWED VINEGAR AND EXTRACTING AND MIGRATING THE HOT TASTE COMPONENT例文帳に追加

醸造酢に唐辛子を漬込みすることで、辛味成分を抽出移行し、醸造酢に豊富なアミノ酸と辛味成分(カプサイシン)を含んだ抽出液を作る。 - 特許庁

To make both of masking effects and properties for eluting a medicament coexist in a preparation for oral administration having unpleasant taste masked by coating a medicament having the taste.例文帳に追加

不快な味を有する薬物をコーティングによって味をマスキングした経口投与用製剤において、マスキング効果と薬物の溶出性を両立させる。 - 特許庁

Whether or not to use preset offered service is accumulated in a taste database with respective members as taste data on the members to the service (Step S45 and 50).例文帳に追加

設定された提供されたサービスが利用されたか否かにより、当該サービスに対する会員の嗜好性データとして、嗜好性データベースに会員毎に蓄積する(ステップS45,50)。 - 特許庁

To provide a packaged beverage containing nonpolymerized catechin in high concentration, having both of reduced bitter taste and moderately acidic taste without loosing flavor, and suitable for long preservation even containing a sweetener.例文帳に追加

風味を損なうことなく、苦味の低減と適度な酸味が両立し、甘味料を含有するにも関わらず長期間の保存に適した非重合体カテキン類を高濃度で含む容器詰飲料を提供する。 - 特許庁

In a content server 7, the taste of a noticed user of a portable terminal 1 is recognized by considering not only click data from the noticed user but also click data from a user having the same taste.例文帳に追加

コンテンツサーバ7では、携帯端末1の注目ユーザの嗜好が、注目ユーザからのクリックデータだけでなく、同じような嗜好を有するユーザからのクリックデータをも加味して認識される。 - 特許庁

例文

To inexpensively obtain a water-in-oil emulsion oil and fat composition for confectionery/breadmaking, having butter flavor, body taste of butter, aftertaste with no harsh taste, neat flavor, and also an excellent aroma after baked.例文帳に追加

バターのコク味があり、後味もエグ味がなくすっきりとした風味であると共に焼成後の芳香も良好なバター風味を有する製菓・製パン用の安価な油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

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