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_食を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 49956



例文

妊娠期の疾病に関連する妊娠期の血中ホモシステイン(HCy)濃度の上昇を抑制する、安全で確実で保存性のよい医薬品又は妊婦用の特別用途品若しくは栄養補助品を提供する。例文帳に追加

To provide a drug which is safe and sure and has good storability or a special use food or a nutritional supplement for a pregnant woman and is used to inhibit a rise in blood homocysteine (HCy) concentration in the duration of gestation relating to diseases in the duration of gestation. - 特許庁

炭火焼特有の感や風味が得られるとともに調理作業が簡単で調理者の技量も必要としない品加熱システムを提供する。例文帳に追加

To provide a food heating system providing an eating quality and flavor specific for charcoal-broiling, simplifying cooking work and dispensing with a skill of a cook. - 特許庁

誰もが簡単に各種材をその風味等を最大限に引き出しながらおろすことができる材おろし具を提供することを技術的課題とする。例文帳に追加

To provide a food material grater which enables any person to grate varied food materials simply while extracting flavor or the like to its maximum. - 特許庁

酸性乳ゲル状品を製造する際に、風味を損なうような塩味が付加されず、加熱殺菌しても粉っぽい感にならないようにする。例文帳に追加

To provide a method for producing a packaged food product of acid milk gel to which such saltiness as to spoil flavor is not added when producing the food product of acid milk gel so as not to have mealy palate feeling even when sterilized with heat. - 特許庁

例文

母材12の表面部に耐性を備えた導電性セラミックコーティング層14を設け、その上に耐磨耗性及び耐性を備えた硬さがHv1500以上の電気絶縁性セラミックコーティング層16を積層する。例文帳に追加

A corrosion-resistant conductive ceramic coating layer 14 is provided on the surface of the base material 12, and an abrasion/corrosion resistant electrically insulating ceramic coating layer 16 with hardness of Hv 1,500 or higher is stacked thereon. - 特許庁


例文

中心部に液状物を充填した可物を連続的に製造するシステムにおいて、可物ロープの押し出し成型時に、大気エアーを吸い込ませることを特徴とするシステム。例文帳に追加

This system for continuously producing the edible food with liquid filled in the center is such that atmospheric air is drawn into when extrusion molding an edible food rope. - 特許庁

香りと味が良好で、且つ感(もちもち感、ふわふわ感、くちどけ感、サクサク感、しっとり感、喉ごし感)のバランスに優れたパンの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing bread having good flavor and taste, and excellent balance of textures (glutinous feeling, light feeling, melting feeling in the mouth, crispy feeling, moist feeling, and feeling passing through the throat). - 特許庁

本発明は、確実な欲抑制効果が得られ、かつ、安全性が高く、環境にも優しい欲抑制組成物を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To obtain an appetite suppressing composition that obtains a secure appetite suppressing effect, has a high safety and is friendly to the environment. - 特許庁

魚肉等の品を能率良く均一にスライスできるようにすると共に、品スライサの小型化及びスライス作業性の向上を実現できるようにする。例文帳に追加

To efficiently and uniformly slice food such as fish meat, to downsize a food slicer, and to improve workability in slicing. - 特許庁

例文

仮設管などの管体に装着し、腐性金属で形成された管体の内面から被覆樹脂層が剥がれても、腐の進行を抑制する。例文帳に追加

To restrain progress of corrosion even when a resin lining layer is peeled off from an inner surface of a pipe of an easily corroded metal by installing a ring installation member on the pipe body such as a temporary piping, etc. - 特許庁

例文

製管溶接のままで良好な靭性と耐性(耐炭酸ガス腐性、耐SSC性および耐HE性)を発揮する溶接部を有する厚肉大径のマルテンサイト系ステンレス溶接鋼管とその製法を提供する。例文帳に追加

To produce a thick and large-sized martensitic welded stainless steel pipe having a weld zone exhibiting good toughness and corrosion resistance (carbon dioxide corrosion resistance, SSC resistance and HE resistance) as welded for pipe making and to provide a method for producing the same. - 特許庁

優れた水分散性を有することから、各種用途に応用でき、特に品に配合することにより、感や風味を改良できる、油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition having excellent water dispersion and thereby applicable to various kinds of usage, and added to a food product to improve palate feeling or flavor of the food. - 特許庁

汁物や煮物を調理用鍋から漆器製器へ移し替える手間を省くとともに、調理後の温かいままの状態で汁物や煮物を飲することを可能にすること。例文帳に追加

To provide a pot for electromagnetic cooking which saves in time and effort for shifting soup or simmered food from a cooling pot to lacquer ware, and which permits eating and drinking of the soup or the simmered food with keeping it warm even after cooking. - 特許庁

その結果、廃棄物がなく、植物繊維や各種ミネラルを多量に含み、渋みおよび苦みが少なく、舌触り、のど越しも良好で風味や感に優れた植物性農水産物加工材が得られる。例文帳に追加

Consequently, a processed food of vegetative agricultural and marine product having no waste, containing a large amount of dietary fiber and various kinds of minerals, having neither astringency nor bitterness, excellent feeling on the tongue, good touch in passing the throat, excellent flavor and palatability is obtained. - 特許庁

第1乾燥室5Aにて品を+15℃乃至+20℃の環境下で除湿乾燥した後、引き続いて第2乾燥室5Bにて当該品を−0.5℃乃至−1℃の氷温環境下において除湿乾燥する。例文帳に追加

This method comprises making a dehumidification drying of foods in the first drying chamber 5A at +15°C to +20°C followed by dehumidification drying of the resultant foods in the second drying chamber 5B at -0.5°C to -1°C ice temperature. - 特許庁

湿潤環境において長期間使用されても、被覆の耐水密着性が良好で、かつ、電気防を適用した場合でも耐陰極剥離性が良好な重防鋼管矢板を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a double corrosion protected steel sheet pile good in the water resisting adhesion of coating even in the case of being used over a long period in a wet environment and also good in cathode peeling resistance even in the case of being applied with electric protection. - 特許庁

感受性を短時間で簡易に評価でき、コスト低減及び評価時間の短縮化を可能とする孔感受性の評価方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for evaluating pitting sensitivity that easily evaluates the pitting sensitivity in a short time and enables the cost reduction and the shortening of an evaluation time. - 特許庁

たんぱく品の機能、性能の破壊を生じさせないで微妙なバランスで成立するような熱処理を効果的に達成するたんぱく品の熱処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a protein food heat treating method effectively achieving heat treatment to be finalized in a slight balance without causing the destruction of the function and the capacity of a protein food. - 特許庁

豆腐等の品10を充填する場合、容器本体1とリング状口部2とを分離しておいて、品10を容器本体1に一杯に充填する。例文帳に追加

On filling of the food 10 such as Tofu or the like, the container main body 1 and the ring-like mouth part 2 are separated from each other, and the container main body 1 is filled up with the food 10. - 特許庁

かつ、腐ガス収納室Z側の第1側壁面1に対向して配設される耐腐用リング6と、第2側壁面2側に配設される弾性シール本体7と、から成っている。例文帳に追加

This sealing material is composed of a corrosion-resistant ring 6 arranged by opposing to the first side wall face 1 on a corrosive gas storage chamber Z side and an elastic sealing main body 7 arranged on a second side wall face 2 side. - 特許庁

そしてまた、浜底の中央に突縁7cと同じ高さの突部7eを設けて、器製造時、器成形後、浜底中央部を支えて焼成前に浜底が下に湾曲するのを防止する。例文帳に追加

Then, the projection part 7e of the same height as the projected edge 7c is provided on the center of the bottom, a bottom center part is supported after forming tableware and the bottom is prevented form being curved downwards before calculinations when the tableware, is manufactured. - 特許庁

横方向に搬送される棒状品の切断において、構成が簡便で、量産性も向上して切断することができる棒状品の切断方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for cutting a rod-like food, in which cutting can be carried out in simple constitution and improved mass producibility in cutting of the rod-like food conveyed in lateral direction. - 特許庁

また、外層の側周において、上部外層2aと下部外層2bの継ぎ目4は、卵加工品1Aの底面から卵加工品の1/2厚までの高さに位置し、好ましくは1/3厚までの高さに位置する。例文帳に追加

In the side periphery of the outer layers, a joint line 4 between the upper-part outer layer 2a and the lower-part outer layer 2b lies at the height corresponding to 1/2, preferably 1/3 thickness from the bottom surface of the egg processed food 1A. - 特許庁

より気軽に手掴みでも手指を汚すことなくすることが可能であり、しかもべ盛りの子供達にも大いに好まれ、消費の拡大が期待できる新たな梅菓子製造技術を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing plum confectionery further easily eatable without getting the fingers dirty even by grabbing with the fingers, greatly popular among growing children with a good appetite, and expected to bring expansion of consumption. - 特許庁

の際の強い歯ごたえ、のどごし感などの独特の感を保ち、のどを通過する際に爽やかな冷涼感を与えることのできるナタデココ加工品の提供。例文帳に追加

To provide a processed nata de coco product having peculiar palate feeling such as strong chewability and melting feeling in the mouth when eating and drinking, and giving fresh cool feeling when passing through the throat. - 特許庁

重なって供給された平たい形状の多数の品を搬送方向にずらすことができる品搬送システム及び振動式コンベヤを提供する。例文帳に追加

To provide a food-conveying system which can slide many flat shape foods supplied in an overlapped state in a conveying direction, and to provide an oscillation type conveyer. - 特許庁

エストロゲン様作用のある植物抽出物を含有する組成物、品添加剤、品、医薬組成物、皮膚用組成物又は化粧品の提供。例文帳に追加

To obtain a composition containing a certain plant extract having an estrogen-like action, a food additive, a food, a pharmaceutical composition and a composition for the skin or a cosmetic. - 特許庁

入出庫階14に呼び出されたパレット9上に乗入れた車両Wa、Wbの車幅方向み出しを検知する車両み出し検知手段P6を備える。例文帳に追加

The hall monitoring system for the multistory parking garage is provided with a vehicle overhang detecting means P6 for detecting the overhang in the vehicle width direction of the vehicles Wa, Wb driven onto pallets 9 called onto an entering/leaving floor 14. - 特許庁

ボイラ給水へケイ酸塩を注入して防皮膜を形成する防方法であって、さらにスケール防止剤を添加することを特徴としている。例文帳に追加

This method, which is a corrosion prevention method for forming a corrosion prevention film by injecting a silicate into boiler feedwater, is characterized in that a scale preventive is also added to the feedwater. - 特許庁

メニュー200は、掲載された料理に使われている材についての情報が予め記録された記憶手段と、材情報を送信する通信手段を備える。例文帳に追加

The menu 200 is provided with a storage means in which information on food used in published dishes is recorded beforehand, and a communication means for transmitting food information. - 特許庁

冷蔵、冷凍での保存性があって、糊感がなくて口溶けが良いという感に優れ、且つ味、香りの立ちが良いペ−スト状品を提供すること例文帳に追加

To obtain pasty food having preservability by refrigerating and freezing, excellent in palate feeling of good melting feeling in the mouth without paste feeling and excellent in release of taste and flavor. - 特許庁

塩結晶と、100メッシュの篩を通過する乾燥した昆布粉末とを主体とする混合物であって、該塩結晶の表面に該昆布粉末が強固に付着していることを特徴とする昆布塩及びその製造方法。例文帳に追加

This tangle salt is a mixture consisting mainly of common salt crystal and dried tangle powder passable through a 100-mesh sieve; wherein the tangle powder firmly adheres to the surface of the common salt crystal. - 特許庁

確実に個々の麺線一本一本が一定間隔、一定形状で押圧されており、喫者に対して、充分な手揉み風の感を与える麺、及びその麺を容易に製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide noodles where each of individual noodle ribbons is surely pressed at given intervals and in a given shape, and giving eaters adequate hand-knead-fashioned palate feeling, and to provide a method for easily producing the noodles. - 特許庁

材5に対する熱量の調整が迅速且つ容易に行え、材5を加熱する時に発生するミスト、煙、蒸気等のような油煙臭が周囲に飛散しないようにする。例文帳に追加

To prevent lamp soot smell such as mist, smoke, steam occurring in the case of heating food materials 5 from being scattered to the surrounding. - 特許庁

炭素ドープされた酸化チタン又はチタン合金酸化物からなる多機能層103を表面の少なくとも一部に設けた飲料品用部材としての料品用ラック。例文帳に追加

The member for food and beverage, for example, a rack for food, has a multi-functional layer 103 consisting of carbon-doped titanium oxide or an oxide of a titanium alloy on at least a part of the surface of the rack. - 特許庁

特に品等の微生物災害を引き起こす耐熱性芽胞形成細菌(枯草菌(Bacillus subtilis)、セレウス菌(Bacillus cereus)等)に顕著な効果を示すことから、飲品等の保存剤として好適である。例文帳に追加

Since especially it shows a marked effect on thermodulic spore-forming bacteria (such as Bacillus subtilis, Bacillus cereus, and the like), it is suitable as a preserving agent of a food, beverage, or the like. - 特許庁

品の安全性と品質の確保・維持と、大量調理を同時に実現することができ、消費者に美味しくて安全で安い品を提供することができる調理管理システムを提供する例文帳に追加

To provide a cooking management system capable of concurrently providing mass cooking and securement/maintenance of safety and quality of food, and providing delicious, safe, and inexpensive food to a consumer. - 特許庁

ココア成分含有品のpHを迅速かつ正確に測定することができる方法、該方法を利用して正確にpH調整されたココア成分含有品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide both a method for measurement by which the pH of a cocoa ingredient-containing food can rapidly and accurately be measured and a method for producing the cocoa ingredient-containing food at an accurately regulated pH utilizing the same method. - 特許庁

スプレータイプのフライ品製造装置において、粘着性の高い衣材料が付いた重い原料材であってもベルトコンベアのメッシュへの付着を防止する。例文帳に追加

To prevent even a heavy raw material food ingredient with a coating material with high adhesiveness from sticking a mesh of a belt conveyer in a spray-type device for producing fried foods. - 特許庁

性を有するものを利用することの利点を十分に活用して、ドレンによる腐を防止するとともに、熱交換性能を良好なものとすることが可能となる熱交換器を提供する点にある。例文帳に追加

To provide a heat exchanger in which corrosion due to drain is prevented and heat exchanging performance is enhanced by making the full use of advantages attained by utilizing a corrosion resistant material. - 特許庁

コストアップを招く助剤添加に頼らず、溶融スラグによる坩堝の浸速度を低下させることができる廃棄物溶融用坩堝の浸防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide an erosion preventive method of a crucible for melting waste, capable of reducing a corrosion speed of the crucible by molten slag, without relying on an addition of an auxiliary agent causing a cost increase. - 特許庁

得られる粉末油の劣化乃至酸化を防止することができると共に、感を損なうことなく、製造上の煩雑さがなく、環境に配慮されたかつ軽量で運搬し易い粉末用油の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing powder edible oil, by which the powder edible oil capable of preventing its deterioration and oxidation, considered for environments, having a light weight, and capable of being easily carried can be obtained without being complicated on production. - 特許庁

用油脂の配合量が少なく、粘度も低いにも拘らず、長期間保存しても乳化安定性に優れ、コク味を有した低粘性酸性水中油型乳化品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a low-viscosity acidic oil-in-water type emulsified food that has excellent emulsion stability even in long-term preservation and taste of body regardless of having a small amount of an edible oil and fat mixed and low viscosity. - 特許庁

バルク状であってもアモルファス単相構造を持ち、濃厚酸中でも腐されない高耐バルクアモルファス合金とその製法を提供する。例文帳に追加

To produce a highly corrosion resistant bulk amorphous alloy which has an amorphous single phase structure even being in a bulky shape and is not corroded even in a concentrated acid and to provide a producing method therefor. - 特許庁

重金属等の環境汚染物質を含有せず、かつ防効果とスケール防止効果の優れた水系におけるスケール防止ならびに腐防止に効果のある水処理組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a water treating composition containing no environment polluting substances such as a heavy metal and effectively preventing a scale and a corrosion in a water system. - 特許庁

この後、弁当業者(丙)は回収した弁当容器3の残り物の状態からサンプル品1に対する消費者(乙)の反応を調査又は分析し、この調査結果4を品メーカー(甲)に報告する。例文帳に追加

The trader later examines or analyzes the response of the consumer to the food 1 from the state of leftovers in the container 3 collected from the consumer and reports the examination results 4 to the maker. - 特許庁

塩化物が飛来する環境下で、鋼材の表面に安定さび層を早期に形成させる防表面処理法と、防表面処理鋼材およびその使用方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for anticorrosion surface treatment which quickly forms a stabilized rust layer on the surface of a steel material in the environment where chlorides come flying, and to provide the steel material surface- treated for corrosion protection and its use. - 特許庁

Mn−SODの遺伝子発現を有効に上昇させることができ、かつ飲品に適用可能な素材を提供すること、さらにはこの素材を含有する飲品を提供すること。例文帳に追加

To provide a material effectively enhancing Mn-SOD gene expression and applicable to a food and drink and to provide a food and drink containing the material. - 特許庁

簡易な製造方法により、常温保管が可能であって、喫に際して煩わしい作業を伴うことが無いうえ、良好な復元性を備え、且つ、スープ本来の風味、色調、及び、感を有する乾燥スープを提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily producing ingredient-containing dry soup preservable in normal temperature, having no need of burdensome work when eaten, provided with favorable restitution, and having flavor, color and palate feeling respectively originating from soup. - 特許庁

例文

低温かつ短時間で酸性の品中の微生物を殺菌および/または静菌することのできる酸性の品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an acidic food, by which microorganisms in the acidic food can be sterilized and/or stabilized at a low temperature and in a short time. - 特許庁

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