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_食を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 49956



例文

一方、バスケット50は、材摺動板39のスロープ部39bに引き上げられ、スロープ部39bの上端部で、レール60に移行して吊り下げられ、同レール60に沿って材貯留部45の上方に案内される。例文帳に追加

Meanwhile, the basket 50 is pulled up to the slope 39b of the food sliding plate 39, is transferred to the rail 60 at the upper end of the slope 39b and suspended, and is guided above the food reservoir 45 along the rail 60. - 特許庁

洗浄及びすすぎ時における器洗浄機の扉の左右下端角部の下面側から扉手前側への水の飛散を簡単な構成で確実に防止することができる器洗浄機を提供する。例文帳に追加

To provide a dishwasher having a simple structure and capable of securely preventing water from scattering from a lower face of right and left lower corners of dishwasher doors to the front direction from the doors at the time of washing and rinsing. - 特許庁

冷却水Wを貯留すべくその内壁面が炭素鋼板で区画された原子炉格納容器1のサプレッションチャンバ6において、上記内壁面に、耐性溶射材を溶射して耐性のコーティング層Cを被覆形成する。例文帳に追加

In the suppression chamber 6 of a reactor containment 1 partitioned with carbon steel plates in the inner wall surface for storing cooling water W, corrosion resistant flame coating material is sprayed for forming a corrosion resistive coating layer C. - 特許庁

人がべる前に製品に水や、牛乳や、その他の液体を加える必要がないように高含水量のすぐにべられる包装済みシリアル製品であって、比較的長く安定な賞味期限を有するシリアル製品を提供する。例文帳に追加

To provide a ready-to-eat packaged cerial-containing product that has a high moisture content so that no water, milk or other liquid needs to be added to the product prior to consumption by a person, and has a relatively long and stable shelf life. - 特許庁

例文

本発明の豆乳又は豆乳粉末を利用した栄養補助品、ダイエット品は、豆乳又は豆乳粉末に、ミネラルとビタミンの何れか一方又は両方を配合したことを特徴とする。例文帳に追加

The supplement or diet food utilizing soybean milk or its powder is obtained by compounding soybean milk or its powder with minerals and/or vitamins. - 特許庁


例文

品等の腐防止、長期保存及び安全確保を目的とした消毒、抗菌、除菌、消臭等の効果を有する抗菌性組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an antibacterial composition having disinfecting, antibacterial, bacteria-eliminating and/or deodorant effect for corrosion control, long preservation and safety each of food. - 特許庁

3−メルカプト−1−ヘキサノールを10^-7〜1ppb濃度を茶含有飲品に添加することにより、茶類が持つ熟成感を伴い、深みのある茶葉をイメージする香気を持った飲品を得ることができる。例文帳に追加

This food and drink is such one as to have a deep flavor having matured-taste feeling inherent in tea and giving a user the image of tea, and is obtained by adding 3-mercapto-1-hexanol at a concentration of 10-7-1 ppb to food and drink. - 特許庁

水相と油相とが乳化されてなる水中油型乳化品において、リゾホスファチジル・セリンが含有されていることを特徴とする耐熱性及び酸化安定性に優れた水中油型乳化品を提供するものである。例文帳に追加

The oil-in-water emulsified food excellent in heat resistance and oxidative stability comprises an emulsified water phase and an emulsified oil phase and contains lysophosphatidylserine. - 特許庁

これによって、耐性が要求されるサプレッションチャンバ6の内面に耐腐性に優れたコーティング層Cを容易に被覆形成でき、長期に亘ってサプレッションチャンバ6の内面を被覆保護することができる。例文帳に追加

In this manner, a coating layer C is easily formed on the inner surface of the suppression chamber 6 which is required of corrosion resistance and thus the inner surface of the suppression chamber 6 can be protected by the coating for a long period. - 特許庁

例文

乾し海苔と魚介類を薄片形成した飾り材とを圧着又は貼着によりシート状に一体化した新規な珍味又はシート状水産物複合品を提供する。例文帳に追加

To provide a new delicacy or a new sheetlike marine product-combined food obtained by pressing or sticking dried laver and decoration food material formed of flaky fish and shellfish on each other to be integrated into a sheetlike shape. - 特許庁

例文

品に表示事項を表示する表示者と、前記表示事項に対して表示内容を保証する保証人と、の契約に基づく品保証システムであって、表示者と保証人は保証契約をする。例文帳に追加

In the food guarantee system based on a contract between the person responsible for labeling who labels a food and the guarantor guaranteeing label contents with respect to the label item, the person responsible for labeling and the guarantor conclude a guarantee contract. - 特許庁

高い密度と、芳香剤若しくは着色剤のうち少なくとも一方のための良好な吸収性および蓄積能力を有し、かつ、前記物質の品への十分な移動を可能とする品保護ラッパーを提供すること。例文帳に追加

To provide a food-protecting wrapper having a high density, a good absorbing property and an accumulating capacity for at least one of an aromatizing agent or a coloring agent, and enabling the sufficient transfer of the above material to the food. - 特許庁

容器に海苔佃煮とウニペーストを充填し蓋を密閉した後で殺菌するので、衛生的であり、保存料を用いなくとも長期の用が可能なウニ海苔品を提供できる。例文帳に追加

The sea urchin paste 2 and the laver dish 1 flavored with soy sauce and sugar are sterilized after filling in the container 6 and hermetically sealing. - 特許庁

製品の生産性および呈味に優れ、その製品の品加工や調理加工の際の加工適性に優れた乾燥納豆品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a dry fermented-soybean food product that is excellent in productivity of the product, achieves an excellent taste of the product, and has excellent processing suitability when performing food processing or cooking processing of the product. - 特許庁

単にふりかけても塩等の呈味成分がレタス等のサラダ用材に容易に留まり呈味効果に優れた粉末調味料を提供する。例文帳に追加

To provide powdery seasoning made so that tasty components such as salt easily stick to salad food material such as lettuce even when simply sprinkled so as to be excellent in tasty effect. - 特許庁

柔らかく、しかもイカ特有の弾力のある感を保持し、解凍時の離水が少なく、冷凍フライ等の冷凍品に適した加工イカを提供する。例文帳に追加

To provide a processed squid soft, maintaining elastic palate feeling peculiar to the squid, causing little syneresis in defrosting and suitable for frozen foods such as frozen deep-fried food. - 特許庁

温度変化、経時変化によって生じるボソボソした感とボテっとした重い感が抑えられ、滑らかさと軽さに優れた気泡入りホワイトソース及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a white sauce with an excellent smoothness and lightness while suppressing a dry and crumbling mouth feeling and heavy palate feeling due to a temperature change and aged deterioration, and a method of the same. - 特許庁

固形物・液汁混合物品に対する殺菌効果が高く且つ全体の工程および装置を簡素化する容器詰め品の殺菌方法および充填システムを提供する。例文帳に追加

To provide a packed food product sterilization method and a filling system having high sterilization effect on a food product composed of a solid/liquid mixture and simplifying the total process and apparatus. - 特許庁

また、品材料をフライ油に浸漬させた状態で所定の条件で振動させて調理することにより、品質が高く安定している品を提供することができる。例文帳に追加

The food materials are vibrated and cooked under the prescribed condition in the frying oil so as to provide the food with stabilized high quality. - 特許庁

栄養管理装置3は、指定された利用者および期間における喫データを集計サーバ1から読み出し、読み出した喫データから栄養管理情報を作成して出力する。例文帳に追加

A nutrition management apparatus 3 reads out the drinking/eating data of a specified user in a specified period from the collection server 1, prepares nutrition management information from the read drinking/eating data and outputs the information. - 特許庁

耐水蒸気性に優れ、電子レンジ等による加熱に耐えうると共に、品と一緒にコンポストできる品パッケージ等の紙製容器が得られる紙加工剤を提供する。例文帳に追加

To provide a paper-converting agent giving paper containers, such as food packages, which have excellent steam resistance, can resist to the heat of microwave ovens or the like, and can be composted together with foods. - 特許庁

ごみ焼却炉などに設置する給湯、または、蒸気用の鋼管において、ごみ焼却の際発生する侵性ガスによる、鋼管の腐進行を防ぐための排ガス複合伝熱管を提供する。例文帳に追加

To provide a composite heat exchanger tube for exhaust gas, for preventing the progress of corrosion of a steel pipe due to corrosive gas produced in refuse incineration, in the steel pipe for hot-water supply or steam, installed in a refuse incinerator or the like. - 特許庁

これにより、水滴が器10の内側に零れ落ちるのを防止でき、また蓋1を傾けずに静かに開けることで、水滴が器の内外に零れ落ちるのを防止できる。例文帳に追加

Thus, the water droplets can be prevented from dropping inside the dish 10, and also, the water droplets can be prevented from dropping inside/outside of the dish gently opening the lid 1 without tilting it. - 特許庁

原子力プラントなどの構造部材における応力腐割れをin−situで評価することのでき、応力腐割れのメカニズムの解析する。例文帳に追加

To evaluate in-situ stress corrosion cracks in structural members of nuclear power plant and the like, and to analyze the mechanism of stress corrosion cracks. - 特許庁

細菌や酵母類にもとづく品の品質劣化および腐敗に対し、少量の抗菌剤の使用で、幅広く有効な品の保存方法を提供すること例文帳に追加

To provide a widely applicable, effective method for preserving foods with the aid of a small quantity of antimicrobial agent, to prevent the foods from deterioration or decay by bacteria or yeasts. - 特許庁

透明性と剛性のバランスに優れ、臭気の発生が少なく、さらに色相安定性に優れる品包装用樹脂組成物およびそれからなる品包装用成形体を提供する。例文帳に追加

To provide a resin composition for food packaging which excels in the balance of transparency and stiffness, generates little odor and which is furthermore excellent in color stability, and a molded article for food packaging comprising the same. - 特許庁

材を収容、過熱し、材の移動が容易に行える調理器具本体と、該調理器具本体に対して所定範囲における前後移動の促進が可能となるように取り付けられた把手とからなる。例文帳に追加

This cooking utensil consists of a main body which houses, heats and easily moves foodstuffs, and a handle attached to the main body in such a manner that longitudinal movement of the foodstuffs is accelerated within a prescribed area of the main body. - 特許庁

その積層体を一枚か二枚を用いて、品を巻き、電子レンジにて加熱することにより、品の片面か両面に、パターン状の褐色の適度の焦げ目を得るものである。例文帳に追加

Food is wrapped using one or two of the laminates and heated in a microwave oven to appropriately brown one or both sides of the food in a patterned state. - 特許庁

調理を管理する管理コンピュータ1に、当該事提供施設で提供可能なメニュー毎に使用材と中間品を記録したメニューテーブルを保持させる。例文帳に追加

A management computer 1 for managing cooking is made to store a menu table in which use foodstuffs and intermediate food are recorded for every menu which can be provided by a meal providing facility. - 特許庁

それぞれの品温度記録装置に対して登録された時刻となると自動的に測定データの収集を行うことができる品温度集中管理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a system for centralized control of food temperature capable of automatically collecting measured data when a time registered for each food temperature recorder comes up. - 特許庁

またそのような藻場構成用部材を用いた、波浪・潮流に対して抵抗力が強くて容易に滑動や転倒するのを防止できると共に、腐害に対する耐久性が良好で寿命の長い藻場礁の提供を課題とする。例文帳に追加

The material 41 for constructing a seaweed bed is used as a construction part 40 of an artificial seaweed bank which accelerates the attaching and growth of algae such as seaweeds. - 特許庁

メニューを電気的に表示する電子メニューを用いずに、顧客が注文可能なセルフオーダー方式の飲物注文方法および飲物注文システムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a food and drink ordering method and a food and drink ordering system which employ a self-ordering system allowing a customer to order food and drink without using an electronic menu for electrically displaying a menu. - 特許庁

加熱調理された材を冷却室1内に搬入するための搬入口3の外側に冷却用ファン28を配置して、このファン28で冷却室1内に搬入される前の材が予冷される。例文帳に追加

A cooling fan 28 is arranged outside a carry-in port 3 for carrying in the heated and cooked food material and the food material is precooled by the fan 28 before the food material is carried in a cooling chamber 1. - 特許庁

水分を含んだ産業廃棄物、とくに品廃棄物を加熱しながら行う真空乾燥で発生する、品廃棄物特有の糊状化、だんご状化、こびり付き現象を処理しながら、短時間、かつ低コストで乾燥させる。例文帳に追加

To dry at a low cost in a short time, while processing a gelatinizing, lumping or sticking phenomenon characteristic of a food waste occurring in vacuum drying to be conducted, while heating industrial waste containing a moisture or particularly food waste. - 特許庁

摩耗や腐成分の入った樹脂ペレット製造用押出成形機のスクリュー、その他、摩耗、腐環境で使用する部品等の用いる熱間加工性に優れたB含有Ni基合金を提供する。例文帳に追加

To provide a B-containing Ni based alloy which has excellent hot workability, and is used, e.g., for a screw of an extrusion molding machine for producing resin pellets mixed with wear and corrosion components and parts used in wear and corrosive environments. - 特許庁

茶葉に茶葉以外の品成分を組み合わせ、茶葉が有する抗アレルギー成分の活性を増強させることを目的とし、それによって得られた飲品及び、その増強方法を提供する。例文帳に追加

To provide a drink or food obtained by combining tea leaves with a food ingredient except the tea leaves to reinforce the activity of the anti-allergic ingredient contained in the tea leaves, and to provide a method for reinforcing the same. - 特許庁

同一平面上の2つの回転アンテナ6、7で大きな品20を加熱する場合に、品底部の中央の加熱が進み過ぎるのを防ぎ、より均一に加熱する。例文帳に追加

To provide a microwave heating device in which overheating at the center of a bottom of a foodstuff 20 can be prevented when a big piece of foodstuff is heated by two rotating antennas 6,7 on the same plane. - 特許庁

縁部の衝撃に対して破壊し難い形状を有する器を提供すること、縁部の衝撃に対して破壊し難い形状とした器の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a dish having a shape being hardly fractured against an impact applied to an edge portion and provide a manufacturing method of the tableware having the shape being hardly fractured against the impact applied to the edge portion. - 特許庁

器かご(器かご)59を洗浄室31の奥行方向に移動可能に支持する上かご支持部(かご支持部)60を、洗浄室31から開口部32より前方に突出させて設ける。例文帳に追加

An upper support part (a basket support part) 60 for supporting an upper dish basket (the tableware basket) 59 movably in the direction of depth of a washing chamber 31 is disposed to project forward from an opening part 32 from the washing chamber 31. - 特許庁

器皿の洗浄効果を低減させることなく、水を効率よく使用して水の使用コストを低減することができる器皿洗浄装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a dishwasher capable of reducing the use cost of water by efficiently using water without reducing the washing effects of tableware. - 特許庁

保管庫本体3とキャビネット部5からなる器保管庫1において、器保管庫1の側面を形成するサイドパネル2aを、保管庫本体3の下面から、キャビネット部5上面までの長さで形成する。例文帳に追加

In the dish storage 1 comprising a storage body 3 and the cabinet portion 5, side panels 2a constituting the side surfaces of the dish storage 1 is formed in the length from the lower surface of the storage body 3 to the upper surface of the cabinet portion 5. - 特許庁

後の皿をテーブル上に積み上げることなく収納運搬でき、かつした皿の枚数やその他皿に関する情報が何時でも引き出し可能な皿収納ワゴンを提供すること。例文帳に追加

To provide a tray storing wagon capable of storing and transferring trays after drinking and eating without piling up the trays on a table and always pulling out the information relating to the number of trays used and other information relating to the trays. - 特許庁

調理済み電子レンジ対応品または、熱湯を注いで調理するカップ及びトレー式品の移動・保存を便利にすることができるプチシール蓋を提供する。例文帳に追加

To provide a small seal lid capable of conveniently transferring and storing a precooked food which can be instantly prepared by a microwave oven or a cupped or tray-packed food which can be instantly cooked by pouring hot water thereinto. - 特許庁

大豆を塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させた大豆発酵物が含有されている大豆発酵物含有品である。例文帳に追加

This soybean fermented material-containing food product contains a soybean fermented material which is obtained by fermenting and dissolving soybeans with at least one selected from a fungus, yeast and lactic acid bacterium in a ≤5 wt.% salinity or salt-free condition. - 特許庁

顧客の飲による座席占有時間を測定する時間測定手段(4)と、その座席占有時間に応じて、飲料金を設定する手段(2)とを備えた。例文帳に追加

A time measuring means 4 for measuring a seat occupying time when the customer drinks and eats, and a means 2 for setting the food and drink charge depending on the seat occupying time are provided. - 特許庁

炊きあがった米飯と他の材とを、楽に均一かつ、まんべんに攪拌・混合することのできる炊飯された米飯と他の材との攪拌方法を開発することにある。例文帳に追加

To provide a method for stirring cooked rice with other food materials by which the freshly cooked rice can easily, uniformly and evenly stirred and mixed with the other food materials. - 特許庁

一般消費者の材、及び、業務用、調理用の簡便な材を対象として、果実本来の味覚や風味を保持しつつ、保存中の劣化を防止出来る、カット果実の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing cut fruits preventing quality deterioration in fruits during preservation while taste and flavor originated in the fruits can be maintained so as to obtain simple food material for common consumer and business or cooking use. - 特許庁

客の事進捗に合わせて、次の料理を最適の時刻に提供できるように、顧客の事状況を確認するタイミングを接客係に通知することである。例文帳に追加

To notify a wait staff of timing of checking an eating state of a customer so as to provide the next dish at an optimal time in accordance with the eating of the customer. - 特許庁

電子レンジによる加熱を行っても、白濁、変色、退色等の外観上の劣化、新鮮な風味や感の劣化が生じ難い、魚卵類含有冷凍ソース及びかかるソースを含有する冷凍品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen sauce which contains roe and hardly generates the deterioration of appearance, such as cloudiness, discoloration or fading, and the deterioration of fresh flavor and taste, even when heated using a microwave oven, and to provide a frozen food containing the sauce. - 特許庁

例文

処理された表面は、耐性があり、整形外科用インプラント、とりわけ、整形外科用インプラントの摩耗面に用いて摩耗を減少させることができ、また、他の腐環境で用いることができる。例文帳に追加

The processed surface has corrosion resistance, can reduce abrasion when being used for an orthopedic implant and in particular, an abrasive surface of the orthopedic implant and can be used for other corrosive environment. - 特許庁

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