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_食を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 49956



例文

酢と米飯を混合しながら、送風装置の冷却風を供給する材混合装置において、送風装置の駆動を改良し、さらなる米飯と他の材の混合を良好にすることを課題とする。例文帳に追加

To provide a food material mixer mixing cooked rice with vinegar and supplying cooling air to the mixture from a blower, wherein the blower is improved in driving to make the mixture of cooked rice and other food materials better. - 特許庁

優れた整腸作用、血圧及び血糖値の正常化、又はコレステロ−ル値の低下等において、従来の品コンニャク、黒ゴマ及び玄米酢の素もろみよりも優れた効果を発揮する機能性品を提供する。例文帳に追加

To provide a functional food superior to conventional edible Konjak (paste made from the root of devil's tongue), black sesame and unrefined vinegar made from unpolished rice in intestinal function controlling action, normalization of blood pressure and blood sugar level, lowering of cholesterol level, etc. - 特許庁

新米の品質を維持してべたときに経時による香りや感或いは味覚の劣化を生じさせずに保管可能であり、かつ燻蒸処理を必要とせずに保管可能であること。例文帳に追加

To provide a method for storing rice enabling keeping quality of new rice without causing at the time of eating deterioration of flavor, palate feeling and taste with the lapse of time and which is preservable without requiring smoking and steaming treatment. - 特許庁

茹で工程での溶出や調理後の湯伸び、ふやけを抑制するこができ、喫時に適度な腰があって歯ごたえのある感をもたらし、また味わいのある即席春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing tasty instant bean-starch vermicelli, capable of suppressing elution in a boiling process and elongation in hot water and swell after cooking, and bringing chewy palate feeling with moderate stiffness when eating. - 特許庁

例文

顧客が指定した条件に合致する一定期間の料理メニューを提示し、安価な材の発注と、調理方法が入手可能な材発注方法およびシステムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method and a system for ordering foodstuffs for enabling a customer to order inexpensive foodstuffs and acquire a recipe by presenting food menu for a fixed period conforming to conditions specified by the customer. - 特許庁


例文

そして、被覆部分では、この表面皮膜にて高耐性と良導電性を確保し、非被覆部分(ピンホールなどの欠陥部のある部分)では、ステンレス鋼自体の不動態皮膜により高耐性を担保する。例文帳に追加

In the coated part, high corrosion resistance and good conductivity is secured by the surface coating, while in a non-coated part (a defective part such as a pin hole), high corrosion resistance is ensured by a passive coating of the stainless steel itself. - 特許庁

本発明は、耐性、加工性に優れ、特に比較的低付着量のNiで耐性が優れ、電池缶をはじめとする厳しい加工にも耐えうるめっき鋼材および製造方法の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a plated steel which is excellent in corrosion resistance and workability, particularly excellent in corrosion resistance at a relatively low amount of deposited Ni, and can withstand severe processing such as a processing into a battery can, and to provide a method for manufacturing the same. - 特許庁

本発明は、簡便で、かつ、天然物由来のため、環境や生体に対する安全性の高い材による品の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for easily producing a food using a food material highly safe to the environment and human body owing to being of natural matter origin. - 特許庁

適切な状態で調理品がとろけ出し、喫時に欲をそそる外観を楽しむ切れ目入りソーセージ及びその製造方法を提供することを目的にする。例文帳に追加

To provide a sausage having a cut, which allows a cooked food to melt out in an appropriate condition and has appetizing appearance when eating, and to provide a method for producing the sausage. - 特許庁

例文

特に、高齢者用の品に適した、流通過程においても、形態が損傷することなく、内部まで均一に柔らかくなり、かつ形態の保持された冷凍軟質植物質材を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen soft vegetable food suitable as food for the elderly, free from damage on its shape even in its distribution process, getting homogeneously soft even in its inside, and retaining its shape. - 特許庁

例文

性部材6は開口部を有する袋状に構成されており、可性部材6の内部には乾燥具材4が収容され、また開口部は熱圧着によりシールされる。例文帳に追加

The edible member 6 is formed into a bag state having an opening part; the dried ingredients 4 are housed in the inner part of the edible member 6, and the opening part is sealed via thermal pressure. - 特許庁

本発明は、耐性、意匠性、低電気抵抗等のNiめっき鋼材の特徴を損なうことなく、めっきピンホールに起因した鉄錆の発生を効果的に抑制した高耐性めっき鋼材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a highly corrosion resistant plated steel in which the occurrence of iron rust due to a plating pinhole is effectively suppressed without impairing the characteristics of an Ni-plated steel, such as corrosion resistance, design characteristics and low electric resistance. - 特許庁

低温硬化時の硬化速度と耐性とをバランス良く兼備し、防用塗料として好適に用いることができるエポキシポリオール樹脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an epoxypolyol resin composition having both of the curing rate in low-temperature curing and the corrosion resistance in good balance and capable of suitably being used as a corrosion-resistant coating. - 特許庁

貯蔵品のカスが落下したり、あるいは、貯蔵品自身がこぼれたりした場合にも、作動不良を起こす恐れの少ない扉自動開放装置を有する冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator having a door automatic opening device capable of reducing probability of defective operation even when chaff of stored food falls or the stored food itself falls. - 特許庁

さらに、飲品などに上記物質を特定量添加することにより、元々の飲品の風味を引き立て、果汁入り飲料などでは、果汁感やボディ感を付与することができる。例文帳に追加

Foods, drinks and the like emphasize the inherent tastes thereof, and a beverage etc., including fruit juice are imparted with fruit juicy feeling and body feeling, by adding a specific amount of the same compound thereto. - 特許庁

本発明は、乾燥おからが有する、ほとんど無味、他の成分となじみにくい、ザラついた感、さらには添加した品を固くする等の欠点を解消するために、乳酸菌飲料を使用するものである。例文帳に追加

This treatment method comprises using a lactic acid bacteria drink in bean-curd refuse in order to obviating such drawbacks inherent in dry bean-curd refuse as to be substantially tasteless, incompatible with other ingredients, rough in palate feeling and harden a food added thereto. - 特許庁

異なる2種類以上の材を組み合わせた従来にない外観、風味、及び感を有する複合菓子であるパイ包み餅の製造方法、及びパイ包み餅を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a rice cake wrapped in piecrust which is combination confectionery composed of a combination of at least different two kinds of foodstuffs, and having novel appearance, flavor and palate feeling: and to provide the rice cake wrapped in the pie crust. - 特許庁

器洗い乾燥機や器乾燥機等から発生する蒸気を吸水することのない鏡板を備えた物品収容部を有する機器組込用キャビネットを提供すること。例文帳に追加

To provide a cabinet for incorporating appliances, which is provided with an article housing part with a panel board not absorbing steam generated from an automatic dishwasher, a dish dryer, or the like. - 特許庁

洗浄の高速化に伴い、風量が倍化しても、洗浄装置に対する器皿の投入並びに排出が内部風圧に影響されることなく円滑に行われるようにした器皿洗浄装置を提供する。例文帳に追加

To provide a dishwasher adapted so that even when the quantity of air is doubled as the speed of washing increases, the entrance and exit of dishes are smoothly performed without being affected by the inside air pressure. - 特許庁

紫外線吸収剤の保持性に優れた樹脂組成物からなり、長期間の貯蔵乃至使用に対しても紫外線吸収カット性能が低下せず被包装品等の鮮度保持性に優れた品包装材を提供する。例文帳に追加

To provide a food packaging material which is composed of a resin composition being excellent in retentivity of an ultraviolet absorber and which is excellent in freshness retention of a packaged food or the like without decreasing ultraviolet abosorbing cutting ability during a long term storing or/and using. - 特許庁

塗絵菓子は、板形状の焼き菓子2と、この焼き菓子2の少なくとも一方の表面に取り付けられた用コーティング3と、このコーティング3の表面に描かれた用下絵線図4とを備える。例文帳に追加

The coloring confectionery has a plate-like baked confectionery 2, a food coating 3 which is attached to at least one surface of the baked confectionery 2, and a food sketch line 4 which is drawn on the surface of the coating 3. - 特許庁

物の種類や量を大きく変化させることなく体重の増減管理を行うための飲物摂取タイミング提示方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food and drink intake timing presentation method and device for controlling increase/decrease of a body weight without greatly changing kinds or amount of food and drink. - 特許庁

本発明は、モータの冷却構造に関し、伝熱体の突出部が腐環境下に置かれる状況でも、その突出部が腐し或いは破損するのを防止することにある。例文帳に追加

To prevent a protruded portion of a heat transmitting body from being corroded or broken even when the protruded portion is placed in a corrosive environment with respect to a cooling structure for motors. - 特許庁

新規な味わいであって且つする際に箸や黒文字・爪楊枝、フォーク等の器を必ずしも必要とせず、直接取り上げても手が汚れない又は手が汚れにくい菓子を提供する。例文帳に追加

To provide confectionery which has new taste, is not necessarily requiring eating utensils such as chopsticks, KUROMOJI (toothpick made of Lindera umbellata Thunb), toothpicks, forks or the like when eaten, and taken up without staining or easily staining the hand even when directly picked up with the hand. - 特許庁

梅を利用した健康品、特に、体内で発生して細胞破壊、老化や疾病の元凶となる活性酸素(フリーラジカル)を効果的に捕促し、老化や疾病を防ぐことができる健康品用の梅エキスを提供する。例文帳に追加

To provide ume extract (Japanese apricot extract) for health food comprising health food, in particular, effectively coping with active oxygens (free radicals) generated in the body as principal cause of cell destruction, aging and/or disease so as to prevent the aging and/or the disease. - 特許庁

(1)取り扱いが容易な改質硫黄を用いた防ボードを提供するとともに、(2)コンクリート構造物から剥がれにくい防ボードの取付方法を提供する。例文帳に追加

To provide easily treatable anticorrosive boards using modified sulfur; and to provide a method for fitting anticorrosive boards hard to be peeled from a concrete structure. - 特許庁

高濃度塩酸環境下に置かれたNi:50質量%以上含むNi基耐合金で構成された熱交換器の電気防方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide an electrolytic protection method for a heat exchanger made of an Ni based corrosion resistant alloy and placed in a high concentration hydrochloric acid environment. - 特許庁

品を収納する品庫1と、循環ダクト20内に設けられた循環ファン4及びヒータ5とを備えて加熱調理器が構成されている。例文帳に追加

This heating cooker is composed of a food tank 1 to contain food, and a circulation fan 4 and a heater 5 provided in a circulation duct 20. - 特許庁

硫酸と亜硫酸とが共存する環境下において、長期にわたって高い耐性を示すことができるニッケル基合金からなる耐性部材を提供することである。例文帳に追加

To provide a corrosion-resistant member which exhibits high corrosion resistance for a long period of time in such an environment that sulfuric acid and sulfurous acid coexist. - 特許庁

また、同技術によって用海藻の有用成分を強化した漬物用糠床が得られるため、同糠床に野菜等を漬け込むことにより、最終的に用海藻の有用成分を強化した漬物が得られる。例文帳に追加

Through such a method, rice-bran paste enriched in the useful components comprising edible seaweed can be obtained, and thereby pickles enriched in the useful components comprising edible seaweed can be obtained through pickling vegetables, or the like, in the rice-bran paste. - 特許庁

パン、麺、天ぷら粉等の品に対して防黴性、日持ち向上、鮮度保持及び品質劣化防止から選ばれる少なくとも1種の機能を付与する目的で添加される品用防黴剤の提供。例文帳に追加

To provide a mildewproofing agent for a food, added to the food such as bread, noodles and flour for Tempura (deep batter fried food) to impart at least one function selected from improvement of mildewproofing properties and storable duration, keeping of freshness and prevention of quality deterioration thereto. - 特許庁

材300は熱源200からの放射熱による炙り焼き調理と、材支持部10の下方から当てられる過熱水蒸気による調理の双方により調理が可能となる。例文帳に追加

The food materials 300 is cooked both by roasting by heat radiated from the heat source 200, and by the superheated steam applied from below the food material-supporting portion 10. - 特許庁

解凍・調理した場合、油ちょう直後の揚げ物と同じような、サク味のある衣の感、風味良好な具材の感等を有する油ちょう済み冷凍揚げ物及びその製法を提供することを本発明の課題とする。例文帳に追加

To provide a frozen deep-fried food cooked with oil, having crispy palate feeling of dough and palate feeling with pleasing flavor of ingredient, like deep-fried food just after cooking with oil, when thawing and cooking, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

器に接する温水の温度(洗浄水や濯ぎ水)を正確に検出することのできる器洗浄機及びその温度検出方法を提供する。例文帳に追加

To provide a dishwasher for correctly detecting the temperature of warm water (washing and rinsing water) to be brought into contact with dishes, and also to provide a temperature detecting method thereof. - 特許庁

本発明によれば、添加元素の濃縮層を形成することにより、少ない添加元素量で、母材が本来持っている耐性よりさらなる耐性を引き出すことができる。例文帳に追加

The formation of the additive element concentrated layer can bring out higher anti-corrosivity than the original anti-corrosivity of the base metal with less quantity of the additive element. - 特許庁

物成分が多く含まれるもろみ酢清涼飲料水を提供でき、物エキスの製造工程を省略して作業効率が大幅に改善され、廬布の目詰りが削減して作業効率が上がる。例文帳に追加

The obtained mash vinegar refreshing drink is rich in the food component and produced by dispensing with the food extract production step to remarkably improve the work efficiency and decrease the clogging trouble of a filter cloth to improve the work efficiency. - 特許庁

用液状油を用いて品材料を加熱調理をする時に生じやすい油はねを抑制する新規な調味料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a seasoning capable of preventing an oil-splashing phenomenon which is liable to be generated when a food material is heated and cooked with an edible liquid oil. - 特許庁

甘蔗由来のエキスを有効成分とする抗酸化剤、それを含む品、飼料および化粧品、ならびにそれを品、飼料、化粧品の酸化防止および生体内酸化防止に使用する方法。例文帳に追加

An antioxidant containing a cane-sugar-derived extract as the effective component is provided together with food, feed, and cosmetics containing the same and a method for using the same for preventing the oxidation of food, feed, and cosmetics and for preventing in-vivo oxidation. - 特許庁

Nb、Ti、V、W、Zr含有高耐ステンレス鋼、あるいは高Si、高Al高耐ステンレス鋼において、表面光沢の優れた鋼板の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of producing a highly corrosion resistant stainless comprising Nb, Ti, V, W and Zr and having an excellent surface gloss or highly corrosion resistant stainless steel having a high Si content and a high Al content and having an excellent surface gloss. - 特許庁

摂取したカロリを比較的容易に入力することができ、また、間および事により摂取したカロリ量を区分けして表示して消費カロリと比較できるようにすること。例文帳に追加

To input intake calories relatively easily and to separately display the amounts of calories taken in as snacks and meals for comparison with the calories consumed. - 特許庁

また、患者の医療情報及び商品の栄養情報に基づく飲物の購入制限や事内容、治療等への反映が可能であり、患者の適切な健康管理を行うことができる。例文帳に追加

Patients' medical information and articles' nutrition information can be reflected on restrictions on the purchase of food and beverage, foods, and treatments to provide for appropriate patient health management. - 特許庁

容器内部の空間を有効に利用して収納品の付添物を収納することができ、しかも、この付添物を手や周囲を汚損することなく容易に取り出すことが可能な品包装体を提供すること。例文帳に追加

To provide a food package which stores stored-food appendixes by effectively using space in a container and makes it possible to easily take out the appendixes without soiling hands or a surrounding area. - 特許庁

燃料電池のセパレータとする、ステンレス鋼板に厚さ100nm以下のAuメッキ層を設けた耐性導電部材において、Au層がごく薄い場合でも、常に高い耐性を保証できるものを提供する。例文帳に追加

To always guarantee high corrosion resistance even in the case of an ultrathin Au layer, for a corrosion-resistant conductive member with a stainless steel sheet equipped with an Au-plating layer of a thickness of 100 nm or less, to be used as a separator for a fuel cell. - 特許庁

容易に形成することができ、外力が加えられても変形しにくいようにした米飯加工品用包装体および米飯加工品用包装袋を提供する。例文帳に追加

To provide a package body and a package bag each for cooked rice processed food, easily formed and designed so as not to cause deformation even when external pressure is applied thereto. - 特許庁

低濃度と硬水における防性の向上と、特に長期間防性の持続力に優れた自動車用不凍液組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an antifreeze composition for automobiles, which shows an improved anticorrosion property when used at a low concentration or in a hard water and is especially excellent in sustainability of long-term anticorrosion property. - 特許庁

冷凍された流動状品を成型容器入りの状態で電子レンジによる解凍・加熱に供しても、過加熱箇所や焦げが生じない、成型容器入り冷凍流動状品を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen fluidizing food packed in a mold container, causing no overheated place or burn even if thawing/heating with a microwave oven the frozen fluidizing food in a condition of being packed in the mold container. - 特許庁

離水が抑えられ、かつ、感が良好なドリンクタイプヨーグルトを製造する方法、延いては離水が抑えられまた感も良好なドリンクタイプヨーグルトを提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing drink type of yoghurt suppressed in taking off from the water and having excellent palate feeling, and in its turn, to provide drink type of yoghurt suppressed in taking off from the water and having excellent palate feeling. - 特許庁

品に対する殺菌効果が高く且つ全体の工程および装置構成を簡素化する容器詰め品の殺菌方法および充填システムを提供する。例文帳に追加

To provide a sterilization method and a filling system of packed food, each having high food sterilizing effect, and simplifying whole processes and a device structure. - 特許庁

事の配膳を行うにあたり、配膳車Aの移動時等には液晶光変調素子3を不透視状態として事情報表示部2が外部から視認することができないようにすることができる。例文帳に追加

When the food is served, the liquid crystal light modulation element 3 is set in non see-through condition in moving the cart A, etc., so as to prevent the food information display part 2 from being visually recognized from an external part. - 特許庁

例文

また、調味油・調味エキス・栄養素等をソフトカプセルに封入して、使用時加温して用いる加工品に用いたときには、十分量の水又はお湯を加えないとカプセル皮膜が残存し、見た目・感を損ねてしまう。例文帳に追加

This soft capsule has the moisture content of a soft capsule film of 15-80% and the weight of the soft capsule film of 10-70% based on the total weight of the soft capsule. - 特許庁

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