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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > in meatsに関連した英語例文

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in meatsの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 57



例文

a delicatessen that specializes in meats 例文帳に追加

肉を専門とする惣菜屋 - 日本語WordNet

(used especially of meats) preserved in salt 例文帳に追加

(特に肉について使用される)塩漬けされる - 日本語WordNet

a restaurant that specializes in roasted and barbecued meats 例文帳に追加

焼かれてバーベキューした肉を専門に扱うレストラン - 日本語WordNet

salad of meats or vegetables in gelatin 例文帳に追加

肉や野菜をゼラチンに入れたサラダ - 日本語WordNet

例文

it is found in yeast, whole milk, egg yolks, and organ meats. 例文帳に追加

酵母、全乳、卵黄、内臓肉などに含まれる。 - PDQ®がん用語辞書 英語版


例文

minced cooked meats (or vegetables) in thick white sauce 例文帳に追加

細かく切り刻まれた肉(または野菜)を濃いホワイトソースの中に入れる料理 - 日本語WordNet

it is found in milk, eggs, malted barley, organ meats, yeast, and leafy vegetables. 例文帳に追加

牛乳、卵、大麦麦芽、内臓肉、酵母、葉野菜などに含まれる。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

it is found in pork, organ meats, peas, beans, nuts, and whole grains. 例文帳に追加

豚肉、内臓肉、エンドウマメ、豆類、木の実、全粒穀物などに含まれる。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

This thinly sliced meat product of the old chickens is characterized by using the commercial value-free meats of the old chickens not having laid as raw meats, uniformly dusting a meat adhesive such as transglutaminase on the raw meats, piling the meats in a mold, pressurizing the piled meats from the upper side for a prescribed time, and then thinly slicing the obtained molded product having the prescribed size.例文帳に追加

卵を産まなくなると共に食肉として商品価値がない老鶏の肉を原料肉とし、その原料肉にトランスグルタミナーゼなどの肉用接着剤を均一にまぶし、型に入れて積み重ねると共に上から加圧しながら所定時間放置させて得られ、且つ所定大きさに成形させた老鶏肉塊が、薄くスライスされた老鶏肉のスライス製品と成される。 - 特許庁

例文

The compression molded pettitoes is produced in the following processes, a process separating the heat cooked pettitoes into primary meats of pettitoes and primary bone of pettitoes with small meats, a process heating/cooking the primary meats of pettitoes again, a process cooling the heat cooked primary meats of pettitoes under compression and a process removing compression molded primary meats of pettitoes from a mold.例文帳に追加

加熱調理した豚足を豚足一次肉片と小さい肉片の付いた豚足一次骨とに分離する工程と、前記豚足一次肉片を再度加熱調理する工程と、前記再度加熱調理した豚足一次肉片を加圧冷却成型する工程と、前記圧縮成型された豚足一次肉片を型抜きして豚足圧縮成型体を得る工程と、を含むようにした。 - 特許庁

例文

(used especially of meats and fish) dried and cured by hanging in wood smoke 例文帳に追加

(特に肉と魚で使用される)木材のけむりの中でつるされることで乾燥させられ保存用にされる - 日本語WordNet

cooked meats and eggs and vegetables usually arranged in rows around the plate and dressed with a salad dressing 例文帳に追加

肉・卵・野菜を皿に円状に並べ、サラダドレッシングをかけたもの - 日本語WordNet

pungent leaves used as seasoning with meats and fowl and in stews and soups and omelets 例文帳に追加

辛い葉を肉・家禽料理、シチュー・スープ・オムレツの調味料に使う - 日本語WordNet

However, meats are generally improper for tempura tane (except for Toriten or deep-fried chicken as local dish in Oita Prefecture.) 例文帳に追加

ただし、肉類は基本的にタネとはならない(大分県の郷土料理の鳥天のような例外はある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At first vegetables were superimposedly grilled without meats, half folded, wrapped up in newspaper and served. 例文帳に追加

当初は、肉が入っていない野菜の重ね焼きで、二つ折りにして新聞紙にくるんで提供されていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To solubilize meats and proteins in water under an ionic strength lower than the concentration of the physiological saline solution.例文帳に追加

生理的食塩水濃度よりも低い、低イオン強度下での肉類・タンパク質を水溶化すること。 - 特許庁

In addition, extracts from meats such as beef, chicken or mutton are also added.例文帳に追加

また、牛肉、鶏肉又は羊肉由来の肉のエキス分を加えたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide an improving agent for a processed product of meats affording the processed product having excellent yield, flavor and texture after processing and cooking of the meats and further without deteriorating good flavor and texture even after heating after passing through preservation in a frozen or a chilled state after cooking at a low cost and to provide a method for modifying the processed product of the meats and the processed product of the meats using the improving agent.例文帳に追加

肉類の加工、加熱調理後の歩留と風味、食感に優れ、さらには加熱調理後、冷凍やチルド状態での保存を経た後の際加熱の後でも良好な風味と食感を損なうことがなく、安価に提供できる肉類加工品用改良剤、該改良剤を用いた肉類加工品の改質方法及び肉類加工品を提供する。 - 特許庁

In a wash basin 5 formed in one united body by at least the sludge casting method and having a hollow portion 5a surrounded by a hollow portion 5a by side meats 5b, 5c, the side meats 5b, 5c have different meat thickness depending upon the region.例文帳に追加

少なくとも排泥鋳込成形方法により一体成形され、側肉5b、5cにより囲まれた中空部5aを有する洗面器5において、側肉5b、5cは位置によって肉厚に差を有する。 - 特許庁

Boston butt 1, round 2, plate 4, arm meat 3, sirloin 5, fillet 6, etc., in which all causes and elements of BSE are removed are cut into small portions and many kinds of meats are packed and 10-25 kg of these meats are adopted as one set and two sets thereof are packed in one box.例文帳に追加

BSEの原因要素をすべて取り除いた、肩ロース1、モモ2、バラ4、ウデ3、ロース5、ヒレ肉6などを小さくカットし多肉を詰め合わせ、10〜25kgを1セットにし、それの2個入りを1箱にする。 - 特許庁

This improving agent of the meats is provided by mixing an SSL (sodium stearoyl lactate) and/or polysolvate as it is, by dissolving or dispersing the agent in water or an oil, or emulsifying with water/oil, to the meats before heating.例文帳に追加

SSLおよび/またはポリソルベートをそのまま、または水や油に溶解ないし分散し、あるいは水油と乳化して、加熱前の肉類に添加する。 - 特許庁

alpha-lipoic acid is made by the body and can be found in foods such as organ meats, spinach, broccoli, peas, brussel sprouts, and rice bran. 例文帳に追加

αリポ酸は体内で作られるほか、内臓肉、ホウレンソウ、ブロッコリー、エンドウマメ、芽キャベツ、米ぬかなどの食品にも含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

Under early Buddhism in India, three kinds of pure meat, other than the ten kinds of meat that the commandments of Hinayana prohibited, were allowed to be eaten (called the 3 meats of Kenbungi). 例文帳に追加

インドの初期仏教においては、部派仏教の律による十種肉禁を除いた三種の浄肉(見聞疑の三肉とも。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tempura is a Japanese dish of deep fried battered meats, seafood, vegetables or sansai (plants growing wild in fields and mountains.) 例文帳に追加

天ぷら(てんぷら)とは魚介類、野菜、山菜等に、小麦粉で作った衣をつけて油で揚げた日本料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To improve defrosting efficiency of a cooling device used in a large-scaled cooling storage for storing fishes, meats, and the like.例文帳に追加

魚、肉等を貯蔵する大型の冷却貯蔵庫に用いられる冷却装置のデフロスト効率を改善する。 - 特許庁

This method for storing raw meats or fresh fishes in a container, is characterized in that the standard oxidation-reduction potential of water adhered to the surface of the raw meats or fresh fishes is -10 to -1000 mV, when a standard hydrogen electrode is used as a standard electrode.例文帳に追加

生肉鮮魚類を容器内で保存する方法であって、前記生肉鮮魚類の表面付着水分の標準酸化還元電位が、標準水素電極を基準電極として、−10〜−1000mVである生肉鮮魚類の保存方法。 - 特許庁

The processed product of the meats having the excellent flavor and texture and without deteriorating the good flavor and texture even after reheating after passing through the preservation in the frozen or chilled state after the cooking can be provided by adding oligosaccharides and starchy raw materials to the meats.例文帳に追加

オリゴ糖と澱粉質原料を肉類に添加することで風味、食感に優れ、加熱調理後、冷凍やチルド状態での保存を経た後の再加熱の後であっても良好な風味と食感を損なうことのない肉類加工品を提供することが出来る。 - 特許庁

The seasoning material for the cool Mapo Tofu which is not at all inferior to the soup is completed by separately seasoning each of the different kinds of meats, fish meats and shell fishes as the materials replacing the taste of the soup, with different tastes, and soaking them in hot taste oil so as to infiltrate the taste of each of the raw materials into the oil.例文帳に追加

スープの旨味の替わりになる材料として、素材の違う食肉、魚肉、貝類を、夫々別々に異なる味付けをし、辛味油に漬け込み、オイルに夫々の素材の旨味を染込ませる事により、スープにも勝るとも劣らないクール麻婆豆腐の調味料が完成した。 - 特許庁

The meats and muscular proteins are made water-soluble even under the low ionic strength by finely cutting several kinds of meats, extracting the muscular protein, or directly, mixing with reducing sugar, dehydrating, and keeping at35% relative humidity and at 30-70°C to keep water content in the mixture to be 0.25-6%.例文帳に追加

種々の肉類を細切りして、筋肉タンパク質を抽出し、或いはそのまま、還元性糖類と混合し、脱水し、相対湿度35%以下で30〜70℃の範囲内に保持することにより、混合物中の水分含量を0.25〜6%に維持することで、肉類又は筋肉タンパク質を低イオン強度でも水溶性とするものである。 - 特許庁

Ground meats 16a and 16b are attached on the board materials ejected from a ejecting nozzle 15 and the ground meats 16a and 16b are attached on the plural board materials 10 in a ranged state, then respective of the ground 16a and 16b is cut at a position corresponding to both end faces of each board material by a cutter 18.例文帳に追加

板材10の上には、吐出ノズル15から吐出されるすり身16a,16bが付着され、複数枚の板材10の上に連なった状態ですり身16a,16bが板材10の上に付着されることになり、カッタ18により板材10の両端面に対応する位置ですり身16a,16bは切断される。 - 特許庁

When meats are processed, nitrates contained in vegetables, ascorbic acid contained in citrus fruits, and reducing sugars contained in honey are used to form colors.例文帳に追加

食肉類の加工の際、野菜類に含有する、硝酸塩類や柑橘類に含有するアスコルビン酸さらに蜂蜜に含有する還元糖を利用し発色させる。 - 特許庁

Electrodes 21 and 22 applying an electric current the ground meat 16a in the ejecting nozzle 15 are provided in the ejecting nozzle 15 and the ground meats 16a and 16b are ejected from the ejecting nozzle 15 while heated in the ejecting nozzle 15.例文帳に追加

吐出ノズル15内には、すり身16aに吐出ノズル15内で通電する電極21,22が設けられ、すり身16a,16bは、吐出ノズル15内で加熱されながら、吐出ノズル15から吐出されることになる。 - 特許庁

Adding soba yaki (fried noodle), modanyaki or seafood in season, basically based on grilled meats or fried vegetables, okonomiyaki was grilled on an iron plate in accordance with the literal 'okonomi' (preference) of the customer and was also served as snacks to go with beer or alcoholic drinks. 例文帳に追加

基本的な肉・野菜焼きをベースにソバ焼きあるいはモダン焼き、そして季節の魚介類をも加え、文字通り客の「お好み」に応じて鉄板の上で焼き、ビールや酒類のつまみとしても供した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To completely and safely cut a continuously extruded mince with a cutter installed in an extrusion port without any loss in a chopper for processing fishes and meats into the mince.例文帳に追加

魚、肉類をミンチに加工するチョッパーにおいて、連続して押し出されるミンチを押出口に設けたカッターでロスなくきれいに、しかも安全に切断分離する。 - 特許庁

To automatically check an abnormality in the number of heart meats, breathing rate and respiratory pulses, etc., when an aged person under care or bathing person faints or drowns in a bathroom.例文帳に追加

在宅高齢者または入浴者が浴室で失神又は溺れた時、心拍数や呼吸数、呼吸心拍の異常判断が自動的にチェックできること。 - 特許庁

In the related matter, the meat of animals with four legs such as beef and pork was avoided long ago to keep off bad luck because those animals are suggestive of "going down on all fours" meaning "losing a sumo match," but those meats have been used now. 例文帳に追加

これに関連し、古くは「手をつく」=「負ける」という連想から、縁起を担ぐためウシやブタなどの四足動物の肉を使うことは避けていたが、現在では使われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the paste-like curry subjected to the retort sterilization, comprising sequentially adding ingredients, is characterized in that fats or fatty oils and/or meats have been added and thermally cooked, when spices are added.例文帳に追加

逐次具材を添加していく事を特徴とするレトルト殺菌を施すペースト状カレーの製造方法であって、香辛料の添加時期に油脂及び/又は肉類が添加されている状態で加熱調理すること。 - 特許庁

To provide an apparatus for electrifying, heating and molding to produce a processed meat product, capable of simply and uniformly heating and molding raw material meats in a short time.例文帳に追加

原料食肉類を簡易かつ均質に短時間で加熱成形することができる食肉類加工製品の通電加熱成形装置を提供すること。 - 特許庁

A sheet 2 is used for holding the freshness of raw meats, raw fishes, vegetables, or the like, characterized in that the sheet 2 is formed of a flexible material such as nonwoven fabric or paper, and nano silver particles are infiltrated and fixed to the fibers of the material.例文帳に追加

生肉,鮮魚,野菜等の鮮度保持用に使用されるシート2であって、このシート2は、不織布,紙類の柔軟性のある素材で構成され、この素材の繊維に銀のナノ粒子が浸透固着されている。 - 特許庁

To provide a small cooking shelf for effectively using the top of a small cooking table loaded with vegetables, meats, or the like in a bowl or on a dish when cooking.例文帳に追加

調理をする際に、野菜や肉等を入れたボールや皿を乗せて狭い調理台上を有効に使うことを目的とした調理用小棚を提供する。 - 特許庁

The baffle-type grease filter enables the conical grease filter to more efficiently remove the oil content contained in exhaust smoke from broiled meats or the like.例文帳に追加

また、グリスフィルタをバッフル型としたので、さらに高効率で焼肉などの排煙に含まれる油分を除去することのできる円錐型グリスフィルタを提供することが可能となった。 - 特許庁

This laid grounds for criticizing the discriminatory belief of family line "leprosy," and, at the same time, it sometimes led to discrimination against those in fishing-villages and other poor communities where people had no choice but to eat fish and animal meats.例文帳に追加

これは「癩」の家筋差別を批判する根拠となると同時に、魚や肉を食べざるを得ない環境にあった、貧しい漁村や被差別部落の人々に対する差別へつながることもあった。 - 厚生労働省

opinion, in this country, not being likely to enforce abstinence from meats, or to interfere with people for worshipping, and for either marrying or not marrying, according to their creed or inclination. 例文帳に追加

世論が、肉食を断つことを強制したり、信条や嗜好にしたがって、礼拝したり、結婚するかしないといったことで、人々に干渉したりすることは、この国ではありそうにもありません。 - John Stuart Mill『自由について』

To provide a conveying device of a meat material in a meat slicer capable of conveying a meat material in a state of being surely held under pressure, even in a case of stacking relatively a plurality of small-type meats on one another without being affected by soft/hard, surface shape, and property, etc, of the material meat.例文帳に追加

材料肉の硬軟、表面形状、性状などに左右されることなく、比較的小型の材料肉を多数積み合わせた場合であっても、材料肉を確実に挟圧保持して移送することができる食肉スライサーにおける材料肉の移送装置を提供する。 - 特許庁

Dishes containing root crops, potatoes, konjac, konbu kelp, abura-age (deep-fried bean curd) among other ingredients, and simmered to taste salty-sweet are often called nishime; the ingredients of nishime, however, differ by region and the season in which nishime is cooked, and meats or fish sausages (so-called "nerimono") such as chikuwa and kamaboko or in some regions, fish, also appear as ingredients. 例文帳に追加

根菜類や芋類、こんにゃく、コンブ、油揚げなどを甘辛く煮たものをこう呼ぶことが多いが、煮しめにされる具材はその地方や季節でさまざまであり、肉類、ちくわやかまぼこなどの水産練り製品(いわゆる練り物)、地域によっては魚も用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a cooking flavor capable of imparting foods with cooked feeling rich in palatability and high in thickness when they are cooked, and capable of unifying aroma and gustatoriness produced when animal-and-chicken meats, or fishes and shellfishes are cooked.例文帳に追加

食品類に、嗜好性に富んだ強く濃厚な加熱調理したときの調理感を付与することができ、獣鳥肉類や魚介類を調理したときに生成する香気と呈味が一体化した加熱調理フレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁

To emulate the texture, taste and flavor, and prevent flavor deterioration and discoloration due to the expression of a temporal change peculiar to a dried radish product in manufacturing a dried dainty similar to dried dainties of marine products and meats using radish as an ingredient.例文帳に追加

大根を原料として海産物や肉類の乾燥珍味製品類似の乾燥珍味食品を製造するについて、食感・味・風味を模倣し、かつ乾燥大根製品特有の経時変化の発現による風味劣化と変色を防止する。 - 特許庁

This method for cocking the stone-broiled curry comprises putting edible oil having a milk product property, vegetables, meats, or the like, in the stone pot heated with a gas range, or the like, frying them, then adding cooked rice, sprinkling curry powder, a Japanese seasoning, sugar, or the like, pouring curry roux and broiling these from the lower part of the pot with the gas range.例文帳に追加

ガスレンジなどで加熱した石鍋に、乳製品族性食用油や野菜や肉など入れて炒めたのち、米飯を加えカレー粉、和風だし、砂糖等を振りかけ、その後にカレールーをかけてガスレンジにて下部より焼きあげた石焼きカレーの調理方法。 - 特許庁

To provide a cooking tool capable of being used by placing in the same way as a pan used on a gas stove, a portable gas stove (a gas burner) or the like and being used for roasting meats, fish, potatoes or the like without overturning them, and provide a cooking method.例文帳に追加

ガスコンロ、携帯用ガスコンロ(ガス燃焼器具)の鍋類と同様に載置して使用され、焼き肉、焼き魚、焼きナス、焼きトウモロコシ、焼芋等の所謂焼き対象物をひっくり返さずに焼き上げることができる加熱調理方法及びそれに使用する加熱調理用器具を新規に提供する。 - 特許庁

例文

To provide a liquid fermented seasoning which enables the intake of nutrients, such as various minerals, calcium, and proteins, dissolved by the fermentation and food-degrading enzymes produced by the fermentation in a process for producing the liquid seasoning, when the liquid fermented seasoning is put on vegetables, fishes, meats, or the like and then eaten.例文帳に追加

野菜、魚、肉などにかけて食すときに、液状調味料製造過程で発酵により溶解した各種ミネラル、カルシューム、たんぱく質などの栄養素と、発酵による食物の分解酵素を摂取できる液状発酵調味料の提供を目的とする。 - 特許庁

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原題:”On Liberty”

邦題:『自由について』
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Copyright on Japanese Translation (C) 2004 Ryoichi Nagae 永江良一
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