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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > コーヒー飲料の意味・解説 > コーヒー飲料に関連した英語例文

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コーヒー飲料の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 499



例文

コーヒー液による発泡クリーム、カップの内外側面、ならびに取り出しスペース内の汚れを防止すると共に、発泡クリームで覆われる液面の面積を広く確保できることに加え、既存のカップ入り飲料調製機に対しても低コストで適用可能な、発泡クリームを浮かべたカップ入りコーヒーを調製するカップ入り飲料調製機を提供する。例文帳に追加

To provide a cup drink preparing machine which prevents foamed cream, the internal and external surfaces of a cup, and the inside of a takeout space from being stained with coffee liquid, makes wide the area of the liquid surface covered with foamed cream, is applicable at low cost even to an existing cup drink preparing machine, and prepares coffee in a cup with floating foamed cream. - 特許庁

オフフレーバーを改善し、嗜好性を高め且つ耐熱性を有する、コーヒー豆の品種及び焙煎の違いによる微妙なニュアンスを表現することが可能なコーヒー本来の風味を十分活かした伸びの良いフレーバー感溢れる香味の優れた木搾味を低減したコーヒーエキス及びそれを添加した飲料及び食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a coffee essence that improves an off-flavor, enhances palatability, has heat resistance, represents a delicate nuance caused by difference in variety and roasting of coffee bean, sufficiently makes the best use of taste essential to coffee, excellent spread, flavor feeling, excellent flavor and reduced wood vinegar taste: and to provide a beverage and a food containing the same. - 特許庁

オフフレバーを改善し、嗜好性を高め且つ耐熱性を有する、コーヒー豆の品種及び焙煎の違いによる微妙なニュアンスを表現することが可能なコーヒー本来の風味を十分活かした伸びの良いフレバー感溢れるコーヒーエキス及びそれを添加した飲料及び食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing coffee extract improved in off-flavor, enhanced in palatability, having heat resistance, enabling expression of delicate nuance according to the variety in brands of coffee beans and difference in roasting, and full of well-spread flavor feeling sufficiently making use of flavor inherent in coffee: and to provide food and drink obtained by addition of the coffee extract. - 特許庁

コーヒー原料を投入した可動シリンダ12に湯を供給することにより、可動シリンダ12から抽出通路50を通じてコーヒー飲料を抽出した後、可動シリンダ12内に残存するコーヒー原料の残り滓を可動ピストン11で圧縮して残り滓中の水分を排出する。例文帳に追加

After a coffee beverage is extracted from a movable cylinder 12 through an extraction path 50 by supplying hot water to the movable cylinder 12 to which a coffee raw material is fed, the grounds of the coffee raw material remaining inside the movable cylinder 12 are compressed by a movable piston 11 and the water content in the remaining grounds is discharged. - 特許庁

例文

焙煎したコーヒー豆を水蒸気と接触させてコーヒー豆中の香気成分を水蒸気中に抽出する工程と、該水蒸気を冷却により凝縮して香気成分を含む凝縮液を入手する工程と、入手した凝縮液をグリセリン脂肪酸エステルにより再抽出する工程とからなるコーヒーフレーバーの製造方法、並びに該製造方法により製造されたコーヒーフレーバー、および該コーヒーフレーバーを含有してなる食品および飲料例文帳に追加

The production method for the coffee flavor comprises a process of bringing roasted coffee beans into contact with water vapor to extract in water vapor flavor components of the coffee beans, a process of obtaining condensate containing the flavor components through condensing the water vapor by cooling, and a process of re-extracting the obtained condensate with fatty acid ester of glycerol, preferably triacetin (glyceryl triacetate). - 特許庁


例文

飲料機械は、1回量カプセル(1)を用いて飲料を調製するようになっており、特に、ホットコーヒーを作るようになっており、加圧水装置、1回量カプセルを収容するようになっているカプセルホルダー、および、制御手段を有する。例文帳に追加

The beverage machine is designed to prepare beverages, in particular to brew hot coffee beverages, by means of the portion capsules (1) and has a pressurized-water device, a capsule holder which is provided to accommodate a portion capsule, and a control means. - 特許庁

また飲料水から、ろ過機能(空筒管)13で上部開放が出来る事によりお好みに応じた活性炭・骨炭・ミクロ繊維・フィルター等を入れ替える事が出来、ろ過された飲料水を冷水・温水・コーヒー(紅茶、お茶他)等が機能を備え可能にした。例文帳に追加

Moreover, activated carbon, bone black, micro fiber, filter or the like can be replaced according to preference since the top can be opened in a filtering function (vacant tube) 13, and filtered drinking water can be used for cold water, warm water, coffee (tea, Japanese tea or the like) or the like from the drinking water. - 特許庁

カプセル(1)が、挽いたコーヒー、紅茶、または他の成分のような飲料成分を収容し、さらに液体を加圧下でカプセル(1)に進入させかつカプセル(11)の中の成分(3)と相互作用させるために、飲料調製装置(2)の中に挿入するように構成される。例文帳に追加

A capsule (1) holds a beverage ingredient like ground coffee, black tea, or other components, and is inserted into a beverage preparing apparatus (2) in order to make a liquid enter into the capsule (1) under pressurization and furthermore to make the liquid interact with the ingredient (3) in the capsule (11). - 特許庁

コーヒー、紅茶、日本茶、ココア、中国茶、果汁、おしるこなどのインスタント粉末飲料の原料として、デキストリンを5〜30重量%、マルトースを10〜50重量%含有し、打錠機により圧縮成型し、固形化して易溶性の固形飲料を得る。例文帳に追加

The easily soluble solid beverage contains 5-30 wt.% of dextrin and 10-50 wt.% of maltose as raw materials of instant powder beverages such as coffee, black tea, Japanese green tea, cocoa, Chinese tea, fruit juice and Oshiruko (adzuki-bean soup with rice cake), and is obtained by compression-molding the raw materials by a tableting machine and solidifying the compression-molded raw materials. - 特許庁

例文

食品衛生上有害でない溶媒中にインスタントコーヒー粉末を過飽和に溶解させて、これを主成分とするインクと、このインクを用いた飲料抽出用フィルターの記載方法と飲料抽出用フィルター。例文帳に追加

The ink has a product obtained by dissolving an instant coffee powder in a solvent which is harmless from the standpoint of food hygiene in supersaturation as the major component, and the method for writing on the filter for drink extraction uses this ink, and the filter for drink extraction has the information on use as indicated by this method. - 特許庁

例文

電解若しくは電気透析により酸化還元反応を飲料水(清涼飲料水、ミネラル水、ジュース、コーヒー、ミルク、紅茶、緑茶、これらの混合液など)及び酒類に与え改質改善や水和性の向上を行う方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method which subjects drinking water (soft drink, mineral water, juice, coffee, milk, black tea, green tea and mixtures thereof, or the like) and alcohols to oxidation-reduction reaction by means of electrolysis and electrodialysis and performs the improvement of refining and the enhancement of hydration. - 特許庁

レギュラーコーヒーが選択された場合は、湯ポンプ20のポンプ駆動モータ21の回転速度を低くし、これによって飲料抽出装置10のシリンダ11内への単位時間当たりの給湯量を少なくして、シリンダ11内の飲料抽出圧力を低くする。例文帳に追加

When the regular coffee is selected, the rotation speed of a pump drive motor 21 of a hot water pump 20 is lowered so that the hot water feed quantity per unit hour into a cylinder 11 of drink percolator 10 is reduced, thereby reducing the drink percolating pressure in the cylinder 11. - 特許庁

具体的にはある程度保存の利くアルコール飲料(ビールやウィスキーなど)、コーヒー、ハム・ソーセージといった食品が多いが、クール便(冷蔵輸送)の拡充によって魚介類や牛肉などの産直生鮮食品も利用される。例文帳に追加

For example, preservable foods such as alcohol (beer or whiskey), coffee, ham, and sausage are usually preferred, but also fresh food such as sea food and beef are used as refridgerated transportation has become available.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

製品に乳固形分を3%以上を含むものは『乳及び乳製品の成分規格等に関する省令』に基づき「乳飲料」となる(『カフェ・オ・レ』『カフェ・ラッテ』『コーヒー牛乳』など)。例文帳に追加

Any product containing three percent or more of milk solids is to be categorized as 'milk beverages' according to "Ordinance regarding standard of element, etc. of milk and dairy products" ("Café au lait" "Caffè Latte" "Coffee milk" and so on).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

缶に「ミルク入り」などと表示する場合は、乳脂肪分3%以上、無脂乳固形分8%以上の成分を有する乳製品がコーヒー飲料の内容重量に対し5%以上使用されていなければならない。例文帳に追加

A label showing 'Milk-containing' and so on cannot be put on cans unless a coffee beverage contains five percent or more by weight of a dairy product containing three percent or more of milk fat and eight percent or more of nonfat milk solids.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

欧米においては1960年代以降、清涼飲料の容器が瓶や缶へと移り変わっていったが、コーヒーの販売機だけはカップ式が依然主流のままであった。例文帳に追加

In Western countries, containers for soft drinks were changing to bottles and cans after the 1960s, but the cup-dispensing method remained as mainstream only in the case of vending machines.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

コーヒーを含めた清涼飲料水の製造はメーカーの自社工場によるものと、パッカーにOEMされるものとに分かれており、その生産比率はほぼ半分にまで達している(2008年)。例文帳に追加

Manufacture of soft drinks including canned coffee is divided into two categories, one by manufacturers' captive plants and the other by contracted OEM producer, and production came to be almost in equal proportions (2008).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同じ嗜好飲料でもビール製造時に排出される麦芽やビール酵母などは再利用価値が高いことに比べ、コーヒーかすは用途の幅があまり広くない。例文帳に追加

While malt and beer yeast discharged during the manufacturing process of beer belongs to one and the same category of taste-oriented beverages are high in reusable value, the usable range of coffee grounds is not as wide.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

古くは1954年に東京の鳥井飲料が『コーヒーサイダー』の名で商品化しており、「一家揃って晩餐後楽しめるもの」として好評を博したといわれる。例文帳に追加

Formerly in 1954, Torii Inryo produced it on a commercial basis under the name of "Coffee Cider," which is said to have gained public favor as 'A drink a whole family can enjoy after dinner.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは日本のように、屋外にも莫大な数の自動販売機(清涼飲料用)が設置されている国が世界的に類がなく、また「アイスコーヒー」という文化があまり馴染みがないためでもある。例文帳に追加

That may have been caused by the fact that Japan is a globally unparalleled country where a huge number of vending machines (selling soft drinks) installed outdoors and the fact that in the Western countries the culture of 'Ice coffee' is not familiar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本類には,特に,次が含まれる。 -コーヒー,ココア又はチョコレートをベースとする飲料 -人による消費用に加工した穀物(たとえば,オート麦フレーク及び他の穀物で作ったフレーク)例文帳に追加

This Class includes, in particular: beverages with coffee, cocoa or chocolate base; cereals prepared for human consumption (for example, oat flakes and those made of other cereals).  - 特許庁

エリスリトールとキシリトール、又はエリスリトールとキシリトールとステビアとを甘味料として添加して、缶入りホットコーヒー等の低カロリー飲料を製造する。例文帳に追加

This low-caloric beverage such as a canned hot coffee is produced by adding erythritol and xylitol or erythritol, xylitol and stevia as a sweetener thereto. - 特許庁

カルニチン塩に特有の酸味が緩和されて、コーヒーやお茶などの飲料や料理とともに摂取できるカルニチン塩配合飲用組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a carnitine salt-formulated drinking composition alleviated in acidity peculiar to a carnitine salt, and ingestible with beverages, such as coffee and tea, and dishes. - 特許庁

加熱殺菌によるヒドロキシヒドロキノンの生成を抑制し、飲用後に体内で過酸化水素を生成せず、風味が良好な容器詰コーヒー飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged coffee beverage suppressed in generation of hydroxyhydroquinone due to heat sterilization, causing no generation of hydrogen peroxide in the body after drunk, and having good flavor. - 特許庁

リゾホスファチジルグリセロールを含有する、高温保存下における保存安定性に優れた乳飲料(例えば、ミルクコーヒー、ミルクティー、ミルクココア)が提供される。例文帳に追加

The milk beverage (for instance, milk coffee, milk tea and milk cocoa) excellent in preservation stability under high temperature preservation contains lysophosphatidylglycerol. - 特許庁

電流容量を構造的に制限することで、安全に装置を作動させることができる機器の電流保護装置及びコーヒー飲料製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a current protector for an apparatus capable of safely operating the apparatus by structurally restricting the current capacity, and a coffee drink production apparatus. - 特許庁

衛生的にミルカーを管理し、上質のミルクフォームを形成することができるミルクフォーマー及び当該ミルクフォーマーを備えたコーヒー飲料製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a milk foamer capable of sanitarily managing a milker and forming high quality milk foam, and a coffee beverage making device provided with the milk foamer. - 特許庁

次の成分(A)及び(B)、(A)クロロゲン酸類 0.01〜1質量%、(B)ヒドロキシヒドロキノン クロロゲン酸類量の0.1質量%未満を含有するコーヒー飲料組成物。例文帳に追加

The coffee beverage composition contains the following components (A) and (B): (A) 0.01-1 mass% of chlorogenic acid, and (B) less than 0.1 mass% of hydroxy hydroquinone chlorogenic acid. - 特許庁

コーヒー等のホット飲料が充填された金属容器を手に持ったときに、加熱された金属容器の実際の温度を認識することができ、しかも、その熱さを和らげることができる断熱ラベルを提供する。例文帳に追加

To provide a heat insulation label for recognizing the actual temperature of a heated metal container and mitigating the hotness when the metal container filled with hot beverage such as coffee is held by hand. - 特許庁

又、飲料素材は、コーヒー粉末、ココア粉末、ジュース粉末等湯や水を注ぐだけで飲むことができる粉末であり、これらの何れかと粉乳との混合素材であってもよい。例文帳に追加

The drink material has a powder form such as coffee powder, cocoa powder and juice powder or its mixture with milk powder and drinkable simply by pouring hot water or water. - 特許庁

クロロゲン酸類濃度が高く、かつヒドロキシヒドロキノンとクロロゲン酸類の質量比が小さく、風味に優れる流通販売を目的とした容器詰コーヒー飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a packaged coffee beverage having high concentration of chlorogenic acid and a small mass ratio of hydroxyhydroquinone to the chlorogenic acid, excellent in flavor, and targeting distribution sales. - 特許庁

新しい嗜好飲料を抽出するための原料としての利用の他、高濃度のクロロゲン酸抽出を可能とするコーヒー生豆加工物を提供する。例文帳に追加

To provide coffee raw bean-processed material enabling highly concentrated chlorogenic acid extraction as well as being utilized as raw material for extracting new tasty beverage. - 特許庁

具体的には、カップにコーヒー飲料を供給して(D1)、攪拌しながら(T5)、カップに対して角氷を供給し(D2)、その後氷振分け機構を駆動して(T2)、カップに細氷を供給する(T4)。例文帳に追加

To be specific, the coffee beverage is supplied to the cup (D1), the ice cubes are supplied to the cup (D2) while stirring (T5), and an ice distributing mechanism is driven (T2) to supply the small pieces of ice to the cup (T4). - 特許庁

その結果、たとえば炒りたてで香り豊かな味わいのコーヒーや、保存料等の有害物質を含むことのない安全な飲料をいつでも手軽に楽しむことが可能になる。例文帳に追加

As the result, for example, a fresh parched coffee having a rich flavor or a safety beverage without containing a toxic substance such as a preservative can be enjoyed easily. - 特許庁

バルブボディ部材はばねによって偏向され、また、バルブ組立体を通して流れるコーヒー飲料の圧力によって、ばねの力に対抗して移動することができる。例文帳に追加

The valve element member is spring-biased and is movable against the spring force by the pressure of a coffee drink flowing through the valve assembly. - 特許庁

(A)クロロゲン酸類濃度が0.04〜0.15質量%であり、かつ(B)ヘスペリジン類濃度が0.01〜0.3質量%である加熱殺菌処理を施した容器詰コーヒー飲料例文帳に追加

The coffee beverage packed in the container and subjected to heat sterilization treatment contains (A) chlorogenic acids of 0.04-0.15 mass% concentration and (B) the hesperidins of 0.01-0.3 mass% concentration. - 特許庁

効率的に湯タンクの湯を昇温することができると共に、冷却水槽内を効率的に冷却して、省エネ、且つ、効率よくアイスコーヒーを製造することができる飲料ディスペンサを提供する。例文帳に追加

To provide a beverage dispenser capable of highly efficiently producing iced coffee in an energy saving manner by efficiently raising the temperature of hot water in a hot water tank and efficiently cooling the inside of a cooling water tank. - 特許庁

任意の形状に成型し、さらに飲用時は数十秒以内に水やお湯で溶解して味も香りも通常のコーヒーと変わらない任意の形状の粉末飲料を得ることができる。例文帳に追加

Thereby, the powder drink, which can be molded into an optional shape and can be dissolved in water or hot water within several seconds, is provided for drinking, and has the taste and flavor of ordinary coffee. - 特許庁

一方、エスプレッソコーヒーが選択された場合は、ポンプ駆動モータ21の回転速度を高くし、シリンダ11内への単位時間当たりの給湯量を多くして、飲料抽出圧力を高める。例文帳に追加

On the other hand, when the espresso coffee is selected, the rotation speed of the pump drive motor 21 is heightened so that the hot water feed quantity per unit hour to the cylinder 11 is increased, thereby increasing the drink percolating pressure. - 特許庁

乳類入り飲食品の熱による香味劣化を効果的に防止することにより、密封容器入りコーヒー又は紅茶飲料のような保存期間の長い飲食品の場合の保存中の品質劣化を防止する。例文帳に追加

To provide a flavor deterioration inhibitor effectively inhibiting flavor deterioration due to heat of milk-containing food and beverage so as to inhibit quality deterioration of preservation period of food and beverage such as a hermetically packaged coffee or tea beverage during storage. - 特許庁

水やミルク等に抹茶を加えたものを、コーヒーエスプレッソマシーンのスティーマーで温めながら泡立てる事により、簡単においしい抹茶入り飲料を作る。例文帳に追加

A tasty powdered green tea containing beverage is simply prepared by forming the mixture comprising the powdered green tea added to water, milk, etc., while warming the mixture with a steamer of a coffee espresso machine. - 特許庁

そのため、この滲出した油成分の酸化による香味の劣化等を低減することが可能となり、香味の優れたコーヒー飲料を製造することが可能となる。例文帳に追加

Therefore, a deterioration, etc., of a flavor by oxidation of the eluted oil component is decreased and a coffee drink having excellent flavor can be produced. - 特許庁

このような容器によれば、たとえば炒りたてで香り豊かな味わいのコーヒーや、保存料等の有害物質を含むことのない安全な飲料をいつでも手軽に楽しむことが可能になる。例文帳に追加

By using such the container as this, for example, a coffee just parched and with a taste rich in flavor, and a safe beverage containing no harmful substance such as a preservative is easily enjoyed at any time. - 特許庁

コーヒー、紅茶、緑茶、烏龍茶などの嗜好飲料に、トップの軽いフレッシュな香気とボディー感のある香気を併せ持ち、バランスのとれた香味を付与することができる新規フレーバーを提供すること。例文帳に追加

To provide a novel flavor having both of light top aroma and body fragrance, and capable of imparting a balanced flavor to tasty beverage such as coffee, tea, green tea or oolong tea. - 特許庁

複雑な工程を要することなく、しかも高価な設備を要することなく簡易な処理方法で酸味を効果的に抑制可能なコーヒー飲料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing coffee beverage not requiring any complicated processes and any expensive equipment to effectively suppress sour taste through a simple treatment. - 特許庁

高温または低温の液体を使用して、インスタントコーヒーに乳製品を加えた飲料へと再構成することができる、ブレンド済み流体濃縮物を提供すること。例文帳に追加

To provide a blended liquid concentrate capable of being reconstituted to a beverage obtained by adding a milk product to an instant coffee by using high-temperature or low-temperature liquid. - 特許庁

また、飲料抽出機は、シューター19に抽出ごとに規定量の前記抽出物質を供給するコーヒーミル21,23、ホッパー65,67を備える。例文帳に追加

The beverage brewing machine also has coffee mills 21 and 23 and hoppers 65 and 67 for feeding the prescribed quantity of the extract to the shooter 19 for each extraction. - 特許庁

この冷凍保存した焙煎豆を粉砕して抽出したコーヒー飲料は抽出後2時間は風味の変化が少なく、充分飲用に耐える。例文帳に追加

The coffee beverage obtained by crushing the frozen roasted beans and extracted from the crushed beans causes only slight deterioration in flavor as far as 2 hours after extracted so as to be satisfactorily drinkable. - 特許庁

この殺菌方法により、加熱殺菌中の含硫化合物の劣化が抑制され、ロースト香が保持された香味の優れたコーヒー飲料を得ることができる。例文帳に追加

The sterilization method makes it possible to suppress the deterioration of the sulphur-containing compound in heat sterilization and obtain coffee drink excellent in flavor holding roast flavor. - 特許庁

例文

主成分としては、天然成分であり、豊富な資源でもある茶・コーヒー・植物抽出液・酢に塩を添加して調合することにより、機能性飲料とする。例文帳に追加

Salt is added to tea/coffee/plant extract/vinegar that are natural ingredients and plentiful resources as primary ingredients so as to produce the functional beverage by preparing them. - 特許庁

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