1016万例文収録!

「GLUTINOUS RICE」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > GLUTINOUS RICEの意味・解説 > GLUTINOUS RICEに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

GLUTINOUS RICEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 258



例文

To provide a method for producing Okowa (Japanese cooked glutinous rice) which is capable of producing tasteful Okowa even by an amateur by a simple cooking process in which a preprocessed source material of Okowa is put on rice in a rice cooker and resulted rice is mixed after finishing rice cooking.例文帳に追加

予め加工したおこわの素を炊飯器内の米の上面等に置いて炊き、炊き上がり後において混ぜるだけの簡単な調理工程により、素人でも美味なおこわをつくることができるおこわの製造方法を実現する。 - 特許庁

The method for producing a rice ball made of steamed glutinous rice comprises: the process for coating the surfaces of rice grains of steamed rice with seasoning liquid containing seaweed-originated polysaccharide; the process for rapidly cooling the coated steamed rice with a vacuum cooling machine; and the process for molding the rapidly cooled steamed rice into a rice ball using a rice ball molding device.例文帳に追加

蒸米の米粒の表面を海藻由来の多糖類を含む調味液でコーティングする工程と、コーティングされた蒸米を真空冷却機で急速冷却する工程と、急速冷却された蒸米をおにぎり成型機でおにぎりに成型する工程を有する。 - 特許庁

A mixture of 25-50 wt.% of Konnyaku (devil tongue), 20-40 wt.% of glutinous rice, and 20-40 wt.% of wheat is steamed, then pounded so that the wheat grains may be connected into the paste mixture of the Konnyaku and the glutinous rice and they are integrated into a low calorie food like rice cake.例文帳に追加

コンニャク25〜50重量%、もち米20〜40重量%および麦20〜40重量%を含有する混合物を蒸煮し、粒状の麦がコンニャクともち米とのペースト状混合物で結合して一体化するように搗いて餅状化した餅状低カロリー食品とする。 - 特許庁

To improve accuracy in measuring a moisture content and accuracy in whitening of unhulled glutinous rice by calculating an average moisture content value of the whole grain including grain of high moisture content and grain of low moisture content so far as the unhulled glutinous rice, though in a conventional measurement, the moisture content of unhulled non-glutinous rice is calculated by using a moisture meter while excluding the high moisture content and low moisture content.例文帳に追加

通常、うるち籾の水分計による水分値算出では、高水分、低水分のカット処理を行っているが、本発明では、餅籾に限って高水分、低水分のカットをしない全粒平均水分値の算出を行うことで、餅籾の水分測定精度並びに白化精度の向上を図ることにある。 - 特許庁

例文

A rice dish cooked with glutinous rice mixed with ingredients other than rice is called 'okowa' or 'kowameshi,' but these words often refer to sekihan (red rice) that uses azuki beans to add color (red). 例文帳に追加

もち米に米以外の材料を混ぜて炊いたご飯を、「おこわ(こわめし)」「おこわ」と呼ぶが、これらの語は色付けにアズキをいれた赤飯を指す場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

To provide rice-cake-like food material having sufficiently springy texture, in which rice grains keep the original shape without pulverization and in which the texture and flavor characteristic of non-glutinous rice are not lost, and to provide a method for producing the rice-cake-like food material.例文帳に追加

うるち米特有の食感及び風味を損なうことなく、米粒を砕くことなく粒状をそのままに保ち、十分にもっちりとした食感を有する餅様食材及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a rice cake food product by using glutinous rice as a raw material, more easily digested and swallowed than the usual rice cakes so as to be served also as a food product for elderly people, and also capable of tasting the eat taste of original rice cake.例文帳に追加

もち米を原料とする餅食品であって、高齢者食としても提供可能なように、咀嚼や嚥下が餅よりも容易であるとともに、餅本来の食味を味わうことのできる餅食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

This thin-processed rice cake is such one that rice cake made from about 70 wt.% glutinous rice and about 30 wt.% nonglutinous rice is processed into a pizza crust form about 5-7 mm thick.例文帳に追加

モチ米約70%、うるち米約30%でできている餅を厚さ約5〜7mm位のピザクラスト形状にしたものを使えば、型くずれがしにくく、固いこげ目があっても、なくても手に持って食べやすい。 - 特許庁

The wash-free rice is a packaged mixture obtained by mixing one kind or a plurality of kinds selected from tangle powder, vegetable oil and fat, tapioca starch and wheat flour with wash-free rice (preferably the mixture of nonglutinous rice and glutinous rice).例文帳に追加

無洗米(好ましくは、うるち米ともち米の混合物)に、こんぶ粉末、植物油脂、タピオカ澱粉、および小麦粉から選択される1種または複数種を混合したものが包装された無洗米。 - 特許庁

例文

To prevent the deterioration of the taste and suppress the progress of degradation of cooked rice, especially Sekihan (rice boiled together with red beans), Okowa (glutinous rice steamed with red beans), etc., caused by the dropwise condensation in a container holding the cooked rice.例文帳に追加

収容米飯、特に赤飯、おこわ等を収容する容器において発生する結露に起因する味の低下の防止、腐敗の進行の抑制を図るとこと。 - 特許庁

例文

To provide a rice cooker preventing flow-out of glutinous substance from a boil-over preventing device when having a large amount of rice cooked and water added, and improving the eating quality of the rice in the rice cooker cooking the rice a pot in which rice cooking materials are put when the amount of water added is appropriate.例文帳に追加

炊飯物を入れる鍋を加熱手段により加熱して炊飯する炊飯器において、炊飯量が多く、かつ加水量が多い場合には、ふきこぼれ防止装置からおねばが流出してしまうのを防ぎ、加水量が適正である場合には、ご飯の食味を向上することができる炊飯器を提供する。 - 特許庁

During maturation, amylase enzymes from the yeast break down the glutinous rice starch into sugar to give sweetness. 例文帳に追加

熟成の間に、麹菌に由来するアミラーゼの作用により、もち米のデンプンが糖化され、甘みを生じる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Other new types of yokan such as Kingyoku-kan (transparent jelly containing agar and sugar), Awayuki (confection of meringue jellified with agar), and Mizore-kan (jelly containing agar, sugar and glutinous rice flour) also appeared in this period. 例文帳に追加

また、この時期には金玉かん、淡雪(メレンゲ(菓子)を寒天で固めたもの)、みぞれかんといったあらたな羊羹も登場した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Knead together the above gluten, wheat flour, baking powder and glutinous rice flour and toast this dough to make yaki-fu. 例文帳に追加

上記のようにして作られたグルテンに、小麦粉、ベーキングパウダー、もち米粉などを加えて練り合わせ、焙り焼きしたものが焼き麩である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A skin made from domyojiko consisting of glutinous rice which has been steamed, dried then coarsely ground is wrapped around red bean paste like daifuku mochi. 例文帳に追加

-糯米を蒸かして干し、粗めに挽いた粒状の道明寺粉を用いた皮に、大福のように餡を包んだ桜餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Glutinous rice put in a mortar is pressed in the mortar by applying the weight of a person who holds the pestle by pressing the grip of the pestle to the persons waist along the outer circumference of the mortar. 例文帳に追加

臼に開けたもち米は臼の外周に沿って杵の柄を腰に当てるか沿わせて体重をかけ、もち米を臼に圧し付ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Yellow mochi which is produced: by steaming glutinous rice together with a material which is produced by cutting a sweet potato into round slices, boiling the slices, and drying them under sunshine; mixing the two ingredients; steaming and pounding them (kankoro-mochi). 例文帳に追加

さつまいもを輪切りにし湯がいて天日で干した物ともち米を一緒に蒸して、混ぜてついた黄色の餅(甘古呂餅)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mochi that includes sweet bean paste and is made from domyoji powder which produced by steaming glutinous rice, drying it, and crushing it to some extent, and this mochi is wrapped in a salted cherry tree leaf. 例文帳に追加

もち米を蒸してから乾燥し、軽く砕いた道明寺粉で作る餡入りの餅で、塩漬けした桜の葉で包む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Though this is a kind of mochi, its material is non-glutinous rice and, when we eat it, we can taste a nice feeling in our mouth because it does not stretch and can be easily bitten off without being sticky, and it includes sweet crushed-red-bean paste in it. 例文帳に追加

餅とあるが材料はうるち米、のびずに歯切れのよい食感を味わう、小豆つぶしあん。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This mochi is produced by adding kanbai powder (a processed-glutinous-rice product) to wheat flour, baking it to make a skin, sandwiching sweet bean paste inside the skin, and wrapping them in a salted cherry-tree leaf. 例文帳に追加

小麦粉に寒梅粉(もち米の加工品)を加えて、鉄板で焼いた皮(煎餅の一種)で餡を挟み、塩漬けした桜の葉で包む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The original form was two thin long strips of dough made from glutinous rice and flour twisted together deep-fried in oil, which is believed to have been similar to present Sweetened Fried Bread Twists. 例文帳に追加

原形はもち米と小麦粉を細長く練り2本を索状によりあわせて油で揚げたもので、現在の油条に似たものと考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said to be made by kneading glutinous rice flour mixed with cinnamon with water, boiling it to form into a biretta shape, and then frying it in oil. 例文帳に追加

モチ米の粉にシナモンを混ぜて水で練り、ゆでて法冠のように成形し、油で揚げたものとも。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

That is why the kanji form of 'senbei' contains the character '' despite the fact that mochi, which is a cake of pounded glutinous rice, is not used for making senbei in Japan. 例文帳に追加

そのため、煎餅は餅米を撞いて作る餅(もち)を基本的に使っていないが、「餅」という字が入っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the Kansai region, this type of senbei is often called by such a collective name as 'okaki', grouping it with kakimochi (thin cracker type) and arare (small cube type) both of which are made using glutinous rice. 例文帳に追加

関西では、餅米を利用したかきもち(薄焼き)やあられ(粒状のもの)等の仲間として、おかきなど総称される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As illustrated by the name age-senbei which refers to deep-fried senbei made from glutinous rice, it is evident that uruchimai is not the only material for making senbei at present. 例文帳に追加

餅米を使い、油で揚げて作る米菓を揚げ煎餅(あげせんべい)と呼ぶように、現在では必ずしもうるち米だけが原料ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The color of awa manju is yellow like millet, and the texture is characterized with the unique balance of the roughness of the millet and viscosity of the glutinous rice. 例文帳に追加

色は粟をイメージした黄色で、粟のつぶつぶした感触と、餅の粘りを持ち合せた独特の食感が特徴。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This food obtained by laminating the laver, paste of glutinous rice, miscellaneous cereals having concrete shapes, and a salt and an oil is provided.例文帳に追加

海苔,もち米糊,具象形状を有する雑穀,塩及び油がこの順に積層された食品を提供する。 - 特許庁

As the dough contains konjak so has low calorie compared with conventionals, and as the dough contains gluttonous rice so has gluttony feeling and a soft glutinous texture.例文帳に追加

こんにゃくを含むために通常のお好み焼きと比較して低カロリーであり、餅米を含むために食べ応えがあり、かつ、モチモチ感もある。 - 特許庁

To provide unpolished glutinous rice having well-balanced nutriments, easily eatable for everybody anytime and anywhere.例文帳に追加

バランス良い栄養素を備えた玄米もち米を、どこでも、いつでも、だれでも手軽に食べられるように提供する。 - 特許庁

The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8.例文帳に追加

粉末食品中におけるもち米粉とアルファ化澱粉との含有質量比率は、100:1〜8である。 - 特許庁

Thus, the glutinous rice is uniformly steamed by the steam rising from a lower side to an upper side and the drops dripping from the projection parts 23 of the hopper lid 3.例文帳に追加

これにより、もち米は下側から上側に上昇する蒸気と、ホッパ蓋3の突部23から滴下するつゆ滴によって均一に蒸される。 - 特許庁

To provide a method for producing bread having glutinous texture peculiar to hot water-kneaded dough, and flavor peculiar to rice flour, and homogeneous as the whole bread.例文帳に追加

湯種特有のもっちりとした食感と、米粉特有の風味を持ち、かつパン全体として均質なパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

In order to improve palatability, glutinous rice flour may be added in 5-15 wt.% based on the whole weight.例文帳に追加

食感の向上を目的に、もち米の粉を、全体の重量の中で、5〜15重量%となるように加えてもよい。 - 特許庁

To provide a method for readily and shortly making high quality steamed glutinous rice having no unevenness of a color, and excellent in a palate feeling, appearance and yield.例文帳に追加

色むらがなく、食感や外観,歩留まりに優れた高品質なおこわを短時間で簡便に調理できるようにする。 - 特許庁

To obtain new gloves having excellent handling of glutinous foods such as especially boiled rice, etc., high safety and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特にご飯等の粘着性のある食品の取り扱い性に優れるとともに安全性の高い、新規な手袋と、その製造方法とを提供する。 - 特許庁

This bakery is obtained by formulating 5-20% starch or grain flower derived from a potato, a tapioca and a glutinous rice-type grain, with a raw material powder of the bakery.例文帳に追加

馬鈴薯、タピオカ、糯種穀物に由来する澱粉及び穀粉を、ベーカリー原料粉に5〜20%配合する。 - 特許庁

To provide a manufacturing method for a glutinous rice confectionery including beans capable of inhibiting the drop out of beans excellent in appearance in high productivity.例文帳に追加

豆類の脱落を防止しうる外観の良好な豆入り糯米菓を生産性良く製造する方法を提供する。 - 特許庁

In the non-glutinous unhulled rice drying mode, the drying work is terminated when the measured moisture content reaches the predetermined target moisture, and in the glutinous unhulled rice drying mode, the drying work is terminated when the number of sample grains reaching the predetermined target moisture content, is over a prescribed ratio.例文帳に追加

そして、うるち籾乾燥モードに設定した場合には、予め設定した目標水分値に測定水分値が到達すると乾燥作業を終了し、もち籾乾燥モードに設定した場合には、予め設定した目標水分値に到達したサンプル粒数が所定比率を超えると乾燥作業を終了する。 - 特許庁

The method for producing the cake using glutinous rice comprises mixing wheat flour and/or starch with glutinous rice flour, oils and fats and pregelatinized starch or pregelatinized wheat flour, adding yeast to the mixture, subjecting the resultant mixture to yeast fermentation, flattening the dough under pressue and baking.例文帳に追加

小麦粉および/または澱粉に、もち米粉、油脂ならびにα化澱粉および/またはα化小麦粉を配合し、イーストを加えて、イースト発酵させ、ついで圧扁焼成することを特徴とするもち米利用菓子の製造方法を用いる。 - 特許庁

This edible container which is suitable for physically feeling deliciousness inherited from ice cream in the inside is obtained by using as the main body glutinous rice flour instead of wheat flour, adjusting water material dough having as the main body glutinous rice flour, waxy corn starch, tapioca starch and their processed starch, and pinching and baking the dough.例文帳に追加

小麦粉に変えて、もち米粉を主体とし、もち米粉、ワキシーコーンスターチ、タピオカ澱粉およびこれらの加工澱粉を主体とした水種生地を調整し、はさみ焼きし、内側のアイスクリーム本来の美味しさを体感するのに好適な可食容器を得た。 - 特許庁

At that time, besides 'tonjiki' (egg-shaped glutinous rice ball), cooked dried-rice called 'dried boiled rice ('干し' (ほしいい or '' - ほしいい) was used as a potable food. 例文帳に追加

当時は「頓食(とんじき)」と呼ばれたおにぎりのほか、「干し飯(ほしいい)」または「糒(ほしいい)」と呼ばれる調理済みの乾燥米が携帯用の食料として利用されていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

That is because, with respect to the material used, sake is also produced from general-purpose rice that isn't classified in jozoyo genmai (literally, unpolished rice for brewing), or, in other words, a variety that is classified by the Agricultural Products Standards Rule in suito uruchi genmai (literally, unpolished paddy non-glutinous rice). 例文帳に追加

なぜなら日本酒の原料として、醸造用玄米に分類されない一般米、すなわち農産物規格規程で水稲うるち玄米に分類される品種からも日本酒は造られているからである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam. 例文帳に追加

練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is usually made by adding the equivalent or greater quantity of sweet cooking sake (mirin) to steamed mochi-gome (glutinous rice) and mixing, or adding shochu (distilled spirit) and malted rice to steamed mochi rice and leaving it to ferment for a few weeks and then grinding with a mortar. 例文帳に追加

一般的な製法は、蒸したもち米に同量以上のみりんを加えてかき混ぜるか、蒸したもち米に焼酎と米麹を加えるなどして仕込んでおいたものを、数週間後に臼で引きおろす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mochi (rice cake) refers to a kind of food which is produced by adding water to grain, especially mochi-gome (glutinous rice), heating, thereafter, kneading, applying an external force and shaping the kneaded mixture, and mochi is also called tsuki-mochi (pounded rice cake). 例文帳に追加

餅(もち)とは、穀物、特にもち米に水分と熱を加えた後に、外力を加えて練り合わせ、成形した食品の一種で搗き餅(つきもち)ともいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Botamochi is a Japanese traditional sweet and generally refers to a small mochi shaped like a stick ('mochi' is a rice cake; in this case, it is made from steamed rice and steamed glutinous rice, and the both are not completely pounded nor baked) with an (a sweet red paste made from red azuki beans). 例文帳に追加

ぼたもち(牡丹餅)とは、うるち米ともち米を混ぜて炊き、米粒が残る程度について小ぶりの俵状にまるめ、餡をまぶした食べ物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Gelatin or gelatinized rice flour (such as, refined rice flour or glutinous rice flour) is preferably used as the edible adhering material.例文帳に追加

玄米や胚芽米を使用し、またビタミン剤やカルシウム剤を添加し、食用固化材としてゼラチン又はアルファー化米粉(白玉粉やもち粉など)を使用するのが好ましい。 - 特許庁

To provide a table cooker that is capable of making bread and rice cake in which a uniform rice cake is made regardless of quantity of the glutinous rice and the temperature condition.例文帳に追加

パン製造および餅の調理が可能な調理器において、餅米の量や温度の状態に係わらず、均質な搗き上がりが得られる卓上型調理器を提供すること。 - 特許庁

The elution amount of glycogen from the material is 20-50 g/100 g when nonglutinous rice as the above rice is used or 40-80 g/100 g when glutinous rice is used.例文帳に追加

原料として用いられる玄米、胚芽米及び部分搗精米が粳米の場合には、この食品素材のグリコーゲンの溶出量は20〜50g/100g、糯米の場合には40〜80g/100gである。 - 特許庁

例文

The method for producing an adhesive comprises a step of stirring a glutinous rice as a natural material by a heated stirrer, to gelatinize the rice, and a step of mixing natural spices into the rice paste produced in the former step.例文帳に追加

接着剤の製造方法は、天然素材の糯米を加熱攪拌機で攪拌しながら糊化するステップと、前記糊化ステップで作られた米糊に、天然の香辛料を混合させるステップとを具備することを特徴とする。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS