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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > SOY BEAN CURDの意味・解説 > SOY BEAN CURDに関連した英語例文

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SOY BEAN CURDの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 47



例文

(soy)bean curd 例文帳に追加

豆腐. - 研究社 新英和中辞典

Natto (fermented soybeans), tofu (bean curd), okara (bean curd residue), tonyu (soy milk), yuba (bean curd skin), and abura-age (deep-fried bean curd) 例文帳に追加

納豆、豆腐、おから、豆乳、ゆば、油揚げ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

MANUFACTURING METHOD OF SOY BEAN CURD AND MOLD BOX USED FOR THE METHOD例文帳に追加

豆腐の製造方法およびそれに用いる型箱 - 特許庁

To provide a container capable of dicing a soy bean curd ("tofu").例文帳に追加

豆腐を賽の目に切ることのできる容器の提供。 - 特許庁

例文

"Conveyor belt" sushi bar, soy sauce, tofu (bean curd), sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), etc. 例文帳に追加

-回転寿司、醤油、豆腐、すき焼き、照り焼きなど。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

BEAN CURD REFUSE-CONTAINING SOY MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

オカラ入り豆乳およびオカラ入り豆乳の製造方法 - 特許庁

Thanks to this background, together with the objective of long storage and not tiring people, fermented soybean paste, soy sauce, soybean curd, dried bean curd, soybean milk, natto (fermented soybean) and deep-fried bean curd were created. 例文帳に追加

このため、長期保存や食べる者を飽きさせないといった目的も含めて、味噌、醤油、豆腐、ゆば、豆乳、納豆、油揚げなどが生み出された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide bean curd refuse-containing soy milk without rough palate feeling obtained by drying and crushing bean curd refuse generated when producing the soy milk: and to provide a method for producing bean curd refuse-containing soy milk.例文帳に追加

本発明は、豆乳を製造する際に生ずるオカラを乾燥粉砕して豆乳に混ぜることにより食感にざらつきの無い、オカラ入り豆乳およびオカラ入り豆乳の製造方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

The bean curd refuse-containing soy milk is obtained by admixing powdery bean curd refuse obtained through drying and crushing the bean curd refuse generated when producing the soy milk, into the soy milk.例文帳に追加

本発明は、大豆を原料とした得られる豆乳と、豆乳を製造する際に生じるオカラを乾燥粉砕して得られた粉末状のオカラを前記豆乳に添加混合したオカラ入り豆乳である。 - 特許庁

例文

The isoflavone beverage such as a bean curd refuse beverage is obtained by formulating extract liquid from bean curd refuse tea made of bean curd refuse produced during a production process of soy bean curd or soybean milk with a certain amount of isoflavone.例文帳に追加

豆腐や豆乳の製造工程が得られるおからを原料とするおから茶の抽出液に一定量のイソフラボンを配合しておから茶飲料とする。 - 特許庁

例文

To provide a compact and lightweight hot air generator effectively used in a drying device for drying a moisture-containing substance such as soy bean curd husks (bean curd refuse).例文帳に追加

豆腐殻(おから)などの含水物質を乾燥するための乾燥装置に用いるのに適した、小型軽量の熱風発生装置を実現する。 - 特許庁

Alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry.例文帳に追加

または、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥する。 - 特許庁

SOY SAUCE-CONTAINING SEASONING FOR MICROWAVE OVEN, PACKED SOY SAUCE-CONTAINING SEASONING FOR MICROWAVE OVEN AND METHOD FOR PRODUCING BEAN CURD COOKED IN SOY SAUCE例文帳に追加

電子レンジ用醤油含有調味液、容器詰電子レンジ用醤油含有調味液及び豆腐の醤油煮の製造方法 - 特許庁

The emulsified food is obtained by mixing soy bean curd, oil and fat, Kanbai-ko (rice-bran glue) and/or powdery yam together, and stirring the mixture so as to emulsify the water content (a water phase) and the oil and fat (an oil phase) in the soy bean curd with soybean lecithin contained in the soy bean curd.例文帳に追加

本発明にかかる乳化食品は、豆腐と、油脂と、寒梅粉及び/又は粉末山芋とを混合・撹拌して、豆腐中の水分(水相)と油脂(油相)とを、豆腐に含まれる大豆レシチンによって乳化させて構成される。 - 特許庁

Users can buy perishable food such as meat, fish, and tofu (soy-bean curd) from vendors who come around. 例文帳に追加

肉・魚・豆腐などの生鮮食料品は外部の業者が移動販売に来るのを利用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing a fried bean curd comprises heating fried bean curd dough prepared from bean curd, obtained by coagulating soy milk where edible oil is emulsified with superheated steam.例文帳に追加

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を過熱水蒸気で加熱することからなる。 - 特許庁

The oil-and-fat composition for deep-fried silk-textured bean curd is produced by dispersing albumen powder into oil-and-fat, and is added to soy milk when producing a raw material bean curd, so as to produce deep-fried silk-textured bean curd hardly causing syneresis.例文帳に追加

油脂に卵白粉末を分散させてなる絹生揚げ用油脂組成物を原料豆腐を製造する際、豆乳に用いることにより、離水の少ない絹生揚げを製造することができる。 - 特許庁

The method for producing deep-fried bean curd comprises adding water-soluble dietary fiber or water-soluble soybean dietary fiber to soy milk, coagulating the mixture to produce bean curd, and frying the bean curd with cooking oil.例文帳に追加

豆乳に水溶性食物繊維または水溶性大豆食物繊維を添加し、それを凝固させて豆腐を製造し、その豆腐を食用油によって揚げる。 - 特許庁

To provide bean curd having uniform internal phase and excellent springiness through removing bubbles which are produced at the time of mixing soy milk with a coagulant when producing the bean curd and slowing down the reactivity of magnesium chloride as the coagulant with quick reactivity to the soy milk.例文帳に追加

豆腐を製造する場合、豆乳と凝固剤を混合した際に生ずる泡を消し、かつ豆乳と反応性の速い凝固剤である塩化マグネシウムの反応性を遅くし、内相が均一で、弾力に優れた豆腐を製造する。 - 特許庁

The toasted Inari rice 1 comprises a fried bean curd 2 cooked with seasoning liquid containing sugar and salt, but no soy sauce, and boiled rice charged in the inner part of the fried bean curd coat and having scorches 3 formed at the surface of the fried bean curd.例文帳に追加

糖類と塩を含有し、醤油を含有しない調味液で煮た油揚げ2と、この油揚げの皮の内部に充填されたご飯類とを備え、前記油揚げの表面に焦げ目3が形成されていることを特徴とする焼き稲荷飯1とする。 - 特許庁

Cut or shred green onion, abura-age (deep-fried bean curd), carrot and so on and cook them salty-sweet in another skillet with a soup stock, soy sauce, sugar and sake/mirin (sweet cooking rice wine). 例文帳に追加

別の鍋にねぎ、油揚げ、にんじんなどを適宜に切り、あるいは刻み、煮出汁、醤油、砂糖、酒またはみりんで、甘からに下煮をする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shippoku Udon served in Kyoto is topped with Shitake Mushrooms simmered in soy sauce, slices of steamed fish paste, Yuba (bean curd skin), Ita-fu (gluten cakes baked into sheets), Mitsuba and so on. 例文帳に追加

京都の卓袱うどんは、しいたけの煮付け、かまぼこ、ゆば、板麩、三葉などを載せたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Tengen hikki" (established in the Meiji period) described that sushi stuffed with rice and tofugara (leftover after making tofu) (okara - bean curd residue) was eaten with soy sauce mixed with wasabi paste, and also that 'it was really gechoku (low price).' 例文帳に追加

『天言筆記』(明治成立)には飯や豆腐ガラ(オカラ)などを詰めてワサビ醤油で食べるとあり、「はなはだ下直(低価格)」ともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a nimono (stewed foods simmered in a soy-and-sake-based sauce) made of mainly taro, and chicken, carrot, burdock, deep-fried bean curd, salmon roe, scallop, mushroom, and so on. 例文帳に追加

サトイモを主とし、鶏肉、ニンジン、ゴボウ、油揚げ、イクラ、貝柱、キノコ等を加えた煮物。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method produces the Miso-like fermented food by effectively utilizing hitherto discarded bean curd refuse and soy sauce cake.例文帳に追加

これにより、従来は廃棄されていた豆腐粕および醤油粕を有効に利用して味噌様発酵食品を製造できる。 - 特許庁

The soy bean curd is pushed into the container 1 from the upper side and is taken out from the side face opening to complete dicing.例文帳に追加

豆腐を上方から容器1に押し込み、開口側面から取り出すことで賽の目切りが完成する。 - 特許庁

There are provided the method for using the seasoning to produce the bean curd cooked in the soy sauce; and the packed soy sauce-containing seasoning for microwave ovens, prepared by packing the soy sauce-containing seasoning in a container.例文帳に追加

前記醤油含有調味液を利用して豆腐の醤油煮を製造する方法、並びに前記醤油含有調味液が容器詰めされた容器詰め醤油含有調味液。 - 特許庁

Bean curd refuse as byproduct in the process of producing Tofu is subjected to salting treatment and stored at room temperature; thereafter, together with soy residues, is made into a food by 100% as Miso (fermented soybean paste) or its compound to be reused; thus no industrial wastes including such bean curd refuse and soy sauce refuse are produced.例文帳に追加

豆腐を製造する工程で副生物おからを、加塩処理し常温保存し、醤油の残渣味とともに、味噌又は、味噌化合物として、100%食料として、再利用することで、おから及び醤油粕の、産業廃棄物を出さない。 - 特許庁

Further alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through making picked-up tea leaves come in contact to ozone, drying the tea leaves to produce tea, and the other hand, soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry, and mixing the dried tea with the freeze-dry soybean curd refuse.例文帳に追加

あるいは、摘み取った茶葉にオゾンを接触させ、その茶葉を乾燥処理して茶を製造し、一方、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥し、前記乾燥処理した茶と、前記凍結乾燥したおからを混合する。 - 特許庁

The method for producing the bean curd refuse comprises washing the soy bean raw material, adding immersion water added with an amino acid having an antibacterial activity to make short time-immersed soybean without getting contaminated by sundry germs, and obtaining the soybean liquid by compression without using a conventional grinding process to obtain desired bean curd refuse and soybean milk.例文帳に追加

原料大豆洗浄後の浸漬水に、抗菌作用を有するアミノ酸を加え雑菌汚染のない短時間浸漬の大豆を磨砕と呼ばれる従来製法を使用せず、圧搾により呉を得る事で所望のオカラや豆乳が得られる。 - 特許庁

In Japan an atsuage is not usually cut into pieces or cooked as an abura-age (deep-fried bean curd) is, but are simply warmed in the original size and served with grated ginger and soy sauce, or used as an ingredient of oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.). 例文帳に追加

油揚げのように、切り分けたり、加工して使うことはあまりせず、そのままの大きさで暖めてショウガ醤油で食べたり、おでんの具材にしたりすることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The expansion of the Japanese foods boom enhanced the local production of the ingredients used for cooking or tasting Japanese foods, realizing the production of soy sauce, miso (bean paste), tofu (bean curd), sake (Japanese liquor), beer, etc. in the United States, Australia and other countries. 例文帳に追加

日本食ブームの進展は、日本の食材の現地生産を促し、醤油、味噌、豆腐、日本酒、ビールなどが米国や豪州などで生産されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed.例文帳に追加

牛乳と、大豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。 - 特許庁

The soy milk raw material liquid includes a liquid obtained by homogenizing mashed-soybean soup, liquid obtained by eliminating bean curd refuse from mashed-soybean soup, liquid obtained by homogenizing the bean curd refuse-eliminated mashed-soybean soup, liquid obtained by mixing soybean powder with water, or liquid obtained by homogenizing the mixture liquid of the soybean powder and the water.例文帳に追加

豆乳原料液とは、呉液をホモジナイザー処理した液、呉液からおからを除去した液、又は呉液からおからを除去後ホモジナイザー処理した液、大豆粉末と水を混合した液、又は大豆粉末と水を混合した液をホモジナイザー処理した液である。 - 特許庁

There are two variations of Chawan-mushi: Odamaki-mushi, a traditional egg custard dish on a base of udon noodles (Japanese wheat noodle) mixed with ingredients of Chawan-mushi, and Kuyamushi (steamed egg custard with tofu (bean curd) in it) on which kuzu paste sauce (a sweet sauce whose main ingredient is arrowroot starch seasoned with soy sauce and sugar) is poured after it is steamed. 例文帳に追加

バリエーションとして、茶碗蒸しの具にうどんを加えたものを小田巻き(苧環)蒸し(うどんおだまきうどん)、具に豆腐を使い、蒸しあげた後に上から葛あんをかけたものを空也蒸しという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The additive for the bean curd comprises sodium stearoyl lactate and/or polyoxyethylene (20) sorbitan fatty acid ester, and is added when heating slurry or mixing the soy milk with the coagulant.例文帳に追加

ステアロイル乳酸ナトリウムおよび/またはポリオキシエチレン(20)ソルビタン脂肪酸エステルを呉の加熱時または豆乳と凝固剤の混合時に添加する。 - 特許庁

The Miso-like fermented food is produced by adding 10-120 pts.wt. of soy sauce cake to 100 pts.wt. of the bean curd refuse, fermenting at 20-45°C and aged for 1 month to 2 years.例文帳に追加

豆腐粕100重量部に対して醤油粕10〜120重量部を加え、20℃〜45℃の範囲で発酵させ、1ヶ月〜2年間熟成させる。 - 特許庁

This health food for preventing Alzheimer type dementia of mainly with elderly persons, not as the medicine is constituted by fermenting the daily taken bean curd, teas (green tea, oolong tea, etc.), fermented foods (yoghurt, lactic acid beverage, black tea, cheese, alcoholic beverages, soybean paste, soy sauce, fermented soybean and pickles) with guarana powder and its extract liquid.例文帳に追加

老人のアルツハイマー型痴呆症予防に対して、薬ではなく、豆腐、お茶(緑茶、ウーロン茶等)と発酵食品等、又、ガラナパウダー、及びその抽出液を発酵混入し摂取する。 - 特許庁

The coffee grounds, tea leaves residuals, strained lees of juice, beer cakes, soy-bean curd refuse, and Shochu (white distilled liquor) lees are supplied to a digestor chamber in a sewage treatment plant, wherein they are mixed with sludge in the digestor chamber, and subjected to a methane fermentation treatment.例文帳に追加

下水処理場における消化槽にコーヒー粕、茶粕、果汁残さ、ビール粕、おから、焼酎かすを供給して消化槽内の下水汚泥と混合し、この混合物をメタン発酵処理することにより解決される。 - 特許庁

The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits.例文帳に追加

有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、酒粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。 - 特許庁

To provide a method for producing delicious flatly formed bean curd comprising using a flat box, directly adding pure bittern to warm soy milk, and evenly stirring the mixture in a short time.例文帳に追加

平たい型箱を用いて製造する平寄せ豆腐を、温豆乳に純粋な苦汁を直接添加して、短時間に均等に撹拌して美味しい平寄せ豆腐を製造する。 - 特許庁

This method for producing a seasoning using soybeans comprises the following process: triturating soybeans, separating the triturated soybeans into a soy milk part and an Okara (bean curd refuse) part, formulating the soy milk part with the Okara part at given percentage, and processing and thus formulated mixture using an enzyme.例文帳に追加

大豆を磨砕して豆乳区分とオカラ区分に分離し、この豆乳区分とオカラ区分とを任意の割合で配合し、この配合により得た混合物を酵素処理して調味料を製造する大豆を用いた調味料の製造方法である。 - 特許庁

To provide a health directive food product having a palatability exceeding conventional soy sauces by producing a new seasoning suitable for various uses of the soy sauce (for sliced raw fish, bean curd, soup for noodles, boiled vegetables/fishes, seasoning for cooking, and the like) by a fermentation method.例文帳に追加

しょうゆの各種の用途(さしみ、豆腐、、麺つゆ、野菜・魚介類の煮込み、料理の味付けなど)に適した新調味料を醸造法により製造することにより、従来型のしょうゆを越えた旨味と健康指向性を持った食品の提供。 - 特許庁

To provide emulsified food prevented from causing oil separation even when frozen or cooked through preparing emulsified food comprising soy milk or soy bean curd by using a thickening agent readily available and needing no complicated preparing process.例文帳に追加

豆乳や豆腐を含んで構成される乳化食品を、入手容易で、かつ複雑な調製工程を要しない増粘剤を用いて調製することによって、冷蔵保存や加熱調理によって油分離が生じることが抑制された乳化食品を提供する。 - 特許庁

As the cooled coagulated solid material, a material obtained by impregnating or filling the coagulant added seasoning liquid obtained by dissolvingone kind of gelatin, agar, pectin, carrageenin, xanthan gum and locust bean gum in a soy bean curd processed food, cooled and coagulated is cited.例文帳に追加

冷却凝固体としては、ゼラチン、寒天、ペクチン、カラギーナン、キサンタンガム、ローカストビーンガムの1つ以上を溶解した凝固剤添加調味液を前記豆腐加工食品内部に含浸又は充填させて冷却凝固したものが挙げられる。 - 特許庁

The very practicable method for treating the soybeans, applicable to the whole soybean-utilizing foods such as soy sauce, Miso (fermented soybean paste), Natto (fermented soybeans), cooked beans and bean curd involves cutting the skins of the soybeans to enable the soybean including the Ishimames to absorb water sufficiently even if the Ishimames in several percentage points are mixed.例文帳に追加

丸大豆の表皮に傷を付けるという極めて簡便な方法で、たとえ石豆が数%程度混入していても、石豆を含めたすべての丸大豆を十分に吸水させることができるため、醤油、味噌、納豆、煮豆、豆腐等の丸大豆利用食品全般に応用可能な極めて実用的な方法である。 - 特許庁

例文

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

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