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butter?を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 761



例文

This chocolate preparation is obtained by mixing a cocoa butter substrate fat with cocoa powder, a sweetener, an emulsifier, and a medicine, has cacao flavor and a sweet taste, and uses the fatty solid or semi-fatty base material.例文帳に追加

ココアバター代替油脂と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物を混合して得た、カカオ風味と甘味を有する油脂性の固形または半固形基剤を用いたチョコレート剤。 - 特許庁

To provide a technique for producing a frozen dessert made of powder milk and butter as main dairy raw materials, containing milk fat and nonfat milk solids, and having less heating odor than a conventional frozen dessert made of similar dairy raw materials.例文帳に追加

粉乳やバターを主乳原料とする、乳脂肪分及び無脂乳固形分を含む冷菓の製造において、従来の同様の乳原料からなる冷菓に比べて加熱臭が低減された冷菓を製造する技術を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert containing a large amount of cacao butter and producible even by a production facility having low cooling capacity and to provide a method for producing the frozen dessert.例文帳に追加

冷却能力の低い製造設備であっても製造が可能な、カカオバターを多量に含む冷菓を提供すること、およびこのような冷菓の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The primary fermentation of the dough obtained by adding oils and fats (margarine, butter), yeast, liquid eggs and water to the flour mixture and kneading, is carried out under a proper fermenting temperature.例文帳に追加

さらにこうして製造される混合粉体に対して油脂(マーガリン、バター)、イースト、液卵を加え、さらに水を加えて混練し、生地を生成した後、これを適度な発酵温の下、一次発酵を行う。 - 特許庁

例文

This honey sheet-like food is obtained by heating and kneading honey as the main body, with agar, margarine, rice flour and butter, and molding the product followed by bringing to slices or fragments.例文帳に追加

蜂蜜を主体として寒天、マーガリン、米粉、バターなどを加熱混和した後、成型したものをスライスもしくは砕片状にした蜂蜜シート状食品。 - 特許庁


例文

Inclusion of the tocopherol and the polyphenol-based antioxidant (rutin and/or bayberry) in the plastic oil-and-fat composition allows to extend the expiration date of the bakery food product without spoiling butter flavor and obtain the light-exposure resistant product.例文帳に追加

可塑性油脂組成物中にトコフェロール、ポリフェノール系抗酸化剤(ルチン及び/又はヤマモモ)を含有するベーカリー食品にバター風味を損ねることなく賞味期限が延長でき、曝光耐性のある製品が得られる。 - 特許庁

The method for producing the seasoned food comprises penetrating heated melted butter into the inside of crushed onion, and mixing weak flour with the product followed by drying.例文帳に追加

この調味食品は、破砕した玉葱の内部に加熱溶融したバターを浸透させた後に、薄力粉を混入し、その後、乾燥させることにより製造することにした。 - 特許庁

A heating source such as a toaster is interrupted from sliced bread by the sheet for patterned toasting to provide toast browned in an optional pattern, and butter, jam or the like is spread on the optional pattern.例文帳に追加

トースター等の加熱源と食パンの間を食パン模様やきシートで遮断して、任意模様の焦げ目がついたトーストを供することで、任意模様にバター、ジャム等を塗り、乗せることで、楽しみながらトースト料理ができる。 - 特許庁

The agent enhances milk fat feeling, body feeling and body taste by including 12-methyltridecanal at a concentration of 1 ppt-100 ppm in dairy products such as butter, cheese and cow milk.例文帳に追加

12−メチルトリデカナールをバター、チーズ、牛乳などの乳製品等に1ppt〜100ppmの濃度で含有させ、乳脂肪感、ボディー感、コク味などを増強する。 - 特許庁

例文

To provide non-tempering type hard butter excellent in storage stability, meltability in the mouth, foaming property and luster without consideration of the content of trans-unsaturated fatty acid or flavor deterioration derived from lauric acid.例文帳に追加

非テンパリング型のハードバターとして、トランス型不飽和脂肪酸の含有やラウリン酸に由来する風味低下を気にすることなく、保存安定性、口溶け感、起泡性及び光沢に優れたハードバターを提供する。 - 特許庁

例文

To obtain a foam-containing water-in-oil emulsified oil and fat composition having excellent foaming properties, a small specific gravity, excellent flavor and melting feeling in the mouth and suitable for butter cream.例文帳に追加

起泡性が良好で比重が小さく、かつ良好な風味、口溶け感などを有し、バタークリーム用として好適な気泡含有油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a nontempered type hard butter composition, superior in melt-in-the mouth sensation, and having high compatibility with cacao fat, and to provide chocolate having snap properties, despite its having soft taste and being suppressed in flavor deterioration.例文帳に追加

口溶けが良好で、且つ、カカオ脂との相溶性が高いノーテンパー型ハードバター組成物を提供すること、及び、口当たりがソフトでありながらスナップ性が良好で、風味劣化が抑えられたチョコレート類を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing low-caloric milk liquor from raw milk using equipment of necessity minimum and through enabling fat to be extracted as butter from the process.例文帳に追加

生乳から最小限の施設設備で乳酒を製造できるようにするとともに、製造過程において、バターとして脂肪を取出すことができるようにして低カロリーの乳酒を製造できるようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing hard butter fitting in current preference to softened chocolate, and having excellent bloom resistant properties, snapping properties and cooling meltability in the mouth.例文帳に追加

近年のチョコレートのソフト化嗜好に適合し、かつ優れた耐ブルーム性、スナップ性、冷感のある口溶けを有するハードバターの製造法を提供することにある。 - 特許庁

The chocolate supplemented with vitamins A and B1 is obtained by adding butter, cod-liver oil, egg yolk, drip rice bran liquid, vitamin A and vitamin B1 to chocolate so as to make a nutritious food through which vitamin A and vitamin B1 can be most readily taken.例文帳に追加

バター、肝油、卵黄、ドリップ米糠液、ビタミンA、ビタミンB1をチョコレートに添加して、最も手軽にビタミンA、ビタミンB1の摂れる栄養食品に化すことにした。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition for butter cream having good shape retention regardless of a low-trans acid content, not spoiling meltability in the mouth and flavor, and suppressed in deterioration of oil and fat crystal with age.例文帳に追加

本発明は、低トランス酸にもかかわらず保型性が良好で、口溶けや風味を損なわず、且つ油脂結晶の経時変化を抑えたバタークリーム用油脂組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a preparation process of low-calorie cakes for which not, processed oils and fats such as salad oil, butter and the like but natural materials are used when preparing chiffon cakes and pound cakes.例文帳に追加

シフォンケーキ及びパウンドケーキの製造に際し、サラダ油やバター等の加工油脂類を使用しないで、自然素材を用いた低カロリーの洋菓子の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide granular butter whose granules are not adhered or coagulated each other even at the ordinary temperature or at the distribution temperature, and has good thermal meltability and good flavor.例文帳に追加

常温又は流通温度でも、粒状バター同士が付着、凝集することなく、加熱溶解性が良好で、かつ風味が良好な粒状バターの提供。 - 特許庁

Margarine is used as a binder for joining the crumb pieces in place of using conventional melted butter and, accordingly, the cookie crumb dough can be prepared on an industrial scale by using these multiple raw materials.例文帳に追加

また、これらのクラムをつなぎ合わせるために通常では溶かしバターを用いていたが、本発明ではマーガリンを用いることにより、これらの複数の原料を用いて工業的に製造することを可能としている。 - 特許庁

To provide a plant stalk skin peeling device automatically peeling the surface skin of the stalks of plants such as Plygonum cuspidatum or butter bur with a minimum of man power.例文帳に追加

イタドリやフキなど植物の茎を食材として提供する際、その茎の表皮を剥ぎ取る必要があるが、これをなるだけ人手に頼ることなく機械的に処理できる装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method of manufacture which can mass-produce oil and fat composition in stable quality that possesses both characteristic fragrant taste and color tone resembling roast butter.例文帳に追加

ローストバター様の独特の香ばしい風味と色調を合わせ持つ油脂組成物を、安定な品質で大量生産できる製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the frozen dessert includes mixing a raw material liquid which contains oil and fat, and butter milk so as to obtain an emulsified liquid, and freezing the emulsified liquid.例文帳に追加

また、本発明の冷菓の製造方法は、油脂とバターミルクとを含有する原料液を混合して乳化液を得た後、該乳化液をフリージングすることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a butter cream composition having a low relative density, light palate feeling, and favorable meltability in the mouth, excellent in form retainability, and obtained through a simple operation.例文帳に追加

比重が小さくて食感が軽く、且つ口溶けが良好で保型性に優れ、しかも簡単な操作により得られるバタークリーム組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a foaming water-in-oil emulsion for butter cream having good foaming properties, produced using oil and fat largely containing palm oil and a palm-oil processed product conventionally difficult in use.例文帳に追加

従来使用が困難であったパーム油及びパーム油加工品を多量に含んだ油脂を使用して起泡性の良好なバタークリーム用起泡性油中水型乳化物を提供することにある。 - 特許庁

To provide an apparatus for supplying plastic fat such as margarine or butter which has a simple structure and in which the fat is controllably stirred in the apparatus for quantitatively supplying solid fat lump in a uniformly stirred state from a discharge port.例文帳に追加

固体の油脂塊を攪拌し均一な状態で吐出口から定量供給する装置に関し、簡単な構造で油脂の攪拌状態を調節可能としたマーガリンやバター等の可塑性油脂の供給装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing hard butter comprises the following process: mixedly heating Borneo fat and acetone at a weight ratio of 1:3-10; cooling the mixture at 10-15°C to obtain a stearin fraction having iodine value of ≤30.5.例文帳に追加

ボルネオ脂とアセトンを1:3〜10の重量比率で加熱混合し、混合物を10〜15℃に冷却し、沃素価を30.5以下のステアリン画分として採取することを特徴とする。 - 特許庁

A casein digest to be blended in a butter substitute is hydrolyzed in the range of pH 5.2 to 6.2.例文帳に追加

上記課題を解決するため、バター代替物に配合されるカゼイン分解物であって、pH5.2〜6.2の範囲で加水分解されたことを特徴とするカゼイン分解物の構成とした。 - 特許庁

This tank quipped with a scrapper (2) and an impeller (5) is characterized in that the impeller (5) induces a downward current of the cocoa butter-containing mass in the tank.例文帳に追加

スクレーパー(2)およびインペラー(5)が取り付けられたこのタンクは、インペラー(5)がタンク中のココアバター含有塊の下向きの流れを誘起することを特徴とする。 - 特許庁

The brown butter-like emulsified oil and fat composition is such that a water phase W containing malt and/or molasses comprises a W/O_1 emulsified product emulsified/dispersed in an oil phase O_1 of edible oil and fat.例文帳に追加

本発明の焦がしバター様乳化油脂組成物は、モルト及び/又は廃糖蜜を含む水相:Wが、食用油脂の油相:O_1中に乳化分散されているW/O_1型乳化物よりなることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing the laminated swollen food is not that for improving the roll-in fat kneaded into dough and therefore can be applied to the case of adding a fat such as butter to utilize the flavor.例文帳に追加

本発明の層状膨化食品の方法は、生地に練り込むロールイン油脂を改善する方法ではないため、バターなどの油脂を添加してその風味を生かしたいような場合にも適用することができる。 - 特許庁

The tank allows for tempering cocoa butter-containing mass in a single step wherein the temperature is decreased from an initial temperature of 53-57°C to a final temperature of 30-34°C.例文帳に追加

タンクは、53℃から57℃の初期温度から30℃から34℃の最終温度まで下降させる単一工程においてココアバター含有塊をテンパリングすることを可能にする。 - 特許庁

To provide a reading apparatus including a reading means for reading out an image from an original set on an original table and an original cover arranged with a sheet and a butter member and capable of facilitating opening and closing operations of the original cover.例文帳に追加

原稿台に載置された原稿から画像を読み取る読取手段と、シート及び緩衝材が配設された原稿カバーと、を有する読取装置に関し、原稿カバーの開閉動作を容易に行い得る読取装置を提供する。 - 特許庁

Cutting parts 5 whereby a container main body 1 is cut in the form of rings from the front end of the container main body 1 are formed in a number of equally spaced steps and the container main body 1 is cut from the front end to expose the butter B contained.例文帳に追加

容器本体(1)の先端側から容器本体(1)をリング状に切断する切り取り部(5)を等間隔に多数段形成し、容器本体(1)を先端側から順次切断することによって、収容されたバターBを露出させる。 - 特許庁

The concrete is poured into a form in a state to place the through-hole member 10 in a predetermined position in the form, and the concrete is solidified to mold the butter stop block 20.例文帳に追加

型枠内の所定位置に貫通孔部材10を配置した状態で型枠内にコンクリートを流し込み、コンクリートを固化させて車止めブロック20を作成する。 - 特許庁

When being put away into the butter case, only the blade part goes into the case, and the handle part can be folded and placed on the lid of the case.例文帳に追加

ナイフをヘラと柄の間で折れ曲がるような構造にし、ヘラの部分だけがケースの中に入り、ナイフの柄を折り曲げてふたの上に乗せるようにすることにより解決した。 - 特許庁

Main image data inputted to the butter A111 is decoded by a main image decoding means 113 and, then the number of its scanning lines is changed by a scanning line changing means A115 to be of new frame structure.例文帳に追加

バッファA111に入力された主映像データは主映像復号化手段113で復号化された後、走査線変換手段A115で走査線変換を施されてフレーム構造に変換される。 - 特許庁

The bivalve frozen food product is obtained by adding either edible oil and fat (e.g. butter) or alcohol (e.g. refined Sake), or both of them to sand-removed and washed bivalves, charging the mixture in an airtight container, heating the container followed by cooling and freezing the resultant container.例文帳に追加

砂抜き洗浄した二枚貝に食用油脂類(たとえばバター)と酒類(たとえば清酒)のいずれかまたは両方を加えて密閉容器に封入し、これを加熱し、冷却、冷凍して冷凍食品とする。 - 特許庁

When the bandwidth required for data transmission cannot be reserved, a CPU23 of the image transfer apparatus 10 eliminates transfer data stored in a transfer butter 21 in the unit of GOP.例文帳に追加

データ送信に必要な帯域幅が確保できない際、画像転送装置10のCPU23は転送バッファ21に蓄積された転送データをGOP単位に削除する。 - 特許庁

To provide a method for producing a western-style sauce, capable of producing the highly qualified sauce in a short time, even when the western- style sauce is industrially produced through whipped butter (beurre monte).例文帳に追加

バターモンテにより洋風ソースを工業的に製造する際にも、短時間で高品質な洋風ソースを得ることができる製造方法を提供すること。 - 特許庁

This structure of the spoon with the clip attached to the handle comprises the clip attached to the part of the handle of the spoon, a fork or a butter knife for clipping and fixing it to a part of the edge of the tableware.例文帳に追加

スプーンやフォークやバターナイフの柄の部分に食器の縁の部分を挟み込み、それを固定させるために取り付けたクリップから成る、柄の部分にクリップが付いたスプーンなどの構造。 - 特許庁

The butter B left behind at the rear end beyond the rear cut part 5 is exposed by an appropriate amount from the front end by moving a pushing piece toward the front end by means of a finger passed through a through hole 3 in a bottom lid 1b.例文帳に追加

最も基端側の切り取り部(5)より基端側に残されたバターBは、底蓋(1b)の挿通孔(3)を挿通させた指で、押出片(4)を先端側に移動させることによって、先端側から適量露出させる。 - 特許庁

The butter knife 3, whose tip is thinned down to match with the bottom surface of the container, is integrally manufactured with a container proper 1 and provided with a locking part 2a in an inner face of the lid 2.例文帳に追加

先端形状を容器内底面に合せ刃部を薄くしたバターナイフ3を本体1と一体に製造し、蓋2の内面に係止部2aを設ける。 - 特許庁

To obtain a dairy product flavor having a flavor intensity of, e.g. several tens of times the original flavor of a milk or a milk processed product, having excellent heat resistance and persistence and an enriched top aroma such as a milk, a butter, a cheese, a cream or a fermented milk.例文帳に追加

乳または乳加工品の元の香味の、例えば、数十倍のフレーバー強度を有し、耐熱性、持続性に優れ、且つトップアロマの強化されたミルク、バター、チーズ、クリーム、発酵乳等の乳製品フレーバーを提供する。 - 特許庁

To obtain a new butter-like matter easy to be produced without the need of complicated production processes, preservable at30°C and having low calorie and excellent physiological function, and to provide a method for producing the matter.例文帳に追加

複雑な製造工程を必要とせずに容易に作ることができ、しかも30℃以下での保存が可能であり、更に低カロリーで、優れた生理機能性を有する新規なバター状物質及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide hard type bread crumb not containing not only a quality-improving agent such as yeast food, but also an emulsifier, fats and oils (shortening or the like), butter, and powdered skim milk, and to provide a meat processed product using the bread crumb.例文帳に追加

イーストフードなどの品質改良剤をはじめとして、乳化剤、油脂(ショートニングなど)、バター、脱脂粉乳を含まないハードタイプパン粉と、該パン粉を用いた畜肉加工品の提供。 - 特許庁

A mounting plate of the side marker lamp and a support plate of the working device are interconnected by holding one of the plates with a butter material, and vibration or impulse transferred from the working device to the side marker lamp is perfectly buffered.例文帳に追加

車幅灯の取付プレートと作業装置の支持プレートとの連結を、いずれか一方のプレートを緩衝部材によって挟持して連結し、作業装置から車幅灯に伝わる振動、衝撃を完全に緩衝させるようにする。 - 特許庁

The apparatus comprises: an analog/digital signal converter 1; a CPU 2; a digital signal processor 3; a ROM 5; a digital/analog signal converter 4; a filter/butter 6; a power amplifier 7; a speaker 8; and a voice box 9.例文帳に追加

アナログ/デジタル信号コンバータ(1)と、CPU(2)と、デジタル信号プロセッサー(3)と、ロム(5)と、デジタル/アナログ信号コンバータ(4)と、フィルター/バッファー(6)と、パワーアンプ(7)と、スピーカー(8)と音声ボックス(9)とからなる。 - 特許庁

The butter particle sieving filter is made of a plate material having a plurality of holes bored and the diameter of each hole is expanded from the flow-in side toward the flow-out side.例文帳に追加

複数の孔が穿設されている板状部材からなり、前記孔の径が流入側から流出側に向けて拡径しているバター粒篩い分け用フィルタ。 - 特許庁

Hah, I frightened you, then. I had been to the fair and bought a butter-churn, and when I saw you, I got into it, and rolled down the hill. 例文帳に追加

「ハハハ、ぼくはきみが恐かったんだよ。お祭りに行って、バター缶を買ったんだ。そのあと、きみの姿が見えたんで、バター缶の中に入って、転がっていったんだよ。」 - Joseph Jacobs『三匹の子ぶたのお話』

例文

"It seems a shame," the Walrus said,"To play them such a trick, After we've brought them out so far, And made them trot so quick!" The Carpenter said nothing but"The butter's spread too thick!" 例文帳に追加

『こんなペテンをするなんてこれはなんとも恥ずかしい』とセイウチ。『こんな遠くに連れ出してあんなに急いで歩かせて!』大工の答はただ一言『バターを厚く塗りすぎた!』 - LEWIS CARROLL『鏡の国のアリス』

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この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”Through the Looking Glass: And What Alice Found There”

邦題:『鏡の国のアリス』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

(C) 2000 山形浩生
プロジェクト杉田玄白正式参加作品。
本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者に一切断ることなく、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。
  
原題:”The Story of the Three Little Pigs”

邦題:『三匹の子ぶたのお話』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

原作:The Story of the Three Little Pigs
原作者:Joseph Jacobs(1854-1916)
SOGO_e-text_library責任編集。Copyright(C)2002 by SOGO_e-text_library
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れる。プロジェクト杉田玄白正式参加(予定)テキスト。
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代表:sogo(sogo@e-freetext.net)
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