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butter?を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 761



例文

he kept shifting from one foot to the other, looking uneasily at the Queen, and in his confusion he bit a large piece out of his teacup instead of the bread-and-butter. 例文帳に追加

あいかわらずもじもじしながら、おどおどと女王さまのほうを見て、混乱しすぎてバターパンのかわりにお茶わんのほうをかじってしまいました。 - Lewis Carroll『不思議の国のアリス』

that Peter did not seem to know that this was rather an odd way of getting your bread and butter, nor even that there are other ways. 例文帳に追加

つまりピーターがこんな風にして食べ物を手に入れるのがかなりおかしな方法だってことを、いいえそもそも他に方法があることすら知らないんじゃないか、ということに気づいていたのでした。 - James Matthew Barrie『ピーターパンとウェンディ』

The method for producing a frozen dessert containing cocoa butter contains a step to prepare an ice mix containing cocoa butter, a phosphate, a sucrose fatty acid ester and a sorbitan fatty acid ester; a step to filter, homogenize, sterilize and cool the ice mix to obtain an aging mix; and a step to age the aging mix at 0-10°C, wherein the phosphate is a metaphosphate or a polyphosphate.例文帳に追加

カカオバターを含む冷菓の製造方法であって、該方法が、以下の工程:カカオバター、リン酸塩、ショ糖脂肪酸エステルおよびソルビタン脂肪酸エステルを含むアイスミックスを得る工程;該アイスミックスを濾過し、均質化し、殺菌および冷却してエージングミックスを得る工程;および該エージングミックスを0℃〜10℃でエージングする工程を包含し、該リン酸塩が、メタリン酸塩またはポリリン酸塩である、製造方法。 - 特許庁

Differences between non-rolled type tamagoyaki and omelettes include: whether the egg is browned or not; butter is sometimes used to cook omelettes, but not with tamagoyaki; and while milk, cream, chopped bacon, or chopped sausage are sometimes added to omelettes, they are not added to tamagoyaki. 例文帳に追加

また、単に薄く延ばしただけの卵焼きとオムレツの相違点は、焦げ目の有無のほか、オムレツには牛乳やバターを入れることが多く、クリーム(食品)やベーコン、ソーセージなどを混ぜることがあるのが卵焼きとの大きな違いである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In the "Nagasaki Meisho Zue" (Encyclopedia of Nagasaki scenic beauty) book of 1818 - 1829, there were some menus recorded which included meat dishes such as beef, pork and duck, ham, fish cooked in butter, Dutch sponge cake and coffee; but most guests of Japanese officials took them back home without eating them on the spot. 例文帳に追加

文政年間(1818年-1829年)の『長崎名勝図絵』では献立が記されており、牛肉・豚肉・アヒルなどの肉料理やハム、魚のバター煮、カステラ、コーヒーなどが饗されていたようだが、招かれた日本の役人はほとんど手をつけずに持ち帰ったともいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

The butter mixture for the frozen Tempura includes: one or more saccharide selected from sorbitol, maltitol, oligotose and xylitol; water solble protein; and one or more protein materials selected from flower containing11 mass% of protein.例文帳に追加

ソルビトール、マルチトール、オリゴトース、及びキシリトールから選択されるいずれか1種類以上の糖類と;水溶性蛋白質、及び蛋白質を11質量%以上含む小麦粉から選択されるいずれか1種類以上の蛋白素材とを含有することを特徴とする冷凍天ぷら用バッターミックス。 - 特許庁

To provide a crystallization accelerator accelerating fat crystallization in a short time during a production step of a product of margarine, shortening, chocolate, or hard butter to be used for confectionery production or bread production.例文帳に追加

製菓、製パンに用いられる、マーガリン、ショートニング、あるいはチョコレート類やハードバター製品の製造工程中の短時間において油脂の結晶化を促進することができる結晶化促進剤を提供することを課題とするものである。 - 特許庁

The foaming water-in-oil emulsion for butter cream excellent in foaming properties, is produced by adding polysorbate as an emulsifier to oil and fat obtained by adding90 wt.% of palm oil and processed oil and fat derived from the palm.例文帳に追加

パーム油及びパーム由来の加工油脂を油脂中90重量%以上配合した油脂に乳化剤としてポリソルベートを使用することにより起泡性の良好なバタークリーム用起泡性油中水型乳化物を得ることができた。 - 特許庁

The ink composition for an oily ball-point pen at least contains a coloring material, an organic solvent, one or more kinds of resins selected from ethyl cellulose, nitrocellulose, cellulose acetate, cellulose acetate butyrate and cellulose acetate propionate and soluble in the organic solvent and Astrocaryum murumuru butter.例文帳に追加

着色材と、有機溶剤と、エチルセルロース、ニトロセルロース、セルロースアセテート、セルロースアセテートブチレートおよびセルロースアセテートプロピオネートから選ばれる一種以上の該有機溶剤に可溶な樹脂と、アストロカリウムムルムル脂とを少なくとも含有する油性ボールペン用インキ組成物。 - 特許庁

例文

To provide a method for manufacturing oil and fat with a chocolate flavor which has an effect of giving a natural chocolate flavor to a chocolate-like food that contains cacao mass or cocoa butter in a small amount, and to provide the chocolate-like food with the excellent chocolate flavor.例文帳に追加

カカオマスやココアバター配合量の少ないチョコレート様食品に対し、自然なチョコレート風味を付与する効果を有するチョコレート風味油脂の製造方法及びそれを利用したチョコレート風味に優れたチョコレート様食品を提供する。 - 特許庁

例文

This product which has creamy teeth sensation is obtained by kneading saccharide and starch together with steamed fish paste dough, fusing the kneaded product with egg, dairy products (natural cheese, butter, yoghurt, raw cream, or the like), and molding the product or enclosing ingredient followed by heating.例文帳に追加

蒲鉾生地に糖類、澱粉等と一緒に練り合わせ、卵や乳製品(ナチュラルチーズ、バター、ヨーグルト、生クリーム等)と融合させ、成型または包餡したものを加熱することによって、クリーミーな歯ざわりを持った本品が得られる。 - 特許庁

The timing recovery device for the CAP/QAM MODEM including a equalizer filter, which is resigned to monitor movement of filter coefficients in a memory buffer and to adjust a relative position in the filter coefficients in the memory butter so that the coefficients are placed substantially at the center in the buffer.例文帳に追加

CAP/QAMモデム用のタイミング・リカバリ装置は、メモリ・バッファ内のフィルタ係数の移動をモニタし、係数がバッファ内で実質的に中心に置かれるようにメモリ・バッファ内でのフィルタ係数の相対的位置を調整するように設計された等化器フィルタを含む。 - 特許庁

The method for producing the chocolate having the gloss excellent in appearance and having the rich chocolate flavor and good meltability in mouths is characterized by cooling/solidifying a chocolate dough containing the cacao butter in an amount of ≥8 mass% in a melting state without performing the tempering treatment and adjusting temperature at a freezing temperature.例文帳に追加

カカオ脂を8質量%以上含む融液状態にあるチョコレート生地を、テンパリング処理をしないで冷却固化し、冷凍温度下で調温することにより、外観に優れた光沢を有し、豊かなチョコレート風味と良好な口どけとなるチョコレートを得る。 - 特許庁

There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification.例文帳に追加

植物性油脂を分画する段階;前記の分画された植物性油脂を脂肪酸誘導体と混合し、原料油脂を製造する段階;及び、前記の原料油脂を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油脂。 - 特許庁

The spread has a texture improved by regulating the particle diameters of solid materials of the almond to be 2-4 mm cube, and the surface residual degree on almond butter toasting improved by forming almond powder by mixing almond fine powder with 5-15 wt.% of cornstarch based on the same.例文帳に追加

このスプレッドは、アーモンド固形物の粒径を2乃至4mm角として食感の向上を図るとともに、アーモンドプードルをアーモンド微粉末に対しそのコーンスターチ5〜15重量%を混合してアーモンドバタートースト時の表面残留度を上げたものである。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for manufacturing and packaging an object made of a soft plastic material preferably including several individual portions of a fatty product such as butter or margarine wherein the object is manufactured and packaged in an especially simple form and the individual portions are easily removed when necessary.例文帳に追加

特に簡単な態様で製造され包装され、必要であれば個別の部分の取外しを容易にする、好ましくはバターまたはマーガリンなどの脂肪性生産品の、いくつかの個別の部分を含む軟質の可塑性材料の物体を製造および包装するための方法および装置を提供する。 - 特許庁

To provide a water-in-oil emulsified composition such as butter cream excellent in emulsion stability, having no feeling of strange taste and smell peculiar to an emulsifier, reduced in oiliness and stickiness, having palate feeling with excellent melting feeling in the mouth and given with moderate shape retention.例文帳に追加

本発明は、乳化安定性に優れ、乳化剤特有の異味異臭が感じられず、油っぽさ・べたつきが軽減され、口溶けが良好な食感を有し、適度な保形性が付与されたバタークリームなどの油中水型乳化組成物を提供する。 - 特許庁

The cocoa beverage is obtained by adding 0.50-2.5 mass% of at least two kinds of cocoa powders different in cocoa butter content as the whole of cocoa powder and adding acesulfame potassium, sucralose and erythritol as sweeteners each at a specific ratio, to a raw material of the cocoa beverage.例文帳に追加

ココア飲料の原料に、ココアバター含有量の異なる2種類以上のココアパウダーをココアパウダー全体として0.50〜2.5質量%の含有量で配合し、甘味料としてアセスルファムカリウム、スクラロース、及びエリスリトールを、それぞれ特定の割合で配合する。 - 特許庁

This raw chocolate-like composition includes 40-70 wt.% of 5-25 wt.% linear polyhydric alcohol-containing glucide of equal to or less than disaccharide, 5-25 wt.% hard butter, and 8-18 wt.% water, and has moisture activity of <0.600.例文帳に追加

直鎖状多価アルコールの含量が5〜25重量%である二糖類以下の糖質を40〜70重量%、ハードバターを5〜25重量%及び水分を8〜18重量%含有し、水分活性が0.600未満であることを特徴とする生チョコレート様組成物により上記課題が解決される。 - 特許庁

To provide a method of producing fried chicken using a drum stick portion of chicken in which a simple preparation reduces the heat cooking time even though the drum stick portion is thick, butter is easily attached, and delicious fried chicken is obtained.例文帳に追加

簡単な下処理で、肉の厚みがあるドラムスティック部位でも、加熱調理時間を短縮でき、かつ衣付きが良く、美味なフライドチキンが得られる、鶏肉のドラムスティック部位を用いたフライドチキンの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a fat and oil which has sharp melting properties (meltability in mouth), has satisfactory compatibility with cacao fat, has a low content of trans-fatty acid and can be used as a non-tempered hard butter of non-lauric acid type, and to provide a method of producing the fat and oil.例文帳に追加

融解性状(口溶け)がシャープであり、カカオ脂との相溶性が良好で、かつトランス脂肪酸が低含量であり、非ラウリン酸型であるノーテンパー型ハードバターとして使用できる油脂及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The heat-resistant air-containing chocolate contains 45-70 wt.% of glucides of di-saccharide or below, 10-30 wt.% of hard butter and ≤3 wt.% of water, and has the shape-keeping properties under the temperature condition of 80°C, and 0.10-0.30 of the specific gravity.例文帳に追加

二糖類以下の糖質を45〜70重量%、ハードバターを10〜30重量%含有し、水分含有量が3重量%以下であり、80℃の温度条件下で保型性を有し、比重が0.10〜0.30であることを特徴とする耐熱性含気チョコレート。 - 特許庁

The butter knife is constituted so that a scraping part (1) has a blade part (3) formed so that the tip end part is formed in a projected hemi-circular shape and tilted to form an upward scraping angle (4) , an edge (5) depending on the purpose of use is formed on the outer edge end surface of the blade part (3).例文帳に追加

へら部分(1)に、その先端部を凸半円状に形成し、上方へすくい角(4)を形成するよう傾斜させた刃部分(3)を設け、刃部分(3)の外縁端面に、用途に応じ刃先(5)を形成したことを特徴とするバターナイフ。 - 特許庁

The objective Tsukudani is produced by frying chicken bone with butter, continuing the frying after the addition of sugar, adding water thereto boiling the mixture adding blanched Wakame, adding broth of dried bonito, boiling down the mixture, turning off the fire when the broth becomes invisible, removing the chicken bone and slowly and spontaneously cooling the remaining content.例文帳に追加

鶏がらをバターで炒め、砂糖を加えさらに炒め、次いで水を加えて煮佛し、その中に予め湯通しをしたわかめを入れ、かつおだしつゆを加えて煮つめ、汁が無くなった状態で火を止めて鶏がらを取り除き、残余の内容物を徐々に自然冷却させる方法。 - 特許庁

This hair cosmetic comprises a glycerol-based compound selected from (i) (poly)glycerol, (ii) a fatty acid ester of the (poly)glycerol and (iii) an alkylene oxide adduct to the (poly)glycerol and a shea butter having ≥2 wt.% content of an unsaponified substance and ≥20°C melting point.例文帳に追加

(i)(ポリ)グリセリン、(ii)(ポリ)グリセリンの脂肪酸エステル、及び(iii)(ポリ)グリセリンのアルキルレンオキサイド付加物の中から選ばれるグリセリン系化合物と、不ケン化物含有量が2重量%以上で融点が20℃以上であるシア脂を含有することを特徴とする毛髪化粧料。 - 特許庁

The water-in-oil emulsified oil-and-fat composition contains 0.05-0.3 wt.% of a butter-originated oil-soluble component and 0.05-0.3 wt.% of a whey-originated water-soluble component in its total amount to make the bakery food.例文帳に追加

油中水型乳化油脂組成物全体中、バター由来の油溶性成分を0.05〜0.3重量%、ホエー由来の水溶性成分を0.05〜0.3重量%含有することを特徴とする油中水型乳化油脂組成物を用いて、ベーカリー食品を作製すること。 - 特許庁

A preparation process of low-calorie cakes is provided for which not processed oils and fats such as salad oil or butter and additives such as baking powders at all but specific fruits are used as alternatives such that the calorie can be decreased approximately in 30% in comparison with conventional cakes.例文帳に追加

サラダ油やバター等の加工油脂類及びベーキングパウダー等の添加剤を一切使用せず、その代替として特定の果実を用いる事により、従来のケーキに比べカロリーは30%相当減少できる低カロリー洋菓子の製造法を提供するものである。 - 特許庁

The cosmetic may contain bubbles and comprises at least one kind of fucoidan, stock of black soybean, essence of Artemisia princeps, essence of green tea, essence of peach leaf, milk, essence of Acorus calamus, essence of black tea, cacao butter, ginger, Guinea pepper, essence of persimmon leaf, collagen peptide, herb, perfume, etc., besides the components (1)-(3).例文帳に追加

なお、化粧料は気泡を含んでいてもよく、(1)から(3)の成分に加えて、フコイダン、クロマメの煮汁、ヨモギエキス、緑茶エキス、桃の葉エキス、牛乳、ショウブエキス、紅茶エキス、カカオ脂、生姜、とうがらし、柿の葉エキス、コラーゲンペプチド、ハーブ、香料等を含んでいてもよい。 - 特許庁

To obtain a seasoning capable of imparting a mellow flavor of a soy sauce to an emulsified food such as a butter and variously usable for a spread stable for a long period without separating the emulsified food and the soy sauce or for seasoning, etc., at the time of cooking.例文帳に追加

バターなどの乳化食品に醤油の芳醇な香味を付与し、しかも乳化食品と醤油が分離しない長期間安定なスプレッド用又は調理の際の味付け用など多様に使用することができる調味料を提供する。 - 特許庁

The external application agent having an excellent instantaneous effect and sustainability of the effect is obtained by including 15-50 wt.% of an extract of cat's claw (Uncaria tomentosa of family Rubiaceae) and shea butter for achieving the purpose.例文帳に追加

上記目的を達成するため、キャッツクロー(Rubiaceae Uncaria)の抽出物を15wt%〜50wt%と、シアバターとを含むことを特徴とする外用塗布剤を採用し、即効性や効果の持続性に優れた外用塗布剤を提供可能とした。 - 特許庁

The butter cream composition is obtained by kneading 20-50 wt.% of sweetened whipped cream substantially free of fat globules each having a particle diameter of ≥1μm, or whipped cream containing10 count % of fat globules each having a particle diameter of ≤0.1 μm.例文帳に追加

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しない加糖ホイップ済みクリームまたは粒子径が0.1μm以下の脂肪球粒子が10個数%以上存在する加糖ホイップ済みクリームを20〜50重量%練り込んだバタークリーム組成物。 - 特許庁

In this butter beater, a fixed scoop part 3 is doubled, and the grip part is provided with the clip 2, whereby a turning scoop part 4 is caused to make turning motion by the action of a spring so that material can be held between the scoop parts not to drop.例文帳に追加

バタービーターの固定すくい部3にもう一枚重ね二枚重ねにして柄部1にクリップ2を設けたことによってバネの働きで回動すくい部4が回動運動するため材料を挟み込むようにして落下しないように使用出来るバタービーターである。 - 特許庁

To provide a method for producing a powdered milk having a completely new caramel taste by carrying out Maillard reaction of milk protein in cow's milk, condensed milk or butter with a vegetable oil-and-fat, a sugar, etc., and provide a completely new food having unique taste and flavor and produced by adding the powdered milk having the caramel taste.例文帳に追加

牛乳や練乳及びバター中の乳蛋白と植物性油脂及び糖類等でメイラード反応を起こさせた全く新規なキャラメル風味の粉乳の製造方法及びこのキャラメル風味の粉乳を混合添加してなる全く新規で斬新な風味の食品を得る。 - 特許庁

To provide an inhibitor for inhibiting deterioration in the palate feeling of chocolate inhibiting crystalline transition of cacao butter contained in the chocolate from a β-V type to a β-VI type, and deterioration in meltability in the mouth corresponding to the crystalline transition; and to provide a method for inhibiting deterioration in palate feeling of the chocolate by using the inhibitor for inhibiting deterioration in palate feeling of chocolate.例文帳に追加

チョコレートに含まれるカカオバターのβ-V型からβ-VI型への結晶転移と、それに伴う口溶け悪化を抑制するチョコレートの食感劣化抑制剤、及び該チョコレートの食感劣化抑制剤を用いたチョコレートの食感劣化抑制方法を提供する。 - 特許庁

The product is obtained by adding saccharides, egg and dairy products (such as natural cheese, butter, yoghurt or fresh cream) to fish paste dough, molding the mixture dough or enveloping filling with the mixture dough, and cooking the resultant dough so that the dairy products are mixed into the dough without causing separation, and make the dough have creamy palatability to the teeth.例文帳に追加

蒲鉾生地に糖類、卵や乳製品(ナチュラルチーズ、バター、ヨーグルト、生クリーム等)を加え、成型または包餡したものを加熱することによって乳製品が分離することなく融合し、クリーミーな歯ざわりを持った蒲鉾をつくる。 - 特許庁

This method for producing the fruit chocolate mass comprises mixing a fruit paste liquid 2 produced by heating raw fruit flesh and juice with shredded raw material chocolate 1 followed by stirring, adding butter 3 to the mixture followed by stirring, and standing the stirred mixture 4 in temperature atmosphere of above 10°C and below 20°C for 10-24 h to harden.例文帳に追加

生の果肉、果汁を加熱して生成した果実ペースト液2を、細断された原料チョコレート1に混合して攪拌し、さらにバター3を付加して攪拌した後、攪拌した混合物4を、10℃より高く20℃より低い温度雰囲気中で10〜24時間静置させて、硬化させる。 - 特許庁

To obtain a sheet-like sliced or fragment-like food by adding honey and 0.1-10 pts.wt. of at least one kind of material selected from agar, gelatin, butter, margarine, and rice flour based on 100 pts.wt. of honey followed by making the honey pasty, and heating and cooling the product followed by molding and solidifying.例文帳に追加

蜂蜜、および寒天、ゼラチン、バター、マーガリン、米粉、から選ばれる1種以上の物質を、蜂蜜100重量部に対して、それぞれ0.1〜10重量部添加し蜂蜜をペースト状とし、更に加熱冷却し成形固化した後、シート状にスライスもしくは砕片状にした食品。 - 特許庁

To provide a method by which the 1,3-specific ester-exchange reaction of an oil and fat is carried out efficiently and economically in a short time, and a desired oil and fat in a triacylglyceride composition, usable as a substitutable fat of cacao butter can be obtained in an industrial scale.例文帳に追加

油脂の1,3−特異的なエステル交換反応を短時間で効率的且つ経済的に行い、カカオバター代用脂として使用できる所望のトリアシルグリセリド組成の油脂を工業的規模で得る方法を提供すること。 - 特許庁

This noodle is obtained by following steps; strong flour and soft flour are mixed as main raw materials, a liquid cheese added butter and whipped cream is mixed thereinto and kneaded, the resultant is extended to a noodle strip and the noodle strip is cut up into noodle threads.例文帳に追加

強力粉と薄力粉とを混合した小麦粉を主原料とし、これにバター及び生クリームを加えた液体チーズを混入して練り上げたものを板状に延ばして麺帯とし、これを細く切断して麺線状に形成したものである。 - 特許庁

The chocolate is characterized in that the content of cocoa butter is 55 to 95 mass%; the content of palm medium melting point fraction is 1 to 44 mass%; the content of laurin-based oil and fat is 0.2 to 15 mass% in the oil content of the chocolate and the softening point is 31°C or higher.例文帳に追加

チョコレートの油分中、ココアバターの含有量が55〜95質量%、パーム中融点画分の含有量が1〜44質量%、ラウリン系油脂の含有量が0.2〜15質量%であり、軟化点が31℃以上であることを特徴とするチョコレート。 - 特許庁

To provide a dry fractionation method of fats and oils which raises the accuracy in fractionation of a high melting point fraction, a medium melting point fraction, and a low melting point fraction to ameliorate the meltability of chocolate in the mouth, particularly as a hard butter product using the medium melting point fraction such as chocolate.例文帳に追加

本発明は油脂を分画して得られる、高融点画分、中融点画分、低融点画分の分画精度を高めることで、特に中融点画分を使用したチョコレート等のハードバター製品として、チョコレートの口溶けを良好にする油脂の乾式分画法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain fats and oils with improved creaming properties usable as substitute fats and oils for a hardened fish oil, to obtain a plastic fat and oil composition excellent in creaming properties using the fats and oils, and further to provide butter cream and baked confectionery with improved fatty and/or oily texture and improved melting properties in the mouth.例文帳に追加

魚硬化油の代替油脂として使用可能であるクリーミング性改良油脂、及び該油脂を使用した、クリーミング性に優れた可塑性油脂組成物、更には油性感及び口溶けの改良されたバタークリームや焼菓子を提供すること。 - 特許庁

In addition, there was another reason, Japanese had already been used to having oily dishes using much butter and olive oil which were different from plain Japanese dishes as a result of the Westernization of diet, and that they favored tanrei dry sake to drink on the table with those dishes as an alternative to wine in a certain sense. 例文帳に追加

また、かつてのさっぱりとした日本食と異なり、食生活の欧米化が進んでバターやオリーブオイルなどを多用する油っこい料理を日常的に食するようになっていた日本人にとって、それらと食卓で合わせる日本酒として、またある意味で白ワインの代替品として、淡麗辛口が好まれたという理由もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The oil-soluble compound includes essential oils such as orange oil, lemon oil, mint oil and vanilla, alcohols such as menthol, aldehydes such as vanillin, esters such as ethyl hexanoate, sulfur-containing compounds such as dimethyl sulfide, and compound perfumes such as crab flavor, beef flavor, pork flavor, chicken flavor, and butter flavor.例文帳に追加

油溶性化合物としては、例えば、オレンジ油、レモン油、ミント油、バニラのような精油類、メントールのようなアルコール類、バニリンのようなアルデヒド類、エチルヘキサノエートのようなエステル類、ジメチルサルファイドのような含硫化合物、カニフレーバー、ビーフフレーバー、ポークフレーバー、チキンフレーバー、バターフレーバーのような各種調合香料の1種以上を挙げることができる。 - 特許庁

To provide a method for producing seasoning by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with mayonnaise or mayonnaise-like dressing, and to provide a method for producing spread by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with oil and fat solid at normal temperature, such as butter and margarine.例文帳に追加

本発明は、マヨネーズ又はマヨネーズ様ドレッシングに他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合する調味料の製造方法、及びバター若しくはマーガリンのような常温で固体の油脂に他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合するスプレッドの製造方法の提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing chocolate confectionery comprises steaming chocolate dough obtained by mixing 35-45 wt.% of chocolate, 14-24 wt.% of butter, 2-8 wt.% of whole egg, 7-17 wt.% of sugar and 14-24 wt.% of albumen together, into a prescribed shape.例文帳に追加

本発明に係るチョコレート菓子の製造方法は、35〜45重量%のチョコレート、14〜24重量%のバター、2〜8重量%の全卵、7〜17重量%の砂糖、及び、14〜24重量%の卵白を、混ぜ合わせて得られるチョコレート生地を、所定形状に蒸し焼きして得ることを特徴としている。 - 特許庁

To provide water-in-oil food excellent in emulsification stability when using the water-in-oil food for margarine, and butter cream and spread of sandwich/filling/topping of bakery food, rapidly phase inverting from water-in-oil to oil-in-water when containing in the mouth, and excellent in melting feeling in the mouth and oily feeling.例文帳に追加

本発明は、油中水型食品をマーガリンやベーカリー食品のサンド・フィリング・トッピング等のバタークリーム、スプレッド等に用いた際、乳化安定性に優れ、口に含んだときに速やかに油中水型から水中油型に転相し、口溶け、油性感が良好である油中水型食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

The raw chocolate-like composition contains 55-65 wt.% of di- or mono-saccharide, ≥2.5 wt.% of non-fat solid, 10-25 wt.% of hard butter, 10-25 wt.% of sorbitol in the di- or mono-saccharide, and has a water content value of 8-15 wt.% so as to have excellent flavor and palate feeling.例文帳に追加

二糖類以下の糖質を55〜65重量%、無脂乳固形分を2.5重量%以上、ハードバターを10〜25重量%含有し、前記二糖類以下の糖質のうちソルビトールを10〜25重量%含有し、また水分値を8〜15重量%にすることによって、風味・食感に優れた生チョコレート様組成物を得ることができる。 - 特許庁

To provide oil cooked food retaining crispy palate feeling peculiar to oil cooked food even when time passes after cooking with oil, or when reheat treatment is performed after freezing or refrigerating after cooking with oil, and further time passes, to provide oil cooked food butter usable for the oil cooked food, to provide processed food for cooking with oil, and to provide a method for preserving the oil cooked food.例文帳に追加

油ちょう後に時間が経過した場合や、油ちょう後に冷凍又は冷蔵保存した後に再加熱処理をし、さらに時間が経過した場合にも、油ちょう食品特有のサクサクとした食感を維持できる油ちょう食品、該油ちょう食品に用いることのできる油ちょう食品用バッター、及び油ちょう用加工食品、並びに油ちょう食品の保存方法の提供。 - 特許庁

例文

To provide a wrapping sheet for a solid oil and fat component, aluminum-clad paper to be used in wrapping butter in concrete, which does not contain a so-called oil-resistant agent, does not need a complicated process of lamination or the like and is represented by the inexpensive aluminum-laminated paper.例文帳に追加

固形の食用油脂成分の包装用紙に関するものであり、具体的にはバター包装に使用するアルミ貼合紙であり、いわゆる耐油剤を含有することなく、またラミネート加工等施すといった複雑な工程を経ることなく、安価なアルミ貼合紙に代表される油脂成分包装用紙を提供することにある。 - 特許庁

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原題:”Alice's Adventures in Wonderland”

邦題:『不思議の国のアリス』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

(C) 1999 山形浩生
本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。
  
原題:”PETER AND WENDY”

邦題:『ピーターパンとウェンディ』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

(C) 2000 katokt
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