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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > dumplingの意味・解説 > dumplingに関連した英語例文

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dumplingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 284



例文

Those with transparent dough wrapped around red bean paste are called "manju" (dumpling) as manju Japanese cakes, which are popular summer desserts because of their cool appearance, and specialties of Hirama-ji Temple in Kawasaki City, Kanagawa Prefecture, Ikegami-honmon-ji Temple in Ota Ward, Tokyo, and Kameidoten-jinja Shrine in Koto Ward, Tokyo. 例文帳に追加

透明な生地に餡を包んだものは饅頭和菓子としての饅頭と呼ばれ、涼しげな見た目から夏の菓子として人気があり、神奈川県川崎市平間寺と東京都大田区池上本門寺と東京都江東区亀戸天神社の名物でもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This Chinese dumpling is characterized by that an adhesive layer of at least one protein selected from casein, its salt, soybean protein, muscle protein, collagen, gelatin and egg protein each subjected to transglutaminase action is formed between the ingredients and the covering part thereof.例文帳に追加

中具と外皮部との間にトランスグルタミナーゼが作用したカゼイン、その塩類、大豆タンパク質、筋肉タンパク質、コラーゲン、ゼラチンおよび卵タンパク質のうちから選ばれる少くとも1つのタンパク質の接着層が形成せしめられていることを特徴とする中華点心類。 - 特許庁

To provide a rice-cake like foodstuff having novel mouth feel different from that of traditional rice cake or of a rice flour dumpling made from glutinous rice flour and having sufficiently pleasant mouth feel even after a long time of exposure to heating/cooking.例文帳に追加

従来からある餅の食感でもなく、また餅米粉を用いて作る白玉団子の食感でもない、新規な食感を有するとともに、長時間の加熱調理を経ても十分な食感を楽しむことができる餅様食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a development apparatus capable of effectively removing a toner agglomerated to a dumpling form due to electrostatic charge etc., near a layer thickness regulating means within a developing container and forming a high definition image, and an image forming apparatus equipped with the development apparatus.例文帳に追加

現像容器内の層厚規制手段近傍において、帯電等により団子状に塊となったトナーを効果的に除去し、高画質な画像形成ができる現像装置、この現像装置を備えた画像形成装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a Jiaozi (Chinese meat dumpling) hardly allowing each Jiaozi to be displaced from a stored position under transportation, or the like, enabling a large amount thereof to be easily cooked in a short time at once, having good appearance obtained by standing burr at the periphery of the Jiaozi, and providing good texture.例文帳に追加

輸送中などに個々の餃子がトレーの収容位置からずれず、かつ、一度に短時間で大量の調理を簡単に行うことができ、かつ、餃子の周りにバリを立たせて見栄えを良くし、良好な食感が得られる餃子を提供する。 - 特許庁


例文

This apparatus for forming a Chinese meat dumpling is characterized in that the apparatus comprises an outer pastry placing stand, a pressing stand and an outer pastry placing edge pressing lever which are pivoted on the outer pastry stand and a flexible wrapping sheet arranged on the outer pastry placing stand, and the wrapping sheet is provided with plural wrapping pieces which are approximately radially arranged.例文帳に追加

上記課題は、外皮置台と、該外皮置台に枢着された押し台及び外皮耳押杆と、該外皮置台に設置された柔軟包シートよりなり、該包シートは略放射状に配置された複数の包片が設けられていることを特徴とする餃子成型装置によって解決される。 - 特許庁

To provide a package product obtained by packing a dumpling and a rice cake containing a starch raw material and a sugar together with a preservation liquid, which can be stored in a refrigerated or frozen state and keep its original shape, taste and palatability for a long time even after refrigeration followed by thawing.例文帳に追加

澱粉質原料と糖類を含む団子・餅類を保存液と共に包装したパッケージ製品であって、冷蔵・凍結保存可能であり、冷蔵・解凍後も長期間、製造当初の形状・風味・食感を維持可能なものを提供する。 - 特許庁

To provide a method and apparatus, which extremely shortens time to thaw, bake and serve frozen food (unbaked frozen food, especially non-baked frozen chinese meat dumpling) which are refrigerated in the shop front or the back yard of a convenience store, a supermarket or the like.例文帳に追加

ファーストフード、コンビニエンスストアー及びスーパーマーケット等の店頭あるいはバックヤードにおいて、冷凍保存されている調理冷凍食品(未焼成冷凍食品、特に、未焼成冷凍餃子)を解凍し、焼成して提供するのに要する時間を極めて短くする。 - 特許庁

To pick up dumpling skins effectively, which is usually taken one by one separately from the commercially available package in which they are lapped, when making relatively many dumplings without machine production.例文帳に追加

比較的多量ではあるが機械生産に至らない数量の餃子を製造するに際して、市販の餃子の皮は、数枚あるいは数十枚を重ねて包装されていて、一枚づつ分けて取り出して具を包み込み餃子を製造するが、この皮を分ける作業を効率よく行うことのできる手段を得ることである。 - 特許庁

例文

A frying device B is provided with an oil tank 21 to house an edible oil to be heated up to a specified temperature by a heater 22 and a cooker 30 which is mounted on the oil tank 21 to get a specified part of a dumpling C housed inside immersed into the edible oil in the oil tank 21.例文帳に追加

油揚げ機Bは、ヒータ22によって所定の温度に加熱される食用油を収容する油槽21と、この油槽21に組付けられて内部に収容した餃子Cの所定部位を油槽21内の食用油中に浸漬させる調理器具30を備えた構成に特徴がある。 - 特許庁

例文

The pseudo-feces matrix is characterized in that it contains one or more kinds of matrix flours selected from the group consisting of wheat flour, buckwheat flour, rice flour, dumpling flour, bleaching bean jam flour, potato starch, grated sesame seeds, soybean flour, nightingale-colored soybean flour, floury peanut, yam flour, corn starch, and inorganic flours and colorants.例文帳に追加

小麦粉、そば粉、白玉粉、だんご粉、さらしあん粉末、片くり粉、すりごま、きな粉、うぐいすきな粉、粉末ピーナッツ、山芋粉、コーンスターチおよび無機粉末から選択される一種以上の基材粉末および着色剤を含むことを特徴とする擬似便基質。 - 特許庁

To obtain a dried egg white composition suitable for flour products such as noodles, doughs of giaoz (dumpling stuffed with minced pork) and breads, needing no work of dissolving dried egg white with water is advance and having an enhanced effect for improving physical properties of a food even in the case where it is used in powder mixing.例文帳に追加

麺類、餃子の皮、パン等の小麦粉加工品用に適しており、乾燥卵白を予め水で溶解する作業を必要とせず、粉体混合して用いても、食品の物性改良効果をより高めた乾燥卵白組成物を提供する。 - 特許庁

The dumplings 2, 3 and 4 are made easy to eat by moving one by one to the edge of the skewer through moving remaining dumplings to the plastic tube (A) and the plastic tube B with the same body as the plastic plate whenever eating one dumpling.例文帳に追加

プラ管A上に2、3番の団子を、プラ管B上に団子4を載せて、団子を1個食べる毎に残った団子をプラ管A、プラ板と同体のプラ管Bの移動により団子を順次に串先に移動させ、団子2、3、4を食べ易くした。 - 特許庁

To provide a cooker for baking dumpling stuffed with cut octopus (Tako-yaki) with which tasty Tako-yaki with crispy and nice-smelling surface and soft inside can be cooked by uniformly and appropriately heating a filling inside recessed 7 without heating the filling overflowing to a flat part too much.例文帳に追加

凹所7内のタネを均一に且つ適度に加熱すると共に、平坦部6に溢れたタネを過度に加熱することなく、表面は香ばしくて内部は柔らかい、美味しいたこ焼きを作ることのできるたこ焼き器を提供することを目的とする。 - 特許庁

This fish meat-processed food reduced with fishy smell (e.g. fish meat ham, boiled fish paste roll dyed in a pink spiral pattern, boiled fish paste, fish paste dumpling, fish meat sausage, tube-shaped fish paste cake, etc.) is obtained by adding lee white liquor obtained by distilling the sake lees, especially of Shaoxing.例文帳に追加

魚肉加工食品に対して、白酒、特に紹興酒の酒粕を蒸留して得た糟焼を添加することにより、魚臭が低減した魚肉加工食品(例えば、魚肉ハム、ナルト、蒲鉾、つみれ、魚肉ソーセージ、竹輪等)を得ることができる。 - 特許庁

To provide a method of producing a retort food, such as sweet red-bean soup or thick sweet red-bean soup with rice cake or dumpling like ingredients having a smooth and chewy texture, which maintains the firmness and has a good shape retention property even when the food is kept in bouillon or soup for a long time after retort processing in which pressure sterilization is performed at high temperature.例文帳に追加

高温で加圧殺菌を行なうレトルト処理後に汁またはスープ類中に長期間保持しても、煮崩れ等がなく保形性がよく、食感も滑らかで歯応えのある餅様または団子様の具材を含有するお汁粉やぜんざい等のレトルト食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a work execution face lining work block capable of connecting a retaining chain embedded in the work execution area and a lining block in an the work execution site and developing a withholding effect by a chain ring of the retaining chain and storing and conveying by separating the retaining chain or puting it in a dumpling shape to store or convey it.例文帳に追加

施工面内へ埋設される引留鎖と覆工ブロックとを施工現場にて連結でき、引留鎖の鎖輪によって引留効果を発揮せしめ、又引留鎖を分離するか団子状にまとめて備蓄運搬できる施工面覆工ブロックを提供する。 - 特許庁

To provide rice cakes such as a rice cake and a dumpling preservable over a long period while keeping the softness and extensibility of the dough characteristic to the rice cakes and further maintaining the excellent elasticity in contrast with the conventional rice cake which is liable to lose the elasticity with time.例文帳に追加

長期間保存した場合であっても、もち、団子等のもち類に特有のやわらかさ、生地の伸びだけではなく、従来のもち類では維持することが困難であった優れた弾力性を維持することができるもち類を提供すること。 - 特許庁

This method comprises removing head, guts and tails from fish as the raw material, followed by dressing, removing up guts by washing the fish in cold water followed by adding a saccharide such as trehalose as a freezing stabilizer, crushing the dressed fish with a silent cutter into dumpling-like cake, and uniformly mixing the freezing stabilizer with fish meat.例文帳に追加

原材料となる魚から頭、内臓、尾を除去し、ドレスに加工した後、冷水で水洗して内蔵などをきれいに取り除き、トレハロースなどの糖類を冷凍安定剤として加え、サイレントカッターで団子状の塊になるまでドレスを砕き、冷凍安定剤を魚肉と均一に混合する。 - 特許庁

To provide a simple and inexpensive garbage treating device by sufficiently mixing and agitating garbage, a microorganism decomposing material, sawdust, etc., to increase decomposing power and decreasing a part difficult to be decomposed in which the moisture of the garbage rolls in powder to be a dumpling shape.例文帳に追加

生ゴミ・微生物分解材、オガクズ等をよく混合攪拌して分解力を高め、又生ゴミの水分が粉体を巻き込んでダンゴ状になって分解できにくい部分を少なくし、しかも簡単で安価な生ゴミ処理装置を提供する。 - 特許庁

The dough of rice dumpling covered with bean jam is obtained by adding to raw material rice, 0.5-20 wt.% of soybean polysaccharides, or adding in addition 0.5-10 wt.% of trehalose either in a hydration process of steamed rice of raw material rice or a boiling process of boiling rice.例文帳に追加

原料米の蒸し米の加水工程、又は、炊飯する炊飯工程のいずれかに原料米に対して大豆多糖類を0.5〜20重量%添加、あるいは、トレハロースを0.5〜10重量%併せて添加させて得られたおはぎ生地。 - 特許庁

In this floor structure 1, an increasingly placing layer 3 with an appropriate thickness is formed and many dumpling like leveling materials 4 are put on the increasingly placing layer 3, and a large number of floor backing materials 5 are laid over closely on the leveling materials 4.例文帳に追加

床構造1は、コンクリートスラブ2の上面に適宜厚さの増打層3が形成され、該増打層3の上に団子状の不陸調整材4が多数設置され、該不陸調整材4の上に多数の床下地材5が密接に敷き詰められてなる。 - 特許庁

The width of the concordance point is constantly sustained by increasing the large float 2 or a middle sized float 3 when the specific density of the dumpling is large, and if the specific density is small then replacing with the middle sized float 3 or a small sized float 4 to approach to Y.例文帳に追加

ダンゴの比重が重ければ大補助うき2又は中補助うき3をその上に増やし、軽ければ中補助うき3又は小補助うき4に取り替えてY点まで来るように組み合わせることで、なじみ巾も一定に保つことができる。 - 特許庁

To provide a noodle skin which is high in noodle productivity, moldability and cookability, is excellent in texture, and little leaks out a soup from the noodle skin, when wrapping an ingredient with the noodle skin, shaping and then heating the wrapped product; and to provide a syoronpou (small Chinese dumpling) prepared by wrapping an ingredient with the noodle skin, shaping and then heating the product.例文帳に追加

製麺性、成形性及び調理性が高く、食感に優れ、且つ、該麺皮によって中具を包んで成形し、加熱した際にも麺皮外へのスープの漏出が少ない麺皮、並びに該麺皮を用いて具材を包み成形した後、加熱してなる小龍包の提供。 - 特許庁

In China and South Korea, however, they have had a strong belief that 'rice should be eaten in hot' and a persistent image that cold rice such as onigiri is 'for petty people' and 'an inevitable portable meal,' and hardly eaten daily respectively calling 'fan twan' (rice dumpling) in China and 'fist rice' in South Korea. 例文帳に追加

しかし、中国や韓国では「飯はあたたかい状態で食べるもの」という意識が強く、おにぎり等の冷や飯というものに対し「下賤な者が食べる物」「やむを得ない場合の携行食」というイメージが強く根付いており、中国では「"飯糰"」(飯団子の意)、韓国では「こぶし飯」などと呼び、日常的に食べられることはまずなかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To certainly perform cooking, without losing the characteristics of food materials not only cooking rice, but also steamed vegetable, steamed egg custard hotchpotch, steamed bread, steamed sweet potatoes, boiled egg, steamed meat dumpling, pot-sticker, etc., by providing a steam rice cooker and a steam steamer for microwave oven use and making them demonstrate steam functions without giving an influence of electromagnetic wave directly to food materials.例文帳に追加

食材に対し電磁波の影響を直接与えることなくスチーム機能を発揮させることにより、電子レンジ使用のスチーム炊飯器やスチーム蒸し器を提供し、炊飯のみならず、温野菜,茶碗蒸し,蒸しパン,ふかし芋,ゆで卵,焼売,餃子など、その食材の特性を失うことなく確実に調理することを目的とする。 - 特許庁

The food container ensures the food receiving space wide to store food assembled in a mass such as fried rice as well as food to be divided in small portions such as dumpling and side dishes, and simultaneously ensures a sufficient space for allowing steam to flow into the food receiving space, and further achieves the strength sufficient to support the weight of the food with a simple structure.例文帳に追加

本発明の食品用容器は、シューマイや総菜のように小さく分けられた食品に限らずチャーハンのようにひとつにまとまった食品も収納できる広い食品収納スペースを確保しながら、同時に蒸気が食品収納スペースに流入するための十分な空間を確保し、また食品の重量を支えるための十分な強度を簡易な構造にて実現した。 - 特許庁

A reversible heat-responsive galactoxyloglucan produced by partially hydrolyzing a side-chain galactose of a galactoxyloglucan can be added to a starchy raw material to thereby produce the rice cake and dumpling with a slight change in texture during long-term preservation without causing breaking into pieces during cooking or dissolution out even when subjected to retort sterilization (high-temperature heating) or heated after refrigeration and preservation.例文帳に追加

澱粉質原料に、ガラクトキシログルカンの側鎖ガラクトースを部分分解して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、レトルト殺菌(高温加熱)しても、冷蔵保存後加熱しても煮崩れや溶けだしがなく、又、長期保存時の食感の変化が少ない餅及び団子を製造することができる。 - 特許庁

To provide a feeding apparatus which weighs a fixed amount of an ingredient of Chinese dumpling or another food having adhesiveness and supplies the ingredient to pastry, in which a bad condition that the food filled into a weighing hole adheres to a pushing-out material for pushing out the food from the weighing hole and is removed and practicality is increased by a means of simple structure.例文帳に追加

餃子の具その他の粘着性を有する食品の、所定量を計量して皮の上に供給するための供給装置において、計量孔に充填された前記食品が、その食品を計量孔から押出すための押出し材に粘着する不具合を除くことであり、構造簡単な手段によって実用性を高めることにある。 - 特許庁

The subject method comprises adding a colored natural food material to white flour followed by kneading the resultant flour with added water, producing colored cover dough color-developed besides white through coloring the color based on the food material color, and wrapping variously cooked ingredients with the colored cover made through thinly spreading the breakdown with appropriate quantity from the resultant colored dough to make a shape of Chinese meat dumpling.例文帳に追加

かかる製造法は、小麦粉に有色の自然食材を添加して加水混練し、当該食材の色に基づく色を着色させて白以外に発色させた有色皮生地を製造し、次いでこれから適量に小分けしたものを薄く伸ばして成形した有色皮で、種々に調理された具材を包んで成形することにより行う。 - 特許庁

To provide a method for producing wheat flour processed food such as Tako-yaki (octopus dumpling balls) or Okonomi-yaki (Japanese pancake) not until efficiently given plump, smooth and thick palate feeling that cooked after second time, in cooked frozen food produced through a cooking/sterilization process as a primary cooking when produced, and cooked when eaten.例文帳に追加

製造時に1次加熱として調理・殺菌工程を伴い、喫食時に加熱調理される調理済み冷凍食品において、2回目以降の加熱調理によってはじめて、ふっくらとして口当たりが良く、とろみのある食感が効率よく付与されるたこ焼き・お好み焼きなどの小麦粉加工食品の製造法を提供すること。 - 特許庁

The package product for the preservation of dumplings and rice cakes is produced by sealing dumplings and rice cakes 1 containing a starch raw material and a sugar in a food-packaging container 3, with the dumplings and rice cakes suspended in a preservation liquid 2 containing a sugar, wherein the sugar content of the preservation liquid 2 is adjusted to a level substantially similar to the sugar content of the dumpling and rice cake 1.例文帳に追加

団子・餅類保存用のパッケージ製品は、澱粉質原料と糖類を含む団子・餅類1を、糖類を含む保存液2に浮遊させた状態、食品包装用の容器3中に密封して成り、保存液2の糖度が団子・餅類1の糖度と実質的に同程度に調整されていることを特徴とする。 - 特許庁

The instant food is obtained by cutting raw flour dumpling into easily eatable size, putting into a unit container of a commercial container size, drying water with hot oil or by freeze-drying to solidify into a block of the unit container shape, putting the solidified dry flour dumping into a synthetic resin hot water-resistant cup of a synthetic resin and welding or adhering a sealing cap.例文帳に追加

カップ入りインスタント食品であって、生すいとんを食べやすい大きさに裁断し商品容器サイズの単位容器に入れて高熱油またはフリーズドライにより水分を乾燥させて単位容器状に一塊に固まらせた乾燥すいとんを、合成樹脂製耐熱湯カップに移し替えて密閉蓋を溶着又は接着した構成からなる。 - 特許庁

例文

To provide a tool for cutting and separating a baked food product such as octopus dumpling to release the baked food product from a baking mold, and performing surer mold-release of the baked food product from the mold by cutting and separating the burnt part of the baked food product from the inner face of the mold cavity without pressing the baked food product.例文帳に追加

タコ焼きなどの焼成食品を焼成する際に、焼型からの被焼成物の離型を行うためのものにおいて、被焼成物の焼き付き部分を被焼成物を圧縮することなく焼型の型部内面から離断できるようにして、焼型からの被焼成物の離型をより確実に行うことができるようにした焼成食品離断器具を提供する。 - 特許庁

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