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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > flavor ofに関連した英語例文

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flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide a method for producing a cream composition easily meltable in the palate, having good taste and flavor in spite of moderately heavy palatability and a firm body feeling, excellent in body taste and heat-resistant form-retaining properties, and favorably used as filling, topping or sandwiched material for bakery products.例文帳に追加

食感が適度に重く、しっかりとしたボディー感があるにもかかわらず、口溶けがよく、風味良好であり、コク味、耐熱保型性が良好であるベーカリー製品のフィリング用、トッピング用、サンド用として好適に用いられるクリーム組成物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide the subject rice using no additive such as preservative or antioxidant, having the similar flavor to that of just-boiled rice despite being processed boiled rice and also spouting neither water nor rice while heated with e.g. a microwave oven, and to provide a method for producing the rice.例文帳に追加

防腐剤や抗酸化材などの添加物を使用しない、そして加工米飯でありながら炊き立ての米飯と同様の風味を有し、更に電子レンジなどでの加熱中に水や米が噴き出さない容器入り冷凍米飯及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a processed seed food material which can instantly, well repeatably, and easily give a processed seed food having the characteristics flavor of seeds such as sesame or peanut without requiring a worker skill or a high technique, and to provide the processed seed food using the processed seed food material.例文帳に追加

胡麻や落花生等の種子に特有の風味を有する種子加工食品を、作業者の熟練や高度の技能なしに即席で再現性良く容易に得ることができる種子加工食品材料及びそれを用いた種子加工食品を提供する。 - 特許庁

The method for producing flavor extract comprises the process for adding liquid polyhydric alcohol or aqueous solution of polyhydric alcohol to the raw material, subjecting the mixture to heat extraction as a first stage extraction, and thereafter adding ethanol to the mixture to carry out a second stage extraction.例文帳に追加

本発明は、第1段階の抽出として原料に液状の多価アルコール、もしくは多価アルコールの水溶液を加え加熱抽出をした後、さらにエタノールを加えて第2段階の抽出をする工程を有することを特徴とする香味抽出物の製造方法である。 - 特許庁

例文

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste.例文帳に追加

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。 - 特許庁


例文

In the method, the fried bean curd contains edible oil so as to prepare the fried bean curd, having the same flavor and palate feeling as those of a conventional fried bean curd via superheating with the superheated steam, without using frying process.例文帳に追加

本発明においては、油揚げ生地が食用油を含有しているので、過熱水蒸気による過熱により、フライ工程を使用することがなくても、従来の油揚げと同様な風味・食感を有する油揚げを調製することができる。 - 特許庁

To provide oil and fat for food obtained by removing unfavorable flavor inherent in oil and fat so as to improve oily feeling of oily confectionery such as chocolate to provide oil and fat for food suitable for the oily confectionery.例文帳に追加

本発明の目的は、上記する如く油脂本来が好ましくない風味を有するという欠点を解決するとともに、チョコレート等を用いた油性菓子等の油性感を改善し、それに適した食品用油脂を提供することを目的とする。 - 特許庁

To restore an animal food material to be cooked to a fresh and youthful state by using only a natural product without carrying out any chemical treatment, to draw out the texture or flavor when cooked to the maximum, to easily and rapidly carry out the treatment and to provide safety of a food.例文帳に追加

加熱調理される動物性食品素材を、何らの化学的な処理を施すことなく、自然物のみを用いて、みずみずしい新鮮な状態に復帰させ、加熱調理された際の食感や風味を最大限に引き出すようにする。 - 特許庁

To provide a method for processing a food raw material such as vegetables by which a new texture, taste, perfume and just-made flavor can be be sustained for a long time while keeping the characteristics possessed by the natural food raw material such as the vegetables, and easiness and rapidity of the processing can be achieved; and to provide a processed food.例文帳に追加

野菜等の天然食品原料が持つ本来の特性を残しつつ、新たな食感、味、香り、更に作りたての風味を長持ちさせるとともに、加工の容易かつ迅速性をも実現する野菜等の食品原料の加工法及び加工食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide water-in-oil emulsified substance which suppresses loss in flavor, during the production process of confectionery/bread so as to maintain favorable lingering baking scent, and to provide confectionery/bread which has proper lingering baking scent, using the emulsified substance.例文帳に追加

本発明は、菓子・パン類などの製造工程中における風味の損失を抑制し良好な風味の焼き残りを可能にする油中水型乳化物およびこれを使用した焼き残り風味良好な菓子・パン類を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for sterilizing microorganisms in a food, which has high safety to human body and the environment, does not impair flavor and taste of food, with which harmful microorganisms in a food can be sterilized and to obtain a germicide for foods and a frozen sterilized food.例文帳に追加

人体や環境に対する安全性が高く、食品の味、風味を損なうことなく、食品中の有害微生物を殺菌できる食品中の微生物の殺菌方法、食品用殺菌剤および殺菌冷凍食品を提供する。 - 特許庁

To obtain new packaged green tea beverage effectively sustaining the green color of a nonfermented tea leaf extracted liquid with a high green color degree even after manufacturing into a production form put in a package such as PET (polyethylene terephthalate)-bottle and passing through heat-sterilization and preservation, and having an unconventionally high green color degree and accordingly excellent flavor.例文帳に追加

緑色度の高い不発酵茶葉抽出液の緑色を加熱殺菌、保存を経るペットボトル等の容器入り製品の形態で製品化後も効果的に維持し、従来無い緑色度が高くそれに伴い良好な風味を有する新規な容器入り茶飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁

To obtain a carbon dioxide-containing beverage, having improved foam sensation (all-around foam properties, including foaming properties, foam sustainability) and superior in sensation of pleasant-to-the-taste over throat, without significantly influencing the flavor, fragrance and properties (texture, color tone, or the like).例文帳に追加

味、香り、物性(食感、色調など)に大きな影響を与えることなく、改善された泡感(起泡性および泡の持続性等の泡の総合的特性)および、飲用時に優れた喉越しを有する炭酸ガス含有飲料を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for making rice gruel by which palate feeling and flavor each inherent in steamed rice can truly be reproduced at any time, and different textured rice gruels can easily be prepared at will, and thereby a user can rapidly serve these kinds of rice gruels at all times as required with prompt action.例文帳に追加

本発明は炊き上げ時の粥が有する食感,風味を、いつでも,忠実に再現できると共に、風合いの異なる粥を随意かつ容易に調製可能であり、従って,これらの粥を、必要に応じ,常に迅速に対応し、提供することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a dentifrice of good qualities including uniformity, flavor, pastiness, shape retention and stability in high efficiency with well-cleansable compounding equipment, to provide the resultant dentifrice, and to provide a system for producing the same.例文帳に追加

歯磨剤における均一性、香味、練り肌、保形性、安定性等の品質が良好であるとともに、製造効率と配合設備の洗浄性に優れた歯磨剤の製造方法および歯磨剤、並びに歯磨剤の製造装置を提供することである。 - 特許庁

A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet.例文帳に追加

内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより生干しフィレに燻製風味を付与する。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition which is used for fries, does not have the characteristic red hue of sal fat, has high oxidation stability, heat stability, good workability, good flavor, and crispy texture, and gives non-oily fried foods.例文帳に追加

サル脂特有の赤い色調がなく、酸化安定性および熱安定性が高く、しかも作業性が良好であり、また風味が良好で、さくさくした食感を有し、油っぽくないフライ食品が得られるフライ用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an emulsified thickening composition having low calorie and no characteristic peculiarity in flavor and the like, excellent in emulsification stability and thickening properties, and favorably applied to the field of food and the like; to provide an emulsified thickening composition obtained by the method; and to provide food containing the composition.例文帳に追加

低カロリーで、風味等に特有のクセがなく、乳化安定性や増粘性に優れ、食品等の分野への適用に良好な乳化・増粘組成物の製法およびそれにより得られた乳化・増粘組成物、並びにそれを用いた食品を提供する。 - 特許庁

To provide a device for thawing frozen food compact so as to correspond to capacity enhancement in recent production lines, causing no damage on the taste or the flavor of fruit juice or the like so as to correspond to upgrade in preference, and efficiently thawed at temperature lower than that in conventional device.例文帳に追加

最近の生産ラインの高能力化に対応できるコンパクトで、かつ嗜好の高度化に対応して果汁飲料等の味や香りを損なうことなく、従来に比べて低い温度で効率良く解凍可能な冷凍食品の解凍装置。 - 特許庁

To provide a beverage modifying material which can not only show the filtration and clarification effects to a beverage but also remove chlorine odor by being used in a way being put in a cup etc. just before drinking, and can improve the flavor of the beverage by using far-infrared rays etc. from lava.例文帳に追加

飲用の直前にコップ等に入れて使用することにより飲料の濾過や浄化作用ばかりでなく、塩素臭まで除去することができ、また溶岩の持つ遠赤外線等を利用して飲料の風味を改善することが可能な飲料の改質材を提供しようとするものである。 - 特許庁

To provide flavoring vegetable extract powder with freshness by drying the extract of flavoring vegetables such as onion, spring onion, garlic and ginger without dissipating raw flavor in a concentrating process and/or a drying process.例文帳に追加

玉ネギ・長ネギ・ニンニク・ショウガなどの香味野菜のエキスを乾燥した香味野菜エキス粉末において濃縮工程およびまたは乾燥工程で生の香りが逸散せずにフレッシュな香りを有した香味野菜エキス粉末の提供。 - 特許庁

To provide collagen-containing soybean curd suppressed in flavor deterioration caused by bittern further than in conventional soybean curd, causing no deformation, having mellow palate feeling and smoothness to the tongue, and also exhibiting extremely high synergy effect of becoming rich in nutrients owing to the collagen.例文帳に追加

従来の豆腐に較べてにがりによる風味の低減を抑え、しかも型くずれの生じない豆腐を得ることができ、食感がまろやかで、舌触りの滑らかさに加えて、コラーゲンにより栄養価が高くなるというきわめて相乗効果の高い豆腐を実現する。 - 特許庁

Thermally inhibited polysaccharides and an improved method for producing the same are provided, wherein the improvement is dehydrating the polysaccharides under increased pressure and/or increased effective oxygen concentration to produce compositions of improved functional properties, including color, flavor, and odor.例文帳に追加

本発明は、熱抑制された多糖類、ならびに、色、風味、および臭いを含めた、改良された官能的特性の組成物を製造するのに、増大した圧力および/または増大した有効酸素濃度下で該多糖類を脱水することを改良とする、それらを製造する改良された方法に関する。 - 特許庁

To obtain a fermented milk food improved in its flavor and suppressed in uncomfortable smell including e.g. the smell of acetic acid, fermentation smell being, emitting when milk or a milk product is fermented by using mainly Bifidus bacteria or when a fermented food including a fermented product obtained by the fermentation is preserved.例文帳に追加

主としてビフィズス菌を用いて乳又は乳製品を発酵させた場合あるいはこの発酵により得られた発酵物を含む発酵乳食品を保存した場合に発現する酢酸臭、発酵臭等を含む不快臭を抑制し、その風味を改善された発酵乳食品を提供すること。 - 特許庁

A main body in a double-sphere form is made of a gummi (1), (3), (4), (5), (7) etc., prepared by mixing a food dye and the food flavor etc., into a coagulant such as gelatin/pectin and has holes (2) and (6) for attaching piercing jewelries.例文帳に追加

ゼラチン・ペクチンといった凝固剤に食品色素と食品香料などを混ぜあわせてできたグミ等(1)(3)(4)(5)(7)に(2)(6)のピアス取りつけ穴を設けたダルマ型の本体を、前歯から奥歯までお好みの歯と歯の間に(1)と(4)を伸ばし、(3)をはめ込む。 - 特許庁

The Maccha-containing Sake is produced by initially mixing the Shochu and the Maccha and storing for a prescribed period to produce Shochu in which Maccha essence is extracted and then mixing the Sake containing the antioxidant and the sodium carbonate water stabilizing the flavor of the Maccha thereto.例文帳に追加

まず焼酎と抹茶を混合して所定期間貯蔵させて抹茶エキスが抽出された焼酎リキュールを製造し、これに酸化防止剤入り日本酒と抹茶の香味を安定させる炭酸ソーダ水を混合して抹茶入り日本酒リキュールを製造する。 - 特許庁

To provide a herb liquid which reproduces an original flavor, namely a smell and taste, of the herb, prepares a herb beverage simply and at a low cost, and is added to any beverage and food, and to provide a method for producing the herb liquid.例文帳に追加

本発明は、ハーブ本来の香味、即ち香りや味を再現可能なものであり、ハーブ飲料を簡便且つ低コストで調製可能であり、また、あらゆる飲料や食品に添加可能なハーブ液とその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a food material for zinc supplement having no toxicity, excellent in gustatoriness and flavor, high in safety, having no problem in its processability and containing chelate-type zinc ingredients of high absorbability in high concentrations, to obtain a zinc-conjugated protein, and to obtain a zinc-conjugated polysaccharide protein.例文帳に追加

毒性が無く、味覚や香りも良好で、安全性が高く、加工性にも問題がなく、吸収率の高いキレート型マグネシウム分を高濃度で含む亜鉛分補給用食品材料、亜鉛複合蛋白質及び亜鉛複合多糖蛋白質。 - 特許庁

To provide an orally disintegrable tablet having persistency of flavor, excellent in masking-retaining effect on medicine odor and not leaving unpleasant lingering scent feeling which is characteristic to a medicine in oral cavity/nasal cavity also after disintegrating the tablet in the oral cavity and then swallowing the tablet.例文帳に追加

本発明は、香味の持続性があり薬物臭のマスキング持続効果に優れ、口腔内で崩壊させて飲みこんだ後も、薬物特有の不快な残香感が口腔内・鼻腔内に残らない口腔内崩壊錠を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a bakery dough kneaded with a whipped cream having a high overrun and capable of being refrigerated for a long period, and to provide a bakery product which uses the bakery dough and has an excellent volume, a fine texture, soft palatability and an excellent flavor.例文帳に追加

オーバーランが高く、且つ長期間の冷蔵が可能なホイップ済みクリームを練り込んだベーカリー生地、及び該ベーカリー生地を用いてなり、ボリュームに優れ、きめが細かく、食感もソフトで、風味も優れたベーカリー製品を提供する。 - 特許庁

To provide a storage duration improver that comprises food materials or natural materials, has high safety with high antimicrobial activity against Gram-positive bacteria, Gram-negative bacteria, and fungi and shows high resistance to heat sterilization to retain the antimicrobial activity with deterioration reduced and gives no adverse effect on the flavor and taste of the food products.例文帳に追加

食品素材や天然素材からなり、安全性が高く、グラム陽性菌、グラム陰性菌および真菌類に対して高い抗菌活性を有し、加熱殺菌による抗菌活性の低下が少なく、食品の味や風味に影響を与えない日持ち向上剤を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing dry seaweed enabling sustaining flavor and nutrient composition and fortifying deliciousness without performing solar drying causing problems such as influence of climatic condition, hygiene, ultraviolet hazard and discoloration, and to provide dry seaweed produced by the method.例文帳に追加

気候条件の影響、衛生面、紫外線障害、変色などの問題を生じる天日乾燥を行わずに、風味や栄養成分の保持および旨味の増強を可能にする乾燥海藻の製造方法およびその製造方法により製造された乾燥海藻を提供する。 - 特許庁

To obtain a raw confectionery excellent in workability and palate feeling and having a uniform form and a variety of flavor when wrapping filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue as a solid or a fluid by utilizing an edible sheet as a wrapping or coating material.例文帳に追加

包餡または被覆素材として可食性シートを活用して固形物若しくは流動物としてクリーム類、ムース類、餡類、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを包餡する際に、作業性の良い形状の均一な、食感に優れ、多様な風味を有した生菓子を提供すること。 - 特許庁

To provide oil-in-water emulsion which even a person who has an allergic constitution can appreciate because substantially not containing protein and a resolvent of the protein turning to an allergen, excellent in emulsifying stability to heat or acid when added to coffee or cooked dish, and also having favorable appearance and flavor.例文帳に追加

アレルゲンとなる蛋白質及び該蛋白質の分解物を実質的に含有しないことでアレルギー体質の人も賞味でき、かつコーヒーや加熱料理に添加した際の熱又は酸に対して乳化安定性に優れており、外観・風味も良好な水中油型乳化物を提供する。 - 特許庁

To obtain a liquor which is readily and favorably drinkable since having fluidity under temperature conditions at -15°C to -2°C, has nonconventionally favorable refreshing feeling and mouthfeel over throat, a moderate alcoholic feeling and an excellent flavor by coexistence of minute ice pieces and foams.例文帳に追加

−15℃〜−2℃の温度条件において流動性を備えているため容易かつ好適に飲用することができ、微細氷片と気泡が共存することにより従来に無い好ましい冷涼感と喉越、適度なアルコール感、良好な風味を備えている酒類を提供する。 - 特許庁

To provide a new ACE (angiotensin-converting enzyme) inhibitor available even from a waste after primary utilization, having high effects at a low concentration and a good flavor, easily ingestible successively and applicable to various dosage forms especially in the case of a water-soluble inhibitor and to provide a food and drink using the inhibitor.例文帳に追加

一次利用後の廃棄物からでも得ることができ、低濃度で高い効果を有し、風味良好で、連用摂取しやすく、特に水溶性の場合には様々な剤形に応用可能な新規なアンジオテンシン変換酵素阻害剤及びこれを用いた飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a low calorie black tea beverage with milk which has excellent flavor, without harming the richness and body feeling of the milk even if it has a low calorie, and also a neutral fat absorption-preventing agent which has a high safety and is made from the milk-added low calorie black tea beverage.例文帳に追加

低カロリーであっても乳の濃厚感、ボディ感を損なうことがなく、優れた香味の乳入り低カロリー紅茶飲料を提供すること、及び、乳入り低カロリー紅茶飲料からなる安全性の高い中性脂肪吸収抑制剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a keeping quality-improving agent for food comprising food material or natural material, having high safety, having an excellently antibacterial property against gram-positive bacteria, gram-negative bacteria and true fungi, slightly reduced in antibacterial activity via heating sterilization, and exerting no influence on the taste and flavor of food.例文帳に追加

食品素材や天然素材からなり、安全性が高く、グラム陽性菌、グラム陰性菌及び真菌類に対して高い抗菌活性を有し、加熱殺菌による抗菌活性の低下が少なく、食品の味や風味に影響を与えない日持ち向上剤を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a powdered milk having a completely new caramel taste by carrying out Maillard reaction of milk protein in cow's milk, condensed milk or butter with a vegetable oil-and-fat, a sugar, etc., and provide a completely new food having unique taste and flavor and produced by adding the powdered milk having the caramel taste.例文帳に追加

牛乳や練乳及びバター中の乳蛋白と植物性油脂及び糖類等でメイラード反応を起こさせた全く新規なキャラメル風味の粉乳の製造方法及びこのキャラメル風味の粉乳を混合添加してなる全く新規で斬新な風味の食品を得る。 - 特許庁

To provide a preparing method of freeze-dried scallops that can be quickly reconstituted by hot water when cooking processed goods for using as ingredients, can be easily stored and has no limitation in an installation location, has a high nutritive value, and is rich in flavor.例文帳に追加

加工品を調理し、具材に使用するとき、短時間で湯戻しすることができるとともに、保存が容易で設置場所が限られることなく、しかも栄養価が高く、風味も豊かなホタテ貝の凍結乾燥品の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a food formulated with emulsified gelatinous oil and fat enabling heat-treatment by a simple method without using complicate work, free from the separation of homogeneously dispersed oil and fat and having excellent taste, flavor and palatability by including oil and fat in combination with native gellan gum.例文帳に追加

特殊な機械を使用したり、複雑な作業を行わずに簡便な方法で加熱処理ができると共に、栄養豊富なホエー蛋白質を多量配合しても風味の悪さや硬い食感を感じさせず、加熱処理後の凝集が生じない乳化ゲル状油脂配合食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a film for drawn and ironed cans, which can be applied as a lamination film for two piece cans, has excellent mold processability on the production of the cans, and has excellent drink flavor retainability, to provide a film-laminated metal plate, and to provide a film-laminated metal container.例文帳に追加

2ピース缶用のラミネートフィルムとして適用できる、製缶における成形加工性に優れかつ飲料のフレーバー性に優れた絞りしごき缶被覆用フィルム、フィルムラミネート金属板及びフィルムラミネート金属容器を提供することにある。 - 特許庁

To provide a storable duration-improving agent and a method for improving the storable duration, which is capable of improving the storable duration effectively and efficiently without giving any effect to its flavor and aroma in the food having a high protein content and a high pH (5% (w/w) or above protein content and pH 6.0 or above).例文帳に追加

高タンパク質かつ高pHの食品(タンパク質含量5%(w/w)以上且つpH6.0以上の食品)において、その風香味に影響を与えることなく日持ち性を有効かつ効果的に向上させる日持向上剤及び日持ち向上方法を提供する。 - 特許庁

By the packing material, it is possible to thaw or dissolve the food materials without damaging the original flavor, eat feeling and taste of them and also be able to provide the food material in the semi-frozen or sherbet state.例文帳に追加

充填物の厚みを制御し、表面積を広げ、充填物の破砕と解凍及び溶解を同時に行うことが出来る包装材を提供する事により、食品材が持つ風味、食感、味を損なうことなく解凍及び溶解可能でかつ、半解凍、シャーベット状の食品材料の提供を可能とした。 - 特許庁

To provide collagen-containing cheese soybean curd having flavor satisfactory as dessert food material which is eliminated in existing image of soybean curd, which is safe for infants, women and/or aged persons, superior in natural dietary fiber or nutritious values, such as iron content, and suitable for mass production.例文帳に追加

既存の豆腐のイメージを払拭したデザート食材として堪能できる風味を有すると共に、幼児や女性、或いはお年寄りにとって安全であって、かつ、天然の食物繊維や鉄分等の栄養価においても優れており、さらには量産にも適したコラーゲン入りの豆腐を提供すること。 - 特許庁

A tomato juice having a desired flavor, color tone, properties, etc., can be produced by separating the pulp part 3 from the jelly part 2 in a production process and variously regulating the amount of formulated components originating from the pulp part 3 and the components originating from the jelly part 2.例文帳に追加

製造過程で果肉部3とゼリー部2とを分離し、果肉部3に起因する成分と、ゼリー部2に起因する成分との配合量を種々調整することにより、所望の香味、色調、性状等を備えたトマトジュースを製造することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing lightweight and compact instant bouillon, enabling room temperature storage, having natural taste which a raw material has without nearly discarding the raw material and capable of extracting a stock having good flavor and delicious taste in a short time on use.例文帳に追加

常温保存が可能で、原料をほとんど捨てることなく、原料の持つ自然な風味を有し、使用時に短時間でその風味と旨みの良好なだしを抽出することができる軽量でコンパクトなだしの素を製造するための方法を提供すること。 - 特許庁

A method for producing soymilk added with fig flavor and excellent in taste comprises mixing fig with raw material soymilk, and making the product react at a fixed temperature so as to increase γ-aminobutyric acid content and suppress propagation of microorganisms.例文帳に追加

原豆乳にイチジクを混合し、一定温度で反応させることにより、γ-アミノ酪酸含量を高め、かつ微生物の増殖抑制を行い、イチジク風味が加えられ、食味の優れている豆乳の製造方法を提供することにより解決する。 - 特許庁

To ensure the cooking of a food with excellent taste and flavor by making uniform a change in temperature in a food and performing a freezing/ melting processing at a high rate in a freezing /melting cooking apparatus for cooking the food by repeatedly freezing and melting the food.例文帳に追加

食品を繰り返し凍結状態と解凍状態にして調理を行なう冷凍解凍調理装置に関して、食品内の温度変化の均一性と、高速な冷凍解凍処理を行ない、食味および風味豊かな食品の調理を可能とすることを目的とする。 - 特許庁

例文

The method for producing the Japanese distilled spirit or refined rice wine comprises a process for adding the flavor improver to Japanese distilled spirit or refined rice wine so as to give the product containing the effective amount or more of ethyl 2-methylbutyrate.例文帳に追加

焼酎又は清酒を製造する方法において、2−メチル酪酸エチルを有効量以上含有する製品が得られるように、前記の香味改良剤を添加する工程を包含することを特徴とする焼酎又は清酒の製造方法。 - 特許庁

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