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flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide an oil and fat food for French toast which easily gives a toast having flavor close to the French toast in home by applying it to a slice of bread and roasting in a toaster oven, and to provide the oil and fat food for French toast storable in normal temperature and usable in necessary time and in necessary amount.例文帳に追加

本発明は、フレンチトーストを手軽に家庭で味わえるように、パンに塗ってオーブントースター等で焼くだけで美味しいフレンチトースト風のトーストができるフレンチトースト用油脂食品を提供すること、さらに、常温で保存でき、必要な時に必要な分だけ使用できるフレンチトースト用油脂食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain an oil-in-water emulsified product containing phytosterol and/or phytosterol fatty acid ester each having cholesterol absorption inhibitory action, and having stable oil-in-water emulsification for a long period of time and excellent flavor and palate feeling, and suitable especially as an acid oil-in- water emulsified product, such as mayonnaise and dressing.例文帳に追加

コレステロール吸収抑制作用を有する植物ステロール及び/又は植物ステロール脂肪酸エステルを含有する水中油型乳化物であって、長期間水中油型乳化が安定で且つ風味と食感の良い、特にマヨネーズ、ドレッシング等の酸性水中油型乳化物として好適な水中油型乳化物を提供すること。 - 特許庁

In a half kneaded seasoning containing a solid edible fat and a powdery seasoning, the seasoning contains a flavored oil and fat obtained from a heated mixture containing a solid animal fat having a Welsh onion flavor, especially the animal fat and the Welsh onion, at least as a part of the solid edible fat.例文帳に追加

固形食用油脂と調味料粉体とを含有する半練り状調味料において、固形食用油脂の少なくとも一部として、葱風味の固形動物脂、特に動物脂と葱とを含有する、又はこれに更に生姜及び/又はにんにく含有する加熱処理混合物より得られる風味油脂を含む半練り状調味料が上記課題を解決し、上記調理香やコク味等を同時に付与できる調味料の提供を可能とする。 - 特許庁

To provide a method for producing fermented milk by which fermented milk having mellow flavor conventionally obtained only through low-temperature long-time fermentation and having softness of texture suitable for dessert type yoghurt (pre-fermented yoghurt) can be obtained at normal fermentation temperature for normal fermentation time: and to provide fermented milk obtained by the method.例文帳に追加

従来、低温長時間発酵でのみ得られていたまろやかな風味を持ち、デザートタイプヨーグルト(前発酵ヨーグルト)に適した組織のやわらかさを有する発酵乳を通常の発酵温度、発酵時間で得ることができる発酵乳の製造方法とその製造方法で得られる発酵乳を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

This emergency food is obtained by forming in a prescribed size, rice grain sesame cake with added sesame powder or rice grain of sprouted brown rice or the like in a prescribed amount, applying alcoholic liquor to the product so as to infiltrate alcohol into a green bamboo, and wrapping the brown rice sesame cake with starch syrup so as to quickly cook and add flavor for appetite improvement and antibacterial action.例文帳に追加

所定量の胡麻粉末または/発芽玄米などの米穀を添加した米穀胡麻餅が所定のサイズに形成され、アルコールを青竹に浸透させるように、アルコール飲料を塗布するその後玄米胡麻餅を水あめに包む事で調理が素早くでき食欲増進の香りと抗菌作用もプラスされる。 - 特許庁


例文

To obtain a packaging material which is excellent in transparency, has an appropriate, stable crystallization rate, exhibits excellent heat-resistant dimensional stability, can efficiently give a molded item inhibited from emission of fluorescence under ultraviolet irradiation, particularly a heat-resistant blow-molded item, and exhibits a long-term continuous molding property excellent enough hardly to cause mold stains and an excellent flavor-retaining property.例文帳に追加

透明性に優れ、適度で、かつ安定した結晶化速度を持ち、耐熱寸法安定性に優れ、紫外線照射時に蛍光の発光が防止された成形体、特に耐熱性中空成形体を効率よく生産することができ、また金型を汚すことの少ない長時間連続成形性に優れ、さらに、香味保持性に優れた包装材料を得る。 - 特許庁

The alcoholic beverage having more specific taste and flavor is provided when the Shochu lees formed in a Shochu production process using an animal milk at least as a part of a secondary fermenting water, or the Shochu lees formed in the Shochu production process using water containing 300-1,000 mg/kg bicarbonate ion as the first fermenting water and the second fermenting water are used.例文帳に追加

二次仕込み水の少なくとも一部に動物乳を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕、一次仕込み水および二次仕込み水に炭酸水素イオン300〜1000mg/kgを含む水を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕を使用すれば、より特異な味覚、風味を有するアルコール飲料とすることができる。 - 特許庁

To provide a polyester resin composition which permits efficient production of a molded item containing very few foreign matters, excellent in transparency and having an appropriate and stable crystallization rate and exhibiting excellent dimensional stability under heat, particularly a heat-resistant hollow molded item, exhibits long-term continuous molding properties excellent enough to cause few mold stains and gives a molded item excellent in flavor-retaining properties.例文帳に追加

異物をほとんど含まず、透明性に優れ、適度で、かつ安定した結晶化速度を持ち、耐熱寸法安定性に優れた成形体、特に耐熱性中空成形体を効率よく生産することができ、また金型を汚すことの少ない長時間連続成形性に優れ、さらに、香味保持性に優れた成形体を与えるポリエステル樹脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide germinated brown rice-containing chocolate confectionery in which chocolate and highly nutritious germinated brown rice are integrally united in a stable formation, which has free-cut chewability as rice confectionery, flavor and savoriness of which are brought about, and which has formability suiting everyone's taste as a confectionery individual: and to provide a method for producing the chocolate confectionery.例文帳に追加

チョコレートと栄養価の高い発芽玄米とを安定な形態で結合一体化させることができ、かつ、米菓子としての快削性のある歯応えを備え、風味および香ばしさを醸成するとともに、菓子個体として万人に好まれる形態性をも付与することができる発芽玄米粒入りチョコレート菓子およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To obtain a packaging material which can produce with good efficiency a molded body, especially a heat-resistant hollow molded body having excellent transparency, a speedy and stable crystallization rate, excellent heat-resistant dimensional stability and prevented from fluorescence emission at the time of being irradiated with ultraviolet light and which has excellent long-hour continuous moldability with little mold deposits and moreover which has excellent flavor maintenance.例文帳に追加

透明性に優れ、速やか、かつ安定した結晶化速度を持ち、耐熱寸法安定性に優れ、紫外線照射時に蛍光の発光が防止された成形体、特に耐熱性中空成形体を効率よく生産することができ、また金型を汚すことの少ない長時間連続成形性に優れ、さらに、香味保持性に優れた包装材料を得る。 - 特許庁

例文

To make a substantial reduction of substances influencing on flavor transferred from a container or a container lid to a food stored in it.例文帳に追加

密度が0.942〜0.968g/cm^3、メルトマスフローレート(MFR)が0.1〜100g/10分、重量平均分子量(Mw)と数平均分子量(Mn)との比(Mw/Mn)が6以下である高密度ポリエチレン系樹脂からなる成形体容器であって、該容器を構成する樹脂材料が下記特性(1)〜(4)を満たすことを特徴とする高密度ポリエチレン系樹脂製食品容器。 - 特許庁

To obtain a base for a gel-like food capable of being preserved under a condition in which a uniform appearance is kept for a long term and allowing easily producing a gel-like food having a good flavor, palatability and appearance, in the base for the gel-like food obtained by uniformly dispersing a cold water-soluble gelling agent into a liquid fat and oil.例文帳に追加

液状油脂中に冷水可溶性ゲル化剤を均一に分散させたゲル状食品用ベースであって、長期間均一な外観を維持した状態で保存可能であり、風味、食感及び外観の良好なゲル状食品を容易に製造することができるゲル状食品用ベースを提供すること。 - 特許庁

To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size.例文帳に追加

従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。 - 特許庁

This frozen dessert having the favorable egg flavor is obtained by a method for making frozen dessert comprising the following processes: obtaining an egg composition by heating an egg-containing mixture comprising at least three kinds selected from the group of whole egg, egg yolk, and sucrose and milk-based raw material so as to denature the mixture, and adding the egg composition to a sterilized ice cream mixture.例文帳に追加

卵組成物を含む冷菓の製造方法であって、該方法が、以下の工程:全卵、卵黄、糖類または乳系原料からなる群より選択される3種以上を含む卵含有混合物を加熱することによって変性させて、卵組成物を得る工程;および該卵組成物を、殺菌後のアイスミックスに添加する工程を包含する、方法。 - 特許庁

This oil-and-fat composition is characterized by being obtained through adding a tea extract to an edible oil and fat with the fatty acid composition of the constituent fatty acids therein comprising25 wt.% linoleic acid content and ≤5 wt.% linolenic acid content; whereby the oil-and-fat composition can be obtained without damaging flavor inherent in oil and fat and also lowering its commercial value.例文帳に追加

本発明は、食用油脂中の構成脂肪酸の脂肪酸組成が、リノール酸含量が25%以下かつリノレン酸含量が5%以下である食用油脂に、茶抽出物を添加することを特徴とする油脂組成物であって、これにより油脂本来の風味を損なわずに、しかも商品価値を低下させることのない油脂組成物を得ることが出来る。 - 特許庁

To provide a polyester resin dispersion excellent in manufacturing stability, storage stability and roll coating properties using a crystalline polyester resin, and to provide, using the polyester resin dispersion, a resin composition for coating the inner surface of a can which can form a film excellent in adhesion properties, processability, flavor-adsorbing properties, retort resistance, corrosion resistance and the like.例文帳に追加

結晶性ポリエステル樹脂を用いた製造安定性、貯蔵安定性及びロール塗装性の優れたポリエステル樹脂分散液を提供すること、及び、付着性、加工性、香味収着性、耐レトルト性、耐腐食性などに優れた被膜を形成できる、該ポリエステル樹脂分散液を用いた缶内面被覆用樹脂組成物を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the novel type vinegar or acidulated food paste having food flavor and refreshing sourness comprises the following process: varying aeration-agitation conditions for a fermented liquid so as to change the dissolved oxygen in the fermented liquid, and adjusting the ratio of acetic acid/lactic acid in the fermented product to be within a specified range.例文帳に追加

また、本発明においては、乳酸菌による発酵に際して、発酵液への通気及び/又は発酵液の攪拌条件等を変えることにより発酵液の溶存酸素量を変えて、発酵産物の酢酸/乳酸比を特定の範囲に調整することにより、風味が良く爽快な酸味を有する食酢又は酸味食品ペーストを製造する。 - 特許庁

The vinegar-containing fruit beverage is obtained by mixing a mixture produced by admixing vinegar with inorganic carbonate such as sodium hydrogencarbonate and/or organic acid salt such as sodium acid citrate, with fruit juice so as to suppress stimulating smell and nasty smell and taste derived from the vinegar to maintain the flavor inherent in the fruit juice, and additionally provided with health function of the vinegar.例文帳に追加

食酢を、炭酸水素ナトリウムのような無機炭酸塩及び/又はクエン酸ナトリウムのような有機酸塩と混和したものを、果汁に混合することによって、食酢に由来する刺激臭及び異臭味を抑え、果汁の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料を製造する。 - 特許庁

This composition for psychosedation contains, as an effective component, a racemate of (R)-(-)-4-(2,6,6-trimethyl-1-cyclohexenyl) butan-2-ol or 4-(2,6,6-trimethyl-1-cyclohexenyl) butan-2-ol, and the present invention discloses the flavor compositions, foods and drinks, cosmetics, quasidrugs and miscellaneous daily goods containing the composition for psychosedation.例文帳に追加

(R)−(−)−4−(2,6,6−トリメチル−1−シクロヘキセニル)ブタン−2−オールまたは4−(2,6,6−トリメチル−1−シクロヘキセニル)ブタン−2−オールのラセミ体を有効成分として含有することを特徴とする精神鎮静用組成物およびこれを含有する香料組成物、飲食品、香粧品、医薬部外品、日用・雑貨品を提供する。 - 特許庁

To provide soymilk ice cream by using soymilk, rapeseed oil, sweet drink made from fermented brown rice, salt and maple syrup, having low fat, low cholesterol and low calorie, containing rich vitamins, minerals and dietary fibers, having smooth palate feeling and flavor and moderate viscosity, and delicious, safe, and orienting health without the use of a synthetic additive, and to provide a method for producing the soymilk ice cream.例文帳に追加

豆乳、なたね油、玄米甘酒、塩、メイプルシロップを使用する、低脂肪、低コレステロール、低カロリーであり、ビタミン、ミネラル、食物繊維を豊富に含み、かつなめらかな食感と風味、適度な粘度を持つ、合成添加物不使用で美味しく安全な健康志向の豆乳アイスクリーム、及びその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a gas barrier film or sheet which keeps practical characteristics without losing such heat resistance, flavor retention properties and water resistance that are excellent characteristics of polyester film, possesses good tearing properties and twisting properties, and has excellent gas barrier characteristics and moisture barrier characteristics which are important characteristics in packaging films for perishable foods, processed foods, medical supplies, medical instruments, electronic parts, etc.例文帳に追加

ポリエステル系フィルムの優れた特性である耐熱性、保香性、耐水性等を失うことなく実用面の特性を維持し、良好な引き裂き性とひねり性を具備した、生鮮食品、加工食品、医療品、医療機器、電子部品等の包装用フィルムにおいて重要な特性とされるガスバリア性や防湿性に優れたガスバリア性フィルムまたはシートに関する。 - 特許庁

To provide a composition to be used by dispersing/dissolving, preferably before using, in an aqueous vehicle such as water which is excellent in the dispersion/dissolution properties in the aqueous vehicle and stability after the dispersion/dissolution and the dispersion/solution of which in the aqueous vehicle is favorable in appearance, taste, flavor and texture such as coarseness as a food or a drug.例文帳に追加

水をはじめとする水性媒体に、好ましくは用時に、分散・溶解して用いられる組成物であって、水性媒体への分散・溶解性および分散・溶解後の安定性に優れ、さらに水性媒体に分散・溶解されたものが、食品または医薬品として、外観、味、風味、さらにざらつきなどの食感においても好ましい組成物の提供。 - 特許庁

The bittern-containing drinking water having improved flavor is produced by adding a solution of a natural mineral group, an oligosaccharide and a perfume to drinking water containing a bittern solution as a main component in raw water, giving ultrasonic vibration energy to the resultant drinking water to reduce dissolved gas components, and sealing the obtained drinking water in a hermetic container immediately.例文帳に追加

主成分としてのにがり液を原水中に含有する飲料水に天然ミネラル群液、オリゴ糖及び香料を添加した後に、この飲料水に超音波振動エネルギーを付与して液中の溶存ガス成分を減少させ、その直後に密封容器内に封入させて、風味を改善したにがり飲料水を製造する。 - 特許庁

To provide a water-dispersible powdery composition containing free vegetable sterol through bringing free vegetable sterol which is less apt to melt in water into a water-dispersible composition so as to enable its use for aqueous foods and drinks, and which will not give adverse effects on the texture and flavor of food and drink which are added with the composition.例文帳に追加

本発明の課題は、水に溶けにくい遊離型植物ステロールを水に分散しやすい組成物とすることによって、水系の飲食品への使用を可能とし、かつ、添加された飲食品においても食感や風味等に悪影響を及ぼすことのない水分散性粉末状遊離型植物ステロール組成物を提供することにある。 - 特許庁

According to this manufacturing method, edible materials such as edible animal materials, processed products thereof, amino acids, or saccharides are treated with oils and/or fats, and then, the oil layer is collected to form an oil-soluble flavor, in which the oils and/or fats are those having at least 30 wt.% of a diacyl glycerol.例文帳に追加

動物性可食性材料、その加工品、アミノ酸類、又は糖類などの可食性材料を油脂類で処理した後、油層部を採取して得られる油溶性フレーバーの製造方法であって、油脂類がジアシルグリセロールを少なくとも30重量%含有する油脂類であることを特徴とする油溶性フレーバーの製造方法。 - 特許庁

This chewing gum composition A is obtained by including a powdered flavor 10 with a bulk density of 0.40-0.95 g/cm3 obtained by a fluidized bed layering granulation method with a spray-drying-type fluidized bed granulation apparatus which continuously and directly produces spherical granules from a liquid material.例文帳に追加

液体原料から連続的に直接、球形状顆粒を製造する噴霧乾燥式流動層造粒装置を用いて、流動層レイヤリング造粒法により得られる嵩密度0.40g/cm^3〜0.95g/cm^3からなる粉末香味料10を含有してなることを特徴とするチューインガム組成物A。 - 特許庁

To provide an eel cooking tool capable of efficiently spitchcocking in which a spitchcocked eel has a taste and flavor nearly the same as those served by a long-established eel restaurant, and even a nonprofessional person like a part-timer who is not well-trained, can beautifully spitchcock the eel and rapidly serving a dish.例文帳に追加

老舗の鰻屋の味や雰囲気に近づけ、また、本焼きする作業を熟練した職人ではないアルバイトのような素人でも鰻の形状を崩さないように簡単に行う事ができ、さらに、商品を提供するまでの時間を短く、すなわち、効率よく鰻の本焼きができる鰻調理器具を提供すること - 特許庁

The produced alcoholic beverage and beer-flavored beverage maintains or improves favor (mellowness) peculiar to the alcoholic beverage or beer-flavored beverage, is excellent in the overall taste in terms of flavor (mellowness), body (robustness and richness) and sharpness, and preferably reduces or avoids the deterioration smell during storage.例文帳に追加

製造される酒類およびビール風味飲料は、その酒類またはビール風味飲料に特有の香味(芳醇さ)を維持または改善し、その香味(芳醇さ)とボディ感(コク味、濃厚さ)とキレとの総合テイストに優れた、好ましくはさらに、保存中の劣化臭が低減または回避された、酒類およびビール風味飲料である。 - 特許庁

The fruit wine containing the flavor extracts, having stiffen taste and suppressed in sugar is produced by using a bottle of 4 liter, adding 200 g sugar and 1,675 g grapefruit to 2.5 liter white liquor to obtain a base fruit wine, adding 40 g needle ginger to the obtained fruit wine, and, if preferred, further adding bittern thereto.例文帳に追加

4リットルの瓶を用いて、2.5リットルのホワイトリカーに、砂糖を200グラム、グレープフルーツを1675グラム入れた基本となる果実酒をつくり、この果実酒に針生姜を40グラム加え、また、好みにより、さらににがりを加えて、旨みが抽出されるとともに味の引き締まった糖分のおさえられた果実酒を製造する。 - 特許庁

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk.例文帳に追加

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリーム類を得るにある。 - 特許庁

To provide a method for producing a mold-baked bakery food exhibiting high releasability without changing the texture or flavor if the bakery dough such as sponge-cake dough, butter-cake dough, muffin dough and cream puff dough has much moisture, and capable of releasing paper without damage if a paper baking mold is used.例文帳に追加

食感や風味を変えることなく、スポンジケーキ生地やバターケーキ生地、マフィン生地、シュー生地等の水分の多いベーカリー生地であっても高い離型性を示し、紙製の焼型を使用した場合でも、損壊することなく紙を剥すことができる、型焼きベーカリー食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The baked confectionery such as pound cake is improved in rough taste and quality feeling by mixing as protein powder soybean fine powder which is previously heated to deactivate lipoxygenase and trypsin inhibitor, and preferably potato starch as starch powder, at a weight ratio preferably of (95:5)-(50:50), and if necessary, adding vanilla flavor and chocolate chips.例文帳に追加

タンパク質粉末として予備加熱してリポキシゲナーゼやトリプシンインヒビターを失活させた大豆微粉末と、デンプン粉末として好ましくは片栗粉とを、重量比にして好ましくは95:5〜50:50の割合で配合し、必要に応じてバニラ香料およびチョコレートチップを添加することにより、雑味・質感が改善されたパウンドケーキ等の焼き菓子とする。 - 特許庁

The method for imparting the fresh flavor to the on-premise beverage comprises the following process: (a) providing at least one unstable ingredient of the on-premise beverage separately from beverage ingredients wherein at least such one unstable ingredient is unstable, before preparation; and then (b) mixing the at least one stable ingredient with the beverage ingredients where at least one unstable ingredient is unstable, when prepared.例文帳に追加

(a)調合前に、オンプレミス飲料の少なくとも1つの不安定成分を、該少なくとも1つの不安定成分がその中で不安定であるような飲料成分とは別個に提供し;(b)調合時に、前記少なくとも1つの不安定成分を、前記少なくとも1つの不安定成分がその中で不安定であるような飲料成分と混合する。 - 特許庁

To provide a new seasoning having a cheese-like or cream-like new flavor, applicable as a material or the like for soup to a wide range without distinction of Japanese food and Western food, nutritionally superior to a fermented seasoning such as Miso (fermented soybean paste) and soy sauce, and having improved functionality or containing a material having new functionality; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加

チーズ様或いはクリーム様の新規な風味を有する調味料として、また、スープ用素材などとして、和食、洋食を問わず広範に適用でき、味噌や醤油などの醸造調味料より栄養学的に優れると共に機能性が向上又は新たな機能性を有する物質を含む新規な調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

This tablet tea is characterized by containing 200 mesh sieve- passed pulverized tea powder as a main component and further containing at least one kind of a flavor component, a pigment component, a nutritive component and a functional component, and the method for producing the tablet tea is characterized by press-molding the 200 mesh sieve-passed pulverized tea powder obtained by pulverizing dried tea leaves into the tablet.例文帳に追加

200メッシュ篩通過の微粉化茶粉末を主成分とし、香味成分、色素成分、栄養成分及び機能性成分の少なくとも1種を含有することを特徴とするタブレット茶、並びに、乾燥した茶葉を粉砕して得られた200メッシュ篩通過の微粉化茶粉末を、タブレット状に加圧成型することを特徴とする該タブレット茶の製造方法。 - 特許庁

To provide an ethylenic resin which is good in heat-sealability, hot tack properties, impact strength at low temperature, or the like, excellent in resistance to blocking in heat and thrust resistance, also extremely good in low odor and low flavor, and can be preferably used as a sealant layer of various packaging material for drink, food, medicine, or the like.例文帳に追加

本発明は、ヒートシール性、ホットタック性、低温衝撃強度などが良好で、耐熱ブロッキング性、突き刺し強度に優れ、しかも低臭・低味性が極めて良好で、飲料、食品、医薬等の各種包装材料のシーラント層に好適に用いられるエチレン系樹脂を提供することを目的とする。 - 特許庁

This additive preparation for coffee is an extract obtained by adding 10 times in weight of purified water to a roasted cassia seed/a roasted Houttuynia cordata and then boiling, and 10-30 w/wt.% of the extract of the cassia seed and 7-20 w/wt.% of the extract of Houttuynia cordata are added to avoid damaging the original flavor of the coffee.例文帳に追加

コーヒーに添加する添加調製物であって、決明子焙煎・ドクダミ焙煎に対してそれぞれ重量比で10倍程度の精製水を添加し加熱して沸騰させて得た抽出液であって、コーヒーが本来持つ香りを損なないようにコーヒー液に対する前記決明子抽出液と前記ドクダミ抽出液の混入比率が決明子抽出液が10%W/W〜30W/W%でドクダミ抽出液が7W/W%〜20W/W%程度になるように添加するコーヒー用添加調製物である。 - 特許庁

Marutake Hachinohe Marine Products Industry Corp., a fish processing company with 126 employees and stock capitalization of 72 million yen located in Hachinohe City, Aomori Prefecture, and Associate Professor Shinji Ishihara of Hachinohe University's Faculty of Business, have teamed up to conduct a scientific study of the flavor of mackerel caught in the Pacific Ocean off Hachinohe. They are also conducting product development in collaboration with a major department store and developing a new local brand called "Hachinohe Maeoki Mackerel" in cooperation with the local chamber of commerce and industry.例文帳に追加

青森県八戸市の水産加工会社である丸竹八戸水産株式会社(従業員126名、資本金7,200万円)と八戸大学ビジネス学部の石原慎士准教授は、八戸前沖の太平洋で漁獲されるさばの旨みを科学的に明らかにするとともに、大手百貨店と連携して商品開発を進め、さらに地元商工会議所と協力して、「八戸前沖さば」という新しい地域ブランドの形成に取り組んでいる。 - 経済産業省

Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy. 例文帳に追加

その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This maca extract-containing beverage or food containing acetic acid or edible vinegar together with the maca extract, especially the maca-extract containing ≥8% weight ratio of the acetic acid to the maca extract (based on solid material) is provided by reducing the peculiar flavor of the maca extract and taking concretely the forms of an alcoholic beverage, a non-alcoholic beverage and a carbonate beverage.例文帳に追加

マカ抽出物と共に酢酸或いは食酢などの酢酸を含む食品を含有したマカ抽出物含有飲食物であり、特に酢酸をマカ抽出物(固形物換算)の重量比8%以上で含有するマカ抽出物特有の香味が軽減されたマカ抽出物含有飲食物であり、具体的にはアルコール飲料又はノンアルコール飲料、炭酸飲料の形態をとるマカ抽出物含有飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a polyester excellent in transparency, having a moderate and stable crystallization rate, excellent dimensional stability under heat, capable of efficiently producing a molded article free from emission of fluorescenc under radiation of UV light, especially a heat-resistant hollow molded article, and excellent in long-time continuous moldability because it leaves reduced mold staining, and imparts a wrapping material excellent in flavor keeping properties.例文帳に追加

透明性に優れ、適度で、かつ安定した結晶化速度を持ち、耐熱寸法安定性に優れ、紫外線照射時に蛍光の発光が防止された成形体、特に耐熱性中空成形体を効率よく生産することができ、成形体の成形時に金型汚れや冷却ロール汚れなど、ポリエステルと接触する異種材料からなる接触物の汚れが発生しにくく長時間連続成形性に優れ、さらに、香味保持性に優れた包装材料を与えるポリエステルの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide rice flour for producing bread, capable of producing spongy bread in the same production process as the conventional production process of wheat flour bread without using gluten, and capable of stably producing products, wherein the products have excellent flavor, preservability and high commercial value and can be produced at a low cost, and allergic patients may eat the bread without anxiety.例文帳に追加

本発明は、グルテンを使用せず、従来から行われている小麦粉パンの製造工程と同一の製造工程によりスポンジ状のパンを製造することが可能で、その上、香味に秀れ、更に秀れた保存性を有する商品価値の高い製品を安定して製造することができ、しかも、コスト安に製造することが可能で、更に、アレルギー患者でも安心して食することができるパンを製造できるパン製造用の米粉を提供するものである。 - 特許庁

To provide a polyester resin that can be used for solving problems, of conventional techniques, such as formation of aldehydes such as acetaldehyde or cyclic ester oligomers on molding, a polyester resin composition efficiently producing a hollow molded item or the like that is excellent in transparency and flavor retention, does not suffer from problems such as deterioration in transparency caused by mold stains on continuous molding and exhibits excellent dimensional stability under heat, and its use.例文帳に追加

上記従来の技術が有する、成形時のアセトアルデヒドなどのアルデヒド類や環状エステルオリゴマーの生成などの問題点を解決するために使用することができるポリエステル樹脂及び透明性や香味保持性に優れ、連続成形時に金型汚れによる透明性の悪化などの問題がなく、また耐熱寸法安定性にも優れた中空成形体などを効率よく生産することができるポリエステル樹脂組成物並びにその用途を提供することを目的とする。 - 特許庁

The production processes of the green tea drink comprise also an enzymatic treatment process for transforming glycoside contained in unheated green tea extraction into a flavor component compound by addition of a glycoside splitting enzyme before the heating sterilization treatment process for the green tea extract.例文帳に追加

緑茶原料から緑茶成分を抽出して緑茶抽出液を得る工程と、該工程で得られた緑茶抽出液を加熱殺菌処理して緑茶飲料とする工程とを備えた緑茶飲料の製造方法において、前記緑茶抽出液の加熱殺菌処理工程に先立ち、配糖体分解酵素を添加することにより、未加熱の緑茶抽出液中に含有される配糖体を香気成分化合物に変化させる酵素処理工程を更に具備することを特徴とする、新規な緑茶飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsified food excellent in heat resistance, obtained by using normal protein-based emulsifier and adding a lysophosphatidic acid to the emulsifier to mix them together, and not having such problems as to take much time to dissolve, require complicated handling and lose flavor because of easily absorbing moisture when using lysophospholipid while having more excellent heat resistance than that of lysophosphatidic acid.例文帳に追加

リゾリン脂質よりも優れた耐熱性を有しながらも、従来技術のようにリゾリン脂質を使用する場合に見られる、溶解するのに時間がかかったり、吸湿し易いためにハンドリングが煩雑であったり、更には風味を損なうといった問題がなく、通常の蛋白系乳化剤を用い、これと共にリゾホスファチジン酸を添加・配合することにより得られる、耐熱性に優れた水中油型乳化食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

The reason for Carrefour’s failure in Japan may be attributed to the following two factors: (i) misreading consumerspreferences in Japan, and (ii) a business slump in the company’s home country. Regarding (i) Carrefour’s strategy was to supply inexpensive sundries, whereas Japanese consumers were expecting products with a French flavor. Thus, the product lineup did not meet consumer expectations. It is said that Carrefour has operated successfully in South America. Regarding (ii) Carrefour has lost market share in France to hard discounters such as ALDI (Germany) and Lidl (Germany) and hypermarket franchises in the same category, and shifted its strategy to selling at low prices. This strategy is considered to have led to the aggravation of its domestic business performance. As management was replaced, the new management made a decision to withdraw from Japan and Mexico, where it was performing badly. This year, Carrefour has determined that it will withdraw from South Korea. It appears that the operation of Carrefour in Asia will be focused in China.例文帳に追加

同社が我が国で失敗した原因は、①我が国での消費者嗜好の読み違い、②本国での本社業績の不振、の2点が影響したと考えられている。①については、同社は安い日用品の供給を戦略としていたのに対して、我が国の消費者はフランスらしい商品を求めており、期待した品揃えになっていなかったと指摘されている。実際、我が国では成功しなかった同社も南米では成功しているという。②については、本国の競合他社(ALDI(アルディ:ドイツ)、Lidl(リドル:ドイツ)等のハードディスカウンターや同業のハイパーマーケットチェーン)にシェアを奪われ、安売り戦略に転換したことがフランス本国での業績悪化につながったとされる。経営陣が交代したのをきっかけに、新経営陣は業績の伸びが思わしくなかった我が国、メキシコからの撤退を決定した。本年に入ってからは韓国からの撤退も決めており、アジア地域では中国に注力する模様である。 - 経済産業省

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