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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "キスを?"に関連した英語例文

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"キスを?"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 953



例文

米糠類および大豆類を含む液体培地(pH7.5〜10)に枯草菌を接種し、好気性雰囲気下で培養し、該培養液を濾別して得られる発酵水溶液を凍結乾燥して発酵エキスとなし、該発酵エキス、望ましくは該発酵エキスの一部を緑茶エキスにおき換えたものにビール酵母及び/又はほうじ茶エキスを含有せしめてなる過酸化脂質抑制用組成物。例文帳に追加

Bacillus subtilis is inoculated to a liquid culture medium including rice bran and soybeans (PH: 7.5-10) and aerobically cultured, the culture mixture is filtered, the resultant supernatant is freeze-dried to prepare the fermentation extract. - 特許庁

キャンディベース100重量部に対して、コラーゲンペプチドを1〜20重量部、酵母エキスを0.01〜1重量部含有し、かつ植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を総量0.1ppm〜100ppm含有することを特徴とするコラーゲン臭を抑えたグミキャンディ。例文帳に追加

The gumi candies suppressed in collagen smell contain, based on 100 pts.wt. of a candy base, 1-20 pts.wt. of collagen peptide, 0.01-1 pt.wt. of yeast extract, and a total amount of 0.1-100 ppm of at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from vegetables, tannin, and citron polyphenol. - 特許庁

5’−ヌクレオチドを含有した酵母エキス溶液を、活性炭に吸着し、次いで水で溶離し、ピリミジン系ヌクレオチド(5’−ウリジル酸、5’−シチジル酸及びそれらの塩)を20重量%以上含有し、プリン系ヌクレオチド(5’−グアニル酸、5’−イノシン酸、5’−アデニル酸及びそれらの塩)の含有量が5%未満の酵母エキスを得る。例文帳に追加

The yeast extract containing20 wt.% of pyrimidine nucleotide (5'-uridylic acid, 5'-cytidylic acid and the salt thereof) and having <5 wt.% of the content of purine nucleotide (5'-guanylic acid, 5'-inosinic acid, 5'-adenylic acid and the salt thereof) is obtained by making activated carbon adsorb an yeast extract solution containing 5'-nucleotide, and liquating the extract with water. - 特許庁

醸造原料中の麦芽使用比率が50%未満の発泡酒の製造方法において、発酵前溶液に、赤ワインを減圧蒸留により濃縮して総アミノ酸と総ポリフェノール濃度及び/又はレスベラトロール濃度を調整した濃縮赤ワインエキスを添加することにより麦酒味覚の爽快で飲み応えを付与した発泡酒を製造する。例文帳に追加

In the method for producing a sparkling liquor having a malt use content in a brewing raw material of less than 50%, the sparkling liquor is produced by adding a concentrated red wine essence that is obtained by concentrating a red wine by reduced-pressure distillation and has an adjusted total amino acid and total polyphenol concentration and/or resveratrol concentration to a solution before fermentation. - 特許庁

例文

フラクタス・リグストリ・ルシジ(セイヨウイボタノキ果実)の微粉砕果実、リゾマ・ポリゴナチ(黄精)、ヘルバ・アグリモニエ(金水引)、ラジクス・リューマニエ・グルチノーザ・コンキタエ(スチーム処理地黄)又はこれらの混合物を低極性溶媒で抽出することにより製造された薬草エキス、及びその薬草エキスをウイルスと接触させることによるウイルスのin vitroの拮抗方法。例文帳に追加

The herbal extract is produced by extracting finely crushed fruit of Ligustrum lucidum, Rhizoma polygonati, Herba agrimoniae, Radix Rehmanniae Glutinosae conquitae (a steam-treated Rhemannia) or a mixture of them with a low polarity solvent, and a method for antagonizing viruses by bringing these extracts in contact with the viruses in vitro is also disclosed. - 特許庁


例文

コラーゲンペプチドを1〜20重量%、酵母エキスを0.01〜1重量%含有し、かつ植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を総量0.1ppm〜100ppm含有することを特徴とするコラーゲン臭を抑えたコラーゲンペプチド含有飲料。例文帳に追加

This collagen peptide-containing drink suppressed in collagen odor contains 1-20 wt.% of collagen peptide, 0.01-1 wt.% of yeast extract, and a total amount of 0.1 ppm-100 ppm of at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from plants, tannin and citron polyphenol. - 特許庁

本発明は、笹エキスの持つ、細胞賦活作用、血液浄化作用、血流改善作用、抗潰瘍作用、活性酸素除去作用に注目するとともに、大豆エキスおよび/あるいはイグサエキスを併用し、納豆菌により発酵液を得ることにより、生理活性を有する組成物、およびそれらを含有した化粧料、飲食品を提供するものである。例文帳に追加

To provide a physiologically active composition by paying attention to the cell activating action, flood purifying action, blood flow ameliorating action, antiulcer action, and active oxygen-elimination action of an extract of bamboo grass and using an extract of soybean and/or an extract of Juncus in combination to obtain a fermented liquor by Bacillus subtilis, and a cosmetic and a food and drink containing the same. - 特許庁

長期間熟成させた紅麹のもろみを主素材とし、そのもろみにアルコールを添加して発酵を止める処理をした後、生ニンニクを身体に吸収しやすく処理した超微粉末と/又はエキスを副素材として加え、もろみに添加したアルコールを揮発させる温度で加温しながら攪拌し、その攪拌によりペースト状とした。例文帳に追加

This health-assisting food product is characterized by adding alcohol to an unrefined monascus fermentation product aged for a long period as a main material to stop the fermentation, adding such raw garlic ultra fine powder and/or extract as easily absorbed to human bodies as a submaterial to the treated product, and then heating and stirring the mixture at a temperature capable of evaporating the added alcohol, thereby producing the paste-like product. - 特許庁

本発明は、上記課題を解決するために、生の月桂樹の葉及び茎と、アロエと、月桃の葉とよりなる天然素材を細かく切断し、鍋に入れた水に投入し、強火で沸騰させ、沸騰の後、弱火で1時間〜2時間保持し、その後、前記天然素材を濾し、前記天然素材から抽出した混合エキスを含むことを特徴とする化粧水の構成とした。例文帳に追加

The skin lotion comprises a mixed extract obtained by finely cutting a natural material composed of a fresh leaf and a stem of Laurus nobilis, Aloe ferox Miller and leaf of Alpinia speciosa, charging the finely cult materials into water in a pot, boiling the water and the materials over high heat and retaining the mixture for 1 hr to 2 hr over low heat and then filtering the natural material to carry out extraction. - 特許庁

例文

レモングラスから水蒸気蒸留により分画して精油と水溶液部分とからなる留出物を得る工程1と、前記水蒸気蒸留後のレモングラスを抽出して抽出物を得る工程2と、工程1の留出物と工程2の抽出物とを混合してエキスを得る工程3、を含む製造方法により得られるレモングラスエキス例文帳に追加

The lemon grass extraction is obtained by a production method including a step 1 of obtaining a distillate made of an essential oil and an aqueous solution portion from the lemon grass through fractionating by steam distillation; a step 2 of obtaining an extract by extracting the lemon grass after the steam distillation; and a step 3 of obtaining an extract by mixing the distillate obtained in the step 1 and the extract obtained in the step 2. - 特許庁

例文

また、狂牛病問題を回避するために、無血清培地にブタ脳エキス又はブタ視床下部エキスを添加して、皮膚ケラチノサイト(表皮角化細胞)などの移植用細胞・組織を培養する方法及び植物の冷害又は寒冷ストレスより植物を保護するための植物成長調整用組成物にも適用できる。例文帳に追加

Also, to evade a mad cow disease issue, it can be applied for a method for culturing cells or a tissue for transplanting such as the skin keratinocyte (epidermal keratinized cells) by adding a porcine brain extract or porcine hypothalmus extract to a serum-free medium, and for a plant growth-adjusting composition to protect a plant from a cool weather damage or cold stress. - 特許庁

イミダゾールジペプチド(アンセリン、カルノシン、バレニン)を含有する魚肉抽出物または畜肉エキスを一定量摂取可能な形態に加工した食品及びこれらの成分に加えて、黄杞葉エキス、甜茶エキス、シソ科植物の種子から得られる抽出物を一定量摂取可能な形態に加工した花粉症を改善または予防する食品を提供する。例文帳に追加

The food for ameliorating or preventing the pollinosis is obtained by processing a food obtained by processing a fish meat extract or meat essence, containing imidazole dipeptide (e.g. anserine, carnosine and balenine) into a shape enabling a constant amount to be ingested, and additionally an essence of leaves of Engelhardtia chrysolepis HANCE and essence of Tencha (sweet tea) and an extract of an extract obtained from seeds of a plant of Labiatae. - 特許庁

ホップエキス添加装置100は、開口部10aを有するタンク10と、タンク10の少なくとも一部を取り囲むように配置されてタンク10を加熱するヒーター20と、開口部10aを塞ぐ蓋50と、溶解したホップエキスを管路80に送り出すようにタンク10に設けられたポート40とを備える。例文帳に追加

The hop essence-adding device 100 has a tank 10 having an opening part 10a, a heater 20 arranged so as to surround at least a part of the tank 10 and heating the tank 10, a lid 50 for closing the opening part 10a, and a port 40 installed in the tank 10 so as to deliver the dissolved hop essence to the pipe line 80. - 特許庁

ヤマブシタケを熱風乾燥し、その乾燥物を粉砕したヤマブシタケ粉末を作製し、そのヤマブシタケ粉末からアルコール抽出および熱水抽出によりエキスを抽出し、この抽出したエキスと熱水抽出の粉体残渣とを混合した後、凍結乾燥し、粉砕処理することによって製造されるヤマブシタケ抽出粉末。例文帳に追加

The extracted powder of Hericium erinaceum is produced by drying Hericium erinaceum by hot air, grinding the dried material to give powder of Hericium erinaceum, extracting essence from the powder of Hericium erinaceum by alcohol extraction and hot water extraction, mixing the extracted essence with the powder residue of the hot water extraction, freeze-drying and grinding the mixture. - 特許庁

オキアミからオキアミエキスを抽出する工程で得る残渣に同工程で得られる圧搾油を添加撹拌乾燥後粉末状又は粒状に添加した飼料添加剤を配合した飼料、あるいは、前記残渣だけの飼料を養鶏に投与し、得られた卵黄からアスタキサンチンを多く含有した卵黄油を抽出し、該黄卵油とアスコルビン酸とを配合したアスタキサンチン含有食品である。例文帳に追加

The food including astaxanthin is prepared by compounding ascorbic acid and the egg oil including much astaxanthin obtained from yolk extracted from eggs obtained from chickens administered with feed compounded with a powdery or grannular feed additive which is obtained by adding pressed oil obtained in a process extracting krill extract from the krill, to the residue obtained in the process, agitating and drying or a feed containing only the residue. - 特許庁

メグスリノキと甘味材料の成分を湯水に抽出すると共にブルーベリーエキスを湯水に溶解して健康茶を生成することによって、目の異常を改善するメグスリノキの成分とブルーベリーエキスの両方を健康茶に含有させることができると共にメグスリノキの苦い成分を緩和する甘味材料の成分を健康茶に含有させることができる。例文帳に追加

Both the component of Acer cissifolium and the blueberry essence for ameliorating eye abnormality can be added to a health tea by extracting the components of Acer cissifolium and the sweetening material in warm water and dissolving the blueberry essence in warm water to form health tea and the component of sweetening material for alleviating the bitter component of Acer cissifolium can be added to the health tea. - 特許庁

a.炭素数8〜20の脂肪酸せっけん5〜50重量%、b.両性界面活性剤またはアルカノールアミド型非イオン性界面活性剤0.1〜10重量%、c.木通(モクツウ)またはレンゲソウの抽出エキスを乾燥残留物として0.00005〜2重量%を含有することを特徴とする洗浄剤組成物。例文帳に追加

This cleansing agent composition contains (a) 5-50 wt.% soap of an 8-20C fatty acid, (b) 0.1-10 wt.% amphoteric surfactant or alkanol amide type nonionic surfactant and (c) 0.00005-2 wt.% extract of Akebi (Akebia quinate Decne) or milk vetch (Astragalus sinicus L.) as a dried residue. - 特許庁

乾燥した春ウコンを用いて蒸留法で春ウコンの蒸留エキスを得ると共に、前記の蒸留の後の残渣から熱水で抽出してなる抽出エキスと、前記の熱水抽出後の残渣から再度熱水で抽出したエキスと、を混合する工程を有する春ウコンの抽出方法も可能である。例文帳に追加

Also, the extraction method of the spring turmeric comprises processes of obtaining a distilled extract by using the spring turmeric by a distillation method and also obtaining an extract by extracting the distillation residue with hot water and an extract obtained by re-extracting the hot water-extracted residue with hot water and mixing three of them, is also possible. - 特許庁

最初に第1剤で処理し、次に第2剤で処理することにより使用する染毛用組成物であって、乾燥したヘナの葉粉末を含む第1剤と、生理学的に許容される水溶性鉄(II)キレート化合物または鉄キレート化合物とエクリクタ・アルバ水抽出エキスを含む第2剤とからなる、染毛用組成物。例文帳に追加

The hair dyeing composition is used in a way wherein the hair is first treated with a first agent including a powder of dried leaves of henna and then treated with the second agent including a physiologically acceptable water-soluble iron (II) chelate compound, or an iron chelate compound and a water extract essence of Eclicta alba. - 特許庁

セリ科植物(Umbelliferae)であるオカゼリ(Cnidium monnierri)又はヤブジラミ(Toriis Japonica)の乾燥成熟果実であるジャショウシ(蛇床子)の微粉砕物及び/又はジャショウシを抽出することによって得られる成分(抽出エキス)を配合することにより、発毛促進効果、育毛効果に優れ、安全性が高く、発毛・育毛剤が提供される。例文帳に追加

The hair growth stimulant or hair growth promoter having high safety and exhibiting excellent hair growth stimulation or hair growth promotion effect is produced by compounding finely crushed Jashoshi which is dried fruit of Cnidium monnierri or Toriis japonica belonging to the family Umbelliferae and/or a component (extract) obtained by extracting Jashoshi. - 特許庁

該飲料は、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液を飲料と混合する工程を経て製造される。例文帳に追加

The method for producing the drink includes a process of adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer solution followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from plants, tannin and citron polyphenol so as to prepare a collagen peptide solution, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a drink. - 特許庁

エタノール濃度が10%(v/v)以上のエタノール水溶液でコーヒーの生豆抽出エキスを得る工程、及び前記生豆抽出エキスと焙煎後のコーヒー抽出物とを混合して180℃〜250℃で加熱する工程を含むことを特徴とするコーヒー風味増強剤の製造方法により、上記課題が解決される。例文帳に追加

The method for producing the coffee flavor enhancing agent includes a step of preparing an extract of green coffee bean with an ethanol aqueous solution having an ethanol concentration of10%(v/v) and a step of mixing the green coffee bean extract with roasted coffee extract and heat the mixture at 180-250°C. - 特許庁

本発明に係る梅肉エキスの製造方法は、蜂蜜に梅を浸漬し、浸透圧の作用を利用して、浸漬した梅の果汁を前記蜂蜜中に吸収させて梅果汁入り蜂蜜を得てから、この梅果汁入り蜂蜜を加熱し、当該梅果汁入り蜂蜜から所定の水分量を除去して梅肉エキスを得ることを特徴としている。例文帳に追加

This method for producing the ume flesh extract comprises soaking ume in honey, and causing the honey to absorb fruit juice of the soaked ume using action of an osmotic pressure so as to obtain ume fruit juice-containing honey, heating the ume fruit juice-containing honey, and removing a prescribed amount of water from the ume fruit juice-containing honey, thereby obtaining the ume flesh extract. - 特許庁

生薬乾燥末、生薬エキス末、及び、生薬乾燥末と生薬エキス末との混合末の中から選択される何れか一の生薬成分末を流動層容器内で流動させつつ、前記生薬成分末と同種の生薬エキスを含む水溶液に0.01〜20重量%のアルコールを配合した結合剤液を噴霧して造粒する。例文帳に追加

While one galenical component powder selected from a galenical dry powder, a galenical extract powder and a mixed powder of the galenical dry powder and the galencial extract is let flow in a fluidized layer container, a binder liquid obtained by mixing an aqueous solution containing a galenical extract as the same kind of the selected galenical component powder with 0.01 to 20wt.% alcohol is sprayed to perform granulation. - 特許庁

原料となるアサリ、蛤、シジミ、赤貝などの二枚貝から剥き身と液汁とを分離し、剥き身と濃縮エキスとを冷凍し、喫食時に簡単に調理することができる生貝類の冷凍加工品及び原料貝類から濃縮エキスを抽出した冷凍濃縮液とその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a freezing processed product of raw shellfishes by separating shucked shellfishes and a juice from bivalves such as a short-neck clam, a hard clam, a fresh water clam or an ark shell to be the raw materials, freezing the shucked shellfishes and a concentrated extract and simply cookable during eating, the frozen concentrate prepared by extracting the concentrated extract from raw material shellfishes and a method for producing the frozen concentrate. - 特許庁

陽イオン界面活性剤、両性イオン界面活性剤、非イオン系界面活性剤、および穀物からの抽出エキスを含む液状抗菌消臭剤を、セルロース粉体、無水珪酸粉体、酸化チタン粉体、ステアリン酸またはその塩の粉体、カーボン粉体、タルク等の粉体に接触させた後、粉体を乾燥させ、液状抗菌消臭剤が粉体に保持された粉状抗菌消臭剤を得る。例文帳に追加

A liquid antibacterial deodorant containing a cationic surfactant, an amphoteric surfactant, a nonionic surfactant, and an extract from grain is brought into contact with powder such as cellulose powder, silicic anhydride powder, titanium oxide powder, stearic acid or its salt powder, carbon powder or talc, and then the powder is dried to obtain the powder antibacterial deodorant with the liquid antibacterial deodorant held to the powder. - 特許庁

本発明は、良好な風味を有し、且つ味の持続性が向上した酵母エキスの製造方法を提供することを目的とし、より詳細には、良好な魚介の風味を含有する酵母エキスの製造方法、その製造方法によって製造された酵母エキス及び当該酵母エキスを用いて製造された調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing yeast extract which has excellent flavor and is improved in taste sustainability, in more details, a method for producing the yeast extract which contains excellent fish and shellfish flavor, to provide the yeast extract produced by the method, and to provide seasoning produced by using the yeast extract. - 特許庁

該グミキャンディは、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液をキャンディベースと混合する工程を経て製造される。例文帳に追加

The method for producing the gumi candies comprises a process of preparing a collagen peptide solution through adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer liquid followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from vegetables, tannin, and citron polyphenol, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a candy base. - 特許庁

鉄クロロフィリンナトリウムを0.1〜15重量%と植物抽出エキスを10〜50重量%を配合し、好ましくは、植物抽出エキスがタマリンド、ホウジ茶、ユッカ、シャンピニオン、緑茶、黄杞茶、トゲナシ、甘草、レモンバームの中から選ばれる一種又は二種以上である鉄クロロフィリンナトリウムを含有する食品。例文帳に追加

This food comprising the sodium iron chloriphyllin is obtained by formulating 0.1-15 wt.% of the sodium iron chlorophyllin and 10-50 wt.% of a plant extract essence which is preferably one or more kinds selected from a tamarind, toasted tea, a yucca, a champignon, green tea, Astragali Radix tea, a fruit of Rosa roxburghii Tratt., Glycyrrhizae Radix and a lemon balm. - 特許庁

ウコン根茎の乾燥粉末にサトウキビ圧搾汁及び乳酸菌エキスを加え酵母及び乳酸菌を添加した後、全体の水分量が60〜70%になるよう水を加えて混合撹拌した後、30〜40℃で24時間以内発酵させ、65〜80℃で8〜9時間乾燥させることによって、機能性発酵ウコン食材を得る。例文帳に追加

This functional fermented crucuma foodstuff is obtained by adding the squeezed liquid of sugar cane, lactobacillus extract, yeast and lactobacillus to the dried powder of rhizome of the curcuma, adding water so that the total amount of water content becomes 60-70%, mixing by agitating, then fermenting at 30-40°C for within 24 hr and drying at 65-80°C for 8-9 hr. - 特許庁

ヒルガオ科(Convolvulaceae)のアサガオカラクサ属植物(Evolvulus)のエキス、特に、アサガオカラクサ (Evolvulus alsinoides L.)の全草のエキスとその他の生薬エキスを養毛促進剤として化粧料に含有させることにより優れた養毛促進剤能力があり、それを化粧料などの養毛料に含有させることにより、安全性が高く、使用性に優れ、著しい養毛促進効果があり禿、薄毛及び脱毛の予防・改善に有用な化粧料を得る。例文帳に追加

The cosmetic having an excellent hair growth-promoting ability, high safety, excellent usability, and a remarkable hair growth-promoting effect and useful for preventing and improving baldness, thin hair, and alopecia is characterized by containing the extract of the whole bodies of a plant belonging to Evolvulus in Convolvulaceae, especially Evolvulus alsinoides L., and one or more galenical extracts as hair growth-promoting agents. - 特許庁

これら新化粧料素材とともに、ダイズ発酵エキス、オウレンエキス、シャクヤクエキス、ボタンピエキス、真珠エキス、ソウハクヒエキス、オトギリソウエキス、ヨクイニンエキス、ローズマリーエキス、アルテア根エキス、メマツヨイグサエキス、マンゴー果実エキス及びシラカバ樹皮エキスから選ばれる3種以上の特定の生薬類エキスを配合する。例文帳に追加

Specific crude drug extracts of more than three kinds selected from soybean fermentation extracts, Coptis japonica extracts, Paeonia lactiflora extracts, Moutan cortex extracts, pearl extracts, Morus alba extracts, Hypericum erectum extracts, coix seed extracts, rosemary extracts, althaea root extracts, Oenothera biennis L. extracts, mango fruit extracts and white birch bark extracts, are compounded with these new cosmetic materials. - 特許庁

紫外線吸収剤のいずれか1種または複数種、紫外線遮断剤のいずれか1種または複数種、および、植物エキスとして、アボカドエキス、ローズマリーエキス、ラベンダーエキスの1種または複数種に、モズクエキスを必須成分として更に加えることを特徴とする、日焼け止め化粧料。例文帳に追加

Preferably, the cosmetic for the sun screen further contains an essence of Nemacystus decipiens as an essential component besides the one or more kinds of the ultraviolet absorbers, the one or more kinds of the ultraviolet-blocking agents and the one or more kinds of the avocado essence, the rosemary essence and the lavender essence as the vegetable essences. - 特許庁

天然の竹材を圧力缶体に入れるとともに、圧力缶体内に100℃以上の温度に加熱された水蒸気を加圧状態で供給する加熱操作と、圧力缶体内の圧力を急速に解放する減圧操作とを繰り返し行って、竹材中のリグニン層を分解する工程を経て得られた竹繊維から抽出された竹エキスを含むことを特徴としている。例文帳に追加

This beverage is characterized by containing the bamboo extract which is extracted from bamboo fibers produced by passing through the processes of decomposing the lignin layer of the bamboo material by putting a natural bamboo material into a pressure can and repeating the process of heating operation of supplying steam heated at100°C into the can under a pressurized state, and the pressure-reducing operation of releasing the pressure in the pressure can rapidly. - 特許庁

本発明に係る凍結濃縮つゆは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、醤油、かえし、アミノ酸液、糖類、発酵調味料、清酒、旨味調味料の少なくとも一つを混合してストレートつゆを生成し、該つゆを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加

The freeze-concentrated soup is produced by adding one or more components selected from soy sauce, soup stock, amino acid liquid, sugar, fermented seasoning, Japanese rice wine and tasty seasoning to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained straight soup at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁

温度24℃、相対湿度75%環境下での平衡状態において、水分値が20%以上であり、かつ、粉体流動性が安息角90°未満である食用高分子素材が、エキス素材と複合された状態で、固形分質量比率10〜90%の範囲で含有されていることを特徴とする乾燥エキスを提供する。例文帳に追加

The dry extract contains an edible polymer material which has a moisture value of20% in a balance condition under an environment of a temperature of 24°C and a relative humidity of 75%, and fine particle fluidity of a repose angle of <90°, at a solid mass ratio of 10-90%, in a condition of being compounded with an extract material. - 特許庁

植物原料を洗浄後、破砕し、該破砕原料に水を加え、加圧釜を用いて150℃以上の高温で蒸留することを特徴とする植物エキスの製造方法であり、前記の蒸留に使用する水が、磁化処理されていること、また、蒸留、冷却後のエキスを磁化処理することを特徴とする植物エキスの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the plant extract is characterized by washing a plant raw material, then crushing, adding water to the crushed raw material and distilling at the high temperature of150°C by using a pressurized pot, and also characterized in that the water used for the distillation is magnetically treated, or the distilled and cooled extract is magnetically treated. - 特許庁

焙煎コーヒー豆を水抽出時および/または水抽出後に酵素処理を施してコーヒーエキスを製造するに当たり、酵素処理前の段階における、焙煎コーヒー豆またはコーヒースラリーの段階において水蒸気蒸留を行うことにより香気留出液を回収し、酵素処理後の抽出液に香気留出液を添加することを特徴とするコーヒーエキスの製造方法。例文帳に追加

The method for producing a coffee extract includes, in producing a coffee extract by treating roasted coffee beans with an enzyme when and/or after the roasted coffee beans are extracted with water, in a step before the enzyme treatment, carrying out a steam distillation at a step of roasted coffee beans or a coffee slurry to recover a fragrance distillate and adding the fragrance distillate to the extracted solution after the enzyme treatment. - 特許庁

さらには、高粘性のポリエチレングリコ−ル−240とヒアルロン酸ナトリウムなどの使用により微粉末の分散性、均一性の良い安定化した製品粘性状物の改良を施したこと、 また、育毛効果の増強にオタネニンジンエキスとセンブリエキスを添加しトルマリン微粉末2〜7重量部とすることが出来た。例文帳に追加

The dispersibility of the fine powder and the viscous material of the product having well stabilized homogeneity are improved by the use of a high-viscosity polyethylene glycol-240, sodium hyaluronate or the like, and the content of the tourmaline fine powder can be reduced to 2-7 pts.wt. by adding an essence of Panax ginseng and an essence of Swertia japonica for enhancement of the hair-growing effects. - 特許庁

自己消化法において雑菌の侵入を防ぎつつ高率なエキス抽出を行い、化学物質の添加を減らし、色合いや酵母臭が薄いため食品の風味に影響を来たしにくい酵母エキスを生産するものであり、生産された酵母エキスは、食品に添加することにより、甘味のあるうま味を強くし、美味しさを増す。例文帳に追加

To provide a self-digestion method for producing yeast essence which hardly gives influence to flavor of a food because of the thin color and yeast smell thereof, strengthens food palatability with sweetness and increases food deliciousness by being added to the food through making an essence extraction in high yield while preventing sundry germs from intrusion and reducing the addition of chemical substance. - 特許庁

低酸素症改善効果、肝移植時に於ける肝類洞内皮細胞傷害防止効果や筋萎縮性側索硬化症改善効果のある医薬組成物を得るために、ヒルガオ科(Convolvulaceae)、アサガオカラクサ属植物 (Evolvulus)、特に、アサガオカラクサ (Evolvulus alsinoides L.)、シロガネカラクサ(Evolvulus boninensis)、マルバアサガオカラクサ(Evolvulus rotundifolia)、エボルブラス グロメラタス(Evolvulus glomeratus)、エボルブラス アルシノイデス バー グリセバチアヌス(Evolvulus alsinoides var grisebachianus)等の全草のエキスを医薬組成物に含有させる。例文帳に追加

The whole plant extract of Convolvul aceae and Evolvulus, especially Evolvulus alsinoides L., Evolvulus boninensis, Evolvulus rotundifolia, Evolvulus glomeratus or Evolvulus alsinoides var grisebachianus are contained in pharmaceutical compositions to obtain the compositions with an improving effect on hypoxia, an inhibition effect on sinusoidal endothelial cell injury at liver transplant or an improving effect on amyotrophic lateral sclerosis. - 特許庁

グルタミン酸およびその塩類の少なくとも一つを含有する食品素材に、グルタミン酸デカルボキシラーゼ生産能を有する乳酸菌を作用させることまたは酵母との混合培養をおこなうことによりGABAを生成させる方法において、上記食品素材に、米糠、米胚芽、小麦胚芽および麸からなる群から選ばれた少なくとも一つの成分あるいはその抽出エキスを含有させる。例文帳に追加

This method of producing GABA by acting a lactobacillus having glutamate decarboxylase productivity to a food material including one or more of glutamic acid and its salts or mixed culturing with yeast, includes one or more constituents selected from a group comprising rice bran, rice germ, wheat germ and fu (wheat gluten cake) or extract of these to the food material. - 特許庁

アトピー性皮膚炎の治療におけるこの精神的要因の重要性に着目して、従来から用いられている生薬エキスに蓮子や生地黄、茯苓および紫蘇葉の少なくとも1種といった、不安、精神的過敏を解消し活力を増強させる生薬エキスを効果的に配合することにより、アトピー性皮膚炎の予防・治療に極めて有効な薬剤を発明するに至った。例文帳に追加

Consequently, the medicine extremely effective for preventing and treating the atopic dermatitis was invented. - 特許庁

天然梅及び/又は栽培梅を酸化還元電位がマイナス値を示す還元性の塩を用いて所定期間漬け込んだ後、抽出エキスを除去して得た抽出残渣物(梅の果肉、果皮、核、仁)であって、前記抽出残渣物を乾燥後、微粉砕加工して得たものから成ることを特徴とする健康食品用梅微粉体。例文帳に追加

The ume fine powder for health food comprises extract residue (ume flesh, peel, nut and kernel) obtained by pickling natural ume and/or cultivated ume using a reducing salt presenting negative values of oxidation-reduction potential for a prescribed period of time followed by eliminating the extracted essence, and is produced by drying the extract residue and subjecting the residue to pulverization processing. - 特許庁

また、α波誘導剤は、エバーラスティングエキスと、アツケシソウエキスと、ロックローズエキスと、フレンチラベンダーエキスの少なくともいずれか1種としたこと、またはエバーラスティングエキスと、アツケシソウエキスと、ロックローズエキスと、フレンチラベンダーエキスをそれぞれを等量ずつ配合したことにも特徴を有するものである。例文帳に追加

The α-wave inducing agent is characterized by using at least any one kind of everlasting extract, sea fennel extract, rock rose extract and french lavender extract, or blending each of the everlasting extract, sea fennel extract, rock rose extract and french lavender extract by a same amount. - 特許庁

(A)ヒドロキシモノカルボン酸及びヒドロキシ基を有してもよい有機ジカルボン酸から選ばれるカルボン酸又はその塩、(B)芳香族アルコール、N-アルキルピロリドン、アルキレンカーボネート、ポリプロピレングリコール、ラクトン及び環状ケトンから選ばれる親水性有機溶剤、並びに(C)ボダイジュエキス又はアロエエキスを含有する毛髪化粧料。例文帳に追加

The hair cosmetic material comprises (A) a carboxylic acid selected from hydroxy monocarboxylic acids and organic dicarboxylic acids which may have a hydroxy group, or salts thereof, (B) a hydrophilic organic solvent selected from aromatic alcohols, N-alkylpyrrolidones, alkylene carbonates, polypropylene glycols, lactones and cyclic ketones and (C) a lime tree extract and an aloe extract. - 特許庁

毛髪が生成・成長していくためには多くの栄養素が必要であるが、そのための毛及び又は育毛用栄養補助食品は、卵殻膜粉末を22質量%、加水分解ケラチンを20質量%、イチョウ葉エキスを6質量%、ビタミンB2を0.5質量%、抗酸化物を8質量%含有する。例文帳に追加

The nutritional supplement for the hair growth promotion/hair restoration contains 22 mass% of egg shell membrane powder, 20 mass% of hydrolyzed keratin, 6 mass% of ginkgo leaf extract, 0.5 mass% of vitamin B2, and 8 mass% of antioxidant because many nutrients are required for the formation/growth of the hair. - 特許庁

紅茶由来のポリフェノールを総ポリフェノール量として70mg/100mL以上100mg/100mL未満を含有し、テアフラビン量が0.1〜3.5mg/100mL、カフェイン量が5〜20mg/100mLに調整された紅茶エキスを有効成分とする中性脂肪吸収阻害用組成物からなる。例文帳に追加

The neutral fat absorption inhibitor composition includes the black tea extract as the active ingredient consisting of adjusted amount of 70-100 mg/100 mL of polyphenols originating from the black tea in the total polyphenols, 0.1-3.5 mg/100 mL of theaflavin and 5-20 mg/100 mL of caffeine. - 特許庁

本発明に係る汎用凍結濃縮しらだしは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、発酵調味料、清酒、醤油又はアミノ酸液の少なくとも一つを混合して汎用しらだしを生成し、前記汎用しらだしを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加

The freeze-concentrated soup stock is produced by adding one or more components selected from fermented seasoning, Japanese rice wine, soy sauce and amino acid liquid to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained general-purpose soup stock at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁

例文

ピンポンノキ属(Sterculia)、チャンチンモドキ属(Choerospondias)、マンゴー属(Mangifera)、ウルシ属(Rhus)、フクギ属(Garcinia)、クロモジ属(Lindera)、イヌタデ属(Persicaria)、ギシギシ属(Rumex)、ミズヒキ属(Antenoron)、アブラギリ属(Aleurites)、アカシア属(Acacia)、ヒシ属(Trapa)、エウゲニア属(Eugenia)、ナツフジ属(Millettia)、ミズキ属(Cornus)、ビンロウ属(Areca)及びヤマモモ属(Myrica)に属する植物からなる植物群から選択される1種又は2種以上の植物のエキスを有効成分として含有するメイラード反応阻害剤。例文帳に追加

The Maillard reaction inhibitor contains, as active ingredients, one or more extracts of plants selected from the plant group consisting of plants belonging to the genus Sterculia, genus Choerospondias, genus Mangifera, genus Rhus, genus Garcinia, genus Lindera, genus Persicaria, genus Rumex, genus Antenoron, genus Aleurites, genus Acacia, genus Trapa, genus Eugenia, genus Millettia, genus Cornus, genus Areca or genus Myrica. - 特許庁

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