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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 焦げ焦げの意味・解説 > 焦げ焦げに関連した英語例文

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焦げ焦げの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 590



例文

食品の焦げ付き汚れ等の有機物に起因した汚れや水垢を水拭き程度で簡単に除去することができる着色防汚性製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing an antifouling product from which slime or a stain resulting from an organic material such as a sticky scorched-food stain can easily be removed by simply wiping it off with a wet towel. - 特許庁

シリンダボア内面にメッキ皮膜の段差やメッキ焦げ等の不良を発生させず、ジャーナル部を有するシリンダブロックにも採用することができるシリンダブロックの表面処理用マスキング装置を提供する。例文帳に追加

To provide a masking device for surface treatment of a cylinder block which can be adopted even to the cylinder block having a journal part without the occurrence of defect, such as a difference in level of plating films and plating scorching, on the inside surface of a cylinder bore. - 特許庁

これにより、検出した水面位置に基づいて焦げ付きやふきこぼれを防止しながら煮物調理を実行するようにしたので、煮物調理を適切に実行することができる。例文帳に追加

Consequently, it can perform boiling with preventing burning or boiling over according to the detected water level, then it can perform boiling appropriately. - 特許庁

保護カバーの上部が異常に過熱されることなく、植毛が焼け焦げることがないようにした扇風機型暖房機を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a fan type heating unit capable of preventing an upper part of a protection cover from being overheated abnormally, and capable of preventing implanted bristles from being burnt or scorched. - 特許庁

例文

所定形状に成型してなる即席油揚げ麺塊の表面に、該麺塊の表面温度が150°C〜240°Cになるまで焼成して焦げ目を付ける。例文帳に追加

The method for producing the instant scorched Chow Mein comprises burning the surface of an instant fried noodle mass molded in a prescribed shape till the temperature of the surface of the noodle mass gets to 150-240°C to get scorched. - 特許庁


例文

胴部材と底部材を固着してなる紙カップ容器であって、容器底部の糸尻部を5mm以下にすることにより、水を注加して電子レンジで長時間加熱調理しても容器底部の糸尻部が焼き焦げなくなる。例文帳に追加

The foot at the bottom of the paper cup container formed by fastening a body member and a bottom member is formed to ≤5 mm, by which the scorching of the foot of the container bottom is prevented in spite of long-time heating with the microwave oven under addition of the water. - 特許庁

粘土をプレ−トにし燃焼して形成する陶器の焼肉プレ−ト及びステ−キ皿は、従来のガス器具を変更する事なく肉を焦げないでおいしく焼く事を課題とする。例文帳に追加

To provide a ceramic meat grill plate and steak plate small in surface temperature drop caused by heat loss produced when the meat is grilled, which can grill meat finely. - 特許庁

フラッシュ定着装置20における、定着能力の改善と、記録媒体の焦げを防止するフラッシュ定着装置20を有する画像記録装置1の提供。例文帳に追加

To enhance fixing ability of a flash fixing device 20 and to provide an image recording apparatus 1, with the flash fixing device 20 for preventing a recording medium from being burned. - 特許庁

その結果、除湿ユニット3が稼動したとき、異物の焦げるような異臭を発生させることが抑制され、ユーザーに不快感を与えることが防止される。例文帳に追加

As a result, the generation of bad small such that the foreign matters get burned can be suppressed in operating the dehumidifying unit 3, and an user is prevented from feeling discomfort. - 特許庁

例文

調理中に付着した食品の焦げ付き汚れ、油汚れ、糞便等の有機物に起因した汚れや水垢を水拭き程度で簡単に除去することができる防汚性製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing an antifouling product from which slime or a fouling resulting from an organic material such as a sticky scorched-food stain having deposited thereon during cooking, an oil stain and excretions, can easily be removed by simply wiping it off with a wet towel. - 特許庁

例文

本発明は、電子レンジを使用して食品を加熱料理するに当たって、焦げ目を被加熱物の全面ではなく所望の部分のみにつけることが可能な電子レンジ調理用包材を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a packaging material for microwave cooking that makes it possible to brown not the entire surface but only a desired portion of an object to be heated when heating food by use of a microwave oven and that can be easily separated from the browned part of food after microwave heating. - 特許庁

製造が効率的であるとともに、表面に焦げなどができず、表面品位に優れ、高強度かつ衝撃吸収性に優れる、繊維強化樹脂複合材料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method of a fiber reinforced resin composite material in which its manufacturing is efficient, at the same time, a burnt deposit or the like can not be formed on the surface, whose surface quality is superior, and which has a high strength and is superior in an impact absorption. - 特許庁

本発明は料理をする際、温度管理により合理的な作り方の目安となるもので、煮過ぎ、焦げつき、生煮えなどをなくし効率良く且つ、簡潔的に目標とする料理ずくりの方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of efficiently and concisely preparing a target dish without overcooking, burning, and being half-cooked which is a standard of the rational recipe by temperature control when cooking. - 特許庁

加熱蒸散用製剤に用いるための、鉱物性物質の1種又は2種以上からなり、吸油量が20〜60ml/100gであることを特徴とする焦げ臭防止剤。例文帳に追加

The burnt odor preventing agent comprises one kind or two or more kinds of mineral materials used for heat transpiration preparation and having an absorption oil amount of 20 to 60 ml/100 g. - 特許庁

ヒータにより被加熱物の表面をカリッと焼くことができるとともに、水蒸気により被加熱物の表面が焦げすぎるのを防止することのできる蒸気発生機能付き加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating device with a steam generating function, crisply baking a surface of a heating object by a heater, and preventing the surface of the object from being excessively burned brown by steam. - 特許庁

微生物分解臭および焦げ臭の発生を抑えることができるとともに、安定した低臭気化を図ることができる生ごみ処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a garbage disposer in which occurrence of a microbe-decomposed smell and a burnt smell can be suppressed and in which a bad smell is stably made low. - 特許庁

例えばタルトのような、よりリッチな甘味を付与しつつ、モナカの皮特有のサクサク感を損なわず、かつ焼き焦げもつきにく、焼き型から離れやすいモナカの皮およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide coat of MONAKA (bean-jam-filled wafers) without impairing crispy feeling characteristic to coat of MONAKA while imparting rich sweetness e.g. which tart has, nearly free from scorching and readily releasable from a baking mold and a method for producing the coat. - 特許庁

焦げ目付け皿の発熱効率を向上させるとともに食品に吸収される高周波量を少なくして調理性能に優れた高周波加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a high frequency heating cooker capable of improving heat generating efficiency of a browning pan, and improving cooking performance by reducing the amount of high frequency wave absorbed by food. - 特許庁

油ちょうやオーブン等により160℃〜200℃というような高温で加熱しても、卵加工品の表面に焦げが発生せず、卵加工品本来の風味と外観を保つことができる卵加工品を提供する。例文帳に追加

To provide an egg processed product causing no burnt deposit on the surface thereof and capable of retaining flavor and appearance inherent in the egg processed product even if being heated at high temperature such as 160°C-200°C with e.g. cooking with oil, an oven. - 特許庁

長期間利用しても、焼け焦げや調理くずが付着することがないとともに、一度に多量の油を塗布することが可能な油引き具を提供する。例文帳に追加

To provide an oil spreading utensil which prevents scorch or cooking wastes from sticking even when used for a long time and is capable of applying a large amount of oil at once. - 特許庁

レジストを「焦げ」の発生を防ぎつつ除去し、さらにプラズマ酸化珪素膜を半導体ウェハ内部の不純物の再分布を抑制しながら高速に形成する半導体素子の製造方法及び半導体素子を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a semiconductor element wherein a resist is removed while preventing generation of "burnt deposits" and furthermore, a plasma oxidation silica film is formed at high speed controlling redistribution of dopant inside a semiconductor wafer, and to provide a semiconductor element. - 特許庁

断熱紙カップの中に、飲料や即席食品などの内容物を入れ、電子レンジで加熱調理した時に、糸じり部に焦げを発生させることのない断熱電子レンジ対応紙カップを提供する。例文帳に追加

To provide a heat insulation paper cup corresponding to microwave oven that prevents a bottom end portion from being burnt when contents such as drink or instant food, are placed in the heat insulation paper cup and then heated and cooked by a microwave. - 特許庁

パン粉製造のための電極式パン焼成における製品のロス、すなわち、パン生地の電極板への残留量及び焦げを大幅に低減させる優れた工業的方法を提供する。例文帳に追加

To provide an excellent industrial method for greatly reducing a production loss in an electrode bread baking for bread crumb production, that is, reducing a residual amount and a burnt deposit of bread crumbs to an electrode plate of a bread dough. - 特許庁

高周波発生手段から放射されたマイクロ波の一部が発熱層3に照射され、発熱体1上に載置された被調理物の表面に網目形状に対応する焦げ目を付ける。例文帳に追加

Part of the microwaves radiated from a high-frequency generating means are radiated to the heating layer 3, and scorchings corresponding to the meshy shape are formed on the surface of a cooked object mounted on the heating element 1. - 特許庁

また、皿底30とグリルの床板22との間に冷却空気流路7を設けて汁受皿3を冷却しているため、煙の発生や焦げつきの発生が低減する。例文帳に追加

Providing a cooling air route 7 between the plate bottom and a bottom sheet 22 of the grill to cool the juice receiving plate reduces occurrence of smoke or char. - 特許庁

このことから料理中に発生する強火、弱火のコントロールを温度計により計測し、過熱による燃料費の無駄、焦げつきなどによる食材の無駄を省き、誰でも簡単に好みの料理を作ることが出来る。例文帳に追加

Whence control of strong fire and weak one occurring during cooking is measured by the thermometer, uselessness of fuel expenses by overheating and that of a food material by burning or the like are avoided, and anybody can simply prepare a favorite dish. - 特許庁

流路の局所加熱を回避し、炭素析出(焦げ付き、コーキングの発生)を抑制しうる流体加熱装置及びこれを用いた流体加熱方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a fluid heating apparatus, and a fluid heating method using it capable of suppressing carbon deposition (burning, or coking) by avoiding partial heating of a passage. - 特許庁

起伏のある表面または不規則な表面を有する食品を、電子レンジを使用して加熱する、焦げ目を付ける、および/またはカリカリに仕上げるためのマイクロ波加熱用構造体を提供する。例文帳に追加

To provide a structure for microwave heating which is used for heating, browning, and/or crisping food with a surface with irregularities or a ragged surface by using a microwave oven. - 特許庁

トーストなどの被調理物の表面に現れる模様の中抜きによる焦げ目に、線材による白い線が現されるのを防止し、美しい模様を忠実に現すことのできるオーブントースターを提供する。例文帳に追加

To provide a toaster oven which can faithfully develop a fine design by preventing appearance of a white line, which will otherwise appear due to grid bars in a reversed design on a brown part of the toast such as a sliced bread. - 特許庁

構成が簡単で、焦げがこびり付いたりせず、ソースなどが均一に混合されてバラツキのない、美味しい、焼そばなどの加熱処理食品を製造できる加熱処理食品製造装置およびそれを用いた加熱処理食品製造方法の提供。例文帳に追加

To manufacture tasty heat-treated foods such as chow mein having a simple constitution, avoiding scorching and sticking and uniformly and evenly mixing the foods with sauce and the like. - 特許庁

食材の食感を損なわずに食材を加熱でき、且つ焼き色、焦げ目、風味等を付ける仕上げ調理を行うことができる蒸気投入型コンベアオーブンを提供すること。例文帳に追加

To provide a steam-charging type conveyer oven heating foods without impairing texture of the foods, enabling finish cooking such as imparting baked color, scorch, flavor, etc. - 特許庁

ヒータにより被加熱物の表面をカリッと焼くことができるとともに、水蒸気により被加熱物の表面が焦げすぎるのを防止することのできる蒸気発生機能付き加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating device with a steam generating function capable of crisping a surface of a heated object by a heater, and preventing the surface of the heated object from excessively being burned by steam. - 特許庁

素材に直接まぶしても容易かつ確実に付着し、少量の油で焼き調理した場合にも素材の反りと焦げ斑を防止するパン粉組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a bread crumb composition which easily and reliably adheres to an ingredient even when directly coating the ingredient, and prevents warpage of the ingredient and burnt spots even when fried with a small amount of oil. - 特許庁

したがって、水を入れて電子レンジで加熱しても、即席麺2やこの上にのせてある加薬が焦げたりすることなく、即席麺2全体を均一に湯戻しすることができる。例文帳に追加

Therefore, even when the cup with the water in it is heated with a microwave oven, the instant noodles 2 and condiments placed on them are prevented from burning, and the whole of the instant noodles 2 can uniformly be reconstituted with hot water. - 特許庁

素材に直接まぶしても容易かつ確実に付着し、少量の油で焼き揚げた場合にも素材の反りと焦げ斑を防止するパン粉組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a bread crumb composition which is easily and reliably adheres to an ingredient even when directly coating, and prevents warpage of the ingredient and burnt spots even when baking with a small amount of oil. - 特許庁

硬質、軟質に拘わらずプラスチック製品を、切粉の発生等の環境汚染、変形、焦げ付き、白化等の品質低下を招くことなく必要寸法に切断す特殊形状回転薄刃及びそれを用いた切断装置を提供する。例文帳に追加

To cut a plastic product into required dimensions irrespective of rigid or flexible one, without generating environmental pollution such as generation of chips, and without lowering quality by deformation, scorch, whitening and the like. - 特許庁

紙カップの中に、飲料や即席食品などの内容物を入れ、電子レンジで加熱調理した時に、糸じり部に焦げを発生させることのない電子レンジ用紙カップの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a paper cup or a microwave oven with such advantages that the rim of the bottom of a paper cup is not scorched when the contents such as drinks or an instant food are placed inside the cup and the cup is thermally cooked using a microwave oven. - 特許庁

この金属及び絶縁性粒子との混合物によって、表面により高い熱が生じ、食品により均一に印加され、その結果、ある種の食品によりよく焦げ目がつき、ピッツァ等の生地ベースの製品がよりよく調理される。例文帳に追加

The mixture of metal particles and insulating particles generates higher heat on the surface and the food is impressed uniformly, then, certain specific food can be baked brown better and products from dough, such as a pizza or the like, are cooked better. - 特許庁

誘導加熱接着テープを用いた高周波誘導加熱に基づく被着材の接着に際して、誘導加熱接着テープの改良により、被着材に焦げを発生させないようにする。例文帳に追加

To prevent the occurrence of scorching on an adherend when the adherend is bonded by high-frequency induction heating using an induction heating adhesive tape by improving the induction heating adhesive tape. - 特許庁

味付海苔1は、海苔本体2の片面に、加熱による焦げ目を有する醤油ベースの調味料3と、調味料3の中に部分的に埋没しかつ部分的に露出した粒状体からなる食塩4とが付着してなる。例文帳に追加

This seasoned laver 1 is obtained by making a soy sauce-based seasoning 3 providing a scorch mark with heating and common salt 4 composed of a granular material partially embedded in the seasoning 3 and partially exposed to the surface adhere to one surface of the laver body 2. - 特許庁

その積層体を一枚か二枚を用いて、食品を巻き、電子レンジにて加熱することにより、食品の片面か両面に、パターン状の褐色の適度の焦げ目を得るものである。例文帳に追加

Food is wrapped using one or two of the laminates and heated in a microwave oven to appropriately brown one or both sides of the food in a patterned state. - 特許庁

噴射ノズル25からレーザ光の照射部位に向けて冷却媒体を噴射して切断面を冷却し、切断面に焦げ付きが生じるのを防止する。例文帳に追加

In this case, the cross section is cooled by injecting a cooling medium from an injector nozzle 25 to the part irradiated with the laser beam, thereby preventing a singe from being caused in the cross section. - 特許庁

また、高周波発熱体3を被加熱物載置皿に取り付けることにより、調理物のおいしさと適度な焦げ目を両立させることができ、調理性能に優れた高周波加熱機器用調理器具を提供することができる。例文帳に追加

And also, by mounting the high-frequency heating element 3 onto a heated-object placing dish, both delicacy and appropriate brown color can be attained, thus a cooking appliance for a high-frequency heating apparatus excellent in cooling performance can be provided. - 特許庁

調理時間が短く、焦げ目も少なく炭火で調理したものと同様に美味しく調理でき、しかも、煙発生も少なく、被調理物からの放出物による熱源の汚染を防止した加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker wherein cooking time is short with reduced scorching to ensure nice cooking similarly to the cooking with charcoal fire, and which emits less smoke, and further the contamination of a heat source due to released substances from an article to be cooked is prevented. - 特許庁

調理表面に油やその他の焦げ付き防止のコーティングを使用することなく、電子レンジで様々な食品を調理してサクサクにするために使用できる調理道具を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking implement that may be used to cook and crisp a variety of foods in a microwave, without the use of oils or other non-stick coating on a cooking surface. - 特許庁

冷凍された流動状食品を成型容器入りの状態で電子レンジによる解凍・加熱に供しても、過加熱箇所や焦げが生じない、成型容器入り冷凍流動状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen fluidizing food packed in a mold container, causing no overheated place or burn even if thawing/heating with a microwave oven the frozen fluidizing food in a condition of being packed in the mold container. - 特許庁

密封処理時の焦げ臭の発生を防止し、空気穴の密封作業に時間をかけることなく確実に密封し得る中空容器の空気穴密封処理方法および空気穴密封処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sealing the air hole of a hollow container which can prevent the generation of a burning odor during the sealing treatment and seal the air hole surely without spending a time for sealing the air hole and an apparatus for the method. - 特許庁

レーザ光吸収性よりもレーザ光反射性が勝る白色系の第2の樹脂材2の表面21に対しパルスレーザ光Rpを照射して焦げ部分を吸収部22として形成する(吸収部形成工程PA1)。例文帳に追加

A burned part is formed as an absorbing part 22 by irradiating a surface 21 of a second white resin material 2 in which laser beam reflecting property wins laser beam absorbing property (an absorbing part forming step PA1) with a pulse laser beam Rp. - 特許庁

電子レンジで加熱しても容器の端面に焦げが発生せず、断熱性に優れ、かつ、コストアップにならない電子レンジ用紙カップを提供すること。例文帳に追加

To provide a paper cup for a microwave oven generating no scorching on an edge surface of a container even if it is heated in the microwave oven, showing excellent thermal insulation and bringing about no cost up. - 特許庁

例文

トッププレートの表面の焦げ付き部に水を掛け、その上に水を入れた鉄又はフェライト系ステンレス製の補助皿を置き、調理器に通電して補助皿を加熱する。例文帳に追加

Water is poured on a scorching part on a surface of the top plate, an auxiliary dish made of iron or ferrite-based stainless steel with water put thereon is arranged on top of it, and the auxiliary dish is heated by carrying a current to the cooker. - 特許庁

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