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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > starch sugarの意味・解説 > starch sugarに関連した英語例文

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starch sugarの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 187



例文

The tablet confectionery and a tablet improved in tablet compression hardness and meltability in the mouth and having good quality of taste is obtained by addition of powdery reducing starch syrup, preferably powdery highly-glycosylated reducing starch syrup, and further preferably powdery reducing starch syrup containing 40-60 wt.% of monomeric sugar and 40-60 wt.% of disaccharide.例文帳に追加

粉末還元水飴を添加すること、好ましくは粉末高糖化還元水飴を添加すること、さらに好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する粉末還元水飴を添加することにより、打錠硬度が向上し、かつ口溶け時の滑らかさが改善され、味質が良好な錠菓および錠剤を提供できる。 - 特許庁

The cakes improved in moist feeling, meltable feeling in the mouth, and softness, and having good quality of taste is obtained by addition of powdery reducing starch syrup, preferably powdery highly-glycosylated reducing starch syrup, and further preferably powdery reducing starch syrup containing 40-60 wt.% of monomeric sugar and 40-60 wt.% of disaccharide.例文帳に追加

粉末還元水飴を添加すること、好ましくは粉末高糖化還元水飴を添加すること、更に好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する粉末還元水飴を添加することにより、しっとり感や口溶け感、やわらかさが改善され味質が良好なケーキ類を提供できる。 - 特許庁

The method of manufacturing the bakery food containing brown sugar includes the splitting of bakery dough completed in mixing, the addition of the brown sugar composition containing the brown sugar accounting for 30 mass% or higher and an α-crosslinked starch accounting for 1 mass% or higher and 15 mass% or lower to the split dough and mixing to further mix the dough.例文帳に追加

ミキシングが完了したベーカリー生地を分割し、該分割した生地に黒糖30質量%以上、α化架橋澱粉1質量%以上15質量%以下を含む黒糖組成物を加え、さらに混合するためミキシングすることを特徴とする黒糖を含むベーカリー食品の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for dissolving and/or dispersing uniformly a carotenoid pigment to form a fat solution and to further form a solid solution in which the carotenoid pigment is uniformly dispersed in sugar, and to provide a method for producing a pigment-sugar mixed powder using the sugar in which starch is adequately hydrolyzed to form a pigment dry matter.例文帳に追加

カロテノイド系色素を溶解および/または均一分散し、脂溶体を形成させ、さらに糖質に均一分散させた状態で固溶体を形成させる方法、また、色素乾燥物を作るために澱粉を適度に加水分解した糖質を用いて色素−糖質混合粉体を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

例文

A propolis-containing sugar-coating layer formed from a sugar solution prepared by dispersing in water, the propolis of 0.1-5% with starch esterified by octenyl succinic acid as an emulsifier, a menthol crystal layer formed from a menthol-containing ethanol solution are alternately laminated to prepare the multi-layered sugar-coated article sufficiently masking the smell and irritation of the propolis and capable of being easily taken.例文帳に追加

被糖衣物に対して、オクテニルコハク酸エステル化澱粉を乳化剤として0.1〜5%のプロポリスを水性分散させた糖液にて形成したプロポリスを含有する糖衣層と、メントールを含むエタノール溶液を用いて形成したメントールの結晶層を交互に積層することにより、プロポリスの有する臭気と刺激が充分にマスキングされ、容易に摂取可能な多層糖衣物となる。 - 特許庁


例文

Flour, sugar, and starch syrup are mixed together, with white bean paste added to create a dough, which is poured into a pan and shaped, sprinkled with poppy seeds, and scorched at the top. 例文帳に追加

小麦粉、砂糖、水飴を水で混ぜて作った生地に白味噌を加え、平鍋に流しいれて形を整え、表面にケシ粒を散らして、上から天火で焼いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The surface color of regular taiyaki is due to the effect of sugar contained in the batter (the Maillard reaction), although white taiyaki which are whitened using starch (tapioca etc.) are also available. 例文帳に追加

普通のたい焼きの表面の色は表面の糖分による(メイラード反応)によるもので、澱粉(タピオカなど)に置換え、表面の色を白くしたもの(白いタイヤキ)も売られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After broiling mainly freshwater fish such as ayu (sweetfish), carps, gobies, crucian carps, and lake smelts without seasoning or as raw, simmer them in the soup with soy sauce, mirin (sweet cooking rice wine), and plenty of sugar and mizuame (starch syrup) to have 'teri' (glaze). 例文帳に追加

アユ、コイ、ニジマス、ハゼ、フナ、ワカサギなど主に淡水性の魚を、生のままあるいは素焼きした後、醤油、みりんにたっぷりの砂糖や水飴を加えた汁で「照り」が出るように煮たもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mix fish meat of suketo cod (Alaska Pollock, or Theragra chalcogramma), shark, flying fish and Atka mackerel with salt, sugar, starch and egg white and knead, then put on thick bamboo or metal sticks to be baked or steamed. 例文帳に追加

タラスケトウダラ・サメ・トビウオ・ホッケなどの魚肉に塩・砂糖・デンプン・卵白などを加えて練り、竹製や金属製の太い串に棒状に塗りつけ、焼くか蒸し上げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam. 例文帳に追加

練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

There are two variations of Chawan-mushi: Odamaki-mushi, a traditional egg custard dish on a base of udon noodles (Japanese wheat noodle) mixed with ingredients of Chawan-mushi, and Kuyamushi (steamed egg custard with tofu (bean curd) in it) on which kuzu paste sauce (a sweet sauce whose main ingredient is arrowroot starch seasoned with soy sauce and sugar) is poured after it is steamed. 例文帳に追加

バリエーションとして、茶碗蒸しの具にうどんを加えたものを小田巻き(苧環)蒸し(うどんおだまきうどん)、具に豆腐を使い、蒸しあげた後に上から葛あんをかけたものを空也蒸しという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The process comprising, in order, adding water to ground glutinous rice powder such as refined rice flour (ground glutinous rice) or mochi-ko (rice cake flour), kneading until soft, adding sugar or starch syrup, and kneading on heating. 例文帳に追加

白玉粉(もち米を挽いたもの)や餅粉など、もち米をひいてできた粉に水分を加え軟らかく練り、そこへ砂糖や水飴を加えた後に加熱をしながら練る製法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Raw or roasted kushi-dango with sweet-and-salty sauce clinging to it, made from soybean sauce, sugar, and starch powder, is called mitarashi-dango (Mitarai's skewered dumplings) and raw or roasted kushi-dango is also eaten with sweet bean paste with bean skins or with filtered sweet bean paste, made from red beans or green soybeans, clinging to it. 例文帳に追加

生のまま又は焼いたものに醤油・砂糖・片栗粉で作った甘辛いタレを搦めたみたらし団子(御手洗串団子)や小豆・枝豆などのつぶ餡や漉し餡を付けて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Uguisu Mochi is a Japanese traditional sweet made from gyuhi (kneaded rice flour with sugar or starch syrup; by being kneaded for a long time, it becomes a translucent paste) and an (a sweet red paste made from red azuki beans); an is lapped by gyuhi which is shaped like an uguisu (Japanese bush warbler). 例文帳に追加

鶯餅(うぐいすもち)は、餡を求肥で包み、丸く包んだものを楕円形にし、左右に引っ張りウグイスの形にした和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

On the other hand, like aruheizaiku, starch syrup is added to sugar and heated, cooled down and shaped and as similar examples, there are umpei zaiku (umpei work) and shinkozaiku and so on. 例文帳に追加

これに対して有平細工のように水飴をくわえた砂糖を熱して冷まし造形を行なうものもあり、類例として雲平細工や新粉(しんこ)細工などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The dietary fiber-containing gummy candy comprises one or more kinds of saccharides selected from the group consisting of oligosaccharides and sugar alcohols, a modified starch and the acacia gum.例文帳に追加

オリゴ糖及び糖アルコールからなる群から選ばれる1種以上の糖類、加工澱粉並びにアカシアガムを含む食物繊維含有グミキャンディー。 - 特許庁

A starch sugar solution is made to pass through a mixed bed- type ion-exchange resin tower 6 using a strong base anion exchange resin and a slightly acidic cation exchange resin.例文帳に追加

強塩基性アニオン交換樹脂及び弱酸性カチオン交換樹脂を用いた混床式イオン交換樹脂塔6にデンプン糖液を通液する。 - 特許庁

This method for producing the mayonnaise-like emulsified food product includes adding and mixing preferably 5 mass% or more of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 to/with emulsified mayonnaise or semisolid dressing.例文帳に追加

マヨネーズ又は半固体状ドレッシングにおいて、乳化後のマヨネーズ又は半固体状ドレッシングにDE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を好ましくは5質量%以上添加・配合させるマヨネ−ズ様乳化食品を製造する。 - 特許庁

The food and drink is enhanced in flavor of spices by the addition of sorbitol and/or high saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality quick in rise and sharpness of sweetness.例文帳に追加

甘味の立ちおよびキレが速い甘味質を有する糖アルコールであるソルビトールおよび/または高糖化還元水飴を添加することで、香辛料の風味を増強した飲食物を提供する。 - 特許庁

This cheese-containing custard cream product is obtained by mixing at least modified starch, sugar, egg yolk, milk, and cheeses as raw materials, optionally adding oils and fats to the mixture, heating the mixture to about 90°C with stirring and quenching the mixture.例文帳に追加

少なくとも化工澱粉と砂糖と卵黄と牛乳とチーズ類とを原料として配合し、それに必要に応じて油脂類を加え、90℃前後程度まで加熱攪拌後急冷してチーズ入りカスタードクリームの製品を得る。 - 特許庁

The raw material preferably furthermore contains at least one kind of material selected from starch, egg, a milk product, a sugar, an edible fatty oil or fat, cocoa, salt, a swelling agent, a perfume and an emulsifier.例文帳に追加

原料としては、上記以外に、澱粉、卵、乳製品、糖類、食用油脂、ココア、食塩、膨脹剤、香料、乳化剤から選ばれた少なくとも一種を含有することが好ましい。 - 特許庁

Furthermore, the food and drink is enhanced in palatability by the addition of low saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality slow in sharpness of sweetness and having aftertaste.例文帳に追加

また、甘味のキレが遅く後引きがある甘味質を有する糖アルコールである低糖化還元水飴を添加することにより、旨味を増強した飲食物を提供する。 - 特許庁

The content of the wet-heat treated tapioca starch is 0.2-15.0 wt.% and the content of the sugar is 1.0-45.0 wt.% in terms of solid content based on the total yogurt.例文帳に追加

ヨーグルト全体に対する固形分換算で固形分換算で、湿熱処理タピオカ澱粉の含有量が0.2〜15.0重量%であり、糖質の含有量が1.0〜45.0重量%である前記ヨーグルト。 - 特許庁

The basic raw material of the sweet rice jelly has as the main ingredient a thickening gelling agent instead of conventional rice powder and is mixed with water, sugar and processed starch.例文帳に追加

ういろうの基本原料は、従来の米粉の代わりに増粘ゲル化剤を主要原料として、これに、水・砂糖・加工デンプンを調合して構成する。 - 特許庁

In the case when the soft capsule contains the polyphenols or/and the reducing sugar as contents components thereof, a decomposed product of starch is incorporated into the film portion of the soft capsule together with gelatin.例文帳に追加

ソフトカプセル内容物としてポリフェノール類または/及び還元糖を含有する場合、ソフトカプセル皮膜部にゼラチンとともに、澱粉分解物を配合する。 - 特許庁

The yogurt contains a wet-heat treated tapioca starch having a viscosity difference of less than 200 BU between a maximum viscosity in a temperature increase from 50°C to 95°C and a viscosity at 95°C determined by amylograph measurement at a solid concentration of 6.0%, and a sugar.例文帳に追加

固形分濃度6.0%でアミログラフ測定する場合の50℃から95℃までの昇温時の最高粘度と95℃達温時の粘度の差が200BU未満の湿熱処理タピオカ澱粉及び糖類を含有するヨーグルト。 - 特許庁

Wheat flour, sugar, dextrin, starch, dried whole egg, powdered milk, swelling agent, emulsifier, powdery fat, thickener and water are added and mixed in an all-in-mix vessel to prepare the dough for making the skin of the bun.例文帳に追加

小麦粉、砂糖、デキストリン、澱粉、全卵粉、粉乳、膨張剤、乳化剤、粉末油脂、増粘剤と水を加え、これをオールインミックスで混合して外包材の生地を作る。 - 特許庁

To provide a tablet including a sugar alcohol and starch having improved taste such as rough feeling, mealy or viscous feeling or sticky feeling without damaging disintegration and solubility in the mouth.例文帳に追加

口中での崩壊性や溶解性を損なうことなく、ざらつき感や粉っぽさおよび粘性感やべたつき感などの口当たりの悪さが改良された、糖アルコールと澱粉を含む錠剤を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the doughnut sugar described in claim 1 includes mixing powder saccharides having a different particle size, mixing oil and fat with the mixture, and if necessary, further mixing a sub-material such as starch followed by cooling.例文帳に追加

また、粒度の異なる粉末糖類を混合し、該混合物に油脂を混合し、さらに必要に応じて澱粉などの副資材を混合した後、冷却することを特徴とする請求項1に記載のドーナツシュガーの製造方法である。 - 特許庁

This poison bait A is provided by containing at least an insecticide, sugar, glycerol, starch syrup and a powdery material as constituting components, and mixing these components to become a gel or paste state.例文帳に追加

毒餌剤Aは、少なくとも、殺虫剤と、ショ糖と、グリセリンと、水飴と、粉体とを構成成分として含み、これら成分をゲル状又はペースト状となるように混ぜ合わされてなる。 - 特許庁

Materials etc., derived from Adzuki beans, kidney beans (dwarf red cranberry beans, true sugar beans, white kidney beans, dwarf horticulture beans, concord pole beans etc.), runner beans, peas, broad beans, chickpeas, or lentil beans can be used as the cellular starch.例文帳に追加

細胞澱粉としては、小豆類、いんげん豆類(金時豆、大福、手芒、うずら豆、虎豆等)、花豆類、えんどう、そら豆、ひよこ豆、又はレンズ豆に由来するものなどを用いることができる。 - 特許庁

The method for producing the frozen dressing base material for the Japanese white salad is to homogeneously mix and knead the tofu, the processed starch and the low sweet taste sugar, heat the mixture and subsequently freeze the mixture.例文帳に追加

また、豆腐、化工澱粉及び低甘味糖類を均質に混練し、加熱後凍結することを特徴とする上記冷凍白和えの素の製造法を提供する。 - 特許庁

The cake is prepared by the following process: rice bran is sieved, then mixed with starch-containing rice bran flour, eggs, edible oil-and-fat, sugar and an expanding agent followed by agitating the resultant mixture to make dough, which is then baked with a microwave oven.例文帳に追加

米糠を篩にかけて、澱粉を含む米糠粉・卵・食用油脂・砂糖・膨張剤を混合、撹拌した生地を作成し、オーブンで焼き上げる。 - 特許庁

The confectionery is in a form preferably of fist candy obtained by putting roasted barley, starch syrup, saccharide and soybean flour together followed by adding water, heating and kneading the product to bring to semi-solid candy, and molding to an appropriate size followed by sprinkling sugar.例文帳に追加

この様な菓子としては、香煎、水飴類、糖類黄粉類をあわせて、水を加え、加熱して練り、半固体の飴とし、適当な大きさに成形後、砂糖をまぶした形態のげんこつ飴(ゲンコツ)の形態を取ることが好ましい。 - 特許庁

As another version of the means in the method, the sugar may comprise a combination of maltose starch syrup and sorbitol, or a pH-adjusting agent may be added to the mixture liquid.例文帳に追加

また、他の手段として、上記糖類として麦芽糖水飴及びソルビトールを組み合わせて使用してもよいし、上記混合液にpH調整剤を加えてもよい。 - 特許庁

A pastry for Uiro is prepared by mixing 14.5 kg of quality rice flour, 25 kg of sweetener having low sweetness, 10 kg of sugar, 1.5 kg of modified starch, 0.5 kg of glutinous rice flour, and 9.5 L of water and kneading the mixture for 10 min while steaming with a steaming kneader.例文帳に追加

上新粉を14.5kg、低甘味糖を25kg、砂糖を10kg、化工デンプンを1.5kg、餅米粉0.5kg、水9.5Lを蒸練機で蒸しながら10分間混練して生地をつくる。 - 特許庁

A super sweet mixed liquid is combined with a vegetable sweetener which is obtained by hydrolyzing starch, and adjusted through using 150 cc of honey and 150 cc of oligosaccharide as essential elements so as to closely resemble to sugar in taste quality.例文帳に追加

澱粉を加水分解して得た植物性甘味料を組合せ、かつ蜂蜜150ccおよびオリゴ糖150ccの使用を必須要件として調整し、味質も砂糖に近似した超甘味混合液。 - 特許庁

The starch degradation product has excellent balance of the basic properties such as sweetness, quality of taste, osmotic pressure, the viscosity and the hygroscopicity, and also has flavor-enhancing effects because the molecular weight distribution of constituent sugar is consolidated in a specific range.例文帳に追加

本発明に係る澱粉分解物は、構成する糖の分子量分布が特定の範囲に集約されていることにより、甘味度、味質、浸透圧、粘度、吸湿性等の基本的物性のバランスに優れ、風味増強効果を有している。 - 特許庁

The modifying agent for cooked rice is obtained by adding an oligosaccharide in an amount of 2.5-3.5 times by weight and/or reduced malt sugar in an amount of 0.2-3.5 times by weight to a decomposed product of a starch having ≥2 DE.例文帳に追加

DEが2よりも小さい澱粉分解物に、その2.5〜3.5倍重量のオリゴ糖及び/または0.2〜2.5倍重量の還元麦芽糖を含有することを特徴とする米飯用改質剤。 - 特許庁

This rice cake-processed food is prepared by putting rice cakes comprising glutinous rice and powdered glutinous rice as main ingredients and containing hydroxypropylated tapioca starch into a vessel together with a ZENZAI solution (a thick bean-meal soup with sugar), sealing them and retort- sterilizing them.例文帳に追加

餅米・餅粉を主剤としてヒドロキシプロピル化タピオカ澱粉を含む餅類を、アラビアガム等の糊料を入れた善哉液と共に容器に密封してレトルト殺菌処理する。 - 特許庁

This processed eel food is characterized by seasoning the processed eel food with the sweet and sharp seasoning liquid containing at least a sugar such as sucrose, starch syrup or honey, Guinea pepper, and a sharp seasoning such as go chu jang (a Korean seasoning) or tou pan chiang (a Chinese seasoning) containing Guinea pepper.例文帳に追加

少なくとも砂糖、水飴、蜂蜜等の糖類とともに、唐辛子、及び唐辛子を含むコチジャン、トウバンジャン等の辛味調味料を併用した甘辛い調味液で鰻加工食品が味付けされたことを特徴とする。 - 特許庁

The agent for suppressing the increase of blood sugar level contains, as an active component, a poorly digestible starch syrup and/or powdery gluten obtained by the hydrolysis of an acid-incorporated roasted dextrin containing 30-60 wt.% poorly digestible component in the presence of an acid.例文帳に追加

難消化性成分の含有量が30〜60重量%の酸添加焙焼デキストリンを、酸の存在下に加水分解して得られる難消化性水飴及び/又は粉飴を有効成分とする血糖上昇抑制剤。 - 特許庁

There is provided the mix flour for the meringue confectionery including 180-450 pts.mass of sugar and 1-7 pts.mass of a leavening agent based on 100 pts.mass of a raw material comprising 70-30 pts.mass of a crosslinked starch and 30-70 pts.mass of albumen powder.例文帳に追加

架橋澱粉70〜30質量部及び卵白粉30〜70質量部からなる原料100質量部に対し、砂糖180〜450質量部及び膨剤1〜7質量部を含むメレンゲ菓子用ミックス粉である。 - 特許庁

The food and drink is enhanced in flavor of spices by the addition of sorbitol and/or high saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality which is quick in a speed at which sweetness reaches a peak after putting in the mouth and a speed at which sweetness disappears after sweetness reaches a peak.例文帳に追加

甘味の立ちおよびキレが速い甘味質を有する糖アルコールであるソルビトールおよび/または高糖化還元水飴を添加することで、香辛料の風味を増強した飲食物を提供する。 - 特許庁

Furthermore, the food and drink is enhanced in palatability by the addition of low saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality which is slow in a speed at which sweetness disappears after sweetness reaches a peak and has aftertaste of sweetness.例文帳に追加

また、甘味のキレが遅く後引きがある甘味質を有する糖アルコールである低糖化還元水飴を添加することにより、旨味を増強した飲食物を提供する。 - 特許庁

This food wherein favorable scorches and flavor are maintained owing to double characteristics of starch, namely, high coating film-forming ability and slight effect on palate feeling can be obtained by allowing a composition containing starch not pregelatinized in advance, as well as sugar and amino acid each of which is conventionally used for making the food surface scorched through heating with a microwave oven, to adhere to the food surface.例文帳に追加

従来より電子レンジ加熱で食品表面に焦げ目を生じさせる際に用いられている糖とアミノ酸に加えて予めα化されていない澱粉類を含む組成物を食品表面に付着させることによって、澱粉類の皮膜形成能の高さと食感に与える影響が少ないという2重の特質により、良好な焦げ目と風味を維持した食品を得ることが可能となる。 - 特許庁

Japanese liquor is brewed in the same moromi through parallel multi-fermentation consisting of the saccharification which is conversion of starch to sugar by sake rice malt enzyme and of the decomposition which is the conversion of sugar to alcohol and carbon dioxide by sake mash (a large number of cultured yeast cells); and whether the latter process, namely the decomposition, progresses to the end or not determines roughly the mode of fermentation, complete or incomplete. 例文帳に追加

日本酒は、一つの醪の中で、デンプンが日本酒麹の酵素によって糖に変わる糖化と、糖が日本酒酒母(または酒母)(もと)で培養された酵母によってアルコールと二酸化炭素に変わるという分解が、同時並行的に進むという並行複醗酵によって醸造されるが、この後者である分解が最後まで進むか否かによって、醗酵の様態は完全醗酵と不完全醗酵に大別される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The powdery germinated-soybean processed food is obtained by adding dietary fiber, oxygen activation-improved glutamic acid of raw material soybeans, and sugar produced by making starch of the raw material soybeans convert into sugar, to the raw material soy beans to which solubility is imparted through germinating the raw material soybeans and simultaneously subjecting the germinated soybeans to heating, crushing and drying treatment.例文帳に追加

本発明による粉末状の発芽大豆加工食品は、原料大豆を発芽させ、発芽大豆を加熱,粉砕,および乾燥を同時に行なうことにより、溶解性が付与された原料大豆に食物繊維と、酵素活性化を高めた原料大豆のグルタミン酸と、原料大豆の澱粉が糖化した糖と、を含ませて構成されている。 - 特許庁

To provide a method for purifying a starch sugar solution using an ion exchange resin, having excellent desalination performances, decoloration performances and pH stability of treated sugar solution and low isomerization ratio of glucose, consequently capable of providing treatment performances, stabler than those of a conventional system and controlling microbial proliferation in an ion exchange resin layer during treatment by passing the solution through the resin layer.例文帳に追加

イオン交換樹脂を用いたデンプン糖液の精製法であって、脱塩性能、脱色性能及び処理糖液のpHの安定性に優れ、かつブドウ糖の異性化率が低く、したがって従来のシステムよりも安定した処理性能が得られるとともに、通液処理時におけるイオン交換樹脂層中での菌の増殖を抑制できる方法を提供する。 - 特許庁

例文

The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharified reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 40 wt.% of pentasaccharide or higher in a sugar composition in solid.例文帳に追加

甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。 - 特許庁

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