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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > あぶら肉に関連した英語例文

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あぶら肉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 241



例文

貫通孔8を穿設した領域A以外の領域で類の調理を行うと、被調理物から出た余分な油や汁は凹部を伝って貫通孔に流れ込み、貫通孔8を穿設した領域における場合と同じように美味しく調理することができる。例文帳に追加

When meat is cooked in the area other than the area A provided with the through holes 8, excess oil and gravy from the cooked meat flow into the through holes 8 through the recessed parts 11, and the meat can be cooked as deliciously as it is cooked in the area A provided with the through holes 8. - 特許庁

原料塊を、必要に応じて塩漬処理および/または味付け処理した後、フライヤーで表面焼成処理(油調処理)する手段、真空包装する手段、およびボイル加熱処理する手段とを一連に組み合わせたことを特徴とする、加熱食製品の連続式製造装置。例文帳に追加

A continuous type production apparatus for the heated meat product is characterized by subjecting raw material meat mass to a salting process and/or a seasoning process if necessary, and combining in series a means of performing a surface baking process (cooking with oil) with a fryer, a means of vacuum packing and a means of performing a heating and boiling process. - 特許庁

加工部に切削油40を供給する油穴42を有する工具14により、ワーク10の一方側から加工を施し、他方側へ一部欠した穴16を形成する際に、欠部16dを覆う閉塞部材25を有する治具12を配置する。例文帳に追加

When processing is applied from one side to the workpiece using the tool 14 having an oil hole 42 through which the machining oil 40 is supplied to the processing part, so as to form a hole 16 with its wall missing partially on the other side, a jig 12 is arranged which has a blocking member 25 covering the wall missing portion 16d. - 特許庁

また、うなぎの魚体から分離されたうなぎ骨からその付着を除去し、前記付着を除去されたうなぎ骨を整形しながら素焼きし、前記素焼きされたうなぎ骨を所定長さにカットして片栗澱などの澱粉をまぶし、油で揚げてなる加工うなぎ骨。例文帳に追加

The processed eel bones are produced by eliminating adhering flesh from the eel bones separated from the eel body, grilling the adhering flesh-eliminated eel bones while shaping them, cutting the grilled eel bones each into a prescribed length, dredging starch such as katakuri-starch over the cut eel bones, and frying the starch-dredged eel bones. - 特許庁

例文

長期間の連続印字を行ってもインクジェットプリンターのノズルの目詰まりを生じず、食材料等に、マーキングした場合に、食の油成分にもはじかれず、また、水に濡れても、着色料の溶出がなく、印字データの確認ができる、インクジェットインキおよびマーキングされた食類の提供。例文帳に追加

To provide inkjet ink that does not cause a clogging in a nozzle of an inkjet printer even on performing continuous printing for a long period of time, enables marking on a meat material, etc. without being shed by an oil constituent of meat, does not cause elution of an coloring agent even when the material gets wet so that printed data can be recognized. - 特許庁


例文

本発明で使用するコプラミールとは、ココヤシ果実内部の核を乾燥させて得られるヤシ油原料であるコプラからヤシ油を抽出した後の残さ粉砕物であり、マンナンをはじめとするヘミセルロース、糖脂質及び糖タンパク質等が含有されている。例文帳に追加

The copra meal used herein is a pulverized residuum after extracting coconut oil from a copra which is a coconut oil raw material prepared by drying the kernel meat in the interior of the coconut palm fruit and contains hemicelluloses including mannan, glycolipids and glycoproteins, or the like. - 特許庁

鰻の加工残さいを構成する中骨とそれに付着する、頭や内臓などに対して酵素反応を利用して、骨、油と油溶解成分、水溶性のペプチドやアミノ酸を作製し、それぞれを分離回収することにより、加工残さいを有効利用するための酵素分解プロセスを提供する。例文帳に追加

To provide a enzymolysis process for effective utilization of eel processing residue by applying enzyme reaction to backbones and meat adhered thereon, heads, bowels and the like of eel processing residue, so as to prepare bone, oil, oil-soluble component, and water-soluble peptide and amino acid, and recovering each separately. - 特許庁

食用油脂と0.1〜5重量%のポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルからなる油相と、澱粉および/または水溶性多糖類を含有し、60℃における粘度が200〜1500mPa・sである水相とからなる食加工用油中水型乳化油脂組成物。例文帳に追加

This water-in-oil emulsified oil and fat composition for meat processing comprises an oil phase comprising edible oil and fat and 0.1-5 wt.% of polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, and a water phase containing starch and/or water-soluble polysaccharides and having a viscosity of 200-1,500 mPa s at 60°C. - 特許庁

食品添加物であるベタインを油揚げ食品の材料や衣、バッター液などに添加することで、簡便にその食感や風味の改善(例えば、冷凍工程を経た畜油揚げ食品のジューシー感の保持や獣臭さの除去など)をできる。例文帳に追加

The texture and flavor of the fried food can simply be improved (for example, the juicy texture maintenance, animal smell removal or the like of a fried meat food passing through the freezing process) by adding a food additive, betaine, to the material, coating, batter liquid or the like for a fried food. - 特許庁

例文

ゴム弾性体42は、アッパーブラケットとロアブラケットとによって挟持されるシール部46と、アッパーブラケットとロアブラケットとによって画成されるボックス部に配設される本体部44と、本体部44とシール部46とを連結する薄の脆弱部48と、からなっている。例文帳に追加

The rubber elastic body 42 comprises a seal part 46 sandwiched by the upper bracket and the lower bracket, a main body part 44 disposed in the box part sectioned by the upper bracket and the lower bracket, and a thin weak part 48 connecting the main body part 44 and the seal part 46. - 特許庁

例文

CLA含量を高める目的で油脂を家畜に給与しても、嗜好性が悪く、飼料摂取量も低下し、乳脂率も低下するが、「しょうゆ油」を給与すれば、このような害作用をひき起こすことなく、乳や畜中のCLA含量を高めることができる。例文帳に追加

This feed composition is intended for increasing CLA content in view of the fact that even if supplying livestock with oil and fat in order to increase CLA content, palatability is worse and intake of feed and milk fat percentage lower, but if soy sauce oil is supplied, CLA content in milk and meat is increased without causing such harmful action. - 特許庁

ユーラシア産の多年生のアブラナ科の野菜で、主に泉や流水の中で育ち、多質で辛味のある葉がサラダや香味野菜あるいは付け合わせとして使われる例文帳に追加

perennial Eurasian cress growing chiefly in springs or running water having fleshy pungent leaves used in salads or as a potherb or garnish  - 日本語WordNet

先にを鉄板に乗せ、その上に生地を広げる方法はより脂が広がって風味を増すが、生地を乗せるタイミングや生地の広げ方が難しい。例文帳に追加

If you put the meat on the iron plate beforehand and then spread the dough on it, the fat will spread and enhance the flavor, but the timing to put the dough on or the way to spread it is critical.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

薄切りの牛以外にも、神戸市長田区では「すじこん」と呼ばれる牛すじの煮込みが名物とされているほか、いくつかの地区では油かす(食品)を用いることも一般的である。例文帳に追加

Except for sliced beef, in Nagata Ward Kobe City, the stewed cow line meat called 'sujikon' is regarded as the specialty and in several areas it is common to use oil cake (food).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし豚カツは、消化に時間がかかる繊維質な豚を、これまた消化に時間のかかる油で揚げた料理のため、試合や受験の直前に食べる料理としてはあまり適していない。例文帳に追加

However, as tonkatsu is made of fibrous pork which takes time to be digested, and is then deep fried making it even harder to digest, it is not very suitable for eating just before sporting events or examinations.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

料理例は、鶏に小麦粉や片栗粉などを薄くまぶして油で揚げたもの、ワカサギやカレイ、タカサゴ(グルクン)などの白身魚、テナガエビやサクラエビなど小型のエビを利用した物がある。例文帳に追加

Examples of food prepared this way include fried chicken with a thin coating of batter made from flour or katakuriko (potato starch), fried fish using white meat fish, such as lake smelt, righteye flounder and double-lined fusiliers (gurukun), and fried shrimp using smaller prawns such as tenagaebi (oriental river prawn) and sakuraebi (a small pink shrimp).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

野菜やなどを煮込んだ鍋に、カレーカレー粉と小麦粉を油で炒めて少し焼き色をつけたもの(ルー(食品))を入れ、とろみが出るまでさらに煮るというのがオーソドックスな作り方である。例文帳に追加

An orthodox way of cooking curry sauce is to add a fried and lightly browned mixture of curry powder and flour (roux) into a pot in which vegetables and meat have been stewed, and stew them until the sauce becomes viscous.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また大根おろしは消化を助けるはたらきをすることもあり、天ぷらをはじめ油物や料理等、一般的に胃に重いとされる料理との相性もよい。例文帳に追加

Also, as daikon oroshi can aid digestion, it goes nicely with dishes that are considered as heavy such as tempura (Japanese deep-fried dish), fried food and meat dishes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

具材は、白菜や葱などの野菜類、大豆製品(厚揚げ、焼き豆腐、油揚げ)、練り物類(はんぺん、ちくわ)、エビや魚、貝などの魚介類、類(牛、鳥、豚)、キノコ類など、ほとんど何でもアリといってよい。例文帳に追加

Varieties of ingredients, or almost anything else, are cooked in Yosenabe: vegetables such as Chinese cabbage and Welsh onion; processed-soybean products (atsuage [thick fried tofu], yakidofu (grilled tofu), abura-age [deep-fried tofu]); fish-paste products (hanpen [a cake of ground fish combined with starch and steamed], chikuwa [fish sausage]); seafood such as prawn, fish, or shellfish; meat (beef, chicken, or pork); and mushrooms.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鹿児島は養豚東アジアの伝統的な養豚の盛んな地であり、西郷は脂身のついた豚が大好物だったので、それが肥満に拍車をかけたと推測される。例文帳に追加

Also, Kagoshima is a place where traditional pig farming from Eastern Asia was prosperous, and Saigo's favorite was fatty pork that is said to accelerate obesity.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

骨付きを食べる際に生じる、直接手でつかむことで手が油で汚れる問題や、紙やアルミホイルで巻くといった資源が無駄になるという問題を解決する。例文帳に追加

To solve problems which may arise when eating a bony meat, including dirty hands with oil when holding the meat directly with hands or wasting materials when wrapping the meat with paper or aluminum foil. - 特許庁

ビートファイバー(特に乾燥甜菜パルプ粉砕物をエタノールで処理したビートファイバー)を畜油揚げ食品の衣、バッター液などに添加する。例文帳に追加

Beet fibers (especially beet fibers obtained by treating dried beet pulp crushed products with ethanol) are added to the clothing, batter liquid or the like of the fried meat food. - 特許庁

本発明においては、魚すり身、豆乳、およびトランスグルタミナーゼの混合物を、油ちょうにより二段階の加熱をすることにより、上述の課題を解決することができることを明らかにした。例文帳に追加

It has been found that the problem can be solved by frying a mixture of a fish paste, bean milk, and transglutaminase at two heating steps. - 特許庁

又、鶏に対し、バナナ磨砕物と共にパイナップル磨砕物を付着させた後、油揚げすることを特徴とする鶏唐揚の製造方法。例文帳に追加

Another version of the method for producing unbattered deep fried chicken comprises making both of pineapple ground material and banana ground material adhere to chicken meat followed by frying the chicken meat with oil. - 特許庁

ラード及び/又は豚脂を10〜18重量%を他の原材料と均質化しないように混合されていることを特徴とする魚ソーセージである。例文帳に追加

The fish sausage is obtained by mixing 10-18 wt.% of lard and/or pig fat so as not to be homogenized with other raw materials. - 特許庁

乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物を魚すり身に添加する水産練り製品の製法。例文帳に追加

This method for producing the seafood-paste product comprises adding a water-in-oil type emulsified oil and fat composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent to a ground fish meat. - 特許庁

生産性を低下させることなく、乳脂率を低下させることなく、また、飼料の嗜好性を低下させることなく、脂肪中の共役リノール酸含量が高い畜乳及び又は家畜の生産方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing domestic animal milk and/or domestic animal meat having a high content of a conjugated linoleic acid in the fat without reduction in productivity and milk fat content and domestic feed palatability. - 特許庁

さらに、本発明は、食酢の脂溶性有機溶剤抽出物を、好ましくは食酢の酢酸エチル抽出物を、有効成分として含有することを特徴とする筋損傷抑制組成物を提供するものである。例文帳に追加

Another version of this composition contains, as active ingredient, a liposoluble organic solvent extract of vinegar, preferably an ethyl acetate extract of vinegar. - 特許庁

これにより合わせ面部分の厚を増加させずに屈曲油路を構成することができ、重量部分であるポンプボディの小型化によるオイルポンプの軽量化が可能となる。例文帳に追加

Consequently, bent oil passage can be constructed without increasing wall thickness of the mating surface part and the weight of the oil pump can be reduced by miniaturization of the pump body which is a heavy part. - 特許庁

20質量%水溶液の粘度が10〜1000mPasの可溶性澱粉10〜45質量%と固形脂10〜50質量%を含有する畜加工用の乳化組成物。例文帳に追加

This emulsified composition for meat processing contains 10-45 mass% of soluble starch having a viscosity of 20 mass% aqueous solution of 10-1,000 mPas, and 10-50 mass% of solid fat. - 特許庁

油で揚げた時に、種である畜類、魚介類、野菜類、或いはその加工食品に結着した衣のはがれや膨れが無く、ソフトでべたつき感がない優れた食感を有する揚げ物用衣材を提供する。例文帳に追加

To provide a batter for fried foods free from separation or swelling of the coating layer of the batter from the subject of coating such as meats, fishes, vegetables or their processed foods, with soft and tackfree feeling and having an excellent palate feeling. - 特許庁

簡単な構成でトレーや焼に使用する金網および鉄板等に付着する油、カーボン状の汚れを傷つけることなく洗浄する洗浄方法およびこの洗浄方法を用いた洗浄装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a cleaning method for cleaning a tray, a mesh, a cast-iron pan, and the like to remove oil and carbon-like blot adhered to them without damaging them and a cleaning apparatus using the same. - 特許庁

アース端子40は、盗みによる固定部57が突き当て部54によって弾性変形させられつつ、ブラシホルダ30をリアブラケット4に押し付ける。例文帳に追加

The earth terminal 40 presses the brush holder 30 against the rear bracket 4 with a securing portion 57 formed through material theft being deformed elastically by an abutting portion 54. - 特許庁

由来の良質なタンパク質を含有し、揚げる際の油の吸収量が少ないため、より栄養のバランスが取れており、ビタミン、ミネラル源の添加によりさらに改善を図ることが可能である。例文帳に追加

The doughnut contains high-quality protein derived from fish meat and small amount of oil absorbed in frying and, accordingly, has balanced nutrients and enables the further improvement of nutrients by the addition of vitamins and mineral sources. - 特許庁

あるいは、魚ソーセージの原材料をすべて混合した後に、5〜10mmのサイズに細断したラード及び/又は豚脂をこれらの融点以下の温度で混合し手製造するのが好ましい。例文帳に追加

Alternatively, it is preferable to produce the fish sausage, by mixing all the raw materials thereof followed by mixing lard and/or pig fat shredded to a size of 5-10 mm at a melting point or below of the lard and/or pig fat. - 特許庁

また、各ポート用溝38,39の底壁部である薄部42,43には、外部と各油室35A,36Aとを連通させる細孔44,45がそれぞれ貫設されている。例文帳に追加

Thin parts 42, 43 as bottom wall parts of the port grooves 38, 39 are respectively provided with fine through pores 44, 45 for communicating the external and each of the oil chambers 35A, 36A. - 特許庁

スライダ側リターンガイド23の背面部には、第1の潤滑油供給路26を形成するための油路形成溝と樹脂成形時の引けを抑制するための盗み部が設けられている。例文帳に追加

On the back face of the slider side return guide 23, an oil path forming groove which forms the first lubricating oil supply path 26 and a thin thickness part which suppresses shrinkage holes during resin molding are provided. - 特許庁

カツレツに、打粉を打ち、バッター液をつけてパン粉をつけた後、170℃〜180℃の温度の油で打粉、バッター液、パン粉を加熱した状態に揚げてカツレツを仕上げる。例文帳に追加

The fried cutlet is produced by dusting the meat for the fried cutlet with a dusting powder, applying a batter liquid thereto, subsequently applying bread crumb, then frying the dusting powder, batter liquid and bread crumb in a heated state in an oil at 170-180°C temperature and finishing the fried cutlet. - 特許庁

細断またはミンチ状の生鮮魚に(a)油脂、(b)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルおよび(c)調味料を含む油中水型乳化油脂組成物を混合する。例文帳に追加

The quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw is obtained by mixing shredded or ground fresh fish flesh with a water-in-oil emulsified oil and fat composition containing (a) oil and fat, (b) a polyglyceryl condensed ricinolic acid ester, and (c) seasonings. - 特許庁

印刷適正が良好であり、画線部のインキ着性を落とさずに、地汚れや酸化汚れに対して優れた効果を有する平版印刷用不感脂化処理液を提供する。例文帳に追加

To provide a desensitization treatment liquid for lithographic printing which shows successful printability and remarkable inhibitor effects upon greasing and oxidative staining without deteriorating the ink coating properties of a picture line part. - 特許庁

ジューシーで揚げ風味を備え、表面は黄金色でさくさくし、柔らかくて汁が多く且つ油っこくなく、重量損失を抑える揚げ物を提供すること。例文帳に追加

To provide fried food with reduced weight loss which is juicy and has fried flavor and whose surface is golden, crisp soft, enriched in meat juice, and not greasy. - 特許庁

従って、油で揚げた後に時間が経過しても、マグロ内部の水分は油膜により蒸発が抑制されるので、歯ごたえを維持しつつ、しっとりとした食感が得られる。例文帳に追加

As a result, water content in the inside of the tuna flesh is suppressed from evaporating due to the oil film even with the lapse of time after frying in oil, so soft palate feeling while retaining chewability is obtained. - 特許庁

本発明が解決すべき課題は、アブラソコムツとバラムツの魚に含まれるタンパク質は保持しつつ、ワックス成分を許容量まで効率的に低減して食品材料とするための方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing food material comprising efficiently reducing wax components of fish flesh of escolar and oilfish to an allowable value while retaining protein falling in the fish flesh. - 特許庁

ソーセージの原材料をすべて混合した後に、ラード及び/又は豚脂をこれらの融点以下の温度で均質化しないように混合して製造するのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable to produce the fish sausage by mixing all the raw materials thereof, followed by mixing lard and/or pig fat, without being homogenized at a melting point or below of the lard and/or pig fat. - 特許庁

それにより、ジューシーで揚げ風味を備え、表面は黄金色でさくさくし、柔らかく汁を多く含み且つ油っこくなく、重量損失を抑える揚げ物を得ることができる。例文帳に追加

They give fried food with reduced weight loss which is juicy and has fried flavor and whose surface is golden, crisp, soft, enriched in meat juice, and not greasy. - 特許庁

本発明は植物から抽出した殺だに性組成物に関するものであり、牧丹皮(Paeonia suffruticosa)、せんきゅう(Ligusticum chuanxiong)、桂(Cinnamomum cassia)、桂皮油(cinnamon oil)、からし油(mustard oil)及び洋ワサビ油(horseradish oil)でなった群から1種以上選択されることを含む殺虫剤を提供する。例文帳に追加

This miticidal composition is extracted from plants and obtained from at least one kind selected from the group consisting of Paeonia suffruticosa, Ligusticum chuanxiong, Cinnamomum cassia, cinnamon oil, mustard oil and horseradish oil. - 特許庁

油溜まり用盲溝を刻設するセンターピンと中空状ダイピンの長期にわたる摩耗損傷を抑制して優れた疲労強度を発揮し、薄の円筒鋼材であっても油溜まり用盲溝を高精度に刻設できるチェーン用油溜まり盲溝付ブシュの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a manufacturing method of a bushing with oil reserving blind grooves for a chain by which superior fatigue strength is exhibited by suppressing abrasion damage of a center pin and a hollow die pin, in which oil reserving blind grooves are engraved, over a long period, and the oil reserving blind grooves can be engraved highly precisely even on a thin cylindrical steel material. - 特許庁

ヒーターによって加熱され、美味しく調理するために余分な油や汁を通過させるための貫通孔8を穿設した電気焼器用焼き板において、焼き板の全面に貫通孔を配置するものに比較して熱バランスがよく丈夫で、しかも焼き板5の広い面において調理を行うことができるようにする。例文帳に追加

To make heat balance batter compared to a broiling plate with through holes arranged over the whole surface with enough strength and to permit cooking on a wide surface of a griddle for an electric broiler heated by a heater and provided with through holes bored to allow excess oil and gravy to pass through for delicious cooking. - 特許庁

原料として少なくとも野菜類(ニンニク、ショウガ、長ねぎ、玉ねぎ等)を5〜15重量%、サラダ油、ごま油等の食用油を2〜6重量%、カラメルを0.5〜2重量%使用し、これらを混合加熱することにより、手作り感があり、濃厚な深みのある風味を有するステーキやハンバーグ等に適した用調味料を得る。例文帳に追加

The seasoning is obtained by using as the raw material at least 5-15 wt.% of vegetables (garlic, ginger, spring onion, onion or the like), 2-6 wt.% of edible oil such as salad oil and sesame oil, and 0.5-2 wt.% of caramel, and mixing the materials followed by heating. - 特許庁

例文

脂溶性薬物を、平均粒径が1〜20μmを有する生分解性の多孔性ハイドロキシアパタイトの微粒子に封入させてなることを特徴とする脂溶性薬物封入微粒子であり、これをヒドロキシメチルセルロース(CMC)などの分散剤で分散することにより、静脈内、皮下、筋内投与が可能な注射剤とすることができ、その生体内吸収性は優れたものである。例文帳に追加

The fine particles enclosing the fat-soluble medicine are characterized by enclosing the fat-soluble medicine in the biodegradable porous hydroxyapatite fine particles having 1-20 μm mean particle diameter, and it is possible to make an injection agent capable of being administered intravenously, subcutaneously or intramuscularly by dispersing the particles with a dispersing agent such as carboxymethylcellulose (CMC), etc., and the absorbability of them in the living body is excellent. - 特許庁

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