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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > あぶら肉に関連した英語例文

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あぶら肉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 241



例文

豚カツ(とんかつ)は、ブタに小麦粉、溶き卵、パン粉の順番で衣をつけて油で揚げた料理である。例文帳に追加

Tonkatsu is a dish in which pork is coated with flour, beaten egg and breadcrumbs in that order, and then deep fried.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

灰汁の強い根菜や球根を主とする噛み応えのある野菜、豚の脂や味噌の香りが特徴である。例文帳に追加

Its characteristics are the combination of hard-to-chew vegetables such as root vegetables and bulbs, which are strong-tasting and harsh, and the flavor of lard and miso.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

、食用油、乳製品の消費が急増し、料理と合わせる酒も、日本酒から洋酒へと変化していった。例文帳に追加

The amount of consumption of meat, food oil and milk products rapidly increased and the liquor coordinated with meal also changed from sake to foreign liquors.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

薩摩揚げに類似する、魚のすり身を円形にして油で揚げた魚練り製品(揚げ蒲鉾)が載っている。例文帳に追加

Maruten Udon is topped with Satsumaage-like boiled fish-paste products (fried fish cake), which are made by deep-frying circular-shaped minced fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

信太巻(しのだまき)は、油揚げを開いて、・野菜・豆腐・蒲鉾などいろいろな食材を巻き、煮て味をつけた食品。例文帳に追加

Shinodamaki is a dish of meat, vegetables, tofu, kamaboko (boiled fish paste) and other ingredients rolled with a sheet of opened abura-age (deep-fried bean curd), and simmered to season.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

サトイモを主とし、鶏、ニンジン、ゴボウ、油揚げ、イクラ、貝柱、キノコ等を加えた煮物。例文帳に追加

It is a nimono (stewed foods simmered in a soy-and-sake-based sauce) made of mainly taro, and chicken, carrot, burdock, deep-fried bean curd, salmon roe, scallop, mushroom, and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

類を豊富に含有するミートソース等を、植物ステロール類を用いて、加熱処理による油浮き現象を軽減したパスタソースを提供する。例文帳に追加

To provide pasta sauce such as meat sauce richly containing meats, reducing oil float phenomenon due to heat treatment by using vegetable sterol. - 特許庁

ステンレス鋼製のライナの代わりに蒸気ホーン領域に厚クラッド鋼板を備えた油蒸留真空コラム例文帳に追加

OIL DISTILLATION VACUUM COLUMN WITH THICKENED CLAD STEEL PLATE IN THE VAPOR HORN SECTION INSTEAD OF LINER MADE OF STAINLESS STEEL - 特許庁

更に、本発明は食脱色効果を有するタイ姜由来の1’−アセトキシチャビコールアセテートを含む脂溶性抽出物を提供する。例文帳に追加

Further a fat-soluble extract containing 1'-acetoxychavicol acetate-derived from Alpinia galanga and having a meat decoloration effect is provided. - 特許庁

例文

その後、調味料を含む液で湯戻しし、更に焼成または油ちょうして様食感を有するハンバーグなどを得る。例文帳に追加

Furthermore, the method includes reconstituting the product with seasoning-containing hot water followed by baking or cooking with oil so as to obtain hamburg steak having meat-like palate feeling. - 特許庁

例文

に皮を除去したバナナ磨砕物を付着させた後、油揚げすることを特徴とする鶏唐揚の製造方法。例文帳に追加

The method for producing unbattered deep fried chicken comprises making ground material of peeled banana adhere to chicken meat followed by frying the chicken meat with oil. - 特許庁

糖尿病治療剤、筋組織の運動機能促進剤、抗肥満薬および高脂血症治療剤として有用な化合物を提供する。例文帳に追加

To provide a compound useful as a therapeutic agent of diabetes, a promoter of the motor function for the muscular tissue, an antiobestic drug, and a therapeutic agent of hyperlipemia. - 特許庁

をやくとき、レモン汁2、ゴマ油3、オリーブオイル4を加えフライパンで焼き水分をなくす。例文帳に追加

When baking the plum flesh, lemon juice 2, sesame oil 3 and olive oil 4 are added, and baked with a frying pan to remove moisture. - 特許庁

汁或いは油の流出が良好で、お手入れが簡単で容易な加熱調理器を提供することを目的にする。例文帳に追加

To provide a cooker in which gravy or oil flows out favorably, and maintenance is simple and easy. - 特許庁

植物油中に梅エキスと玄米黒酢エキスの質量比が1〜10:10〜1の混合物を含有する血液流動性改善組成物。例文帳に追加

The blood fluidity-improving composition is produced by mixing an extract of apricot fruit pulp with an extract of unpolished rice-using black vinegar at a mass ratio of 1/10-10/1 in vegetable oil. - 特許庁

これにより、ヒータセット3からの輻射熱によって加熱される遮熱板2を冷却し、汁や油が焦げつかないようにする。例文帳に追加

By the above, the heat shield plate 2, heated by the heat radiated from a heater set 3, is cooled so as to avoid the scorch of meat juice and oil. - 特許庁

油通路35〜38は、厚部1cの内部で前後方向、横方向及び上下方向に直線状で且つ立体的に延びている。例文帳に追加

The oil passages 35-38 extend straightly and three-dimensionally in a fore-and-aft direction, a lateral direction and a vertical direction in the thick part 1c. - 特許庁

電磁弁27〜30は厚部表面に隣接して開口する油通路35〜38を開閉可能に連通する。例文帳に追加

The solenoid valves 27-30 open and close the oil passages 35-38 adjoining opening on a thick part surface. - 特許庁

や魚を焼いたときにでる油を吸収できるように工夫したアルミニウム箔を提供すること。例文帳に追加

To provide aluminum foil which is devised to be able to absorb oil coming out when meat or fish is roasted. - 特許庁

生鮮魚貝又は畜を用いた冷凍食品の調理に加熱食用油を用いない冷凍食品の製造方法とその製造装置の開発。例文帳に追加

To provide a process for producing a frozen food of fresh fish or shellfish or cattle meat cookable without using heated food oil and provide an apparatus therefor. - 特許庁

胴体板1に対して、右側面板2、左側面板3を、水密すみ溶接を施して接合することにより油タンクが形成されている。例文帳に追加

The plates 2 and 3 are jointed to the body plate 1 by watertight fillet welding for the formation of the oil tank. - 特許庁

加工食品にジューシー感のある優れた食感を付与することができ、加熱調理時の汁流出や冷凍・解凍時のドリップが抑制され、歩留まりを向上させる畜加工食品用水中油型乳化組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil-in-water emulsified composition for meat processed food imparting the meat processed food with excellent palate feeling having juicy feeling, suppressing flow of gravy when cooking and drip when freezing/thawing and improving yield. - 特許庁

一般的な具材…キャベツ(大量に)、モヤシ、カツオの粉(魚粉)、豚(バラ等の脂が多目の部位のスライス、)、やきそば(ほとんどがラーメン)、うどん、鶏卵(目玉焼きより薄めに伸ばして載せる)例文帳に追加

Common ingredients: cabbage (large amount), bean sprouts, bonito powder (fish powder), pork (slices of parts that include relatively much fat in the pork back ribs and so on), yakisoba (mostly ramen), udon, hen's eggs (spread more thinly than sunny-side up eggs).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

や馬の腸を熱してヘットや馬油を取り出した残りで、そのまま食べたり、野菜と煮たり、お好み焼きやうどんの具などしても広く用いられる。例文帳に追加

Aburakasu, prepared as residues obtained after heating intestines of cattle or horses to remove hetto (beef fat) or horse oil, is widely eaten as is, boiled with vegetables, or included as an ingredient in okonomiyaki (savory pancake with various ingredients) or as a topping on udon (Japanese wheat noodle).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

の背脂やばら(豚バラ)を熱してラードを取り出した残りで、そのまま食べたり、煮物、炒め物、焼きそばの具などとして使用される。例文帳に追加

It is residues obtained after heating backfat of pork or pork ribs and removing lard therefrom and is widely used to be eaten as is, or included as an ingredient in boiled foods, stir-fried dishes, or yakisoba (fried soba).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

,魚,家禽及び猟獣。のエキス。保存,乾燥,加工した果物及び野菜。ジェリー,ジャム,フルーツ・ソース。卵,ミルク及びミルク製品:食用油及び油脂例文帳に追加

Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.  - 特許庁

本発明に係る食品材料の製造方法は、アブラソコムツおよび/またはバラムツの魚を粉砕する工程、および粉砕された魚を、4℃以下でアルカリ塩水により処理する工程を含むことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing food material comprises a process of crushing the fish flesh of the escolar and/or the oilfish, and a process of treating the crushed fish flesh with alkali salt water at ≤4°C. - 特許庁

100質量部に対して、平均粒径が10μm以下の結晶セルロースを0.01〜10質量部混合し、油で揚げることを特徴とする食加工製品の製造方法により、達成される。例文帳に追加

The method for producing a meat-processed product includes admixing 0.01-10 pts.mass of crystalline cellulose having an average grain diameter of10 μm to 100 pts.mass of meat, and frying the mixture in deep oil. - 特許庁

上段に器具の洗浄時に取り外すことの出来るを置く網、下段に火力をに伝え且つ脂を受ける皿を配置し、取っ手を付ける。例文帳に追加

This grill pan is provided with a wire grill on top to place meats on that can be removed for washing, a receiver plate under the wire grill to transmit heat to the meats and catch dripping, and a handle. - 特許庁

豚バラをとろけるまで煮込むことにより、大変柔らかいに仕上り、これをパン粉をつけて油で揚げることにより旨みも包み込まれた食品。例文帳に追加

This food is prepared by boiling belly well till it becomes meltingly tender so as to become very tender cooked meat and by frying the meat in a breaded state with flour so as for deliciousness, too, to be wrapped. - 特許庁

油井管の外径(D)と厚(t)との比(t/D)が3〜4%の極薄管に、管先端がナイフエッジにならないようにネジを形成すること。例文帳に追加

To form a screw in an extremely thin-walled pipe having a ratio of a wall thickness t to an outside diameter D of an oil well pipe (t/D) of 3 to 4% so as to prevent a pipe tip from becoming a knife edge. - 特許庁

冷凍保存後、再加熱した際の鶏の食味及び食感、衣の食感、外観等に優れた油ちょう済み冷凍鶏加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen chicken meat processed food excellent in the taste and the palate feeling of chicken meat, and the palate feeling of coating when cooked again after freezing, and having excellent appearance. - 特許庁

マグロを110℃から130℃の油で揚げることで、マグロの内部に熱が徐々に伝わるので、表面と内部の水分量がほぼ同じ程度になりながら表面に油膜が形成される。例文帳に追加

As the tuna flesh is fried in oil at 110-130°, heat is gradually transmitted to the inside of the tuna flesh and an oil film is formed on the surface while the water contents of the surface and the inside become almost the same level. - 特許庁

らしい歯ごたえのある食感を保持しながら、ジューシーな食感に優れ、かつコク味を有した油ちょう用鶏加工品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processed chicken food for frying in oil and a method for producing the same excellent in juicy palatability while retaining chewability as a meat product and rich taste. - 特許庁

炊いたたけのこと牛ステーキを乳脂等で焼きあげ、たけのこで牛をサンド状にし、醸造酒類をかけ、調味醤油と辛味料をそえる。例文帳に追加

The dish is obtained by boiling the bamboo-shoot and broiling the cow meat with dairy cream, etc., sandwiching the meat between bamboo-shoots, spraying fermented sake and then adding soy source and spices. - 特許庁

十七 動植物油類とは、動物の脂等又は植物の種子若しくは果から抽出したものであつて、一気圧において引火点が二五〇度未満のものをいい、総務省令で定めるところにより貯蔵保管されているものを除く。例文帳に追加

(xvii) The term "oil extracted from animals and plants" means oil extracted from the grease, meat, etc. of animals or the seeds or pulp of plants, whose flash point is lower than 250 degrees at one atmospheric pressure, excluding those stored and retained pursuant to the provisions of an Ordinance of the Ministry of Internal Affairs and Communications.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

すり身に豆腐を混入し、α化加工澱粉を添加して、それをベースにして豆乳、植物油を添加し、その後再度加工澱粉を投入した後、蒸し加工し冷凍及び/又は衣付けして油ちょうすることにより、「ふわとろ感」を出す魚すり身製品を製造する。例文帳に追加

The fluffy-melty fish Surimi (minced fish) product is manufactured through the following steps : tofu is mixed in a fish paste and alpha-modified starch is added to prepare a base foodstuff ; soymilk and vegetable oil are added to the base foodstuff ; the modified starch is added again, and then the foodstuff is steamed and freezed and/or deep-fried in batter. - 特許庁

原料塊を、必要に応じて塩漬処理および/または味付け処理した後、食用油で表面焼成処理(油調処理)し、真空包装し、次いでボイル加熱処理することを特徴とする、加熱食製品の製造方法。例文帳に追加

A method for producing the heated meat product comprises subjecting raw material meat mass to a salting process and/or a seasoning process if necessary, subjecting the meat mass to a surface baking process (cooking with oil) with edible oil, and vacuum packing the meat mass followed by a heating and boiling process. - 特許庁

多数のスライス片を重ねてカツレツ調理材料とする時、脂身部分を全体に分散させ、かつ脂身部分から出る汁をカツレツ調理材料の赤身部分全体に染み込ませて封じ込めるカツレツ調理材料を提供すること。例文帳に追加

To provide a cooking material for cutlet made by superposing many slices of meat on each other so as to disperse a fat part on the whole, and infiltrate meat juice emitted from a fat part into the whole lean part of the cutlet cooking material and enclose. - 特許庁

本発明は、脂っこく生臭さの強いイワシ,アジ,サバ,サンマ等の魚の脂っこさや生臭さを除去できるとともに、魚が軟らかくなり寿司飯との一体感を発現しテクスチャーに優れ、また旨味が魚に煮含められ魚の旨味を増すことができるとともに、これまでにない深みのある風味が得られ、また腐敗し難く保存性に優れ、さらに食べ易く取扱性に優れる寿司を提供することを目的とする。例文帳に追加

To produce Sushi from which unpleasant oiliness and strong fish smells of fishes are removed, for example, sardine, horse mackerel, mackerel, Pacific saury and their fish flesh is softened to give deep taste and causes good texture since the deep taste of cooked fish flesh is increased further and is excellent in storability resistant to putrefaction thereby the resultant Sushi is easy to eat and handle. - 特許庁

比較的大きな片を、でん粉・卵白粉末・粉末状植物性蛋白質・増粘多糖類等から成る流動性をもったバッターと共にトレイに充填し、蒸気等の加熱を行うことで加熱済の成型を形成し、同成型を通常の原料と同様の加工処理(例えば、バッター液に浸漬後、油ちょう加熱)に供する。例文帳に追加

The heating finished molding meat is formed by filling up a tray with comparatively large pieces of meat with batter having fluidity and comprising starch, albumen powder, powdery vegetable protein, thickening polysaccharides, etc. and performing steamy heating, and this molding meat is submitted to the same processing (for example, deep frying after being immersed in batter liquid) as normal raw material meat. - 特許庁

これは、陶器の浅い鍋でまず鴨を焼き(鴨自体から脂がでるため油を引く必要は無い)、野菜と共に割り下で食べるというものだ。例文帳に追加

This is prepared, first, by pan-frying duck meat in a shallow pot made of earthware (because the duck itself contains fat, there is no need to use any cooking oil), and then cooking it with vegetables in stock mixed with soy sauce, sweet sake and sugar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、や魚等の油は支持孔22間を伝って鍋本体2の中央部から周縁部へと流れるため、炎の上に油が落ちることが防止され、煙が発生しにくくなる。例文帳に追加

In addition, oil and fat in the meat, fish, or the like, flows to the peripheral part from the center part of the griddle body 2 along an interval between the supporting holes 22, the fat is prevented from dropping on flames and the generation of smoke is reduced. - 特許庁

SSLおよび/またはポリソルベートをそのまま、または水や油に溶解ないし分散し、あるいは水油と乳化して、加熱前の類に添加する。例文帳に追加

This improving agent of the meats is provided by mixing an SSL (sodium stearoyl lactate) and/or polysolvate as it is, by dissolving or dispersing the agent in water or an oil, or emulsifying with water/oil, to the meats before heating. - 特許庁

これにより、変速機ケースの前端壁部10aを構成するオイルポンプボディを通す各油圧サーボへの油路をなくし、ボディ内油路を減らし、抜き箇所を増やして、重量軽減した。例文帳に追加

This constitution can eliminate an oil passage running through an oil pump body, of which the front end wall part 10a of a transmission case consists, to respective hydraulic power cylinders, reduce the number of oil passages in a body, increase the number of lightening spots, and decrease weight. - 特許庁

練加工物を原料とする野菜入り揚げ物食品に関し、油っぽさや油臭を低減させ、野菜の食感を向上させる製造方法およびかかる揚げ物食品の劣化を抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing vegetable-containing deep-fried food which has a fish meat paste processed product as the raw material, for reducing oiliness and oily smell, and improving the texture of vegetables, and to provide a method for suppressing deterioration of such deep-fried foods. - 特許庁

加工工程で行う腹脂の剥ぎ取りを、背割り作業の後に屠体を吊り下げた状態で、容易に且つ短時間に剥ぎ取ることが出来る腹脂の剥ぎ取り装置。例文帳に追加

To provide a stripping off device capable of performing abdominal fat-stripping off work in a meat-processing process easily in a short time in a state of hanging a slaughtered body after performing a back-splitting process. - 特許庁

油汁の付着力が強くなる焼網の網線の交差部から汁が落下する問題、及び網線間の透溝から油汁が落下する問題を解決して、油汁が火元上に落下しない遠赤外線効果の大きい焼網を提供する。例文帳に追加

To provide a grill in which no oily liquid drops on the source of fire and in which an ultra-red ray effect is great, by solving the problem of oily liquid dropping from intersections of a network of a grill where sticking of oily liquid is stronger and also dripping from mesh openings of the network. - 特許庁

ホットプレートなどヒーターによって加熱される焼き板であって、主として焼の調理を行う焼き板に関し、被調理物から出る汁や油といった不要な流動物を速やかに排出させ、使用後の扱いが容易ものとする。例文帳に追加

To drain quickly unnecessary fluids such as a meat juice and fat from an object to be cooked and make easy to handle after use mainly with regard to a grill to grilled meat, in a grill heated by a heater such as a hotplate. - 特許庁

例文

スープの旨味の替わりになる材料として、素材の違う食、魚、貝類を、夫々別々に異なる味付けをし、辛味油に漬け込み、オイルに夫々の素材の旨味を染込ませる事により、スープにも勝るとも劣らないクール麻婆豆腐の調味料が完成した。例文帳に追加

The seasoning material for the cool Mapo Tofu which is not at all inferior to the soup is completed by separately seasoning each of the different kinds of meats, fish meats and shell fishes as the materials replacing the taste of the soup, with different tastes, and soaking them in hot taste oil so as to infiltrate the taste of each of the raw materials into the oil. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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