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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 生鮮だの意味・解説 > 生鮮だに関連した英語例文

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生鮮だの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 115



例文

動力、器具、設備を要せずに、庫内生鮮食品のエチレンガス吸収による鮮度維持、周辺環境の脱臭、マイナスイオン効果、電磁波遮断効果が得られる冷蔵庫、冷凍庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator and a freezing chamber capable of maintaining freshness of fresh foods by absorbing ethylene gas in the chamber, capable of deodorizing a peripheral environment, and capable of obtaining a negative effect and an electromagnetic wave shielding effect, without requiring power, equipment and a tool, and a facility. - 特許庁

宅配便による配送に向かずこれまで顧客になり難かった20代〜30代の一人暮しまたは共働きの人達に、コンビニエンスストアでの受け取りには向かない生鮮食料品の販売ができるようにする。例文帳に追加

To make it possible to sell perishable foods being not suitable for receiving at a convenience store to a person in twenties or thirties living alone and a couple having jobs, respectively, who are not suitable for delivery by home delivery service and do not become regular customer. - 特許庁

粗大生鮮有機物の腐熟を十分に促進させることができると共に、土づくりを省力的に可能とする有機物腐熟促進・土づくり肥料を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide fertilizer for basal dressing, which can sufficiently promote the aging of coarse fresh organic materials, is used for soil making while reducing labor, and has functions of promoting the aging of organic materials and as soil making fertilizer. - 特許庁

車両輸送方法は、断熱室10の冷却された加湿空気を撥水段ボール箱50Aの内部に換気して、内部の温度と湿度を制御しながら生鮮物を梱包箱50に梱包して運搬する。例文帳に追加

In more details, the vehicle transportation method comprises ventilating cooled humidified air in the heat insulating chamber 10 to the inside of the water repellent corrugated board box 50A, and packing fresh products in the packing box 50 while controlling temperature and humidity inside, and transporting the packing box. - 特許庁

例文

魚類などの生鮮食料品Aを陳列台の上面に載置させて販売する陳列装置において、陳列台4の上面6下側に水を流通させて、陳列食料品Aの冷却を行う。例文帳に追加

In a display device for mounting the perishable foods A such as the fish on the upper surface of a display stand and selling them, water is circulated on the lower side of the upper surface 6 of the display stand 4 and displayed foods A are cooled. - 特許庁


例文

内臓等を含む生鮮原料については上記の細片化して高速洗浄する方法の他、原魚を丸ごと荒く裁断、洗浄後に細片化してすり身および食用脱水肉を得る製造方法。例文帳に追加

Alternatively to the above method of crumbling the bowel-containing frozen raw material and subjecting the material to high-speed washing, the method comprises coarsely cutting the whole of an original raw fish with bowels, washing and then crumbling the coarsely cut fish to obtain meat paste and edible dehydrated meat. - 特許庁

第31類 農業,園芸及び林業の生産物並びに穀物であって他の類に属さないもの。生きている動物。生鮮の果実及び野菜。種子,自然の植物及び花。飼料,麦芽例文帳に追加

Class 31 Agricultural, horticultural and forestry products and grains not included in other classes; live animals; fresh fruits and vegetables; seeds, natural plants and flowers; foodstuffs for animals, malt. - 特許庁

農業,園芸及び林業の製品並びに他の類に含まれていない穀物。生きている動物,生鮮果物及び野菜。種子,天然の樹木及び花。動物用食料,麦芽例文帳に追加

Agricultural, horticultural and forestry products and grains not included in other classes; live animals; fresh fruits and vegetables; seeds, natural plants and flowers; foodstuffs for animals, malt.  - 特許庁

生鮮食品を塩素剤水溶液により一次処理したのち、アスコルビン酸類又は/及びエリソルビン酸類と酸類又は/及び塩類を含む浸漬剤液で二次処理することにより前記課題を解決した。例文帳に追加

The treating method comprises a first treatment of treating fresh food in the chlorinated pesticide aqueous solution and a second treatment in a soaking agent solution containing ascorbic acid and/or erythorbic acid, and acids and/or salts. - 特許庁

例文

生鮮食品、果物類を保存した場合、鮮度保持期間が長時間であり、旨味、鮮度、色彩が失われない冷蔵庫用光触媒板の提供。例文帳に追加

To provide a photocatalyst sheet for refrigerators which losts no delicious taste, no freshness or no color despite a long freshness preserving period when storing fresh foods, fruits and the like. - 特許庁

例文

生鮮トマト、ホールトマト、ダイストマト、トマトピューレ及びトマトジュースから選択される1種又は2種以上のトマト原料と、柑橘類を主原料とする発酵酒とを含有する容器入り加熱加工食品。例文帳に追加

This packaged heat-processed food contains at least one kind of a tomato raw material selected from fresh tomato, whole tomato, dice tomato, tomato puree, and tomato juice, and fermented alcohol which has citrus fruits as the main raw material. - 特許庁

果物、野菜、花卉などの生鮮品の鮮度保持または熟成制御に使用する人体に安全なエチレンガス濃度制御方法及び装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of safely controlling the concentration of ethylene gas that is used for keeping the freshness of fruits, vegetables, flowers and other perishable foods and controlling the maturation process thereof. - 特許庁

オゾンガス透過性容器を用いた生鮮食品、青果物、住居、医療施設、器具等の殺菌、脱臭、鮮度保持方法及びそれに用いるオゾンガス透過性容器例文帳に追加

METHOD FOR STERILIZATION, DEODORIZATION AND FRESHNESS KEEPING OF PERISHABLE FOOD, VEGETABLE AND FRUIT, DWELLING, MEDICAL FACILITY, TOOL, OR THE LIKE, USING OZONE GAS PERMEABLE CONTAINER, AND THE CONTAINER USED FOR THE METHOD - 特許庁

皮むき及びカットした生鮮野菜、果物を、α−リポ酸を含む溶液及びα−リポ酸とL−アスコルビン酸又はL−アスコルビン酸塩を併用した溶液と接触させる。例文帳に追加

This method for preventing deterioration comprises bringing peeled and cut fresh vegetables or fruits into contact with a solution containing α-lipoic acid and a solution using α-lipoic acid and L-ascorbic acid or its salt. - 特許庁

フライアッシュ、紅ガラ、珪藻土の遠赤外線高放射材料としての機能を広範に利用可能な被加熱体、およびその使用による生鮮食品の鮮度再生装置および鮮度再生方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a heating element capable of widely utilizing the respective functions of fly ash, red oxide and diatomaceous earth as far-infrared highly radiative materials, and to provide a device and a method for restoring the freshness of perishables using the heating element. - 特許庁

頭部を腹部より高い位置に収納して目の充血を防ぐため端面部を傾斜面部とした収納容器体を破損せず収納できる生鮮魚類の包装用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a fresh fish packaging container in which a storage container body having an inclined end face part capable of storing fish head portions higher than fish belly portions, and preventing fish eyes from being bloodshot is stored without breakage. - 特許庁

細断またはミンチ状の生鮮魚肉に(a)油脂、(b)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルおよび(c)調味料を含む油中水型乳化油脂組成物を混合する。例文帳に追加

The quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw is obtained by mixing shredded or ground fresh fish flesh with a water-in-oil emulsified oil and fat composition containing (a) oil and fat, (b) a polyglyceryl condensed ricinolic acid ester, and (c) seasonings. - 特許庁

生鮮食品の収容直後に流出する海水や洗浄水などは大部分が排水口9から排出され、食品から滲み出る液汁は吸水シート11に吸水され、うまみ成分が濃縮される。例文帳に追加

Majority of the sea water and washing water flowing out immediately after storing the perishable food is drained from the water drainage hole 9, and the liquid oozing out from the food is absorbed in the water-absorbing sheet 11 so that a tasty component is concentrated. - 特許庁

生産者及び仲卸と、一般消費者、小売店、販売企業からなる顧客を結び付けて、加工品を含む生鮮農産物の受発注情報を管理するコンピュータシステムを課題とする。例文帳に追加

To provide a computer system for managing the order-receiving and ordering information for fresh farm products including processed products by mutually connecting customers consisting of a producer and wholesaler, a general consumer, a retail store, and a sales company. - 特許庁

紙製容器の紙材に脱臭機能や調湿機能を付与することにより、食品や生鮮食料品の収納や包装に使用して最適な紙器を提供する。例文帳に追加

To provide a paper container which is most suitable for use of storing or packaging of either foods or perishable foodstuffs by a method wherein either a deodoring function or humidity adjusting function is applied to paper material of a paper container. - 特許庁

根菜類や果物などの生鮮食料品の鮮度保持を簡易な構成により実現し、カップボード、キッチンキャビネットなどへの組み込みを実現する食料品保管庫を提供する。例文帳に追加

To provide a food keeping case which preserves freshness of perishables such as roots or fruit fresh with a simple structure and can be mounted into a cupboard, a kitchen cabinet or the like. - 特許庁

保冷を要する生鮮食品等を収める蓋付きの包装箱と、この包装箱に突き合わせ状に覆い被せる為の、トレー状で二重壁構造を備えた、上・下1組の断熱外装箱との組合わせから成る。例文帳に追加

The packing box comprises a combination of a lidded packaging box for receiving perishable food or the like to be preserved in cold, and a set of upper and lower heat-insulating outer packaging boxes formed in a double-wall structure in a tray form to be put over the packaging box in a butted state. - 特許庁

生鮮食料品の卸売市場の中の仲卸業者が主体となって、加盟小売業者等の利益増大に寄与する、リテールサポートシステムを提供する。例文帳に追加

To provide a retail support system contributing to the increase of the profits of a member retailer or the like with an intermediate wholesaler in the wholesale market of perishable foods as a leader. - 特許庁

生鮮食材または半調理された食材をパッキングした食品パッキング体を誘導加熱により加熱して、食品を簡単に且つ美味しく加熱調理することができる誘導加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide an induction heating cooker capable of heat-cooking the food simply and deliciously by heating a food packing body by induction heating in which fresh foodstuff or half-cooked foodstuff has been packed. - 特許庁

無農薬で栽培された生鮮なハーブ1を、麦と大豆で醸造した白醤油2に、3回時間差漬けした後、醤油を切り、乾燥し、粉砕して、白醤油漬ハーブふりかけを製造する。例文帳に追加

This method for producing the herb flakes for sprinkling over cooked rice, pickled in white soy sauce comprises pickling 3 times in different hours fresh herbs 1 cultivated without agricultural chemicals in white soy sauce 2 brewed with wheat and soybeans, draining off the soy sauce and drying the product followed by crushing. - 特許庁

複数段階速度の冷凍室ファン(32)が、冷却空気を冷凍室全体に送ると共に分割壁開口を介して生鮮食品室に送る。例文帳に追加

A freezing chamber fan (32) showing a plurality of steps in its speed feeds cooling air to the entire freezing chamber and further feeds it to the fresh food chamber through the opening at the divided wall. - 特許庁

保存およびその後に電子レンジでのスチーム調理するための、包装および保存の間呼吸活動をする生鮮食品の下準備と包装の方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for prearranging and packaging fresh food which performs breathing activity during packaging and preserving, intended for preserving and steam cooking with a microwave oven thereafter. - 特許庁

次に、中小店に充実を期待する商品・サービスを第2-2-17図で見てみると、惣菜・パン等、生鮮食品への期待が特に高く、しかも近所での充実が期待されている。例文帳に追加

Next, looking at products and services for which small and medium stores are expected to provide enrichment (Fig. 2-2-17) shows expectations especially high for ready-prepared food, bread, and perishable foods, with expectations for enrichment to occur in the neighborhood. - 経済産業省

本規定は、生鮮食品を中心とする個別の食品について、農薬等毎に、食品規格を定めており、改正前の一般規則の6を踏襲したものであること。例文帳に追加

This item specifies MRLs for individual foods, mainly on non-processed primary foods.The MRLs are shown by agricultural chemical.The item follows Item 6 of the current General Requirements. - 厚生労働省

第8 図により、消費者物価指数の推移をみると、2012年の総合で前年比で横ばいと4 年ぶりに下げ止まったものの、生鮮食品を除く総合(いわゆるコア)で同0.1%下落と4 年連続で前年を下回った。例文帳に追加

Looking at the transition of consumer price index according to Figure 8, the general consumer price index in2012 remained at the same level as the last year, remaining unchanged for the first time in 4 years, and the generalindex excluding fresh foods (so-called core) declined by 0 .1%, down on a year-to-year basis for consecutive 4 years . - 厚生労働省

さらに生鮮食品、石油製品及びその他特殊要因を除く総合(いわゆるコアコア)でみると石油製品や電気・ガス代の上昇による影響が取り除かれているため、下落の幅が大きくなっている。例文帳に追加

The decline of the general index excluding fresh foods, petroleum products and other special factors (so-calledcore-core) was larger, because the influence of price increase of petroleum products, electricity and gas wasremoved . - 厚生労働省

鮮度保持輸送用段ボール箱、特に青果物、鮮魚、肉類などの生鮮食料品を氷と共に包装して輸送可能な、いわゆる氷詰め輸送用段ボール箱の素材として好適であって、しかもリサイクル可能な強耐水段ボール、及び強耐水段ボール箱に関する。例文帳に追加

To obtain a recyclable strongly water resistant corrugated fiberboard adapted to a material of a so-called ice packed transporting corrugated fiberboard case capable of transporting perishable foodstuff such as particularly fruit and vegetable, fresh fish, meat and the like together with ice in a freshness holding transporting corrugated fiberboard case and the strongly water resistant corrugated fiberboard case. - 特許庁

さらに、アルカリ溶液、アルカリ金属塩、トレハロース及び抗酸化植物を用いることで成分調整が容易になるため、あらゆる生鮮食料品において一定の処理方法を適用でき、それぞれの旨みと効果を最大限に生かすことができる。例文帳に追加

The use of the alkaline solution, the alkali metal salt, the trehalose and antioxidation plants facilitates the adjustment of components so that a prescribed treatment method can be adopted to all the perishable foods and make the best use of the taste and the effect of any perishable foods. - 特許庁

生鮮食料品や飲料等を包装する包装体で、その内容物の充填時に、窒素など不活性ガスによるパージを要する包装体において、外部からの酸素透過がなく、内部からの窒素や二酸化炭素等の透過のない低廉な包装体の壁体を提供することにある。例文帳に追加

To provide an inexpensive wall member preventing the transmission of oxygen from the outside and the transmission of nitrogen or carbon dioxide from the inside in a package packing perishable foods or a beverage and requiring the purging by inert gas such as nitrogen at the time of filling with content. - 特許庁

適宜の大きさに切断してなる生鮮野菜群(カット野菜群)を清浄化処理する方法であり、カット野菜群を、次亜塩素酸ナトリウム水溶液で殺菌処理し、次いで、酸性水で洗浄処理することを特徴とする清浄化処理方法である。例文帳に追加

The method for sterilizing fresh vegetables comprises cleaning the fresh vegetables (cut vegetables) each cut into appropriate size, sterilizing the cut vegetables with sodium hypochlorite water solution followed by washing the sterilized vegetables with acid water. - 特許庁

昆布としめサバをトレー上で同時に切断し、トレーと共に低温保存することによって、食用時に必要量のしめサバと昆布をセットで分離して食用可能とする生鮮肉の加工保存方法及び低温保存パックを提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing and preserving perishable meat by which the required amount of vinegared cut mackerel and seaweed can be separately served in a set when eaten; and to provide a cryopreservation package of the perishable meat. - 特許庁

外部との空気の出入りを略遮断する容器又は包袋の内部に重量比率で80%以上のキャベツを含む生鮮野菜加工品を詰め、かつ、酸素濃度が25〜55%、炭酸ガス濃度が15〜25%、残りを窒素として混合したガスを充填してから密封するようにした。例文帳に追加

The method for storing a fresh vegetable-processed product comprises: putting a fresh vegetable-processed product containing80 wt.% of cabbage into a container or a package bag which almost blocks off air to or from the outside; charging gas containing oxygen at the concentration of 25-55%, carbon dioxide at the concentration of 15-25%, and nitrogen as the rest; and thereafter hermetically sealing the container or the package bag. - 特許庁

食品、とりわけ冷蔵保管や凍結保管をすることが多い生鮮食品の鮮度と色を長期間にわたって保持し、同時に、冷凍食品にあっては凍結保管中や解凍中に生じるドリップの発生をおさえることを本発明の課題とする。例文帳に追加

To maintain freshness and color of foods, especially perishable foods often preserved by cooling and freezing, for a long period and in case of frozen foods, suppress generation of drip generated during preserving the foods by freezing or thawing. - 特許庁

照明器具用反射体及び照明器具において、メタルハライドランプを光源として用いる場合であっても平均演色評価指数Raと特殊演色評価指数R9の両方において高い値を得ることができ、生鮮食料品等を色鮮やかに再現する。例文帳に追加

To obtain high values in both an average color rendering evaluation index Ra and a peculiar color rendering evaluation index R9 even when a metal halide lamp is used as a light source, and to colorfully recreate a perishable food product or the like, in a reflector for a luminaire and a luminaire. - 特許庁

空気中で針状電極33と平板電極32との間に直流電源31で高電圧(5、10、12kV)を付与して静電放電をさせ、窒素酸化物を発生させ、貯蔵庫に導入して、貯蔵庫内の生鮮物の鮮度保持を行う。例文帳に追加

The freshness-keeping method comprises the following process: applying high voltage (5, 10, 12 kV) via a direct-current power source 31 between an acicular electrode 33 and a flat-plate electrode 32 in the air to perform static discharge so as to generate oxides of nitrogen; and introducing the oxides of nitrogen into a storage warehouse to maintain freshness of the fresh food in the storage warehouse. - 特許庁

天然酵母とパン粉、澱粉、おから、の1種類あるいは2種類の混合物を混ぜ合わせ、これを発酵させた後に、乾燥させることにより、粉状あるいは、粒状の天然酵母発酵乾燥材を生成し、この天然酵母発酵乾燥材に生鮮食品を混ぜ合わせ、低温下で脱水させる。例文帳に追加

This method for preserving the fresh food comprises mixing a mixture of natural yeast and one kind or two kinds of bread crumbs, starch and bean curd lees, fermenting the resultant product, drying the resultant product to produce a powdery or granular natural yeast fermented dry material and mixing the fresh food with the natural yeast fermented dry material followed by dehydrating the resultant product at low temperatures. - 特許庁

例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。例文帳に追加

In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another. - 特許庁

生鮮食品、特に端部をテープで結束して店頭に陳列される長尺野菜等を簡易な包装で原産地表示等が行なえ、商品の差別化と宣伝に絶大なる効果を発揮できる包装用フィルムおよびこれを使った包装方法の提供。例文帳に追加

To exhibit effects in differentiation and advertisement of an article as a place of origin or the like of perishable food, in particular long vegetables or the like which are bound at ends with a tape and displayed in a shop, can be presented by simple packaging. - 特許庁

生鮮食料品の賞味期限や医薬品などの有効期限を、小さな文字や記号のみではなく、化学変化による色の変化や濃度の変化、或いは反応の進行する過程を距離や面積で表示し、期限を一目で判断できることを得る。例文帳に追加

To judge the time limit at a glance by displaying the time limit for best of perishable foods and the effective limit of medicines not only by small characters and symbols, but by change of color or change of density due to chemical change or the process of progressing reaction by distance or area. - 特許庁

生鮮食品の仕入れブロック単位での正確な在庫管理や粗利管理を行うことが可能で、且つ賞味期限切れ商品の判断を自動的に行うことが可能な商品生産データ及び商品販売データの処理方法並びにその方法に用いる装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing merchandise production data and merchandise sales data, which can perform accurate stock control and gross margin management in a fresh food purchase block unit and also, can automatically decide merchandise whose expiration date is expired, and to provide a device to be used for the method. - 特許庁

海中から取揚げた直後のマグロの内蔵を除去し、そのマグロを冷水槽に浸漬し、さらに内蔵を取り出した魚体の空洞に、ポンプによって水流を噴射しながら冷却を行い、生鮮マグロとして出荷するマグロの冷却方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooling method for tuna and an apparatus therefor removing guts of tuna just after landing from the underwater, soaking the tuna in a cold water tank, cooling while jetting water flow with a pump to the hollow of a fish body from which the guts are taken out, and shipping the fish body as fresh tuna. - 特許庁

店舗10は、インターネット上で生鮮食料品の注文を受け付けるバーチャルショップ11aと、駅前やコンビニエンスストア、団地の入口など営業地域内の各拠点に置かれた無人受け取りシステム20とを持っている。例文帳に追加

A store 10 has a virtual shop 11a accepting order of perishable foods on the Internet and an unmanned receiving system 20 provided at each foothold in a business area such as a place in front of a station, a convenience store, and inlet of a housing complex. - 特許庁

生ごみの乾燥処理で、加熱ヒーター電力に大きなエネルギーを消費し、加熱によって臭気も排出し、時には加熱の為に廃棄空気も暑く、特に家庭用の厨房家屋内設置では高温廃棄で生鮮食料に悪影響を出している。例文帳に追加

To provide a garbage dryer which solves the problems associated with drying garbage such as high energy consumption by its electric heater, odor discharged upon drying garbage, hot exhaust air occasionally caused by drying garbage, and degradation of perishable foods due to high-temperature exhaust air from a garbage dryer installed in a domestic kitchen in particular. - 特許庁

採取したわかめの藻体から芯を抜き取り葉体を分離するのが、生鮮な状態で、かつ、裂け目を入れるなどの面倒な前処理を要さずに、また葉体に傷みを生ぜしめずに、機械的に効率よく行えるようにする。例文帳に追加

To provide a method for separating the stem of wakame seaweed from the leaf thereof, by which the stem can mechanically and efficiently be pulled out from the harvested wakame seaweed body to separate the wakame seaweed leaves in a fresh condition without needing such troublesome preprocessing as to give a cut on the wakame seaweed without damaging the leaf body. - 特許庁

例文

容器を縦横に接して並ベ、積み重ねて輸送する場合であっても、内部の温度上昇や、内容物の鮮度等の低下や枯死を抑制でき、換気穴の形成及び閉塞が自在であって、強度にも優れた、生鮮野菜、果物又は生花輸送用の組立式箱型容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a collapsible box-shaped container for transporting fresh vegetables, fruits or fresh flowers capable of preventing an internal temperature from rising, contents from degrading in their freshness or from withering even if containers are put side by side in contact lengthwise and crosswise and stacked for transportation, capable of forming or closing ventilating holes, and excellent in strength. - 特許庁

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