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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Wine and foodの意味・解説 > Wine and foodに関連した英語例文

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Wine and foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 51



例文

WINE LIKE BEVERAGE AND FOOD AND DRINK CONTAINING THE SAME例文帳に追加

ワイン風飲料及びこれを含有する飲食品 - 特許庁

sensuously delighting in the wine and food 例文帳に追加

感覚的にワインと食物を楽しむ - 日本語WordNet

The diners did the food and wine justice 例文帳に追加

夕食に料理とワインを堪能した - 日本語WordNet

a small restaurant serving beer and wine as well as food 例文帳に追加

食事と同様ビールやワインを出す小さなレストラン - 日本語WordNet

例文

From 6 to 7 p.m. there will be a wine and food tasting.例文帳に追加

午後6時から7時まで試食・ワイン試飲会が開かれる。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文


例文

PROCESSED FOOD OBTAINED BY MIXING SOY SAUCE AND RED WINE WITH EMULSIFIED FOOD例文帳に追加

醤油と赤ワインと乳化食品とを混合してなる加工食品。 - 特許庁

A base made of plain wood used to offer food and alcohol offering to the gods, sacred wine, sake, and water. 例文帳に追加

神饌や神酒・水を供えるために用いられる白木造りの台。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

SEED KOJI AND METHOD FOR PRODUCING WINE AND FOOD USING THE SAME例文帳に追加

種実類麹及びそれらを用いる酒類、食品の製造方法 - 特許庁

FOOD, FOOD MATERIAL, BEER, SPARKLING WINE AND LOW-ALCOHOLIC BEER, AND METHODS FOR PRODUCING THEM例文帳に追加

食品、食品材料、麦酒、発泡酒、低アルコールビールおよびその製造方法 - 特許庁

例文

(3) The healthy liquor such as a wine and a shochu (a white distilled wine), and the healthy food such as an Amazake (a sweet beverage made from fermented rice) and a juice can be produced by changing the yeast for the sake.例文帳に追加

(ハ)また酒酵母を替えることにより、ワイン、焼酎などの健康酒、甘酒、ジュウス等の健康食品ができる。 - 特許庁

例文

On hare days, food and drinks such as mochi (rice cakes), sekihan (glutinous rice cooked with azuki beans), white rice, fish with the head and the tail, and Japanese rice wine were consumed. 例文帳に追加

ハレの日には、餅、赤飯、白米、尾頭つきの魚、日本酒などが飲食された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Akita Research Institute for Food and Brewing also develops wine yeasts, beer yeasts and bread yeasts. 例文帳に追加

秋田県総合食品研究所では、ワイン酵母・ビール酵母・パン酵母の開発も行われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide nonalcoholic wine like beverage and food and drink containing the same.例文帳に追加

非アルコール性のワイン風飲料及びこれを含有する飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a nonalcoholic wine like beverage and food and drink containing the same.例文帳に追加

非アルコール性のワイン風飲料及びこれを含有する飲食品を提供する。 - 特許庁

To produce a stiffly kneaded type nutritive food rich in flavor from lees of rice wine and matured cheese as raw materials.例文帳に追加

酒粕とチーズを原料とする風味豊かな硬練り状栄養食品を提洪する。 - 特許庁

This anti-oxidative functional food material is obtained by drying the wine production residue and crushing.例文帳に追加

ワイン製造残滓を乾燥させ、この乾燥物を粉砕して抗酸化機能食材とする。 - 特許庁

To effectively utilize an excellent anti-oxidation capacity of a polyphenol, especially proanthocyanidine contained in wine production residue, in a food material and food area.例文帳に追加

ワイン製造残滓に含まれるポリフェノール特にプロアントシアニジンの優れた抗酸化力を食材食品の分野で有効活用する。 - 特許庁

In one article under Shinto ritual prayer in the "Engi shiki," the list of items described as heihaku included cloth fabric, clothes, weapons and armor, sacred wine, and food and drink offerings to the gods. 例文帳に追加

『延喜式』の祝詞の条には、幣帛の品目として布帛、衣服、武具、神酒、神饌などが記されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are a variety of Christmas baskets including fruit baskets, wine-and-cheese baskets and canned food baskets. 例文帳に追加

フルーツバスケット,ワインとチーズのバスケット,缶詰め食品のバスケットなどいろいろなクリスマスバスケットがあります。 - 浜島書店 Catch a Wave

sour-tasting liquid produced usually by oxidation of the alcohol in wine or cider and used as a condiment or food preservative 例文帳に追加

通常ワインまたはサイダーでアルコールの酸化によって生産されて、調味料または食物防腐剤として使われるすっぱい味の液体 - 日本語WordNet

In the East, koji is used for many food products, not only for sake, but also for other liquors, bean pastes, mirin (sweet cooking rice wine), soy sauces and, etc. 例文帳に追加

東洋においては、日本酒だけでなく、他の酒類や味噌、みりん、醤油など多くの食品に麹が使われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a β-glucosidase expected for improving a flavor in a field of a food production, especially in the production of a wine, and a DNA encoding the same.例文帳に追加

食品製造、特にワイン製造の分野において、その香味改善への応用が期待されるβ-グルコシダーゼおよびそれをコードするDNAの提供。 - 特許庁

The health food product is constituted by using the fermented pig skin and cockscombs with the yeast, wine yeast, or the like.例文帳に追加

イースト菌やブドウ酒酵母菌等の酵母菌により発酵された豚皮及び鶏冠から成る豚皮と鶏冠を用いた健康食品。 - 特許庁

Besides sushi, there are usually other food and drinks such as desserts like cakes, fruit, fried chicken, tenpura (Japanese deep-fried food), sashimi (fresh slices of raw fish), deep-fried food, soba (buckwheat) noodles, Chawan Mushi (steamed egg custard dish), beer, rice wine, Yum cha, etc. on the traveling conveyer belt. 例文帳に追加

寿司以外には、ケーキなどのデザート、フルーツ、唐揚げ、天ぷら、刺身、フライ、そば、茶碗蒸し、ビール、酒、飲茶などが回っていることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The style of daikyo ryori which was developed seems to be 'shinsen' (food and wine offered to the gods) which appears in a section pertaining to the gods of heaven and earth in the 'Engi Shiki' (The Rule of the Engi Era), and we can still see traces of daikyo ryori in shinsen served at the Kasuga Taisha Shrine and 'hyakumi no onjiki' (food altarage) offered at Tanzan-jinja Shrine. 例文帳に追加

それが発達した物が「延喜式」神祇項目に出てくる「神饌」と思われ、春日大社の神饌や、談山神社の「百味御食」(ひゃくみのおんじき)などにその形式を残していると考えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing a stiffly kneaded type nutritive food 1 is characterized by obtaining the food by kneading lees 2 of rice wine obtained in a brewing step, with a matured cheese 3 in the volume ratio of 5:5, and forming the kneaded product into an arbitrary three-dimensional shape 4.例文帳に追加

醸造工程で得られる酒粕と熟成チーズとを5:5の嵩比で混練して自由立体形状に形成して得ることを特徴とする硬練り状栄養食品の製法である。 - 特許庁

To obtain a low alcohol concentrated wine composition having mellow wine flavor from natural flavoring ingredient mainly high-class alcohol and ester kinds, and thick taste such as body taste and astringent taste, and suitable for cooking and food processing.例文帳に追加

高級アルコール、エステル類を中心とした天然香気成分による芳醇なワインの香りとコク味及び渋味等の味を濃厚に有し、調理用として、また食品加工用として好適な低アルコール濃縮ワイン組成物を得る。 - 特許庁

Since sake had a little higher alcohol content than wine from Europe (mainly from Holland), a unique food tradition where sake was drunk as an aperitif and wine was drunk during meals in Southeastern Asia including Batavia was established. 例文帳に追加

ヨーロッパ(おもにオランダ)から届けられるワインに対して日本酒はアルコール度数が若干高いがために、バタヴィアを始めとした東南アジアにおいては、日本酒は食前酒、ワインを食中酒として飲むという独自の食文化の伝統が生まれた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Omiyame-jinja Shrine is of the Hasshinden (Eight Shrines) which enshrine deities that serve Amaterasu omikami and protect the emperor, and enshrines the god Omiyame no kami of textiles and rice wine production, the goddess Wakamiyame no kami (Toyouke bime) of food and grains. 例文帳に追加

天照大神に仕え天皇を守護する八神殿の一柱であり、織物と酒造を司る大宮売神(おおみやめのかみ)、食物・穀物を司る女神である若宮売神(わかみやめのかみ、トヨウケビメ)の二神を祀る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The underground space of the apartment house is used as a storage shed 30 with a stockroom 20, in which wine and other food items and drink are stored, and the storage shed can be utilized by a plurality of households living in the apartment house.例文帳に追加

集合住宅の地下空間を用いて、ワインその他の飲食物を貯蔵する貯蔵室20を備えた保管庫30となし、該保管庫を集合住宅に居住する複数の世帯が利用できるようにした。 - 特許庁

YEAST SEPARATED FROM FLOWER OF PRUNUS VERECUNDE 'ANTIQUA', METHOD FOR ACQUIRING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING REFINED SAKE (JAPANESE RICE WINE) AND METHOD FOR PRODUCING ANOTHER FOOD AND DRINK EACH BY USING THE YEAST例文帳に追加

ナラノヤエザクラの花から分離した酵母及びその取得方法並びにこの酵母を用いた清酒の製造方法その他の飲食物の製造方法 - 特許庁

To provide a repeatedly usable cloth for filtering a food, hardly causing contamination of the food with fluff in the filtration of various kinds of colored food such as coffee, tea and wine, for example in the filtration of the coffee, hardly making the stain remarkable after the filtration of the food by previously being colored or dyed by coffee beans, and mild to the environment; and to provide a method for producing the cloth.例文帳に追加

コーヒー、茶、ワインなどの各種有色食品の濾過において、食品への毛羽混入も実質的になく、特に例えばコーヒーの濾過においては、予めコーヒー豆で着色または染色しておくことによって食品濾過後も汚れが目立つことがなく、繰り返し使用できる環境に優しい食品用濾過布帛とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

This method for producing a croquette is characterized as boiling the potato with crude salt or rock salt and mineral water, converting the potato into a powder-coated state, then extremely roughly mashing the potato, providing a main food material for the croquette and dipping the resultant main food material in a viscous liquid comprising an egg and a wine prior to the application of bread crumb, etc., thereto.例文帳に追加

粗塩又は岩塩とミネラルウォーターで茹でたジャガいもを粉吹きいも状態にした後極荒く潰してコロッケの主食材とし、またパン粉等を付着させる前に卵とワインからなる粘稠液に浸漬したことを特徴とするコロッケの製造方法。 - 特許庁

Other than sushi, there are also various selections including Japanese food and drinks such as sashimi, fried chicken, dumplings, rice wine and also tea, bread, cakes, fruit, chicken ramen noodles with red pepper, fried wheat noodles, tenpura. 例文帳に追加

コンベアに並ぶのは寿司のほか、刺身、鶏の唐揚げ、餃子、日本酒など日本食を取り揃え、また紅茶、パン、ケーキ、フルーツ、あるいは唐辛子入り鶏ラーメンや焼きうどん、天ぷらまで揃えてメニューを工夫。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

These small articles for sale in the street stalls are: Wood carved dolls and Christmas tree ornaments; then there are food street stalls for selling pound cakes with special Christmas decorations, and hot wine. 例文帳に追加

小物としては木彫りの人形やクリスマスツリーの飾りなど、食べ物ではクリスマス用に特に飾りつけたパンケーキやホットワインなどが特に多く見られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To apply a Mirin (sweet glutinous rice wine for seasoning)-seasoning and drying technique having been used for fishes to chicken breast meat to provide dried Mirin-seasoned chicken breast meat as a new food material.例文帳に追加

本発明は、従来主に魚肉に用いられていた味醂干しの技術をささ身に適用し、新たな食材としてのささ身の味醂干しを提供すること。 - 特許庁

The frozen food product is thawed and put on a fry pan to cook, or is thawed with boiled water or a microwave oven to warm it so as to readily obtain cooked bivalves such as baked bivalves with butter, steamed bivalves with Sake (Japanese rice wine), baked bivalves with butter looking like ones steamed with Sake.例文帳に追加

この冷凍食品を解凍しフライパンにあけて温めたり、沸騰した湯または電子レンジで解凍し温めたりすることにより、バター焼き、酒蒸し、酒蒸し風バター焼きなどの調理貝を手軽に得ることができる。 - 特許庁

To provide filter cloth for a filter press suitable for use in a filter process not using a flocculant and/or a filter aid or incapable of using the same like a refining process for Sake (rice wine), vinegar, sugars, medicines such as herb medicines food or the like.例文帳に追加

酒、酢、糖類、漢方薬等の医薬品、食品等の精製工程のように、凝集剤および/または濾過助剤を使用しない、あるいは使用できない濾過用途に好適に使用できるフィルタープレス用濾布を提供する。 - 特許庁

To provide a sterilization system to be used in sterilizing a liquid food such as cow milk, soup or wine designed to prevent liquid temperature fluctuation at the beginning of operation to inhibit the production of any unsterilized liquid and stabilize the quality of the liquid food.例文帳に追加

牛乳やつゆ類或いは酒類の液状食品の殺菌処理に使用する殺菌装置において、運転開始時の液温の変動を防止し、未殺菌液の発生を抑えて液の品質を安定させることのできる殺菌装置を提供する。 - 特許庁

The antidepressant is incorporated with a food and drink composition and the concentration of polyphenol derived from red wine in the food and drink composition is adjusted so that it falls within the range of at least 0.5 mg/100 mL and less than 4.0 g/100 mL in terms of the total polyphenol to give the food and drink composition excellent in antidepressant activity and palatability.例文帳に追加

本発明の抗うつ剤を、飲食品組成物中に添加し、飲食品組成物中の赤ワイン由来のポリフェノールを総ポリフェノール量として0.5mg/100mL以上、4.0g/100mL未満の濃度範囲に調整することにより、優れた抗うつ活性と嗜好性とを有する飲食用組成物を製造することができる。 - 特許庁

To provide a neutral fat absorption inhibitor containing concentrated red wine essence that is excellent in neutral fat absorption-inhibiting activity and palatability, and a food and drink composition that is excellent in neutral fat absorption-inhibiting activity and palatability using the neutral fat absorption inhibitor.例文帳に追加

濃縮赤ワインエキスを用いた優れた中性脂肪吸収阻害活性と嗜好性とを有する中性脂肪吸収阻害剤、並びに該中性脂肪吸収阻害剤を用いて、優れた中性脂肪吸収阻害活性と嗜好性とを有する飲食用組成物の提供。 - 特許庁

This fish fillet is ground with a millstone, and sugar, salt, mirin (sweet cooking rice wine) and egg white are added to it and then kneaded together (adding salt causes it to become sticky by itself, but sometimes food additives such as thickening agents are added for easier molding). 例文帳に追加

この身を石臼などですり潰し、砂糖、塩、みりん、卵白を加えて練り合わせる(本来、塩を加えて練ることで自然に粘り気が生じるのだが、後の整形をしやすくするために増粘安定剤などの食品添加物を加えることもある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The recipe, which was created by a Bolognese representative in Italian Culinary Academy (Accademia Italiana della Cucina) in 1982, limits the ingredients to beef, pancetta, onion, carrot, celery, tomato paste, meat bouillon, white wine, and arbitrary milk and cream (food). 例文帳に追加

1982年にイタリア料理アカデミー(AccademiaItalianadellaCucina)のボローニャ代表によって発行されたレシピは、材料を牛肉、パンチェッタ、タマネギ、ニンジン、セロリ、トマトペースト、肉のブイヨン、白ワイン、そして任意での牛乳およびクリーム(食品)に制限している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Due in part to moderation of import taxes on foreign wines, a diversification of Japanese food culture, and growing awareness of the beneficial effects of polyphenol, an understanding of real wine in recent years has come about, also a groundwork has been laid out by the promotion of high quality domestically produced wines. 例文帳に追加

洋酒に関する輸入関税の緩和や、日本の食文化の多様化、ポリフェノール効果によるブームなども手伝って、近年ようやく本格的なワインが理解されるようになり、国内での品質の高いワイン生産を促進させる下地となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The purpose can be achieved by adding the suppressing agent to a food, drink or medicine having bitter taste or astringent taste e.g. a fruit juice such as grapefruit juice, a vegetable juice such as tomato or celery juice, gymnemic acid, aloe extract, wine black tea and green tea.例文帳に追加

この抑制剤をグレープフルーツのような果汁、トマト、セロリのような野菜汁、ギムネマ酸やアロエの抽出物、ワイン、紅茶、緑茶など苦味や渋味を有する飲食品や医薬品に添加することにより、上記課題が達成される。 - 特許庁

An event to promote Firenze's foodstuffs was held from April 24 through 26 in 2007, the following year when the friendship ties was established, and with the support of neighboring Italian restaurants, four related booths were set up to introduce the food culture of Firenze, serving free sample wine and Tuscan traditional food. 例文帳に追加

友好提携締結の翌2007年の4月24日から26日にかけて中央市場関係者を招いて同市場内でフィレンツェ市の食材を紹介するイベントを開き、近隣のイタリア料理店の協力をえて関連ブース四店を開設、無料のワイン試飲やトスカーナ伝統料理の試食を通しフィレンツェの食文化を紹介した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing a fish processed food is characterized by comprising a process of doing in an arbitrary order each step of bringing fish with skin to chips and of boiling well or steaming the fish, and a process of heating and drying the fish subjected to the former process in a seasoning liquid containing Chinese rice wine.例文帳に追加

魚肉加工食品の製造方法であって、皮付きの魚肉を、細片化する工程、煮熟又は蒸煮する工程の各工程を任意の順序で行う工程、及び該工程を経た魚肉を、老酒(ラオチュウ)を含む調味液中で加熱乾燥する工程を含むことを特徴とする魚肉加工食品の製造方法。 - 特許庁

Although there is no thorough art like in soba (buckwheat noodles), it is a food on which an Edo native has a distinct opinion about, such as 'it is unsophisticated to rush in an eel restaurant' (it takes time because the eels are slit open individually and grilled to order) and 'drinking sake (rice wine) with shinko (pickled radishes) until the kabayaki is brought out' (it is wrong to order things like shiroyaki - eel broiled without the sauce in order to bide time, therefore, it was considered that eel restaurants paid special attention to shinko pickles). 例文帳に追加

蕎麦ほど徹底した美学はないものの、「鰻屋でせかすのは野暮」(注文があってから一つひとつ裂いて焼くために時間がかかる)、「蒲焼が出てくるまでは新香で酒を飲む」(白焼きなどを取って間をつなぐのは邪道。したがって鰻屋は新香に気をつかうものとされた)など、江戸っ子にとっては一家言ある食べものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Alternatively, the poison-removing method comprises removing paralytic shellfish poison component which does not have a sulfate ester group on 11 level by decomposition by a polyphenol solution, preferably, a solution which contains tannic acid, ellagic acid, chlorogenic acid, coumarin, catechin, gallic acid, propyl gallate or pyrogallol, or by polyphenol-containing food such as apple, tomato, tea, wine, and grape juice.例文帳に追加

また、11位に硫酸エステル基をもたない麻痺性貝毒成分を、ポリフェノール溶液中、好ましくはタンニン酸、エラグ酸、クロロゲン酸、クマリン、カテキン、没食子酸、没食子酸プロピルまたはピロガロールを含む溶液、あるいはリンゴ、トマト、茶、ワインまたはブドウジュースなどのポリフェノール含有食品で分解させることにより除去する。 - 特許庁

例文

Fish chemistry, Livestock chemistry, Radiation chemistry, Dairy chemistry, Meat chemistry, Polymer chemistry, Biological organic chemistry, Analysis of environmental pollution substances, Enzyme chemistry, Physical and chemical study of food, Fishery physiology, Livestock physiology, Plant physiology, Environmental biology, Applied microbiology, Dairy microbiology, Pathology, Outline of medical science, Anatomy, Medical chemistry, Industrial medical science, Blood science, Serology, Genetics, Parasite science, Veterinary medicine, Nutritional chemistry, Health statistics, Nutritional science, Environmental health, Health supervision, Fishery production, Production of livestock products, Production of agricultural products, Production of brewery products and seasoning products, Production of dairy products, Production of distilled wine, Canned product engineering, Food engineering, Food preservation, Freezing and cold storage, Quality control, and other subjects related to food sanitation 例文帳に追加

水産化学、畜産化学、放射線化学、乳化学、食肉化学、高分子化学、生物有機化学、環境汚染物質分析学、酵素化学、食品理化学、水産生理学、家畜生理学、植物生理学、環境生物学、応用微生物学、酪農微生物学、病理学、医学概論、解剖学、医化学、産業医学、血液学、血清学、遺伝学、寄生虫学、獣医学、栄養化学、衛生統計学、栄養学、環境保健学、衛生管理学、水産製造学、畜産品製造学、農産物製造学、醸造調味食品製造学、乳製品製造学、蒸留酒製造学、缶詰工学、食品工学、食品保存学、冷凍冷蔵学、品質管理学、その他これらに類する食品衛生に関する科目 - 日本法令外国語訳データベースシステム

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