1016万例文収録!

「蒸米」に関連した英語例文の一覧と使い方(5ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 蒸米に関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

蒸米の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 303



例文

穀粉を原料とする生地を煮することなく、厚さ0.3mm以上のシート状に圧延し、該シート状生地を成形後、生気を噴霧し、焼成することを特徴とする菓の製造法。例文帳に追加

This method for producing the rice confectionery is characterized by rolling a dough made of a grain flour as a raw material into the form of a sheet having ≥0.3 mm thickness without steaming the dough, molding the resultant sheetlike dough, then spraying live steam thereon and baking the resultant dough. - 特許庁

等、殻の付いた穀類又は豆類の一方又は両方をす工程と、したものを乾燥する工程と、乾燥したものを焙煎する工程と、焙煎したものを粉末化する工程とを経て製造される。例文帳に追加

This health food is produced through such processes that both or either grain with husk such as unhulled rice and/or beans are(is) steamed, the resultant steamed product is dried, the dried product is roasted, and the resultant roasted product is pulverized. - 特許庁

上新粉を14.5kg、低甘味糖を25kg、砂糖を10kg、化工デンプンを1.5kg、餅粉0.5kg、水9.5Lを練機でしながら10分間混練して生地をつくる。例文帳に追加

A pastry for Uiro is prepared by mixing 14.5 kg of quality rice flour, 25 kg of sweetener having low sweetness, 10 kg of sugar, 1.5 kg of modified starch, 0.5 kg of glutinous rice flour, and 9.5 L of water and kneading the mixture for 10 min while steaming with a steaming kneader. - 特許庁

らし工程では収納容器8を鍋肌から浮かすように上方移動させ、高温高火力により焦がさず、短時間で余分の水分を発させ、糊化を促進させる。例文帳に追加

During the steaming process, the rice container 8 is raised upwards so that it floats from the surface of the pot and the gelatinization is stimulated by vaporizing excessive water in a short time without burning at high temperature by high heating power. - 特許庁

例文

加熱使用時に水を注ぐと、発熱体が発熱して水が水気になり、水気が調理済包装食品体の全表面に接触して調理済包装飯体を加熱する。例文帳に追加

When pouring water during the heated service condition, the heating body generates the heat to turn water into steam, the steam is brought into contact with the entire surface of the cooked and packaged food product body to heat the cooked and packaged rice bodies. - 特許庁


例文

工程中に給手段36が生み出す空気流が給経路37および鍋48を介して気筒47から自動炊飯器30外へ排出されるだけでなく、排気口42および排気経路41を介して自動炊飯器30外へ排出されるように、排気口42および排気経路41を給経路37に連通接続する。例文帳に追加

An exhaust port 42 and an exhaust passage 41 are connected to a rice supplying passage 37 so that the air flow generated by the rice supplying means 36 during rice supplying process is discharged outside the automatic rice cooker 30 not only from a steam cylinder 47 through the rice supplying passage 37 and the pot 48, but also through the exhaust port 42 and the exhaust passage 41. - 特許庁

本発明は、飯を再調理せずに食する際に、又は温め直す、炒める、す、炊く等の再調理時において、飯のバラケ性が著しく良好であり、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさがあり、喉ごしが良い食感で食味にも影響が無く、さらに温め直し時間、また冷凍飯の場合であれば復元時間が短縮された飯を製造することを目的とする。例文帳に追加

This quality improver for the cooked rice is obtained by dispersing a phospholipase-treated product of a yolk or a whole egg in a neutral lipid. - 特許庁

類を主成分とする醸造酒と、果実類を主成分とする醸造酒とを、所定の比率で混合し、単式の留装置によって留して、キレとコクがあり、しかも風味のあるまろやかにしてのど越しの良い留酒を得る。例文帳に追加

This distilled liquor having the sharpness and body and also having flavor, and a mellow and good slippery feeling is obtained by blending brewage consisting mainly of rices with the brewage consisting mainly of fruits in a prescribed ratio, and distilling it by using the single type distillation device. - 特許庁

中国や東南アジアの蓮飯(レンハン)中国語では荷葉飯(フーイエファン)ともいい日本で言う粽(ちまき)のことで粳(うるちまい)や餅(もちごめ)などをさまざまな食材と一緒に蓮の葉包みのした物のことである。例文帳に追加

Renhan (rice wrapped in lotus leaf) in China and Southeast Asian countries, which is also called Heyefan in Chinese, refers to Chimaki (a rice dumpling wrapped in bamboo leaves) in Japan; it's a steamed dish made by wrapping Uruchimai (nonglutinous rice) or Mochigome (glutinous rice) with various foodstuffs in lotus leaves, and steaming the wrapped item.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

上記課題は、酒精含有甘味調味料の製造方法において、糯に代わる原料として、高度耐熱性または中度耐熱性α−アミラーゼを接触又は吸着させた後に煮した粳を用いることによって、解決された。例文帳に追加

The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using nonglutinous rice with which a highly heat-resistant or moderately heat-resistant α-amylase is brought in contact or by which the amylase is adsorbed, followed by seaming as a raw material replacing glutinous rice. - 特許庁

例文

古来から行われてきたした餅を杵で搗く餅搗き作業に近似した杵の動作を機械的に実現するとともに、簡易で小形の装置によって大量の餅を短時間で搗くことができるようにした餅搗機を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for pounding steamed rice into rice cake which realizes a mechanical action close to the conventional human pounding work for pounding steamed glutinous rice into rice cake and enables production of a great deal of the rice cake by a simple and down-sized device in a short time. - 特許庁

炊飯時に鍋内より発生する気を加熱し、鍋上面の開口部よりと水に放出させることにより、鍋内を均一かつ乾燥を防止した加熱を行うことができ、炊きムラが少なく鍋内全体の飯の食味をより向上させることが可能となる。例文帳に追加

Steam generated from the inside of the pot is heated when cooking rice, and is discharged to rice and water from an opening part of a pot upper surface, and the inside of the pot can be uniformly heated while preventing drying, and the taste of boiled rice of the whole pot inside can be further improved by reducing uneven boiling. - 特許庁

お茶の葉を、食したときに歯や舌に違和感が感じられない程度に粉砕した茶粉末と粥となるに要する適量の水、および適度に洗浄した生または蒸米を含有したものを耐熱性の密封包装容器に入れ、レトルト殺菌処理を施す。例文帳に追加

This retort tea rice gruel is prepared by subjecting a mixture of tea powder obtained by pulverizing tea leaves in an extent not giving uncomfortable touches to teeth and a tongue, when eaten, water in an amount required for preparing the rice gruel, and suitably washed raw rice or steamed rice to a retort sterilization treatment in a heat-resistant sealed packing container. - 特許庁

杜仲の生葉1を裁断して熱処理した後、乾燥させた緑色杜仲茶10の粗粉砕片A2及び微粉砕片A1と、焙煎した玄25の粗粉砕片A3と、を混合し、これをバッグに封入したティーバッグ用の杜仲玄茶30である。例文帳に追加

Coarsely ground pieces A2 and finely ground piece A1 of tea of green Totyuu 10 obtained by cutting raw leaves 1 of Totyuu, heat-treating the cut pieces with steam and drying are blended with coarsely ground pieces A3 of roasted popped unpolished rice 25, sealed in bags to give the objective green tea 30 mixed with roasted popped unpolished rice blended with tea of Totyuu. - 特許庁

コンニャク25〜50重量%、もち20〜40重量%および麦20〜40重量%を含有する混合物を煮し、粒状の麦がコンニャクともちとのペースト状混合物で結合して一体化するように搗いて餅状化した餅状低カロリー食品とする。例文帳に追加

A mixture of 25-50 wt.% of Konnyaku (devil tongue), 20-40 wt.% of glutinous rice, and 20-40 wt.% of wheat is steamed, then pounded so that the wheat grains may be connected into the paste mixture of the Konnyaku and the glutinous rice and they are integrated into a low calorie food like rice cake. - 特許庁

きょうした製麹原料に麹菌を植菌して培養を行う製麹において、精歩合又は精麦歩合が40%以上である又は麦類を製麹原料として使用することを特徴とする、スフィンゴ脂質富化麹の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing the sphingolipid-enriched koji includes conducting culture by inoculating koji mold into a steamed malted rice production material; wherein40%-refined rice or40%-refined barley is used as the malted rice production material. - 特許庁

蒸米をモナスカス属に属する糸状菌により培養して得た紅麹を、40℃以上の温水若しくは、熱水で抽出すること、モナスカス属に属する糸状菌が、モナスカス ピローサス(Monascus pilosus)種であること、これを含有して成る飲食物。例文帳に追加

Provided are a method for producing the α-glucosidase inhibitor, characterized by extracting red rice malt obtained by culturing steamed rice with a filamentous fungus belonging to genus Monascus, preferably Monascus pilosus, with ≥40°C warm water or hot water; and a food or drink containing the same. - 特許庁

基材フィルム、無機酸化物の着膜を設けた樹脂のフィルム、および、ヒ−トシ−ル性樹脂層を順次に積層したことを特徴とする無菌飯充填容器用蓋材およびそれを使用した無菌包装飯に関するものである。例文帳に追加

The lid material in which a base material film, a resin film having a vapor-deposition film of an inorganic oxide, and a heat-sealing resin layer are laminated in turn and a heat-sealing resin layer is formed on the adhesive layer and the aseptically packed rice with the use of it are concerned. - 特許庁

水20、30及び麹40を醸造容器10に投入して発酵させて、日本酒を醸造する醸造工程と、該醸造工程にて醸造された日本酒(モロミ50)を加熱殺菌処理することなく冷凍することで酒酵母を殺菌する冷凍殺菌工程とを備える。例文帳に追加

This method for producing the Japanese sake comprises a fermenting process of putting water 20, steamed rice 30 and malted rice 40 in a fermenting container and fermenting the Japanese sake, and a process of freezing and sterilizing process of freezing the Japanese sake (mash 50) fermented in the fermentation process without heat-treating for sterilizing sake yeast. - 特許庁

原料を糖化して糖化液を調製する糖化工程と、前記糖化液と酵母と水とから構成される発酵もろみの発酵開始時の水分含量を50〜60重量%に調整して固体発酵を行う固体発酵工程と、得られたエタノールを留する留工程と、を有するの処理方法により解決する。例文帳に追加

The method for treatment of rice includes processes of saccharification for saccharifying raw material rice to prepare a saccharified solution, fermentation of solids for adjusting the water content of fermentation broth, consisting of the saccharified solution, yeast and water, at the start of fermentation to 50-60 wt.% and carrying out solid fermentation and distillation process for distilling the ethanol obtained. - 特許庁

基材フィルムの一方の面に、無機酸化物の着膜を設け、次いで、該無機酸化物の着膜の上に、プライマ−剤層、印刷模様層、および、ラミネ−ト用接着剤層を順次に設け、更に、該ラミネ−ト用接着剤層の上に、ヒ−トシ−ル性樹脂層を設けたことを特徴とする無菌飯充填容器用蓋材およびそれを使用した無菌包装飯に関するものである。例文帳に追加

The lid material in which a vapor deposition film of an inorganic oxide is formed on one side of a base material film, a primer layer, a printed pattern layer, an adhesive layer for lamination are formed in turn on the vapor-deposition film, and a heat-sealing resin layer is formed on the adhesive layer and the aseptically packed rice with the use of it are concerned. - 特許庁

本発明のパーボイルの製造方法によると、予備加圧煮処理して原料玄の表面にα化層を形成した後に加水処理を行うようにしたので、該加水処理において加水速度を急速なものにしても、玄表面がα化層によって強靭性が備わっているため亀裂が生じることがなく目標含水率まで高速で吸水させることができる。例文帳に追加

In the method for producing parboiled rice, since a pregelatinized layer is formed on the surface of raw material unpolished rice by a prepressurization steaming treatment and then wetting treatment is carried out, even if a wetting rate is high in the wetting treatment, the unpolished rice absorbs water at a high speed up to a target water content without causing cracks because the surface of unpolished rice is provided with toughness by the pregelatinized layer. - 特許庁

を経た白を洗・浸漬・す工程、醪の仕込み工程、又は添加アルコール溶解工程のいずれかに脱塩海水を使用、又は、割水の清水に代えて或いは清水とともに脱塩海水、更に脱塩海水に海水の原水又は濃縮水を一部添加を使用することを特徴とする海水を用いた酒類の製造方法。例文帳に追加

This method for manufacturing Sake uses desalted sea water in either one of manufacturing processes of Sake such as rice washing process for polished white rice/soaking/steaming, fermenting of unrefined Sake, or in dissolving additional alcohol, or adding the desalted sea water or the desalted sea water with fresh water to adjust the taste or adding original sea water or concentrated sea water to the desalted sea water. - 特許庁

この発明の鶏めしの製造方法は、 釜の中の炊きあがった白の表面に、味付けをした鶏肉とそぎ牛蒡からなる具材を載せ広げたのち、前記釜を再加熱し、ついで前記加熱を止め、味付け汁が浸透した白らしたのち、前記味付け汁が浸透した白と前記具材をよくかき混ぜることを特徴とするである。例文帳に追加

The method for producing boiled rice with diced chicken comprises placing and extending an ingredient material composed of seasoned chicken and sliced burdock on the surface of polished rice boiled in a pot, reheating the pot, stopping the heating, steaming the polished rice impregnated with the seasoning soup and blending the polished rice impregnated with the seasoning soup with the ingredient material. - 特許庁

小分け包装容器に包装された冷凍調味飯において、炊飯された飯と、予め別途カットし、油で炒めておいた野菜及び予めカットし調味された肉類及び又は魚介類とを食用油及び調味料と共に混和した調味飯を、水気の散逸と品温の低下を抑えをながら、可及的に密封された環境の中で熱いうちに小分け包装し、直ちに冷却・冷凍する。例文帳に追加

This method for producing the frozen seasoned cooked rice comprises the following process: subdividing and packaging seasoned cooked rice which is prepared by mixing cooked rice with, independently cut and sauteed vegetables, cut and seasoned meat and/or fishes and shellfishes previously mixed together with edible oil and seasonings in a hot state in such an environment as to be sealed to the utmost, immediately cooling and freezing the thus seasoned cooked rice. - 特許庁

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の飯の風味劣化を防止し、炊飯後の粒の付着性を低下させたまま水分の散を防いで食感の低下を防止するとともに、飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold. - 特許庁

魚肉のすり身に対して3〜20質量%の粉と1〜10質量%のでん粉を混練したものを成形するステップと、成形したものを気です又は焙焼するステップと、次に冷却後に乾燥するステップと、次に加熱又は油で揚げるステップとを有することを特徴とする。例文帳に追加

A method for producing the fish paste food includes a step of forming a product by kneading 3-20 mass% rice powder and 1-10 mass% starch with ground fish meat, a step of steaming by steam or roasting the formed product, a step of cooling the product followed by drying, and a step of heating or frying in oil the product. - 特許庁

鍋内の、水の加熱において不足する上方からの加熱を行い、かつ上方の乾燥を防止する炊飯器において、効率よく、かつより細やかな精度で気を発生させることで食味を非常によくし、さらに小型の気炊飯を実現する炊飯器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker compensating for insufficient heating of rice and water in a pot from above while preventing drying of the cooked rice in a pot, which considerably improves the taste of the cooked rice by generating steam with fine precision and achieves a reduced size. - 特許庁

鍋内の、水の加熱において不足する上方からの加熱を行い、かつ上方の乾燥を防止する炊飯器において、効率よく、かつより細やかな精度で気を発生させることで食味を非常によくし、さらに小型の気炊飯を実現する炊飯器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker for the improvement of the taste by efficiently generating steam with fine accuracy and realizing a smaller sized steam rice cooker for steam cooking by performing heating from an upper part which is less liable to the heating of rice and water inside a pot, and preventing the drying of the upper part. - 特許庁

余剰の有効利用を図るにあたり、留廃液の処理、処分が困難であることが大きな問題となっている従来法(液体発酵法)によるエタノール生産システムを根本から見直し、留廃液の排出を極力抑制することを可能にする技術を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a technology that fundamentally reconsiders an ethanol production system by a conventional process (liquid fermentation process), in which the difficulties in treatment and disposal of distillery effluent in efficiently using surplus rice are big problems, and which suppresses discharging of distillery effluent, as much as possible. - 特許庁

カンショ、麦、等を原料とする焼酎留粕を用いたシイタケ、ヒラタケ、ナメコ、エノキタケ、シメジ等のキノコ栽培用培地であって、焼酎留粕のもつ高栄養分を多量に含むと共に均質となり、しかも低コストで量産可能となるキノコ栽培用培地を提供する。例文帳に追加

To provide a mushroom cultivation medium for Lentinus edodes, Pleurotus ostreatus, Pholiota nameko, Flammulina velutipes and Lyophyllum decastes, using Shochu (Japanese distilled alcoholic spirit) distilled Sake (rice wine) lees having sugarcane, barley or rice as the raw material, containing a large amount of high nutrients of the Shochu distilled Sake lees, homogeneous and enabling mass production at a low cost. - 特許庁

「麹」の項に詳しく述べられているように、麹からは糖化作用のためのデンプン分解酵素のほか、タンパク質分解酵素なども出ており、これらがを溶かし、なおかつ酒質や酒味を決めていく。例文帳に追加

As described in details in the section "Koji," koji produces proteolytic enzyme and so on, in addition to amylolytic enzyme for saccharification, and they melt rice and determine the quality and taste of sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ちょうど植物が土中へ根を生やすように、酵母が蒸米の中へ菌糸を伸ばしていくことを破精込み(はぜこみ)といい、その態様を破精込み具合(はぜこみぐあい)という。例文帳に追加

The action of yeast elongating bacterial threads into steamed rice like a plant elongates its roots into the ground is called hazekomi and the conditions of hazekomi is called hazekomi conditions.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本酒を作る際に、熱に強い芽胞を形成しかつ繁殖力も旺盛な納豆菌が蒸米に混入すると、コウジカビよりも先に繁殖し駆逐し得る。例文帳に追加

If bacillus subtilis natto, which forms highly heat-resistant spores and has an active propagating power, is mixed into steamed rice in the process of producing sake (a Japanese liquor), it may increase faster than Aspergillus oryzae and neutralize the latter.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

沖縄県特産の留酒である泡盛はを原料としており、その製法は一般的な焼酎と差異があるものの、税法上は焼酎乙類の範疇に入れられている。例文帳に追加

Awamori, distilled liquor, a specialty product of Okinawa Prefecture, is made from rice and categorized into Shochu group Otsu according to the tax law though the manufacturing process is different from standard shochu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

内容としては、心白発現率の大きさ、精特性の態様、製麹性すなわち日本酒麹造りへの造りやすさ、日本酒麹造り(はぜこみ)の良し悪し、日本酒し、粗タンパク質含有率などが挙げられる。例文帳に追加

Contents are the magnitude of the shinpaku manifestation rate, the aspect of seimai tokusei, the property of rice malt production (in other words, the ease of producing rice malt for sake), the merits and demerits for producing rice malt for sake (hazekomi), the nihonshumushi content of protein, etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

耐冷性、耐倒伏性、心白発現率、蒸米吸収率にすぐれ、「淡麗で綺麗な酒質」を得られるとの定評があるが、耐病性にやや弱い。例文帳に追加

It has excellent resistance to cold, resistance to lodging and good rates of shinpaku manifestation and steamed rice absorption, and it's generally agreed that 'thin and sharp, clean sake quality' can be obtained, but it's weak in its resistance to disease.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

明治ごろまではもちしただけのものをおこわといい小豆などを混ぜたものと区別していたが、現在は赤飯もおこわというようになった。例文帳に追加

Until around the Meiji period, pure white steamed glutinous rice was called "okowa" and was distinguished from "sekihan," which contains red adzuki beans or other ingredients, though today "sekihan" is included in the category of okowa.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:すかゆでた白玉粉や餅の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。例文帳に追加

Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

最中の原型は、もちの粉に水を入れてこねたものをし、薄く延ばして円形に切りそろえたものを焼き、仕上げに砂糖をかけた、干菓子であるといわれている。例文帳に追加

A prototype of monaka is believed to have been dry sweets made by steaming a kneaded mixture of rice powder and water, spreading it into a round thin layer, baking it, and pouring sugar on it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

「本醸造」の条件は、大豆、麦、等の穀物を煮し、麹菌を用いて作成した麹に、塩水または生揚げを混合して発酵・熟成させたものを指す。例文帳に追加

The condition of 'honjozo' includes that rice malt which was created using Aspergillus oryzae after steaming crops including soybeans, wheat and rice, is mixed with salt water or kiage (raw soy sauce) for ferment and maturation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

関東地風ひなあられの基本的な製法は、もちの乾飯(炊くかした後に十分乾燥させたもの)を炒ったものに砂糖がけして甘味をつけている。例文帳に追加

The Kanto region style hina arare is made by roasting glutinous rice hoshiii (glutinous rice that have been fully dried after being cooked or steamed) and sweetening it with sugar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

四段掛け(よんだんがけ/よだんがけ)とは、おもに日本酒普通酒などにおいて、醗酵が完了する直前に、日本酒日本酒度や日本酒甘辛度を微調整する目的で、酵素剤によって糖化した少量の蒸米を加えることである。例文帳に追加

Yondangake (or Yodangake) means to add a small amount of steamed rice that has been saccharified by enzymes at the last stage of fermentation for in order to slightly adjust the alcohol level or mildness or dryness of the sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これら新技術の登場は、たしかにコスト削減には役立ったが、外硬内軟といったの基本を踏んでいないために酒質はさらに低下せざるをえなかった。例文帳に追加

These new techniques actually contributed to decrease costs, but the quality of sake had to declined furthermore because they didn't go through a fundamental step using the steamed rice with its outside hard and inside soft.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

杵と臼で搗く機構の機械は商業化された場合に多く、小型のものはしたをメーカー独自の特殊形状のヘラで練って十数分で搗いた餅と同じ状態になる。例文帳に追加

A mochi pounding machine based on the mechanism of pounding mochi using a pestle and a mortar is often used in commercial mochi production; and a small-sized machine kneads steamed glutinous rice using a spatula in a specific shape that is unique to the manufacturer of the machine, and makes mochi that is in a uniform state as that of pounded mochi in ten and several minutes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ユズの実の上部を切り取り、そこから中身をくり抜いて柚釜を作り、そこにユズの果肉、もち粉、上新粉、白味噌、砂糖などを混ぜたものを入れてしたもの。例文帳に追加

An upper part of citron fruit is cut away and the fruit is hollowed to create a yuzu (citron) cup, into which a mixture of citron flesh, glutinous rice flour, rice powder, white bean paste, and sugar, etc. are stuffed, and then the yuzu cup is steamed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

高温糖化法(こうおんとうかほう)とは、日本酒の現代の製法の一つで、精す代わりに高熱によってデンプン質をα化し、これに麹と酵母を加えて醗酵させて造る方法である。例文帳に追加

Koon-toka-ho is a Japanese sake-making method used today, in which the starch component of polished rice is gelatinized not by being steamed but by being heated at a high temperature, and then is fermented with the rice malt and yeast that is added at the next stage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

姫飯(ひめいい)そのものは、甑(こしき)でした強飯(こわいい)に対して、釜で炊いた柔らかい飯をさす、古来からある語であるが、それにちなんで名づけられた姫飯造りそのものが伝統的に存在したわけではない。例文帳に追加

In contrast to kowaii (steamed rice) which is rice steamed in a koshiki (a kind of earthenware), Himeii itself refers to soft rice boiled in a kiln; however, Himeii method which is named after Himeii has not traditionally existed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

浸漬工程、気加熱工程等での過剰な水は処理水として集められ、その一部は新鮮な水と共に、新たな粒の加工処理に再利用される。例文帳に追加

The excess water from such steps as the step for steeping and the step for steam-heating is collected as treating water and a part of the water is reused together with fresh water for treating fresh rice grain. - 特許庁

例文

魚肉のすり身1と、炊き上げた飯2と、を混ぜ合わせて得られる外皮3で具材4を包み込んで、所定時間して得られることを特徴とする。例文帳に追加

This processed food is obtained by wrapping ingredients 4 with an outer envelope 3 obtained by admixing fish meat paste 1 and boiled-up rice 2, and steaming the resultant product for a predetermined time. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS