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Brewingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 997



例文

A suitable quantity of component obtained by boiling rice bran soybean brewing extracting fermenting component at high temperature is added to keep hydrogen ion concentration about pH 9.5 and used as a charging undiluted solution.例文帳に追加

ちなみにチャージング原液には米糠大豆醸造抽出発酵成分を高温煮沸処理した成分を適量添加して、水素イオン濃度をPH9.5程度に保持したものを使用する。 - 特許庁

To provide a method for easily detecting a microorganism-originated DNA in a brewed beverage, and a DNA detection method for enabling estimation of microorganism used in brewing and detection of variant.例文帳に追加

醸造酒に含まれるDNAであって、微生物由来のDNAを簡便に検出する方法を提供すること、並びに醸造に使用した微生物の推定や変異株の検出が可能な、DNAの検出方法を提供すること。 - 特許庁

There is provided potato shochu using dry-heated potato and/or baked potato as at least a part of brewing raw material, wherein the methional content is200 μg/L.例文帳に追加

掛原料の少なくとも一部に乾熱ジャガイモ及び/又は焼成ジャガイモを用いるジャガイモ焼酎であって、メチオナール含量が200μg/L以上のジャガイモ焼酎に関する。 - 特許庁

Especially, there is provided a production method for potato shochu removed or decreased in immaturity, having a ≥200 μg/L methional content and using baked potato as at least a part of the brewing raw material.例文帳に追加

特に、掛原料の少なくとも一部に焼成ジャガイモを用いることを特徴とする、青臭さが除去又は軽減され、メチオナール含量が200μg/L以上のジャガイモ焼酎の製造方法。 - 特許庁

例文

There are provided a microorganism belonging to Saccharomyces Pichia and oxidizing nitrous acid in a yeast mash; and the method for brewing a yeast mash of original type including using a malt, charging water and the microorganism, when the yeast mash of original type is charged.例文帳に追加

サッカロマイセス・ピチア属に属し、酒母中で亜硝酸を酸化する微生物および生もと系酒母の仕込みに際し、麹、仕込み水および当該微生物を使用することを特徴とする生もと系清酒の醸造方法。 - 特許庁


例文

To provide an ultrasonic washing apparatus, easily washing the body by a solution obtained by diluting rice bran soybean brewing extracting component-based no-foam natural washing agent with a feeble energy water.例文帳に追加

米糠大醸造抽出成分系無発泡天然洗浄剤を微弱エネルギー水で希釈した溶液によって身体の洗浄を容易に行う事の出来る超音波洗浄装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method which enables the highly accurate, quick and convenient measurement of a factor causing early flocculation of yeast contained in a brewing material and further enables the quick measurement of a number of specimens.例文帳に追加

醸造原料中に含まれる酵母早期凝集因子を、高精度で、迅速かつ簡便に測定でき、さらに多検体を迅速に測定できる方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for obtaining yeasts belonging to Zygosaccharomyces which have high producing ability of alcohol or useful components composed of amino acids such as GABA and are available for brewing high salt foods such as soy sauce or fermented soybean paste and have excellent viability.例文帳に追加

アルコールの生産能又はGABA等のアミノ酸の有用成分の生産能が高く、しかも醤油・味噌などの高塩分の食品の醸造にも利用可能であり、生育が良好であるジゴサッカロミセス属の酵母を得る。 - 特許庁

To provide potato shochu (Japanese white distilled liquor) improved in quality, using dry-heated potato and/or baked potato as at least a part of a brewing raw material.例文帳に追加

掛原料の少なくとも一部に乾熱ジャガイモ及び/又は焼成ジャガイモを用いる品質が改良されたジャガイモ焼酎及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing malted rice that has a high GA activity and a low ACP activity and is suitable for brewing refined rice wine: and a method for producing refined rice wine using the same.例文帳に追加

GA活性が高くかつACP活性が低い清酒醸造に適した麹を製造し得る方法及びそれを用いた清酒の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an infrared bulb with improved emission rate of heat rays and a device using it which is utilized for space heating, drying, heating, heat-retention, cooking, medicine, brewing, maturing, fermenting, defrosting, baking, sterilization, or the like.例文帳に追加

熱線の放射率を高くした赤外線電球、及びそれを用いた暖房、乾燥、加熱、保温、調理、医療、焙煎、熟成、発酵、解凍、焼成及び殺菌などに使用される装置を提供する。 - 特許庁

A part of a handle holding portion of a brewing bag is kept under its non-adhered state, a downward open slit is also arranged at that part and the outer periphery of the handle holding portion is provided with a plurality of protrusions.例文帳に追加

抽出用バッグの把手保持部の一部を未接着の状態として、その部分にも下方に開いた切込みを設け、更に把手保持部の外周には複数の突起を設ける。 - 特許庁

To develop and provide a method for producing a fish soy having no fish smell, having a pale color and capable of being produced by a general brewing process within about 1.5 months without applying no specific treating process.例文帳に追加

魚のくさみがなく色がうすい魚醤油を、新たな特別の処理工程を加えず通常の醸造工程だけで1.5か月程度以内という短期間で製造する方法を開発提供すること。 - 特許庁

To extract coffee by output of an optimum heating means by restraining discharge of steam or a temperature increase in the surrounding of the heating means when brewing ends, in a coffee maker generating hot water by a heating means.例文帳に追加

加熱手段により湯を生成するコーヒー沸かし器において、抽出終了時の蒸気吐出や加熱手段周辺の温度上昇を抑え、最適な加熱手段の出力でコーヒーを抽出することを目的とする。 - 特許庁

A center server 2, affiliated stores A, B, C, etc., a brewing manufacturer 3, a bank server 4 and terminal equipment of the customer are connected with the Internet 1, and the affiliated stores A, B, C, etc., are preliminarily registered in the center server 2.例文帳に追加

インターネット1にはセンタサーバ2、加盟店A、B、C、・・・、酒造メーカ3、銀行サーバ4、及び顧客の端末機器が接続され、予め加盟店A、B、C、・・・はセンタサーバ2に登録されている。 - 特許庁

A static mixer 18 having many distributors is attached to the midway of a pipeline of a transporting pipe 12 for transporting the raw material for brewing after finishing a steaming step by the steaming still 7 to the next Koji-making step.例文帳に追加

蒸煮缶装置7による蒸煮工程を終了した醸造用原料を次の製麹工程に移送する移送管12の管路途中に多数の分流板を配設したスタティックミキサー18を付設する。 - 特許庁

The buckwheat distilled spirit is produced by adding water and yeast to malted rice, and agitating well with a paddle rod or the like in a primary brewing process, aimed at fermentation of unrefined liquor at a temperature of 25 to 30°C for 3 to 5 days to obtain a primary unrefined liquor.例文帳に追加

一次仕込において麹米に汲水及び酵母を加え櫂棒等でよく撹拌し、25〜30°Cの醪温度で3〜5日間かけて発酵を図り一次醪を得る。 - 特許庁

To provide a method for the vacuum cooling and humidity control of steamed rice, by which the cooling and humidity-control operation of the steamed rice for brewing Sake (Japanese rice wine) can be carried out quantitatively in a short time, and to provide an apparatus therefor.例文帳に追加

清酒醸造用蒸米の冷却、調湿作業を定量的に、かつ短時間で行える真空蒸米冷却調湿方法および装置の提供。 - 特許庁

To provide an electric kettle automatically pouring hot water until coffee brewing is finished, and preventing overflow of coffee by automatically adjusting the hot water flow rate.例文帳に追加

コーヒーが全て抽出し終わるまで自動で出湯し、かつコーヒーが溢れないように出湯流量も自動で調節することができる電気湯沸かし器を提供することを目的とする。 - 特許庁

If a three-way valve is mounted just under the middle funnel 14, the piping extending to the front of the device main body, with a brewing cock mounted, hot coffee can also be served.例文帳に追加

また、中間漏斗14の直下に三方弁を設けて本体前面まで配管し抽出コックを設けるならばホットコーヒーの供給もできる。 - 特許庁

To provide a beverage extractor suppressing temperature fall of a beverage in extracting and easily maintaining a brewing container.例文帳に追加

抽出時における飲料の温度低下を抑制できるとともに、抽出容器のメンテナンスを容易に行うことができる飲料抽出装置を提供する。 - 特許庁

The beverage brewer 1 comprises a closed container 8 arranged on a feed passage 7 for feeding the brewed beverage, and an air pump 13 for developing negative pressure in the closed container 8 to apply negative pressure to the brewing container via the feed passage 7.例文帳に追加

抽出後の飲料を送給する送給通路7に設けた密閉容器8と、密閉容器8の内部に負圧を発生させることにより、送給通路7を通じて抽出容器に負圧を作用させるエアポンプ13とを備えている。 - 特許庁

The beverage brewing device includes a plurality of rotary bodies 118 provided with a plurality of tube rollers 121, rotating while pressing the tubes 119 in a length direction, for each tube 119.例文帳に追加

これらチューブ119毎にチューブ119を長手方向に沿って押しながら回転する複数のチューブローラ121が設けられた複数の回転体118を備える。 - 特許庁

To provide a new yeast having high proliferation rate in a main mash for brewing and high alcohol fermentation property; and to provide a method for producing Sake (Japanese rice wine) by using the yeast.例文帳に追加

醸造もろみにおいて増殖速度が大きく、アルコール発酵性が高い新規酵母、及びこの酵母を用いた酒の製造方法を提供する。 - 特許庁

To simplify such a coffee machine in a structurally simple way in terms of control, it is suggested that the throttle means 12, 112 should be made adjustable by the action of the brewing pressure.例文帳に追加

制御の観点から、構造的に簡易な方法でこのようなコーヒーマシンを簡素化するために、絞り手段12,112が抽出圧力の働きによって調整可能とされる。 - 特許庁

To provide a method for treating brewery wastewater by which the load to be applied to an activated sludge tank can be decreased when the brewery wastewater to be generated at a step of brewing Shochu, Sake or the like, particularly, unrefined Sake lees are dehydrated by a dehydrator and treated in the activated sludge tank.例文帳に追加

焼酎、日本酒などの製造工程で発生する醸造廃水、特にモロミ粕等を脱水機にて脱水した後の廃水の活性汚泥槽に対する負荷を低減できる処理方法を提供する。 - 特許庁

The embryos are used as a part of rice for brewing Sake (rice wine) in the fermentation of unrefined sake, for example by adding the embryos to the unrefined Sake at the last fermentation or the fourth step, and squeezing the brewed Sake.例文帳に追加

通常の清酒の醸造工程において、醪仕込みで掛米の一部に胚芽を使用し、例えば留仕込み時に又は四段として醪に添加し、上槽する。 - 特許庁

To provide a brewing method using beans as a raw material, reusing the boiled liquid generated by the boiling of beans without discharging the liquid as a waste liquid and effectively utilizing various kinds of highly functional components in the boiled liquid.例文帳に追加

豆類を原料とする醸造処理方法において、当該豆類を蒸煮する際に生じる煮汁を廃液として排水処理することなく再利用し、且つ、当該煮汁中に含まれる各種の高機能成分を有効活用すること。 - 特許庁

To provide a vacuum brewing tea pot for efficiently extracting available components of tea leaves or the like through decompression and low-temperature boiling in a short time and promoting the removal of carbon dioxide contained therein at decompression.例文帳に追加

茶葉等の有効成分を減圧及び低温沸騰により短時間に効率良く抽出すると共に減圧時に茶葉等に含まれる炭酸ガスの除去を促進する減圧抽出茶壺を提供する。 - 特許庁

To provide a beverage brewing machine capable of preventing adhesion and accumulation of extract on a shooter and maintaining the extract fed into an extraction chamber almost at a prescribed quantity.例文帳に追加

シューターに抽出物質が付着して堆積するのを防止し得るとともに、抽出室内に供給される抽出物質がほぼ規定量に維持され得る飲料抽出機を提供すること。 - 特許庁

To provide a yeast which enables short period brew, low temperature brew and light coloration in the brewing of soy sauce, and to provide a method for producing a fermented food with the yeast.例文帳に追加

醤油醸造において、短期醸造、低温醸造及び淡色化を可能とする酵母、並びに当該酵母を用いた発酵食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

An extraction area (37) is provided downstream of the brewing area (36) in which the substance is compacted by the screw shaft (10) and thereby the essence of the substance extracted or the substance is additionally extracted.例文帳に追加

抽出領域(37)は、浸出領域(36)の下流に位置しており、ここでは、前記物質がスクリュー軸(10)によって圧縮され、これによって、抽出された物質のエッセンスまたは前記物質はさらに抽出される。 - 特許庁

This method for producing a stiffly kneaded type nutritive food 1 is characterized by obtaining the food by kneading lees 2 of rice wine obtained in a brewing step, with a matured cheese 3 in the volume ratio of 5:5, and forming the kneaded product into an arbitrary three-dimensional shape 4.例文帳に追加

醸造工程で得られる酒粕と熟成チーズとを5:5の嵩比で混練して自由立体形状に形成して得ることを特徴とする硬練り状栄養食品の製法である。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing for culture solution plenty in number of live yeast germs in culturing a yeast for brewing soy sauce, and a method of manufacturing for soy sauce having a high content of alcohol, excellent in quality by using the culture solution.例文帳に追加

醤油醸造用酵母を培養するに際し、簡便な方法で酵母生菌数の多い培養液を製造する方法、及びその培養液を用いて、アルコール含量の高い、優れた品質の醤油を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The RO permeated water is mixed with the raw mineral water attaining the prescribed Na+ concentration in a tank 4, by which the stable mineral water of the ocean deep water meeting the applications (potable water, toilet water, brewing water, miso raw material, etc.), is obtained.例文帳に追加

タンク4のNa^+濃度が所定に達したミネラル原水にRO透過水を混合して、用途(飲料水、化粧水、醸造用、味噌原材料等)に応じた海洋深層水の安定したネラル水が得られる。 - 特許庁

Germinated rice is boiled into boiled rice according to the brewing process of refined rice wine, is fed as boiled rice to unrefined rice wine or further saccharified and is used in a four-step fermentation.例文帳に追加

また、清酒醸造工程に従って、発芽米を蒸米にし、これを掛米として酒醪を仕込み又は更に糖化したものを四段として用いることができる。 - 特許庁

The filter 10 excels in draining of the hot water after brewing since locking parts 22a, 22b of a holder 20 locked at the edge of the cup 3 and supporting the filter 10 in a slanting posture causes a vertex 13 to be located at the lowest place.例文帳に追加

また、ホルダー20の係止部22aと係止部22bはカップ3の縁に係止して、フィルター10を傾いた姿勢で支持し、頂部13が最下方に位置するので、抽出後における湯切れが非常によい。 - 特許庁

To provide a container for pickles, capable of developing the strong points of a pickle barrel made of wood, capable of preventing a smell from escaping into a refrigerator and capable of being stored in a refrigerator, to provide a container for the home brewing and preservation of fermented soybean paste or the like.例文帳に追加

木製の漬物桶の長所を生かし、かつ、臭いが冷蔵庫内に洩れだすことを防止した冷蔵庫内に収蔵可能な漬物用、あるいは味噌等の家庭における醸造及び保存用等に利用できる容器を提供する。 - 特許庁

The beverage brewer 1 supplies a powder ingredient and hot water to a brewing container 2 and then applies negative pressure to brew a beverage via a filter 6.例文帳に追加

抽出容器2に粉末原料および湯を供給した後、負圧を作用させることによりフィルタ6を介して飲料を抽出するようにした飲料抽出装置1。 - 特許庁

To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties.例文帳に追加

酵母の菌株を相互に識別する方法、酵母の菌株を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌株を選抜する方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

After applying treatments such as granulation and carbonization to the filtration and discarded material which is discharged from the filtration process at the brewing plant, an activation treatment is applied thereto as necessary, and a filter medium having an absorption capacity of activated carbon and a humidity conditioning capacity of diatomaceous earth is produced.例文帳に追加

醸造工場の濾過工程から排出される濾過廃材を必要に応じ造粒、炭化等の処理後、賦活処理し、活性炭の吸着能と珪藻土の調湿能とを有した濾材とする。 - 特許庁

This method for producing fish sauce-like seasoning liquid is characterized by comprising the following process: making malted rice, and brewing the malted rice using gluten, malted rice raw materials obtained by subjecting gluten and the mixture of this gluten with wheat to heating, and fish and shellfish.例文帳に追加

グルテンまたはこのグルテンと小麦の混合物を各々熱処理した製麹原料と、魚介類とを用いて製麹および醸造する魚醤様調味液の製造法。 - 特許庁

To provide an electric kettle capable of actively improving the quality of liquid to a quality suitable for brewing tea, etc. by adjusting the pH value of the liquid.例文帳に追加

液体のpH値を調整し、お茶などの抽出に適した液質に積極的に改善することができる電気湯沸かし器を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a beverage brewer with a simple/inexpensive-structured steam discharge device capable of discharging steam generated inside the machine in brewing a beverage.例文帳に追加

飲料の抽出に際して機内に発生した湯気をシンプル・安価な構成で排気することが可能な湯気抜き装置を備えた飲料抽出機を提供すること。 - 特許庁

To provide a method which enables the highly accurate, quick and convenient measurement of a factor causing early flocculation of yeast contained in a brewing material and further rapidly measuring a number of specimens.例文帳に追加

醸造原料中に含まれる酵母早期凝集因子を、高精度で、迅速かつ簡便に測定でき、さらに多検体を迅速に測定できる方法の提供である。 - 特許庁

In addition, in "the Shibata family document: The origin of sake brewing" handed down in the Nada Ward, it is described that 'in ancient times, governmental officials called Miki no tsukasa brewed sake for rites and festivals in Dainairi (the Imperial Court), but in the Muromachi period the demand of sake became too high for them to sufficiently supply it, so relatives of the governmental officials began to brew sake in town, among which the sake produced around Sesshu was good quality,' which showed that the sake brewing industry grew rapidly in the Muromachi period. 例文帳に追加

また灘区に伝わる『柴田家文書酒造り始之由来』には、「むかし大内裏(朝廷)で造酒之寮(造酒司)と呼ばれる御官人が祭祀のために酒を造っていたが、室町時代になると酒の需要が高まり、とても追いつかなくなったので、御官人の縁者が市中でも造り始めたところ、とりわけ摂州表で造る酒は出来柄がよかった。」と書かれ、室町時代が酒造業にとって急成長の時代であったことを裏付けている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a beverage supplying apparatus for supplying high quality cold beverage by improving an apparatus including a brewing unit 3 through which hot water for brewing is guided, a container 14 in beverage pouring part 15 for filling beverage to be prepared, and a cooling device 2 for supplying ice for cooling beverage to be supplied.例文帳に追加

飲料提供装置であって、抽出ユニット3が設けられており、抽出ユニット3を通って、抽出のための湯が案内されるようになっており、準備しようとする飲料が、飲料注出部15で容器14に充填されるようになっており、冷却装置2が設けられており、冷却装置2によって飲料を冷却するための氷が供給されるようになっているものを改良して、コールド飲料を高い品質で提供できるものを提供する。 - 特許庁

Powdered green tea is just tea powder made from leaves of tea plants (tea leaves), but its manufacturing process is different from that of green tea for brewing, since powdered green tea is firstly dried after being steamed, then pounded down to eliminate such impurities as the veins of leaves, and further ground by so called "chausu" (a set of millstones for tea leaves.) 例文帳に追加

抹茶は、有態に言えばチャノキの葉(茶の葉)を粉としたものだが、その製造工程が煎茶とは異なり、蒸すから乾燥させ、これを砕いて葉脈などの不純物を取り除き、さらに茶臼という臼でひいたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The fourth head, Gentaro YOSHIMURA, had a career as the representative of the Shuzogyo Fukkatsu Kisei-domei (an association formed to carry out reactivation of the sake brewing industry,) which is a nationwide organization to submit requests for permission to restore the license to brew seishu by the sake breweries across the country who had been compelled to close or suspend their business by Senji Kigyo Seibi Rei (the acts for industrial readjustment in wartime) and he made a direct plea to the General Headquarters of the Allied Forces (GHQ) in 1947. 例文帳に追加

4代目吉村源太郎は、戦時企業整備令によって廃業・休業した全国の酒造会社の清酒製造免許復活許可を求める全国組織「酒造業復活期成同盟」の代表を務め、1947年連合国軍最高司令官総司令部(GHQ)に直訴。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

After the first Zenkoku Shinshu Kanpyokai (National New Sake Appraising and Deliberating Fair) was held in 1911, the Brewing Society of Japan commenced to collect useful yeasts nationwide and the yeasts judged objectively to be excellent, for example, by winning the first prize were collected and distributed after cultivating a pure culture. 例文帳に追加

1911年(明治44年)第1回全国新酒鑑評会が開かれると、日本醸造協会が全国レベルで有用な酵母を収集するようになり、鑑評会で1位となるなどして客観的に優秀と評価された酵母を採取し、純粋培養して頒布した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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