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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

In one embodiment, the flavory roux layer contains the flavor material selected from the group consisting of cardamom, clove, pepper, dry garlic and bouquet garni, but substantially contains neither fruit paste, meat paste, raw garlic, raw ginger nor vegetable paste.例文帳に追加

1つの実施形態では、前記香味ルウ層は、カルダモン、クローブ、コショウ、乾燥にんにくおよびブーケガルニからなる群より選択される香味原料を含み、フルーツペースト、ミートペースト、生のにんにく、生の生姜および野菜ペーストを実質的に含まない。 - 特許庁

To provide a method for producing noodles improving quality of durum semolina and/or wheat without changing a conventional milling method and milling condition for durum wheat, and obtained by using the durum semolina and/or the wheat to produce noodles excellent in color, palate feeling and taste/flavor.例文帳に追加

従来のデュラム小麦の製粉工程および製粉条件を変えることなくデュラムセモリナおよび/または小麦粉の品質を向上させ、該デュラムセモリナおよび/または小麦粉を用いて、色調、食感、味・風味に優れた麺類を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide powdery soaker dough having flavor and deliciousness essential to wheat flour, used for producing breads having a moist and glutinous feeling irrespective of softness, and other wheat flour products, and preservable at normal temperature.例文帳に追加

小麦粉本来の風味や旨味を有しており、しかもソフトであるにもかかわらずしっとりとしたモチモチ感のある食感を有するパン類製造や、その他の小麦粉製品の製造に使用され、常温で保存可能な粉末状の中麺を提供する。 - 特許庁

The acidic flour paste contains acidic and soluble soybean protein so as to obtain excellent shape retainability even when having low content of the starchy raw material and thereby have favorable palate feeling, and not being spoiled in its natural flavor even when mixed with fruit juice or the like.例文帳に追加

酸性可溶の大豆たん白を含むことで、澱粉性原料の含量が少なくても優れた保形性が得られ、結果好ましい食感を有し、果汁などと合わせてもその自然な風味が損なわれない酸性フラワーペーストを得ることができる。 - 特許庁

例文

A specific flavor or fragrance for covering undesirable smell is added to the deodorant composition containing an enzyme-substrate mixture(ESM) consisting of at least one phenolic compound and at least one enzyme for oxidizing the phenolic compound.例文帳に追加

少なくとも1種のフェノール性化合物、該フェノール性化合物を酸化し得る少なくとも1種の酵素からなる酵素基質混合物(ESM)を含む消臭剤組成物に、さらに望ましくない臭気を覆い隠すための特定のフレーバーあるいはフレグランスが併用される。 - 特許庁


例文

To produce an ice cream having a good flavor and melt in mouth by using a high pressure homogenization and simultaneously using an electromagnetic freezing to reduce the particle diameter of fat spheres in the ice cream and also reducing air bubble diameter and ice crystal diameter.例文帳に追加

アイスクリームの製造において高圧均質化を用いることにより、および電磁波凍結を併用することにより、アイスクリーム中の脂肪球の粒子径を小さくし、かつ気泡径および氷結晶径を小さくして、風味および口どけが良好なアイスクリームを製造すること。 - 特許庁

This method for using the eating-inducing attractant for cockroaches is characterized by imparting to a container the eating-inducing attractant which is used for cockroaches and contains an evaporating soft fruit-based flavor comprising at least two of ethyl acetate, ethyl butyrate, amyl acetate, and amyl butyrate as main ingredients.例文帳に追加

主要成分としてエチルアセテート、エチルブチレート、アミルアセテート、アミルブチレートの少なくとも2成分以上を含有する発散性のソフトフルーツ系フレーバーからなるゴキブリ用喫食誘起性誘引剤を容器側に付与する。 - 特許庁

To provide an instant cooked food suppressed in trans fatty acid content, having excellent taste and smooth texture when melted in hot water, and capable of giving rich flavor and body peculiar to animal fat and oil.例文帳に追加

本発明は、トランス酸の含有量が抑制され、熱水に溶かして食したときに良好な口当たり、滑らかな食感を有し、更に、動物油脂に特有の濃厚な風味とコクを付与することができる即席調理食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a nutrition supplementary food as a liquid or jelly-shaped gel-like semisolid food having favorable taste, flavor and palate feeling and suitable for tube feeding or oral use by using a mineral-enriched yeast containing a microquantities of elements such as zinc, selenium, chromium, manganese and molybdenum.例文帳に追加

亜鉛、セレン、クロム、マンガン、モリブデン等の微量元素を含むミネラル強化酵母を使用して、好ましい味・香りおよび食感を有し、経管もしくは経口用として好適な液体もしくはゼリー様ゲル状半固形食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method and a system for automatically selling coffee which enable a person who drinks coffee to select his or her desired coffee beans to make coffee, and to confirm the process of coffee making, and to taste flavor unique to coffee generated in the process.例文帳に追加

コーヒーを飲む人が自分自身で好みのコーヒー豆を選んでコーヒをいれることができるとともに、いれる過程を確認できると同時に、その過程の中で発生するコーヒー独特の風味を味わうことができるコーヒーの自動販売方法及び自動販売システムを提供する。 - 特許庁

例文

The method provides a process cheese product having necessary palate feeling and flavor characteristics while avoiding a competitive absorption problem between milk protein components and soybean protein components, and an opportunity of microorganism propagation which may be caused by an aqueous emulsified soybean composition.例文帳に追加

この方法は、乳蛋白質成分と大豆蛋白質成分との間の競合吸着問題および水性乳化大豆組成物で生じる得る微生物増殖の機会を回避しながら、必要な食感および風味特性を有するプロセスチーズ製品を提供する。 - 特許庁

To provide a beverage (mainly a beverage subjected to retort sterilization or UHT sterilization) endurable in quality especially even with high temperature sterilization, long-term preservation and heating with a product warmer in a winter season while making the flavor of content liquid excellent.例文帳に追加

飲料(主として、レトルト殺菌あるいはUHT殺菌を行った飲料)について、内容液の風味を良好としながら、特に高温殺菌、長期間の保存および冬季の製品ウォーマーでの加熱にも品質的に耐えうるような飲料を提供する。 - 特許庁

To provide fresh-vegetable soaking liquid in which fresh vegetables are soaked so as to become preservable in a condition suitable for salad use without spoiling flavor or color of the fresh vegetables; and to provide vegetables soaked in the soaking liquid and suitable for salad use.例文帳に追加

野菜を浸漬しておくことにより、野菜の風味や色調を損なわずに野菜サラダ用として適した状態に保存できるような生野菜の浸漬液を提供すること、及びそのような浸漬液に浸漬したサラダ用として適した野菜を提供すること。 - 特許庁

The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor.例文帳に追加

カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、カカオの風味を向上する。 - 特許庁

The method for producing the chocolate having the gloss excellent in appearance and having the rich chocolate flavor and good meltability in mouths is characterized by cooling/solidifying a chocolate dough containing the cacao butter in an amount of ≥8 mass% in a melting state without performing the tempering treatment and adjusting temperature at a freezing temperature.例文帳に追加

カカオ脂を8質量%以上含む融液状態にあるチョコレート生地を、テンパリング処理をしないで冷却固化し、冷凍温度下で調温することにより、外観に優れた光沢を有し、豊かなチョコレート風味と良好な口どけとなるチョコレートを得る。 - 特許庁

To obtain a food material for magnesium supplement having no toxicity, excellent in gustatoriness and flavor, high in safety, having no problem in its processability and contain chelate-type magnesium ingredients of high absorbability in high concentrations, to obtain a magnesium-conjugated protein, and to obtain a magnesium-conjugated polysaccharide protein.例文帳に追加

毒性がなく、味覚や香りも良好で、安全性が高く、加工性にも問題がなく、吸収率の高いキレート型マグネシウム分を高濃度で含むマグネシウム分補給用食品材料、及び、マグネシウム複合蛋白質及びマグネシウム複合多糖蛋白質。 - 特許庁

To suppress a grassy flavor peculiar to vegetables and to suppress deterioration by emitting a dry odor during preservation at room temperature when an instant beverage food having effects on an increase in amount of defecation is produced by formulating vegetable powder with indigestible dextrin.例文帳に追加

難消化性デキストリンに野菜粉末を配合して排便量増加効果を有する即席飲料食品を製造するについて、野菜特有の青臭い風味を抑制し、室温下保存における乾燥臭発生による劣化を抑制すること。 - 特許庁

The pregelatinized sprouted brown rice flour Ac not containing wheat flour as the causative substance of wheat allergy which is produced by the method, is used for producing a bread product F_1 having a good texture, flavor, and taste, and eaten even by a wheat allergic patient.例文帳に追加

上述の製造方法で製造した小麦粉アレルギーの原因物質である小麦粉が含まれないα化発芽玄米粉Acを用いて、良好な食感、香味、食味を有する小麦粉アレルギーの患者でも喫食することが可能なパン製品F_1を製造する。 - 特許庁

To provide a one-pack type detergent composition for CIP (cleaning in place) suppressing foaming, removing residual flavor in a good efficiency, almost without having the remaining smell of a base agent derived from the detergent composition for CIP after the cleaning, and excellent in storage stability.例文帳に追加

CIP洗浄において、泡立ちを抑え、効率良く残存フレーバーを除去でき、洗浄後にCIP用洗浄剤組成物由来の基剤臭が殆ど残存しない、保存安定性に優れた1剤型のCIP用洗浄剤組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing much hydrated noodles, with which noodle mass having a high water content is continuously treated from rolling to cutting of noodle strip without hindrance and hand-made noodles-like noodles having strong firmness and flavor like hand-made noodles are mechanically produced.例文帳に追加

加水量の多い麺魂を麺帯の圧延から裁断までを支障なく連続して処理することができ、手打ち麺のようにコシが強くて風味のある手打ち風麺を機械的に製造することができる多加水麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a sausage and a ham having antioxidative property, antibacterial one and resistance to refrigeration and freezing, and having flavor and food feeling equal to or better than conventional ones, without adding a chemically synthesized material having tendency to be suspected of being carcinogenic and an environmental hormone.例文帳に追加

発癌性や環境ホルモンの疑いをかけられ易い化学合成物を添加することなく、抗酸化性や抗菌性や耐冷蔵性や耐冷凍性を有し、従来品と同等以上の風味と食感を有するソーセージ及びハムを提供する。 - 特許庁

To provide a mustard seasoning producing method for obtaining high-quality mustard seasoning which has new favorable flavor drawn from mustard seed without spoiling original tone of color derived from mustard seed or generating unfavorable bitter taste as a by-product.例文帳に追加

マスタードシード由来の本来的な色調等が損なわれることなく、また好ましくない苦味等が副生することもなく、マスタードシードから新たな好ましい風味を引き出した高品質のマスタード調味料を得ることができるマスタード調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a thermoplastic polyester resin film for laminating a metal sheet excellent in the takeout properties of high protein and fat content in addition to processability, impact resistance, corrosion resistance, adhesion, flavor properties, etc. , and a laminated metal sheet using it.例文帳に追加

加工性、耐衝撃性、耐食性、密着性、フレーバー性等に加え、高タンパク、高脂質な内容物の取り出し性に優れた金属板ラミネート用熱可塑性ポリエステル樹脂フィルムおよびそれを用いたラミネート金属板を提供する。 - 特許庁

This fermented milk food which is excellent in flavor and is masked in the smell of acetic acid and fermentation smell each derived from Bifidus bacteria is obtained by singly adding sucralose or sucralose and a sugar alcohol at a specific ratio to a fermented product obtained by fermenting milk or a milk product with Bifidus bacteria.例文帳に追加

乳又は乳製品をビフィズス菌により発酵させた発酵物にスクラロースあるいはスクラロースと糖アルコール特定の比率で添加することによりビフィズス菌由来の酢酸臭、発酵臭等がマスキングされた風味の優れた発酵乳食品。 - 特許庁

To provide a method for promoting yeast fermentation and for producing fermented alcoholic beverages excellent in taste and flavor, even in production of fermented alcoholic beverages such as "other brewages" using neither wheat nor malt, or fermentation alcohol drinks containing little malt such as sparkling liquors.例文帳に追加

麦又は麦芽を使用しない「その他の醸造酒」、あるいは麦芽含量の少ない発泡酒のような発酵アルコール飲料の製造においても、酵母による発酵を促進し、味覚・風味に優れた発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water emulsified food sustaining an emulsified condition without causing oil separation by freezing and thawing and cooking, sustaining smooth palate feeling without causing heat coagulation by cooking and having excellent flavor of yolk.例文帳に追加

冷凍解凍と加熱調理により油分離を生じることなく乳化状態を維持し、且つ、加熱調理により加熱凝固することがなく滑らかな食感を維持し、卵黄の風味が良好な酸性水中油型乳化食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide lactic acid bacterium fermentation-treated materials having an improved flavor with an enhanced antioxidant activity as compared with that of waste molasses or molasses themselves, to provide a method for producing the materials and to provide a functional food or a food material containing the lactic acid bacterium fermentation-treated materials.例文帳に追加

風味が改善され、且つ廃糖蜜や糖蜜そのものに比して、より抗酸化活性が強化された乳酸菌発酵処理物やその製造方法や、乳酸菌発酵処理物を含む機能性食品又は食品素材を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for suppressing sourness with an organic acid produced by lactic acid fermentation in a yoghurt during low-temperature preservation, maintaining a stable flavor over a preservation period of time, and preventing an appearance from being damaged by coloring with a seasoning.例文帳に追加

低温保存中のヨーグルトで乳酸菌発酵によって産生される有機酸による酸味を抑制すると共に、保存期間中において安定した風味を維持し、調味料による着色により外観を損なうことを防止する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing processed vegetable comprising fermenting vegetable by using only Aspergillus oryzae so as to reduce undesirable scums or grassy smell of vegetable, in particular, one having characteristic harsh flavor, drawing out deliciousness inherent in the vegetable, and enhancing the functionalities the vegetable.例文帳に追加

麹菌のみを用いて野菜を発酵させることにより、野菜、特にクセのあるきつい風味を有する野菜の好ましくないアクや青臭さなどを低減して野菜本来が持つ旨さを引き出し、かつ機能性を高めた加工野菜の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain liquid seasoning maintaining bioactive function and flavor even if preserved for a long period and capable of demonstrating effects such as hypotensive action and blood flow improving action through continuing use by formulating polyphenols or ferulic acid with liquid seasoning.例文帳に追加

液体調味料にポリフェノール類又はフェルラ酸を配合し、長期間保存しても生理活性機能及び風味を維持し、継続的に使用することにより、血圧降下作用、血流改善作用等の効果を発揮することのできる液体調味料の提供。 - 特許庁

To provide baked chocolate free from becoming sticky or adhering to the fingers even when having a temperature not less than a melting point, having crispy feeling on the surface and comfortable sensation to the teeth, and retaining in the inside original flavor and smoothness of chocolate.例文帳に追加

融点以上の温度にしてもべとついたり、手指に付着することがなく、しかも表面にパリパリ感があり快い歯触りであって、なお且つ、内部ではチョコレート本来の風味や滑らかさが維持されている焼成チョコレートを提供する。 - 特許庁

The method for producing the flavor composition is characterized by heating a composition comprising amino acids containing sodium L-aspartate and L-glutamic acid or a salt thereof in a molar ratio of 1.0:0.0 to 0.25:0.75, and sugar to produce aroma ingredients containing a pyrazine compound.例文帳に追加

L−アスパラギン酸ナトリウムとL−グルタミン酸又はそのナトリウム塩のモル比が1.0:0.0〜0.25:0.75であるアミノ酸類と、砂糖との配合物を加熱し、ピラジン類を含有する香気成分を生成させるフレーバー組成物の製造方法。 - 特許庁

The glossing/lustering agent for food does not have influence on color, and flavor/smell inherent in the food at all, and further does not present unfavorable taste and/or smell originated from the starch itself and therefore is usable for various kinds of food.例文帳に追加

本発明のてり・つや剤は、食品本来の色や風味・香りには全く影響を及ぼすことがなく、さらに、でんぷんそのものに由来する好ましくない味やにおいを示さないことから、多様な食品に対して利用することが可能である。 - 特許庁

To provide a food material for seasoning or the like which is produced by efficiently extracting components from food raw material and in which the flavor of the food material is also maintained as it is by performing extraction in a short time at low temperature without raising the temperature so high.例文帳に追加

食品原料から成分を効率よく抽出することができ、しかも温度をあまりかけないで、かつ、低温短時間で抽出することにより、食品原料そのものの風味を保持することができる調味料等の食品素材を提供する。 - 特許庁

To provide a food fungicide having excellent mildew-proof effect for processed food from a powder material, such as bread and cake, by adding it when producing food, and enabling food production without spoiling the flavor and appearance of food.例文帳に追加

食品の製造時に添加することにより、パンやケーキのような粉体材料からの加工食品において優れた防カビ効果を有し、かつ、食品の風味や外観を損なわずに食品を製造することが可能な食品用防カビ剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing sulfur-containing carboxylic esters useful for imparting a flavor and a fragrance that satisfy a diversified demand for a perfumed product, a perfume composition comprising an ester manufactured by the manufacturing method, and a perfumed product.例文帳に追加

多様化する付香製品の要望を満足することのできる、香気・香味付け用として有用な含硫カルボン酸エステル類の製造方法、該製法で製造されたエステル類を含有する香料組成物、及び付香製品を提供する。 - 特許庁

The oral composition is obtained by formulating 1,3-propanediol with a composition obtained by formulating l-menthol and the nonionic surfactant, which provides a transparent and liquid or liquid-like oral composition, having reduced odd taste and irritating feeling originated from a nonionic surfactant with good flavor and refreshed sense of use.例文帳に追加

l−メントール及びノニオン界面活性剤を配合した組成物において、1,3−プロパンジオールを配合することにより、ノニオン界面活性剤由来の異味や刺激感を低減するとともに香味立ちが良くスッキリとした使用感を得られる透明かつ液体若しくは液状の口腔用組成物。 - 特許庁

To obtain a solid food widely ranging e.g. from mere simple relish to relish for beer, and to obtain such a snack food that the solid food is scattered over a porous baked food and delicate difference in palate feeling and definite difference in flavor are felt from those of conventional ones.例文帳に追加

単なるおつまみからビールのおつまみ等への広がりのある固形食品を得ること、および前記固形食品が多孔質な焼成食品に点在して、微妙な食感の違いと明らかな風味の違いが感じられるスナック食品の得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide a concentrated milk-like composition, causing no coagulation or scorch when subjected to heat treatment such as HTST sterilization or UHT sterilization (ultra high temperature instantaneous sterilization), having favorable preservative performance, and having flavor and full-bodied taste nearly equal to those of cow milk even when diluted five times or more.例文帳に追加

HTST殺菌やUHT殺菌(超高温瞬間殺菌)処理等の加熱処理時に凝集物やコゲの発生がなく、保存性が良好で、5倍以上に希釈した場合でも牛乳と同程度の風味とコク味を有する、濃縮牛乳状組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing liquid food such as sauce, soup and the like by using bean curd refuse desired to further improvement in usage to impart body or meltability to the flavor of the liquid food and apply thickness to the liquid food, and to provide liquid food obtained by the method.例文帳に追加

さらなる用途開発が望まれるおからを使用してソース、スープなどの液状食品において風味にコクやまろやかさを付与したりとろみをつけたりする方法およびその方法で得られる液状食品を提供すること。 - 特許庁

To provide cheese food product produced through the step for cutting a sheet-like cheese, and containing pulverized food to have favorable flavor and texture of the pulverized food; and to provide a method for producing the cheese food product by which the cheese food product can be produced while preventing the sheet-like cheese from defective cutting.例文帳に追加

シート状チーズを切断する工程を経て製造されるチーズ食品であって、食品粉砕物を含有し、該食品粉砕物の風味および食感が良好に得られるチーズ食品を、シート状チーズの切断不良を防止しつつ製造できるようにした、チーズ食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a coffee residue-mixed plastic molded article which is obtained by pulverizing a heat-treated residue object which has been extracted coffee liquid, kneading it with a synthetic resin raw material, and fabricating it, and in which the odor strength is low, and the odors of coffee smell, scorched flavor, etc. are low or none.例文帳に追加

コーヒー液を抽出した残渣物を加熱処理したものを粉末化し合成樹脂原料と混練した成形したプラスチック成形品であり、臭気強度が低く、コーヒー臭や焦げ臭などの臭気が低いもしくは、臭気がないコーヒー残渣混合プラスチック成形品を提供することである。 - 特許庁

The highly flavoring pot-roasted green tea having the enhanced flavor and deliciousness and the reduced bitterness is produced by treating a produced unrefined tea by a roasting step at 100-140°C for 150-5 min of a treating time by the method for producing the pot-roasted tea.例文帳に追加

釜炒り茶の製造方法において、製造した荒茶を更に温度100〜140℃、処理時間150〜5分の焙じ工程により処理することにより香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶を製造する。 - 特許庁

Through such a way of eating as to put noodles and soup into the package container body and shaking the whole package container to mix the noodles and soup together, the objective instant noodles highly excellent in touch feeling to the teeth and tongue, smoothness to the throat, aroma and flavor, and good in appearance as well, can be eaten.例文帳に追加

このように、容器内に麺とスープとをいれ容器全体をシェイクして麺とスープとを撹拌した後に喫食すると、極めて歯触り、舌触り、喉越し、香り、旨味に優れ、かつ見た目も良い即席麺を喫食することができる。 - 特許庁

The taste imparter does not only enhance the flavor of a cooked food but also mask elements such as roasting feeling, sour taste, essence feeling, powdery texture, etc., and provide a cooked food such as curry food, stew, white sauce, etc., with original abundant cooking feeling and deep body taste.例文帳に追加

本呈味賦与剤は調理食品の風味を増強するのみならず、調理食品の製造工程において生じるロースト感、酸味、エキス感、粉っぽさ等の要素をマスキングし、カレー、シチュー、ホワイトソース等の調理食品に本来の豊かな調理感と深いコク味を賦与する。 - 特許庁

To provide a method for producing soft salmon which is different from conventional dried salmon obtained by preserving salmon with salt and drying the salmon and smoked salmon obtained by smoking salmon and is composed of cut salmon meat, etc., having a reduced fishy odor, soft texture, excellent taste and flavor.例文帳に追加

従来のサーモンを塩漬して乾燥して得られる干物や、燻製して得られるスモークサーモンとは異なり、魚臭が少なく、食感がソフトで、風味に優れ、旨味を有するカットサーモン肉等からなるソフトサーモンの製造方法を提供すること。 - 特許庁

In the vessel 1, a tap 35 from which the favorite beverage is drunk and an emission port to emit the flavor of the favorite beverage are provided in the lid.例文帳に追加

注入温湯に浸漬したバック5から滲出した嗜好料の要素を含む嗜好飲料を入れる容器の本体2と、本体の上部の開口部21を覆う蓋3とを備えた嗜好飲料用容器1において、蓋に嗜好飲料を飲む飲み口35と嗜好飲料の香りを放出する放出口とを設けてなる。 - 特許庁

To provide an egg shell calcium composition in which the characteristic bitter and harsh tastes of egg shells are reduced and which further has a mild taste, to provide a method for producing the composition, and to provide a food which contains the egg shell calcium composition but has a non- deteriorated original flavor.例文帳に追加

卵殻特有の苦みやえぐみが低減され、さらにまろやかさを有する卵殻カルシウム組成物及びその製造方法、並びに該卵殻カルシウム組成物を含有しているにもかかわらず、本来有する風味が損なわれていない食品を提供することである。 - 特許庁

To obtain a preservative for a health food, which improves preservation effect on a health food associated with a fermented food, does no influence color, smell, taste such as sour taste, etc., flavor, etc., of a food, excellent safety and economic efficiency and is useful for maintaining human health and beautification and is nonconventional.例文帳に追加

発酵食物に係わる健康食品の保存効果を高め、しかも食品の色、におい及び酸味など味覚や風味等に影響を及ぼすことなく、安全性及び経済性の面からも優れ、かつ人間の健康や美容の維持に役立つ従来にない健康食品の保存剤を得る。 - 特許庁

例文

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁

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