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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

A grated citron obtained by grating the seedcase of citron with a grater is mixed with a refined sake obtained by heating and removing a volatile component and cooling, then the resultant refined sake including citron is coated on a mustard walleye pollack, thus cooled in a refrigerator and malted to produce the objective mustard walleye pollack including citron added a flavor of citron.例文帳に追加

加熱して揮発分を除いた後に冷却した清酒に、柚子の果皮をおろし金でおろしたおろし柚子を入れて混合し、得られた柚子入り清酒を辛子明太子に塗り、冷蔵庫で冷蔵して熟成させて柚子の風味を付加した柚子入り辛子明太を製造する。 - 特許庁

To specify a substance having a higher effect among many reported chemical substances derived from natural materials which can suppress the increase in blood glucose level, and to provide a suppressor for the increase in blood glucose level which is free from the concern of deterioration in odor or flavor and is also free from the concern of adverse side-effects.例文帳に追加

多数報告されている血糖値の上昇を抑制する天然物由来の化学物質の中から効果の大きい物質を特定し、匂いや風味の問題がなく、然も副作用の心配がない血糖値上昇抑制剤の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide a dry fermented soybean food which can be obtained in a state maintaining the original shapes of fermented soybean grains and having a good appearance at a low cost without breaking the fermented soybean grains and can keep the original flavor, nutritive value and functional property (efficacy) of the fermented soybeans, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

納豆粒の破損がなく、納豆粒の原形を維持した見栄えのよい最終製品を低コストで得ることができ、しかも納豆本来の風味、栄養価、機能性(効能)を維持することができる乾燥納豆食品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability.例文帳に追加

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a packing material excellent in a gas barrier property, moisture-proofness, fragrance holding performance, taste maintainability, a flavor barrier property and transparency after being molded by deep-drawing capable of keeping a high oxygen barrier property over a long period of time, and excellent in moldability, pinhole-proofness, moldability and rigidity.例文帳に追加

深絞り成形後も、ガスバリア性、防湿性、保香性、保味性、フレーバーバリア性、透明性に優れ、長期間に亘って高い酸素ガスバリア性を持続でき、成形性、耐ピンホール性、成形性、剛性に優れた包装材料を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a coating composition capable of forming a coating film excellent in a processability/hardness balance, adhesion, processability, sanitariness, flavor retention characteristics, and boiling water resistance and more particularly to provide a coating material suited for coating a metal cap inner surface coating and requiring adhesiveness to polyolefin and the easiness of opening a stopper.例文帳に追加

加工性と硬度とのバランス、密着性、加工性、衛生性、フレーバー性及び耐沸騰水性に優れた塗膜を形成できる塗料組成物、特にポリオレフィン接着性、開栓容易性を必要とされる金属キャップ内面被覆用に適した塗料を提供する。 - 特許庁

The separate-type liquid seasoning contains an O/W-type emulsion as a lower layer and an oil phase as an upper layer positioned on the lower layer, wherein the oil phase of the upper layer contains an oil-and-fat containing15 mass% of a diacylglycerol, and a flavor component.例文帳に追加

水中油型の乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、上層の油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む油脂、及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

To provide a vegetable beverage composition containing carrot juice with rich nutritional function, improved in flavor which is specific to the carrot juice and spoils the palatability of the carrot juice, and suppressed in generation of peculiar smell due to heat treatment so as to deliciously and simply be taken.例文帳に追加

豊富な栄養機能を有するニンジン搾汁を有する野菜飲料組成物をおいしく簡単に摂取するために、嗜好性を悪くしているニンジン搾汁の特有の風味の改善や加熱処理による特異臭の発生抑制を実現させる。 - 特許庁

To provide bread which has soft physical properties, can well be bit, and can be chewed and safely swallowed even by people with disturbances of chewing and swallowing functions such as aged people, patients with tooth disease, namely people whose chewing and swallowing movements are difficult, while the original flavor and texture of the bread are enjoyed.例文帳に追加

ソフトな物性でありながら、歯切れがよく、高年齢者や、歯に関する病気の患者等、咀嚼や嚥下が不自由な状況となった、いわゆる咀嚼・嚥下機能低下者であっても、パン本来の香味や食感を楽しみながら咀嚼でき、且つ、安全に嚥下可能なパン類を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide an edible foaming agent having a good dispersing property even when the temperature of a dough is low, making stable formation of air bubbles each having a moderate size in the dough, and excellent in palate feeling, flavor, melting feeling in the mouth and the like so as to produce air bubble-containing food such as cakes.例文帳に追加

生地温度が低い場合でも分散性が良く、生地中に適度な大きさの気泡を安定に形成させることができ、食感、風味、口溶け感等に優れたケーキ類等の気泡含有食品を製造することのできる食用起泡剤の提供。 - 特許庁

例文

To obtain a packed Chinese noodle treated by alpha conversion having a preservation period of a week to a month or so in the chilled passage without alkaline browning despite a high pH of noodle strings along with a better flavor while making it, already treated by alpha conversion, eatable with a simple cooking using an electronic range oven.例文帳に追加

チルド流通で1週間から1ヶ月程度の保存期間を有するα化処理された包装中華麺で、該麺線のpHが高いにもかかわらずかん焼けしておらず、かつ中華麺的風味の良い包装中華麺を得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide oils and fats for frying or spraying purpose, capable of producing a food having a good flavor and eat feeling, without having an oily feeling, also having a good melting in mouth property, excellent in oxidation stability and heat stability and having no problem in view of workability and nutrition.例文帳に追加

風味及び食感が良好で油っぽくなく口溶けもよい食品を製造でき、かつ、酸化安定性及び熱安定性に優れ、作業性及び栄養面の点にも問題がないフライ用又はスプレー用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability.例文帳に追加

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a food storage container capable of preventing food and seasoning from being scattered when the container is opened and preventing hands or clothes from being stained, preventing seasoning from being over-put, preventing taste and flavor of the food from being impaired, and efficiently and sanitarily storing the food.例文帳に追加

食材や調味料が開封時に飛び散って手や衣服を汚すことがなく、しかも調味料のかけ過ぎをもなくすことができ、さらに食材の味や風味を損なうことがなく、かつ効率よく衛生的に食材を収納することができる食品収納容器を提供する。 - 特許庁

To provide a food which is used for toast and can is used for covering bread and then toasted with an oven toaster to simply give the toast having the same nice-smelling flavor and crispy texture as those of bun covered with dough, such as melon-like bread, without allowing the food to flow down from the surface of the bread.例文帳に追加

パンに被覆しオーブントースター等でトーストするだけで、パンの表面から流れ落ちることなくメロンパンのような被覆生地で被覆された菓子パンと同様の香ばしい風味とサクサクとした食感を有する焼きたてパンが簡便に得られるトースト用食品を提供する。 - 特許庁

To provide, in terms of a drink aluminum container internal face-coating method, an excellently-corrosion-resistant drink aluminum container that is excellent in gas barrier properties, anti-corrosiveness, alcohol-proofness, and heat resistance and prevents degradation in the quality and flavor of a drink, and to provide the coating film formation method.例文帳に追加

飲料用アルミニウム製容器の内面塗装方法に関し、ガスバリアー性、耐腐食性、耐アルコール性、耐熱性に優れ、飲料の品質及び香味を劣化させることのない、耐食性に優れた飲料用アルミニウム容器並びに該塗膜の形成方法の提供。 - 特許庁

This flavor raw material comprises (a) sotolon (3-hydroxy-4,5- dimethyl-2(5H)-furanone) and/or 5-ethyl-3-dydroxy-4-methyl-2(5H)-furanone and (b) one or more kinds of raw materials selected from the group consisting of DMS (dimethyl sulfide), methanethiol, hydrogen sulfide, dimethyl disulfide, and dimethyl trisulfide.例文帳に追加

以下の成分、(a)ソトロン(3-Hydroxy-4,5-dimethyl-2(5H)-furanone)及び/又は5-エチル-3-ヒドロキシ-4-メチル-2(5H)-フラノン、並びに、(b)DMS(Dimethyl sulfide)、メタンチオール、硫化水素、二硫化ジメチル、三硫化ジメチルからなる群から選択される1種又は2種以上、を含有することを特徴とする風味原料素材。 - 特許庁

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a bakery product achieving high-level of advantages of having a high specific volume after manufacturing without baking loss, excellent appearance, successful texture e.g. soft palatability, smooth melting on the tongue, wettish sensation, and superb egg flavor, compared with the conventional bakery product.例文帳に追加

製造後の比容積が大きくかつ釜落ちせず、外観にも優れ、またソフト感、口溶け、しっとり感等の食感が良好で、更に卵風味に優れたものとし、これらが従来のものに比べて極めて高いレベルで達成されたベーカリー製品とする。 - 特許庁

To provide a method for producing unripened cheese that enables improvement in the flavor and/or texture of cheese products and maintenance in production efficiency, without having to change the composition of a mix or use additives, or select lactobacillus starters.例文帳に追加

本発明は、ミックス組成の変更、添加剤の使用、乳酸菌スターターの選択をすることなく、製品の風味および/またはテクスチャーを向上せしめ、かつ生産効率の維持が可能な非熟成タイプチーズの製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a vegetable preserving method for a long period, attaching additional value while retaining or improving palate feeling, nutrient, coloring matter and flavor of vegetables, and capable of preserving vegetables for a long period over a week unit or a month unit.例文帳に追加

野菜の食感の維持又は向上、栄養素の維持又は向上、色素の維持又は向上、風味の維持又は向上を図りながら、なお付加価値を付して、野菜を週単位又は月単位で長期保存できる野菜の長期保存方法を提案する。 - 特許庁

To provide a layer swollen food molded by swelling mainly in a lateral (horizontal) direction, allowing a person to enjoy the flavor and texture of chocolate as a filling material uniformly from the start of eating till the end; and a method for producing the same.例文帳に追加

本発明の目的は、主に横(水平)方向に膨化する成形方法をとった層状膨化食品において、フィリング材としてのチョコレートの風味と食感を、喫食当初から最後まで均一に楽しむことが可能な層状膨化食品、およびその製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The dried-fish flavor composition is obtained by incorporating one or more kinds of aroma, aroma imparting agent and aroma improving agent selected from the group consisting of dried fish extracts, yeast extracts.例文帳に追加

魚節エキスに、酵母エキス、動植物蛋白分解物、香料および魚節分画香気成分から選ばれる香気・香味付与乃至改良剤の1種以上を配合させることにより、本発明の魚節フレーバー組成物を容易に調製することができ、上記課題を解決することができる。 - 特許庁

This Le lectier processed product which sustains flavor and extended in an eating-quality period is obtained by preserving slices of Le lectier of a pear kind in appropriate syrup, putting the slices in a film for vacuum pack, and vacuum packaging the product followed by low-temperature sterilizing cooking at 70° for 1 h.例文帳に追加

西洋梨の品種ル レクチエの切り身を適宜なシロップに漬け、真空パック用のフイルムに入れてから、真空包装し、70度で1時間低温殺菌調理することにより得られる風味を維持し、食味期間を延長したル レクチエの加工品。 - 特許庁

To obtain flavorer-containing coffee in which smell and constituents are sufficiently extracted from a dried flavorer such as a herb and the aroma and flavor of coffee itself can sufficiently be enjoyed to the full in spite of a simple and easy manufacturing process, and also to provide a method for producing the same coffee.例文帳に追加

簡易な製造工程にも拘わらずハーブ等の乾燥した香材から香りや成分を十分に抽出でき、しかもコーヒー本来の香りや風味を十分に満喫することの可能な香材入りコーヒー及びその製法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of production by which moisture and water activity are simply adjusted in a short time and a flavor is simultaneously homogenized when producing an intermediate moisture food having soft palatability by the method of removing the moisture after once soaking a dried raw material.例文帳に追加

乾燥原料を、一旦水戻しした後に水分を取り除く方法でソフトな食感の中間水分食品を製造するにするにあたり、簡便に短時間で水分と水分活性を調整し、同時に調味を均一化させる製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat for food products, naturally ingestible, exhibiting a fat accumulation-controlling function and/or accumulated fat reduction promoting function by sufficiently usable quantities in general food products, having no problem of flavor, usable in a wide range of food products as an ordinary oil.例文帳に追加

無理なく摂取出来、一般的な食品に十分使いうる量で脂肪蓄積抑制機能及び/又は蓄積脂肪低減促進機能効果を発揮し、風味に問題がなく、普通の油として広範な食品に使用することの出来る食用油脂の提供。 - 特許庁

To enable a rice cooker, which uses steam of the boiling point or above of water in order to improve flavor, to surely detect that water is not supplied to a lid heating plate or that the water stored the lid heating plate shorts during a rice cooking so as to prevent troubles caused by water shortage.例文帳に追加

食味を向上させるために、水の沸点以上の蒸気を利用する炊飯器において、蓋加熱板に水が供給されていない場合、または炊飯途中で蓋加熱板に貯留した水がなくなった場合に確実に検知できるようにし、水がないことにより発生する弊害を未然に防止する。 - 特許庁

To obtain a baking powder for deep-fried products such as doughnuts, capable of decreasing the oil absorption of the products without lowering its swelling action, and giving such deep-fried products forming a texture satisfying the above conditions and excellent in palate feeling, appearance and flavor.例文帳に追加

この発明の目的は、ドーナツ等の油ちょう品の油の吸収量を低減し、膨脹剤の膨張作用力を低下させないで、食感、外観、風味に優れ且つ、前記の条件を満足させる組織を形成するドーナツ等の油ちょう品用のベーキングパウダーを提供することにある。 - 特許庁

The milk flavor drink is characterized by containing whey minerals, preferably in a solid content of 0.1 to 5 mass% as a solid content, and a sweetener, preferably at a sweetness degree of 0.08 to 12% converted into sucrose, and not containing proteins and fats and fatty oils.例文帳に追加

乳清ミネラルを、好ましくは固形分として0.1〜5質量%及び甘味料を、好ましくは甘味度としてのショ糖換算で0.08〜12%含有し、タンパク質及び油脂を実質的に含有しないことを特徴とする乳風味飲料。 - 特許庁

To provide an antioxidant suppressing oxidative disturbances in a living body caused by activated oxygen or a free radical, not only damaging the flavor and nutritious values of a food and causing the deterioration of its quality, but also giving bad effects in the living body such as diseases, aging, etc., and a beverage or food blended with the antioxidant.例文帳に追加

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品を提供する。 - 特許庁

The obtained bread remarkably controls bread deterioration caused by the passage of time or by storage in a refrigerated state, and holds the good appearance, flavor, taste, volume, and outer and inner phases of the just baked bread for a largely long period.例文帳に追加

得られたパン類は、時間と共に、又冷蔵保存したときに惹起するパン類の劣化が顕著に抑えられ、焼きたてパンが有する良好な外観と、風味や食味、パン体積や外相及び内相及び食味が従来に比し大幅に長期間保持される。 - 特許庁

A food material composed of ingredients each selected from root vegetables 2, 2... and meat 3, 3... is boiled with a bouillon 4 without adding salt, sterilized and packed in a packaging material to give a sterilized heat- treated food material having ≤0.5% salt content and a flavor of bouillon soaked into the food material.例文帳に追加

根菜類2,2・・と食肉類3,3・・から選ばれた食品素材を、食塩を加えることなくブイヨン液4で煮熟処理し、然る後包材に殺菌充填することにより、食塩分0.5%以下で、かつ食品素材にブイヨンの風味が染み込んだ殺菌済み熱処理食品素材を得る。 - 特許庁

This method for producing the frozen food comprises packaging burned food together with sauce given with charbroiling flavor, obtained by performing 1-10 time(s) a process of charbroiling meat food followed by soaking the product in sauce, steaming the product for 3-60 min at air temperature of 80-105°C and freezing the product.例文帳に追加

畜肉食品を炭火で焼いた後にタレにつけるという工程を1回以上10回以内行う炭火焼き風味が付与されたタレと、焼成された食品を一緒に包装し、80〜105℃の雰囲気温度で3〜60分間蒸した後、冷凍する。 - 特許庁

To establish a technique capable of imparting distilled liquor, etc., such as Shochu (Japanese distilled spirit) with taste and flavor by adding a wood component to the distilled liquor in a delicately controlled manner, and to obtain an aromatic material to enjoy the fragrance even by the immersion and drawing of the wood piece immediately before drinking the liquor.例文帳に追加

焼酎等の蒸溜酒などに木材成分を微妙に制御しながら添加して風味を付与することが可能な技術を確立し、飲酒直前にその木材片の浸漬、振出処理によっても香りが楽しめるような芳香材を簡単な処理で得る。 - 特許庁

To provide a taste improver as a means for ameliorating unfavorable taste inherent in potassium salt without causing an influence on the flavor and taste inherent in the food and drink, increasing the value of the potassium salt as a substitute for salt, and reducing the amount of sodium in the food and drink: and to provide a salt composition.例文帳に追加

飲食品本来の香味に影響を与えることなくカリウム塩特有の不快味を改善し、さらに、カリウム塩の食塩代替品としての価値を高め、飲食品のナトリウム量を減少する手段および食塩組成物を提供する。 - 特許庁

In the process where konjaku is cooled and processed, raw or frozen cuttlefish is admixed in an amount of 5-30 wt.% based on the total weight of the konjaku and the seasoning solution and they are together cooked thereby producing cooked konjaku having excellent color tone, flavor and taste.例文帳に追加

こんにゃくを調理加工する過程で、こんにゃく重量と調味液重量の合計重量に対し5%〜30%の重量の生イカ、もしくは冷凍イカを加えて調理することにより、色調、香味共に優れた調理こんにゃくを製造する技術を確立するに至った - 特許庁

The novel wheat flour is obtained by eliminating an outermost part from whole wheat, preferably milling wheat granules so as to form the aleurone layer at the inner side of the outermost part or substantially at the outermost part of the granule, and used for secondary processing food having characteristics such as favorable grain taste and flavor derived from the aleurone layer.例文帳に追加

小麦全粒から最外部を除去した小麦粒、好ましくはアリューロン層を最外部の内側もしくは実質的に最外部とする小麦粒を製粉した、アリューロン層由来の好ましい穀物の味・風味の特徴を有する二次加工食品に用いる小麦粉。 - 特許庁

The method for producing flavor oil includes performing operation having the following steps (A) and (B), and then splitting edible oil and fat from the mixture: (A) a step of admixing dry vegetable and/or dry fruit with an enzyme-containing solution; and (B) a step of adding the edible oil and fat to the dry vegetable and/or the dry fruit.例文帳に追加

次の(A)及び(B)の工程:(A)乾燥野菜類及び/又は乾燥果実類を酵素含有溶液と混合する工程、(B)乾燥野菜類及び/又は乾燥果実類に食用油脂を加えて攪拌する工程、を含む操作を行い、その後食用油脂を分取する風味油の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing tea leaf-containing noodle having excellent stiffness and novel appearance, and also making the whole of the mouth to be filled with tea flavor, where additional values of something like natural food are added thereto so as to improve its commercial value.例文帳に追加

本発明はコシが強くて茶の香りが口の中いっぱいに広がると共に外観が目新しく自然食品らしさの付加価値を付与させて商品価値が向上した茶葉入りうどんの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a processed food of smoked crab meat which is produced by adding smoked fragrance to crab meat-originated taste having taste, flavor and scent specific to the crab meat, and which is free from deterioration in meat quality of the crab meat and has juicy palate feeling specific to the crab meat; and to provide a method for producing the processed food.例文帳に追加

カニ肉特有の味、風味、香りのあるカニ肉本来の旨味に燻製の香ばしさを付加し、かつ、カニ肉の身質の変性がなくジューシーでカニ肉特有の食感のあるカニ肉燻製加工品およびその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide soybean milk and bean curd each having no taste of raw soybean, no grassy smell, flavor and excellent texture without roughness, to provide a method for producing the soybean milk producing no bean curd lees or decreasing the production amount of the bean curd lees, and to provide soybean powder to be used as the raw material.例文帳に追加

生大豆味や青臭さがなく、風味があって、ザラつきがなく食感のよい豆乳、さらには豆腐、これらをおからを出さないかまたはその発生量を低減することができる豆乳の製造方法、その原料としての大豆粉末の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing new artificial rice which hardly gets out of shape even if adding water and giving heat, presents taste, flavor, texture and appearance similar to those of natural cooked rice, and has low calorie compared to natural rice, and to provide a raw material for producing the artificial rice.例文帳に追加

加水及び加熱を施しても形状が崩れにくく、天然炊飯米と差のない味、香り、食感及び外観を呈し、しかも天然米に比べて低カロリーである新しい人造米を製造する方法及び該人造米を製造するための原料を提供する。 - 特許庁

To provide both a new rubbing and drying machine for green tea manufacture capable of responding to a need not requiring formation of tea leaves into a needle bar state as minutely as a tea manufacturing process by a conventional fine rubbing machine and supplying green tea having a refreshing flavor and not steamed and a spatula used therefor.例文帳に追加

従来の精揉機による製茶加工ほど丁寧に針棒状に茶葉を整形することが要求されないニーズに応え、味もすっきりとして蒸れていない茶が提供できる新規な製茶揉乾機並びにこれに用いるヘラを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a cut food pack, as well as the cut food pack, which can provide the cut food pack excellent in flavor and texture, capable of long-term storage without using an additive for preservation at all, and capable of being used as a cooking food material conveniently.例文帳に追加

風味や食感に優れると共に、保存用の添加物を一切使用せずに長期保存が可能で、料理用食材として簡便に使用できるカット食品パックを得ることができるカット食品パックの製造方法及びカット食品パックを提供する。 - 特許庁

The method for producing the packaged coffee beverage suppressed in deterioration in taste and flavor includes charging coffee liquid having a temperature of 10-70°C into a container so as to prevent time-lapse reduction of 2-methylfuran, 2-methylbutanal and 3-methylbutanal each functioning as an aroma component.例文帳に追加

コーヒー飲料の液温を10〜70℃の範囲内で容器に充填することにより、香気成分である2−メチルフラン、2−メチルブタナール及び3−メチルブタナールの経時的な減少を防ぎ、もって呈味や香味の劣化が抑制された容器詰コーヒー飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a lipolytic agent-containing food which effectively promotes the decrease of whole body or local fat tissues to improve an obese constitution or effectively prevents the increase of the tissues to suppress or prevent obesity, has a good flavor, and can continuously be eaten over a long period.例文帳に追加

全身もしくは局所の脂肪組織の減少を促進することによる肥満体質の改善、又は同組織の増大を防止することによる肥満の抑制もしくは防止に有効で、かつ風味が良好で長期にわたって連食可能な脂肪分解促進剤含有食品を提供する。 - 特許庁

To provide a cake-flavoring oil-in-water emulsion whose emulsified state is stable to heat and the change of pH, allowing anyone without skill to easily prepare cake dough and to obtain cake superior in the sense of volume, flavor and texture.例文帳に追加

乳化状態が熱やpH変化に対して安定であり、熟練者でなくても簡便な作業で容易にケーキ生地を調製することができ、ボリューム感、風味、食感に優れたケーキを得ることのできるケーキ呈味用水中油型乳化物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing Shochu which has a richer mineral content than that of conventional Shochu, has an extremely excellent flavor, has a remarkably lower initial oxidation-reduction potential value than that of conventional Shochu, and thereby has a hangover-mitigating effect.例文帳に追加

本発明は従来の焼酎に比べてミネラル含量が豊富で、香味が極めて優れており、さらに、従来の焼酎に比べて著しく低い初期酸化還元電位値を表すことにより二日酔い緩和効果がある焼酎の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a rubber seal material for laser processing capable of easily engraving a clear profile seal surface by eliminating faults such as stickiness or off-flavor caused by melting rubber at the time of or after laser processing and a rubber printing element obtained by engraving the seal material.例文帳に追加

レーザ加工時または加工後に、ゴムが溶けてべたついたり、異臭を放つ等の欠点を改善すると共に、鮮明な輪郭の印面が容易に彫刻できるレーザ加工用ゴム印材、及び、当該ゴム印材を彫刻したゴム印字体を提供するものである。 - 特許庁

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