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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide a method for preparing a puffed food imparting food with excellent appearance, cake, palate feeling of filling and flavor only by heating a frozen article in a microwave oven, and to provide a food obtained by the method.例文帳に追加

冷凍品を単に電子レンジで加熱するだけで、優れた外観とケーキ、フィリングの優れた食感、風味とを有する電子レンジ調理用膨化食品の製造方法、及びかかる製造方法により得られる電子レンジ調理用膨化食品の提供。 - 特許庁

To obtain a liquor which is readily and favorably drinkable since having fluidity under temperature conditions at -15 to -2°C, has non conventionally favorable refreshing feeling and mouth-feel over throat, a moderate alcoholic feeling and an excellent flavor by coexistence of minute ice pieces and foams.例文帳に追加

−15℃〜−2℃の温度条件において流動性を備えているため容易かつ好適に飲用することができ、微細氷片と気泡が共存することにより従来に無い好ましい冷涼感と喉越、適度なアルコール感、良好な風味を備えている酒類を提供する。 - 特許庁

To obtain a potassium absorption inhibitor for food, which is added to various food forms without affecting taste, flavor, etc., of food and is slightly partially absorbed itself and a food containing the same.例文帳に追加

様々な食品形態にその食品の風味、香味などに影響を与えずに添加することが可能であるとともに、そのもの自体が部分吸収することが少ない食品用カリウム吸収抑制剤及びそれが含まれた食品を提供することである。 - 特許庁

To provide a propylenic resin composition for foods, giving molded articles for foods and retort uses, excellent in transparency, even when subjected to a pressing and heating sterilization treatment, and excellent in the balance of smell, solubility, flavor, heat resistance, rigidity, barrier property, and impact resistance, and to provide its molded article.例文帳に追加

レトルト用途向け食品用成形品で、加圧加熱滅菌処理を行っても透明性が優れ、臭気、溶出性、風味、耐熱性、剛性、バリア性、耐衝撃性などのバランスに優れた食品用プロピレン系樹脂組成物およびその成形品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a coating for a metal package which coating is excellent in safety and environmental protection as well as in performances of coating and coating film such as coatability, hardenability, retort-proofing, adhesiveness, corrosion resistance, flavor nature, and the like, and to provide a metal package using this coating.例文帳に追加

安全性及び環境性に優れると共に、塗装性、硬化性、耐レトルト性、密着性、耐食性、フレーバー性等の塗料及び塗膜性能に優れた金属包装体用塗料及びこれを用いた金属包装体を提供することである。 - 特許庁


例文

To provide high-quality cooked rice packaged in a chilled-storage container which is prevented from causing moisture transport, or the like between cooked rice and ingredients, when distributed and stored in a chilled state so as to be stable in quality, and which is prepared so that the texture and flavor of the cooked rice and the ingredients become superior at eating.例文帳に追加

チルドで流通、保存する際に炊飯米と具材との間の水分移行等が生じず品質が安定で、喫食時に炊飯米と具材の食感、風味が優れたものとなる高品質のチルド保存用容器入り炊飯米を提供する。 - 特許庁

To provide plate-like cheese easily separatable one slice by one slice from a plate-like layered cheese when consuming, and retaining flavor and palate feeling almost equivalent to those of unsmoked normal cheese, to provide a layered plate-like cheese, and to provide a production method suitable for mass-producing the plate-like layered cheese.例文帳に追加

板状チーズ積層体から、消費時に各板状チーズを容易に1枚ずつ分離でき、かつ燻煙してない通常のチーズとほぼ同等の風味と食感を維持した板状チーズおよびその積層体の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a cake using glutinous rice, by which the cake using glutinous rice having soft flavor, springy texture, palatability of good crispness and good melt in the mouth and excellent taste that no conventional cake using glutinous rice has is simply produced and to obtain cake premix.例文帳に追加

もち米を使用した菓子において、簡便に、従来のもち米利用菓子にない、口当たりがソフトでもちもちして、歯切れよく口溶けの良い食感があり、風味が良好なもち米利用菓子の製造方法並びに菓子用プレミックスを提供する。 - 特許庁

To provide a manufacturing method wherein an easily openable lid being excellent in corrosion resistance of a score section and flavor property can be economically manufactured at a manufacturing easiness, wherein the score processing technique is at the same level as a preset score processing method, sand without a repair coating for the score section, and the easily openable lid.例文帳に追加

スコアー加工技術が現状のスコアー加工方法と同じレベルの製造容易さで且つスコアー部の補修塗装なしでスコアー部の耐蝕性及びフレーバー性に優れたイージオープン蓋を経済的に製造できる方法とイージオープン蓋を提供することである。 - 特許庁

例文

To provide coffee whitener using soymilk, stably retaining an emulsified condition for a long period even during preservation, significantly suppressing feathering (aggregation-insolubilized phenomenon) and oil-off (separation of oil) even if adding to coffee, free from spoiling flavor and excellent in quality retention and stability.例文帳に追加

保存中も長期間安定に乳化状態を維持することができ、コーヒーに添加してもフェザリング(凝集不溶化現象)、オイルオフ(油分の分離)が有意に抑制され、風味を損なわず、品質保持性、安定性に優れた豆乳使用のコーヒーホワイトナーを提供する。 - 特許庁

例文

To provide unrefined soysauce-containing liquid seasoning containing unrefined soysauce paste, and oil-and-fat, homogeneously dispersing minute drops of the oil-and-fat to be mixed with the unrefined soysauce paste so as to mask fermented and matured flavor specific to the unrefined soysauce to have mild, creamy and favorable taste and cause no separation on the oil-and-fat even when long stored.例文帳に追加

醤油もろみペーストと油脂とを含有し、該油脂を微滴に均一に分散混合させることで、醤油もろみ独特の発酵熟成した風味がマスキングされ、マイルド、かつ、クリーミーで良好な呈味を有し、長期保存しても油脂の分離がない醤油もろみ含有液状調味料を得る。 - 特許庁

To provide a method for cleaning fishskin by which foreign matters such as fat, sludge, scales and the like are efficiently removed while maintaining the shape of the fishskin to obtain such fishskin as to be excellent in its appearance, color tone, flavor and storage stability, and be usable as food material and also as leather raw material or the like.例文帳に追加

魚皮から、脂質、汚泥、ウロコ等の共雑物を、魚皮形状を維持した状態で効果的に除去することができ、更に得られた魚皮の外観、色調、風味、保存安定性に優れ、食品原料としてだけでなく、皮革素材原料等としても利用可能な魚皮の洗浄方法を提供する。 - 特許庁

To provide a mayonnaise-like food, using no starch or reduced starch to such an extent as not to affect its flavor and/or palate feeling, containing albumen and having low oil content, and excellent in such low temperature stability as to be hard to cause cracks even if left at low temperatures thereby capable of being distributed at normal temperatures.例文帳に追加

食味・食感に影響しない程度に澱粉を低減、あるいは用いず、且つ卵白を含有した低油分のマヨネーズ様食品において、低温に放置しても亀裂が生じ難い低温安定性に優れ常温流通可能なマヨネーズ様食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for stabilizing citral, free from decreasing citral even in sterilizing, preserving and light irradiating to citral-containing acid drink, producing no off-flavor of p-cymene-8-ol, p-methylacetophenone or the like, and giving no influence to taste.例文帳に追加

シトラールを含有する酸性飲料において殺菌、保存や光照射においてもシトラールが減少せず、また、p−サイメン−8−オールやp−メチルアセトフェノンなどのオフフレーバーが発生せず、しかも呈味に影響を与えないシトラールの安定化方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for bakery food spread, excellent in flavor of fine powder, preservability such as oxidation stability and spreadability with which laminated or story-formed bakery food having favorable meltability and an excellent layer-binding property.例文帳に追加

口溶け及び層の結着性が良好な積層あるいはストーリングしたベーカリー食品を得ることができる、微粉末の風味、酸化安定性等の保存性及びスプレッド性が良好なベーカリー食品スプレッド用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

The tea extract is obtained through controlling the relation between aluminum and strictinin so as to have an appropriate value, and makes it possible to inhibit floc occurrence during storage and provide favorable flavor and stability in color tone of the appearance thereof.例文帳に追加

本発明のアルミニウムとストリクチニンの関係をしかるべき値にコントロールした茶抽出物は、茶飲料製造時に添加した際に、保存時のフロック生成を抑制でき、かつ良好な風味と外観の色調安定性を供することが可能である。 - 特許庁

To provide tea extract added to tea beverage in a production process so as not to require any specific production process or novel production equipment, easily present floc-inhibiting effect and provide favorable flavor and stability in color tone of the appearance thereof.例文帳に追加

茶飲料製造時に添加することで、特別な製造工程や新規な製造設備を必要とせず、工程が煩雑になること無く簡便にフロック抑制効果を示し、かつに良好な風味と外観の色調安定性を供す茶抽出物を提供すること。 - 特許庁

This water-soluble citrus-based flavor hard to deteriorate is obtained by admixing an essence ingredient obtained by extraction from a cold press oil using a hydrous alcohol solvent with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil.例文帳に追加

コールドプレスオイルから含水アルコール溶媒で抽出処理して得られたエッセンス成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、劣化されにくい水溶性シトラス系フレーバーを調製する。 - 特許庁

The agent is added when producing the milk-containing food like milk-based dessert such as ice cream, ice milk, lacto ice, milk-containing frozen dessert, milk-containing pudding and yoghurt, as a result, the milk-containing food (product) excellent in improvement of milk feeling, taste and flavor is provided.例文帳に追加

本発明において、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイス、乳入り氷菓、乳入りプディング、又はヨーグルト等の乳系デザート類のような乳入り食品の製造に際して、該乳感増強剤を添加することにより、乳感の向上と味覚・風味に優れた乳入り食品(製品)を提供する。 - 特許庁

To provide a package of a frozen tuna block for defrosting that can perform handleable defrosting treatment using a refrigerator or the like and can obtain an excellent tuna flavor and coloring even for such as a general consumer, and to provide a method for manufacturing the same.例文帳に追加

一般消費者等においても、冷蔵庫等を利用して取り扱い性良い解凍処理が可能であり、かつ良好なマグロの風味及び発色性を得ることができる解凍用の冷凍マグロ冊包装体及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an aromatic substance and/or a deodorant which is highly safe, colored in bright red or purplish red, excellent in heat resistance and light resistance, and allows the odor intrinsic to pigment not to give influence on the flavor release of the aromatic substance and/or deodorant component.例文帳に追加

安全性が高く、鮮やかな赤乃至紫赤色を有し、耐熱性及び耐光性に優れると共に、色素特有の臭気が芳香剤及び/又は消臭剤成分のフレーバーリリースに影響を与えることがない芳香剤及び/又は消臭剤を提供する。 - 特許庁

To provide cabbage shaomai which is excellent in flavor and appearance, comprises a rolled-cabbage type one using healthy food material cabbage and is free from separation of a cabbage leaf part from ingredient (filling meat) when eaten, and to provide a method for producing the cabbage shaomai.例文帳に追加

風味と外観に優れ、健康的食材であるキャベツを用いたロールキャベツタイプであって、食するときに具材(詰め肉)と巻きキャベツ葉部分が分離することのない、キャベツ焼売及びその製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide processed cheese having good machinability, improved in machinability into a shredding state or a cubic one while maintaining intensity of flavor inherent in specially hard natural cheese such as Parmesan cheese, and to provide a method for producing the processed cheese.例文帳に追加

本発明は、パルメザンチーズなどの特別硬質ナチュラルチーズが持つ風味の強さを維持しつつ、シュレッド状やサイノメ状などへの機械加工適性が向上されたプロセスチーズ類及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing new laver fermented food enhanced in taste having laver flavor and enhanced in functionality, obtained by utilizing various kinds of enzyme generated from koji mold to ferment and decompose protein or polysaccharides in the laver as a means for utilizing the laver as new food/new raw material.例文帳に追加

海苔の新規食品・新規素材としての利用の一手段として、麹菌の産生する多様な酵素を利用し、海苔中のタンパク質や多糖類を発酵分解することにより海苔の風味をもつ呈味性および機能性を強化した新規発酵食品を提供すること。 - 特許庁

To provide fresh cheese having long open date, improved in preservability by preventing rise of acidity during storage so as not to cause flavor and quality deterioration; and to provide a method for producing the fresh cheese.例文帳に追加

従来の軟質ナチュラルチーズで問題となっていた保存中の酸度上昇を防止し、風味や品質の劣化を防止することにより、保存性を向上させた賞味期間の長いフレッシュチーズ及びこのフレッシュチ−ズの製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a laminar food having a flaky inner layer and outer layer and a variety of tastes in the laminar food represented by croissant, Danish pastry, pie, etc., and to obtain a laminar food having excellent appearance, volume, palatability and flavor produced by the production method.例文帳に追加

クロワッサン、デニッシュやパイなどに代表される層状食品において、フレーキーな内層と外観を有し且つ味のバラエティーに富んだ層状食品の製造法、並びに該製造法によって製造される外観、ボリューム、食感、風味の優れた層状食品を提供すること。 - 特許庁

This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae.例文帳に追加

明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が生産する魚肉蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が生産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。 - 特許庁

The chilled drink comprises a drink composition using drinking raw material having favorable flavor in neutral range as a base, has viable count of lactobacillus ranging from 1×10^6 to10^9 per ml, and causes no lactic fermentation.例文帳に追加

中性域で良好な風味を有する飲料原料をベースとする飲料組成物からなるチルド飲料であって、乳酸菌の生菌数が1×10^6〜1×10^9個/mlの範囲内にあり且つ乳酸発酵しないことを特徴とするチルド飲料を提供する。 - 特許庁

This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture.例文帳に追加

この発明は、食用油脂、卵黄、卵白、醸造酢、調味料等を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパン等と共に焼成するトッピング材である。 - 特許庁

To provide a method for producing a jelly like confectionery capable of obtaining the jelly like confectionery excellent in eat feeling and flavor, and having relatively large and almost the same shape repeatedly, and further excellent in visual change such as simply and instantly obtaining the jelly like confectionery, and a mold for forming the same.例文帳に追加

食感及び風味に優れ、比較的大きなほぼ同一形状のゼリー様菓子が繰り返し得られ、更には、簡便性及び瞬時にゼリー様菓子を得ることができるという視覚的変化に優れたゼリー様菓子の製造方法及び成形用モールドを提供する。 - 特許庁

To provide a method for making delicious CHOW MEIN noodles having firmness, flavor and taste inherent in CHOW MEIN noodles, and unique palate feeling with crispy touch and mouth feeling by grilling both surfaces of noodles to make the surface scorched and using only pork, Japanese onion and bean sprouts as subsidiary food materials.例文帳に追加

麺の両面を焼いて焦げ目を付けると共に副食材も豚肉とネギとモヤシのみを使用することにより、焼そば本来のコシや香りや風味を有し、しかもシャキッとした歯ごたえと舌ざわりがある独特な食感を有する美味しい焼そばの製法の提供。 - 特許庁

To provide a bakery product having high specific volume, free from shrinking trouble after baking, having excellent appearance, giving good palatability such as softness, meltability and moistness, and having the taste and flavor of egg and achieving these merits in an extremely high level compared with conventional product.例文帳に追加

製造後の比容積が大きくかつ釜落ちせず、外観にも優れ、またソフト感、口溶け、しっとり感等の食感が良好で、更に卵風味に優れたものとし、これらが従来のものに比べて極めて高いレベルで達成されたベーカリー製品とする。 - 特許庁

To obtain frozen whipped cream having excellent shape or form retention in making artificial flowers as well as being rich in flavor peculiar to milk fat, and capable of being stably produced, to provide a frozen whipped cream package body, and to provide a method for producing the frozen whipped cream.例文帳に追加

乳脂肪特有の風味が豊富でありながら、造花した際の保型性が良好であり、安定した製造が可能な凍結ホイップクリーム、凍結ホイップクリーム包装体、及び凍結ホイップクリームの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing fine powder baked laver enabling even an elderly person handicapped with swallowing and an infant undeveloped in swallowing function to smoothly swallow without sticking to the mouth cavity and throat through sprinkling over rice, yam and food such as fermented soybeans, and enabling appreciation of flavor and taste peculiar to baked laver.例文帳に追加

ご飯や、とろろ芋、納豆などの食品にふりかけて、嚥下障害のある高齢者や嚥下機能の未発達の乳幼児でも、口腔内や咽喉などに付着せずにスムーズに嚥下可能で、焼き海苔独特の香りや味覚を味わうことのできる微粉末焼き海苔の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide health food and drink having effects such as relief from fatigue, suppression of aging, antioxidation, metabolic promotion and blood circulation promotion, and having excellent flavor through masking uncomfortable taste and bitter taste peculiar to a material to be used.例文帳に追加

疲労回復、老化抑制、抗酸化、代謝促進、血行促進等の効能を有する食品もしくは飲料を提供するものであって、かつ使用する素材特有の不快味、苦味をマスキングし風味良好な健康飲食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for efficiently producing tea extraction-treated matter, having an excellent flavor and having no taste making a person feel a bitter taste, an astringent taste, a sour taste, a harsh taste, etc., even in the case of a high-concentration monomeric catechin containing-beverage, from a tea-extracted liquid.例文帳に追加

茶抽出液から、高濃度非重合体カテキン含有飲料においても苦渋味・収斂味および酸味・えぐ味などを感じさせる味を有さない優れた風味を有する茶抽出処理物を効率よく製造する方法の提供。 - 特許庁

The container-packed oolong tea beverage by which heating smell after the heat sterilization treatment is reduced, by which the flavor deterioration under the long-term preservation, concretely oxidation deterioration smell is reduced, and by which the rich fragrance of the flower peculiar to the oolong tea is maintained is prepared by allowing the extract to be contained in the oolong tea beverage as a part thereof.例文帳に追加

さらにこれをウーロン茶飲料の一部に含有させることで、加熱殺菌処理後の加熱臭を低減し、長期保存における風味劣化、具体的には酸化劣化臭を低減し、ウーロン茶特有の豊かな花香が維持された容器詰めウーロン茶飲料を調製する。 - 特許庁

A spray-drying fluid bed granulator is used to directly produce spherical granules continuously from the liquid feedstock via the fluid bed layering granulation method in which the bulk density of the powdery flavor is adjusted to 0.40 g/cm3-0.95 g/cm3.例文帳に追加

液体原料から連続的に直接、球形状顆粒を製造する噴霧乾燥式流動層造粒装置を用いて、流動層レイヤリング造粒法により得られる粉末香味料であって、該粉末香味料の嵩密度を0.40g/cm^3〜0.95g/cm^3にしたことを特徴とする粉末香味料。 - 特許庁

This method for producing the cooked buttered potato improved in flavor and palate feeling than a conventional buttered potato includes dry processing a fresh potato to be the raw material so as not to cause falling apart while boiling even when sterilizing by heat pressurization of a peeled potato.例文帳に追加

原料となる生鮮馬鈴薯を乾燥処理することによって、剥皮した馬鈴薯を加熱加圧殺菌しても煮崩れを生じず、従来のじゃがバターよりも風味・食感の向上した調理済みじゃがバターを製造できることを見出した。 - 特許庁

To obtain a retort food of a highly viscous food filled in a container and scarcely breaking solid materials contained in the food into pieces while cooking without deteriorating the flavor and further without boiling over when intactly reheating the food together with the container in a microwave oven.例文帳に追加

風味の劣化がなく、また食品に含まれる固形物の煮崩れの少ない高粘稠食品のレトルト食品であって、そしてこれをそのまま容器ごと電子レンジで再加熱する際に吹きこぼれのない容器入りレトルト食品を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing sweet potato malt, with which sweet potato malt using sweet potato as a malt substrate, regarded to have difficulty in malt production, is simply obtained and to obtain sweet potato Shochu having a deepened unique flavor characteristic of sweet potato is obtained by using sweet potato malt obtained by the method.例文帳に追加

極めて難しいとされた芋を麹基質とした芋麹を簡便に得ることのできる芋麹の製造方法を提供し、かかる製造方法により得た芋麹を用いて、芋特有の独特の風味をより深めた芋焼酎などを提供可能とする。 - 特許庁

To provide a cheese-like food widely applicable as a food having cheese-like shape and flavor, regardless of Japanese-style food and Western-style food, having nutritional characteristic unlike conventional cheese, and containing a substance improved in functionality or having new functionality, and to provide a method for producing the cheese-like food.例文帳に追加

チーズ様の形態、風味を有する食品として、和食、洋食を問わず広範に適用でき、従来のチーズとは異なる栄養学的特性を有すると共に、機能性が向上又は新たな機能性を有する物質を含むチーズ様食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a food additive capable of affording a food composition such as a mineral ingredient-enriched instant noodle, chewing gum, a biscuit, a hot cake premix, process cheese or a fishery paste product having an excellent texture such as resistance to teeth without deteriorating a flavor.例文帳に追加

風味を損なうことなく、歯ごたえ等の食感に優れたミネラル成分強化即席麺、チューイングガム、ビスケット、ホットケーキプレミックス、プロセスチーズ、水産練り製品等の食品組成物を与える食品添加剤を提供する。 - 特許庁

To provide an emulsified oil and fat composition for kneading having high emulsifiable force and water-holding capacity, maintaining juicy feeling through kneading into a raw material of a meat processed food such as hamburger and meat dumplings even if performing heating treatment several times and demonstrating excellent flavor, and to provide a meat processed product using the composition.例文帳に追加

高い乳化力と保水力を有し、ハンバーグや肉団子等の食肉加工食品の原料素材に練り込むことにより、数回の加熱処理を行ってもジューシー感を維持し、かつ良好な風味を発揮し得る練り込み用乳化油脂組成物およびそれを用いた食肉加工製品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for tofu production, with which, in a technique for tofu production, a tofu is produced by using an existing facility, a product value is maintained without deteriorating a flavor of soybean milk which a tofu has and the tofu can be sold as a product corresponding to difference in a dining method.例文帳に追加

豆腐の製造技術において、既存の設備を用いて製造でき、また、豆腐がもつ豆乳の風味を落とさずに製品価値を維持し、かつ、食事方法の違いに応じた製品として販売しうる、豆腐の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a packaging which comprises a container and an external bag for packaging the container, and prevents the odor generated from a content to be accommodated from easily leaking outside the external bag without impairing the taste or flavor of the content.例文帳に追加

本発明は、容器と容器が包装される外装袋とを備える包材であって、被収容物の風味や旨味を損なうことなく、且つ被収容物から発生した臭気が外装袋の外側に達し難い包材を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing the dry fruits soaked in the alcohol and efficiently modified in excellent palate feeling and flavor in a short period comprises soaking dry fruits in an alcohol soaking solution mixed with enzyme for about one day to one week so as to make the enzyme act on the skin of the fruits and the alcohol infiltrate into the fruits.例文帳に追加

酵素を添加した酒類漬け込み液にドライフルーツを1日〜1週間程度浸すことにより、果皮に酵素を作用させて酒類を浸透させ、短期間で効率よく、優れた食感と風味の改質されたドライフルーツを得る方法、およびこの方法により製造した酒類漬けドライフルーツ。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsified oil and fat composition comprising cream consisting mainly of milk solid, having excellent cream properties such as viscosity, whipping property or the like, rich in milky feeling and excellent in flavor without using a stabilizer comprising a phosphate or a citrate, or caseinate which are conventionally used.例文帳に追加

乳固形分を主成分とするクリームにおいて、従来より使用されていたリン酸塩やクエン酸塩等の安定剤やカゼイネートを使用しなくても、粘性、ホイップ性等のクリーム物性に優れ、かつ乳感に富み風味良好な水中油型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain a raw material food obtained by using a wild type Chinese yam, etc., capable of instantly using a yam prepared by grinding down the wild type Chinese yam, etc., when required and sanitarily and safely preserving for a long period without deteriorating nutrients, a deliciousness and a flavor which the wild type Chinese yam, etc., possess.例文帳に追加

自然薯等をすりおろしてとろろ芋にしたものを、必要に応じて即座に使用可能とするとともに、自然薯等が有している栄養素や旨味、風味などを損なうことなく、衛生的且つ安全に長期保存することができるような自然薯等を用いた素材食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a burning device with a smoke generating function by which delicious burnt foods flavored by smoking effects are arbitrarily obtained and burnt foods having only the specific flavor of a cooking material are obtained if desired.例文帳に追加

燻煙効果による香りを加味した美味しい焼成食品を任意に得ることができるとともに、必要に応じ、食材個有の香りのみを有する、焼成食品も得られることができるようにした燻煙発生機能付き焼成装置を提供する。 - 特許庁

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