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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide a soybean milk product having specific palatability depending on new flavor and tastiness, improved as a new product of low calorie and satisfying requests with the times because, in increase of health intention, sufficient improvement/reformation of correspondence thereto is unrealized and the soybean milk as the intermediate for production of bean curd is watched as a healthy drink product.例文帳に追加

健康志向の高まりの中で、その対応を満たす改善改革は実現を見ないまま、豆腐製造の中間製品である豆乳が健康飲料として注目されている時、新規の風味と美味しさが特有の食感を呈し、更には低カロリーの新製品として改善し、時代的要求を満たす豆乳製品の提供。 - 特許庁

To provide a fermented sour agent, the so-called food seasoning which is not a chemical synthetic product without mixing various kinds of organic acids obtained by isolation accompanying chemical treatment after organic aid fermentation, is derived from a natural product directly obtained from a fermentation product and has a good flavor, antimicrobial properties and further actions of preventing sudden discoloration of a vegetable natural pigment of a vegetable-containing food.例文帳に追加

化学合成品ではなく、また、有機酸発酵後、化学処理を伴う単離により得られた各種の有機酸を混合するのではなく、発酵生産物から直接得られる天然由来でかつ風味がよく、抗菌性を有し、植物含有食品の植物天然色素の急激な色落ちを防ぐ作用を有する発酵酸味料、いわゆる食品調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁

By the method, the powdered soup having the reduced content of the oil and fat in the soup can be produced while maintaining the flavor equal to that of the conventional powdered soup having the high content of the oil and fat by utilizing the powdered soup produced by the method even in a case in which the powdered soup having the high content of the oil and fat is produced by a conventional method.例文帳に追加

また、本来の製法によると高油脂含量の粉末スープとなるものでも、上記方法により製造された粉末スープを利用することにより、従来までの高油脂含量の粉末スープと同じ風味を維持しつつ、スープ中の油脂含量を低減化した低油脂粉末スープとすることができる。 - 特許庁

To provide a method for producing an extender capable of efficiently preventing the occurrence of flavor and bitterness peculiar to rice bran, apart from damaging each palatability of e.g. bread, cake, cookie, noodle, spaghetti or ravioli or reducing advantages of rice bran when used as the extender therefor, to obtain the extender for bread or the like, and to obtain the dough for bread or the like.例文帳に追加

本発明は米糠独特の臭いや苦みが出るのを効率よく阻止してパン、ケーキ、クッキー、麺類、スパゲティーやラビオリ等のパスタ類ドックフード等の増量材として使用しても嗜好性を損なったり、米糠の効果が低減することのないパン等の増量材の製造方法、パン等の増量材およびパン等の生地を得るにある。 - 特許庁

例文

This soybean embryo protein composition is decreased in content of allergen caused from protein while increasing the content of protein and has excellent flavor by combining the process of removing antinutrient content from soybean embryo obtained by physically separating embryo parts from soybeans by solvent treatment with a process of further adding heat treatment.例文帳に追加

大豆から胚芽部分を物理的に分離した大豆胚芽から溶剤処理により栄養阻害成分を除去し、さらに熱処理を加える工程を組み合わせることにより、蛋白質の含量を高めながらもこれに起因するアレルゲンの含量を低減させ、さらに風味の良好なものとしたことを特徴とする大豆胚芽蛋白組成物。 - 特許庁


例文

To provide a soybean processed food increased in palate feeling, flavor and sweetness, enriched in nutritive value, and increased in efficiency of digestion and absorption by progressing as usual a decomposition of a reserve substance in a seed leaf tissue while suppressing elongation of hypocotyl and by progressing formation of glyoxysome, and to provide a method for producing the soybean processed food.例文帳に追加

胚軸の伸長を抑制しながら子葉組織内の貯蔵物質の分解を通常通り進行させると共にグリオキシソームの形成を進行させることにより、食感、香り、甘味を高め、栄養価を強化し、さらに消化吸収の効率を高めた大豆加工食品及びその製造法を提供すること。 - 特許庁

This method for inhibiting the deterioration of the flavor of the food which contains the water phase and the oil phase containing the diglyceride is characterized in that a diglyceride content in the oil phase is not less than 15 wt%, 80 wt% or more of fatty acids composing the diglyceride are unsaturated fatty acids, and fatty acid esters of L-ascorbic acid are not substantially contained.例文帳に追加

水相と、ジグリセリドを含有する油相とを含む食品の風味劣化抑制方法であって、油相中のジグリセリド含量が15質量%以上であり、ジグリセリドの構成脂肪酸中80質量%以上が不飽和脂肪酸であり、L−アスコルビン酸脂肪酸エステルを実質的に含まないことを特徴とする風味劣化抑制方法。 - 特許庁

To provide a shaomai-fashioned fishery processed food of well-balanced three-layer combination, capable of enjoying the palate feeling of balloonfish skin with good tongue touch and favorable texture without impairing the flavor of plain and high-grade sliced balloonfish meat, therefore suitable as a souvenir, gift or takeout articles.例文帳に追加

バランスよく3層に組み合わされたしゅうまい風水産加工食品であって、淡白で高級なふぐ切身の風味を損なうことなく、舌触りやテクスチャーに優れシコシコしたふぐ皮の食感を味わうことができる土産品,贈答品,持帰り品として好適なふぐ皮,ふぐ切身入り水産加工食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for improving adhesion to a container, the inside of the oral cavity or the throat, and difficulty in flavor improvement, which are defects of propolis having excellent characteristics, without using any substance having fear of disturbing absorption of milk protein or the like, and to provide a water dispersibility-improved propolis extract improved in the drawbacks.例文帳に追加

優れた特性を有するプロポリスが持つ欠点である、容器、口腔内やのどへの付着、風味改善への困難性を乳蛋白質等の吸収を妨げるおそれのある物質を用いることなく、改善する方法、および、これら欠点が改善された水分散性改良プロポリス抽出物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an agent for improving quality and activity of cooked rice with which the taste and flavor of rice such as polished rice, unpolished rice, glutinous rice or wash-free rice is drawn out to the full when boiled and thereby the rice is stably cooked, and quality deterioration of the rice and decrease and flow of nutrient components are always suppressed at a minimum when cooking the rice.例文帳に追加

米類である精米、玄米、もち米、無洗米を炊飯するに当り常にその旨味や風味を最大限に引き出し安定した炊飯が可能となり且つ、炊飯時における米の品質劣化並びに栄養成分の低下流出を常に最小限に抑える事を可能とする炊飯米品質活性向上剤となる食品調味添加物の発明 - 特許庁

例文

To provide a foam-containing albumen processed product capable of beautifully keeping the appearance of prepared foods by adequately absorbing and retaining water oozed out with the passage of time from vegetables, etc., when used as a material for prepared foods, etc., scarcely causing deformation of shape even when used for sauteed foods and boiled foods, being useable for every menus, because there is no inclination in flavor and inexpensively produceable.例文帳に追加

惣菜等の素材として用いた場合に、野菜等から経時的に滲出する水分を適度に吸水・保水して惣菜の外観を美しく保つことができ、また、炒め物や煮物に用いても型崩れし難く、さらに風味にくせがないためあらゆるメニューに使用でき、また安価に製造できる気泡入り卵白加工品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an easy-to-drink Melinjo healthy tea and drinking water, having fine flavor and capable of often supplying stilbenoid by drinking healthy tea, irrespective of the time and the place, without losing the biological agent of a fruit of Gnetum gnemon L. (Melinjo) which abundantly contains the stilbenoid, exhibiting various biological actions, such as anti-oxidant actions by using the fruit as a raw material.例文帳に追加

抗酸化作用のような種々の生物作用を示すスチルベノイドが豊富に含まれているグネツム(メリンジョ)果実を原料にしてその生物作用物質を失うことなく、風味が良くて飲み易く、時と場所に無関係に飲むことによりスチルベノイドを随時補給することが可能なメリンジョ健康茶及び飲料水を提供する。 - 特許庁

To obtain a copolyester that solves problems of conventional technologies and provides moldings which maintain bottle transparency even in continuous operations of many hours in which moldings of a large number of bottles are continued by using the same injection molds and heating and stretching molds and have improved flavor properties since a cyclic trimer content and an acetaldehyde content are reduced.例文帳に追加

本発明は、従来の技術が有する問題点を解決し、環状3量体含有量やアセトアルデヒド含有量が低減されているために同一の射出金型や加熱延伸金型を用いて多数のボトル成形を続ける長時間の連続運転でもボトルの透明性が維持され、また、フレーバー性も向上した成形体を与える共重合ポリエステルを提供すること。 - 特許庁

Check the good aspects, such as ginjoka (flavor of ginjo sake, the top quality sake) and fruity aroma, and bad aspects, such as filtration smell (smell of the filter bag), fusel oil odor, hineka (sake aroma that has deteriorated over time), nama-hineka (sake aroma that deteriorated before the heating process), added flavors (yakoman, fruity aroma collected in the fermentation process and added later), and kiga (sake aroma of the wood or barrel). 例文帳に追加

日本酒香り、果物香のような良いものと、袋香(絞った袋の匂い)、フーゼル油臭、日本酒香り(時間が経って劣化したもの)、日本酒香り(火入れ前の段階で既に劣化したもの)、付け香(ヤコマン、発酵時の果実香を集めて後から添加したもの)、日本酒香り(きが、樽の匂い)などマイナスポイントをチェックする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Around the fourteenth century, Wako (specifically, the early Wako), a multiethnic group of pirates that included Japanese, Chinese, and Koreans, began increasing their activities in the seas from northern Kyushu in Japan to those around the Korean peninsula and along the coast of China; in addition to the formal tributary trade missions, it was now also permissible for trade to be conducted between Japan and Korea by private merchants, adding a more international flavor to the maritime world of East Asia during this period. 例文帳に追加

14世紀前後の北九州から朝鮮半島、中国沿岸などでは日本人、中国人や朝鮮民族らの多民族構成とする倭寇(前期倭寇)が活発化し、日朝貿易においては朝貢貿易に加えて民間貿易も許可されていたため、東アジアの海上世界は民族雑居状態が存在していた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing new packaged drink for preventing change of ingredients which is caused by exposing drink contents to hot temperature by heat sterilization, preserving flavor and taste when extracting, preventing catechin ingredients from being thermally isomerized by heat, and preventing decrease especially of the contents of (-) epigallocatechin and (-) epigallocatechin gallate.例文帳に追加

飲料内容物が加熱殺菌による高温にさらされるために内容成分が変化することを防止し、抽出時の香りや味を保存するとともに、カテキン成分が加熱による熱異性化することを防止し、特に(−)エピガロカテキンおよび(−)エピガロカテキンガレートの含有量の減少を防止することができる新規な容器詰飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a hard butter which little affects the deterioration of a flavor and the lowering of heat resistance derived from lauric acid, has sufficient hardness after the production of the hard butter, and is excellent in storage stability, solubility touch in mouth, gloss and surface non-stickiness, to provide a chocolate using the hard butter, and to provide a food using the same.例文帳に追加

ラウリン酸に由来する風味低下と耐熱性低下の影響が少なく、かつハードバター製造後に十分な硬さがあり、保存安定性、口溶け感、光沢、及び表面のべとつきの無さに優れたハードバター、及びそのハードバターを使用したチョコレート類、並びにそれらを使用した食品を提供する。 - 特許庁

To provide a liquid bleach composition which is excellent in stability for preservation of hydrogen peroxide and in bleaching power even at a pH set at a high value, has an extremely low variation in smell of the composition after the preservation, and is excellent in effect of granting flavor to a fiber product, in the liquid bleach composition, to which a pH jump technology is applied.例文帳に追加

pHジャンプ技術を応用した液体漂白剤組成物において、pHを高く設定しても、過酸化水素の保存安定性及び漂白力に優れ、保存後の組成物の匂いの変化が極めて少なく、且つ繊維製品に対する香り付与効果に優れた液体漂白剤組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing seasoned cheese with fibrous texture in a short time, efficiently, hygienically, continuously and industrially, without the need of any immersing step for seasoning in making the seasoning of cheese with fibrous texture, and enabling a variety of the kinds thereof differing in flavor from one another to be easily produced (to be swiftly responsive to liking diversification) using simple equipment.例文帳に追加

繊維状組織を有するチーズの調味付けにあたって、調味付けを目的とする浸漬工程の必要がなく、簡単な設備で風味違いの多品種を容易に製造(嗜好性の多様化に迅速に対応)することができ、短時間に、効率的、衛生的、連続的、工業的に調味付けされた繊維状組織を有するチーズを製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The chocolate in which the crystal form of fat in the chocolate is two a chain strength structure and a β' type, which can be satisfactorily released from a mold and has excellent gloss in appearance, rich chocolate flavor, and well meltable feeling can be obtained by cooling and solidifying chocolate dough containing 12 mass% or more of cacao oil and the fat whose stable crystal form is the β' type of two chain structure from its melting state.例文帳に追加

カカオ脂を12質量%以上と安定結晶が2鎖長構造のβ’型である油脂とを含むチョコレート生地を、融解状態から冷却固化することにより、チョコレート中の油脂の結晶形が2鎖長構造でβ’型となり、良好に型から剥離し、かつ外観に優れた光沢を有し、豊かなチョコレート風味と良好な口どけとなるチョコレートを得る。 - 特許庁

To obtain an antioxidant for suppressing the oxidative injury of living body caused by active oxygen, free radical, etc., to deteriorate the taste, flavor and nutrition value of foods, and induce the degradation of quality and adverse effects such as diseases and aging to living body and provide a food, drink, cosmetic product and feed compounded with the antioxidant.例文帳に追加

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品、化粧品または飼料の提供。 - 特許庁

To provide a resin coated metal sheet enhanced in film forming properties, excellent in processability, capable of satisfying can capacity such as impact resistance (dent resistance), adhesion, flavor properties or the like, capable of using a general-purpose polyester resin and capable of being reduced in cost because having adhesiveness even if a primer is not used, a resin coated metal can and a metal lid.例文帳に追加

樹脂被覆金属板の製膜性が向上し、加工性に優れ、耐衝撃性(耐デント性)、密着性、フレーバー性という缶性能を満足し得ると共に、汎用ポリエステル樹脂を用いることができ、更にプライマーを用いなくても接着性を有することにより、コストダウンを図ることが可能である樹脂被覆金属板、樹脂被覆金属缶及び金属蓋を提供することである。 - 特許庁

The unfolding agent for the gelatinized noodles provides the gelatinized noodles having the original flavor and taste of the gelatinized noodles and is excellent in unfolding property by applying it on the surface of the gelatinized noodles or immersing the gelatinized noodles in a solution containing the unfolding agent for the gelatinized noodles by coating the surface of the gelatinized noodles.例文帳に追加

本発明のα化麺用ほぐれ剤は、α化麺の表面に塗布するか、或いは、本発明のα化麺用ほぐれ剤を含有する溶液にα化麺を浸漬するかして、α化麺の表面にコーティングすることにより、α化麺本来の風味や食味を有し、ほぐれ性に優れたα化麺を提供する。 - 特許庁

To provide a preservable packed acidic drink whose perfect thermal sterilization treatment is difficult from a reason for preventing the degeneration of the drink itself by adding a bacteriostatic agent capable of imparting an effective bacteriostatic action to heat-resistant acidophilic bacteria without deteriorating the original flavor, taste and appearance of the drink itself.例文帳に追加

飲料自体の変質を防止する必要性から加熱による完全な殺菌処理が難しい酸性飲料において、耐熱性好酸性菌に対して効果的な静菌作用を付与し、なおかつ飲料自体の本来の香味ならびに外観を損なわないような静菌剤の添加により、保存性を有する容器入り酸性飲料を提供すること。 - 特許庁

In production of the new fermented soybean and the food and drink thereof, the fermented soybean and the food and drink thereof contain lactic acid bacteria belonging to the group of Lactobacillus acidophilus not spoiling characteristics of fermented soybean, such as stringiness, flavor and taste inherent in the fermented soybean.例文帳に追加

ヘリコバクター・ピロリその他の病原菌を抑制するラクトバシラス(Lactobacillus)属乳酸菌と納豆菌を含有する新規の納豆及びその飲食品の製造において、納豆としての糸引き、風味、味等納豆の特性を損なわないラクトバシラス・アシドフィルス(Lactobacillus acidophilus)グループの乳酸菌を含有する納豆及びその飲食品。 - 特許庁

The ginger vinegar contains 10-300 mg/L of gingerol as a ginger-derived pungent ingredient and/or 0.1-20 mg of shogaol as another ginger-derived pungent ingredient, and each 1 mg/L or less of zingiberene, farnesene and sesquiphellandrene each as a ginger-derived flavor ingredient.例文帳に追加

ショウガ由来の辛味成分であるジンゲロールを10〜300mg/L、及び/又はショウガ由来の辛味成分であるショウガオールを0.1〜20mg/L含有し、且つショウガ由来の香気成分であるジンギベレン、ファルネセン、セスキフェランドレンがいずれも1mg/L以下の濃度であることを特徴とするショウガ酢。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for bread, capable of heightening mechanical resistance of a bread dough, effectively preventing the breakage of a gluten network in the bread dough even if a mechanical treatment such as treatment for wrapping bean jam by a bean jam-wrapping machine is carried out, and providing the bread having soft and moist texture, voluminousness and good flavor.例文帳に追加

パン生地の機械耐性を高めることができ、包あん機によって餡を包む処理等の機械による処理を行った場合でも、パン生地中のグルテンネットワークの破壊を効果的に抑制でき、ソフトでしとりとした食感を有するとともに、ボリューム感があり風味の良好なパンを得ることのできるパン用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

More concretely, a yeast in which the ester synthesis ability contributing to the flavor of a product is obtained by regulating the expression amount of a gene EEB1 encoding EEb1p which is the acyl-CoA:ethanol O-acyltransferase/esterase in a brewing yeast, in particular, non-ScEEB1 gene characteristic of beer yeast, and the yeast is used to produce the alcoholic drink.例文帳に追加

さらに具体的には、醸造酵母のアシルCoA:エタノールO-アシルトランスフェラーゼ/エステラーゼであるEEB1pをコードする遺伝子EEB1、特にビール酵母に特徴的なnon-ScEEB1遺伝子の発現量を制御することによって、製品の香味に寄与するエステルの生成能を制御した酵母を得、当該酵母を用いて酒類を製造する。 - 特許庁

To obtain a spherically granulated substance excellent in storage stability of flavors, pigments and/or functional substances, capable of improving development and sustainability of aroma, flavor and/or physiologically active action when formulated with various foods, and to provide a method for producing the spherically granulated substance, and food containing the thus produced substance.例文帳に追加

平均粒径が大きくて、強度的に強いため、香料、色素、機能性物質の保存安定性に優れ、各種食品に配合した場合、香気、香味、生理活性作用の発現性及び持続性を向上させることができる球形顆粒物及びその製造方法、並びに該球形顆粒物を含有する食品の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide an inexpensive oil absorption retarder enabling obtaining food cooked with oil having slight oil absorption and crispy feeling only through adding to raw materials of the food without destroying flavor and taste of the food, and to provide the food cooked with oil produced by addition of the oil absorption retarder, especially doughnut, bread crumbs, fried bread and fried noodles.例文帳に追加

安価であると共に、食品の原料に添加するだけで、食品の風味、味覚等を損なうことなく、吸油量の少ないサクサク感のある油ちょう食品を得ることが出来る吸油抑制剤及び該吸油抑制剤を添加して製造した油ちょう食品、特にドーナツ、パン粉、揚げパン、揚げ麺を提供する。 - 特許庁

To obtain a health food of a new composition containing an effective components capable of generally improving hygienic effects to a human body without damaging a flavor of a fermented milk product by including herbs in the fermented milk product.例文帳に追加

本発明は、乳発酵産物の保健効果を、従来の乳発酵産物由来の健康食品では得られなかった総合的かつより高い保健効果を人体に与えることができる健康食品を提供すること、及び、ハーブ類の呈味を改善し、服用のしやすいハーブ類含有組成物を提供することを目的としている。 - 特許庁

The malt beverage including hops, malt and a sugar polymer, e.g., polydextrose is prepared with the sugar polymer being present in an amount sufficient to enhance at least one of the following characteristics; the flavor, foam retention or body of the beer and more preferably at least two of the three characteristics and most preferably all three.例文帳に追加

ホップ、麦芽および糖重合体、たとえばポリデキストロースを含む麦芽飲料であって、前記糖重合体が以下の特性、ビールのフレーバ、泡保持力またはコクの少なくとも1つ、より好ましくは3つの特性の少なくとも2つ、最も好ましくは3つ全てを高めるために十分な量で存在する麦芽飲料を調製する。 - 特許庁

The powder beverage is quickly dissolved particularly in a low-temperature and low-milkfat content milk in a short period of time by blending specific amounts of a thickener made of xanthan gum, lambda carrageenan and guar gum, and modified starch, so that a beverage having smoothie-like physical properties as well as excellent texture and flavor can be easily prepared.例文帳に追加

粉末飲料として、キサンタンガム、ラムダカラギーナン、グアーガムからなる増粘剤、および加工澱粉を特定量配合することにより、特に、低温かつ低乳脂肪分の牛乳に対して短時間で素早く溶解して、スムージー様の物性と良好な食感、風味を兼ね備えた飲料を簡便に調製することができる。 - 特許庁

To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted.例文帳に追加

食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中油型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。 - 特許庁

The fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness can be produced by compounding a bitterness-imparting component in the form of a crushed product of citrus fruit skin with fruit juice so that the fruit juice drink can stably retain the "bitter aftertaste", even after it is packed in a container, and that the bitterness can be effectively imparted to the fruit juice.例文帳に追加

果汁に、苦味付与成分として、柑橘類の果皮を粉砕物の形で配合することにより、果汁飲料を容器詰め果汁飲料として加工した後でも、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に保持し、その苦味を果汁に有効に付与することが可能であり、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を製造することができる。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsified oil-and-fat composition to be kneaded in an acidic dessert free from generation of rough texture when used for kneading in an acidic dessert where acidic food material such as fruit juice or an acidifier, and causing no inhibition of flavor expression of the acidic food raw material, and to provide an acidic dessert also having such characteristics described above.例文帳に追加

果汁や酸味料などの酸性食品素材を使用した酸性デザートに練込使用した場合に、ザラが生じることがなく、また、酸性食品素材の風味発現を阻害することがない、酸性デザート練込用水中油型乳化油脂組成物、及び、該特徴を有する酸性デザートを提供すること。 - 特許庁

To provide a processed food prepared by using a snack-like or jam-like smoked and pickled Japanese radish as a main raw material, taking full advantage of taste, flavor and crispness of the smoked and pickled Japanese radish having fixed image as a Japanese dish by desalting the radish and drying or mixing with several kinds of proper seasonings.例文帳に追加

和食としてのイメージが定着した、いぶり大根の漬物であるが、その風味、歯ごたえとしてのパリパリ感を最大限活用して、塩抜き工程を経て乾燥又は数種の適宜な調味料と混合させることによって、スナック風又はジャム風のいぶり大根漬物を主原料とする加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing bean curd having beautiful surface texture, excellent flavor and high additional value through efficiently stirring soymilk in which a coagulating agent is put and spreading the coagulating agent on entire soymilk in a short time in a process of coagulating soymilk in a bean curd production, and coagulating without unevenness even by the combination of quick coagulation like the case of putting bittern in hot soymilk.例文帳に追加

豆腐製造における豆乳を凝固させる工程で、凝固剤を入れた豆乳を効率よく攪拌して短時間で豆乳全体に凝固剤を行き渡らせ、温豆乳に苦汁を入れる場合のように凝固が速い組み合わせでもむらなく凝固させることができるようにして、表面の肌がきれいで風味がよく付加価値の高い豆腐を製造することができるようにする。 - 特許庁

To provide a rice-bran fermented composition reducing time for manufacturing rice-bran paste pickle soaking liquid, simplifying maintenance of the soaking liquid, retaining stability and uniformity of the ingredients in the liquid, adding favorable flavor to produced rice-bran pickles, and solving the problem in washing work of coarse rice-bran grains and discharged water following the washing work.例文帳に追加

特に工業的な糠漬け製造における糠漬け用浸漬液の製造期間の短縮およびそれらの維持の簡便化、その成分安定性および均一性の保持、並びに製造された糠漬けに対する良好な風味の付与および粗大糠粒子の洗浄作業とそれに伴う排水問題を解消すること。 - 特許庁

To obtain a polyester film for metal plate lamination, having excellent properties for heat lamination with a metal plate, capable of providing a laminated metal plate having excellent processability to form a can, especially such as drawing and ironing, and also having excellent impact resistance and excellent retention of taste and flavor, and suitably utilized for the inner surface of a film-laminated metal can.例文帳に追加

金属板との熱ラミネート性に優れ、またラミネート金属板による缶の成形性、特に絞り成形やしごき成形等の高次加工性に優れ、耐衝撃性に優れ、さらに内容物の保味保香性にも優れた、フィルムラミネート金属缶の内面に好適に利用される金属板ラミネート用ポリエステルフィルムを得る。 - 特許庁

The method for manufacturing this granular detergent composition includes preparing an oil-in-water emulsion containing an oil or fat component with a melting point of 40°C or above and a flavor, adjusting the surfactant-containing particles to a temperature of a melting point or below of the oil or fat component, thereafter spraying the oil-in-water emulsion onto the surfactant-containing particles.例文帳に追加

粒状洗剤組成物の製造方法は、融点が40℃以上の油脂成分と香料とを含有する水中油型エマルジョンを調製し、界面活性剤含有粒子を前記油脂成分の融点以下の温度に調整した後、前記水中油型エマルジョンを前記界面活性剤含有粒子に噴霧することよりなる。 - 特許庁

To provide a method for producing a food in commercially aseptic condition, capable of minimizing the change in texture and color tone of foods without having bad influence on fine flavor of the food by combining an instantaneous and uniform adiabatic compression step which naturally occurs at high initial temperature and under high pressure with an adiabatic cooling step comprising stopping pressurization.例文帳に追加

高い初期温度と高加圧下で自然に起る瞬間的な均一断熱圧縮工程及び加圧を止めた時の断熱冷却工程とを組合せ、食品の微細な香気に悪影響を与えることなく且つ食品の食感及び色調の変化を最小限にとどめ得る、商業的無菌状態の食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

Hereby the viscosity of the rice-derived composition is significantly reduced to 1/10 or less that of a composition which has ≥60 mass % of water in the rice-derived composition and is not instantly heat-treated and the rice-derived composition has excellent rice flavor and low viscosity and adhesivity.例文帳に追加

これによって、前記米由来組成物の粘度は、前記米由来組成物中の前記水の含有量が60質量%以上で、前記混合物を非瞬間加熱処理してなる組成物の粘度に対して、1/10以下と大幅に低減され、米由来組成物は、良好な米風味を有し、粘性及び付着性が低いものとなる。 - 特許庁

The method for controlling flavor change and/or discoloration includes: adjustment of the composition containing at least 0.0001 wt.% of ergothioneine and/or derivatives thereof at pH at 2-7, and containing 0.0001-5 mass% on a dry basis of at least one selected from an ultraviolet absorber, an antioxidant, and a chelating agent.例文帳に追加

エルゴチオネイン及び/又はその誘導体を0.0001重量%以上の重量で含有する組成物のpHを2〜7に調整すること、及び/又は該組成物中に保存安定剤として、紫外線吸収剤、抗酸化剤、キレート剤から選ばれる少なくとも1種以上を乾燥残分換算で0.0001〜5質量%含有する、変臭及び/又は変色抑制法。 - 特許庁

To obtain seasoning taking into account that persons taste vinegar flavor without anxiety since persons have difficulty in vinegar mixing in seasoning using vinegar, withhold use of vinegar in seasoning because they have to trust delicate intuition in vinegar mixing or since persons weak in acidity jump to a conclusion that they dislike vinegar and a situation of avoiding vinegar is much observed due to difficult preparation of vinegar taste.例文帳に追加

酢を使用する味付けに於いて酢の配合が難しく、酢の配合に微妙な勘を働かせなくてはならないために、調味に於いて酢の使用を差し控える、或は、酢味の調整が難しいために、酸味に弱い人々の多くは、酢が嫌いと決め付けてこれを避けるという局面がおおいに見られるが、このような人々にとって、安心して酢味を食することのできるよう配慮した調味剤が殆ど無い。 - 特許庁

To provide a continuous sponge dough process for baking bread, capable of giving a baked bread product having good volume, flavor and texture by controlling the kneading temperature and the temperature history of sponge dough to suppress caused temperature difference between the outer and central portions of the sponge dough even when the bread product is mass-produced by in a factory scale.例文帳に追加

中種製パン法において、中種の捏上げ温度、中種の温度履歴を制御することによって、工場規模の大量生産においても中種の外側と中心部との温度差の発生を抑えることにより、焼き上げたパン製品のボリューム、風味や食感が良好となる低温長時間発酵の中種連続製パン法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the bean curd flavored with sesame subjects a soybean milk containing 5-20 wt.% of a sesame paste and 0.5-2 wt.% of sesame oil, to a high pressure homogenizer treatment, and then coagulating, and the bean curd obtained in the process manifests a plenty of sesame flavor and smooth palate feeling like a smooth fine-grained tofu.例文帳に追加

5〜20重量%の胡麻ペースト及び0.5〜2重量%の胡麻油を含有する豆乳を、高圧ホモジナイザー処理した後、凝固させることを特徴とする胡麻入り豆腐の製造方法、並びにかかる方法で得られる胡麻風味が強く、絹ごし豆腐様の滑らかな食感を有する胡麻入り豆腐。 - 特許庁

To provide an improver for starch-containing food capable of improving form quality such as swelling and flexibility and sensory quality such as taste and flavor of the starch-containing food, preventing aging and quality deterioration of texture caused by processing and preservation, and having good condition after preservation to maintain the condition in the production.例文帳に追加

デンプン含有食品の膨らみや柔軟性などの形態的な品質及び味や香りなどの官能的な品質を向上させることができるとともに、加工保存することによる老化や組織などの品質の劣化を防止し、保存後の状態も良く製造時の状態を維持することができるデンプン含有食品用改良剤の提供。 - 特許庁

To provide a self-digestion method for producing yeast essence which hardly gives influence to flavor of a food because of the thin color and yeast smell thereof, strengthens food palatability with sweetness and increases food deliciousness by being added to the food through making an essence extraction in high yield while preventing sundry germs from intrusion and reducing the addition of chemical substance.例文帳に追加

自己消化法において雑菌の侵入を防ぎつつ高率なエキス抽出を行い、化学物質の添加を減らし、色合いや酵母臭が薄いため食品の風味に影響を来たしにくい酵母エキスを生産するものであり、生産された酵母エキスは、食品に添加することにより、甘味のあるうま味を強くし、美味しさを増す。 - 特許庁

例文

The antibacterial and antifungal composition keeping excellent antibacterial property of the capillin in antibacterial and antifungal objects and damaging neither appearance nor flavor of the antibacterial and antifungal objects is provided by adding a polyglycerol straight chain unsaturated fatty acid ester, a polyglycerol straight chain saturated fatty acid ester and a polyglycerol condensed ricinoleate ester to a mixture of the capillin with a fatty acid glyceryl.例文帳に追加

カピリン及び脂肪酸グリセリルの混合物にポリグリセリン直鎖不飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン直鎖飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルを含有することによって、抗菌抗黴対象物中でのカピリンの優れた抗菌性を長期間維持し、さらに抗菌抗黴対象物の外観及び香味を損ねることのない抗菌抗黴性組成物を提供できる。 - 特許庁

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