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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

As a result of such a production process, this noodle has more excellent flavor and texture than those of the conventional noodle and is desirable for the health because of reducing salt contained in the noodle so as to be less than that contained in conventional noodles.例文帳に追加

海洋深層水又は海洋深層水を濃縮して得られる濃縮液を小麦粉等の麺の原材料に添加して麺を製造することにより、従来の麺より優れた風味とテクスチャーを有する麺が得られるとともに、麺に含まれている食塩の量を従来の麺よりも少なくすることができるため健康上好ましい。 - 特許庁

To provide a means for producing a vinegar having high extract content and emitting fragrance suitable as a vinegar having the taste and flavor of the raw materials in a high extract environment without restriction of amino acid content and nonfermentative sugar content and provide a means for producing the high-extract vinegar without causing the lowering of the fermentation efficiency.例文帳に追加

高エキス環境下において、アミノ酸度や非発酵性糖の割合が限定されることなく、原料の風味を残した食酢として好ましい香りを持つ高エキス食酢を製造するための手段を提供すること、並びに、発酵効率の低下を招来することなく、上記のような高エキス食酢を製造することのできる手段を提供すること。 - 特許庁

To provide a polyester composition which is controlled from gelation and evolution of aldehydes such as acetaldehyde in case of molding molded products or of producing coated products by extrusion coating and to provide molded products or coated products which are excellent in gas barrier nature and/or flavor maintenance nature and does not have irritating odor.例文帳に追加

成形体を成形する際や押出しコートして被覆物を製造する際のゲル化およびアセトアルデヒド等のアルデヒド類の発生が抑制されたポリエステル組成物、およびガスバリヤ−性および/または香味保持性に優れ、刺激臭のない成形体や被覆物などを提供することを目的としている。 - 特許庁

To provide a bacteriostatic method for processing equipment effectively controlling increase of thermophile bacteria or the like when fluid substance such as food is kept in a high-temperature area in processing equipment without affecting flavor so as to result in preventing alteration of physicality such as viscosity of the fluid substance.例文帳に追加

風味に影響することなく、加工設備において、食品等の流動状物質が高温域で留め置かれる場合における、高温菌等の増殖を有効に抑え、これに基づく流動状物質の粘度等の物性及びpH等の食味品質の変質を防ぐことができる、加工設備の静菌方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide spice powder packed in a bag, sufficiently exhibiting the characteristic hot taste and flavor of the spice after the storage for a long period and enabling sure mixing of the powder with water even at the corner of the bag, a method for producing a spice using the spice powder and a bag for holding the spice powder.例文帳に追加

長期間保存しても香辛料が本来保有する辛味や風味を充分発揮することができ、且つ、収納袋の隅部も確実に粉香辛料と水を混合することができる収納袋入り粉香辛料及びそれを用いた香辛料の製造方法及び粉香辛料用収納袋を提供する。 - 特許庁


例文

The method for producing the amino acid-containing packaged soft drink comprises adjusting a weight content ratio of threonine content to methionine content to10 times, and including 1-5 wt.% of nonreducing sugar such as trehalose and/or sucrose so as to suppress strange smell of sulfur-containing amino acid and improve flavor palatability and nutritional balance.例文帳に追加

アミノ酸含有容器詰清涼飲料の製造に際して、メチオニン含量に対して、スレオニン含量が10倍以上の重量含有比となるように調整し、トレハロース及び/又はショ糖のような非還元性糖を1〜5重量%の範囲で含有させることにより、含硫アミノ酸の異臭味を抑制して、香味の嗜好性及び栄養バランスを向上させたアミノ酸含有容器詰清涼飲料を製造する。 - 特許庁

The quality of a citrus flavor can be maintained over a long period by using a 3-hydroxy-α,4-dimethylstyrene formation suppressing agent containing one or more kinds of extracts of Eucommia ulmoides leaves, Isodon japonicus whole grass, Hibiscus sabdariffa calyx, Hypericum perforatum ground part, Litchi chinensis seed, Onagaraceae biennis seed, Psidium guajava leaf, Calendula officinalis flower and Rubus idaeus leaf.例文帳に追加

杜仲葉、エンメイソウ、ハイビスカス、セイヨウオトギリソウ、ライチ種子、月見草種子、グァバ葉、マリーゴールド、ラズベリー葉の抽出物を1種または2種以上含有することを特徴とする3−ヒドロキシ−α,4−ジメチルスチレン生成抑制剤を用いることにより、シトラスフレーバーの品質を長期間維持することができる。 - 特許庁

To provide a tea supply method and apparatus capable of continuously supplying tea drink having reduced bitterness and astringency, rich taste, flavor with high extraction freshness and excellent water color in a favorite concentration at both of a low temperature and a high temperature, minimizing a mechanical device, improving a heating efficiency, and improving the safety by suppressing proliferation of fungi in liquid extract.例文帳に追加

苦渋味と雑味が少なく旨みが多く、抽出鮮度の高い香味や水色に優れた茶飲料を低温、高温の双方で連続的に好みの濃度で給茶でき、機械装置等をコンパクトにでき、加熱効率を高め、抽出液の増殖を抑制し安全性を高めた給茶方法及び給茶装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing retort food comprising masking resin smell of a container so as to keep the flavor of food favorable as it is without making the resin smell get into the food, even if a container composed of a multilayer structure having an oxygen-absorbing layer is used for the retort food, and also even if the retort food is stored for a long time.例文帳に追加

本発明では、レトルト食品に酸素吸収層を設けた多層構造体からなる容器を用いた場合であっても、容器の樹脂臭をマスキングすることにより、樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好のまま維持され、さらにレトルト食品を長期保管したとしても樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好なまま維持されているレトルト食品を製造すること、を課題とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a polyethylene terephthalate that can give a packaging material for vessels that has a reduced amount of acetaldehyde that may emit bad smell or cause anxiety about deterioration of flavor and taste of a content with productivity improved, and has excellent transparency, heat resistance and mechanical strengths without worsening hue.例文帳に追加

本発明の目的は、悪臭の原因となったり、内容物の風味を変質させる恐れがあるアセトアルデヒドの含有量が少なく、生産性向上、透明性、耐熱性及び機械的強度に優れた容器の包装材料を、色相の悪化を伴わずに得ることができるポリエチレンテレフタレートの製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a deodorant having a deodorization effect which cannot be obtained by a pyrolignous acid, and tea or used tea leaves or an independent deodorant of the extract of the tea obtained from the tea or the used tea leaves, eliminating smell derived of the deodorant which human being senses as off-flavor, and being useful and highly safe for broad applications, such as sulfur odor, basic odor, etc.例文帳に追加

木酢液や茶もしくは茶殻またはそれらから得られる茶の抽出物の単独の消臭剤では得られなかった消臭効果を有し、人間が異臭と感じる消臭剤由来の臭いを解消した、硫黄系の臭気や塩基性の臭気などの幅広い用途に対して有用でかつ安全性の高い消臭剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

This emulsion type food composition is obtained by subjecting an oil and fat-containing flavor raw material to lipase treatment, and contains <0.1 mass% of triglyceride, 0.01-20 mass% of free fatty acid, and 0.05-10 mass% of monoglyceride.例文帳に追加

油脂を含有した風味原料をリパーゼ処理して得られるエマルジョンタイプの食品組成物であって、トリグリセリド含量が0.1質量%未満であり、遊離脂肪酸含量が0.01〜20質量%の範囲であり、且つモノグリセリド含量が0.05〜10質量%の範囲であることを特徴とする食品組成物。 - 特許庁

To provide processed food containing only a little or completely no animal protein and much vegetable protein, having excellent flavor and palate feeling almost similar to those of food or processed food containing much animal protein and increased in yield of production.例文帳に追加

動物性タンパク質を僅かしか含まないかあるいは全く含まず、植物性タンパク質を多量に含む加工食品であって、しかも風味や食感などが動物性タンパク質を多量に含む食品あるいは加工食品とほぼ同様の優れた風味や食感などを有する加工食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a bread improving agent which allows manufacturing of breads which is large in volume, excellent in appearance, texture and flavor in a good dough condition only by adding a small amount to raw material for breadmaking, to provide a grain flour composition for breadmaking added with the improving agent, and to provide a method of making bread by adding this breadmaking improving agent.例文帳に追加

製パン用原料に少量添加するだけで、良好な生地状態で、体積が大きく、外観、食感、食味に優れるパン類を製造することのできる製パン改良剤、それを添加した製パン用穀粉組成物、当該製パン改良剤を添加してパン類を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

There are provided methods of making low-fat or fat free snack food products, and products made according to the methods, in which food pieces are subjected to enzyme and/or cation treatment and/or specific cooking and/or drying techniques, to provide for snack food products having the texture, flavor, and other characteristics of conventional full-fat products.例文帳に追加

低脂肪又は無脂肪スナック食品の製造方法、及び当該方法により製造される製品であって、食品片は酵素及び/又はカチオン処理及び/又は特有の調理及び/又は乾燥技術を施され、従来の脂肪分の高い製品の食感、風味、及びその他の特徴を有するスナック食品を提供する。 - 特許庁

To provide an improving agent composition for puff shells, which is capable of stably producing puff shells having improved crispness and also having a good flavor without accompanying volume reduction, and change in appearance and shape, to provide the puff shell dough capable of obtaining the puff shells having such characteristics and the puff shells having such characteristics.例文帳に追加

歯切れが改善されると共に風味も良好なシュー皮を、体積の減少や外観形状の変化を伴うことなく、安定して製造することができるシュー皮用改良剤組成物を提供すること、該特徴を有するシュー皮を得ることができるシュー生地、及び、該特徴を有するシュー皮を提供すること。 - 特許庁

A method for producing the fruit wine with rich flavor comprises a step for obtaining raw material fruit wine by alcohol fermentation of fruit juice in which concentrated fruit juice is used as at least a part of raw materials, a step for preparing a source solution containing 3-mercaptohexane-1-ol (3MH), and a step for obtaining the fruit wine enhanced in 3MH concentration.例文帳に追加

濃縮果汁を原料の少なくとも一部として使用した果汁液をアルコール発酵して原料果実酒を得る工程、3-メルカプトヘキサン-1-オール(3MH)を含有する原液を調製する工程、前記原料果実酒に原液を添加して、3MH濃度を強化した果実酒を得る工程、を含む香味豊かな果実酒の製造方法。 - 特許庁

The milk or milk-containing packaged drink suppressed in flavor deterioration is produced by previously generating and removing a deterioration substance to use milk to be used as the raw material when producing the milk or milk-containing packaged drink, through the step of generating a deterioration substance by heat treatment, aeration treatment or stirring treatment, and the step of removing the generated deterioration substance by deairing and gas blowing.例文帳に追加

乳或いは乳入り容器詰飲料の製造に際して、原料として用いる乳を、加温処理、エアレーション処理、或いは攪拌処理により劣化物質を発生する工程、及び発生した劣化物質を脱気或いはガス吹き込みにより除去する工程、により予め劣化物質を発生させ、除去して用いることにより、香味劣化の抑制された乳或いは乳入り容器詰飲料を製造する。 - 特許庁

To provide a packaged separated liquid seasoning, when dispersing an oil phase in a water phase by lightly shaking, and pouring on a food material such as raw vegetables to eat, allowing to clearly recognize the flavor of the raw vegetables themselves mixed with the water phase, as a crushed product, and preventing the crushed product from precipitating on the bottom of a package, and excellent in external appearance.例文帳に追加

軽く振って油相を水相に分散させ、生野菜等の食材にかけて喫食した際に、水相に粉砕物として配合された前記野菜類そのものの風味がはっきりと認識でき、しかも、前記粉砕物が容器底部に沈殿し難く外観に優れた容器入り分離液状調味料を提供する。 - 特許庁

The highly flavoring pot-roasted green tea having the enhanced flavor and deliciousness and the reduced bitterness can be produced by combining a pot-roasting (leaf oxidation-inhibiting) step of raw tea leaves for producing the unrefined tea, and a roasting step for roasting the produced unrefined tea at a specified temperature for a specific treating time, adopted in a production process of the pot-roasted tea.例文帳に追加

本発明において、釜炒り茶の製造工程において採用される、荒茶の製造のための生茶葉の「釜炒り(殺青)工程」と、製造した荒茶を特定の温度と特定の処理時間によって焙じる「焙じ工程」を組合わせることによって、香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶を製造することができる。 - 特許庁

A method for enhancing fruit flavor includes adding a yeast extract having a peptide content of not less than 10 wt.% and a 5'- ribonucleotide content of not less than 8 wt.% to a food product using citrus-based fruit juice such as seasoning including salad dressing, Ponzu sauce, mop sauce, or soup to enhance refreshing scent particular to the citrus-based fruit juice and regulate the taste so as to produce richly flavored food.例文帳に追加

ドレッシングやポン酢などの調味料やたれやつゆ等の柑橘系果汁を用いている食品に、ペプチド含量が10重量%以上、且つ5‘-リボヌクレオチド含量が8%以上の酵母エキスを添加することで、柑橘系果汁独特の爽やかな香りを増強すると共に味を調え、風味豊かな食品を提供できることを見出し、本発明に至った。 - 特許庁

To provide a double pack package for seasoning liquid containing a stock material, which can keep a fresh state in the initial stage of charge for a long period, without deteriorating the flavor of seasoning liquid obtained by extracting the stock material, in the double pack package which is charged with both liquid, such as water or liquid stock, etc., and a filter bag containing an extractive material, such as the stock material, etc.例文帳に追加

水や液体だしなどの液状物と、だし素材などの抽出材料を封入したフィルターバッグとを、共充填してなるダブルパック包装体において、だし素材を抽出した調味液の風味を劣化させることなく、充填初期の新鮮な状態を長期に亘って保持することのできるだし素材入り調味液用ダブルパック包装体を提案すること。 - 特許庁

To provide bread which can well be bit, is low adhesive, and can be chewed and safely swallowed even by people with disturbances of chewing and swallowing functions by aged people, patients with tooth disease whose chewing and swallowing movements are difficult, while better flavor and better texture than those of conventional general breads are enjoyed.例文帳に追加

歯切れが良好で且つ付着性が低く、高年齢者や、歯に関する病気の患者等、咀嚼や嚥下が不自由な状況となった、いわゆる咀嚼・嚥下機能低下者であっても、従来の一般的なパン以上の風味や食感を楽しみながら咀嚼でき、且つ、安全に嚥下できるパン類を提供すること。 - 特許庁

A seasoning containing a brewed material and/or a protein hydrolyzate can be dried at a low temperature under a reduced pressure especially in a short time by using a vacuum drum dryer to thereby produce a dried seasoning capable of preventing the thermal deterioration and excellent even in uniform formulating properties without any recognized dispersion of the flavor and taste unique to the seasoning at all.例文帳に追加

醸造物及び/又は蛋白分解物を含有する調味料を、真空ドラムドライヤーを使用して減圧、低温下に特に短時間乾燥することにより、当該調味料特有の風味及び呈味の散逸が全く認められず、熱劣化も防止でき、均一配合性にも優れた乾燥調味料を製造することができる。 - 特許庁

The tea extract from the tea leaves is mixed with the tea extract highly containing polymer catechin obtained from the tea leaves fermented so that the amount of the catechin polymer generated through the fermentation process accounts for 50 wt% or more based on 100 wt% of the catechin included in fresh tea leaves, to obtain a novel oolong tea beverage having thick taste and richness, lightness in flavor, and slight astringency.例文帳に追加

さらに、この茶葉からの茶抽出物を、茶生葉に含まれるカテキン100%に対して発酵工程を経て生成したカテキン重合体量が50%より多くなるまで発酵させた茶葉から得られる重合体カテキンを高濃度に含有する茶抽出物と混合して、濃厚な味わいとコクを有し、香味に軽やかさがあり、渋味も少ない新規烏龍茶飲料を得る。 - 特許庁

To provide vegetable/fruit bean jam further tasteable while making the best use of taste, flavor and color inherited from a material itself through adding fresh vegetable and fruit to conventional bean jam, increased in palatability and ingestible while easily enjoying nutrient/each kind of vitamin and mineral which are contained in the vegetable and fruit.例文帳に追加

従来の餡に対して、新鮮な野菜や・果物を添加することにより、素材そのものが本来もつ味や香り、色彩をそのまま生かしながらさらに味わいやすくなり、嗜好性を高めるとともに、それぞれに含まれる栄養素・各種ビタミン、ミネラルを手軽に楽しみながら摂取することのできる、野菜・果物の餡を提供する。 - 特許庁

To provide a package for filling a content generating hydrogen sulfide which can reduce an odor of sulfides in the package from an early period to a long period for a storing period, and is excellent in flavor of the content without spoiling moldability and corrosion resistance in the package for filling the content generating hydrogen sulfide.例文帳に追加

硫化水素を発生させる内容物を充填させるための包装体において、成形性や耐食性を損なうことなく、保存期間の早期から長期にわたって包装体内の硫化臭を低減できると共に、内容物のフレーバー性に優れた硫化水素を発生する内容物を充填するための包装体を提供することである。 - 特許庁

To provide a technology for producing attractive malt, with which concentration of PYF activity, namely PYF factor of PYF malt conventionally having difficulty in use is reduced without influencing a brewing process and product qualities and LOX activity and malt T2N-P to cause reduction in beer flavor stability are remarkably reduced.例文帳に追加

これまで使用が困難であったPYF麦芽のPYF活性すなわちPYF因子の濃度を醸造工程ならびに製品品質に影響を与えないように低減させ、さらにビール香味安定性の低下を招く、LOX活性及び麦芽T2N−Pを著しく低減させた魅力のある麦芽を製造する技術を提供すること。 - 特許庁

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making a bacterial strain such as a propionibacterium having ability to produce propionic acid, yeast or their fermented products exist in the bread dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough.例文帳に追加

小麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/又は含まない生地中で、プロピオン酸を産生する能力を有するプロピオン酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームが大きく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having excellent cold resistance, a reduced oil absorption in a cooking object in the case of use in cooking a fried food and excellent releasability, consequently capable of cooking a fried food with a small amount without scorching, not foaming, having an excellent flavor, safely usable also in cooking a deep-fried food without foaming as a lecithin formulated oil.例文帳に追加

耐冷性に優れ、炒め物調理に使用した場合には調理対象物への吸油量が少なく、かつ、離型性が良好なため、少量で焦げつきなく調理ができ、しかも泡立もなく風味も良好であり、揚げ物調理においてもレシチン配合油のように泡立ちが無く安全に使用できる油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a polyester excellent in transparency, having a moderate and stable crystallization rate, excellent dimensional stability under heat, capable of efficiently producing a molded article free from emission of fluorescence under irradiation with UV light, especially a heat-resistant blow molded article, and excellent in long-time continuous moldability because it leaves reduced mold staining, and imparts a wrapping material excellent in flavor keeping properties.例文帳に追加

透明性に優れ、適度で、かつ安定した結晶化速度を持ち、耐熱寸法安定性に優れ、紫外線照射時に蛍光の発光が防止された成形体、特に耐熱性中空成形体を効率よく生産することができ、また金型を汚すことの少ない長時間連続成形性に優れ、さらに、香味保持性に優れた包装材料を与えるポリエステルの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a multilayer structure excellent in a flavor property together with capable of keeping an excellent gas barrier property in a wet and hot state keeping an improved workability and mechanical property without transmitting an odor component acommpanying an oxidation reaction of an oxidizing organic component to the outside, preferably both inside and outside.例文帳に追加

本発明は、酸化性有機成分の酸化反応に伴う臭気成分を外側に移行させることなく、好ましくは、内側及び外側に移行させることなく優れた加工性や機械的強度を維持しながら、湿熱時においても優れたガスバリヤー性を維持することができると共に、フレーバー性に優れた多層構造体を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a hamburg steak prepared especially by a microwave oven cooking, equipped with an appetizing appearance, storing soup obtained by mixing extremely large amount of gravy, vegetable juice, spices and seasoning materials uniformly at its inside and over-flowing the sufficient amount of soup condensing the flavor and palatable taste in order from its inside on eating the same; and also to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特に電子レンジ調理により、食欲をそそる外観を備え、内部に極めて多くの量の肉汁や野菜のジュースや香辛料・調味料が混ざりあったスープを均一に蓄え、喫食時に内部から風味や旨味が凝縮された十分な量のスープが順次溢れ出すハンバーグ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a retort fluid food with high concentration suppressed in generation of brown extraneous matter when subjected to retort sterilization in a production process of the retort fluid food with high concentration so as to keep its commercial value, not spoiling taste and flavor inherent in the food, and being encapsulated in a container such as a soft bag: and to provide a method for producing the food.例文帳に追加

高濃度レトルト流動食品の製造過程におけるレトルト殺菌時の褐色付着物の発生を抑制して、商品価値を維持し、かつ食品本来の食味・風味を損なわない、ソフトバッグなどの容器に封入された高濃度レトルト流動食品及びその製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a multi-layered container which retains excellent processability and mechanical strength without allowing odor constituents to migrate from and to the outside and inside, the odor constituents accompanying the oxidative reaction of oxidizing organic constituents, while being capable of retaining excellent gas-barrier properties even under wet-heated conditions and being excellent in flavor-retaining capabilities.例文帳に追加

本発明は、酸化性有機成分の酸化反応に伴う臭気成分を外側及び内側に移行させることなく、優れた加工性や機械的強度を維持しながら、湿熱時においても優れたガスバリヤー性を維持することができると共に、フレーバー性に優れた多層容器を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a molecular compound having new useful properties such as sustained release, decrease of skin irritation, chemical stability, involatity, powderization, selective separation of useful materials or the like other than inherent properties in effective components and useful as a germicide, an antibacterial agent, an insecticide, an insect repellent, a flavor, an antifoulant and a curing agent for epoxy resins.例文帳に追加

有用物質が本来有する作用の他に、徐放性、皮膚刺激性の軽減、化学的安定化、不揮発化、粉末化、有用物質の選択分離等の新規かつ有用な特性が付与された殺菌剤、抗菌剤、殺虫・防虫剤、香料、防汚剤、エポキシ樹脂用硬化剤として有用な分子化合物を提供すること。 - 特許庁

To prepare a cast film having impact resistance (dent resistance), corrosion resistance, flavor properties, excellent processability and adhesion, produced at a reduced cost because of having adhesiveness without using a primer, having excellent environmental properties, and comprising an olefinic polymer-blended thermoplastic polyester; and to provide a resin-coated metal plate having the coating layer of the cast film.例文帳に追加

耐衝撃性(耐デント性)、耐腐食性、フレーバー性、優れた加工性及び密着性を有すると共に、プライマーを用いなくても接着性を有することにより、コストダウンを図ることが可能であると共に環境性にも優れたオレフィン系重合体ブレンド熱可塑性ポリエステルから成るキャストフィルム及びかかるキャストフィルムを被覆層とする樹脂被覆金属板を提供することである。 - 特許庁

The method for producing fermented milk comprises reducing addition of starter to be added to fermentation milk mix to 10 wt.% from 25 wt.%, and thereafter reducing the concentration of dissolved oxygen in the fermentation milk mix to ≤5 ppm to perform fermentation so as to obtain fermented milk having fine texture, mellow flavor suitable for dessert yoghurt, and loose texture at normal fermentation temperature in a short fermentation time.例文帳に追加

発酵乳ミックス中に添加するスターターの添加量を通常使用量の25%から10%に減じた上で、発酵乳ミックス中の溶存酸素濃度を5ppm以下に低減して発酵を行うことで、ほぼ通常の発酵温度、発酵時間でデザートヨーグルトに適したきめ細やかでまろやかな風味を持ちゆるやかな組織を持つ発酵乳が得られる。 - 特許庁

A milk raw material prepared to have ≤15 wt.% milk solids- not-fat and ≥65 wt.% fat content is inoculated with a mold and fermented to give the mold cheese having an excellent flavor without carrying out complicated operations such as a complex culture control, a reaction control of added enzyme, purification of the enzyme from the mold, etc.例文帳に追加

無脂乳固形分15重量%以下及び脂肪分65重量%以上となるように調製した乳原料にカビを接種し、発酵させることによって、複雑な培養制御、添加酵素の反応制御やカビからの酵素精製等の煩雑な作業をすることなく、良好な風味を有するカビ系チーズを得る。 - 特許庁

To provide a method for processing coffee hardly causing deterioration in taste and/or flavor inherent in the coffee even after a long period goes on from production (ingathering) to processing, and enabling effective utilization of endocarps and silver skin of parchment coffee which have not been effectively utilized in the past: and to provide regular coffee produced by the method, and coffee beverage using the regular coffee.例文帳に追加

コーヒー豆の生産(取り入れ)から加工までに長期間経過してもコーヒー本来の味や香りが落ちにくく、また従来は有効に利用されていないパーチメントコーヒーの内果皮や銀皮の有効利用が図れるコーヒーの加工方法とその加工方法によるレギュラーコーヒーと同レギュラーコーヒーを用いたコーヒー飲料とを提供する。 - 特許庁

The false jewelry of candy has an external appearance structure for exhibiting values and brightness of the false jewelry, a taste effect for exhibiting taste property by sugar and/or salt, an effect for demonstrating flavor and/or deodorizing property as a flavoring agent, and a medicinal effect for exhibiting a function as a medicinal agent.例文帳に追加

塩、糖、芳香剤、薬剤で造形したダイヤモンド、ルビーの外観構造を備えたキャンデーの擬似宝石で、擬似宝石は、擬似宝石の価値観と輝度を発揮できる外形構造、また、糖及び/又は塩による味覚性を発揮できる味の効果、さらに、芳香剤としての香り及び/又は消臭性を発揮できる効果を備えるとともに、薬剤としての機能を発揮できる薬効を備えたキャンデーの擬似宝石である。 - 特許庁

To provide an edible oil and fat composition containing 1,2-diacylglycero-3-acetate of Akebia quinata oil as a main ingredient, being difficult to become a substrate for hydrolysis reaction by a lipase which is a lipid digestive enzyme, suppressing increase of blood triacylglycelol (neutral fat) after intake, having less accumulation to bodies and having good storage stability and flavor.例文帳に追加

本発明は、脂質消化酵素であるリパーゼによる加水分解反応の基質となりにくく、摂取後の血中トリアシルグリセロール(中性脂肪)の増加が抑制され、体への蓄積性が少ない、かつ保存安定性及び風味が良好である、アケビ油の1,2-ジアシルグリセロ-3-アセテートを主成分とする食用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The deodorized Actinidia polygama having good flavor is obtained by extracting Actinidia polygama or the foliage of Actinidia polygama with an organic acid or an organic acid-containing liquid at 10-80°C, by selectively decreasing ingredients such as actinidine and matatabilactone while effectively retaining ingredients, etc., having nourishing/nutritional ingredients and pharmacological action which Actinidia polygama contains to remove the undesirable odor of Actinidia polygama.例文帳に追加

マタタビ或いはマタタビの茎葉を、10〜80℃の温度条件下、有機酸又は有機酸含有液体で抽出処理することにより、マタタビの含有する滋養・栄養成分や薬理作用を有する成分等を有効に保持しながら、アクチニジンやマタタビラクトン等の成分を選択的に減少させ、マタタビの好ましくない臭いを除去し、香味の良い除臭マタタビを得る。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion food excellent in emulsifiability and free from such problems that it takes time to melt, it is troublesome to handle because of easily absorbing moisture and flavor is destoryed each found in the case of using lysolecithin(lysophospholipid) like conventional technique, by using a regular protein emulsifier and adding/formulating lysophosphatidyl-glycerol together with the emulsifier.例文帳に追加

従来技術のようにリゾレシチン(リゾリン脂質)を使用する場合に見られる、溶解するのに時間がかかったり、吸湿し易いためにハンドリングが煩雑であったり、更には風味を損なうといった問題がなく、通常の蛋白系の乳化剤を用い、これと共にホスファチジル・グリセロールを添加・配合することにより得られる、乳化性に優れた水中油型エマルジョン食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a distilled liquor rich in fragrance and flavor different from those of conventional distilled liquors by using a new distillation method not adopted by conventional distillation methods in the method for producing the distilled liquor such as shochu (distilled white liquor) by distillation especially in a process of distilling mash after fermentation.例文帳に追加

例えば焼酎等の酒類を蒸留により製造するようにした蒸留酒の製造方法に係り、特に発酵後のもろみを蒸留する工程において、従来の蒸留方法では採用されていない新規な蒸留方法を用いることにより、従来の蒸留酒とは異なる香味と風味の豊かな蒸留酒の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an epoxy resin composition capable of forming a coated film having excellent processability, adhesion and flavor-retaining properties equal to a bisphenol A-type epoxy resin, and not containing bisphenol-A, and further to provide a coating composition obtained by using the epoxy resin composition, and a method for coating the inner surface of cans by using the coating composition.例文帳に追加

ビスフェノールA型エポキシ樹脂に匹敵する優れた加工性、密着性、風味保持性を有する塗膜を形成でき、且つビスフェノールAを含有しないエポキシ樹脂組成物、該エポキシ樹脂組成物を用いた塗料組成物及び該塗料組成物を用いた缶内面の塗装方法を提供すること。 - 特許庁

The fermentation dough at least composed mainly of wheat flour and water and/or a fermentation dough produced by further fermenting the former fermentation dough are dried under reduced pressure in a drum drier, preferably a vacuum drum drier having a vacuum chamber to obtain the dried dough without deteriorating the taste and flavor of the fermentation dough used as a starting strain.例文帳に追加

少なくとも小麦粉および水を主成分とする発酵種、及び/又は該発酵種を元種として用いて更に発酵を行って得られる発酵種を、ドラムドライヤー、好ましくは真空チャンバーを有する真空ドラムドライヤーにより減圧下に乾燥することにより、これら発酵種の風味を損なうことなく乾燥物が得られ、それにより課題が解決される。 - 特許庁

A dental floss holder 20 includes a base portion 21, a pair of spaced-apart jaws 22, 23 extending from the base portion to accommodate a length of dental floss there-between and having at least one cavity 22A, 23A for loading a composition 22B, 23B containing flavor and/or a chemotherapeutic agent, and at least one flange for each cavity.例文帳に追加

デンタルフロスホルダ20は、ベース部分21と、ベース部分から延びていて、1本のデンタルフロスを間に受け入れる1対の間隔を置いたジョー22,23であって、香料および/または化学療法薬を含む配合物22B、23Bを収容する少なくとも1つのキャビティ22A、23Aを有する、1対の間隔を置いたジョーと、各キャビティのための少なくとも1つのフランジと、を備える。 - 特許庁

To provide a weaning food having well-balanced nutrients necessary in growing stage and suitable for the babies and infants suffered with food allergy by using a material having low allergenicity without using eggs, milk and soybean having high allergenicity and provide a method for the mass- production of a weaning food having excellent taste, flavor and palatability and effective for preventing the crisis of food allergy at a low cost.例文帳に追加

アレルゲンの高い卵、牛乳、大豆を使用せずアレルゲン性の低い素材を使用することにより、成長期に必要な栄養のバランスに優れ、食物アレルギーの乳幼児に適した離乳食の提供、及び風味、食味や食感に優れるとともに、食物アレルギーの発症を防ぎ経済性、量産性に優れる離乳食の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a curcumine composition excellent in water dispersibility, mixable with food and drink by bringing curcumine which is hard to dissolve in water into a composition which easily disperses in water, free from causing precipitation of curcumine-containing particles even if preserving for a long period, retaining high stability to light, and having no bad influence on palate feeling and flavor of food and drink added therewith.例文帳に追加

本発明の課題は、水に溶けにくいクルクミンを水に分散しやすい組成物とすることによって飲料等への配合を可能とし、長期間保存してもクルクミン含有粒子の沈殿を生じることがなく、光に対する高い安定性を保持し、かつ、添加された飲食品においても食感や風味等に悪影響を及ぼすことのない水分散性の優れたクルクミン組成物を提供することにある。 - 特許庁

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