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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

The powder seasoning whose hygroscopicity or subsequent quality deterioration due to its caking is prevented without deteriorating a characteristic preferable flavor and which has excellent solubility is obtained by adding a prescribed amount of a new cyclic starch (highly branched cyclic dextrin) and then drying the mixture.例文帳に追加

新規な環状澱粉(高分岐環状デキストリン)を所定量配合し乾燥することにより、特有の好ましい風味を損なうことなしに吸湿あるいはその後の固結による品質劣化を防止し、更には溶解性にも優れた粉末調味料を得た。 - 特許庁

To provide an oil and fat-containing composition for a bakery product, having large specific volume after produced, causing no deflation, and excellent in appearance, having good palate feeling such as soft feeling, meltability in the mouth or moist feeling, and excellent egg flavor, where these favorable features are attained at a remarkably higher level compared with those of conventional one.例文帳に追加

製造後の比容積が大きくかつ釜落ちせず、外観にも優れ、またソフト感、口溶け、しっとり感等の食感が良好で、更に卵風味に優れたものとし、これらが従来のものに比べて極めて高いレベルで達成されたベーカリー製品とする。 - 特許庁

To provide a film which is used for laminating to a metal, can be applied as a lamination film for two piece cans, is excellent in molding processability on the production of cans, and is excellent in a drink flavor-retaining property, to provide a film-laminated metal plate, and to provide a film-laminated metal container.例文帳に追加

2ピース缶用のラミネートフィルムとして適用できる、製缶における成形加工性に優れかつ飲料のフレーバー性に優れた金属ラミネート用フィルム、フィルムラミネート金属板及びフィルムラミネート金属容器を提供することにある。 - 特許庁

To provide a nutritionally excellent refreshing drink containing amino acids which are flavor ingredients for soy sauce and essential amino acids in extremely high concentrations, not having taste and color tone derived from soy sauce, having refreshing taste and feeling, not producing any precipitate in the bottom of a packaging container during storage.例文帳に追加

醤油の旨味成分であるアミノ酸および必須アミノ酸を非常に高濃度に含有し、しかも醤油由来の風味、色調を有しない、また爽快味と清涼感を有し、保存しても包装容器の底部に沈殿物を生じない、栄養的にも優れた清涼飲料を提供する。 - 特許庁

例文

In one category, there is a lot of sub-brands, flavor, etc. and it allows to let people try many types from each product lineup which has its own charm, or people can choose through their preference: such abundant choice creates effective gimmick to let those people realize "consumption happiness". 例文帳に追加

一つのカテゴリーの中にたくさんのサブブランドやフレーバーがあり、それぞれに魅力を持ったラインナップの中から色々トライできること、あるいは自分の好みで選べることは、“消費の楽しさ”を実感させる有効なしかけとなっている。 - 経済産業省


例文

The method for improving the flavor of the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning includes adding β-damascenone or β-damascenone and cedrol to the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning, and a dried fish flavor-improving agent for the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning contains β-damascenone or β-damascenone and cedrol.例文帳に追加

節類抽出物または節類抽出物入り調味料にβ−ダマセノンあるいはβ−ダマセノン及びセドロールを添加することを特徴とする節類抽出物または節類抽出物入り調味料の風味向上方法、並びに、β−ダマセノンあるいはβ−ダマセノン及びセドロールを含有することを特徴とする節類抽出物用または節類抽出物入り調味料用節風味向上剤を提供する。 - 特許庁

To provide a new processed food that takes advantage of merits of pickles of smoked Japanese radish without impairing a flavor, a texture and a fragrance characteristic of pickles of smoked Japanese radish, has a taste of cheese and nutrients of Japanese radish leaves, is nutritionally excellent besides having a completely new food feeling and taste feeling while making the most of the merits of pickles of smoked Japanese radish, deals with various needs of consumers and are easily eaten by consumers.例文帳に追加

いぶり大根の漬物の独特な風味、歯触り、香りを損ねずその長所を生かし、チーズの旨味と大根葉の栄養素を加え、その長所を生かした全く新たな食感覚・旨味感覚のほか栄養的にも優れかつ消費者の多様なニーズに対応し、消費者が手軽に食することのできる新たな加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing peptides-containing acidic milk beverage, enabling addition of necessary and sufficient amounts of peptides, without impairing the stability of the quality of acidic milk beverage, as well as, without influencing the flavor or the sensation of the texture of the beverage, even when selectively using a variety of peptides in the expectation of various kinds of physiological effects.例文帳に追加

種々の生理効果を期待するために各種ペプチド類を選択して使用する場合であっても、酸性乳飲料における品質安定性を損なうことなく、かつ、必要十分量のペプチド類を、風味や食感に影響を与えることなく配合できるペプチド類含有酸性乳飲料の製造方法の提供。 - 特許庁

A solution containing, by weight ratio, 100 of lactic acid, 20-200 of histidine, 5-50 of inosinic acid, 0.5-100 of glutamic acid, 5-150 of sodium chloride, 5-100 of potassium chloride and 52,000 of ethanol is formulated with an extract having a dried bonito flavor prepared by extraction, with a liquid or supercritical carbon dioxide gas.例文帳に追加

成分として重量比で乳酸を100として、ヒスチジンを20〜200、イノシン酸を5〜50、グルタミン酸を0.5〜100、塩化ナトリウムを5〜150、塩化カリウムを5〜100、エタノールを5〜2000の比率で含有する溶液に、液体または超臨界炭酸ガス抽出により調製した鰹節風味を有する抽出物を配合する。 - 特許庁

例文

To provide an openwork dish with a flange of an extrusion type noodle production machine, specifying the length of the flange of the openwork dish for producing noodle made only of 100% buck wheat powder by the extrusion machine and installing a taper at the inside of the small holes of the openwork dish for dispersing excessive pressure to produce noodles having a body without spoiling its flavor.例文帳に追加

100%蕎麦粉だけの麺を押出式製麺機で製造する為に目皿のフランジの長さを特定するとともに目皿の小孔の内側にテーパーを設けて過剰圧力を分散させ原料の蕎麦粉の風味を損なうことなく、コシのある麺を製造する押出式製麺機のフランジ付き目皿を提供する - 特許庁

例文

Since this bitter taste-decreasing method decreases the bitter taste of polyphenol without strengthening the sweet taste of the drink which contains polyphenol at high concentration, it is possible to offer the drink as the easily drinkable packaged drink which is decreased only in the bitter taste of polyphenol without feeling of sweet taste, and makes use of the original flavor of the drink.例文帳に追加

本発明の苦渋味の低減化方法は、ポリフェノールを高濃度で含む飲料において、飲料の甘味を強くすることなく、ポリフェノールの苦渋味を低減することができるため、該飲料は、甘味を感じることなくポリフェノールの苦渋味だけを低減した、飲料本来の香味を生かした飲みやすい容器詰め飲料として提供することができる。 - 特許庁

The fermented material of the bean-curd refuse comprises a flavor improving agent selected from the group consisting of a sugar alcohol, an organic acid, salts of the organic acid, monosaccharides and disaccharides having sweetness of 0.1-0.7 of that of sucrose, dextrins, cyclodextrins and a combination thereof.例文帳に追加

オカラ発酵物と、糖アルコール、有機酸、有機酸の塩類、甘味度がショ糖の0.1〜0.7倍である単糖類及び二糖類、デキストリン類、サイクロデキストリン類、並びにこれらの組み合わせからなる群より選ばれた風味改善剤とを含有することを特徴とする風味改善オカラ発酵物、及びそれを含むオカラ発酵物含有食品。 - 特許庁

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation.例文帳に追加

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。 - 特許庁

KAMO no Yasunori taught everything there is to know about the art of calendar-making to his heir KAMO no Mitsuyoshi and astronomy to his student ABE no Seimei, and since both turned their learning into an esoteric art which was passed down by succession within their own respective families, ABE's astronomy acquired an extremely specific characteristic of forecasting disasters and auspicious signs, whereas, the art of calendar-making of the KAMO family changed into an art with a distinctively strong flavor of Sukuyodo rather than rekido in its pure form. 例文帳に追加

そして賀茂保憲が、その嫡子の賀茂光栄に暦道を、弟子の安倍晴明に天文道をあまなく伝授禅譲して、それぞれがこれを家内で世襲秘伝秘術化したため、安倍家の天文道は極めて独特の災異瑞祥を説く性格を帯び、賀茂家の暦道は純粋な暦道というよりはむしろ宿曜道的色彩の強いものに独特の変化をとげていった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an improved alcoholic beverage of fermented malt having a new and a refreshing aftertaste, e.g. briskness corresponding to diversifying taste of consumers to alcoholic beverage of fermented malt such as beer and an alcoholic beverage of fermented malt reducing an undesirable flavor of sparkling liquor or the like.例文帳に追加

ビール等の発酵麦芽アルコール飲料に対する消費者の多様化する嗜好性からくるニーズに対応すべく、新たなすっきりとした後味すなわち「キレ」を有する発酵麦芽アルコール飲料の提供および発泡酒等がもつ好ましくない香味(以後発泡酒臭と呼ぶ)を低減させた発酵麦芽アルコール飲料の提供。 - 特許庁

To provide a method for sterilizing oily confectionery dough, efficiently sterilizing so as not to detect mold and coliform group bacteria in a quality test of the oily confectionery dough, in view of the fact that occurrence of growth of mold and coliform group bacteria is rare as oily confectionery represented by chocolate has relatively low moisture, and putting flavor deterioration of oily confectionery by sterilization treatment in a permissible zone.例文帳に追加

チョコレート類を代表とする油性菓子は比較的低水分であるため、カビ類、大腸菌群の発生が起こることは稀であるが、油性菓子生地の品質検査においてカビ、大腸菌群の検出がないように効果的に殺菌するとともに、殺菌処理による油性菓子の風味劣化を許容範囲とする油性菓子生地の殺菌法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a fat and oil additive high in safety, low cost and having excellent fat deterioration control action, especially an action to control deterioration and greasy fumes of culinary fat and oil used in fried food, a method of fat and oil deterioration control and a method of greasy fumes control using the additive and a method capable of making fried food of good savor (taste and flavor).例文帳に追加

安全性が高く、低コストで、優れた油脂劣化抑制作用、特に揚げ物に用いられる食用油脂の劣化や油煙抑制作用を有する油脂添加剤並びにそれを用いた油脂劣化抑制方法および油煙抑制方法であり、また、揚げ物を風味(味、香り)よく揚げることができる方法を提供する。 - 特許庁

The raw chocolate-like composition contains 55-65 wt.% of di- or mono-saccharide, ≥2.5 wt.% of non-fat solid, 10-25 wt.% of hard butter, 10-25 wt.% of sorbitol in the di- or mono-saccharide, and has a water content value of 8-15 wt.% so as to have excellent flavor and palate feeling.例文帳に追加

二糖類以下の糖質を55〜65重量%、無脂乳固形分を2.5重量%以上、ハードバターを10〜25重量%含有し、前記二糖類以下の糖質のうちソルビトールを10〜25重量%含有し、また水分値を8〜15重量%にすることによって、風味・食感に優れた生チョコレート様組成物を得ることができる。 - 特許庁

The extract of black tea which highly contains polyphenols of black tea, has an excellent neutral fat absorption inhibiting function and suppressing increase of bitter taste produced when the content of the polyphenol is high, provides the neutral fat absorption inhibitor composition which can be ingested with flavor of conventionally available black tea, and excellent in palatability.例文帳に追加

本発明の紅茶ポリフエノールを高含有する紅茶エキスは、優れた中性脂肪吸収阻害作用を有すると共に、ポリフェノールを高含有する場合に生じる苦味の増大を抑制して、従来の市販紅茶本来の風味によって摂取できる、嗜好性に優れた中性脂肪吸収阻害用組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a new filter for a cigarette satisfying smoking habit or smoking desire of a smoker sufficiently by not changing the original flavor of tobacco itself, and thus capable of exhibiting desired smoke saving effect and stop smoking effect efficiently, i.e., capable of reducing the number of cigarette most easily while smoking continuously without discontinuing.例文帳に追加

たばこ自体の本来の風味を変えないことによって、喫煙者の喫煙習慣や喫煙願望を充分満足し得、その為、中断なしで継続喫煙しつつ、喫煙本数を最も楽に減少させることができるという、所望の節煙効果・禁煙効果を効果的に発揮し得る新規な紙巻きたばこ用フィルター、及び紙巻きたばこを提供する。 - 特許庁

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable.例文帳に追加

クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide packaged half raw noodles with a new structure, especially packaged half raw noodles preservable for a long period even at normal temperature after factory shipment and sustaining springiness, sense of touch by teeth, excellent tone of color and flavor of half raw noodles just after being increased in deliciousness of taste through ripening for a prescribed time in a production process at the stage of opening, cooking and ingesting.例文帳に追加

容器詰め半生状麺類に関し、特に、工場出荷後、常温下でも長期間に渡る保存が可能であって、しかも、開封、調理して摂取する段階の食味が、製造過程で所定の時間熟成して旨味を増した直後の半生状麺の弾力性と歯触り、それに良好な色調と風味とが保持されるようにした、新規な構造からなる容器詰め半生状麺類を提供する。 - 特許庁

The method for manufacturing the flavor raw material includes: a step of obtaining fish pieces by cutting roasted fish in the average gain diameter of 0.5-5 mm, and the average thickness of 0.5-5 mm; a step of causing the obtained fish pieces to contact aqueous liquid; and a step of roasting or drying and smoking the fish pieces in contact with the aqueous liquid.例文帳に追加

焙乾した魚節を平均粒径0.5〜5mmに粉砕又は平均厚さ0.5〜5mmに切削して魚節片を得る工程、得られた魚節片を水性液に接触させる工程、及び、水性液に接触させた魚節片を焙乾あるいは乾燥及び燻付けする工程を含む、風味原料の製造方法。 - 特許庁

The food composition of processed Zingiber officinale contains Zingiber officinale-originated sharp ingredients, gingerol and shogaol, in a weight concentration ratio of 10:1 to 1:10 in a total amount of ≥0.001 wt.%, contains a flavor ingredient: ar-curcumene, in a content of15 mg/kg, and has a saccharide concentration of 40 to 90 wt.%.例文帳に追加

ショウガ由来の辛味成分であるジンゲロール(gingerol)とショウガオール(shogaol)を10:1〜1:10の重量濃度比で、合計0.001重量%以上含有し、香気成分であるar−クルクメンの含有量が15mg/kg以下であり、糖質の濃度が40〜90重量%であるショウガ加工食品組成物。 - 特許庁

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold.例文帳に追加

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。 - 特許庁

The clear supernatant culture liquid of lactobacillus and a method for manufacturing the same can reduce the amount of diacetyl which is understood as a flavor component having a smell of fermentation by excluding oxygen in the culture medium of the lactobacillus in a medium using milk as principal ingredient, and a composition of a favorite skin care preparation using the clear supernatant liquid is prepared.例文帳に追加

乳を主成分とする培地で乳酸菌の培養を行なうに際し、酸素を排除することにより、発酵臭と感じられる香気成分であるダイアセチルの量を大幅に低減した乳酸菌培養上清およびその製造方法並びに当該乳酸菌培養上清を使用した嗜好性の高い皮膚外用剤組成物。 - 特許庁

The invention relates to the detergent for dental equipment which is a metastable emulsion comprising 50-99%w/w of water phase and 1-50%w/w of water-immiscible oil phase, wherein the oil phase comprises a combination of one or a plurality of immiscible oils and one or a plurality of flavor oils.例文帳に追加

約50〜99%w/wの水相、約1〜50%w/wの水非混和性油相を含む準安定なエマルジョンである歯科装置洗浄剤であって、油相が1つまたは複数の非混和性油および1つまたは複数のフレーバー油の組合せを有する歯科装置洗浄剤が得られる。 - 特許庁

To provide a washing and treating method of food ingredients consisting of vegetables and fruits that can efficiently and surely sterilize colon bacillus and general bacteria, without damage to flavor and taste because of no remainder of chlorine smell in the food ingredients, hardly causing browning to the food ingredients after treatment by improving the washing and treating method of food ingredients.例文帳に追加

野菜または果実類からなる食材の洗浄処理方法を改善し、効率よく確実に大腸菌や一般細菌を殺菌できる洗浄処理方法とし、しかも食材に塩素臭が残らず風味が損なわれないようにし、また処理後に食材が褐変化し難い洗浄処理方法を提供することである。 - 特許庁

As a result of this, it is possible to solve such a problem that there is much market demand for the improvements of flavor and color derived from soybean and physical function of soybean protein products and the improvements are the bottleneck of market expansion of soybean protein products.例文帳に追加

大豆蛋白溶液と超臨界ないし亜臨界状態の二酸化炭素を連続的に接触保持させ、常圧に戻して二酸化炭素を解放させ蛋白画分を回収、再度加水により懸濁液とする叉はそのままの溶液状態で加熱処理により蛋白を再可溶化させて乾燥し製品とすることで色調、風味に優れかつ蛋白の物性機能にも優れた大豆蛋白を得る。 - 特許庁

This drier can produce each kind of dried goods powder industrially stably, and enables the user to manufacture dried goods excellent in natural flavor continuously for a long time by drying them in a short time under decompression by, especially, a vacuum drier thereby preventing the thermal deterioration in drying of each kind of essence, soup, brewed goods, etc., regardless of the physical property of the dried thing.例文帳に追加

各種の乾燥品粉体を工業的に安定生産することができ、特に真空ドラムドライヤーにより減圧下に短時間乾燥することにより、被乾燥物の物性に関係なく、各種エキス、スープ、醸造物等の乾燥においては熱劣化を防止して天然風味に優れた乾燥品を長時間継続して製造することを可能にする。 - 特許庁

To provide a method for inhibiting bread quality ageing accompanied by the hardening of gluten during the storage of the bread at low temperature and by the dry hardening of the bread during the exposure of the bread in a shop, and retaining the good appearance, flavor, taste, volume, outer and inner phases of the just baked bread, and to provide the bread having the excellent quality.例文帳に追加

低温保存中のグルテンの硬化や製品の店ざらし中における乾燥硬化に伴うパンの品質の老化を抑制して、焼きたてパンが有する良好な外観と、風味や食味、パン体積や外相及び内相及び食味を長期に保持させる方法を提供すること及びかかる品質に優れたパンを提供する。 - 特許庁

The base sequence of theanine synthetase gene having a specific sequence and newly found and theanine synthetase gene based on the sequence can synthesize theanine which is a main ingredient of flavor of tea from a reaction equivalent to reaction carried out in plant bodies, namely, from reaction of glutamic acid with an ethyl amine derivative and ATP.例文帳に追加

新たに見出した、特定なる配列のテアニン合成酵素遺伝子の塩基配列、及び、これらの配列に基づくテアニン合成酵素は、植物体において行われていると同等の反応、すなわち、グルタミン酸とエチルアミン誘導体、及びATPとから、お茶の旨みの主成分であるテアニンを合成することができる。 - 特許庁

To provide a glazing cream for a baked food having good stability and dispersibility in a dough surface, free of an allergen in which the indication is obligated or recommended, and further free of a food additive without deteriorating the flavor of the baked food of breads such as bread or bread roll or baked confectioneries such as pies.例文帳に追加

食パン、ロールパン等のパン類やパイ等の焼き菓子類の焼成食品の風味を劣化させること無く、安定性が良好で、生地表面への分散性が良く、しかも表示が義務化もしくは推奨されているアレルゲンを含まず、さらに食品添加物も含まない焼成食品用艶出しクリームを提供する。 - 特許庁

The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable.例文帳に追加

野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物油脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。 - 特許庁

To provide a cooker maintaining an appropriate heating temperature for uniformly heating the inside of a food stuff without burning, bringing out the best flavor at stable heat in cooking, not coated and free from the danger of a fluorocarbon resin, having a far-infra red effect of ceramics and preventing almost of the smell caused by grilling fish or meat, tastefully cooking the food stuff, and beneficial to health.例文帳に追加

食材を焦がさず、内部まで均等に加熱する適正な加熱温度を維持して、加熱料理において安定させる火加減で、最上の味を引き出せ、コーティングがないので、フッ素樹脂の危険性から開放され、セラミックス製の遠赤外線効果で、魚や肉を焼くと、臭いを大部分防ぐことができ、食材をふっくら美味しく焼き上げるようになるし健康にも良い調理器具を得る。 - 特許庁

To provide an apparatus and a method for drying confectionery with a high yield in spite of being a high-quality product, producing confectionery in large quantities by greatly shortening a drying time without lowering flavor, and suppressing application of seasoning liquid to a moderate quantity to decrease a rate of occurrence of confectionery breaks, and to provide a confectionery producing apparatus.例文帳に追加

乾燥時間を大幅に短縮することで、大量に菓子を生産し、風味を低下させることがなく、また、味液の塗布を適量に押え、菓子の割れの発生する率を低下させることにより、高級な製品であっても歩留りの高い菓子乾燥装置及び菓子乾燥方法、菓子製造装置を提供することにある。 - 特許庁

The method for improving the flavor of an astaxanthin-containing extract includes the steps of: adding and mixing 0.5 to 1000 parts by mass of ethanol to 1 part by mass of the astaxanthin-containing extract so as to obtain an ethanol mixture; collecting a solid precipitated from the ethanol mixture obtained; and drying the solid collected.例文帳に追加

本発明のアスタキサンチン含有抽出物の香味改善方法は、アスタキサンチン含有抽出物1質量部に対して0.5質量部から1000質量部のエタノールを加えて混合する工程;該エタノール混合液から固形分を回収する工程;および該回収した固形分を乾燥させる工程を含む。 - 特許庁

The seaweed fermented food can be eaten plainly and taken in by such various styles put on cooked rice or topped on vegetable salad, or the like because of having a physical property similar to that of yogurt or mousse, or utilized as various topping materials because of having a flavor and physical property similar to those of powdery cheese when dried.例文帳に追加

海藻発酵食品は、そのままでヨーグルトあるいはムースのような物性を有し、そのままあるいはごはんにのせて食する、あるいは野菜サラダ等にかけて食するあるいは、乾燥して粉チーズに似た風味と物性を有するため各種トッピング材としてなど様々な様式で食品として利用できる。 - 特許庁

Compared with conventional techniques, the tea-flavored low-tar cigarette produced by the method gives good satisfaction in smoking the cigarette, fully develops cigarette smoking characteristics such as smoking interest and pleasure, and solves universal problems of sensual quality such as monotonous feeling caused by loss of flavor after lowering tar content of conventional cigarette, low smoke density, dry feeling of throat and tongue and deficient satisfaction and enjoying sense.例文帳に追加

公知技術と比較し、本発明で製造したお茶味低タール巻きタバコは、タバコを吸った時に良好な満足感を感じさせ、巻きタバコを吸う興味と楽しみなどの特徴を十分に体現し、並びに、公知巻きタバコのタール量低下後の、香気欠乏による単調性、低濃度、喉や舌の乾き、満足感や楽しむ感覚の欠乏など感覚的な質の普遍的問題を解決する。 - 特許庁

As a result of the structure, various kinds of fermented soybean paste different in taste and flavor can be produced in small lot through controlling the fermentation time and temperature of the fermented soybean paste base in the fermentation chamber 41, every tank held in each holding space, according to the kind or quantity of the fermented soybean paste base put in the tank and controlling fermentation every fermented soybean paste base.例文帳に追加

この構成によれば、各収納空間に収納されたタンク毎に、タンクに入れられた味噌の元の種類または量に応じて、醗酵室41における味噌の元の醗酵時間と温度が制御され、味噌の元毎に醗酵が制御されることにより、味や薫りの異なる多品種の味噌を少ロットで製造することができる。 - 特許庁

To provide a pickle obtained by adding the taste of curry having rich variety and satisfying the various needs of consumers without damaging the flavor, teeth sensation and perfume peculiar to the pickles of a smoked Japanese radish while keeping the advantage thereof, enabling a consumer to eat easily, providing relief and safety of chemical fertilizer free and additive free, and mild to the body.例文帳に追加

消費者の多様なニーズに合わせたバラエテイーに富んだカレー味を、いぶり大根の漬物の独特な風味、歯ざわり、香りを損ねずにその長所を生かしたまま付加し、消費者が手軽に食することができると共に、無化学肥料、無添加の安心、安全、からだに優しい漬物として提供する。 - 特許庁

To provide a flavor improving composition produced in view of the following requirements to be solved: what physiological action is caused by surplus peroxide generated in the oral cavity when taking peroxide-containing food and an alcohol beverage, or caused by other factors; removal of the surplus peroxide results in suppression of its physiological action; and development of an appropriate means for the removal is required.例文帳に追加

過酸化物含有食品およびアルコール飲料摂取時に又はその他の原因により、口腔内において過剰に生成する過酸化物がどのような生理作用を惹起するのかを解明すること、過剰な過酸化物を消去することによってその生理作用を抑制すること、及びその消去のための適切な手段を開発することが望まれている。 - 特許庁

To obtain a composition, an agent, a food and drink, or an edible oil and fat composition, serving for obtunding the symptom of premenstrual syndrome(PMS), especially having fast-acting effects for obtunding the symptom of the PMS, hardly causing fat accumulation, having high absorptivity of γ- linolenic acid, and further having excellent stability of flavor and quality.例文帳に追加

本発明は月経前症候群症状(=Premenstrual Syndrome;PMSと以下略す)緩和用に供される、特に月経前症候群症状緩和の即効性効果を有し体脂肪蓄積が少なく、かつ、γ−リノレン酸の吸収性が高く、風味、品質安定性にも優れた組成物、剤、飲食物、食用油脂組成物の提供に関する。 - 特許庁

To provide a packaged black tea beverage excellent in tone of color, suppressed in creamdown, and having moderate bitter and astringent taste and excellent flavor, in spite of containing black tea polyphenol at high concentration, to provide a producing method thereof, and to provide a method for improving the tone of color of the packaged black tea beverage containing black tea polyphenol at high concentration.例文帳に追加

紅茶ポリフェノールを高濃度に含有するにも関わらず、色調が優れ、クリームダウンが抑制された、適度な苦渋味のある風味の良好な容器詰紅茶飲料とその製造方法、並びに高濃度に紅茶ポリフェノール含有する容器詰紅茶飲料の色調改善方法を提供すること。 - 特許庁

In the ginger flavored carbonated beverage containing fructose, an extract of stevia, and a ginger flavor, a content of the fructose in the ginger flavored carbonated beverage is 0.30-6.16 mass% and a content of the extract of stevia in the ginger flavored carbonated beverage is 0.003-0.036 mass%.例文帳に追加

果糖と、ステビア抽出物と、ショウガフレーバーとを含有するショウガ風味炭酸飲料であって、ショウガ風味炭酸飲料における果糖の含有量が0.30〜6.16質量%であり、ショウガ風味炭酸飲料におけるステビア抽出物の含有量が0.003〜0.036質量%であるショウガ風味炭酸飲料。 - 特許庁

The method for producing the coffee flavor enhancing agent includes a step of preparing an extract of green coffee bean with an ethanol aqueous solution having an ethanol concentration of10%(v/v) and a step of mixing the green coffee bean extract with roasted coffee extract and heat the mixture at 180-250°C.例文帳に追加

エタノール濃度が10%(v/v)以上のエタノール水溶液でコーヒーの生豆抽出エキスを得る工程、及び前記生豆抽出エキスと焙煎後のコーヒー抽出物とを混合して180℃〜250℃で加熱する工程を含むことを特徴とするコーヒー風味増強剤の製造方法により、上記課題が解決される。 - 特許庁

To provide a method for treating fish and shellfish meat or meat, capable of controlling to a minimum damage on/denaturation of the fish and shellfish meat or the meat and safely decreasing the number of germ of the fish and shellfish meat or the meat without influencing flavor inherent in fish and shellfish meat or meat and using chemicals.例文帳に追加

魚介類肉又は食肉類へのダメージ・変性を最小限に制御でき、魚介類肉又は食肉類の本来の風味に影響を与えることがなく、かつ化学薬品を使用せずに安全に魚介類肉又は食肉類の菌数を低減できる魚介類肉又は食肉類の処理方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a taste improver enabling the inexpensive production of a milk-added tasty beverage having not only bitterness and astringency originally possessed by a tasty beverage but also rich flavor of the milk, providing good aftertaste of the milk and hardly causing precipitation without causing reduction of the bitterness and the astringency likely to the tasty beverage, sometimes occurring when the milk is added to the tasty beverage.例文帳に追加

嗜好飲料に乳を添加した際におこる、嗜好飲料らしい苦味や渋味の低減を引き起こすことなく、嗜好飲料本来の苦味や渋味とミルクのふくよかな風味を併せ持ち、ミルクの後切れ感がよく、しかも沈殿の発生しない乳添加嗜好飲料を安価に製造可能とする呈味改善剤を提供することである。 - 特許庁

To obtain a dried-fish flavor composition effective for masking blood smell peculiar to extract of dried fish such as dried bonito, odd smell of amino acids, nucleic acids, animal/plant protein decomposition products or yeast extract, and the smell of base materials used in various kinds of food products, and having excellent palatability; and to provide a food product containing the composition.例文帳に追加

例えば、カツオ節などの魚節エキス独特の生臭ささ、あるいは呈味改良剤として使用されるアミノ酸類、核酸類、動植物蛋白質分解物あるいは酵母エキスなどの不快臭のマスキング、各種食品に使用されている基材臭のマスキングに効果があり、且つ嗜好性の高い魚節フレーバー組成物、およびこれらを含有する食品を提供すること。 - 特許庁

例文

To obtain deliciously eatable noodles suitable for roasted noodles and dish fried in oil, which exhibits prevention effect on stickiness without impairing palatability and flavor characteristic of noodles, considers activation of dry noodle market and proposal of new menu, has slight stickiness even in frying in oil, excellent cooking suitability and hardly makes noodle ribbons mutually attach themselves even with passage of time.例文帳に追加

麺特有の食感や風味を損なうことなく張り付き防止の効果を発揮させることができるようにしたものであり、乾麺市場の活性化と新しいメニュー提案を視野に入れ、炒めても張り付きが少なく、調理適性に優れ、時間が経過しても麺線同士が付着しにくく、美味しく食べられる「焼きうどんに適した麺」や「炒め料理に優れた麺」を提供する。 - 特許庁

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