1016万例文収録!

「foodstuff」に関連した英語例文の一覧と使い方(15ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > foodstuffの意味・解説 > foodstuffに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

foodstuffを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 790



例文

To provide a new night cover for an open showcase which has moisture permeability and is extremely effective in moisture condensation prevention, can effectively prevent a growth of deleterious mold fungus in relations with foodstuff to conserve and is safe in food sanitation too.例文帳に追加

透湿性があり結露発生防止にきわめて優れた効果を奏するオープンショーケース用ナイトカバーであって、保存する食品などとの関係で有害なカビ菌の発生を効果的に防止することができ、しかも食品衛生上においても安全な新たなナイトカバーを提供すること。 - 特許庁

The subject allergy inhibitory composition is provided by using levan which is experienced as a foodstuff, especially produced by Bacillus Natto, as an active ingredient for inhibiting the production of IgE and IL-4 and promoting the production of IL-12 inhibiting the differentiation to Th2 cells.例文帳に追加

食品としての摂食経験があるレバンを、特に納豆菌が生産するレバンを、有効成分とし、IgE産生やIL−4産生を抑制し、Th2細胞への分化を抑制しているIL−12の産生を促進してアレルギーを抑制することができる組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a thermoformable multilayer structure comprising a polyester and a nylon laminated into a flexible film, which offers an attractive packaging material to protect a product from an exterior contamination or rough handling and serves for a commercial product as a foodstuff or pharmaceutical packaging.例文帳に追加

軟質フィルムに積層成形されたポリエステル及びナイロンから成る熱成形多層構造体は、食料品や医薬品の包装用として、外部からの汚染や雑な取り扱いから商品を保護するため、及び最終的に販売する商品のための魅力的な包装材を提供する。 - 特許庁

This method for preserving a food and a food stuff comprises raising a power supply voltage to a high voltage by the piezoelectric transformer, applying the high voltage to the ion generator having the corona discharge type electrodes and irradiating the food and the foodstuff stored in the container with ions generated by the ion generator.例文帳に追加

または、電源電圧を圧電トランスにより高電圧化して、コロナ放電式電極を有するイオン発生器にこの高電圧を印加し、このイオン発生器によって発生するイオンを、容器内に保管した食品や食材に放射する食品や食材の保存方法としたこと。 - 特許庁

例文

A dish table 11 and merchandise tables 12 and 13 refer to the merchandise selling price table 14 to rearrange dishes of the desired menu in order of purchasing economy of foodstuff necessary for the desired menu input from the inputting means.例文帳に追加

献立テーブル11と商品テーブル12,13により、商品売価テーブル14を参照して入力手段で入力された希望献立メニューに必要な食材が最も経済的に購入できる順序で、該希望献立メニューの各献立を並び替える。 - 特許庁


例文

To provide a rice-cake like foodstuff having novel mouth feel different from that of traditional rice cake or of a rice flour dumpling made from glutinous rice flour and having sufficiently pleasant mouth feel even after a long time of exposure to heating/cooking.例文帳に追加

従来からある餅の食感でもなく、また餅米粉を用いて作る白玉団子の食感でもない、新規な食感を有するとともに、長時間の加熱調理を経ても十分な食感を楽しむことができる餅様食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for converting organic foodstuff waste containing a lot of salt components and oil and fat ordinarily considered to be difficult for a microorganism treatment, for example leftover food, using a specific microorganism into a useful substance with higher added value for effective use.例文帳に追加

通常微生物処理が困難とされている塩分や油脂を多く含んでいる有機質食品廃棄物、例えば残飯を特定の微生物を用いて、より付加価値の高い有用な物質に変換し、有効利用しうる方法を提供する。 - 特許庁

Useful organic material enriched with highly unsaturated fatty acids is formed by using organic foodstuff waste with a concentration of sodium chloride set at least to 0.6 mass % as a nutrition medium, and inoculating microorganisms of the genus Labyrinthula thereto and by cultivating them.例文帳に追加

塩化ナトリウム濃度を少なくとも0.6質量%とした有機質食品廃棄物を栄養培地として用い、これにラビリンチュラ属微生物を植菌し、培養することにより高度不飽和脂肪酸が富化した有用有機物材料を生成させる。 - 特許庁

GLUCOSE UPTAKE-ACTIVATING AGENT IN MUSCULAR CELL, GLUT4 TRANSLOCATION-ACTIVATING AGENT IN MUSCULAR CELL, GLUT4 TRANSLOCATION INHIBITORY AGENT IN FAT CELL, PREVENTING AGENT OF DIABETIC COMPLICATION AND BEVERAGE AND FOODSTUFF CONTAINING THEM例文帳に追加

筋肉細胞におけるグルコース取込み活性化剤、筋肉細胞におけるGLUT4トランスロケーション活性化剤、脂肪細胞におけるGLUT4トランスロケーション抑制剤、糖尿病合併症予防剤、並びにこれらを含む飲食物 - 特許庁

例文

A heat cooking lunch box comprising the bottom face to be fit in the projecting part is placed on a heat cooking delivery tray provided with a heating part and a projecting part provided along the periphery of the heating part so that the foodstuff in plateware arranged in the heating cooking lunch box is heated up.例文帳に追加

加熱部と、前記加熱部の周囲に設けられた突設部とを備えた加熱調理用の配膳トレイ上に、前記突設部に嵌め込むことができるように底面を構成された加熱調理用弁当箱を載置して、前記加熱調理用弁当箱内に配置される食器内の食材を加熱することを特徴とする。 - 特許庁

例文

The user inputs, to the cellphone 1, health information indicating the health condition such as the weight or a degree of the appetite, and demand information indicating a demand related to a dish such as degrees of cost capable of being taken to a foodstuff or a time capable of being taken to the dish.例文帳に追加

また、ユーザは、体重や食欲の程度等の健康状態を示す健康情報と、食材にかけられる費用や料理にかけられる時間の程度等の料理に関する要望を示す要望情報とを携帯電話1に入力する。 - 特許庁

To provide a method of producing a dried bonito flake-like cheese food capable of being eaten alone, and capable of being used as a foodstuff for a cooked dish, as a material to be placed on the cooked dish, or as a seasoned material for sprinkling without melting cheese or without impairing the original taste, flavor or smell of cheese.例文帳に追加

それ自体単独で食することもできるが、加熱調理する料理の具材や、加熱調理した料理への載せ置き材、振り掛け材として使用した場合でもチーズが溶融せず、しかも、チーズ本来の旨味や風味、香りが損なわれることもない削り節状チーズ食品の製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide a coating composition which is coated on a metal can for foodstuff and drinks having excellent processability, adhesiveness, retort resistance, resistance to content, extractability, overbake resistance, resistance to deterioration with time, dent resistance, and is particularly suitable for the inner surfaces of cans, and to provide a metal plate coated with the coating resin composition used for the inner surfaces of cans.例文帳に追加

食品、および飲料用金属缶等に塗装され、加工性、密着性、耐レトルト性、耐内容物性、抽出性、耐オーバーベーク性、耐経時劣化性、耐デント性に優れ、特に缶内面用に適した塗料樹脂組成物、及びこれを塗布した缶内面用塗装金属板を提供する。 - 特許庁

To provide such a phosphor for the lighting of everyday dishes as is capable of lighting vividly and prominently, without a feeling of strangeness on the lighting along with the white light of an indoor lighting fluorescent lamp, such everyday dishes in a showcase as are especially an yellowish foodstuff such as a deep-fried food and the like; a fluorescent lamp for the lighting of everyday dishes by using the same.例文帳に追加

商品ケース内の惣菜、特に、揚げ物等、黄色味を帯びた食材を、室内照明蛍光ランプの白色光と共に照明して違和感なく、鮮やかに際立って照明することができる惣菜照明用蛍光体や、これを用いた惣菜照明用蛍光ランプを提供する。 - 特許庁

To provide prepared food for cooking in a microwave oven, whose cooking bag does not burst due to the inner pressure at the time of cooking in a microwave oven, whose foodstuff and seasoning liquid do not become mixed, which becomes equipped with a better appearance as a commodity for sale, and which is excellent in taste after cooking.例文帳に追加

電子レンジで調理する際に内圧によって調理袋が破裂することがなく、食材と調味液とが混じり合うことがなく、商品としての見栄えが良くなるとともに、調理後の食味に優れる電子レンジ用調理食品を提供する。 - 特許庁

To provide a fat-and-oil composition comprising fat and oil with little by-products and a high content of conjugated trienoic acids, and a simple manufacturing method therefor, as well as a foodstuff, an emulsified fat-and-oil composition and a cancer preventing agent, using the fat-and-oil composition.例文帳に追加

簡便な方法にて、副生成物の少ない、共役型トリエン酸含有量の高い油脂からなる油脂組成物、及びその油脂の製造方法を提供する、また上記油脂組成物を用いた食品、乳化油脂組成物、及びガン予防剤を提供する。 - 特許庁

To discharge and provide intermittent and fixed amount of various liquids such as adhesive, clean solder, phosphor, electrode material, grease, paint, hot melt, chemical and foodstuff at a high speed and with high precision in a production process in the field such as an electronic part, household appliances, and a display.例文帳に追加

電子部品、家電製品、ディスプレイなどの分野における生産工程において、接着剤、クリーンハンダ、蛍光体、電極材料、グリース、ペイント、ホットメルト、薬品、食品などの各種液体を、高速かつ高精度に間欠定量吐出・供給する。 - 特許庁

This cooker comprises the cooling means inside the storage of the heating cooker, and further comprises a means for operating the cooling means in a prestage before the heating cooking process and a storage stage after cooking, to prevent the deterioration of the foodstuff caused by temperature rising during the standby and after the cooking.例文帳に追加

加熱調理装置の庫内に冷却手段を備え、加熱調理工程に至る前段階および調理後の保存段階に作動させ、昇温による待機中の品質、調理後の品質の低下を抑制する手段を備えて動作させる。 - 特許庁

To produe oil and fat-containing preserved food comprising preserved food (frozen food or normal-temperature preserved food) of oil and fat-containing food (baked food using edible oil and fat or containing oil and fat content in the foodstuff itself) causing no deterioration in palate feeling even when heated using a microwave oven.例文帳に追加

電子レンジを使用して加熱しても、食感が低下しない油脂分含有食品(調理に食用油脂を使用するものや食材自身に油脂分を含むものの焼物)の保存食品(冷凍食品又は常温保存食品)を製造する。 - 特許庁

The cooker 1 comprises a heating chamber 20, a heating medium generating device 40 for generating overheated steam or high-temperature air as a heating medium, a side heating medium inlet 47 for making the heating medium flow into the heating chamber from a side wall of the heating chamber 20, and the foodstuff supporting unit U inserted into the heating chamber 20.例文帳に追加

調理器1は、加熱室20と、熱媒体として過熱水蒸気または高温空気を生成する熱媒体生成装置40と、熱媒体を加熱室20の側壁より加熱室内に流入させる側部熱媒体供給口47と、加熱室20に挿入される食材支持ユニットUを備える。 - 特許庁

To provide a method for enriching mushrooms especially Flammulia velutipes with γ-aminobutyric acid (GABA), a food raw material containing a high content of the GABA by using the F. velutipes produced by the method and a foodstuff enriched with the GABA by adding the food raw material.例文帳に追加

きのこ類、特にエノキタケにγ−アミノ酪酸(GABA)を富化するための方法、及びこの方法によって製造されたエノキタケを用いたGABA高含有量食品素材、及びこの食品素材を添加してGABAを強化した食品の提供 - 特許庁

The antimicrobial composition contains an amount of nisin and ε-poly-L-lysine effective for preventing an increase in microbial counts in a foodstuff at a temperature of 0-50°C after 3 days to ≤1 log and has a potential ability to prevent or delay the formation of toxin by a certain kind of food-borne pathogenic microorganism.例文帳に追加

0℃から50℃の温度で3日後の食料中の微生物数の増加を1log以下に防ぐのに有効な量のナイシンおよびε−ポリ−L−リジンを含み、ある種の食品媒介性病原微生物による毒形成を防ぐまたは遅らせる潜在能力を有する抗菌組成物。 - 特許庁

In receiving a new registration request including the source information of foodstuffs from a dealer terminal 2 of a foodstuff dealer, this system 1 prepares codes for discriminating the foodstuffs, and stores the prepared codes, source information and code preparation date information in a database 13.例文帳に追加

システム1は、食料品取扱者の取扱者端末2から食料品の出所情報を含む新規登録依頼を受信すると、この食料品を識別するコードを作成して、作成したコード、出所情報、そしてコードを作成した作成日時情報をデータベース13に記憶する。 - 特許庁

To provide a glucoraphanin-rich radish plant with a cancer suppressing effect at a low cost without requiring a chemical treatment or transgenic treatment for radish which is a plant highly valuable as a foodstuff.例文帳に追加

食材としての利用価値に極めて優れた植物であるダイコンについて、;化学的処理や外来遺伝子導入処理を経ることなく、発ガン抑制作用を有するグルコラファニンを高含有するダイコン植物体を低コストで提供することを目的とする。 - 特許庁

The packaging bag for packaging a foodstuff to be heated as it is in a microwave oven is manufactured by using a film comprising a laminate film 11 having a sealant layer on one of surfaces and mainly comprising paper and a transparent film 12 wherein the films are joined via a pattern adhesive portion 13.例文帳に追加

食品を包装すると共に、そのまま電子レンジで加熱する包装袋であって、片面にシーラント層を有する紙を主体とする積層フィルム11と透明フィルム12とをパターン接着部13によりつなぎ合わせたフィルムを用いて製袋した。 - 特許庁

When the customer 1 brings merchandise to the cash registration of the retail store 2, the data concerning the foodstuff classifications in the merchandise are transmitted to the information analyzing company 4 so that nutrition analysis can be carried out, and the result data are transmitted to the retail store 2, and the nutrition analytic result or the like is provided to the consumer 1 in real time.例文帳に追加

消費者1が、小売店2のレジに商品を持っていったとき、その商品の中の食品類についてのデータを情報分析会社4に送信して栄養分析等を行い、その結果データを小売店2に送信し、リアルタイムに消費者1に栄養分析結果等を提供する。 - 特許庁

This cooking device 1 includes a heating chamber 20 in which the foodstuff F is placed, a steam generator 50, a gas heat-up heater 41 for heating the steam to prepare the superheated steam, a control device 80, and an operation panel 13 for selecting a menu for cooking the foodstuffs F.例文帳に追加

加熱調理器1は、食材Fを内部に配置するための加熱室20と、蒸気発生装置50と、水蒸気を加熱して過熱水蒸気にする気体昇温ヒータ41と、制御装置80と、食材Fを調理するメニューを選択するための操作パネル13とを備える。 - 特許庁

A synthetic resin container having a recess 1 for receiving a foodstuff and a flange 2 around its mouth is formed with a toothpick 7, a fork or a spoon on the flange, wherein a breaking part 8 for separating such a tool from the container is provided, thereby constituting the food packaging container.例文帳に追加

食品を収容する凹部1と、その口部に外鍔2を有する合成樹脂製容器において、前記外鍔にようじ7、フォーク又はスプーンを形成し、これらの周囲にこれらを容器から切り離すための破断部8を設けて食品包装用容器を構成する。 - 特許庁

To provide an apparatus for underwater decomposition of residues in a foodstuff cooking processing field or other waste organic matter, and an underwater decomposition technique for internally attached residues of organic matter and for crushing and washing a retort pack of processed food as well with the same apparatus.例文帳に追加

食品調理加工分野の残渣、或はその他の廃棄有機物の水中分解処理、及び同様の装置で食品加工レトルトパック袋の破砕洗浄と同時に、内部付着有機物残渣の水中分解処理技術を提供する。 - 特許庁

This stress-reducing agent containing the β-cryptoxanthin originated from the citruses or their processed materials (preferably the fruit rind or squeezed debris of unshiu mandarin orange) as an active ingredient is incorporated to a foodstuff or medicine as an orally administering agent, or as a skin preparation for external use.例文帳に追加

柑橘類又はその加工物(好ましくは温州ミカンの果皮又は圧搾残渣)に由来するβ−クリプトキサンチンを有効成分とするストレス軽減剤を、経口投与剤として食品や医薬品に含有させたり、皮膚外用剤に含有させる。 - 特許庁

The curry-like retort food made by heat-cooking the curry-like foodstuff, inputting the same in a retort vessel and then heat-sterilizing the same is characterized in that a separately prepared rolled dried bean curd is input when the curry-like flavoring liquid is heat-cooked and input in the retort vessel.例文帳に追加

カレー状食品を加熱調理し、レトルト容器に投入した後、殺菌加熱を行うカレー状レトルト食品において、 カレー状調味液を加熱調理したのち、レトルト容器に投入する際に、別途調製された巻取湯葉を投入することを特徴とするカレー状レトルト食品。 - 特許庁

To provide an antidiarrhea composition originated from natural foods free from adverse reaction, especially effective to hypersecretive diarrhea which predominates in diarrhea, and to provide an antidiarrhea pharmaceutical composition and a foodstuff including the antidiarrhea composition and to provide a method for prophylaxis of the diarrhea using the same.例文帳に追加

自然食品由来で副作用なく、特に下痢の多くを占める分泌性下痢に有効な抗下痢症組成物と、それを含有する抗下痢症医薬組成物、抗下痢症組成物含有食品、並びに、それを用いた下痢症予防方法を提供すること。 - 特許庁

The invention relates to the prophylaxis, therapeutic agent and foodstuff for autoimmune disease comprising either of mycelium of the Tricholoma matsutake, especially mycelium of the Matsutake FERM BP-7304 strain, cultured product (broth) or carpophore (including spore) itself or dried product or extract (for example, extract by hot water, extract by alkali solution).例文帳に追加

マツタケ(Tricholoma matsutake)、特にはマツタケFERM BP−7304株、の菌糸体、培養物(Broth)または子実体(胞子を含む)のいずれかをそのまま、あるいはその乾燥物、あるいはそれらの抽出物(例えば熱水抽出液、アルカリ溶液抽出液)を含有する、自己免疫疾患予防・治療剤および食品。 - 特許庁

To provide a foodstuff by using sweet sake lees as a main component and utilizing the whole of palatable components of the sweet sake lees in view of the facts that conventionally the sweet sake lees are used only as a supplemental sub-component and the sake lees are used as a feed of domestic animals.例文帳に追加

従来のみりん粕の利用において、補助的な副成分としてしか使用されていないこと、及びみりん粕が家畜の飼料として使用されている現状から、みりん粕を主成分として、みりん粕の旨味成分の全部を生かした食材を得ること。 - 特許庁

To provide a fluid or instant fluid preparation storage container capable of coping with environmental pollution and the conservation of foodstuff resources, with which a customer can eat a plurality of different kinds of fluid or instant fluid preparations at a low price at a time, and to have a variety of eating habits.例文帳に追加

本発明は、顧客が一度に種類の異なった複数の流動、又は、即席流動料理品目を低価格で喫食でき、環境汚染、食材資源の節約に対処可能な流動、又は即席流動料理品目収容容器を提供すると共に、食生活にバラエティを持たせる。 - 特許庁

To provide a method for producing reduced coenzyme Q_10, suitable for effectively producing the coenzyme which is useful for a foodstuff, nutritively functional food, physiologically functional food, auxiliary nutrient, nutrient, animal medicine, beverage, feed, cosmetics, medicine therapeutic agent, prophylactic, or the like, with high purity on an industrial scale.例文帳に追加

食品、栄養機能食品、特定保健用食品、栄養補助剤、栄養剤、動物薬、飲料、飼料、化粧品、医薬品、治療薬、予防薬等として有用な還元型補酵素Q__10を、工業的規模での生産に適した方法で、高品質且つ効率的に得る方法の提供。 - 特許庁

In order to realize easy recycling of the packaging materials (e.g., aluminum, steel, bottle, plastic, vinyl, etc., or particularly a chemical formation system of plastic, vinyl, etc.) of the foodstuff which cannot omit the packaging in the future, the packaging material is selected by considering the simplification of each packaging material.例文帳に追加

包装を省く事が出来ない食品の包装材の各包装素材(例、アルミ・スチール・ビン・プラスチック・ビニールなどで、特にはプラスチック・ビニールなどの化学化成系)の、後々まで安易にリサイクル化出来る様にする為に、各包装素材の単純化を考えて選択する。 - 特許庁

To provide a single-sided adhesive tape which is not only hard to slip but capable of easily winding into a tape roll because of forming thin on the whole and easily handling, and capable of using suitably to seal packages housing foodstuff such as a lunch and a daily dish.例文帳に追加

非粘着面が滑りにくいだけでなく、全体を薄く形成してテープロールに巻回することも容易で手軽に取り扱うことができ、弁当や惣菜などの食品を入れる容器に封をする際に好適に用いることのできる片面粘着テープを提供する。 - 特許庁

The hulled rice drink foodstuff is generated by making this hulled rice into the shape of a fine powder which does not spoil rice bran with a flour mill by using the hulled rice before polishing and carrying out mixed preparation of at least one or more kinds of beverage foodstuffs to the hulled rice fine powder concerned suitably.例文帳に追加

精米される前の玄米を使用し、該玄米を製粉機により米糠を損なうことのない微粉末状にし、当該玄米微粉末に対して少なくとも1種類以上の飲料食品物を、適宜の割合で混合生成させることを特徴とする。 - 特許庁

The tray for table setting 1 has a supporting part 3 that supports a wireless tag reader 10 that reads out foodstuff information from a wireless tag mounted on a dish 6, 7, or 8, a conductor that serves as an antenna of the wireless tag reader 10 and a connecting terminal part 2 that connects with an antenna of the wireless tag reader 10.例文帳に追加

本発明の配膳用トレイ1は、食器6、7、8に取付けた無線タグから食材情報を読み出す無線タグリーダ10を支持する支持部3、無線タグリーダ10のアンテナとなる導体、無線タグリーダ10をアンテナと接続する接続端子部2とを有する。 - 特許庁

The burnt mark is formed by radiation with a burner, etc., or made directly on the foodstuff by a hot plate and the heating vessel is composed of a vessel with a fixed depth and a lid to be closed and engaged with the vessel and the lid is equipped with a pressure adjustment part.例文帳に追加

そして、焼目は、バーナーなどにより輻射的に、または、加熱鉄板等により直接的に食材に形成するという手段を採用し、加熱容器は、所定の深さの容器とこれに密閉嵌合する蓋体とからなり、蓋体に圧力調節部を設けたものであるという手段を採用した。 - 特許庁

The tip part of a conveyor 4 of an automatically forming machine 1 is equipped with a separation member 5 for cutting off a fish-paste food NS which is placed on the conveyor 4 and transported and a bent guide plate 6 capable of rolling the fish-paste food NS cut off and dropped, and winding the winding foodstuff MT on the circumference of the food.例文帳に追加

自動成形機1のコンベヤー4の先端部分に、コンベヤー4に乗って搬送されて来る煉り食品NSを切り離す切離部材5と、切り離されて落下する煉り食品NSを転動させて、その周囲に巻物食材MTを巻き付けることができる屈曲ガイド板6を設ける。 - 特許庁

The circular fryer 1 includes an oil tank 20 of approximately circular shape with partial notch in plane view, a fried foodstuff outlet section 70 disposed at the notched portion of a circle of the tank 20, and a heating means to heat up the oil in the tank 20.例文帳に追加

円形フライヤー1は、平面形状が一部切欠かれた略円形の油槽20と、油槽20の円形の切欠かれた部分に設けられた、揚げ上がった食材の取り出し部70と、油槽20内の油を加熱する手段とを有する。 - 特許庁

To prevent drop of the interior temperature of a smoke chamber 1, drop of the smoking speed and drop of the energy efficiency as much as possible when external air is taken into the smoke chamber 1 in a smoke house for smoking a foodstuff with smoke or smoking liquid.例文帳に追加

スモークまたはくん液によって食品材料をスモーキングするスモークハウスにおいて、外部エアがスモークチャンバ1に吸入されたとき、できるだけスモークチャンバ1の内部温度が下降せず、スモーキング速度が低下せず、エネルギ効率が悪化しないようにする。 - 特許庁

To obtain a recyclable strongly water resistant corrugated fiberboard adapted to a material of a so-called ice packed transporting corrugated fiberboard case capable of transporting perishable foodstuff such as particularly fruit and vegetable, fresh fish, meat and the like together with ice in a freshness holding transporting corrugated fiberboard case and the strongly water resistant corrugated fiberboard case.例文帳に追加

鮮度保持輸送用段ボール箱、特に青果物、鮮魚、肉類などの生鮮食料品を氷と共に包装して輸送可能な、いわゆる氷詰め輸送用段ボール箱の素材として好適であって、しかもリサイクル可能な強耐水段ボール、及び強耐水段ボール箱に関する。 - 特許庁

To provide a ceramic container for heat cooking in which an embossing surface on which foodstuff is served can be decorated, and the design of the embossing surface can easily be varied; and to provide a method for manufacturing the same.例文帳に追加

加熱調理用セラミックス製器において、食材を盛るエンボス面の装飾が可能であるとともに、エンボス面のデザインの変更に容易に対応することができる加熱調理用セラミックス製器およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for using an instant foodstuff such as instant noodles to be cooked with hot water in a highly heat-insulating and warming container which can withstand repeated uses wherein a waste quantity of disposable instant noodle containers can be reduced by using a reusable container.例文帳に追加

多回数の使用に耐える断熱性保温性の高い容器と湯により調理する即席麺等の即席食品の利用方法を提供し、再利用できるカップ麺用容器のを使用する事により使い捨てカップ麺用容器ゴミの排出量を削減する方法である。 - 特許庁

This separated type liquid seasoning material composed of separated aqueous phase and oil phase by loading the oil phase over the aqueous phase is obtained by filling a roasted particle state foodstuff or its crushed material into the oil phase without making a contact with the aqueous phase.例文帳に追加

水相部の上に油相部が積載されてなる水相部と油相部が分離した分離型液体調味料であって、焙煎した粒状食材又はその粉砕物を、水相部と接触することなく油相部に充填してなる分離型液体調味料。 - 特許庁

A baking juice reception tray in a baking cooker such as a grill is lined with an inorganic material with a continuous porous structure formed thereon, and the inorganic material with a continuous porous structure formed thereon adsorbs baking juice oozing when foodstuff such as fish and shellfish, meat and bread is cooked.例文帳に追加

本発明は、連続した多孔質構造を形成した無機材をグリルなどの焼き調理器具内の焼き汁受け皿に敷き詰め、連続した多孔質構造を形成した無機材が魚介類や肉、パンなどの食材を調理する際に、滲み出る焼き汁を吸着することを特徴とする。 - 特許庁

例文

To provide a water tank for a sink and the sink having this water tank capable of preventing a stain of clothing of an operator by preventing a water splash when washing tabelware and a foodstuff such as vegetables and capable of sanitarily keeping a kitchen and a cookroom by restraining generation of mold and bacteria by preventing the water splash on a floor and a wall.例文帳に追加

食器や野菜等の食材を洗う場合等における水はねを防止して作業者の衣類の汚れを防ぐとともに、床や壁への水はねを防止してカビや細菌の発生を抑え台所や厨房を衛生的に保つことができる流し台用水槽及びこの水槽を備える流し台。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS