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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > foodstuffの意味・解説 > foodstuffに関連した英語例文

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foodstuffを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 790



例文

The stopper 20 moves between: a pressable position where the pressing surface 19 is located at the position higher than that of the mounting surface 11 and foodstuff XA1 is pressed; and a retreating position where the pressing surface 19 is located at the position lower than that of the mounting surface 11 to be retreated from the mounting surface 11.例文帳に追加

ストッパー20は、押当て面19が載置面11よりも高く位置して食材XA1が押し当てられることが可能な押当て可能位置、および押当て面19が載置面11よりも低く位置してその載置面11から退避した退避位置、の間で移動する。 - 特許庁

In the disinfection method of the foodstuff machine in which the vacuum suction line 2 equipped with a heat exchanger 5 and a vacuum suction means 7 on its leaving side is connected to a treatment tank 1, steam or warm water for heat sterilization is fed to the vacuum suction line 2 through no aid of the treatment tank 1.例文帳に追加

熱交換器5およびその下流側に真空吸引手段7を備えた真空吸引ライン2を処理槽1に接続してなる食品機械の消毒方法であって、前記処理槽1を介することなく前記真空吸引ライン2へ加熱殺菌用の蒸気または温水を供給する。 - 特許庁

To provide a laminate which causes no blocking when a film is wound, wherein a residual amount of a solvent is small and which has high gas barrier properties and is excellent in adhesion between a gas barrier layer and a base without an anchor layer and usable suitably for packaging foodstuff.例文帳に追加

フィルム巻き取り時にブロッキングを起こさず、積層体中の残留溶剤量が少なく、高いガスバリア性を有し、しかもアンカー層なしでガスバリア層と基材の密着性に優れ、食品包装用途に好適に使用し得る積層体を提供する。 - 特許庁

After it is confirmed that oil reaches a predetermined temperature in S5, a predetermined amount of foodstuff is charged into an oil tank, and when a switch (1) is pushed in S7, a cooking timer starts with a preset time and concurrently the count of the actually elapsed time also starts in S8.例文帳に追加

S5で油温の所定温度到達が確認された後、油槽に規定量の食材を投入してS7でスイッチ を押すと、S8では、予め設定されている設定時間で調理タイマーがスタートすると共に、実経過時間のカウントも同時にスタートする。 - 特許庁

例文

To provide a pigment formulation containing a stable, a water-dispersible and finely divided oil-soluble pigment crystal excellent in heat-resistance and lightfastness when it is added to a foodstuff such as a boiled fish paste, a jelly and a drink and not generating precipitation and ring over a long period of time even after it is dispersed in an aqueous solution such as the drink.例文帳に追加

蒲鉾、ゼリー、飲料などの食品に添加した場合に、耐熱性および耐光性に優れ、かつ、飲料等の水溶液に分散した後も、長期間にわたり、沈殿やリング等の発生しない、安定で水に分散可能な、微細化された油溶性色素結晶を含有する色素製剤を提供する。 - 特許庁


例文

The invention relates to the prophylaxis, therapeutic agent and foodstuff for thrombosis, comprising either of mycelium of the Tricholoma matsutake, especially mycelium of the Matsutake FERM BP-7304 strain, cultured product (broth) or carpophore (including spore) itself or dried product or extract (for example, extract by hot water, extract by alkali solution).例文帳に追加

マツタケ(Tricholoma matsutake)、特にはマツタケFERM BP−7304株、の菌糸体、培養物(Broth)または子実体(胞子を含む)のいずれかをそのまま、あるいはその乾燥物、あるいはそれらの抽出物(例えば熱水抽出液、アルカリ溶液抽出液)を含有する、血栓症予防・治療剤および食品。 - 特許庁

Of late, Japanese food is prevailing in the world. Quality of Japan's agriculture and marine products and food is highly regarded in the world. In some countries, Japanese food is spreading as a luxury foodstuff. Opportunity of growth for Japan produced agriculture and marine products and food is widened.例文帳に追加

近年、世界的な日本食の広がりがみられる中、我が国の農林水産物・食品の品質は海外で高く評価され、一部の国では高級食材としての使用が拡大しており、日本産の農林水産物・食品にとって海外への飛躍の機会が広がっている。 - 経済産業省

The provisions of paragraphs (1) to (10) shall apply mutatis mutandis: (a) to applications for an amendment of the product specification filed under Article 9 of Regulation 510/2006/EC and to requests for cancellation filed under Article 12 in the case of agricultural products and foodstuff; (b) to applications for an amendment of the product specification filed under Article 49 of Regulation 479/2008/EC and to requests for cancellation filed under Article 50 in the case of vine and wine products.例文帳に追加

(1)から(10)までの規定は,次のものに準用する。 (a) 農産品及び食料品の場合は,規則510/2006/EC第9条に基づく生産品明細書の補正申請及び第12条に基づく取消請求 (b) ぶどう酒の場合は,規則479/2008/EC第49条に基づく生産品明細書の補正申請及び第50条に基づく取消請求 - 特許庁

The ball 10 is sized to prevent the occurrence of a resonance phenomenon (standing wave), and formed to have a torus base part having a diameter large enough to prevent lessen or prevent the internal resonance of a liquid containing foodstuff, thereby generating unexpected microwave heat.例文帳に追加

この容器は、底部および側部パネルを持つボールの形であり、そのボールが共鳴現象(定常波)を起こすのを妨ぐ寸法で造られており、液体含有食品中の内部共鳴を減少させるか防止するのに十分な大きさの直径を有する円環体部の形で基部を有することによって予期できなかったマイクロ波加熱を生じさせた。 - 特許庁

例文

To provide an endurance improver to enhance endurance necessary in athletics and muscle work to continue athletic motion, labor requiring repeated muscle work and daily movement such as walking and to impart endurance necessary to spend healthy daily life, and foodstuff having endurance enhancing activity.例文帳に追加

競技的な運動や、筋肉労作を繰り返し行う必要のある労働、歩行等の日常の動作を持続するために必要な運動・筋肉労作における持久力を向上させて、日常生活を健康的に過ごすために必要な持久力を付与するための、持久力向上剤、及び持久力向上活性を有する食品素材を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a safe and excellent adiponectin secretion-promoting composition capable of expecting the prevention or improving effect of arteriosclerosis, diabetic or metabolic syndrome by the elevation of adiponectin concentration in blood, and also without having adverse effects, and a preventing/improving agent, foodstuff, etc. of the arteriosclerosis, diabetic or metabolic syndrome by utilizing its secretion promoting effect.例文帳に追加

血中のアディポネクチン濃度の上昇により、動脈硬化症又は糖尿病及びメタボリックシンドロームの予防または改善効果が期待でき、しかも、副作用のない安全で且つ優れたアディポネクチン分泌促進組成物、およびその分泌促進作用を利用した動脈硬化症、糖尿病あるいはメタボリックシンドロームの予防、改善剤や食品等の提供。 - 特許庁

To provide a new polymerized compound of resveratrol having a physiological activity more forceful than that of resveratrol, a method for efficiently and safely producing the polymerized compound of resveratrol, and an anticancer agent, an antioxidant, an antimicrobial agent, a foodstuff, pharmaceuticals, a quasi-drug, and a cosmetic each comprising the polymerized compound of resveratrol.例文帳に追加

レスベラトロールより強力な生理活性を有する新規なレスベラトロール重合化合物、該レスベラトロール重合化合物を効率よく、安全に生成する方法、ならびに前記レスベラトロール重合化合物を含有することを特徴とする抗癌剤、抗酸化剤、抗菌剤、さらには食品、医薬品、医薬部外品または化粧品を提供すること。 - 特許庁

The activating agent, pharmaceutical composition and foodstuff are provided by containing an extract of the fruit or seed of melinjo which is a plant of Gnetaceae, or gnetin C, as an active ingredient, having the activation effect of the sirtuin having an NAD-dependent deacetylation enzyme activity associated with the realization of the prolongation of life, since calorie restriction is an effective treatment for realizing the prolongation of the life and anti-aging.例文帳に追加

カロリー制限が延命・抗老化を実現するための有効な処理で、その延命の実現に関与するNAD依存性脱アセチル化酵素活性を有するサーチュインの活性化作用を有する、グネツム科植物であるメリンジョの実または種子の抽出物またはグネチンCを有効成分とする活性化剤、医薬組成物及び食品。 - 特許庁

To provide a vegetable treatment composition that has excellent effect of reducing the number of microorganisms attached to the surfaces of vegetables such as lettuce, cucumber, cabbage, potherb mustard, spinach, Chinese cabbage, perilla, parsley, basil, radish, Welsh onion, onion, etc., and does no change appearances of vegetables when a fresh vegetable is used as a foodstuff not to be sterilized by heating and a treatment method by the same.例文帳に追加

生鮮野菜を、加熱による殺菌ができない食材として使用する際、レタス、キュウリ、キャベツ、水菜、ホウレンソウ、ハクサイ、シソ、パセリ、バジル、ダイコン、ネギ、タマネギなど、野菜表面に付着している微生物数を減少させる効果が優れ、かつ野菜の外観を変化させない野菜処理組成物および該組成物による処理方法を提供する。 - 特許庁

This method for extracting the highly functional components efficiently, without losing the activity of the functional components, is provided by culturing/fermenting the unused organic materials discharged from the foodstuff-related industries or agriculture as a medium by using fungi belonging to the genus Cordyceps, preferably Cordyceps sinensis to produce or proliferate the immuno-stimulating component or antioxidative component and extracting at 40 to 50°C energy-saving extracting temperature.例文帳に追加

食品関連産業や農業から排出される未利用有機物を培地にカビ菌類である冬虫夏草属菌、好適には冬虫夏草Cordyceps sinensisを用いて培養発酵させ、免疫賦活成分や抗酸化成分を産出或いは増殖し、40℃〜50℃の省エネルギーな抽出温度で機能性成分の活性を失うことなく高機能性成分を効率的に抽出する方法。 - 特許庁

To provide a primary composition comprising all essential nutrients of a fruit or a plant material and having improved stability, bio-availability and miscibility; a process of forming the primary composition; and an oral composition containing the primary composition in a foodstuff, a food supplement, a cosmetic preparation or a pharmaceutical preparation.例文帳に追加

果物又は植物性原料のすべての必須栄養素を含む、安定性、生物学的利用能及び混和性が向上した主要組成物の提供、および同組成物を形成する方法並びに食料品中、栄養補助食品中、化粧用製剤中又は医薬製剤中に、該主要組成物を含む経口組成物の提供。 - 特許庁

Relaxation or resolving of the person's psychological stress or tensioning is easily achieved by leading him/her to a relaxed state by effectively reinforcing α-wave emission through ingestion of an α-wave emitting reinforcing agent, an agent which leads him/her to a relaxed state, or the foodstuff containing the agent, wherein these agents contain palatinose according to this invention.例文帳に追加

本発明によるパラチノースを含んでなる、α波放出増強剤若しくはリラックス状態に導くことのできる剤、及び前記剤を含む飲食物を摂取することにより、α波の放出をより効果的に増強して、リラックスした状態に導くことができるため、精神的ストレス又は緊張の緩和又は解消を容易に図ることが出来る。 - 特許庁

To obtain foodstuff having lotus root as the material usable even as a material for food for the elderly and baby food without destroying the flavor of lotus root, having soft teeth sensation and excellent quality and flavor and enabling enjoying richer dietary life.例文帳に追加

レンコンを材料とする食材に関し、レンコンの風味を損なうことなく、老人食や離乳食の材料としても用いることができる柔らかな歯ざわりの新たな食材を提供することを課題としており、品質や風味に優れた新たな食材を提供することにより、より豊かな食生活を享受できるようにする。 - 特許庁

To provide a foodstuff recycle system for managing circulation of fertilizers and agricultural products between areas to relax the state of excess and deficiency on the fertilizers and agricultural products by collecting information on production and consumption of fertilizers and agricultural products in each area via a network to comprehend the state of excess and deficiency on the fertilizers and agricultural products.例文帳に追加

ネットワークを介して各地域における肥料や農産物の生産量と消費量に関する情報を収集して、肥料、農産物の過不足状況を把握することにより、地域間での肥料、農産物の流通を管理し、肥料、農産物の過不足状況を緩和する食品リサイクルシステムを提供する。 - 特許庁

The method for making charcoaled food comprises the steps of spreading charcoal over an air-permeable grate transferring conveyer composed of a heat-resistant material, igniting the charcoal, transferring the grates by the conveyer variable in transferring speed and charcoaling food while concurrently transferring the same by a foodstuff transferring conveyer provided above the grates.例文帳に追加

耐熱性材料よりなり通気性を有する火床移送用コンベア上に木炭を敷き詰めて着火し、該火床を移送速度が可変であるコンベアにて移送すると共に、該火床の上方に設けた食材移送用のコンベアを用いて食品を移送せしめながら炭焼き調理を行うことを特徴とする炭火焼き食品の製造方法。 - 特許庁

To obtain a nonconventional health food also as a foodstuff that effectively uses soybean protein, essential amino acids and an essential mineral components of bittern and comprises minerals contained in brown sugar lump, minerals contained in sesame, fucoidan of Nemacystus decipiens, dietary fiber and vitamins of laver and calcium contained in laver and parched barley flour and their nutrients.例文帳に追加

解決しようとする問題点は、大豆のタンパク質と必須アミノ酸、ニガリの必須ミネラル成分を有効利用し、更に黒糖に含まれているミネラル、ゴマに含まれているミネラル、モズクのフコイダン、海苔の植物繊維とかビタミン類、海苔、イリコに含まれるカルシウム、これらの栄養素を含んだ食材で従来にない健康食品を開発することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing a foodstuff capable of maintaining and promoting health by giving a variety to the taste and kind of cooked rice, making white cooked rice as the rice cooked together with ingredients or cooked rice mixed with ingredients, and capable of cooking white polished rice with unpolished rice, germinated rice and also various millet such as wheat, foxtail, barnyard millet, etc.例文帳に追加

ご飯の味や種類にバラエティーをもたせ、白米飯を炊き込みご飯や混ぜご飯などの好みの飯米にしたり、精白米に玄米や胚芽米のほか、麦や粟、稗等の雑穀の混ざったご飯を作ることの出来ることにより健康を維持し増進をはかることのできる食品を製造することの出来る方法を提供する。 - 特許庁

The air treatment device 1 for the kitchen is arranged above a noodle boiling pot 3 for cooking a foodstuff in the kitchen, and is provided with a cooler 9 of a cooling device 4 for eliminating moisture in the exhaust generated from the noodle boiling pot 3, and a blower 6 for supplying and feeding the exhaust from the noodle boiling pot 3 to the cooler 9.例文帳に追加

厨房用空気処理装置1は、厨房において食材を調理する茹で麺器3の上方に配置され、当該茹で麺器3から発生する排気中の水分を除去するための冷却装置4の冷却器9と、茹で麺器3からの排気を冷却器9に送給するための送風機6とを備える。 - 特許庁

The invention relates to the prophylaxis, therapeutic agent and foodstuff for hepatitis (drug-induced type or inherent spontaneous type hepatitis, etc.), comprising either of mycelium of the Tricholoma matsutake, especially mycelium of the Matsutake FERM BP-7304 strain, cultured product (broth) or carpophore (including spore) itself or dried product or extract (for example, extract by hot water, extract by alkali solution).例文帳に追加

マツタケ(Tricholoma matsutake)、特にはマツタケFERM BP−7304株、の菌糸体、培養物(Broth)または子実体(胞子を含む)のいずれかをそのまま、あるいはその乾燥物、あるいはそれらの抽出物(例えば熱水抽出液、アルカリ溶液抽出液)を含有する、肝炎(薬剤誘発タイプや先天的で自然発症タイプの肝炎など)の予防・治療剤および食品。 - 特許庁

In the filling machine 2 having supplied thereto containers 1 in which a foodstuff is stored, and a machine control unit 3, a data reader 4 receives container data stored in a storage means 10 at the respective container 1, whereby the machine control unit 3 is implemented such that the filling process is executed in dependence upon the container data read.例文帳に追加

食品材料が中に格納されているコンテナ1が充填機2に搬送され、充填機制御ユニット3が設けられている充填機2において、各コンテナ1における記憶手段10に格納されているコンテナデータを受信するデータ読み取り装置4を備えており、充填機制御ユニット3は、読み取られた前記コンテナデータに基づいて充填工程が実行されるように、実施されている。 - 特許庁

This functional fermented crucuma foodstuff is obtained by adding the squeezed liquid of sugar cane, lactobacillus extract, yeast and lactobacillus to the dried powder of rhizome of the curcuma, adding water so that the total amount of water content becomes 60-70%, mixing by agitating, then fermenting at 30-40°C for within 24 hr and drying at 65-80°C for 8-9 hr.例文帳に追加

ウコン根茎の乾燥粉末にサトウキビ圧搾汁及び乳酸菌エキスを加え酵母及び乳酸菌を添加した後、全体の水分量が60〜70%になるよう水を加えて混合撹拌した後、30〜40℃で24時間以内発酵させ、65〜80℃で8〜9時間乾燥させることによって、機能性発酵ウコン食材を得る。 - 特許庁

In a cooling device which cools the matter 60 to be cooled such as an agricultural or marine product or a processed foodstuff with cold air, the cart 6 provided in a cooling chamber 1 and so constituted as to hold the matter 60 to be cooled is rotated horizontally, and the cold air is blown against the cart 6 from the lateral side.例文帳に追加

冷風によって農水産物あるいは加工舎品等の被冷却物60を冷却する冷却装置において、冷却チャンバー1内に設置され、被冷却物60を収納するようにしたカート6を水平方向に回転させ、このカート6に向かって側方から冷風を吹きつける構成とした。 - 特許庁

To improve convenience for users by making a cooking work simple and reducing the limitation of an installation space, by integrating a heating function for a material in the case of measuring a calorific value of the material, and by making operations for both calorific measurement and cooking possible in one apparatus in the case where the material is a foodstuff.例文帳に追加

実際の物体のカロリー測定を行なうものにおいてその物体の加熱機能を組込み、物体が食品の場合には、カロリー測定と加熱調理の両方の操作を一つの装置で行なうことができるようにして、調理作業を容易にし、設置スペースの制約を低減して、利用者の利便性を図る。 - 特許庁

To provide an obesity- and diabetes-ameliorating agent that exhibits a blood leptin level-increasing action and a blood sugar level-lowering action, where leptin is a factor of a disease such as insulin resistance, diabetes, fatty liver and hyperlipidemia, and is derived from daily ingested safe foodstuff and therefore is ingestible in a shape of an ordinary meal, and to provide foods and drinks.例文帳に追加

インスリン抵抗性、糖尿病、脂肪肝、高脂血症のような病気の因子であるレプチンの血中濃度の上昇作用及び血糖値の低下作用を有し、常食にしている安全な食品由来であって通常の食事形態をとりながら摂取できる肥満・糖尿病改善剤及び飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a biodegradable peelable film-like object, which can be laminated or attached or adhered to a substrate or a coating film for preventing staining of them using without use of an adhesive agent sticking agent and also can be peeled off from the attached or adhered film in the state of being stained with a residue after taking out foodstuff and other content attached thereto and then subjected to biodegradation.例文帳に追加

接着剤や粘着剤を用いることなく、基材や塗膜を汚染させないように、それに剥離可能に積層したり、貼着でき、また、当接されていた食品等の収容物の取り出し後、残渣等で汚染された状態のまま剥離したり、貼着されている塗膜から剥離して生分解しうる剥離フィルム状物を提供する。 - 特許庁

The smokeless roaster consists of a supporting body 7 for supporting lava particles 9, an inner kettle 5 far locking the body 7, a gas burner 6 and a foodstuff supporting body 10 both of which are set in the kettle 5, an outer kettle 3 fitted on the kettle 5 through an annular exhaust space 4, and an annular top ring 14 for closing a space 4 between the kettle 5 and the kettle 3.例文帳に追加

溶岩粒9を支持する支持体7と、その支持体を係止する内釜5と、その内釜の中に設置されるガスバーナー6及び食材支持体10と、前記内釜の周囲に環状排気空間4を介して外挿される外釜3と、前記内釜と外釜の前記排気空間4の塞ぐ環状トップリング14とからなる無煙ロースターとする。 - 特許庁

To intermittently or continuously apply a variety of powder fluids such as an adhesive, a clean solder, a phosphor, an electrode material, grease, a coating, a hot melt, a pharmaceutical, foodstuff and the like in the production process in industrial fields of electronic parts and domestic electric appliances without crushing or squeezing the powder and to keep a high coating precision for a long period.例文帳に追加

電子部品、家電製品などの分野における生産工程において、接着剤,クリーンハンダ,蛍光体,電極材料,グリース,ペイント,ホットメルト,薬品,食品などの各種粉流体を、粉体の圧搾・破壊なく間欠・連続塗布ができ、長期にわたり高い塗布精度を維持することを可能とすること。 - 特許庁

The simmered and marinated foodstuff is provided with integrated seasoning state and appearance state with animal meat such as beef, pork, and horsemeat by mixing, at least at an around equal rate with the animal meat, unflavored and heated grated burdock root grain as a bulking agent to the minced, seasoned, and boiled down animal meat.例文帳に追加

みじん切りし調味料を加えて煮詰めた牛肉や豚肉、馬肉などの獣畜肉類に、味付けせず加熱したおろし状のゴボウ粒子を増量材として、多くとも上記肉類とほぼ同じ比率だけ混合させることにより、その肉類との一体的な味付け状態と外観状態を与えた煮和え食品である。 - 特許庁

The cooking menus include a menu for cooking the foodstuffs while preventing oxidation of vitamin components, a menu for cooking the foodstuffs while preventing oxidation of the foodstuffs so that unsaturated fatty acid included in the foodstuff is not deteriorated, and one or more of a cooking menu suitable for a person with hyperlipidemia and a cooking menu suitable for smoothing blood flow.例文帳に追加

調理メニューは、ビタミン成分の酸化を防止するように食材を調理するメニュー、食材に含まれる不飽和脂肪酸を劣化させないように食材の酸化を防止して食材を調理するメニュー、および、高脂血症の人に適した調理メニュー、血液をさらさらにするのに適した調理メニューのうち、いずれか一つ以上を含む。 - 特許庁

To provide an automatic weighing device which carry articles, weigh the articles for a target weight and can sufficiently obtain prevention effects from adhesion of the articles to a surface where the articles of strong adhesive foodstuff such as watery cube cut vegetables, pickles and cooked food contact.例文帳に追加

物品を搬送しつつ該物品を目標重量に計量する自動計量装置において、水分の多い角切り野菜や、漬物や、惣菜等の粘着性の強い食料品等の物品についても、物品が接触する面への物品の付着防止効果を十分に得ることができる自動計量装置を提供することを課題とする。 - 特許庁

An order management server 1 comprises a customer management DB 1-2 for storing cooking menus selected in the past and the actually ordered foodstuffs in relation to the name and address of the user, and a foodstuff information DB for storing a list of cooking menus and a list of necessary foodstuffs every cooking menu.例文帳に追加

注文管理サーバー1は、ユーザの氏名及び連絡先に関連して過去に選択した料理メニューと実際に注文した食材を記憶する顧客管理DB1−2と、料理メニューの一覧と料理メニューごとに必要な食材の一覧をデータベース化して記憶する食材情報DBを備える。 - 特許庁

The deep frying equipment 1 for foodstuff comprises the oil tank 11 containing edible oil for frying the food material; a discharging pipe 12 for discharging the oil in the tank 11; a heat exchanger 3 for heating the oil in the discharging pipe 12; and a supply pipe 13 for supplying the oil heated by the heat exchange 3 into the tank 11.例文帳に追加

食品の油揚げ装置1は、食品材料を揚げるための食用油が入れられた油タンク11と、油タンク11内の油を排出する排出管12と、排出管12内の油を加熱するための熱交換器3と、熱交換器3によって加熱された油を油タンク11内へ供給する供給管13と、を有する。 - 特許庁

To provide a foodstuff management system that can provide a recommended menu using foodstuffs about to expire by acquiring necessary information at an external terminal as operating a home terminal, and can provide a menu corresponding to a specification of health condition.例文帳に追加

本発明は食料品管理システムに関し、外部端末から家庭端末を操作して必要な情報が入手でき、賞味期限が切れそうな食材を用いたお勧めメニューの提供ができ、そして健康状態の指定に応じたメニューの提供ができる食料品管理システムを提供することを目的としている。 - 特許庁

At least one of the steam generating heater 52 and the gas heat-up heater 41 is controlled by the control device to keep oxygen concentration in the heating chamber 20 to a value relatively lower than oxygen concentration in the atmospheric air, thus the superheated steam is continuously supplied to the heating chamber 20 to heat the foodstuff F.例文帳に追加

加熱室20内の酸素濃度が大気中の酸素濃度よりも相対的に低い値に維持されるように制御装置80が蒸気発生ヒータ52または気体昇温ヒータ41の少なくともいずれかを制御することによって過熱水蒸気を加熱室20内に継続して供給して食材Fを加熱する。 - 特許庁

例文

If it appears from the examination that the application meets the requirements of the Community Law regarding the Community-wide protection of geographical indications or designations or origin, the name and address of the applicant, the geographical indication or designation of origin, the type of the agricultural product or foodstuff to be designated with, in the case of applications in accordance with Section 68c the designation of the element of the specification covered by the amendment, as well as information on the possibility of delivering an opinion in accordance with par 2 shall be published in the Patent Gazette. 例文帳に追加

審査の結果,申請が,地理的表示又は原産地呼称の共同体全域での保護に関する共同体の要件を満たしていると認められたときは,申請人の名称及び宛先,申請に係わる地理的表示又は原産地呼称,それを標示する農産物又は食品の種類,第68c条の規定による申請の場合は,説明書中の内容であって変更に係わる部分の名称,並びに(2)の規定に従って意見書を提出することができる旨の指摘が特許公報に公告される。 - 特許庁

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