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米 まいの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 4049



例文

や水を入れる鍋1を加熱手段2により加熱し、少なくとも2つの調理メニューを有する制御手段を構成するマイクロコンピュータ3により、選択されている調理メニューの調理シーケンスに従い加熱手段2を制御する。例文帳に追加

A pot 1 containing rice and water is heated by a heater 2, and the heater 2 is controlled by a microcomputer 3 constituting a control means having at least two cooking menus according to a cooking sequence of the selected cooking menu. - 特許庁

上述の製造方法で製造した小麦粉アレルギーの原因物質である小麦粉が含まれないα化発芽玄粉Acを用いて、良好な食感、香味、食味を有する小麦粉アレルギーの患者でも喫食することが可能なパン製品F_1を製造する。例文帳に追加

The pregelatinized sprouted brown rice flour Ac not containing wheat flour as the causative substance of wheat allergy which is produced by the method, is used for producing a bread product F_1 having a good texture, flavor, and taste, and eaten even by a wheat allergic patient. - 特許庁

充填された内容物が白等の穀類やナッツなどの粒状固形物であっても、窒素ガスにより金属缶内の空気を置換し、しかも金属缶内が陽圧となされた窒素ガス封入粒状固形物入り金属缶およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a metal can containing the granular solid sealed with nitrogen gas sealed therein in which the air inside the metal can is replaced by the nitrogen gas and the pressure inside the metal can is positive even when the filled content is the grain such as polished rice and the granular solid such as nuts, and its manufacturing method. - 特許庁

木質ペレット(全木ペレット、ホワイトペレット、バークペレット、牛糞ペレットなど)に、木質ペレットの代替燃料として、精過程で発生する籾殻を添加して混合し、木質ペレットと籾殻を有する暖房用燃料とする。例文帳に追加

The heating fuel having the wood pellets and chaff is obtained as alternative fuel of wood pellets by adding and blending chaff produced in a rice milling process to the wood pellets (such as whole-wood pellets, white pellets, bark pellets, and cow dung pellets). - 特許庁

例文

料金不足による途中停止を回避することによる稼動効率の向上および機器の耐久性の向上と、それに伴う利用占有時間の短縮化およびメンテナンス時間の短縮化による利用環境の向上につながる料金式精設備を提供する。例文帳に追加

To provide a coin-operated rice milling equipment with improved operation efficiency by avoiding suspension due to short paid, improved machine durability, as well as improved use environments by shortening occupation time and shortening the maintenance time owing to these improvements. - 特許庁


例文

6メッシュパスが80%以上であり、6メッシュパスかつ10メッシュオンが20%以上である截断を用いたレトルト粥の製造方法において、べたついた食感がなく飲み込み易いレトルト粥の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing retort rice gruel comprising using chopped rice having80% of a 6-mesh-pass part and ≥20% of a 6-mesh-pass and 10-mesh-on part so as to produce retort rice gruel having no sticky palate feeling and easy to drink. - 特許庁

慣れない人(たとえば新の美容師)であっても、失敗無く重さと軽さの混在した髪型が作れ、髪に外力が加わっても崩れにくく、仮に崩れても再整髪が簡単で、しかもべたつき感の無い整髪方法の提供。例文帳に追加

To provide a hair dressing method, allowing a person not familiar to hair dressing (for example, a novice beautician) to form a hair style presenting a mixture of heavy and light touches without failure, giving a hair style which hardly collapses even external force is applied, or allowing easy re-dressing even when the style collapses, and eliminating stickiness. - 特許庁

清酒用麹の製造過程において、クエン酸を多く生産する焼酎用麹菌と清酒用麹菌を別々の蒸に散布して、一定時間、一定温度保温した後、これらを混合して製麹し、得られた麹を用いて低アルコール清酒を製造する方法。例文帳に追加

This method for producing a low-alcohol Japanese Sake involves using koji which is produced by sprinkling Aspergillus oryzae for Shochu capable of producing a large amount of citric acid and Aspergillus oryzae for Japanese Sake, on separate steamed rice respectively, and the resultant two kinds of rice are kept at a given temperature for a given time and then mixed together. - 特許庁

最上位に位置する揺動選別板74Aに対応した分配樋72Aには、この揺動選別板74Aとの連通投入口85Aとは別に、供給樋68からの混合を揺動選別板74Aに直接落下供給できる落下口87が設けられている。例文帳に追加

A distributing trough 72A corresponding to an oscillating sorting plate 74A positioned at the highest level is provided with a fall port 87 for falling the mixed rice from the feeding trough 68 directly to the oscillating sorting plate 74A in addition to a feeding port 85A communicating with the oscillating sorting plate 74A. - 特許庁

例文

除糠筒20の周面に多数のスリットを該除糠筒20の軸方向に列設してスリット列40となし、かつ、このスリット列40を該除糠筒20の周方向に一定間隔を置いて複数条並設した乾式の無洗製造装置である。例文帳に追加

This apparatus for producing dry Musenmai is provided with a rice bran removing cylinder 20 on the peripheral surface of which many slit rows 40 are arranged in rows in the axial direction and in two or more parallel stripes in the peripheral direction at regular intervals. - 特許庁

例文

板海苔をフィルム間に挟んだ複数枚のフィルムで外周を覆った冷凍おにぎりの解凍において、飯の風味を冷凍処理前に近い状態に復元することができ、かつ板海苔の香ばしさを維持するように解凍できるようにする冷凍おにぎりの解凍方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for thawing prefrozen rice balls capable of restoring taste of rice in a state approximately before thawing the rice and thawing with keeping fragrance of plane laver in thawing the frozen rice balls covered with several films holding the plane laver between them. - 特許庁

A. ヌカまたは小麦フスマを有機溶媒で抽出する工程、 B.前記抽出物に水と共に酸を加え、この酸溶液中にガム質を沈殿させる工程、 C.前記ガム質をアルコール抽出し、このアルコール抽出物からスフィンゴ脂質を精製する工程。例文帳に追加

The sphingolipid is preferably obtained by (A) extracting rice bran or wheat bran with an organic solvent, (B) adding water and an acid to the extract to precipitate a gummy substance in the acid solvent, and (C) extracting the gummy substance with an alcohol and obtaining the pure sphingolipid from the alcohol extract. - 特許庁

すなわち、上記プレート80の回転量をレバー、リンク棒、レバーを介して回転摺動抵抗器へ伝達することにより、この回転摺動抵抗器を含むボリューム回路により電気的(電圧値)に混合の集積量を認識する。例文帳に追加

That is, by transmitting the rotated quantity of the plate 80 to a rotary sliding resistor through a lever, a link bar, and a lever, the accumulated quantity of mixed rice can be electrically (as a voltage value) recognized by a volume circuit including the rotary sliding resistor. - 特許庁

精白に対してカリウム、鉄分、ビタミンB類の含有量が2〜3倍で、且つ食物繊維が豊富で、善玉コレステロールの濃度を高める効果があるといわれている「キビ」を使用した「キビ酒」を確実に且つ容易に醸造する手段を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing millet liquor, by which "millet liquor" using "millet" said to contain potassium, iron and vitamin B compounds in amounts of 2 to 3 times those of polished rice, abundantly contain edible fibers, and have an enhancing effect on the concentration of good cholesterol can surely and easily be fermented. - 特許庁

・精穀工程等における未処理穀物類の切削、研磨作業で、その投入穀物類に掛る圧力を最小限にし、経済的に効率よく穀物類の周囲の糠等を除去することができる精穀装置または穀物類分離装置を提供することが課題である。例文帳に追加

To provide a grain polishing apparatus or a separator for grains capable of economically and efficiently removing shells or the like covering grains while minimizing the pressure being applied to the loaded grains in the cutting and polishing work for unprocessed grains in rice polishing/grain polishing processes. - 特許庁

安全で品質の安定した、調理メニューに制約されず、栄養豊富な小麦又は玄等の穀物粉を得るために、発芽による栄養効果を短時間で得られる連続的にかつ衛生的に製造することができるアルファ化発芽穀物粉の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing pregelatinized germinated grain flour by which nutrition effect caused by germination can be continuously and sanitarily obtained in a short time so as to obtain safe, stably qualified and nutritious grain flour such as wheat flour or brown rice not bound by cooking menus. - 特許庁

籾摺装置10では、複数の揺動選別板74が上下に重なって配置されており、供給樋68から送り込まれた混合を分配樋72によって揺動選別板74毎に分配して連通投入口85からそれぞれに分配供給できる。例文帳に追加

A rice huller has plural oscillating sorting plates 74 arranged one over another, and mixed rice sent from a feeding trough 68 is distributed to every oscillating sorting plate 74 by distributing troughs 72 to distribute and feed it to respective oscillating sorting plates 74 by communicating feeding ports 85. - 特許庁

この発芽を水切りを行わずに又は行った後、液化酵素及びリパーゼを添加して95℃まで昇温し、この温度を一定時間保持した後冷却して55℃まで降温し、糖化酵素を添加しかつこの温度を一定時間保持することにより、液化糖化物を得る。例文帳に追加

The germinated rice is drained or not, mixed with a liquefying enzyme and lipase, heated to 95°C, kept at the temperature for a fixed time, cooled to 55°C, mixed with an saccharifying amylase and kept at the temperature for a fixed time to give a liquefied saccharified substance. - 特許庁

機10に、搗精室11内への原料の供給終了時にあっては、1軸に連なった研削・摩擦ロール12及び搗精スクリュ14,15が回転、停止を繰り返す動作を自動的に行うように制御する制御部17を備えるようにする。例文帳に追加

This rice polisher 10 is provided with a control part 17 controlling automatic repeated operation of rotation and stopping of a coaxially continued grinding/friction roll 12 and polishing screws 14, 15. - 特許庁

水分の含有率を著しく高め、餅搗機にかけると玄の外皮を粉々状態にして、外皮の残留を皆無にすると共に、口の中に入れた際には、もぞもぞとする食感をなくし、咽の通りの良い製品を提供する。例文帳に追加

To provide a product having extremely heightened content of water, containing entirely no remaining skin of the brown rice by forming the skin into a piece state by subjecting the brown rice to a rice cake making machine, having no texture providing feeling of a foreign matter when inserted into the mouth, and passing the throat smoothly. - 特許庁

数段に積み重ねた揺動選別盤に混合を配分供給する分配ボックス(5)内の仕切板(4)の上端部分をストロ−ラック(4a)にし、ストロ−ラック(4a)の押送終端部を受入口(6)より押送下手がわに延長する。例文帳に追加

The upper end part of a partition plate (4) in distribution box (5) for distributing/supplying mixed rice to the oscillation selection plates piled up in several steps is made a straw rack (4a), the conveyance terminal part of the straw rack (4a) is extended on the conveyance downstream side from a receiving opening (6). - 特許庁

野菜または果物などのキムチ材料に塩を含めた添加物を添加,熟成させる方法において,添加物は漬けキムチ材料100重量%に対して塩6から10重量%,玄20から40重量%,唐辛子の種80から100重量%を混合する。例文帳に追加

This method for producing the kimchi comprises adding additives including salt to kimchi materials such as vegetables, fruits or the like, and maturing, and mixing additives of 6-10 wt.% salt, 20-40 wt.% unpolished rice, 80-100 wt.% seeds of red pepper based on 100 wt.% kimchi-pickling materials. - 特許庁

この湿潤状玄粉に、乾燥果実、生果実、生野菜、種子、植物オイル、シロップから選ばれた、1種以上の粘着作用のある素材を、48℃を超えないように温度管理しながら混合し、加熱することなく室温で、所定の形状に賦形した非加熱加工食品。例文帳に追加

The wet rice brown flour is mixed with at least one viscous material selected from a dried fruit, raw fruit, raw vegetable, seed, vegetable oil, and syrup, while controlling the temperature not exceeding 48°C, and formed into a predetermined shape at a room temperature without heating. - 特許庁

食酢飲料に求められる爽やかな飲用感を損なうことなく、食酢由来の澱(オリ)が生成しにくく、保存性に優れ、長期保存が可能な食酢飲料(リンゴ酢ドリンク、黒酢ドリンク、玄酢ドリンクなど)を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a vinegar drink (such as an apple vinegar drink, black vinegar drink or unpolished rice vinegar drink) difficult to generate dregs derived from vinegar, excellent in preservability, and preservable for a long period of time. - 特許庁

また、本発明は、水溶液に溶解して摂取するヒハツ抽出物含有飲料用粉末であって、ヒハツ原体1質量部に対して、0.1〜2質量部のタンニンと0.1〜2質量部の玄粉粒物を含有する前記飲料用粉末を提供する。例文帳に追加

Piper longum extract-containing powder for drink is ingested through dissolving in an aqueous solution and contains 0.1-2 pts.wt. of tannin and 0.1-2 pts.wt. of brown rice granules based on 1 pt.wt. of the Piper longum raw material. - 特許庁

新たな栄養成分を付加するとともに、外観上も食欲をそそるような着色であり、安全性の高い薬用植物など天然素材による新たな栄養成分及び新たな食味を提供できる栄養付加着色を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing nutrition-added colored rice to which additional nutrition is added and which is colored so as to visually stimulate eater's appetite, by which additional nutritious components from a natural raw material such as highly safe medicinal plants and new palate feeling are provided. - 特許庁

しかも、脱ぷ処理能力を高めるために遠心脱ぷ盤16A、16Bにおける回転翼の回転数を増加させた構成ではないため、脱ぷ処理の際に玄Gの胚芽が取り除かれてしまうような不都合を防止でき、籾Mから籾殻のみを好適に取り除くことができる。例文帳に追加

Because the apparatus has not constitution that the number of revolutions of a centrifugal rotary blade in the centrifugal husking base 16A and 16B is increased to improve the husking throughput, inconveniences such that the germ of the husked rice is removed in the husking is prevented and only the husk is suitably removed from the unhusked rice. - 特許庁

炊飯用水の給水量制御動作においては、設定供給量から最終の洗工程の給水量制御動作における過剰供給量を引いた値を目標値として設定し、流量信号がこの目標値に達したときに閉止指令信号を発する。例文帳に追加

Further, the water supply quantity control mechanism sets the value calculated by subtracting excessive supply quantity in the water supply quantity control operation of a final rice washing process from the set supply quantity as a target value in water supply quantity control operation of rice cooking water and issues a closing command signal when the flow rate signal reaches the target value. - 特許庁

これによって、炊飯時にと水を加えられたときに水に浸かっている部分の電極2間の抵抗値変化で水量を検知できるので、うす暗い室内であっても内釜1に水がどのくらい入っているのかがはっきりとわかり、高齢者でも簡単に炊飯作業ができる。例文帳に追加

Thus, since the water amount can be detected by the resistance value change between the electrodes 2 at a part immersed in the water when the rice and the water are added when cooking the rice, how much water is put in the inner pot 1 is clearly recognized even in a dim room, and even an aged person can easily perform the rice cooking work. - 特許庁

機5で発生する糠を回収する糠回収タンク10および糠回収袋9を直列に接続し、上流側の糠回収タンク10を室外に配設する一方、下流の糠回収袋9は機械室4内に配設した。例文帳に追加

A bran recovery tank 10 and a bran recovery bag 9, with which the bran generated in a rice milling machine 5 is recovered, are connected in series, the bran recovery tank 10 located on the upper stream side is disposed outdoors and the bran recovery bag 9 located on the lower stream side is disposed in a machine room 4. - 特許庁

糠捕集ユニット42が収容される、ユニット収納部44を開閉する家庭用精機の点検パネル19において、前記点検パネル19の本体の内側に、前記糠捕集ユニット42を位置決めするための押圧リブ10を設ける。例文帳に追加

In an inspection panel 19 of a household rice-cleaning mill for opening and closing a unit storing part 44 where a bran catching unit 42 is stored, a press rib 10 for positioning the bran catching unit 42 is provided in the inside of the body of the inspection panel 19. - 特許庁

きのこ殊にマイタケ子実体乾燥物および小麦由来のαアミラーゼインヒビターおよび/または胚芽由来のリパーゼインヒビターを主成分とし、セルロース、エタノール、ラプリーワックス、精製水などを適宜混合して得る。例文帳に追加

This digestive enzyme-inhibiting health food is obtained by including the dried material of a fruit body of a mushroom, particularly Grifola frondosa and α-amylase inhibitor derived from a wheat and/or lipase inhibitor derived from rice bran as main components and suitably mixing these main component with cellulose, ethanol, Labriwax (R), purified water, and the like. - 特許庁

精白、精白麦等の穀類を原料として醤油麹と同程度の高いプロテアーゼ活性を有する穀物麹及びその製造方法、並びにかかる穀物麹を使用した調味料及び魚醤油、及びそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain cereal bran using as the raw material cereals such as polished rice and polished wheat and having high protease activity nearly equal to that of soy sauce bran, to provide a method for producing the cereal bran, to provide seasoning and fish soy sauce using the cereal bran, and to provide a method for producing the seasoning and the fish soy sauce. - 特許庁

復元性に優れ、炊飯(ご飯)に混ぜ込んだときや湯をかけて吸い物等にしたときに、乾燥前の独特の食感であるカリカリした食感を保有する硬質乾燥カット梅を製造する方法と、該方法により得られる硬質乾燥カット梅とを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing hard and dry cut Japanese plum excellent in a restoration property, and having crisp palate feeling peculiar to Japanese plum before drying when admixed to boiled rice or when served as a soup by pouring boiled water thereon; and to provide hard and dry cut Japanese plum obtained by the method. - 特許庁

次工程の加熱殺菌機構において、60〜100℃の温度域で、10〜60秒間加温することによって、原料に付着した土壌由来の一般細菌数、真菌数、大腸菌群数を回収直後の半数以下に減菌できる。例文帳に追加

In a heat sterilization mechanism in the next process, the number of soil-derived general bacteria, fungi and E. coli, which each stick to raw-material rice, is reduced at least to half of the number immediately after recovery by warming the rice-washed water at 60-100°C for 10-60 seconds. - 特許庁

また、通常黒大豆を家庭用の炊飯器で炊くと長時間の浸漬時間が必要でしかも芯の残った状態で炊きあがるが、煎り黒大豆を使用した場合は、予め煎ってあるため、浸漬時間は精白と同じで手軽に炊飯でき、かつ柔らかく炊きあがる。例文帳に追加

A long soaking time is usually necessary to boil black soybeans with a rice cooker for household use and black soybeans are boiled up in a condition of remaining core, but in the case of using roasted black soybeans, a soaking time is the same as that of polished rice because of being previously roasted, and it is easy to boil, and possible to boil up softly. - 特許庁

135〜275℃で焙煎されたコンニャク粉末60〜90重量%、135〜275℃で焙煎された黒ゴマの粉末5〜20重量%及び玄酢の素もろみ乾燥粉5〜20重量%からなる、焙煎コンニャク粉末を主成分とする機能性食品。例文帳に追加

The functional food composed mainly of roast Konjak powder is composed of 60-90 wt.% Konjak powder roasted at 135-275°C, 5-20 wt.% black sesame powder roasted at 135-275°C and 5-20 wt.% dried powder of unrefined vinegar made from unpolished rice. - 特許庁

都市などに設置した場合でも、扉を開けた際に糠が外部にこぼれたりすることがなく、利用者などが糠を良好に取り出すことができ、しかも、サイクロンから糠小屋の外部に糠が飛散することのない屋外型自動精装置用の糠小屋を提供する。例文帳に追加

To provide a rice bran hut for an outdoor automatic rice milling apparatus where a user, etc., can take out rice bran satisfactorily without spilling of the rice bran from a door when it opens, even in the case installing the hut in a city, etc., and the rice bran is not scattered to the outside of the rice bran hut from a cyclone. - 特許庁

や雑穀等の穀類を原料とした発芽穀類を用いたものであって、アラニンによって甘みや旨味等の食味を向上させると共に、γ−アミノ酪酸を手軽に摂取できるようにした新規な食品素材または食品等を提供する。例文帳に追加

To provide a food raw material, a food, or the like which use germinated grains using grains such as unpolished rice and cereals as a raw material, and which are improved in taste such as sweetness and deliciousness by alanine, and by which γ-amino lactic acid is easily taken. - 特許庁

本発明によって、平均粒子径が10〜120μmである食用油脂の水中懸濁液を調製することと、懸濁液を調製してから1時間以内に懸濁液を生に添加して炊飯することと、を含む炊飯方法が提供される。例文帳に追加

The method for boiling rice using rice-boiling oil includes: preparing underwater suspension of edible oil and fat having an average particle diameter of 10-120 μm; adding the suspension to raw rice within 1 h after preparing the suspension; and boiling the raw rice. - 特許庁

仕切壁2により建屋31内が客室3と機械室4とに仕切られた自動精設備において、メンテナンス用のリモートコントローラ40を設けて、このリモートコントローラ40を有線または無線で信号の届く範囲内で移動可能に配設する。例文帳に追加

The automatic rice polishing apparatus keeping a building 31 separated into a client room 3 and a machine room 4 by a partition wall 2 is equipped with a remote controller 40 for use in maintenance, which is movably disposed within a reach of cable signals or radio signals. - 特許庁

本発明は、水稲の病害虫に対して防除効果を有する農薬活性成分の溶出性を制御し、育苗箱における一回の薬剤処理で水稲栽培期間を通じて主要な病害虫被害、特にカメムシの斑点の予防が可能な方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method with which elution properties of an agriculturally active ingredient having control effects on disease and insect pests of paddy rice are controlled and prophylaxis of main disease and insect pest damage, particularly pecky rice by stink bugs can be carried out throughout a paddy rice cultivation period by a chemical treatment once in a nursery box. - 特許庁

空気流入口15から入った空気は精容器1の除糠部8と外容器3の間の隙間を通って吸引開口15に向けて流れ、その空気の流れにより除糠部8から上記隙間に排出された糠が掃き出される。例文帳に追加

The air coming in through the air inlet 15 flows toward a suction port 18 while passing through the gap between a rice bran removal part 8 of the rice polishing casing 1 and the outer casing 3 and rice bran discharge to the gap out of the rice bran removal part 8 by the air current is swept out. - 特許庁

を酵素処理した後、糖類と共に、又は、糖類及び酸と共に、又は酸と共に粥状に炊き上げたライスベースを、パン生地に対して10〜50%配合して製パンすることを特徴とするパンおよびパンの製造方法。例文帳に追加

This bread is obtained by the following steps: subjecting nonglutinous rice to enzymegenation followed by formulating bread dough with 10-50 wt.% of rice base boiled up together with saccharides, or together with saccharides and acids, or together with acids, and the other objective method for producing the bread is provided. - 特許庁

侵漬する水には、保存性向上のための有機酸あるいは乳酸等のpH調整剤、食感改善のためのアミラーゼ等の酵素剤やデキストリン等の品質改善のための所要の処理剤を含ませ、当該加工に所要の品質改善を施すことが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that required quality improvement is given to the processed rice through including in the soaking water a pH adjuster such as organic acid or lactic acid for improving preservability, an oxygen agent such as amylase for improving palate feeling and a required treating agent such as dextrin for improving quality. - 特許庁

余剰の有効利用を図るにあたり、蒸留廃液の処理、処分が困難であることが大きな問題となっている従来法(液体発酵法)によるエタノール生産システムを根本から見直し、蒸留廃液の排出を極力抑制することを可能にする技術を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a technology that fundamentally reconsiders an ethanol production system by a conventional process (liquid fermentation process), in which the difficulties in treatment and disposal of distillery effluent in efficiently using surplus rice are big problems, and which suppresses discharging of distillery effluent, as much as possible. - 特許庁

コンニャク粉末及び黒ゴマの焙煎温度がそれぞれ150〜250℃であり、そしてコンニャク粉末:黒ゴマ粉末:玄酢の素もろみ乾燥粉の配合比が70〜80重量%:10〜15重量%:10〜15重量%であることが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the roasting temperature of the Konjak powder and the black sesame is 150-250°C each and the compounding ratios of (Konjak powder):(black sesame powder):(dried powder of unrefined vinegar) are (70-80):(10-15):(10-15) in terms of weight percent. - 特許庁

a及びトルマリン鉱石13を収納した槽11と、トルマリン鉱石13を収納した器体12と、槽から器体をへて槽に処理水を循環させる循環回路14と、処理水を加熱する加熱手段とからなる。例文帳に追加

This device for germinating the unpolished rice, comprising a tank 11 for receiving the unpolished rice (a) therein, a vessel 12 for receiving tourmaline ores 13 therein, a circulation circuit for circulating treating water from the tank to the tank via the vessel, and a heating means for heating the treating water. - 特許庁

また、ラック式穀物乾燥設備1aの荷受ピーク時期が過ぎれば、ラック式玄低温貯蔵設備1bに貯蔵した半乾燥状態の穀物を再度、ラック式穀物乾燥設備1aに搬送して仕上げ乾燥することができる。例文帳に追加

When the load receiving peak of the rack-type grain drying equipment 1a has passed, the half-dried grain stored in the rack-type brown-rice cold storage equipment 1b can be transferred again to the rack-type grain drying equipment 1a for finishing drying. - 特許庁

例文

また、投入ホッパ(7)には、穀物の有無を検出する投入センサ(7c)を設け、精運転を開始して設定時間経過後に投入センサ(7c)が穀物が有ることを検出すると振動手段(7d)が作動することを特徴とする。例文帳に追加

A loading sensor (7c) for detecting presence of grains is installed in the loading hopper (7) and the vibration means (7d) is operated when the loading sensor (7c) detects the existence of gains after the set time passes from starting the rice milling operation. - 特許庁

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