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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > into the meat ofに関連した英語例文

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into the meat ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 155



例文

The treatment is carried out by inserting many smoke injectors 32 arranged in parallel into the tuna meat M, blowing out small amounts of the smoke from the injectors in the tuna meat M and intermittently and repeatedly inserting or pulling out the smoke injectors 32, thus scatteringly injecting the smoke bubbles in the tuna meat.例文帳に追加

その処理は、並列配置した多数のスモーク注入針32をマグロ肉Mに刺入して、該注入針から上記スモークの少量の気泡状噴出を間欠的に繰り返しながら、スモーク注入針32を挿入または抜き出すことにより、マグロ肉内に離散的にスモークの気泡51を打ち込む。 - 特許庁

(s) For processed meat for which any of the following processes were carried out: chopping muscle and tissue short while keeping its original shape, infiltrating seasoning into said meat, attaching other meat pieces and pulling into shape, or other processes in which contamination caused by pathogens may expand inwardly: the fact that such processes have been carried out and that the entire meat product needs to be fully heated prior to human consumption; 例文帳に追加

ツ 食肉であつて、刃を用いてその原形を保つたまま筋及び繊維を短く切断する処理、調味料に浸潤させる処理、他の食肉の断片を結着させ成形する処理その他病原微生物による汚染が内部に拡大するおそれのある処理を行つたものにあつては、処理を行つた旨及び飲食に供する際にその全体について十分な加熱を要する旨 - 日本法令外国語訳データベースシステム

This processed meat product is such as to be made through the following process: putting lumps of meat cut to at least two shapes different in shrinkage from each other, while retaining the cut shape of the meat, into a mixer before heating, and mixing them together followed by molding the resultant mixture.例文帳に追加

本発明の食肉加工品は、収縮率が異なるように裁断された少なくとも2以上の形状の肉塊を加熱前に、該肉塊の形状を保持したままミキサーに投入し、ミキシング処理後、成形するようにしたものである。 - 特許庁

To provide meat and bone meal pellets capable of effectively utilizing the meat and bone meal as a feed for domestic animals other than herbivorous animals or a fertilizer, capable of preventing the meat and bone meal from being mixed into a feed for ruminants, such as cattle, and therefore capable of preventing bovine spongiform encephalopathy.例文帳に追加

肉骨粉を草食動物以外の家畜用飼料あるいは肥料などに有効に利用するとともに、牛などの反芻動物用飼料への混入を防止し、もって狂牛病を防止できる肉骨粉ペレットを提供することにある。 - 特許庁

例文

By throwing the meat-and-bone not in a garbage pit but into the garbage input hopper 6a of the incinerator 6, accumulation and remaining of the meat-and-bone at the lower part of the garbage pit can be prevented.例文帳に追加

肉骨粉をごみピットではなく、焼却炉6のごみ投入ホッパ6aに投入することで、肉骨粉がごみピットの下部に堆積・残留するのを防止できる。 - 特許庁


例文

To provide an emulsified oil and fat composition for kneading having high emulsifiable force and water-holding capacity, maintaining juicy feeling through kneading into a raw material of a meat processed food such as hamburger and meat dumplings even if performing heating treatment several times and demonstrating excellent flavor, and to provide a meat processed product using the composition.例文帳に追加

高い乳化力と保水力を有し、ハンバーグや肉団子等の食肉加工食品の原料素材に練り込むことにより、数回の加熱処理を行ってもジューシー感を維持し、かつ良好な風味を発揮し得る練り込み用乳化油脂組成物およびそれを用いた食肉加工製品を提供する。 - 特許庁

The method for producing ham comprises injecting a pickle solution into a ham block having a hard part (the thigh side of loin meat) and a soft part (the shoulder side of loin meat) so as to reduce unevenness of the salt concentration.例文帳に追加

硬い部位(ロース肉のモモ側)と軟らかい部位(ロース肉の肩側)とを有するハム原木に塩漬液を注入する塩分濃度のバラツキが低下したハムを製造する。 - 特許庁

The blowfish meat is salted in a stage of preparation thereof and left to stand for a period of time to thereby reduce the fishy smell possessed by the fishes, and the fishy smell is suppressed by mixing a spice material in the blowfish meat shredded into a flaky state.例文帳に追加

本発明においては、下処理の段階で塩をあて時間をおくことで魚類が持つ生臭さを軽減させ、フレーク状に細断したふぐ肉に薬味材料を混入することで生臭みを抑えた。 - 特許庁

A glass bottle in which other body meat is packed on at least one layer of crab paw meat arranged on the bottom face of the glass bottle preferably of which the bottom face is polygonal or substantially ellipsoidal is turned into bottled foods by sealing and retort-treating.例文帳に追加

ガラス瓶、好ましくは底面が多角形または略楕円形のガラス瓶の底面にカニの脚肉を少なくとも一層並べた上にその他の身肉を詰め、密封し、レトルト処理した瓶詰食品とする。 - 特許庁

例文

The fishing bait 4 is provided with a spherical paste bait 3 obtained by mixing cuttlefish minced meat formed from a body part peeled from the epidermis thereof with white gelatin powder, absorbing water of the cuttlefish minced meat with the gelatin and converting the mixture into a solid form.例文帳に追加

釣り餌4は、イカの表皮を剥離した胴体部分から形成したイカミンチと白色のゼラチン粉末とを混合し、イカミンチの水分をゼラチンが吸収して固形状になった球状の練り餌3を備える。 - 特許庁

例文

To provide a flaking device for boiled fish or steamed fish ensuring that boiled fish meat is flaked into proper sized pieces while exposing out muscle membrane surfaces of meat portions of the boiled fish so as to produce dried fish through boiling raw material fish followed by flaking the fish, and roasting and drying the fish.例文帳に追加

原料魚を煮熟後ほぐして焙乾し魚節を製造するための、煮熟魚の身部分の筋隔面を表面に露出させて適当な大きさに確実にほぐすことを可能ならしめるほぐし身の製造装置の提供。 - 特許庁

This method for producing the processed meat has a process of pouring into meat, the mixture of edible oil-and-fat being a liquid at 20°C and edible oil-and-fat being a solid at 20°C.例文帳に追加

食肉に、20℃で液状である食用油脂と20℃で固体である食用油脂の混合物を注入する工程を有する加工肉の製造方法。 - 特許庁

To provide a heat chamber for a meat cooker wherein flames which are generated from an external primary heat source or direct heat are efficiently transmitted, and far infrared ray emitting ceramics being housed are prevented from slipping off, and meat can be cooked without destroying the natural taste of the meat by cooking the meat by infiltrated heat for which the primary heat source is converted into more far infrared rays.例文帳に追加

外部の1次熱源から発生する火炎又は直接熱を効率よく伝達し、収納されている遠赤外線放射セラミックの脱落を防止し、1次熱源をより多くの遠赤外線に変換した浸透熱で調理して、肉の特有のうま味を破壊せずに調理することができる肉調理器の燃焼筒の提供。 - 特許庁

A method for producing refined fish meat includes in a ground fish meat producing process, cutting raw or frozen fish as it is, or dress with skin cooked to remove head and guts of fish, into round slices of a width of 0.6 cm-3 cm, and bleaching the product in water followed by dehydrating, meat collecting, and refining to obtain fish meat.例文帳に追加

本発明は、すり身の製造行程において、生あるいは冷凍の魚そのまま、あるいは調理して魚の頭部と内臓を除去した表皮付きドレスを幅0.6cm以上3cm以下の輪切りにして水晒しを行い、脱水と採肉と精製をして魚肉を得ることを特徴とする精製魚肉の製造方法に関する。 - 特許庁

The drip retarder for meat comprises sorbit, trehalose or their combination with other carbohydrates and/or condiments, and a pH adjuster for changing the pH of a raw block meat into alkaline side.例文帳に追加

食肉のドリップ抑制剤は、ソルビット、トレハロースまたはそれらと他の糖質および/または調味料との組み合わせと、生の塊状食肉のpHをアルカリ側に調整可能なpH調整剤とを含んでいる。 - 特許庁

The meatball of chicken meat is mass-produced by kneading green soybeans cut, in advance, to 5-12 mm diameter into minced chicken meat, and makes its machine processability improved and large-scale production possible.例文帳に追加

鶏肉のつくねにおいて、鶏ひき肉に、粒径5mmから12mmにあらかじめ切断加工処理した枝豆を混練し、機械適性を向上させて大量生産を可能にした。 - 特許庁

After that, the meat is washed with water (the surface of each awabi should be rubbed and cleared of dirt) and put into an iron pot filled with boiling water. 例文帳に追加

そののち数回にわたって水洗いし(一個一個、鮑面をこすり汚物を除く)、あらかじめ煮沸している手引き加減の釜に入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Into the combustor 1, the waste materials such as the meat debris are supplied by a raw material supply device 2 consisting of a screw feeder having a cooling means 40.例文帳に追加

コンバスタ1内には、冷却手段40を備えたスクリューフィーダよりなる原料供給装置2により、肉粉等廃棄物を供給する。 - 特許庁

Although it takes little time to preparer, adding chopped onions previously sautéed into ground meat increases the natural sweetness of hamburgers. 例文帳に追加

また、多少手間がかかるものの、みじん切りにしたタマネギを先に炒めてから生地に加えることでより甘みが増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A squid cracker, shaped into the form of a squid, using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat. 例文帳に追加

イカすり身に粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカの形状をしたイカ煎餅。 - 特許庁

The method for producing sausage comprises injecting pickles into meat before being ground by using an injection machine (preferably having a lot of injection needles).例文帳に追加

肉挽き前の畜肉類に、ピックルを注入機(好ましくは多数の注入針を有する)で注入することを特徴とする、ソーセージの製造方法。 - 特許庁

To achieve downsizing a pickling liquid injection device and a uniform distribution of the pickling liquid injected into raw material meat.例文帳に追加

ピックル液注入装置の小型化を図るとともに、原料肉塊に注入されたピックル液の均一分布化を図る。 - 特許庁

This method for producing the cheese processed product comprises cutting process cheese into a thin layer state or crushing into a powdery state, mixing bacon and spices, and putting the product on the fish meat sheet, the meat sheet or the sheet having as the main ingredient wheat flour, starch and granules of other cereals.例文帳に追加

プロセスチーズを薄皮状に切削するか、或いは粉末状に粉砕したのち、ベーコンや香辛料を混入し、ついで魚肉シート、畜肉シート或いは小麦粉、澱粉、その他穀類の粉粒体を主成分とするシート上に載せる。 - 特許庁

The process comprises steps wherein fish flesh, meat or a mixture of fish flesh and meat is texturized with an extruder, the obtained texturized material is cut into an appropriate size, and the obtained cut, and texturized material is mixed into a binder and heated.例文帳に追加

(1)魚肉、食肉或いは魚肉と食肉との混合物をエクストルーダーで組織化させる工程(2)得られた組織化肉を適当な大きさにカットする工程(3)(2)で得られたカット組織化肉をつなぎに混合した後、加熱する工程を含む魚肉加工品および食肉加工品を製造する方法。 - 特許庁

This method for processing the blowfish comprises cutting an incision into a back part of the blowfish from an abdominal part thereof by leaving a skin on the back part at the rear of a head part thereof, removing the internal organs through the incision, flaying the skin from the fish meat at the rear of the incision, and covering the fish meat with the flayed skin.例文帳に追加

本発明では、フグの加工方法において、フグの頭部後方の背側の皮を残して腹側から背側へ切れ込みを入れ、その切れ込みから内臓を除去し、切れ込みよりも後方の皮を身から剥ぎ、その後、剥いだ皮を身に被せることにした。 - 特許庁

The crab-flavored boiled fish paste is manufactured by two-folding the dough D having a texture like a crab leg meat into the forming tray 1 including the forming hole 2 having the crab leg meat form and the protrusion 3 of the predetermined form, and causing the protrusion 3 to bite the joint J of the two-fold for receiving.例文帳に追加

そして、かに脚肉様形状を有する型穴2と所定形状の突起3を備えた成型用トレー1に、かに脚肉様組織を有する生地Dを二つ折りにすると共に、この二つ折りにした合わせ目Jに前記突起3を食い込ませて収容し、製造されるカニ風味蒲鉾。 - 特許庁

To provide a system of diagnosing the cause of microbe pollution, preventing pollution propagation of the microbe, and supplying sanitary meat by integrating a sampling inspection result on dressed carcass of a livestock product into meat inspection result data and publishing it, and by controlling individually the livestock product in each dressed carcass unit by using the meat inspection result data as a chart.例文帳に追加

畜産物の枝肉に関する拭き取り検査結果を、肉検査結果データにまとめて発行し、この肉検査結果データをいわばカルテとして用いて枝肉単位で畜産物を個体別に管理することにより、微生物汚染の原因を糾明して微生物の汚染伝播を防止し、衛生的な肉を供給するシステムを提供することにある。 - 特許庁

The method for solidifying the pasty meat is characterized by adding a transglutaminase and animal protein and/or vegetable protein to the pasty meat, heating the mixture to accelerate a gelling reaction, simultaneously stirring the mixture, and thus simultaneously advancing the formation and breakage of the gel to solidify the mixture into the minced meat-like product.例文帳に追加

ペースト状肉に、トランスグルタミナーゼと動物性タンパク質及び/又は植物性タンパク質を混合し、該混合物を加熱してゲル化反応を進行させながら、同時に撹拌して、ゲルの形成と破壊を同時進行させて挽き肉状に固形化させることを特徴とするペースト状肉の固形化方法。 - 特許庁

This method for producing the frozen fish filet is provided by bringing the frozen fish meat block into contact with the linear part of a rotating band saw with while twisting the fish meat block, keeping the temperature at ≤-10°C, and cutting so that at least one side surface of the cut surface shows a bent or curved surface state.例文帳に追加

冷凍状の魚肉ブロックを、その品温を−10℃以下に維持したまま、周回するバンドソ−の直線部にひねりながら当てて、少なくとも切断面の片面が湾曲状又は曲面状を呈するように切断する。 - 特許庁

The oyster meat essence raw material powder is not directly dropped on the part of the mortar 31 of the tablet machine but on a slightly displaced position, packed into the mortar 31 by an agitator and the oyster meat essence powder having low fluidity is tableted and molded without adding an additive.例文帳に追加

また、打錠機の臼31の部分に直接蛎肉エキス原料粉末を落下させずに少しずれた位置に落下させ、アジテータによって臼31に充填して流動性の低い蛎肉エキス粉末を添加物を加えることなく打錠成形できるようにした。 - 特許庁

The vegetable jerky is prepared by soaking thin-sliced meat into a soaking sauce, then half-drying the same, applying a vegetable paste on the surface, putting the same on a baking plate, further holding the meat between baking plates from above, heating the same for 2 minutes at a temperature of 120°C by adding pressure, subsequently taking out from the baking plate and drying the same.例文帳に追加

薄切りの肉をつけ汁に漬け込んだ後に、生乾燥し、表面に野菜ペーストを塗り、焼き板に乗せ、上からさらに焼き板で挟み、圧力を加えながら2分間120度の温度で加熱した後、焼き板より取りだし、乾燥する。 - 特許庁

This method for producing the cooked product includes charging a plurality of thinly sliced meat sprinkled with starch and/or grain flour into a container filled with seasoning liquid of a viscosity of10 Pa s, and subjecting the whole thinly sliced meat to a surface wetting treatment with the seasoning liquid followed by cooking it in a microwave oven.例文帳に追加

粘度が10Pa・s以下の調味液が充填された容器内に、澱粉及び/又は穀粉をまぶした複数の薄切り肉を投入した後、該薄切り肉全体を前記調味液と接液処理し、次いで電子レンジ調理する加熱調理品の製造方法。 - 特許庁

The method for thawing a lump of frozen meat comprises charging the lump of frozen meat into a rotary drum, and rotating the rotary drum while circulating warm water in a warm-water jacket mounted on a rotary drum body under reduced pressure of30 mmHg.例文帳に追加

冷凍食肉塊を回転ドラム内に投入し、回転ドラム本体に設けられた温水用ジャケットに温水を循環させつつ、回転ドラムを30mmHg以下の減圧下で回転させることを特徴とする冷凍食肉塊の解凍方法である。 - 特許庁

To provide equipment for making meat and bone scraps into fertilizer, wherein when meat and bone scraps are incinerated, the recovery rate of incineration ash can be increased, thus the incineration ash can be efficiently made of effective use as bone ash fertilizer, and to provide a fertilizing method using the same.例文帳に追加

肉骨粉を焼却する際に、焼却灰の回収率を高めることができ、よって当該焼却灰を効率的に骨灰肥料として有効活用するが可能になる肉骨粉の肥料化設備およびこれを用いた肥料化方法を提供する。 - 特許庁

To provide a cooking material for cutlet made by superposing many slices of meat on each other so as to disperse a fat part on the whole, and infiltrate meat juice emitted from a fat part into the whole lean part of the cutlet cooking material and enclose.例文帳に追加

多数のスライス肉片を重ねてカツレツ調理材料とする時、脂身部分を全体に分散させ、かつ脂身部分から出る肉汁をカツレツ調理材料の赤身部分全体に染み込ませて封じ込めるカツレツ調理材料を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the bouillon seasoning enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes, uses only natural raw material, kneading meat extract and vegetables into main raw material fresh meat to paste the mixture, and thereafter drying the pasted mixture.例文帳に追加

自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを数分間で抽出できる天然原料のみを用いたブイヨン調味料の製造方法であって、主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を練り込みペースト状にしてから乾燥するブイヨン調味料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing a packaged cooked food product includes cooking raw meat which has been brought into contact with pulverized egg shell having an average pore size of not more than 1 μm or a dispersion liquid in which the pulverized egg shell are dispersed and storing the packaged cooked meat and a seasoning liquid in a vessel.例文帳に追加

平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻又は該微粉砕化卵殻を分散してある分散液に接触させた生の畜肉を加熱調理し、該加熱調理した畜肉と調味液を容器に収容する容器詰め加熱調理食品の製造方法。 - 特許庁

To provide a continuous high-speed treating pickle injector capable of continuously injecting a liquid material such as a pickling liquid or a seasoning into a lump of meat such as pork, beef or livestock meat and uniformly dispersing the liquid material and improved in productivity.例文帳に追加

豚肉、牛肉、家畜肉等の食肉塊に、連続的にピックル液や調味料等の液状物質を注入し、液状物質を均一に分散させることができる、生産性が向上した連続高速処理ピックルインジェクターを提供すること。 - 特許庁

To provide a tumbling apparatus enabling stock meat necessary for one-batch massage treatment to be charged into a rotating drum at a time to omit the labor of charging stock meat using a large-volume tank normally used in the ham industry.例文帳に追加

ハム業界で標準的に使用される大容量のタンクを用いて、1回分のマッサージ処理に要する原料肉を回転ドラムに一気に投入できようにし、原料肉の投入の手間を省くことができるタンブリング装置を提供する。 - 特許庁

A method for treating a food material includes bringing malted rice refined sake or malted rice sweet sake into contact with meat or fish and shellfish so as to inhibit aldehyde generation, and decrease or mask unpleasant odor of the meat or fish and shellfish.例文帳に追加

白麹清酒又は白麹みりんを畜肉又は魚介類に接触させることにより、アルデヒドの発生を抑制し、前記畜肉又は魚介類の不快臭を低減又はマスキングすることを特徴とする食材の処理方法が提供される。 - 特許庁

The morning after salting, you pour fresh water into the tub, step into the tub wearing zori (Japanese sandals) and step firmly on all the meat in order to get rid of any dirt or pieces of shell which may be attached to the surface. 例文帳に追加

塩漬けして翌朝取り出してその桶に淡水を入れ、草鞋ばきでその中に入り、残るくまなく踏んで肉面に付着した汚物、殻などを取り除く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Thus, when the first and second blades 11 and 15 are moved in the direction of the arrow a19, the blades 11 and 15 bite into fish meat as a wedge, and the fish can easily be cut into fillets.例文帳に追加

これにより、第1の刃部11及び第2の刃部15を矢印a19方向へ移動させる際に、第1の刃部11及び第2の刃部15がくさびとなって魚の身に食い込んでいくので、容易に魚を三枚におろすことができる。 - 特許庁

The manufacturing method for the stuffed fish made of fish skin includes stages of peeling the meat part off the skin of a half piece of the fish to be made into the stuffed animal, flattening the skin into a fish skin part 10, fixing the support part 21 to the fish meat peeled surface 16 to unite the support part 21 and fish skin part 10 together, and drying them.例文帳に追加

本発明に係る魚皮剥製の製造方法は、剥製にしようとする魚の半片の表皮から肉質部分を剥離し、この表皮を扁平化して魚皮部10に成形し、支持部21を魚肉剥離面16に固着して支持部21と魚皮部10とを一体化させ、乾燥させる工程を含む。 - 特許庁

In a method of melting the waste by throwing limestone into a waste melting furnace 25 as a sub material, the meat and bone meal is thrown into as a partial replacement of limestone.例文帳に追加

廃棄物溶融炉25に副原料として石灰石を投入して廃棄物を溶融処理する方法において、肉骨粉を石灰石の一部代替として投入する。 - 特許庁

The method of manufacturing the fertilizer, the soil improvement material or the animal feeding stuff includes the steps of: taking out meat while leaving the eye of scallop; washing the shell with water; drying the washed shell with hot air; and crushing the dried shell into a powdery or granular state.例文帳に追加

貝殻内から貝柱を残して身を取り出す工程と、貝殻を水で洗浄する工程と、洗浄後の貝殻を温風乾燥する工程と、乾燥後の貝殻を粉・粒状に破砕処理する工程とを有する。 - 特許庁

This method for preventing the fish from breaking the meat into the pieces comprises a step of heating the fish and then a step of dipping the heated fish in a transglutaminase solution or applying the transglutaminase and making the enzyme act thereon.例文帳に追加

魚を加熱する工程の後、トランスグルタミナーゼ溶液中に浸漬又はトランスグルタミナーゼを付着させて該酵素を作用させる工程を備えるもの。 - 特許庁

This salting agent is obtained by incorporating a transglutaminase reaction inhibiting substance in an amount of capable of suppressing the viscosity increase in the pickle and capable of developing the transglutaminase activity on injecting it into cattle meat together with the transglutaminase in the pickle.例文帳に追加

ピックルでは粘度上昇を抑制し、畜肉類に注入した時にはトランスグルタミナーセ活性が発現できる量のトランスグルタミナーゼ反応抑制物質をトランスグルタミナーゼとともにピックルに含有させる。 - 特許庁

By cutting a part closest to the tail part of the fish meat block so that the cut surface shows a curved line shape, the weights and surface areas of the filets are made into almost the same size.例文帳に追加

魚肉ブロックの最も尾部に近い部位をその切断面が曲線状を呈するように切断し、切り身の重量と切断面の面積をほぼ同じ大きさに切り取る。 - 特許庁

To prevent the reduction in the quality of cattle carcasses in a slaughtering-dressing chamber turning into a high temperature and mist state, and to improve the environment in the chamber by utilizing the heat caused from the cattle body for meat, immediately after slaughtering, as a source of heat for a water heater.例文帳に追加

屠殺直後の食肉用家畜生体から出る熱を給湯設備の熱源として利用し、高温かつ霧状態となる屠殺・解体室内での家畜屠体の品質低下を防止し、室内環境を改善する。 - 特許庁

例文

In the case of moray eel, the oil is produced by heating a moray eel, separating the skin from the meat, filtering the skin with a filter cloth, charging the obtained liquid to hot water, cooling the water and separating into an oil layer and a water layer.例文帳に追加

ウツボの場合、この油分は、ウツボを加熱して皮を身から分離し、皮をこし布で濾過し、得られた液体を湯に入れ、その後冷却し油分の層と水分の層とに分離する工程を経て得られる。 - 特許庁

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