1016万例文収録!

「into the meat of」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > into the meat ofに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

into the meat ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 155



例文

The whale meat from the byproducts is divided into the meat for commercial use and that for public interest, with more than 80% of the meat produced being distributed in ordinary routes as commercial meat. 例文帳に追加

市販用と公益用の区分があり、一般流通に回る市販用が生産量の8割以上を占める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This is a variation of tonkatsu in which the meat is cut into small pieces of three to four square centimeters. 例文帳に追加

肉の大きさを3-4cm角程度に小さくしたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When the meat and other ingredients are cooked thoroughly, take them out of the pot and dip them into a beaten egg before eating. 例文帳に追加

火が通ったら溶き卵にくぐらせて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The meat is pressed into the shape of a steak. 例文帳に追加

その肉が押し固められてステーキの形になっているのだ。 - 浜島書店 Catch a Wave

例文

To surely prevent the contamination of hair, when a pig for meat is processed into the meat.例文帳に追加

食肉用の豚を食肉に加工する際に、体毛の混入を確実に防止する。 - 特許庁


例文

The raw material containing minced meat of salmon or trout is molded into a specified shape, and the molded product is covered with dough to obtain the fried meat cake of fish meat.例文帳に追加

また、鮭鱒類の肉身のミンチを含有する原料を所定形状に成形し、この成形物に衣付けして魚肉メンチカツを得る。 - 特許庁

The method for producing the processed food of meat comprises sending meat paste into a forming pipe by force feed, subjecting the meat paste to Joule heating treatment based on turning on electricity to solidify the meat paste and positioning the central part of the meat paste sent afterward in the inside of the meat paste as the outer peripheral part, which is previously sent into the forming pipe and solidified.例文帳に追加

この製造方法は練肉を成形管内に圧送すると共に通電に基ずくジュール加熱処理をして固化し、成形管内に先に送られて固化した練肉の外周部の内側に後から送られる練肉の中心部を位置させる事による。 - 特許庁

To provide an apparatus for folding and carrying sliced meat piece (m) capable of folding the sliced meat piece (m) of flexible raw meat into two and carrying it.例文帳に追加

柔らかい生肉のスライス肉片mを、二つ折りにして搬送することができるスライス肉片mの折畳搬送装置を提供する。 - 特許庁

To solve a problem such that since on heating pieces of meat such as cattle meat, chicken meat, fish meat, etc., finely minced meat, formed hamburgs and meat balls, sausages fill-processed into casings, ham, etc., too much, the meats become tightly hard, and the taste of the meats is damaged with the flow out of broth.例文帳に追加

畜肉、鶏肉、魚肉などの肉片、細かくミンチしたひき肉および成形したハンバーグやミートボール、ケーシングに詰め加工したソウセージやハムなどは、加熱し過ぎると肉が硬く締まり、肉汁を流出して肉のおいしさを損なう。 - 特許庁

例文

Before cooking meat, cyclodextrin and catechin and/or a hop extract is applied to the surface of the meat or the material is mixed with minced meat or the material is added to drippings for cooking to permeate the material into the meat.例文帳に追加

食肉の調理前に、シクロデキストリンとカテキンおよび/またはホップ抽出物を食肉の表面に塗布する、あるいは挽き肉に混合する、あるいは調理用たれに添加して食肉に浸透させる。 - 特許庁

例文

And suddenly there came into my head the memory of the meat I had seen in the Under-world. 例文帳に追加

そして突然、地下世界で見た肉の記憶が戻ってきました。 - H. G. Wells『タイムマシン』

Namely, since the meat is pickled in the seasoning solution in the prescribed temperature zone of ≤0°C, the meat can be processed in the condition that the deterioration of the meat hardly proceeds in comparison with cases exceeding 0°C, and since the permeability of the salt into the meat is improved, when the seasoning solution contains the tea extract, the time not freezing the meat can be shortened.例文帳に追加

すなわち、0℃以下での所定の温度帯域で調味液を浸透させるため、0℃を超える場合に比べて食肉の劣化が進行しにくい条件で加工でき、かつ、茶抽出液を含むと食肉への塩分浸透性が向上するため、食肉が凍結していない時間を短くすることができる。 - 特許庁

To uniformly slice a meat lump while preventing the meat lump set into a meat box of a meat slicer, from moving in a reverse direction to a meet feed direction.例文帳に追加

食肉スライサの肉箱にセットした肉塊が肉送り方向と逆方向に移動することを防止して、肉塊を均一にスライスできるようにする。 - 特許庁

Put an adequate quantity of warishita stock into a heated pot for sukiyaki, then boil the meat and vegetables together in it. 例文帳に追加

熱したすき焼き鍋に割下を適量入れ、肉や野菜と共に煮る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Boil the lump of meat as it is and slice into pieces, about one centimeter thick and five centimeters wide. 例文帳に追加

かたまりのまま下茹した後、厚さ1cm、幅5cm程度に切り分ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing marbled meat product or meat the following process: (i) a process of salting or seasoning pork; and (ii) a process of injecting emulsified oil and fat liquid into the salted meat or the seasoned meat obtained through the process (i), and tumbling the meat.例文帳に追加

以下の工程を経て霜降り状の食肉製品又は食肉を製造する:(i)豚肉を塩漬処理又は調味処理する工程、及び(ii)前記工程(i)で得られた塩漬肉又は調味肉に、乳化油脂液を注入し、タンブリング処理する工程。 - 特許庁

To provide a method for easily and accurately remove the abdominal meat of bonito in the form of a single fillet having excellent commercial value without dividing the meat into two.例文帳に追加

鰹の腹須を2分割することなく、商品価値の優れた一枚物として簡単且つ正確に切除し得る方法を提供する。 - 特許庁

A large lump of hamburger meat mixture of the same kind baked in an oven is referred to as a 'meat loaf,' and formed into bite-sized balls as meatballs. 例文帳に追加

同様の材料を大きな塊のままオーブンで焼き上げたものはミートローフ、一口で食べられる大きさにしたものはミートボールと呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A raw material containing minced meat of salmon or trout is molded into a specified shape to obtain the hamburger steak of fish meat.例文帳に追加

鮭鱒類の肉身のミンチを含有する原料を所定形状に成形して魚肉ハンバーグを得る。 - 特許庁

Because it is a food made by fluffing the fibers of meat which have been broken into threads, it is generally referred to as rou sing (dried meat threads) in Chinese. 例文帳に追加

中国語では、肉の繊維をほぐしてふんわりさせたものであることから、「肉鬆」(ロウソン、)と呼ぶのが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

CO gas-containing smoke containing CO gas produced by smoking a smoking material is brought into contact with fresh tuna meat M of treatment target to smoke the tuna meat.例文帳に追加

燻材を燻すことにより発生したCOガスを含むスモークを、処理対象の新鮮なマグロ肉Mに接触させてスモーク処理を行う。 - 特許庁

To prevent injected liquid from leaking from the meat of fishes for injecting oil-and-fat and extracted liquids into meat.例文帳に追加

油脂、エキス液類を食肉に注入するため、注入液が魚の肉から漏れ出たりしないようにする。 - 特許庁

This tuna meat-treating system for cutting, freezing and preserving the tuna meat comprises cutting a captured fish into the blocks after measuring fat contents of the fish on a ship, attaching the meat data-indicating label for indicating the data of the fat content to one side of the fish meat, and subjecting the fish meat with the meat data-indicating label to a freezing step.例文帳に追加

鮪肉を裁割して冷凍保存する鮪肉処理システムにおいて、船上において、捕獲された魚の脂肪分測定を行った後に該魚をブロック別に裁割し、その後に、その魚肉の一側面に、脂肪分データを表示した魚肉データ表示ラベルを付した魚肉の冷凍工程を行うことを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing the smoked meat product comprises making transglutaminase act on the surface of meat and preserving the product at a low temperature so as to increase springiness and hardness only at the surface of meat and enable easily taking out without penetrating the surface of the meat product into the net of the retainer at the time of the end of smoking.例文帳に追加

食肉の表面にトランスグルタミナーゼを作用させ、低温で保存することにより、食肉の表面部分のみの弾力性や硬さを増加させ、燻製終了時にリテイナーの網に食肉製品の表面が食い込まず、容易に取り出すことを可能とする。 - 特許庁

To provide a method for thawing a lump of frozen meat by which the whole of the lump of frozen meat to be treated can be extremely homogeneously thawed thoroughly into its inner part in a short time without deteriorating the quality of the meat.例文帳に追加

食肉の品質を低下させることなく、短時間に、処理されるすべての冷凍食肉塊を内部まで極めて均一に解凍することができる冷凍食肉塊の解凍方法を提供すること。 - 特許庁

This rolled fish meat or boiled fish paste is obtained by covering the fish meat or boiled fish paste ground with salt with the leaf of plants such as bamboo grass leaf or the artificially produced leaf, hermetically sealing and packaging the covered fish meat or boiled fish paste and forming the resultant package into the form of the purse in a prescribed position.例文帳に追加

塩摺りした魚肉または蒲鉾を笹葉等の植物類の葉又は人工的に製造された葉で覆い、それを密封包装し、一定の位置で巾着状にすることによって得られる。 - 特許庁

To obtain a minced meat block having balanced length and width meeting a specified volume in the change of the setting of the volume in a minced meat dividing apparatus for dividing a continuous minced meat into blocks of a definite volume suitable for placing on a tray for selling.例文帳に追加

販売用トレーに盛り付けるため連続したミンチを一定量に分割するミンチ分割装置において、量目を変更する際に量目に見合った長さと幅寸法とのバランスの良いミンチブロックを得る。 - 特許庁

This fish-processed food is obtained by fixing the disjoined fish eggs 3 such as herring eggs as a layered state on the surface of meat side of a fillet 2 (an upper meat or a lower meat) of the filleted fish into three pieces such as herring.例文帳に追加

三枚におろした鰊等の魚のフィーレ2(上身又は下身)の身側の面に、バラバラにした数の子等の魚卵3を層状に固着する。 - 特許庁

To provide a meat cutting method and device capable of eliminating the necessity of troublesome work attendant on cutting a gobbet of meat into pieces of meat manually.例文帳に追加

食肉塊を人手により食肉小片に切断することに付随する面倒な作業を解消できる食肉切断方法及び装置を提供する。 - 特許庁

The fish meat-processed food product is produced by mixing the soup while stirring the ground fish meat with a cutter, kneading the soup, albumen and Miso (fermented soybean paste) with the ground fish meat, mixing the small intestines of the beef giblets subjected to thermal processing using soy sauce or the like as a base therewith, and forming the resultant ground fish meat into a prescribed size.例文帳に追加

魚肉のすり身をカッターにて攪拌しながらスープを混入し、同すり身中に、スープ、卵白及び味噌を練り込んだ後、醤油等をベースに熱加工処理した牛モツの丸腸を混入し、同すり身を所定の大きさに成形したことを特徴とする。 - 特許庁

To slice a meat block with uniform thickness regardless of the shape of the meat block and to handle cutting a meat block into further thinner slices.例文帳に追加

肉塊の形状に影響されずに肉塊を均一な厚さでスライスすることができると共に、肉塊の更なる薄切り化にも対応できるようにする。 - 特許庁

The meat emulsion product may be produced by a method comprising steps of comminuting and heating a meat emulsion formed from protein and fat to a temperature of at least 132°C, introducing the emulsion into a processing tube, subjecting the meat emulsion to a pressure of at least 100 psi, and discharging the meat emulsion.例文帳に追加

肉エマルジョン製品はタン白および脂肪から形成した肉エマルジョンを細砕し、少なくとも132℃の温度に加熱し、エマルジョンを加工管に導入し、肉エマルジョンを少なくとも100psiの圧に加圧し、次いで肉エマルジョンを排出する工程から成る方法により製造できる。 - 特許庁

To provide a method for seasoning fresh meat comprising using two kinds of seasoning liquid comprising low osmotic pressure seasoning liquid and high osmotic pressure seasoning liquid so as to make the seasoning liquid surely infiltrate into the inside of even a large slice of meat and realize tasty seasoning for the meat while softening the inner meat.例文帳に追加

低浸透圧調味液と高浸透圧調味液の2種類の調味液を使用することによって、大きな切身であっても、内部まで確実に調味液を浸透させ、しかも内部の肉質を柔らかい状態としておいしい味付けを実現する。 - 特許庁

Infusion of animal oil and fat-containing emulsion at prescribed temperature into the meat processed raw material results in forming marble-state animal fat areas in the seasoned meat so as to obtain extremely favorably marble-stated meat processed product.例文帳に追加

動物油脂含有の所定温度のエマルジョンを食肉加工原料に注入することにより、調味された食肉に霜降り状の動物性脂肪域が形成され、極めて良好な霜降状の食肉加工品となる。 - 特許庁

A meat box receive shaft 58 is fixed via joint 56 to a slide metal 49 of a reciprocating mechanism 41 which reciprocate a meat box 16 approximately parallel to the rotary blade 14, and the meat box 16 is fixed on a slide member 60 into which the meat box receive shaft 58 is inserted for enabling slidable movement and support.例文帳に追加

肉箱16を回転刃物14とほぼ平行方向に往復移動させる往復駆動機構41のスライドメタル49に、ジョイント56を介して肉箱受軸58を固定し、この肉箱受軸58にスライド移動可能に挿通支持されたスライド部材60に、肉箱16を固定する。 - 特許庁

In the stage for processing a leg of meat into a dressed meat 8, a partial meat weighing apparatus or a weighed value attaching apparatus reads out an RF-ID tag 4 or bar code data to acquire the individual identification number inherent to a live cattle 1 and attaches it to a processed meat.例文帳に追加

枝肉3から精肉8への加工段階において、部分肉計量装置あるいは計量値付装置が、RF−IDタグ4ないしはバーコードのデータを読み取って生牛1に固有の個体識別番号を取得し、さらに加工後肉に付与する。 - 特許庁

The dark red parts of the meat called Chiai located in between the back and abdominal areas of fishes are gathered, and chopped into pieces. 例文帳に追加

魚の背と腹身の間にある血合いと呼ばれる暗赤色の部分を集め、包丁で細かく刻む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The filter media allows passage of small fragments of solid cell meat into the filtrate.例文帳に追加

濾過材によって、固体細胞ミートの小断片は濾液中に通過することができる。 - 特許庁

The contact member 2 is brought into contact with the thigh part 102 of the meat 100 with bone.例文帳に追加

前記接触部材2は、前記骨付き肉100の腿部102に接触する。 - 特許庁

Deep-fried dried persimmon, the recipe of which is to take out the inside meat from a dried persimmon, stuff mustard in it, dip it into batter and deep-fry it. 例文帳に追加

干し柿の天ぷら干し柿の中をくり抜き、辛子を詰めて衣を付けて揚げた物。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Daimyo Oroshi - Cutting a fish into three slices so that a lot of meat stays around the spine. 例文帳に追加

大名下ろし 中骨に身を多く残すようにして魚を三枚におろすこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a new method of processing raw meat, capable of preventing the raw meat from getting out of shape when subjecting it to heat treatment such as retorting treatment, capable of keeping shape or form retention thereof, improving yield thereof, and also preventing the raw meat from being broken into pieces after the raw meat or a food containing such raw meat is cooked with a microwave oven.例文帳に追加

本発明は、レトルト処理などの加熱処理を施したときに生じる肉原料の煮崩れを防止し、かかる肉原料の保形性を維持し、歩留りを高めるとこができ、さらには肉原料または肉原料を含む食品を電子レンジで加熱調理した後に肉原料が砕かれた状態になることを防止することができる新たな肉処理方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The forming tray 1 includes a forming hole 2 shaped like a crab leg meat which receives dough D formed like a crab leg meat in a two-fold state and a protrusion 3 of a predetermined shape which bites into a joint J of the two-folded dough D on the hole for forming the two-folded dough D into the crab leg meat form.例文帳に追加

かに脚肉様の生地Dを二つ折りにして収容するかに脚肉様形状の型穴2と、二つ折りにした生地Dの合わせ目Jに食い込む所定形状の突起3を前記型穴2に備え、前記二つ折りにした生地Dをかに脚肉様の形状に成型する成型用トレー1。 - 特許庁

The apparatus for judging fracture and dislocation of meat with bone is equipped with a contact member 2 for coming into contact with a plurality of meat parts 100 with bone being transported, a photograph part 200 which is brought into contact with the contact member 2 and then photographs the meat which is moving and a calculation part 300 for calculating images from the photograph part 200.例文帳に追加

搬送される複数の骨付き肉100に接触する接触部材2と、前記接触部材2に接触してから移動中の前記肉を撮影する撮影部200と、前記撮影部200からの画像を演算する演算部300とを使用する。 - 特許庁

The fish meat processed food is produced by removing guts of a fish such as mackerel, subjecting the remaining head part, bone parts and meat to a grinding machine to form a mince state, adding and mixing starch having water holding ability and chipped onion to and with the fish meat formed into the mince state, shaping the mixed product into a prescribed shape and freezing the shaped product.例文帳に追加

鯖などの魚の内臓を除去し、残った頭部、骨部、身を粉砕機にかけてミンチ状にして、このミンチ状にした魚肉に対して、保水力を有する澱粉及び細断し炒めた玉葱を添加混合し、所定形状に成形して冷凍する。 - 特許庁

Hanbagu (hamburger) or hanbagu suteki (hamburger steak) is a dish, made by adding minced vegetables such as onions, and seasonings such as pepper into ground meat (pork, beef, other meat of livestock, or a combination of meats), mixing eggs and bread crumbs together, forming the meat mixture into ovals or circles, and broiling them. 例文帳に追加

ハンバーグまたはハンバーグステーキは、挽肉(豚肉や牛肉、またはその他の畜肉等を含めたあわせ挽肉)にタマネギ等の野菜類のみじん切りとコショウ等の香辛料を加え、鶏卵、パン粉を混ぜ、こね合わせたものを楕円形や円形などに整形して焼いた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, by throwing the meat-and-bone onto a garbage in the garbage input hopper 6a, a possibility, for example, of drop of unburned meat-and-bone from a fire grate to below the furnace in a stoker type incinerator can be decreased, and mixing of the unburned meat-and-bone into the incineration ash can be prevented by such a constitution.例文帳に追加

また、肉骨粉をごみ投入ホッパ6aにおけるごみの上に投入することで、例えばストーカ式の焼却炉において未燃焼の肉骨粉が火格子から炉下へ落下する可能性を減らすことができ、これにより焼却灰に未燃焼の肉骨粉が混入するのを防止できる。 - 特許庁

The method for salting meat processed raw material such as ham comprises the following process: injecting salting liquid into raw material meat via an injection method followed by charging the salted raw material meat into a jacket tank 3 of a tumbler; and rotating the jacket tank by a rotary driver 9 to tumble the salted raw material meat.例文帳に追加

原料肉に塩漬液をインジェクション法で注入した後、タンブラのジャケットタンク3に投入し同ジャケットタンクを回転駆動装置9により回転させてタンブリングするハム等食肉加工原料の塩漬方法において、ジャケットタンク3が回転していない時、ジャケットタンク3を連続的又は間欠的にエアバイブレータ6で振動させる。 - 特許庁

To provide a method for producing a marbled meat processed product comprising dispersing animal oil and fat having relatively high concentration into raw material meat to be held in a mesh state and free from meat-quality deterioration and sanitary problems, and impregnating seasoning components into the whole of the meat to make the product have more deep flavor and taste than those of a conventional one.例文帳に追加

比較的高濃度の動物性油脂を原料となる食肉中に網目状に分散させて保持できるようにし、かつ肉質劣化や衛生面の問題も起こらないようにし、また食肉全体に調味成分を均一に浸透させて、従来品よりも味わい深く美味な霜降状食肉加工品を製造することである。 - 特許庁

例文

Raffinose is added to meat or meat products in an amount of 0.01-20 wt.% to suppress the autoxidation of the heme protein in them (conversion of heme protein into methohemoglobin) and improve the color tones of both heated and unheated meat products.例文帳に追加

食肉・食肉加工品にラフィノースを0.01〜20重量%添加することによって、食肉本来の呈味性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品のヘムタンパク質の自動酸化(メト化)を抑制し、未加熱品及び加熱品両方の色調を改善する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”The Time Machine”

邦題:『タイムマシン』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

翻訳: 山形浩生<hiyori13@alum.mit.edu>
&copy; 2003 山形浩生
本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。(「この版権表示を残す」んだから、「禁無断複製」とかいうのはダメだぞ)
プロジェクト杉田玄白 正式参加作品。詳細はhttp://www.genpaku.org/を参照のこと。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS