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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11204



例文

The pair of front and back filter plates have filter holes of mutually different shape and at least one side filter has vertically long, long hole ventilation holes, and the range hood has a structure guiding smoke or hot air generated from the cooking appliance as a circular flow and taking in the flow from the intake hole converging it.例文帳に追加

前記表裏一対のフィルター板は、例えばその通気孔の形態が互いに異なることを特徴とし、また少なくとも一方のフィルター板が縦方向に長い長孔通気孔を有することを特徴とし、さらに前記レンジフードは、調理設備から発生する煙や熱気等を旋回流として案内し収束させつつ吸込口から吸気する構造を有することを特徴とする。 - 特許庁

On the other hand, when a healthy cooking method is selected with one menu selected among the high-heat menu group X and the selected menu included in the healthy menu group Y, the selected menu is maintained as it is without unexpectedly changing to a reset healthy menu, and the labor for selecting a menu again is saved to improve usability.例文帳に追加

一方で、高火力メニュー群Xから1つのメニューが選択されている状態でヘルシー調理方法が選択されたとき、選択されているメニューがヘルシーメニュー群Yに含まれているときは、選択されているメニューは、不意にリセットヘルシーメニューに変更されることなく、そのまま維持されるので、メニューを選択し直す手間が省け、使い勝手がよい。 - 特許庁

A combustion gas passage is formed for forcibly supplying combustion air to a burner 14 and into which outside air hardly flows by surrounding upper and lower surfaces with almost no space by a trivet ring 21, the burner 14, and a bottom surface of the cooking vessel P, and the combustion gas of the burner 14 is discharged from the outer peripheral part of the combustion gas passage.例文帳に追加

バーナ14に燃焼用空気を強制的に供給するとともに、五徳リング21とバーナ14と調理容器P底面とによって上下面を殆ど隙間なく囲んで殆ど外気が流入しない燃焼ガス通路を形成し、バーナ14の燃焼ガスを、燃焼ガス通路の外周部から排出する。 - 特許庁

To surely separate animal fat contained in food waste liquid, comprising soup of a left-over dish, boiling water which becomes unnecessary in the middle of cooking, and liquid seasonings, from a liquid part before discharging the food waste liquid to a drain ditch, in a food waste liquid treatment device for separating the animal fat when discarding the food waste liquid.例文帳に追加

食残した料理のスープや調理の途中で不要になる茹汁,調味液等からなる食品廃液を廃棄する際に動物性の脂分を分離処理するための食品廃液の処理装置について、食品廃液を排水溝に排出する前に、食品廃液に含まれている動物性の脂分を液体部分から確実に分離できるようにする。 - 特許庁

例文

To enable the use of a high-frequency smoothing capacitor having minimum required capacitance by stopping a rice-cooking operation when the capacitance of the high-frequency smoothing capacitor becomes smaller than a given value, in an induction heating type rice cooker structured to supply power to an inverter circuit by a rectifying means having the high-frequency smoothing capacitor.例文帳に追加

高周波平滑コンデンサを有する整流手段よりインバータ回路に電力を供給するよう構成した誘導加熱式炊飯器において、高周波平滑コンデンサの静電容量が一定以下になると炊飯動作を停止し最低必要な容量の高周波平滑コンデンサを使用できるようにする。 - 特許庁


例文

To provide an inexpensive induction heating type electric rice cooker having a novel inner pot of clad structure reducing the number of layers and having high performances such as high rice cooking efficiency and heating efficiency (a heat producing efficiency) by improving a saturation magnetic flux density of a part facing an induction heating means such as a work coil of the inner pot.例文帳に追加

内鍋のワークコイル等誘導加熱手段に対向する部分の飽和磁束密度を高くすることなどにより、層数が少なくて、しかも炊飯効率、加熱効率(発熱効率)が高い高性能、低コストの新しいクラッド構造の内鍋を備えた誘導加熱式電気炊飯器を提供することを目的とする。 - 特許庁

A thawing/cooking apparatus 1 is provided with a heating chamber which holds unbaked frozen food and can be opened/closed, a normal pressure excessively heated vapor generator 9 which provides normal pressure excessively heated vapor to the heating chamber and a heater such as a gas heating baking machine, an electromagnetic induction heating machine or the like which heats a plate 4 composing the heating chamber.例文帳に追加

未焼成冷凍食品を収容する開閉可能な加熱室と、前記加熱室に常圧過加熱水蒸気を供給する常圧過加熱水蒸気発生機と9、前記加熱室を構成するプレート4を熱するガス加熱焼成機又は電磁誘導加熱機等の加熱機とを備える未焼成冷凍食品の解凍加熱調理装置1。 - 特許庁

By forming a draft duct 22 between a draft guide 20 and a wall surface of a body 11, cold cooling air flows into the draft duct 22, and the cooling performance of the sensor 17 can be secured without impairing cooking performance when detection performance of the sensor 17, heater heating performance, and high-frequency heating performance are improved.例文帳に追加

送風ガイド20と本体11の壁面との間で送風路22を形成することにより、送風路22に冷たい冷却風が流れることとなり、センサー17の検出性能やヒーター加熱及び高周波加熱性能を向上させた時のセンサー17の冷却性能を調理性能を損なわずに確保できる。 - 特許庁

A synthetic resin frame-shaped guard 2 is attached around the outer periphery of a rectangular cooking plate 1, this guard is constituted of coupling plural frames 4, 4, 5 and 5 and an engage pawl provided at the terminal part of one adjacent frame 4 is engaged to a recessed engage part provided at a terminal part of the other adjacent frame 5.例文帳に追加

方形の調理プレート1の外周囲に合成樹脂製で枠形のガード2を取り付け、このガードは、複数本のフレーム4、4、5、5を結合して構成すると共に、隣接する一方のフレーム4の端部に設けた係合爪9を隣接する他方のフレーム5の端部7に設けた係合凹部11に係合したものである。 - 特許庁

例文

The ice cream 50 is obtained by placing a flat rice cake 52 on sheet-like ice cream 51 of 1mm thickness formed by pouring liquid ice cream onto a cooled iron plate (A) followed by thinly extending, and rolling the sheet-like ice cream 51 while peeling with a spatula-like cooking utensil B followed by forming in a roll-like shape.例文帳に追加

本発明に係るアイスクリーム50は、冷却した鉄板A上に液状アイスクリームを流して薄くのばすことにより形成された厚さ1mmのシート状アイスクリーム51の上に、扁平な餅52を載せ、シート状アイスクリーム51を、へら状の調理用具Bで剥がしながら巻いていって、ロール状に形成したものである。 - 特許庁

例文

To obtain a seasoned food easily usable as secret seasoning of each kind of dish, and capable of adding thickness to dish by melting weak flour coating the surface of onion when cooking, in addition to palate feeling and sweetness derived from onion, and adding deepness to taste by melting butter penetrated into the inside of onion to further improve taste of dish.例文帳に追加

各種の料理のかくし味として手軽に利用することができるとともに、玉葱本来の食感や甘味に加えて、調理時に玉葱の表面を被覆する薄力粉が溶け出して、料理にとろみをつけ加えることができ、しかも、玉葱の内部に浸透させたバターが溶け出して、味わいに深みをつけ加えることができ、料理の味を一段と向上させることができる調味食品を提供すること。 - 特許庁

The conductive plate for the cooking container for the induction range includes: a drilled hole part formed by being drilled into a predetermined shape; a recessed part provided in the drilled hole part and integrally attached to the container body by being recessed downward; and a cut part formed by being cut long outward from the central part.例文帳に追加

本発明によるインダクションレンジ用調理容器の導電板は、所定の形状で穿孔して形成される穿孔部と、前記穿孔部内に備わり上側に 陥凹させて容器本体に一体して付着させた陥凹部と、中央部分から外向きに長く切断して形成させた切断部を含んでなることを特徴とする。 - 特許庁

By filling water in the water storing part, even if the temperature of the heat receiving plate becomes higher than the set temperature of the temperature sensor, only the portion of the heat receiving plate abutting on the temperature sensor is cooled by the water to prevent sensing by the temperature sensor, thus preventing gas from being cut off from the gas cooking appliance.例文帳に追加

受熱板のガスコンロの温度センサに当接する個所に水を貯める貯水部を設け、この貯水部に水を張ることにより受熱板の温度が温度センサの設定温度より高くなっても受熱板のとの温度センサとの当接個所のみが水によって冷やされて温度センサが感知しないようにし、ガスコンロからのガスの消去を防止する。 - 特許庁

The system is provided with a customer seat in a restaurant and comprises a customer seat terminal 10 for displaying an order menu and waiting times for each ordered menu and receiving orders; employee terminals 11 for receiving instructions to and responses from employees who do table-setting and cooking; and a control device 20 for controlling the terminals 10 and 11.例文帳に追加

飲食店の客席に設けられ、注文メニュー及び当該注文メニュー毎の待ち時間の表示並びに注文受付を行う客席端末10と、配膳及び調理に係る従業員業務を指示及び応答する従業員端末11と、客席端末10及び従業員端末11を統括する統括装置20とを具備する。 - 特許庁

An exhausting means 20 for exhausting the smoke or steam B generated in cooking by the oven range to the outside includes an exhaust port 22 formed in a cook top 21 and disposed at a position apart from a front surface 29 of the kitchen unit, and an exhaust passage 23 allowing communication between the exhaust port and the oven range 11.例文帳に追加

調理の際にオーブンレンジで発生する煙や水蒸気Bを外部に排出するための排出手段20は、コンロの天板21に形成されてシステムキッチンの前面29から離れた位置に配置された排気口22と、排気口とオーブンレンジ11を連通させる排気路23とを備えている。 - 特許庁

Thus, the position of the present water quantity is easily grasped, so that the water quantity for rice cooking is not set by a maker but set according to liking of a customer.例文帳に追加

鍋1と、加熱手段2と、温度検知手段3と、重量検知手段4と、重量記憶手段5と、加水量設定記憶手段6と、炊飯量比較判定手段7と、記憶保持手段8と、加水量比較判定手段9と、加水量表示手段10と、炊飯量表示手段11とを備えることにより、現在水量位置がわかりやすくなり、炊飯時の水加減をメーカー設定ではなく、お客様の好みに応じて設定することができる。 - 特許庁

This cooker is provided with a vessel 1 for a material for cooking a steamed meal, the fuel cell 10 attached fixedly or detachably to the vessel 1, and a flow passage forming part for forming a flow passage 23 for guiding water or steam generated when the fuel cell generates power to a lower space in the vessel.例文帳に追加

蒸し物を作るための料理の材料を入れるための容器1と、前記容器に対して固定的に又は着脱可能に取り付けられた燃料電池10と、前記燃料電池が発電するときに生成する水又は水蒸気を前記容器内の下方空間内に導くための流路23を形成するための流路形成部と、を備えている。 - 特許庁

In the cooking implement 1 heated by a gas stove, the container body 2 for holding a food material or water, has an outer peripheral surface provided with a corrugated member 3 making contact with the outer peripheral surface of the container body 2 along the vertical direction, and an outer wall 4 mounted on the outer peripheral part of the corrugated member 3.例文帳に追加

ガスコンロを用いて加熱することのできる調理器具1において、食材や水などを入れることのできる容器本体2の外周面に、上下方向に沿って容器本体2の外周面に接するような波状部材3と、その波状部材3の外周部分に取り付けられる外壁4とを設けるようにする。 - 特許庁

Consequently, since the locking of the inner lid 4 is canceled by the locking canceling means 15 when the force above a certain level is applied to the inner lid 4, the breakage of the inner lid 4 and the locking means 12 is reduced, and the highly reliable rice cooker which hardly reduces the rice cooking performance by the breakage is provided.例文帳に追加

これによって、内蓋4に一定以上の力が加わると係止解除手段15により内蓋4の係止が解除されるので、内蓋4や係止手段12などの破損を低減することができ、破損による炊飯性能の低下が生じにくい信頼性の高い炊飯器を提供することが可能となる。 - 特許庁

Thus, when exhausting vapor over a predetermined time before finishing cooking, the exhaust vapor counter counts down from the "the maximum value", whereby vapor remaining in the heating chamber 20 is detected in accordance with a value for the exhaust vapor counter and exhausting operation is performed until the detection result shows "a predetermined vapor amount".例文帳に追加

したがって、調理終了の所定時間前に至って排気を行う場合に、上記排気カウンタを上記「最大値」からカウントダウンすることによって、上記排気カウンタの値によって加熱室20内の蒸気残量を検知し、この検知結果が上記「所定蒸気量」になるまで排気動作を行うことができる。 - 特許庁

To provide a usable and high quality cooker without requiring large space by reducing the number of part items necessary for connecting a fan and a motor, making the body size compact while securing at least the same cooking area as that of an existing device, and constituting a highly reliable cooling structure for the motor.例文帳に追加

ファンとモーターを連結するために具備すべき部品点数を削減し、調理面積は従来同等以上を確保しつつ、器体の大きさをコンパクトにし、モーターの信頼性の高い冷却構成とすることで、使い勝手が良く場所を取らない高品質の調理器を提供することを目的としている。 - 特許庁

The cooking appliance is provided with the heating and cooling means exchanging temperature environment for the grains to be stored and the pressurizing and decompressing means, and a stimulation generating means giving moderate external stimulation, and has a function of reducing allergen in food through giving the respective means to the food in specific combination.例文帳に追加

また、この方法を用いることによって、保存する穀類に対して、温度環境を変化させる加温および冷却手段と加圧および減圧手段と適度な外的刺激を与える刺激発生手段とを備え、これら各手段を特定の組み合わせとして食品に付与することにより食品のアレルゲンを低減化する機能を有する機器を提供することも可能である。 - 特許庁

The compression molded pettitoes is produced in the following processes, a process separating the heat cooked pettitoes into primary meats of pettitoes and primary bone of pettitoes with small meats, a process heating/cooking the primary meats of pettitoes again, a process cooling the heat cooked primary meats of pettitoes under compression and a process removing compression molded primary meats of pettitoes from a mold.例文帳に追加

加熱調理した豚足を豚足一次肉片と小さい肉片の付いた豚足一次骨とに分離する工程と、前記豚足一次肉片を再度加熱調理する工程と、前記再度加熱調理した豚足一次肉片を加圧冷却成型する工程と、前記圧縮成型された豚足一次肉片を型抜きして豚足圧縮成型体を得る工程と、を含むようにした。 - 特許庁

The method and system for calculating nutrients comprises automatically estimating a cooking name or food name by extracting tableware by template matching from the image data of the meal content including a reference object and measuring texture characteristics of the meal content image data within the tableware; and calculating the nutrients taken and the quantities thereof from the estimated menu name or food name.例文帳に追加

本発明に係る栄養素算出方法およびそのシステムは、基準物体を含む食事内容の映像データからまずテンプレートマッチングにより食器を抽出し、さらに食器内の食事内容映像データのテクスチャ特徴を計測することにより自動的に料理名や食品名を推定し、推定した料理名や食品名から摂取した栄養素およびその量を算定することを特徴としている。 - 特許庁

Accordingly, the mixture gas can be preheated by heat energy which is emitted in a conventional case, in other words, the emission of heat energy of the combustion gas to the external can be minimized, the heat efficiency can be improved, and the impairing of cooking environment by the heat radiation from the trivet 5 can be inhibited.例文帳に追加

従って、従来放熱されていた熱エネルギーによって混合ガスを予熱することが可能となり、言い換えれば、外部への燃焼ガスの熱エネルギーの放出を極限まで減らすことが可能となり、より一層熱効率を向上させることができるとともに、より一層五徳5からの放熱による調理環境の悪化を抑制することができる。 - 特許庁

To provide a counter kitchen, allowing two users to independently and simultaneously perform various works of the same or different types in cooking in front of and at the back of the facing type kitchen, and reducing the load of work by shortening the traffic line of the body in work whether one or two users work.例文帳に追加

二人のユーザーが、対面式キッチンの前方側と後方側で、調理などにおける同一または異なる各種作業をそれぞれ独立して同時に行うことができ、また、ユーザーが一人でも二人でも、作業時の身体の動線が短くて作業の負担を軽減することができる対面式キッチンを提供する。 - 特許庁

The vessel body 1 of the microwave oven cooking vessel used together with a lid body 2 has the paper-made vessel body 11 with an opening margin curl part 13 wherein the inner surface of the paper-made vessel body 1 and the opening margin curl part 13 are coated with a plastic film 12.例文帳に追加

蓋体2とともに使用される電子レンジ調理用容器の容器本体1において、容器本体1は、口縁カール部13を具えた紙製容器本体11を具え、紙製容器本体1の内面、及び口縁カール部13を覆うように、プラスチックフィルム12のコーティングがされている電子レンジ調理用容器の容器本体1である。 - 特許庁

To provide a cooking pan that is a metallic double-handle pan having brims on both sides, can shut off thermal conduction from a pan body to handle portions without providing any resinous or wooden handle member and can also be easily used as a one-handle pan.例文帳に追加

本発明は、左右に鍔出部を有する金属製両手鍋であって、断熱用の合成樹脂製又は木製の把持部材を設置せずに、器体から把持部への加熱温度の伝達を遮断することができたり、また両手鍋を片手鍋としても簡単に使用することができる調理用鍋を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To reduce the risk of hurting fingers when stripping off a cutter without largely reducing sharpness, in the metallic cutter which is attached so as to be stripped when discarding it to a storage box storing a sheet roll for winding sheets such as a lap film, aluminum foil and a cooking sheet, and having serrated protruded/recessed teeth for cutting the sheets drawn out of the sheet roll.例文帳に追加

ラップフィルム、アルミホイル、クッキングシート等のシート類を巻き取ったシートロールを収納する収納箱に、廃棄時に剥ぎ取り可能に取り付けられ、シートロールから引き出したシート類を切断するための鋸歯状の凹凸歯を有する金属製のカッターにおいて、切れ味を大きく低下させることなく、カッター剥ぎ取り時に手指を傷付ける危険性を低減させる。 - 特許庁

In the boiling step of rice cooking, when the body heater 62 performs a heating operation by an instruction from a board cover 12, since the tubular actuator 60 is heated by the body heater 62 and the length is shortened, the diameter of the cylinder of the inner pot housing part 2 is reduced as well and the inner pot housing part 2 is tightly attached to the inner pot 20.例文帳に追加

炊飯の沸騰工程において、基板カバー12からの指示により胴ヒーター62が加熱動作すると、管状アクチュエータ60が胴ヒーター62によって加熱され、その長さが短くなることにより、内釜収納部2の円筒の直径も小さくなり、内釜収納部2が内釜20に密着する。 - 特許庁

Further the floating foreign matter is removed by a heating tank incorporated with a heater, which receives the heating liquid W overflowing the tank 31 of the cooking apparatus, a middle tank receiving the heating liquid W overflowing the heating tank, a replenishing tank replenishing a fresh heating liquid in a constant amount into the heating tank, and a circulating pump supplying the heating liquid from the heating tank to the tank 31.例文帳に追加

また、加熱調理装置の槽31から溢れる加熱液Wを受けるヒータ内蔵の加熱タンクと、加熱タンクから溢れる加熱液Wを受ける中間タンクと、加熱タンクに新鮮な加熱液を定量補充する補充タンクと、加熱タンクからの加熱液を槽31に供給する循環ポンプにより浮遊異物の除去を行う。 - 特許庁

This heating cooker includes a control device 200 performing steam heating cooking by heating a cooked object inside of a heating chamber by supplying steam from a steam generator 12 into the heating chamber while controlling the steam generator 12 and a circulation fan on the basis of an internal temperature of the approximate center of the cooked object detected by a needle-like sensor 93 as an internal temperature sensor.例文帳に追加

内部温度センサである針状センサ93により検出された被調理物の略中心の内部温度に基づいて、蒸気発生装置12と循環ファンを制御して、蒸気発生装置12からの蒸気を加熱室内に供給することにより加熱室内の被調理物を加熱する蒸気加熱調理を行う制御装置200とを備える。 - 特許庁

By the existence of the guard member 17, even when the grill is being used or right after use and the grill door 14 is hot, the grill door 14 can not be directly touched, safety is further improved, and the heating cooking device with the grill door 14 that is not hot even when an infant or the like accidently touches it can be provided.例文帳に追加

これによって、ガード部材17の存在でグリル使用中あるいは使用直後のグリル扉14が熱い時においても、グリル扉14に直接触れることがないので、安全性が一層高まり、使い勝手を損なうことなく、グリル扉14を幼児などがうっかり触っても熱くない加熱調理器が提供できる。 - 特許庁

In the cooking stove 1, by engaging a hook piece 40 formed on a rear face of a grate ring 31 with a depression part 22 formed in a side face of a boil over ring 15, turning prevention of the grate 6 can be favorably carried out in the flat shaped top plate wherein machining for turning prevention of the grate 6 can not be carried out.例文帳に追加

本実施例のこんろ1によれば、五徳リング31の裏面に形成した引っ掛け片40と煮こぼれリング15の横面に形成した窪み部22とを係合させることによって、五徳6の回転止めのための加工をすることができないフラット形状の天板においても良好に五徳6の回転止めを行うことができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a foodstuff capable of maintaining and promoting health by giving a variety to the taste and kind of cooked rice, making white cooked rice as the rice cooked together with ingredients or cooked rice mixed with ingredients, and capable of cooking white polished rice with unpolished rice, germinated rice and also various millet such as wheat, foxtail, barnyard millet, etc.例文帳に追加

ご飯の味や種類にバラエティーをもたせ、白米飯を炊き込みご飯や混ぜご飯などの好みの飯米にしたり、精白米に玄米や胚芽米のほか、麦や粟、稗等の雑穀の混ざったご飯を作ることの出来ることにより健康を維持し増進をはかることのできる食品を製造することの出来る方法を提供する。 - 特許庁

The production method for the ceramics for electromagnetic cooking comprises the step of rotating either a main body 1 of the ceramics or a brush 2 and annularly or spirally applying magnetic substance paste 3 containing magnetic substance powder and glass frit onto an outer surface 1a of the base with the brush 2 and the step of forming a exothermic coating 4 by drying and baking the magnetic substance paste 3.例文帳に追加

本発明の電磁調理用陶磁器の製造方法は、陶磁器本体1または刷毛具2のいずれかを回転させて該刷毛具2にて底部外面1aに磁性体粉末およびガラスフリットを含有した磁性体ペースト3を環状または渦状に塗布する工程と、前記磁性体ペースト3を乾燥させた後、焼き付けて発熱皮膜4を形成する工程とを有している。 - 特許庁

The electric pressure cooker has an inspection setting means 18 for setting an inspection mode for inspecting the temperature inside of the pressure container and an inspection action storing means 26 storing the processing procedure of the inspection action, the control means 19 is constituted so as to do heating control other than normal cooking in the case where the inspection mode is selected by the inspection setting means 18.例文帳に追加

圧力容器内の温度を検査する検査モードに設定する検査設定手段18と、検査動作の処理手順を記憶している検査動作記憶手段26とを有し、制御手段19は、検査設定手段18により検査モードが選択された場合、通常調理とは異なる加熱制御をするよう構成する。 - 特許庁

The steam cooker of the present invention has a cooking section 1 heating ingredients by introducing the overheated vapor, the delivery section 2 of the ingredients, an overheated vapor generating section 3, and an exhausting section 4; the overheated vapor generating section 3 obtains heat by burning fuel, and the exhausting section 4 discharges the exhausting gas by the burning to the outside.例文帳に追加

本願発明に係る水蒸気調理装置は、過熱水蒸気を導入して食品を加熱する調理部1と、食品の移送部2と、過熱蒸気発生部3と、排気部4とを備え、過熱蒸気発生部3は、燃料を燃焼させることにより熱を得るものであり、上記の排気部4は、上記燃焼による排気を他へ排出する。 - 特許庁

After a bagged food is heated and cooked by supplying heated steam to the jacket space 9 to heat the water stored in the inside pot 7, the hot water is drained out of the inside pot 7 by opening a draining valve 4 fixed to the cooking kettle 2 and after closing this draining valve again, cooled water is supplied to the inside pot 7 and the jacket space 9.例文帳に追加

この調理ケトルはジャケット空間9内に加熱蒸気を供給して内釜7内に貯留した水を加熱して袋詰め食品を加熱調理した後、前記調理ケトルに設けた排水弁4を開いて内釜7から熱湯を排水すると共に、この排水弁を閉じてから前記内釜9とジャケット空間9に冷却された水を供給している。 - 特許庁

To realize energy saving and short-time assembling through elimination of a bundle-wire band bundling connection cords as well as to lessen high-frequency noise radiated outside by inhibiting the connection cords from acting as a loop antenna, in a cooking device with a control board controlling heating coils for induction heating of an inner pot and a power source part connected by the connection cords.例文帳に追加

内鍋を誘導加熱する加熱コイルを制御する制御基板と電源部とを接続コードで接続した調理器において、接続コードを束ねる束線バンドをなくして省資源化、短時間組立を実現するとともに、接続コードがループアンテナとして作用しないようにして外部に放射される高周波雑音を少なくする。 - 特許庁

To provide a wrapping film used when food is packed to be preserved or heated and cooked in a microwave oven, having low temp. fragility resistance, high transparency and hot water stability, capable of withstanding microwave oven cooking, having good mutual container and film self-adhesiveness, good in delivery properties and sawtooth cutting properties and having stiffness.例文帳に追加

食品を包装して保存する際、あるいは電子レンジ等で加熱調理する際に用いるラッピングフィルムにおいて、耐低温脆化性であり、透明度が高く、熱水においても安定的であり、電子レンジ調理に耐えることができ、良好な容器、フィルム同士の粘着性を有し、良好な繰り出し性、良好なノコ刃カット性を有し、コシのあるラッピングフィルムを提供すること。 - 特許庁

This cooker comprises magnetron M and first and second heaters T, S, the second heater S is constantly energized during the cooking, and the magnetron M and the first heater T are repeatedly energized and disenergized to reduce the maximum variation of the input power and to reduce the number of times of the variation of power for 60 seconds.例文帳に追加

マグネトロンM及び第1、第2ヒータT、Sを有し、調理期間中に第2ヒータSを常時通電するとともに、マグネトロンM及び第1ヒータTの通電と遮電を繰り返すことによって、入力電力の最大変動量を低減するとともに60秒間の電力変動の回数を低減した。 - 特許庁

This heating control system 1 comprises an information terminal device 3 provided with a communication circuit 14 for transmitting the control codes except a heating start command acquired from the outside, and a microwave oven 2 provided with a control circuit for receiving the control codes transmitted from the information terminal device and making a magnetron and a heater execute the cooking according to the received control codes.例文帳に追加

外部から入手した加熱開始コマンドを除く制御コードを送信する通信回路14を備えた情報端末装置3と、前記情報端末装置3から送信された制御コードを受信すると共に、受信した制御コードに従いマグネトロン及びヒータに加熱調理を実行させる制御回路を備えた電子レンジ2とから加熱制御システム1を構成する。 - 特許庁

Crude wheat 1 which is grains before purification having an epidermal layer 2a favorably keeping a grain shape in swelling is swollen and saturated with water and sterilized by steam cooking and the steam-cooked and swollen crude wheat is packed as a culture medium 4 into a culturing bag 3 while maintaining spaces R among grains and Agaricus mushroom spawn 5 is inoculated into the culture medium 4.例文帳に追加

培養袋3に、膨潤時に良好に穀粒形状を維持する表皮層2aを有する精製前穀類である玄麦1を蒸炊膨潤させ飽和吸水させて滅菌充填し、穀粒間間隙Rを保全させつつ、この蒸炊膨潤玄麦2を培地4として培養袋3に充填し、アガリクス茸種菌5を植菌する。 - 特許庁

To provide a wrapping film used when food is packed to be preserved or heated and cooked in a microwave oven, having low temp. fragility resistance, high transparency and hot water stability, capable of withstanding microwave oven cooking, having good mutual container and film self-adhesiveness, good in delivery properties and sawtooth cutting properties and having stiffness.例文帳に追加

食品を包装して保存する際、電子レンジ等で加熱調理する際に用いられる、耐低温脆化性であり、透明度が高く、熱水においても安定的であり、電子レンジ調理に耐えることができ、良好な容器、フィルム同士の粘着性を有し、繰り出し性、ノコ刃カット性が良好で、コシのあるラッピングフィルムの提供。 - 特許庁

To provide a method for reclaiming a lower grade oil in waste cooking oil, so as to have the quality more than equivalent to higher grade reclaimed oil and to provide printing ink which has printability more than equivalent to the conventional performance using the reclaimed oil as a material as well as attempting an effective use of waste oil and reducing the load to environment.例文帳に追加

廃食油の中でもグレードが低いものを、グレードの高い再生油と同等以上の品質に再生する手段を提供し、廃食油の有効利用を図り、環境への負荷を軽減するとともに、この再生油を原料として用いた従来と同等以上の印刷適性を持つ印刷インキを提供することを課題とする。 - 特許庁

To remove trouble of a user and improve the usability without imposing unnecessary trouble on the user by automatically canceling a notification sound other than an abnormality notification according to conditions when the user requires no notification in a rice cooker having the function notifying the reception of an input and the finish of the cooking from an operation means.例文帳に追加

操作手段からの入力受付や炊飯終了などを報知する機能を有する炊飯器において、使用者が報知を必要としない時は条件に応じて自動で異常報知を除く報知音をなくして、使用者の煩わしさを解消し、使用者に余計な手間をかけさせずに使い勝手を向上する。 - 特許庁

A detecting means is provided that detects drawing of a grill tray 3 from the grill chamber 22 while cooking in the grill 2 and the count of the timer is continued without reset when drawing of the grill tray 3 is detected by the detecting means even if the detected temperature by the temperature sensor 25 reaches the predetermined temperature.例文帳に追加

グリル2での調理時にグリル庫22からのグリル皿3の引出しを検出する検出手段を設け、該検出手段によりグリル皿3の引出しが検出された場合温度センサー25の検出温度が所定温度に到達したとしてもタイマのカウントをリセットせずにタイマのカウントを継続する。 - 特許庁

The U-shaped space part to roughly expose the whole side surfaces of a rice cooking device is composed of a rice storage 44 provided on the upper end side of the support to store rice, the supports and the legs 6.例文帳に追加

横方向に間隔を置いて配置した前後方向に長い脚と、縦方向に長い支柱と、両脚の前端部間及び両支柱間を連結する横方向に長い連結体とを一体に設け、側面視において、支柱の上端側に設けた米を貯留する貯米庫と支柱と脚によりコ状に形成して炊飯装置の横側面の略全面を露出する空間部を設けてなる洗米炊飯装置。 - 特許庁

例文

When a customer gives an order for a commodity, a person in charge of customer service inputs a customer point card number for identifying the customer and a commodity master of the ordered commodity, to one of metric printers 100c to 100f of backyards 300 and 400 as cooking indication information by metric printers 100a and 100b of a shop yard 200.例文帳に追加

顧客が商品を注文すると接客担当者は顧客の注文に基づいてショップヤード200の計量プリンタ100a,100bにより当該顧客を識別するためのお客様ポイントカード番号および注文された商品の商品マスタを調理指示情報としてバックヤード300,400の計量プリンタ100c〜100fのいずれかに入力する。 - 特許庁

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