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該当件数 : 11204



例文

The air treatment device 1 for the kitchen is arranged above a noodle boiling pot 3 for cooking a foodstuff in the kitchen, and is provided with a cooler 9 of a cooling device 4 for eliminating moisture in the exhaust generated from the noodle boiling pot 3, and a blower 6 for supplying and feeding the exhaust from the noodle boiling pot 3 to the cooler 9.例文帳に追加

厨房用空気処理装置1は、厨房において食材を調理する茹で麺器3の上方に配置され、当該茹で麺器3から発生する排気中の水分を除去するための冷却装置4の冷却器9と、茹で麺器3からの排気を冷却器9に送給するための送風機6とを備える。 - 特許庁

Thus, the steam container 12 is heated evenly, a boiling source is not concentrated in the steam container 12, water bubble generating place are dispersed, the generation of huge water bubbles is reduced, the intrusion of water into the pot 2 is eliminated, a rice cooking performance is improved and the heating efficiency is improved further.例文帳に追加

これによって、蒸気容器12の加熱が均一化され、蒸気容器12の中で沸騰源が集中することなく、水泡の発生場所を分散させて、巨大な水泡が発生することを低減して、鍋2内への水の浸入をなくし、炊飯性能を向上させることが可能となり、更に加熱の効率を高める事ができる。 - 特許庁

The electromagnetic induction heating section of a pot for a rice cooker cooking rice by electromagnetic induction heating is made up of a magnetic metal layer 13 and a nonmagnetic metal layer 11 thinner than the magnetic metal layer as the outer layer, and a good convection is maintained by controlling magnetic force density by providing a nonmagnetic metal layer covering portion 10 in the site opposite to a heat induction coil.例文帳に追加

電磁誘導加熱により炊飯する炊飯器用鍋の電磁誘導発熱部が磁性金属層13とその外層の磁性金属層よりも薄い非磁性金属層11から成り、加熱誘導コイルに対向する部位には非磁性金属層被覆部10を設けることにより磁力密度を制御し、良好な対流を生じせしめる。 - 特許庁

A separate type gas rice cooker made up of a lower case 2 having a gas burner, and an upper case 4 having a rice cooking pot, and the upper case 4 is mounted detachably on the lower case 2, an insulating function to insulate electrically is provided on the upper case 4 side, an electrical control means is provided on the lower case 2 side.例文帳に追加

ガスバーナを有する下ケース2と、炊飯釜を有する上ケース4とで構成されると共に下ケース2の上に上ケース4が着脱自在に載置され、上ケース4側に電気的に保温する保温機能が設けられると共に下ケース2側に電気的な制御手段が設けられたセパレート型ガス炊飯器である。 - 特許庁

例文

A control means 50 executes burning/sticking prevention control processing to stop an operation of a heating source 4 in a case when prescribed necessary conditions including a first condition that a detection temperature of a cooking container W by a temperature detecting means 8 is raised equal to or higher than a temperature higher than an equilibrium temperature by a first prescribed temperature, are satisfied.例文帳に追加

制御手段50は、温度検出手段8による調理容器Wの検出温度が平衡温度から第1所定温度だけ高い温度以上に上昇するという第1条件を含む所定の必要条件が成立した場合に、加熱源4の作動を停止させる焦げ付き防止用制御処理を実行する。 - 特許庁


例文

A noncombustible heat-insulating supporting member 5 is disposed at a lower end side of the decorative member 4 mounted between the range hood A disposed roughly at an upper part of a heating cooker B and exhausting the contaminated air G generated by cooking outdoors and the kitchen ceiling K1, and the decorative member 4 is mounted on the range hood A through the supporting member 5.例文帳に追加

加熱調理器Bの略上方に設置され、調理によって発生する汚染空気Gを屋外に排気するレンジフードAとキッチン天井K1との間に取り付けられる化粧部材4の下端側に、不燃性で熱絶縁性を有する支持部材5を備えて、この支持部材5を介してレンジフードAに化粧部材4を取り付けるようにした。 - 特許庁

Since the planar light emitting display part 19 and the operation part 18 are provided on the top plate 12, and the planar light emitting display part 19 is provided near the operation part 18, input change operation of fire or the like can be performed without changing an attitude during cooking, and inputted content is clearly displayed and immediately confirmed as it is.例文帳に追加

この構成では、トッププレート12上に面状発光表示部19および操作部18が設けられているため、調理中に姿勢を変えることなく火力などの入力変更操作を行う事ができ、かつ、操作部18近傍に面状発光表示部19が設けられているので、入力した内容が鮮明に表示されそのまますぐに確認することができる。 - 特許庁

To provide a far infrared radiator which is capable of heating deep inside a material to be cooked using far infrared rays to be emitted from a charcoal as a carbide; cooking the material in a short time without scorching; enriching the taste of the material; and realizing the better taste of food/drink and the preservation of perishables in a fresh condition.例文帳に追加

炭化物である炭から放射される遠赤外線を利用して被調理物の内部まで熱を通し、短時間で焦がすことなく調理でき、被調理物の味の向上を図ることができると共に、常温においても、飲食物等の味の向上や生鮮食料品の鮮度保持を図ることを可能とした遠赤外線放射体とする。 - 特許庁

This grill includes a grill pan supporting body 7 having a pair of supporting legs 10, a pair of slide supporting bodies 8 supporting the supporting legs 10 of the grill pan supporting body 7 slidably back and forth, and a pair of guide bodies 9 fixed to both sides of a cooking space 3 and supporting the slide supporting bodies 8 slidably back and forth.例文帳に追加

一対の支持脚10を有するグリル皿支持体7と、グリル皿支持体7の支持脚10を前後スライド自在に支持する一対のスライド支持体8と、調理空間3の両側に固定されてスライド支持体8を前後スライド自在に支持する一対のガイド体9とを具備したグリルとする。 - 特許庁

例文

Thereby, a trouble of the reheating at the timing of a usual meal is saved and the overheated steam controls the evaporation of the moisture due to the temperature rise at the time of the reheating to prevent the rice from changing yellow and being dried so that a user can always eat the delicious rice in a condition near to the condition immediately after the cooking.例文帳に追加

これにより、通常の食事のタイミングにおける再加熱の手間がなくなり、同時に過熱蒸気が再加熱時の昇温による水分の蒸発を防ぎ、ご飯の黄変や乾燥を防止することができるため、使用者は常に炊飯直後の炊きたてに近い状態のおいしいご飯を食べることができるものである。 - 特許庁

例文

To obtain deliciously eatable noodles suitable for roasted noodles and dish fried in oil, which exhibits prevention effect on stickiness without impairing palatability and flavor characteristic of noodles, considers activation of dry noodle market and proposal of new menu, has slight stickiness even in frying in oil, excellent cooking suitability and hardly makes noodle ribbons mutually attach themselves even with passage of time.例文帳に追加

麺特有の食感や風味を損なうことなく張り付き防止の効果を発揮させることができるようにしたものであり、乾麺市場の活性化と新しいメニュー提案を視野に入れ、炒めても張り付きが少なく、調理適性に優れ、時間が経過しても麺線同士が付着しにくく、美味しく食べられる「焼きうどんに適した麺」や「炒め料理に優れた麺」を提供する。 - 特許庁

In the gas oven including an oven body 1, a pot 3 disposed in the body 1 through an exhaust gap 2 to effect cooking, and a burner 4 disposed beneath the pot 3, the pot 3 is heated by the burner 4, while gas is discharged from exhaust parts 7 provided at the upper portion of the body 1 through the gap 2.例文帳に追加

かまど本体1と、かまど本体1内に排気用隙間2を介して配設した煮炊きを行うための鍋3と、鍋3の下方に配置したバーナ4とを備え、バーナ4により鍋3を加熱するとともに排気用隙間2を介してかまど本体1の上部に設けた排気部7から排気するようにしたガスかまどである。 - 特許庁

The cooking apparatus is constituted in such a manner that when an output of an infrared sensor 4 exceeds a first prescribed output for a prescribed time after the start of heating by first heating power, heating is carried out by second heating power smaller than the first heating power, and when the output of the infrared sensor 4 reaches a prescribed output, the heating is stopped.例文帳に追加

第1の加熱電力量で加熱を開始してから所定時間内に赤外線センサ4の出力が第1の所定の出力を超えた場合、第1の加熱電力量より低い第2の加熱電力量で加熱し、赤外線センサ4の出力が所定の出力に到達したら加熱を停止する構成とする。 - 特許庁

This cooking vessel is characterized in having a vessel body 10 having an upward opening; and a vessel cover 20 which has a condensed water receiving part 25 cutting off the upward opening and recessed downward, and a through hole 33 formed in the bottom part of the condensed water receiving part and communicating the inside of the vessel body to the outside.例文帳に追加

本発明は、調理容器において、上向き開口を有する容器本体10と;上向き開口を遮断し、下向き陥没した凝縮水受容部25と、凝縮水受容部の底部に形成されて容器本体の内部を外部と連通させる貫通孔33を有する容器蓋20と;を含むことを特徴とする。 - 特許庁

The backlight 24 is provided on the rear face of a liquid crystal display element 23 displaying the current time or the contents of the rice cooking process, and when the current application switching means 22 is in the state of supplying the power of the second output voltage V2, the backlight 24 is put out by a first backlight control means 25.例文帳に追加

現在時刻や炊飯工程内容等を表示する液晶表示素子23の後面にバックライト24を設け、通電切換手段22が第二の出力電圧V2の電力供給を停止している状態のとき、第一のバックライト制御手段25によりバックライト24を消灯するよう構成する。 - 特許庁

This heating cooker comprises a heating means 1, a control means 2, an information accessing means 4 and an external memory 5, and is constituted to read out the recipe information from a recording medium inserted into the information accessing means 4, to copy the recipe information to the external memory 5 and to read out the recipe information from the external memory in setting cooking.例文帳に追加

加熱手段1と、制御手段2と、情報アクセス手段4と、外部メモリ5とを備え、前記情報アクセス手段4に差し込まれた記録媒体よりレシピ情報を読み込み、前記外部メモリ5に前記レシピ情報をコピーし、調理設定時に前記外部メモリから前記レシピ情報を読み込む構成としてある。 - 特許庁

To provide processed food for cooking comprising solid ingredients and liquid material gelatinized with a gelling agent, prevented from causing deterioration in palate feeling resulting from permeation of moisture of the liquid material into the solid ingredients before cooked, and also causing no deterioration in palate feeling even when the temperature of the food is decreased after cooked; and to provide a method for producing the food.例文帳に追加

ゲル化剤でゲル化した液材と、固形具材とを含む加熱調理用加工食品であって、その加熱調理前に液材の水分が固形具材にしみ込んで食感が悪くなることを防止すると共に、加熱後に食品の温度が低下しても、食感が悪化することのない加熱調理用加工食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

Since the buffer layer containing the plasticizer such as glycerol absorbs the stress (shock) burdened on the coloring-matter layer, the falling off of the coloring-matter layer from the inside of a wrapping material is effectively prevented even in the case where friction force or the like is burdened on the wrapping material, and the coloring matter is smoothly transferred onto the surface of food by heat cooking.例文帳に追加

グリセリンなどの可塑剤を含む緩衝層が色素層に負荷されるストレス(衝撃)の吸収体になるため、包材に摩擦力などが負荷されたとしても、色素層が包材内面から脱落することが有効に防止され、加熱調理によって色素が食品の表面にスムーズに転写される。 - 特許庁

To provide a liquid diet requiring no cooking, capable of being administered within a short time, and causing neither backflow from the stomach to the gullet nor diarrhea and the like, and to provide a liquid diet contained in a bag, requiring no transfer to another bag in administration and capable of being hygienically connected to tube administration tubes such as a nasogastric tube or a gastrostomy tube.例文帳に追加

調理の必要がなく、また短時間で投与が可能で、胃から食道への逆流や下痢等もない流動食、さらには、投与に際して容器の移し替えが不要で、経鼻チューブあるいは胃瘻カテーテルなどの経管投与用チューブに衛生的に接続することができる容器に入った流動食を提供すること。 - 特許庁

A tray mat 1 for a gas table comprises an annular recessed part 2 to contain a liquid substance (stock) spilling from a cooking apparatus on a gas table, an opening part 3 to expose a burner, and a extension part 4 situated between the recessed part 2 and the opening part 3 and stationarily positioning an annular covering to partially shield the opening part 3.例文帳に追加

ガステーブル用受皿マット1は、ガステーブル上の調理器から吹き零れた液状物(煮汁等)を収容するための環状の凹部2と、バーナーを露出させるための開口部3と、凹部2と開口部3の間に設けられた、開口部3を部分的に遮蔽する環状のカバーリングを定置するための延設部4とを有する。 - 特許庁

In the container for induction heating cooking provided with a container main body in the shape of a bottomed cylinder consisting of non- conductive material and a heater using electromagnetic induction, the heater is arranged vertically-movably inside of a container main body and rises against its dead weight by steam bubble generated from heated liquid such as water contained in the container main body.例文帳に追加

非導電性材料からなる有底筒状の容器本体と、電磁誘導によって発熱する発熱体とを備えた誘導加熱調理用容器において、発熱体は容器本体の内側に上下に移動可能に配備され、容器本体に入れられた水等の液体を加熱した際に発生する水蒸気の気泡により、発熱体はその自重に抗して上昇するよう構成されている。 - 特許庁

To provide a steam cooking pot evenly distributing steam to a cooked object placed on a tray body, speedily steaming the cooked object to an extremely favorable state, when increasing an internal pressure, naturally and smoothly discharging the steam, having a constitution hardly boiling over, smoothly mounting the tray body, having superior mounting stability and produced at a low cost.例文帳に追加

トレー体に載置された料理物に蒸気が満遍なく行き渡り、スピーディーに極めて良好な状態まで蒸し上げることができると共に、内圧が上がると自然にしかもスムースに蒸気が排出され且つ極めて吹きこぼれにくい構成で、しかも、トレー体の載置もスムースにでき、載置安定性にも秀れ、コスト安な蒸気調理鍋を提供すること。 - 特許庁

Related to a range food where, set above a cooking equipment, a sucking fan is provided in an exhaust space provided on the rear surface side of a food body, a tray-like oil pan for recovering the oil flowing on a plurality of slopes provided in the main body is detachably provided to the lower end of the hood body.例文帳に追加

調理設備の上方に設置され、フード本体の背面側に設けられる排気空間内に吸引ファンが配置されたレンジフードにおいて、フード本体の下端に、該本体に設けられた複数の傾斜面を伝わって流れる油を回収し得るトレイ状の油受けを着脱可能に配置したことを特徴とする。 - 特許庁

To significantly increase a product value by preventing a capacity in the height direction of a grill case from decreasing by making a structure compact and relatively simple by a slide rail means provided oppositely to the side wall of the grill case, draw out a grill tray from the case while taking the form of being incorporated into a cooking oven, and facilitate the handling of things grilled.例文帳に追加

グリルケースの側壁に対向して設けるスライドレール手段によって、コンパクトでかつ比較的簡素な構成としてグリルケースの高さ方向の容量を低減することがなく、調理用コンロに組み込む形態として有効なものとしながら、グリル受け皿を庫外に引き出すことができ、焙焼物の扱いを楽にし、商品価値を大幅に高める。 - 特許庁

This heating cooking device comprises an electromagnetic induction coil 11, an insulation plate 13 for insulating a heated matter 12 and the electromagnetic induction coil 11, a vibration detection means 14 for detecting the vibration of the heated matter 12 installed on the insulation plate 13, and a temperature control part 15 for controlling the electromagnetic induction coil 11 by output signals from the vibration detection means 14.例文帳に追加

本発明は、上記課題を解決するために、電磁誘導コイル11と、被加熱物12と前記電磁誘導コイル11を絶縁する絶縁板13と、絶縁板13に設けられた前記被加熱物12の振動を検知する振動検知手段14と、前記振動検知手段14の出力信号によって前記電磁誘導コイル11を制御する温度制御部15とを備えた加熱調理器である。 - 特許庁

A cooking appliance 20 is provided with a casing 66 where a top plate 30 is placed, a cooling fan 34 having a rotary shaft 34c that is in parallel with the bottom surface of the casing 66, an inlet 42 that is provided around the top plate 30, and a suction path 38 for connecting the inlet 42 to the cooling fan 34.例文帳に追加

加熱調理器20は、トッププレート30が載置されたケーシング66と、このケーシング66の底面に平行な回転軸34cを有する冷却ファン34と、前記トッププレート30の周辺に設けられた吸気口42と、この吸気口42と前記冷却ファン34とを連通する吸気経路38を備えている。 - 特許庁

To obtain a frozen liquid egg thawable without lowering the fluidity to dispense with the stirring work indispensable in the thawing of conventional frozen liquid egg and free from the problem of the scorching tendency in cooking, and obtain a processed frozen liquid egg having good taste and palatability of the egg, preventing the dripping in thawing and having soft and good palatability of egg.例文帳に追加

解凍しても流動性が低下することなく、通常の冷凍液卵で必要とされている攪拌作業の手間を解消し、また、加熱調理時に焦げ付きやすいという問題点を解決した冷凍液卵と、さらに卵風味や食感も良好であり、解凍したときに起こるドリップを防ぎ、ふんわりとしたしかも卵風味の良好な冷凍卵加工品を提供する。 - 特許庁

The packaged liquid seasoning is obtained by adding50 mg/L of the ferulic acid to liquid seasoning (such as refined Sake, synthetic Sake, ethanol-containing sweetening seasoning, fermented seasoning, cooking Sake, Mirin, Mirin-like seasoning, wine, liqueur or spirits), charging the mixture in a light-shielding package, and hermetically sealing the package with a lid.例文帳に追加

液体調味料(例えば清酒、合成清酒、酒精含有甘味調味料、醗酵調味料、料理酒、みりん、みりん風調味料、ワイン、リキュール、又はスピリッツなど)に、フェルラ酸を50mg/L以上となるように添加し、次いでこれを遮光性の容器に充填し、蓋体で密封して、課題の容器入り液体調味料を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing high whiteness bleached kraft pulp, by which the cooking and bleaching properties of hardly cookable and hardly bleachable materials of Larix, Pseudotsuga, and/or Cryptomeria, or a material containing the materials of Larix, Pseudotsuga, and/or Cryptomeria can be improved to give the high whiteness TCF (totally chlorine free) or ECF (element chlorine free)-bleached pulp.例文帳に追加

高白色度の漂白クラフトパルプの製造において、難蒸解性かつ難漂白性であるカラマツ属、トガサワラ属、スギ属の材、あるいは該カラマツ属、トガサワラ属、スギ属の材が配合された材の蒸解性と漂白性を改善し、高白色度のTCFあるいはECF漂白パルプを提供することにある。 - 特許庁

The cooker is provided further with a steam passing plate 41 arranged in an upper side of the lower space in the vessel, and for passing the steam from the flow passage or steam formed of the steam from the flow passage to direct the steam from the flow passage or the steam formed of the steam from the flow passage toward the material for cooking the steamed meal.例文帳に追加

さらに、前記容器内の前記下方空間の上方に配置された水蒸気通過板41であって、前記流路からの水蒸気が又は前記流路からの水により形成された水蒸気が前記蒸し物用の料理材料に向かうように、前記流路からの水蒸気を又は前記流路からの水により形成された水蒸気を通過させるための水蒸気通過板と、を備えている。 - 特許庁

The cooking pan consists of: a thick outer pan; an inner pan consisting of a flexible and thermoplastic aluminum foil which is inserted from the lid receiving part of the outer pan to a trunk part with tight adhesion; a doughnut-shaped drainage ring covering the upper side of the inner pan; and a lid placed on the drainage ring for covering the upper side of the outer pan.例文帳に追加

厚肉からなる外鍋と、外鍋の蓋受け部から胴部にかけて密着して挿入される可撓性及び熱柔軟性を有するアルミ箔の内鍋と、内鍋の上方を覆うドーナツ形をした水切りリングと、水切りリングに載せられて外鍋の上方を覆う蓋とからなることを特徴とする調理鍋。 - 特許庁

A second information processing part of the order station performs a process in which order information of one table among pieces of order information is transmitted to the handy terminal; and a process in which one or more pieces of order information among pieces of order information displayed at a kitchen display part is made into cooking completion information based upon the information transmitted from the handy terminal.例文帳に追加

オーダステーションの第2の情報処理部は、注文情報の中から1テーブル分の注文情報をハンディターミナルに送信する処理と、ハンディターミナルから送信された情報をもとに、キッチン表示部に表示された注文情報の中から一または複数の注文情報を調理済み扱いとする処理と、を実行する。 - 特許庁

This microwave oven has a linear guiding member arranged between the tray and a cooking chamber bottom, supporting the tray and moving in the linear reciprocating motion direction together with the tray; and can perform further smooth rotation and linear reciprocating motion of the tray as a result without causing mutual interference between rotary motion and the linear reciprocating motion of the tray by the linear guiding member.例文帳に追加

本発明による電子レンジは、トレーと調理室底との間に設けられて前記トレーを支持し、前記直線往復運動方向に沿って前記トレーと共に移動する直線案内部材を備え、該直線案内部材によって、トレーの回転運動と直線往復運動間には相互干渉が生じなく、結果としてトレーのより円滑な回転及び直線往復運動が可能になる。 - 特許庁

To provide a smoke exhaust apparatus wherein exhaust smoke produced from a combustion portion can be rapidly exhausted, air conditioning in a room is prevented from being deteriorated to improve comfortableness of the use, and a movable smoke exhaust cylinder is disposed vertically adjustably on a lower portion of the smoke exhaust cylinder to adjust a distance between the movable smoke exhaust cylinder and a combustion portion in response to specifications of heating cooking instruments.例文帳に追加

燃焼部分から生ずる排煙を速やかに排出することができ、室内の空調を害することが抑制され、使用の快適性を高めることができ、排煙筒体の下部に可動排煙筒体が上下調節自在に配設されているので、加熱調理器具類の仕様に応じて、可動排煙筒体と燃焼部分との離間距離を調節することができる。 - 特許庁

Since the plurality of strip parts 5 of the scum adsorption part 3 is formed with the compression structure part 7 on the root side, the free ends 5b are separated from each other and spread, the surface area of the nonwoven fabric which can be utilized for the adsorption of the scum or oil is remarkably improved, and the scum or oil generated in cooking are efficiently adsorbed and removed.例文帳に追加

アク吸着部3の複数の短冊部5は、根本側に圧縮構造部7が形成されることで、自由端5bが互いに離間して拡がり、アクや油の吸着に活用できる不織布の表面積が著しく向上し、調理の際に発生するアクや油を効率的に吸着除去することが可能になる。 - 特許庁

To provide packaged half raw noodles with a new structure, especially packaged half raw noodles preservable for a long period even at normal temperature after factory shipment and sustaining springiness, sense of touch by teeth, excellent tone of color and flavor of half raw noodles just after being increased in deliciousness of taste through ripening for a prescribed time in a production process at the stage of opening, cooking and ingesting.例文帳に追加

容器詰め半生状麺類に関し、特に、工場出荷後、常温下でも長期間に渡る保存が可能であって、しかも、開封、調理して摂取する段階の食味が、製造過程で所定の時間熟成して旨味を増した直後の半生状麺の弾力性と歯触り、それに良好な色調と風味とが保持されるようにした、新規な構造からなる容器詰め半生状麺類を提供する。 - 特許庁

Rotation members 18 and 18 where a rotation center is aligned in a line are provided at positions that oppose each other at the side of a portable cooking stove 11, and at the same time a force pin projecting from the rotation members 18 and 18 is engaged to slide plates 16 and 16 that support a roaster stand 12 and can travel up and down.例文帳に追加

七輪11の側部における相対向する位置に、回動中心が一直線上に並ぶ回動部材18,18がそれぞれ設けられるとともに、その回動部材18,18に突設した押し上げピンが、焼き物台12を支持する上下方向に移動可能なスライド板16,16に係合されている。 - 特許庁

To provide a heating vessel for microwave oven suitable for rice cooking and steaming, or the like by a microwave oven, a package for heating in microwave oven in which an object to be heated is stored in this heating vessel for the microwave oven, and a recycling method in which at least a part of the used package for heating in microwave oven can be easily recycled.例文帳に追加

電子レンジによる炊飯および蒸しものなどの調理に好適な電子レンジ用加熱容器、およびこの電子レンジ用加熱容器に被加熱物を収納した電子レンジ加熱用包装体、ならびに使用に供された電子レンジ加熱用包装体の少なくとも一部の再使用を容易に行うことのできる再使用方法を提供する。 - 特許庁

To provide a heat chamber for a meat cooker wherein flames which are generated from an external primary heat source or direct heat are efficiently transmitted, and far infrared ray emitting ceramics being housed are prevented from slipping off, and meat can be cooked without destroying the natural taste of the meat by cooking the meat by infiltrated heat for which the primary heat source is converted into more far infrared rays.例文帳に追加

外部の1次熱源から発生する火炎又は直接熱を効率よく伝達し、収納されている遠赤外線放射セラミックの脱落を防止し、1次熱源をより多くの遠赤外線に変換した浸透熱で調理して、肉の特有のうま味を破壊せずに調理することができる肉調理器の燃焼筒の提供。 - 特許庁

This fryer apparatus is provided with an oil pot 2 storing oil and a passage for sending the greasy fumes generated when cooking the food material with the oil to an exhaust port Qa, and the passage for sending the greasy fumes to the exhaust Qa is provided with a cooling device C cooling the greasy fumes and a filter cartridge part Fc of a filter structure in a passage connecting thereto.例文帳に追加

油を貯留する油槽2と、食品材料を油で加熱調理するときに発生する油煙を排気口Qaに送り込む経路を備え、油煙を排気口Qaに送り込む経路に、油煙を冷却する冷却装置Cと、それに続く経路にフィルタ構造のフィルタカートリッジ部Fcとを有する。 - 特許庁

The cooking utensil hanging tool 11 consists of an engagement body 13 to be detachably engaged with an oil pan 32 of a range hood 30, an elastic body 17 connected to the engagement body 13 and inclined toward a wall surface 41, and a support body 15 connected to the elastic body 17 and formed along the wall surface 41 to support a metal pipe 23.例文帳に追加

調理用品吊具11は、レンジフード30の油受け32に着脱自在に係合し得る係合体13と、係合体13に接続され壁面41方向に傾斜する弾性体17と、弾性体17に接続されて壁面41に沿うように形成され、且つ金属製パイプ23を支持し得る支持体15とから構成されている。 - 特許庁

The control unit 7 sets the initial first control temperature and the initial second control temperature, according to the cooking temperature, and also sets the next second control temperature to a temperature lower than the initial second control temperature, the larger the quantity of undershoot of the sensor temperature of the last first control temperature, and also sets the next first control temperature to a temperature lower than the initial first control temperature.例文帳に追加

制御ユニット7は、調理温度に応じて初期の第1制御温度及び初期の第2制御温度を設定し、また、前回の第1制御温度からのセンサ温度のアンダーシュート量が大きい程初期の第2制御温度より低温に次回の第2制御温度を設定するとともに、初期の第1制御温度より低温に次回の第1制御温度を設定する。 - 特許庁

The pressure type rice cooker capable of cooking under the high-pressure state has a plurality of atmospheric air releasing safety valves, separate from the pressure regulating means, for discharging steam from a through hole 5 bored in an inner lid 4 to a steam passage 6 penetrating the space between the bottom of a lid body 3 and the inner lid 4 in case the pressure regulating means does not normally function.例文帳に追加

高圧状態で調理を行うことができる圧力式炊飯器において、圧力調整手段が正常に機能しない場合に備えて、圧力調整手段とは別に、内蓋4に穿設した貫通孔5から蓋体3底面と内蓋4の間の空間を通過する蒸気通路6に蒸気を排出させる大気開放安全弁を、複数個設ける。 - 特許庁

Trivet claws 22 have the spiral shape when viewed from above, and a combustion gas passage of a burner 14 is divided into a plurality of combustion gas passages surrounded by a top face of a trivet ring 21, the trivet claws 22 and a bottom surface of a cooking container P, and spirally sectioned, to discharge the combustion gas to an outer side while colliding with a wall surface of the trivet claws 22.例文帳に追加

五徳爪22の形状を上方から見て渦巻き形状とし、バーナ14の燃焼ガス通路を五徳リング21上面と五徳爪22と調理容器P底面とにより囲まれる渦巻き状に区画された複数の燃焼ガス通路に分割して、燃焼ガスを五徳爪22の壁面に衝突させながら外側に排出するようにした。 - 特許庁

A burner head detecting means 8 is provided for detecting that the burner head 33 is properly mounted on a burner body 32, and a combustion restricting means 9 is provided for disabling combustion of cooking stove burner 3 when it is not detected that the burner head 33 is properly mounted by the burner head detecting means 8, in other words, when the burner head 33 is erroneously set.例文帳に追加

バーナボディ32にバーナヘッド33が正しく載置されたことを検出するバーナヘッド検出手段8と、バーナヘッド検出手段8でバーナヘッド33が正しく載置されたと検出されないとき、即ち、バーナヘッド33の誤セット時に、コンロバーナ3を燃焼不能状態にする燃焼制限手段9とを備える。 - 特許庁

To provide a wrapping film which can be attached to a container having a relatively rough surface such as stainless as well as glass, sticks so tight that even a liquid does not leak, can be cut well using a knife provided on a box of a home wrapping film, and has enough heat resistance in using the same for heat cooking in a microwave oven, etc.例文帳に追加

ガラスは勿論のことステンレスなどの比較的表面の粗い容器への付着性を有し、液体物も漏らさないほどの密着性を有し、家庭用ラッピングフィルムの箱に用いられる鋸刃でも良好な切断性を有し、更には電子レンジ等で加熱調理する際に用いても十分な耐熱性を有するラッピングフィルムを提供すること。 - 特許庁

The system is provided with a plurality of the cooking pots 3 for food materials 14, a steam providing means 11 for providing steam for the inside of each pot 3, a depressurizating means 22 for depressurizing the inside of each pot 3, a pressure recovery means 31 for recovering pressure inside each depressurized pot 3 and a control means 40 to control the above in a unified way.例文帳に追加

食材14が収容される複数の調理容器3と、各調理容器3内へ蒸気供給する給蒸手段11と、各調理容器3内を減圧する減圧手段22と、減圧された各調理容器3内を復圧する復圧手段31と、これらを統一的に制御する制御手段40とを備える。 - 特許庁

To provide a grain powder composition for chikuwabu and a method of producing chikuwabu, with which chikuwabu having a strength for long period cooking and a retort resistance and giving no dissolving and no clouds to a soup even when being cooked for a long period of time at a convenience store or a food stall and soaked in a soup after packed in a retort package, can be obtained.例文帳に追加

屋台やコンビニの店頭で長時間煮込んでも、またレトルト処理後包装袋中でだし汁に長期間浸かった状態においても、茹でどけやだし汁の濁りを生じない、長時間の煮込み耐性やレトルト耐性を有するちくわぶを得ることができる、ちくわぶ用穀粉組成物およびちくわぶの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To uniformly heat foods on a plurality of casseroles placed on a plurality of steps of placing tables arranged in a rectangular cook chamber for securely preventing generation of heating unevenness, by reversely rotating a centrifugal fan which diffuses steam and generates a steam flow for a certain time in a heating cooking period, in a steam oven for heating in-flight meals mounted on a passenger plane.例文帳に追加

旅客機に搭載される機内食加熱用スチームオーブンにおいて、スチームを拡散し、蒸気流を発生させる遠心ファンを加熱調理期間のうち一定時間逆転させることにより、直方体の調理室内において複数段配置された載置台に、それぞれ複数個載置されたキャセロール上の食品を均一に加熱し、加熱むらの発生を確実に防止する。 - 特許庁

例文

To obtain roasted sprouted brown rice having excellent taste, sufficiently producing excellent roast flavor, sufficiently stimulating the appetite of children through fully producing the roast flavor at the time of cooking even after the lapse of long time after roasting and contributing to the nutrition intake of children through promoting eating of children, and to provide a method for producing the roasted sprouted brown rice.例文帳に追加

良好な食味を有すると共に、良好な焙焼香気を十分に発生させることができ、かつ、焙煎後に長時間経過した後でもその焙焼香気を調理時に十分に発生して、児童等の食欲を十分にそそり、児童等の食を進めることにより、児童等の栄養摂取に貢献することができる焙煎発芽玄米及び焙煎発芽玄米の製造方法の提供。 - 特許庁

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