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「Cooking」に関連した英語例文の一覧と使い方(218ページ目) - Weblio英語例文検索


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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11204



例文

This Class does not include, in particular: certain goods made of glass, porcelain and earthenware (consult the Alphabetical List of Goods); cleaning preparations, soaps, etc. (Cl. 3); small apparatus for mincing, grinding, pressing, etc., driven by electricity (Cl. 7); razors and shaving apparatus, clippers (hand instruments), metal implements and utensils for manicure and pedicure (Cl. 8); cooking utensils, electric (Cl. 11); toilet mirrors (Cl. 20). 例文帳に追加

本類には,特に,次が含まれない。 -一定のガラス製,磁器製及び陶器製の商品(アルファベット順商品一覧参照) -洗剤,石鹸等(第3類) -みじん切りにしたり,挽いたり,押したりなどするための小型の電動装置(第7類) -かみそり及び髭剃り装置,爪切り(手で使うもの),マニキュア用及びペディキュア用の金属製用具及び器具(第8類) -電気を使う料理器具(第11類) -化粧鏡(第20類) - 特許庁

The liquid sterilization composition for fresh food and cooking appliances or utensils contains the chlorinated sterilizer, the polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester, and the organic acid and/or its salt.例文帳に追加

塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩の水性の混合溶液に接触させることを特徴とする生鮮食品又は食品用調理機械若しくは器具の殺菌方法及び塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩を含むことを特徴とする生鮮食品又は食品用調理機械若しくは器具の液性殺菌用組成物。 - 特許庁

The delignification rate of chemical pulp in digestion can be improved by applying microwave radiation to a mixture of a lignocellulosic material and cooking liquor in the digestion of a lignocellulosic material such as wood chip by kraft pulp digestion, modified kraft pulp digestion, alkaline pulp digestion or sulfite pulp digestion.例文帳に追加

木材チップなどのリグノセルロース物質をクラフトパルプ蒸解法、修正クラフトパルプ蒸解法、アルカリパルプ蒸解法、亜硫酸パルプ蒸解法のいずれか一つの蒸解法で化学パルプを製造する蒸解工程において、リグノセルロース物質と蒸解液の混合物にマイクロ波を照射することにより、蒸解時の脱リグニン速度を向上させる。 - 特許庁

This soft capsulated edible liquid oil composition is used for a cooking food selected from the microwaveable food, the instant food, and the frozen food, wherein the flavoring fat and oil is dispersed in vegetable oil and encapsulated into soft capsules.例文帳に追加

電子レンジ対応食品、インスタント食品及び冷凍食品から選ばれる加熱調理食品に使用するソフトカプセル化した食用液状油組成物であって、香味油脂を植物油脂中に分散し、ソフトカプセルに内包してなることを特徴とするソフトカプセル化した食用液状油組成物である。 - 特許庁

例文

To provide an induction heating cooker having a plurality of heating coils capable of attaining effective heating and improved cooking performance to pans with various shapes and sizes even if a heat radiating fin and a cooling fan for cooling a power module controlling current circulated in the heating coils are set up to be compact inexpensively.例文帳に追加

複数の加熱コイルを備えた誘導加熱調理器において、加熱コイルに流れる電流を制御するパワーモジュールを冷却するための放熱フィン及び冷却ファンを小型で低コストなものとしても、様々な形状及び大きさを有する鍋に対する効率のよい加熱及び調理性能の向上を可能とする。 - 特許庁


例文

To provide softened processed food having unconventional new palate feeling, by softening food easily or while further performing a heating step such as sterilization and cooking, without causing problems such as temperature condition limitation in food processing when using raw soy sauce and influence to a sensual aspect such as food flavor by using an additive.例文帳に追加

生醤油を用いた場合の食品加工における温度条件の制限、添加物の使用による食品の風味等官能面への影響等の問題を生じることなく、食品を簡便にあるいは更に殺菌や調理などの加熱工程を行いながらも軟化させ、これまでにない新たな食感を有する軟化された加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide a rice cooker corresponding to various community-based needs by effectively utilizing the limited display area of display means and loading not only a general menu but also a regionally specific cooking menu preferred only in a specific region and a menu reflecting a rice kind often distributed in the region.例文帳に追加

炊飯器において、表示手段の限られた表示面積を有効に活用することが出来、一般的なメニューだけでなく、特定の地域だけで好まれる地域特有の調理メニューや地域でよく流通している米種を反映したメニューを搭載ることが出来るので、より地域に密着した様々なニーズに対応した炊飯器を実現することができる。 - 特許庁

There are provided the cooking alcohols which contain 2-furaldehyde of 1.0 mg/L or more, 5-methyl-2-furaldehyde of 0.3 mg/L or more, and 5-hydroxymethyl-2-furaldehyde of 0.1 mg/L or more, and alcohol concentration of a final product is 1-60 v/v%.例文帳に追加

アルコール濃度25v/v%換算で、1.0mg/L以上の2−フルアルデヒド、0.3mg/L以上の5−メチル−2−フルアルデヒド、及び0.1mg/L以上の5−ヒドロキシメチル−2−フルアルデヒドを含有し、最終製品のアルコール濃度が1〜60v/v%である料理用酒類が提供される。 - 特許庁

To provide a liquid food free from the need of cooking, administrable in a short time, causing no regurgitation from the stomach to the esophagus or diarrhea, free from the need of transfer of a container when administering, and put in a container hygienically connectable to a tube for tube feeding administration, such as a nasal tube and a gastrostomy catheter.例文帳に追加

調理の必要がなく、また短時間で投与が可能で、胃から食道への逆流や下痢等もない流動食、さらには、投与に際して容器の移し替えが不要で、経鼻チューブあるいは胃瘻カテーテルなどの経管投与用チューブに衛生的に接続することができる容器に入った流動食を提供する。 - 特許庁

例文

There are provided methods of making low-fat or fat free snack food products, and products made according to the methods, in which food pieces are subjected to enzyme and/or cation treatment and/or specific cooking and/or drying techniques, to provide for snack food products having the texture, flavor, and other characteristics of conventional full-fat products.例文帳に追加

低脂肪又は無脂肪スナック食品の製造方法、及び当該方法により製造される製品であって、食品片は酵素及び/又はカチオン処理及び/又は特有の調理及び/又は乾燥技術を施され、従来の脂肪分の高い製品の食感、風味、及びその他の特徴を有するスナック食品を提供する。 - 特許庁

例文

To solve problems in welding operation procedures and joint quality by enabling automatic welding from inside of the box structure at a butting section of each panel, adopting a welding means possible to weld without providing filler to the butting section, when welding and joining butting section of each panel which constructs the box structure such as a cooking chamber that composes kitchen equipment.例文帳に追加

厨房機器を構成する調理庫等の筺体を構成する各パネル同士の互いの突合せ部位を溶接して接合する際に、当該突合せ部位にフィラを供給することなく溶接することができる手段を採用して、各パネル同士の突合せ部位の筺体内側からの自動溶接を可能として、溶接の作業工程や接合部位の品質に関わる問題に対処する。 - 特許庁

This burner 3 for the cooking stove includes an annular burner body 32 having a space to which a mixture gas of a fuel gas and the primary air is supplied, and the annular burner cap 33 placed on a top face of the burner body and defining a number of burner ports leading to the space at intervals, on a peripheral wall face.例文帳に追加

本発明のコンロ用バーナ3は、燃料ガスと一次空気との混合気が供給される空間を有する環状のバーナボディ32と、このバーナボディの上面に載置され、周壁面に間隔を存して上記空間に通じる多数の炎孔を画成する環状のバーナキャップ33とを備える。 - 特許庁

To provide an edible film for packaging a food such as a precooked food which protects a packaged content from deterioration due to humidity when distributed or stored, owing to its low moisture permeability, and can be used to put a food ingredient packaged therewith in water or hot water for cooking or eating.例文帳に追加

流通、保管時には、低い透湿性により、包装内容物を湿気による変質から保護し、調理や喫食時には、食品具材を包装したまま水又は湯に投入して使用することが可能な低い透湿性と水易可溶性とを有する即席食品等の食品包装用可食性フィルムを提供すること。 - 特許庁

A base member 17 molded by a resin material is arranged in the vicinity of the cooking coil, and the base member 17 has a recessed part formed for embedding the ferrite 21, and two locking claws 20, integrally provided on the base member so as to pinch the recessed part, lock a coil lead wire near both ends of the ferrite.例文帳に追加

樹脂材料で形成したベース部材17を前記加熱コイルの近傍に設け、前記ベース部材17はフェライト21を嵌め込む凹部が形成され、前記凹部を挟むように前記ベース部材に一体に設けられた2つの係止ツメ20によって、フェライトの両端近傍のコイルリード線を係止する構成とした。 - 特許庁

By the cooking container with an automatic vacuum function, since a lid body perfectly interrupts the inflow of external air through packing in a cooling process after heating, the inside of a container body is automatically switched to a vacuum state, and thus the food is kept so as not to be decomposed for a long period of time.例文帳に追加

加熱後の温度低下による空気収縮を用いて調理容器の内部が自動的に真空状態に切り替わることにより食品が長期間腐敗されないように保管することができると共に、パッキンの断面構成を改良してより完璧な封止が可能になることから、真空状態をさらに長く維持することのできる自動真空機能付き調理容器に関する。 - 特許庁

The wrapping material for microwave cooking which is a takeup roll sheet composed of the heater and the base material integrated together and has no metal layer on both its longitudinal ends with a heater, composed of a metal layer that generates heat by absorbing microwaves and a heat-resistant plastic layer covering the metal layer, overlaid on a base material made of paper, etc.例文帳に追加

マイクロ波吸収により発熱する金属層と、この金属層を覆う耐熱プラスチック層とからなる発熱体を、紙などからなる基材に設けた、前記発熱体と基材が一体となった連続巻き取りシートで長手方向の両端部には金属層が設けられていない電子レンジ調理用包材。 - 特許庁

A preservation method for improving the preservability of cooked rice comprises extracting and concentrating a mixture of active ingredients comprising catechins, such as epigallocatechin, epigallocatechin gallate, epicatechin, and epicatechin gallate, in ingredients constituting tea leaves, and then adding the extracted ingredients before or after cooking rice, thereby inhibiting the proliferation of mold spores not killed even when cooked, and controlling the adhesion and proliferation of bacteria floated in air.例文帳に追加

茶葉を構成する成分の内、エピガロカテキンやエピガロカテキンガレート、エピカテキン、エピカテキンガレートなどのカテキン類からなる有効成分の混合物を抽出濃縮し、米を炊飯する前または炊飯後に添加することにより、炊飯しても死滅していないカビ胞子の増殖を抑えるとともに空中浮遊バクテリアの付着増殖を抑制する。 - 特許庁

To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce.例文帳に追加

魚卵類などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性して、特に、ソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。 - 特許庁

To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce.例文帳に追加

魚卵類などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性してソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。 - 特許庁

The rice cooker having an item setting means 61 having at least an item for setting a water quantity and an item for setting a rice cooking quantity has a lock means 65 disabling the setting operations of items in the item setting means 61 and a lock item changing means 66 optionally changing items of which setting operation is disabled by the lock means 65.例文帳に追加

少なくとも水加減水を設定するための項目と炊飯量を設定するための項目とを有する項目設定手段61を備えた炊飯機において、項目設定手段61における項目の設定操作を不能にするロック手段65と、ロック手段65による設定操作を不能にする項目を任意に変更するロック項目変更手段66とを備えている。 - 特許庁

To provide a filter which is excellent in filtration efficiency and reduces clogging of the filter to eliminate foreign matter, and to provide a small-sized and light-weighted filtering device using the filter, which can easily introduce the filtering device even in a small-scale retail premise dealing with a wasted cooking oil, furthermore contributes to energy saving and environmental problem solution.例文帳に追加

ろ過効率に優れると共に目詰まりを起こすことが少ないフィルターを供給すると共に、このフィルターを用いた小型・軽量のろ過装置を供給することにより、使用済み食品油を扱う小規模店舗においてもろ過装置を容易に導入できるようにし、ひいては省エネおよび環境問題解決に貢献する。 - 特許庁

This heating cooker includes a casing, a heating chamber disposed in the casing and receiving a foodstuff, a steam heater 4 for heating and cooking the foodstuff, a color liquid crystal display section 36 for displaying a menu corresponding to the foodstuff, a dial operated by a user to select the menu, and a control section 5 for controlling the display on the color liquid crystal display section 36.例文帳に追加

加熱調理器は、ケーシングと、ケーシング内に設けられ、食材を収容する加熱庫と、食材を加熱調理するための蒸気加熱ヒータ4と、食材に対応するメニューを表示するカラー液晶表示部36と、ユーザがメニューを選択するために操作するダイヤルと、カラー液晶表示部36の表示を制御する制御部5とを備える。 - 特許庁

To provide a new oil-in-water emulsion seasoning capable of giving heated dishes having a smooth surface of the coated oil-in-water seasoning and preferable appearance, even when mass-producing the dishes provided by coating the oil-in-water seasoning on a food material or the like and heating it in a dish-cooking factory.例文帳に追加

水中油型乳化状調味料を食材等に塗布した後に加熱する料理を、惣菜工場等で大量生産した場合であっても、塗布した水中油型乳化状調味料の表面形状がなめらかで好ましい外観の加熱料理が得られる新規な水中油型乳化状調味料を提供する。 - 特許庁

Ground shell, garlic powder, instant coffee and vinegar are combined to extract nutrient components of each into the liquid, and to separate the liquid component and lees to make the liquid component to be a natural seasoning liquid for unpolished rice cooking; 5 cc thereof is added to 180 cc unpolished rice to cook so that unpolished rice excellent in digestion and absorption, soft and easily eatable is cooked.例文帳に追加

貝殻粉末・ガーリックパウダー・インスタントコーヒー・食酢を組み合わせることによって、それぞれの栄養分を液体に抽出させ液体成分と粕とを分離し、液体成分を玄米炊飯用天然調味液とし、玄米1合につき5ccを添加し炊飯することにより、消化吸収の良い柔らかくて食べやすい玄米を炊き上げる。 - 特許庁

To provide a heat-sealable lid excellent in overall performance such that a material from which the lid is formed contains no metal such as an aluminum foil, thereby enabling inspection using a metal detector and cooking using a microwave, disposability after use is improved, retainability for the opening of the lid when it is opened and the resealability for the lid by its return are also excellent, and that is highly productive.例文帳に追加

蓋材の構成材料からアルミニウム箔などの金属を除き、金属探知機による検査、および電子レンジ調理を可能とし、使用後の廃棄性を改善すると共に、開封時、蓋材の開口保持性、およびその戻しによる再封性にも優れるという、総合的に優れた性能の熱封緘性蓋材を生産性良く提供する - 特許庁

Air in the inner pot 30 is injected into the air reservoir means 70 through the gas guide means 50, when staring rice cooking, an air reserving part T is formed once in an upper side thereof, and steam V generated in the inner pot 30 is injected thereafter into the air reserving part T, and is cooled down by water W, to be condensed (get to condensed water).例文帳に追加

炊飯が始まると、内釜30内の空気はガス誘導手段50を経由して空気溜まり手段70に注入され、その上方に空気溜まり部Tが一旦形成され、その後、内釜30において発生した水蒸気Vは空気溜まり部Tに注入され、水Wによって冷却され凝縮(復水)する。 - 特許庁

The cooking net 40 includes: a net body 41 for supporting a heated object; mounting parts 48, 48, ... positioned outwardly relative to the net body 41 in any of four directions which are front, back, right and left directions of the net body 41; and step parts 47, 47, ... for connecting the net body 41 to the mounting parts 48, 48, ... while providing steps.例文帳に追加

調理網40は、被加熱物を支持する網本体部41と、この網本体部41の前後方向および左右方向の4方向のいずれに方向においても、網本体部41よりも外方に位置する取付部48,48,…と、その網本体部41と取付部48,48,…とを段差を持たせて連結する段差部47,47,…とを備える。 - 特許庁

Electromagnetic induction coils are disposed on shelf sections for placing the plurality of service trays at respective positions corresponding to every dish to be placed on the service trays, a driving circuit is individually connected to each of the respective electromagnetic induction coils, and control means for controlling the driving circuit is provided for every service tray so as to attain the cooking by the electromagnetic induction heating for each dish unit of the respective service trays.例文帳に追加

複数の配膳トレイを載置するための棚部に、前記配膳トレイ上に載置される食器毎に対応する各部位にそれぞれ電磁誘導コイルを配置し、各電磁誘導コイルのそれぞれに個別に駆動回路を接続し、各配膳トレイ毎に前記駆動回路を制御するための制御手段を備え、各配膳トレイの食器単位で電磁誘導加熱による調理を可能としたことを特徴とする。 - 特許庁

The cooking device includes a temperature detecting means 10 for detecting temperature of a heated object 4 under heating, a power detecting means 9 for detecting power input to the heated object 4 under heating, and an operating part 5 for directing heating maintenance by input operation of a user to a desired heating state as determined to be maintained from an actual heating state of contents of the heated object.例文帳に追加

加熱中の被加熱物4の温度を検出する温度検出手段10と、加熱中の被加熱物4へ投入される電力を検出する電力検出手段9と、被加熱物の内容物の加熱状態から使用者が維持したいと判断した所望の加熱状態を、使用者の入力操作により加熱維持を指示する操作部5とを備える。 - 特許庁

To provide a freeze-dried food which is obtained by freeze-drying a food cooking liquid, suppresses a change in shape during the freeze-drying, prevents the resultant freeze-dried material distorting the shape thereof or overflowing from a container for the freeze-drying, has excellent solubility when reconstituted with water or hot water, and can widely be applied even to a food and drink having a thick feeling.例文帳に追加

食品調理液を凍結乾燥してなる凍結乾燥食品であって、凍結乾燥時の形状の変化が抑制され、得られる凍結乾燥物の形状がいびつになってしまったり、凍結乾燥用の容器からあふれてしまったりすることを防ぐことができ、水又はお湯に戻すときの溶解性にも優れ、濃厚感のある飲食品にも広く適用することができる凍結乾燥食品を提供する。 - 特許庁

The method for producing cooked food having lumpy feeling is characterized by comprising, mixing crushed potato with various sauce materials and then subjecting to a heat/cooking, wherein the crushed potato is dried by a hot-air to have 5-15 mass% of water and then crushed to have a grain size of 1,180 μm mesh-pass to 600 μm mesh-on.例文帳に追加

本発明は、馬鈴薯粉砕物を各種ソース素材と混合した後、加熱調理を施す加熱調理済み食品の製造方法であって、前記馬鈴薯粉砕物は、熱風乾燥で水分5〜15質量%まで乾燥し、次いで、粉砕したものであり、かつ、前記馬鈴薯粉砕物の粒度が1180μmパス及び600μmオンであることを特徴とする、つぶつぶ感のある加熱調理済み食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

A kneaded food is produced by molding a mixture of raw material powder for kneaded food including grain powder, Konnyaku powder, and bean powder, or minced fish meat and eucheuma muricatum powder, of which proportion is 0.5 to 2.5 wt.% of a total amount of the raw materials, either grain powder or minced fish meat, after mixture, into the shape of kneaded food and cooking this.例文帳に追加

練り食品の原料粉末(穀物粉末、コンニャク製粉、豆類粉末を含む)又は魚肉のすり身のいずれかと、キリンサイの乾燥粉末とを混合させたものを練りこんで練り食品形状に成形し、加熱調理してなる練り食品であって、前記キリンサイ粉末の混合割合が、混合後の穀物粉末又はすり身の総原料に対し0.5〜2.5重量%である。 - 特許庁

To provide a deep-fried food satisfying both operability when producing the deep-fried food, and the improvement of palate feeling such as crispy feeling of coating and outer appearance such as a shape of coating, and retaining palate feeling just after producing even in re-heating by microwave cooking after preserving at normal temperature, chilling temperature or freezing temperature to be excellent in resistance to change with the lapse of time.例文帳に追加

揚げ物製造時の作業性と衣のサクサク感などの食感や衣の形状などの外観の向上を両立し、かつ常温、チルドまたは冷凍保存後の電子レンジ調理などの再加熱についても製造直後の食感を保持できる、経時変化耐性に優れた揚げ物類を提供する。 - 特許庁

The control device determines the amount of rice and performs the rice cooking process including a water absorbing step I for making the material to be cooked in the pot absorb water, a rise heating step II for heating the material to be cooked which has absorbed water with rising temperature until boiling, and a boiling keeping step III of keeping the inside of the pot in the boiling state after the rise heating step.例文帳に追加

制御装置は、鍋内の炊飯物に吸水させる吸水工程I、吸水された炊飯物を沸騰するまで昇温加熱する立上加熱工程II、立上加熱工程後に鍋内を沸騰状態に維持する沸騰維持工程IIIを含む炊飯工程を炊飯量を判定して実行する。 - 特許庁

To completely prevent a stainless steel top plate from being damaged with scratches, rust or the like generated as a result of interannual use when a sink cabinet, a cooking table, and a stove table having the stainless steel top plate made of a flat plate are arranged in a kitchen in a general housing or a rental housing as a kitchen unit because such a damage may cause corrosion, specifically pitting corrosion.例文帳に追加

平板で成型したステンレス鋼天板で形成された流し台・調理台・コンロ台を、一般住宅及び賃貸住宅の厨房にキッチンセットとして配置したとき、経年使用の結果、ステンレス鋼天板に傷類や錆類の損傷が生じ、この損傷を原因として腐食化、特に、孔食に至ることがあるので、これらの損傷を完全に除去することを目的とする。 - 特許庁

To provide containers for food skewers which are especially designed to prevent dripping of a cooking liquid when foods are put on skewers made of various materials or having various shapes, or to sanitarily handle the foods, which are containers made of various materials and having various shapes, and are each mounted with a movable stopper and especially designed to press the food on the skewer with the movable stopper for easy removal of the skewer.例文帳に追加

この発明は、様々な材質、形状の串に食品を挿し込んだときに、調理液が垂れるのを防いだり、衛生的に取り扱えるよう工夫し、様々な材質、形状の容器で可動式の止め具を装着し、挿し込んだ食品を可動式の止め具で押し出す事で、簡単に抜けるように工夫した食品用の串の容器を提供する。 - 特許庁

The burner 3 for a cooking stove includes a burner body 31, having a throat part 31f extending in a vertical direction, and the burner cap 32 removably attached on the burner body; partitioning off an annular chamber 33 communicating with the throat part, and having intervals in a circumferential direction, in an outer periphery of the chamber to partition off a multiplicity of burner ports 32b-32d.例文帳に追加

コンロ用バーナ3は、上下方向にのびるスロート部31fを有するバーナボディ31と、このバーナボディ上に着脱自在に装着され、スロート部に通じる環状のチャンバ33を画成すると共に、このチャンバの外周部に周方向の間隔を存して多数の炎孔32b〜32dを画成するバーナキャップ32とを備える。 - 特許庁

In this floor type heating device 1 for cooking including the heating sections (stove burners 3, 4), the control sections 8, 9 controlling the heating sections, and operation tools 10, 11, 20, 21 for operating the control sections, foot operation tools 20, 21 disposed on a place near a floor when the heating device 1 for cooling is placed on the floor, are included in the operation tools.例文帳に追加

加熱部(ガスコンロ3,4)と、加熱部を制御する制御部8,9と、制御部を操作するための操作具10,11,20,21とを備えた床置きタイプの調理用加熱装置1において、前記操作具には、調理用加熱装置1を床置きしたときに床に近接する場所に配置された足元操作具20,21を含ませる。 - 特許庁

The induction heating cooking device comprises a direct current substrate 5 cooled by air which inflows from an inlet port 3 provided on a body case by a fan 4, a heating coil 7 cooled by air which passed through the direct current substrate 5, and an inverter substrate 9 which has a switching element which utilizes the wide band gap semiconductor on a channel other than an air channel between the direct current substrate 5 and the heating coil 7.例文帳に追加

本体ケースに設けられた吸気口3からファン4によって流入する空気により冷却される直流電流基板5と、直流電流基板5を通過した空気により冷却される加熱コイル7と、直流電離基板5から加熱コイル7の間の空気の流路以外にワイドバンドギャップ半導体を使用したスイッチング素子を有するインバータ基板9とを備える。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a three-dimensional article having a cross-linked fluororesin-coated layer which has the steps of coating a three-dimensional article such as a rice cooking pot with a fluororesin, irradiating the coated fluororesin with ionization radiation, and cross-linking the fluororesin, by which the whole surface of the fluororesin coating is uniformly irradiated with the ionization radiation only from one direction, thus forming a uniformly cross-linked fluororesin coating.例文帳に追加

炊飯器釜等の立体形状物にフッ素樹脂を被覆し、該フッ素樹脂に電離放射線を照射して架橋させる工程を有する架橋フッ素樹脂被覆を有する立体形状物の製造方法であって、電離放射線の一方向からの照射のみで、フッ素樹脂被覆の全面にわたる均一な照射を可能にし、均一に架橋されたフッ素樹脂被覆を形成できる方法を提供する。 - 特許庁

To allow an entire food inside a container to be heated equally by hot-air reheating, and to prevent drying of a contact surface between the food and container or a part contacting the air, when the food is reheated in a manner satisfying standards of a health maintenance manual for large cooking facilities based on the HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) and administered by the Ministry of Health, Labour and Welfare.例文帳に追加

熱風再加熱によって容器内の食品全体を均等に加熱することができ、またHACCPの概念に基づき厚生労働省が定める大量調理施設衛生管理マニュアルの基準を満たすように再加熱した時にも、食品の容器との接触面や空気に触れる部分が乾燥するのを防止する。 - 特許庁

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

To provide a food for enriching nutrient components and a food containing the nutrient enriched food, enabling easy intake of nutrients and eatable by an ordinary cooking method by using the nutrient enriching food composed of unhulled rice powder and rice bran powder, especially unhulled rice powder, rice powder and rice bran powder.例文帳に追加

この出願発明は、籾粉末および米糠粉末、とくに、籾粉末、米粉末および米糠粉末からなる栄養成分強化用食品を利用することにより簡単に栄養分を摂取でき、しかも、通常の調理方法で食することができる栄養成分強化用食品及び栄養成分強化用食品を含む食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To favorably discharge contaminated air to the outside by turnably forming a front face panel provided on a front face of a range hood body to form an accumulation space capable of accumulating contaminated air, in regard to a range hood discharging contaminated air generated in a cooking space to the outside.例文帳に追加

本発明は、調理スペースで発生する汚染空気を室外に排出するレンジフードに係り、レンジフード本体の前面に設けた前面パネルを回動可能に形成して汚染空気を溜めることのできる溜めスペースを形成することにより汚染空気を良好に室外に排出できるようにしたものである。 - 特許庁

To provide a chip-like food having a good new taste and simultaneously reduce garbage to partially solve environmental problems by recycling broccoli stems and cooking the broccoli stems so as to be relished, wherein the broccoli stems have been discarded as a garbage due to the difficulty of its eating in spite of plentifully containing nutrients and dietary fibers.例文帳に追加

豊富な栄養分や食物繊維を含んでいるにもかかわらず、食べにくいがために生ゴミとして捨てられていたブロッコリーの茎をリサイクルして、おいしく食べられるように調理し、従来にないおいしいチップ状の食品を提供すると共に、生ゴミを減らして環境問題解決の一助とすることである。 - 特許庁

To provide a steam-type thawing/heating device capable of thawing and heating frozen food by steam without the intake of moisture in the frozen food, jetting steam evenly to the frozen food, sufficiently, and efficiently transmitting the heat of the jetted steam to the frozen food to accelerate the thawing and heating of the frozen food, and speedily and uniformly performing thawing and heating cooking.例文帳に追加

冷凍食品の中に水分を取り込むことなく蒸気で解凍加熱を行ない、しかもその冷凍食品に対して万遍なく蒸気を噴出して、噴出された蒸気の熱を効率良く冷凍食品に充分に伝達させて冷凍食品の解凍加熱を促進させ、迅速に、かつ均一な解凍加熱調理が可能な蒸気式解凍加熱機を提供する。 - 特許庁

The cooking device is provided with a plurality of buckets 10 for holding a food material, a bucket conveying mechanism 20 for conveying the plurality of buckets 10 arrayed side by side with each other, and an electromagnetic heating mechanism 30 which directly or indirectly heats at least one of the plurality of buckets 10 conveyed on the bucket conveying mechanism 20 by an electromagnetic induction heating.例文帳に追加

食材を受容する複数のバケット10と、これら複数のバケット10を相互に並設した状態で搬送するバケット搬送機構20と、このバケット搬送機構20にて搬送された複数のバケット10の少なくとも一つを電磁誘導加熱にて直接的又は間接的に加熱する電磁加熱機構30とを備える。 - 特許庁

Since an evaporating dish 14 can be heated even in a state of not supplying water to the evaporating dish 14, when cooking by using the heaters 12 and 13 without using steam, a heating object 23 positioned above the evaporating dish 14 unprovided with the heater 12, can be heated by a heating means 15 for the evaporating dish 14.例文帳に追加

蒸発皿14に水が供給されていない状態でも蒸発皿14を加熱することができるので、蒸気を用いずにヒータ12、13を用いて調理する際に、ヒータ12が設けられていない蒸発皿14の上方に位置する被加熱体23を、蒸発皿14用の加熱手段15で加熱することができる。 - 特許庁

When rice cooking starts, air in the inner pot 30 is poured into the air pool means 70 via the gas leading means 50, an air pool part T is formed above the air pool means once, and then water vapor V generated in the inner pot 30 is poured into the air pool part T, cooled down by water W, and condensed (returned to water).例文帳に追加

炊飯が始まると、内釜30内の空気はガス誘導手段50を経由して空気溜まり手段70に注入され、その上方に空気溜まり部Tが一旦形成され、その後、内釜30において発生した水蒸気Vは空気溜まり部Tに注入され、水Wによって冷却され凝縮(復水)する。 - 特許庁

例文

This cooking container for the microwave oven includes: a container body for storing water to generate steam by heating of the microwave oven; a serving dish for heating/defrosting, which is a dish for serving food and is provided with partition walls for partitioning a plurality of foods to be served and a pinhole for passing steam; and a lid made of an electromagnetic shield material.例文帳に追加

電子レンジの加熱により水蒸気を発生させるための水を溜める容器本体と、料理を盛り付けるための皿であって、盛り付ける複数の料理を仕切るための仕切壁と水蒸気を通すためのピンホールを備えた加熱解凍用盛付皿と、電磁シールド材料からなる蓋とで構成される電子レンジ用調理容器を提供する。 - 特許庁

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