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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11204



例文

The subject method and system for power generation by black liquor gasification have such a scheme that, a gas purifier 16 has a reactor and a regenerator, and the regenerator is connected, via a hydrogen sulfide feed line 44, to a white liquor preparation apparatus 42 so as to circulatingly feed hydrogen sulfide recovered at the regenerator to the apparatus 42 for preparing a pulp cooking chemical liquor.例文帳に追加

黒液のガス化発電方法及び装置において、ガス精製装置16が反応器と再生器とを備えており、再生器で回収された硫化水素をパルプ蒸解薬液を調整するための白液調整装置42に循環供給できるように、ガス精製装置16の再生器と白液調整装置42とを硫化水素供給ライン44を介して接続する。 - 特許庁

To provide a high frequency heating cooking apparatus minimizing dielectric heating to an object to be heated, and realizing heating by almost just direct heating by microwaves when carrying out direct heat heating of a surface of the object to be heated by using a dielectric heating effect from an interior of the object to be heated using microwaves, and conductive heat of an exothermic material generating heat by irradiation of microwaves.例文帳に追加

マイクロ波を用いた被加熱物内部からの誘電加熱作用と、マイクロ波の照射により発熱する発熱材の伝導熱を用いて被加熱物表面を直接熱加熱する場合に、被加熱物へ誘電加熱を可能な限り低下させ、マイクロ波でほとんど直接加熱だけの加熱を実現する高周波加熱装置を提供する。 - 特許庁

A raw material selected from an essence, a soup, a cooking drain and a soluble of a fish and their concentrated or diluted materials is adjusted to weak alkalinity of pH 7-10 and concentrated by heating under reduced pressure to give an essence of a fish having the content of nitrogen (TMA-N) in trimethylamine state based on total nitrogen amount of2.5 mg/Ng.例文帳に追加

魚類のエキス、煮汁、蒸煮液、ソリブル、それらの濃縮又は希釈物から選ばれた原料を、pH7〜10の弱アルカリ性に調整し、加熱下で減圧濃縮することによって、総窒素量に対するトリメチルアミン態窒素(TMA−N)の含有量が2.5mg/Ng以下である魚類エキスを得る。 - 特許庁

A reversible heat-responsive galactoxyloglucan produced by partially hydrolyzing a side-chain galactose of a galactoxyloglucan can be added to a starchy raw material to thereby produce the rice cake and dumpling with a slight change in texture during long-term preservation without causing breaking into pieces during cooking or dissolution out even when subjected to retort sterilization (high-temperature heating) or heated after refrigeration and preservation.例文帳に追加

澱粉質原料に、ガラクトキシログルカンの側鎖ガラクトースを部分分解して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、レトルト殺菌(高温加熱)しても、冷蔵保存後加熱しても煮崩れや溶けだしがなく、又、長期保存時の食感の変化が少ない餅及び団子を製造することができる。 - 特許庁

例文

An order center system 5 is provided with a program related information DB 13 storing information on the program related information and information of selectable targets ('objects' such as a program itself, and cooking and persons appeared in the program) and a commodity information DB 11 storing information related to the commodity included in the selectable target.例文帳に追加

注文センタシステム5は、番組関連情報に関する情報や選択可能なターゲット(番組それ自体或いは番組に登場する料理や人物などの「もの」)に関する情報を記憶している番組関連情報DB13と、選択可能なターゲットに含まれている商品に関する情報を記憶している商品情報DB11とを備える。 - 特許庁


例文

This method comprises treating with treatment water a raw food material which is obtained by preparing an alliaceous plant for the purpose of cooking to extract and remove the pungency component inherently found in the food material; wherein alkaline water produced by electrolysis is used as the treatment water to promote extracting and removing allysine as the pungency component.例文帳に追加

ネギ属植物を調理用に調製した生の食材である調理用生食材を処理水にて処理して、同生食材が含有する辛み成分を抽出除去するための処理方法であって、処理水として電解生成アルカリ水を使用することにより、辛み成分であるアリシンの抽出除去を促進する。 - 特許庁

The method for producing retort cooked rice comprises taking more time for raising temperature than normal one, preferably 30 min or more, and subjecting rice in a pouch to the same treatment as that for cooking rice as well as retort treatment so as to enable efficient production of retort cooked rice having no deviation of ingredients or liquid.例文帳に追加

レトルト米飯の製造方法であって、レトルト処理工程の昇温時間を通常以上、好ましくは30分以上とることにより、レトルト処理と同時にパウチ中の米を炊飯と同様の処理をすることにより、具材や液のかたよりのないレトルト米飯を効率的に製造することが可能となった。 - 特許庁

A primary heating is performed until the detected value of a humidity sensor detecting the humidity of steam discharged from a cooking chamber reaches a pre-set reference value and, after the detected value reaches the reference value, a secondary heating is performed at an output level lower than the output level of magnetron in the primary heating in a pre-set period.例文帳に追加

調理室から排出される水蒸気の湿度を感知する湿度センサーの検出値が前もって設定された基準値に到達するまで1次加熱を行い、前記基準値に到達した後、前記1次加熱でのマグネトロンの出力レベルより低い出力レベルで前もって設定された期間中に2次加熱を行う。 - 特許庁

A gas cooking stove is provided with a gas burner 1, a cylinder mounting section 3 to which a cassette gas cylinder 2 is removably mounted, and a city gas introducing section 4 which introduces a city gas.例文帳に追加

ガスバーナ1と、カセットガスボンベ2を着脱自在に装着するボンベ装着部3と、都市ガスを導入する都市ガス導入部4と、ボンベ装着部3や都市ガス導入部4から供給された燃料ガスをガスバーナ1の混合管5の基部のガスノズル6に供給するガス供給管路7と、ガス供給管路7に設けたガスコック8とを具備する。 - 特許庁

例文

To provide a ceramic for absorbing microwaves excellent in self-heating property by absorbing microwaves and its manufacturing method, and a ceramic useful as a rapid-heating cooking container, a building material for absorbing microwaves, and a carrier of a filter for rapidly cracking soot or the like under microwave radiation as well.例文帳に追加

本発明は、マイクロ波を吸収し自己発熱性に優れるマイクロ波吸収用陶磁器およびその製造方法の提供を課題とし、迅速加熱調理容器や、マイクロ波吸収用建材、さらに、マイクロ波吸照射下でスス等を迅速加熱分解するフィルタ用坦体として有用な陶磁器の提供を課題とする。 - 特許庁

例文

The device 10 is equipped with an exhaust influx port 12 having a rectangular cross-section connected with the opening 4 in the exterior wall surface 2a of the building and a centrifugal fan 14 to work in such a condition as in communication with the exhaust influx port 12 for sucking the exhaust from cooking at a high wind speed via a suction port 13 installed in the downstream and exhausting outdoors.例文帳に追加

排気装置10は、建築物の外壁面2aの開口部4に接続される、横断面が長方形をした排気流入口12と、この排気流入口12と連通した状態で、その下流側に配置された吸込口13を経由して調理排気を高い風速で吸引して屋外へ排出する遠心ファン14と、を備えている。 - 特許庁

This menu selecting device has a wash-free rice selection key 2 for selecting wash-free rice, a wash-free rice display means for displaying the wash-free rice selected by the key 2, two or more menu keys 3 and 4 for selecting a rice cooking menu, and a menu display means 1 for displaying the menu selected by the menu keys 3 and 4.例文帳に追加

無洗米を選択するための無洗米選択キー2と、該無洗米選択キー2で選択された無洗米を表示する無洗米表示手段1と、炊飯メニューを選択するための2以上のメニューキー3,4と、該メニューキー3,4で選択されたメニューを表示するメニュー表示手段1とを設ける。 - 特許庁

The operation current of the respective parts of the circuit is supplied from the output voltage of a second power circuit 21 during a standby state wherein the heating operation of cooking rice or insulating heat or the like is not performed, and changeover is performed by a switching supply means 22 so as to supply the operation current from the first power circuit 20 of a higher output voltage during the heating operation.例文帳に追加

炊飯や保温といった加熱動作をしていない待機状態時は回路各部の動作電流を第二の電源回路21の出力電圧から供給し加熱動作時にはより出力電圧の高い第一の電源回路20から動作電流を供給するように切換供給手段22により切り換える。 - 特許庁

To provide a top plate for a cooking device having thermal resistance, high-grade sense and excellent abrasion resistance, being able to be colored in silver-gray harmonizing with the color of surrounding stainless for a system kitchen, and exhibiting no heterogeneity in the part where a high-temperature resin is adhered even if a temperature sensor is adhered by the high-temperature resin.例文帳に追加

耐熱性が高く、高級感があり、システムキッチンにおいては、周囲のステンレス色と調和するシルバーグレー色にすることができ、耐摩耗性に優れ、温度センサーを耐熱樹脂で接着しても、耐熱樹脂が接着した部分が異質に見えることがない調理器用トッププレートを提供することである。 - 特許庁

Even if the bottom induction heating coil 6 is formed of the small-diameter wires 20, this constitution can shape it in a well connected state without any dispersion of the wires in shaping, easily and highly precisely shape the bottom induction heating coil 6, highly effectively utilize the skin effect, improve the efficiency, miniaturize the size and improve the rice cooking property.例文帳に追加

これによって、直径の小さい素線20を用いて底誘導加熱コイル6を成形しても、成形時に素線のバラケなどがなく結合よく成形することができ、底誘導加熱コイル6を容易にかつ寸法精度を高く成形することを実現するとともに、表皮効果の効能を活かすことを実現し、高効率化およびコンパクト化、更には炊飯性能の向上をはかることができるものである。 - 特許庁

A mobile telephone terminal with a low power radio and the heating cooking apparatus are provided with a function to receive a radio signal, and there is provided a means for obtaining information necessary for the heating cooker of information provided from a network outside a home such as an internet, connected through a radio wide area network, and received by the mobile telephone terminal with a low power radio.例文帳に追加

小電力無線付携帯電話端末と加熱調理器に無線信号を受信する機能を設け、小電力無線付携帯電話端末が受信した無線広域網を介して接続されたインターネットなどの宅外ネットワークより提供された情報のうち加熱調理器に必要な情報を小電力無線携帯電話端末から取得する手段を設ける。 - 特許庁

When detecting a temperature corresponding to the human body or food in the temperature detection (when determined as YES in S104, that is, when determined as YES in S107), when closing the door of the heating chamber (when determined as YES in S106), the temperature detection of the whole heating chamber is started before starting heating for cooking (S108).例文帳に追加

そして、当該温度検出において人体または食品に相当する温度が検出された場合(S104でYES判断時、つまり、S107でYES判断時)、加熱室のドアが閉じられると(S106でYES判断時)、加熱調理が開始される前に、加熱室全体の温度検出が開始される(S108)。 - 特許庁

In a cooking grill 2 comprising a door 3 for blocking a front surface opening of a grill compartment and coupled to a soup tray contained in the compartment, a handgrip having a grip disposed laterally at a side through a gap to be inserted with fingers except at least the thumb of user's hand is mounted on the front surface of the door 3.例文帳に追加

グリル庫の前面開口を塞ぐとともに、該グリル庫に収容された汁受皿に連結されている扉3を備えた調理用グリル2であって、扉3の前面に、少なくとも片手の親指を除く指が挿通できる隙間を隔てて横に配された握り部を有する把手4を取り付けたことを特徴とする。 - 特許庁

This is a microwave oven paper cup that comprises a barrel part and a bottom part and can be used for heating and cooking in the microwave oven housing a content inside, and in which a level different steps are formed around nearly all circumference at the upper part of the barrel part, and which can prevent overflow and fall of the content when the content is heated and cooked.例文帳に追加

本発明は、胴部と底面部を備え、内容物を収容して電子レンジで加熱調理することができる紙カップであって、前記胴部の上端寄りに略全周に渡って段差部分を形成され、前記内容物を加熱調理した時に、前記内容物が吹き零れることを防止できることを特徴とする電子レンジ用紙カップである。 - 特許庁

Thereby, the fact that the temperature of the object to be heated 6 is surely increased can be detected by eliminating various difference of conditions such as the kind and state of the object to be heated 6, the temperature of a top plate 10 and switching element 3 constituting the device, or being after cooking fried food, consequently, safe and user friendly induction heating device can be realized.例文帳に追加

これによって、被加熱体6の種類や載置状態、あるいは装置を構成するトッププレート10やスイッチング素子3の温度、揚げ物などの調理後といった様々な条件の違いを排除して、被加熱体6の温度が確実に高くなっていることを検出できるため、安全で使い勝手の良いものとすることができる。 - 特許庁

To start the maintenance of a saucer 6, etc., just after using a cooking grill which has a heater unit 3 and a grilling plate 4 arranged detachably over a heat insulating plate 2 arranged inside a main body 1 to accumulate meat juice and fat dropping from through holes 5 at the grilling panel by the saucer 6 arranged on the heat insulating plate.例文帳に追加

本体1の内部に配置した遮熱板2の上方に、ヒータユニット3と焼き板4を着脱自在に配置し、焼き板の貫通孔5から落下する肉汁や油を遮熱板の上に配置した受け皿6に溜める調理用焼き器において、使用後ただちに受け皿6などの手入れに着手することができるものを得る。 - 特許庁

To provide a sealed container for microwave oven heating for storing a content such as a food in which the container is smoothly unsealed at a predetermined position by the internal pressure increased by cooking the content in a microwave oven, and the internal pressure is released to prevent the content from being blown out or the container from being ruptured or deformed.例文帳に追加

食品等の内容物を収納した電子レンジ加熱用密封容器であって、電子レンジで加熱調理することにより、高まる内圧により所定の位置を静かに開封させて内圧を逃がすと共に内容物の吹き出しや容器の破裂、変形のない電子レンジ加熱用密封容器を提供することである。 - 特許庁

To provide a high frequency cooking heater for reducing dielectric heating of a heating object to the minimum and realizing almost only of direct heating by microwaves in the case of directly heating the surface of the heating object by using dielectric heating action from the inside of the heating object using microwaves and conductive heat of a heat generating material generating heat by irradiation of microwaves.例文帳に追加

マイクロ波を用いた被加熱物内部からの誘電加熱作用と、マイクロ波の照射により発熱する発熱材の伝導熱を用いて被加熱物表面を直接熱加熱する場合に、被加熱物へ誘電加熱を可能な限り低下させ、マイクロ波でほとんど直接加熱だけの加熱を実現する高周波加熱調理装置を提供する。 - 特許庁

To provide a filter for roasters, which is to be arranged in a passage for discharging emission materials such as the oil and smoke produced in cooking with a roaster for collecting particles contained in the oil and the smoke and removing them by using a ceramic form with three dimensional network skeleton structure without cell membrane as a filter.例文帳に追加

ロースターにて調理する際に発生する油分、煙等の排出物の排出流路内に配設され、上記油分、煙等の排出物中に含まれる粒子を捕集、除去するフィルターであって、該フィルターとしてセル膜のない三次元網状骨格構造を有するセラミックフォームを用いたことを特徴とするロースター用フィルター。 - 特許庁

The oil guard panel for cooking is composed of a fixed panel 23 and a movable panel 24 constituting a front panel; a first side face panel 27 with its first side 30 connected to a vertical side 36 of the movable panel 24 by edge roll engagement; and a second side face panel 28 connected to the fixed panel 23.例文帳に追加

調理用油除けパネルは、正面パネルを構成する固定パネル23及び可動パネル24と、可動パネル24の垂直辺36に対してその第1辺30を縁巻係合によって連結される第1側面パネル27と、固定パネル23に連結される第2側面パネル28とから構成されている。 - 特許庁

The multi-port heating cooker can be achieved with its infrared sensor 5 hardly affected by infrared energy radiated from a second heating means 7, by arranging heating coils so that a cooking utensil on the heating coils is placed between the infrared sensor and the second heating means.例文帳に追加

前記加熱コイル上の前記調理容器が前記赤外線センサと前記第2の加熱手段の間に配置されるように、前記加熱コイルを配置した多口加熱調理器とすることにより、赤外線センサ5が第2の加熱手段7から放射される赤外線エネルギの影響を受けることの少ない多口加熱調理器を実現できる。 - 特許庁

To significantly improve the washing performance of a dishwasher washing an object to be washed such as dishes by jetting washing water, wash cooking stains that cannot be removed before and shorten a normal operating time extended by leaving the object to be washed alone with a high concentration liquid detergent sticking thereto.例文帳に追加

食器等の被洗浄物に洗浄水を噴射して洗浄する食器洗い機において、洗浄性能を大幅に向上し、従来では取れなかった料理の汚れに対して洗浄できるようにするとともに、高濃度の洗剤液を被洗浄物に付着させて放置することで通常の運転時間に対して長くなるのに対し、その延長時間をできるだけ短くする。 - 特許庁

It is judged that the temperature in the room is lower than 130 degree immediately after ignition operation (S4) and informing time of time intervals at which the cook is informed of cooking performed in a gas grill by a buzzer 7a is three minutes when the temperature in the device is lower than 130 degree (S5) and two minutes 48 seconds when it is higher than 130 degree (S6).例文帳に追加

点火操作の直後に庫内温度が130度よりも低いかどうかを判定し(S4)、ガスグリルが調理中であることをブザー7aで調理者に知らせる時間間隔であるお知らせ時間を、庫内温度が130度よりも低い場合には3分とし(S5)、130度よりも高い場合には2分48秒とする(S6)。 - 特許庁

This top plate for a cooking device is formed of Li2O-Al2O3-SiO2-based low-expansion crystallized glass containing a β-spodumene solid solution as a main crystal phase, and characterized by that the average particle diameter of the β-spodumene solid solution is 100-1,000 nm.例文帳に追加

本発明における結晶化ガラスは、オパール調の外観を呈するため、図1に示すように、調理器用トッププレート10の裏面10aに光沢の強い装飾膜11(例えばTiN膜)を形成しても、その内部で反射光が程良く散乱し、その結果、柔らかい光沢を有する高級感のある外観を得ることができる。 - 特許庁

The cooking device is equipped with: a heating chamber 11 housing a heating reception object; a tubular heater 12 provided on a top face in the heating chamber 11; a reflector 21 provided with a reflector burring part 21B piercing the tubular heater 12; a heat insulating plate 22 insulating heat of the reflector 21; and a heater pressing plate 24 fixing the tubular heater 12.例文帳に追加

加熱調理器は、被加熱物を収納する加熱室11と、加熱室11内の上面に設けられた管状のヒータ12と、管状のヒータ12を貫通させる反射板バーリング部21Bを設けた反射板21と、反射板21を断熱する断熱板22と、管状のヒータ12を固定するヒータ押さえ板24とを備えている。 - 特許庁

To accurately position a grate at a normal phase angle and surely prevent leaving of the grate in a wrongly set state, in a gas cooking stove which comprises a burner 2 protruded upward a top plate 1 through a burner opening 2 opened in the top plate and the grate 5 having a plurality of grate claws 52 extending radially outward from a central connecting part 51 located above the burner.例文帳に追加

天板1に開設したバーナ用開口2を通して天板の上方に突出するバーナ3と、バーナの上方に位置する中央結合部51から径方向外方に放射状にのびる複数の五徳爪52を有する五徳5とを備えるガスコンロにおいて、五徳を正規位相に正確に位置決めできるようにすると共に、五徳が誤セット状態に放置されることも確実に防止できるようにする。 - 特許庁

A cooking container 100 formed from the surface-modified carbon aggregate has the carbon aggregate 10 obtained by aggregating powdery grains mainly comprising carbon, a first resin A1 infiltrated into the carbon aggregate 10 and solidified, a second resin A2 containing a fluororesin applied onto and solidified on the first resin A1 and a surface resin A3 obtained through heating and melting a thermoplastic fluororesin powder deposited onto the second resin A2.例文帳に追加

表面改質カーボン凝結体から形成された調理容器100は、カーボンが主体の粉粒を凝結させてなるカーボン凝結体10と、カーボン凝結体10に含浸固化した第一樹脂A1と、第一樹脂A2の上に塗布固化したフッ素樹脂を含有する第二樹脂A2と、第二樹脂A2の上に付着させた熱可塑性フッ素樹脂の粉末を加熱溶融させてなる表面樹脂A3とを有する。 - 特許庁

To provide a pot lid with a timer, such that management is easily performed by providing a timer member 1 on the pot lid 2 and which can be used at the time of cleaning, or when it is not required or when it is desired to be used at hand after detachment or, when the timer is desired to be used for cooking for another pot by freely attachably and detachably providing it.例文帳に追加

タイマー部材1を鍋蓋2に設けることで、管理が容易となると共に、着脱自在に設けることで、例えば洗浄時や不要な時や取り外して手元で使いたい時、或いは別の鍋の調理にこのタイマーを使用したい時などにも使用することが可能となる極めて実用性に秀れたタイマー付鍋蓋を提供することを目的とする。 - 特許庁

To reduce and activate the physical constitution of an eating person by activating a food to be cooked by an oxidation-reduction reaction as well as to enable a cooking person to reduce active oxygen, to suppress the oxidation of the living body and to promote the activation of the cells by sucking anions generated in the air by a heated cooker through the respiratory tract and absorbing the anions through a mucous membrane and a capillary.例文帳に追加

調理する調理品を酸化還元反応により活性化して、食する者の体質を還元して、活性化するだけでなく、調理する者は熱せられた調理器具より空気中に発せられた、陰イオンを気道より吸入して粘膜や毛細血管より陰イオンを吸収することで活性酸素を還元し生体の酸化が抑制され細胞の活性化を促進する。 - 特許庁

In the gas oven including an oven body 1, a pot 3 disposed in the body 1 through an exhaust gap 2 to effect cooking, and an annular burner head 4a disposed under the pot 3, the pot 3 is heated by the burner head 4a, while gas is discharged from an exhaust part 7 provided at the upper portion of the body 1 through the gap 2.例文帳に追加

かまど本体1と、かまど本体1内に隙間2を介して配設した煮炊きを行うための鍋3と、鍋3の下方に配置した環状をしたバーナヘッド4aとを備え、バーナヘッド4aにより鍋3を加熱するとともに隙間2を介してかまど本体1の上部に設けた排気部7から排気するようにしたガスかまどである。 - 特許庁

To provide a built-in induction heating cooking device having improved ease of use with a small number of wrong pushes of an individual operation switch and a power switch operation section, by operating the individual operation switch for performing the input setting operation of each induction heater and operating the power switch operation section for controlling the validation and invalidation of all of them from the upper surface.例文帳に追加

各インダクションヒータの入力設定操作のための個別操作スイッチ部と、それら全ての無効化及び有効化を制御するための電源スイッチ操作部をともに上面から操作可能するとともに、それらの押し間違いの少ない使い勝手の良い組み込み式誘導加熱調理器とする。 - 特許庁

To provide an information infrastructure which is advantageous to both a dish preparation service provider and a dish preparation service user so that the dish preparation service provider side can efficiently perfom the order reception management of dish preparation service and purchasing and cooking operation and expand order reception and the dish preparation service user side can easily order and change the dish preparation service and use the dish preparation service relatively cheaply.例文帳に追加

配食サービス提供者側にとっては配食サービスの受注管理等を効率化し仕入れや調理作業の効率化と受注の拡大を可能にできる一方、配食サービス利用者側にとっては配食サービスの注文や変更がしやすく比較的安価に配食サービスが利用出来るような、配食サービス提供者、配食利用者双方にメリットを与える情報インフラを提供すること。 - 特許庁

To provide an inexpensive method for producing a hypochlorous acid-containing sterilizing liquid which can sufficiently sterilize medical instruments, food processing instruments, cooking instruments, and foods, especially fruit and vegetables, fresh fishes, and dressed meat, can maintain the sterilizing effect, dose not damage the texture, and has little adverse effect on human health, and a small, light, and inexpensive production apparatus therefor.例文帳に追加

医療器具、食品加工器具、調理器具、食品、特に青果物、鮮魚、精肉の殺菌を十分行え、殺菌効果が持続し、しかも食感を損なわず、人間の健康への悪影響が少なく、かつ安価な次亜塩素酸を含有した殺菌液の製造方法およびそれを実施するための小型、軽量、安価な製造装置を提供する。 - 特許庁

In a rice cooking pot 1, a primer layer 3 is formed on an inside surface of base metal 2 (happens to be plural layer), and an NEWPFA resin (end group processed perfluoroalkoxy resin) coating layer 4 is formed on an upper surface of the primer layer 3 (two layers inclusing second coating when necessary) in a range of a film thickness of 10 to l00 μm.例文帳に追加

炊飯釜1は、素地金属2(複層のこともある)の内表面にプライマ層3が形成され、該プライマ層3(場合によっては中塗を含めて二層)の上面にNEWPFA樹脂(末端基処理済パーフルオロアルコキシ樹脂)コーテイング層4が、膜厚10μm〜100μmの範囲で形成されている。 - 特許庁

By arranging to locate an exhaust port around a perimeter of each of a plurality of heating means, soot or vapor coming from a pan at cooking including stir-frying, and fine particles or the like of oil and water are guided to an exhaust fan together with exhaust air, leading to the induction cooker with high reliability and without the need of periodical cleaning around the air vent.例文帳に追加

排気口は複数の加熱手段の略外周に設けることによって、鍋で油炒めなどの調理をする際に鍋から発生した油煙や蒸気および油と水の微細な粒子等は、排気風とともに換気扇に導く構成とすることで、機器の信頼性が高く、空気口付近の定期的な掃除の必要がない誘導加熱調理器を提供することとなる。 - 特許庁

In the electromagnetic heating cooking stove 1, which an electromagnetic heating means 13 is arranged in a lower part of a top plate 11 having an almost plate-like shape, a temperature sensor 14, which detects unusual temperature in its perimeter part is arranged, and a control means to control to stop heating by the electromagnetic heating means 13 in a case when the temperature sensor 14 detects unusual temperature, is prepared.例文帳に追加

略平板状のトッププレート11の下方に、電磁加熱手段13を配設した電磁加熱コンロ1において、その外周部に異常温度を検知する温度センサー14を配置し、その温度センサー14が異常温度を検知した場合には、電磁加熱手段13による加熱を停止するよう制御する制御手段を設ける。 - 特許庁

To provide a pottery which can inductively heat an object to be cooked by microwaves or electromagnetic waves, is a domestic microwave oven or electromagnetic cooker, generating heat by container itself, and can heat and cook the object to be cooked, and which can be treated with bare hands without being damaged by heat after generating heat and cooking, and is excellent in strength; and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、マイクロ波や電磁波により誘導加熱する、つまり家庭用の電子レンジや電磁調理器で、容器自体が発熱し、調理物を加熱調理することができる上に、発熱調理後に素手で持っても熱くなく火傷もしない、強度的にも優れた陶磁器およびその製造方法を提供せんとするものである。 - 特許庁

The cooking method comprises the following procedure: Dough prepared by mixing wheat flour with water is baked and then stored as a food base, vegetables such as chopped cabbage 6 and the food base 2 stored are placed on an iron plate 5, and the vegetables and the food base are heated under pressure with a press plate 7 to crush the food base to effect its integration with the vegetables and baking up.例文帳に追加

小麦粉を水で溶いた生地を焼いて食品基台として保存しておき、鉄板5上に細断したキャベツ6等の野菜と保存しておいた食品基台2とをのせ、これらの野菜と食品基台とを押さえ板7でプレスしつつ加熱することで、食品基台を押しつぶし野菜と一体化させて焼き上げる。 - 特許庁

To provide a hamburg steak prepared especially by a microwave oven cooking, equipped with an appetizing appearance, storing soup obtained by mixing extremely large amount of gravy, vegetable juice, spices and seasoning materials uniformly at its inside and over-flowing the sufficient amount of soup condensing the flavor and palatable taste in order from its inside on eating the same; and also to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特に電子レンジ調理により、食欲をそそる外観を備え、内部に極めて多くの量の肉汁や野菜のジュースや香辛料・調味料が混ざりあったスープを均一に蓄え、喫食時に内部から風味や旨味が凝縮された十分な量のスープが順次溢れ出すハンバーグ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

The steamed fruit vegetable is obtained by subjecting one fresh fruit vegetable selected from apple, persimmon, pear, peach and eggplant to cooking treatment in ultrahigh-temperature saturated steam, wherein the activity at the surface layer part is spoiled but the activity at the inner part is not spoiled, and the surface layer part contains a larger amount of sugar content than the ratio of the sugar content falling in ordinary fresh fruit vegetable.例文帳に追加

林檎、柿、梨、桃、又は茄子の中から選ばれる一の生の果菜類を超高温の飽和蒸気中で加熱処理してなる蒸気炊き果菜類であって、表層部の活性が破壊されているが内部の活性が破壊されていない状態であり、表層部に通常の生の果菜類に含まれる割合よりも多量の糖分が含まれている。 - 特許庁

In the conveyor oven, food F to be cooked brought in a heating chamber by a conveyor 60 is conveyed to an upper side of the heating chamber , heated both by hot air from an injection nozzle 45 and hot air staying in the heating chamber while being moved in a upper position, and conveyed downward and discharged to the outside of the heating chamber after cooking is completed.例文帳に追加

コンベヤー60により加熱庫10内に入った被調理物Fを加熱庫10の上方に搬送し、この上方位置での移動中に噴出ノズル45からの熱風による加熱と、加熱庫10内に滞留する熱気による加熱との両方を行ない、調理完了すると被調理物Fを下方に搬送して加熱庫10外に送り出す。 - 特許庁

To provide starch cracker having starch cracker original moderate hardness, and crisply cracking texture when adding a force over a certain value, even when substituting other starch for potato starch instable in a quantity supplied and a sales price, and retaining excellent texture for a long period even after cooking, and to provide a method for producing the starch cracker.例文帳に追加

供給量や販売価格が不安定である馬鈴薯澱粉を他の澱粉に代替しても、澱粉せんべい本来の適度な硬さと一定以上の力を加えるとパリッと割れるような食感が得られ、良好な食感が調理後にも長期間維持される澱粉せんべい、及びその澱粉せんべいの製造方法を提供する。 - 特許庁

The cooking apparatus 100 includes: heating means 204 provided facing a food material, and heating the food material; a casing 200 for housing the heating means 204; and a plate-like heat shielding part 320 mounted facing the heating means 204 outside the casing 200, and transmitting light and shielding heat.例文帳に追加

本発明に係る調理装置100は、食材に対向して設けられ該食材を加熱する加熱手段204と、加熱手段204を収容する筐体200と、筐体200の外部において加熱手段204に対向するように取り付けられ、光を透過しかつ熱を遮蔽することが可能な板状の熱遮蔽部320と、を具備する。 - 特許庁

The speaker 14 includes a piezoelectric oscillator 9 on the reverse side of an end rail 4 of a range hood A, which is not exposed to contaminant such as waste gas generated during cooking, and a sound such as music or voice emitted from the sound source device 8 is transmitted to kitchen side by vibrating the end rail 4 by the piezoelectric oscillator 9.例文帳に追加

このスピーカ14は、調理中に発生する廃ガスなどの汚染物質に曝されないレンジフードAの幕板4の裏面側に圧電振動体9を備え、この圧電振動体9によって幕板4を振動させることで、音源装置8から発せられる音楽や音声などの音を台所側に送出するように構成されている。 - 特許庁

例文

The liquid food to be heated by a microwave oven which enables a heated food to be gained by adding ingredient materials to the liquid food and then cooking them by heating with a microwave oven contains starch and the emulsifier which is at least either a sorbitan fatty acid ester, having an HLB of 3-7, or a sucrose fatty acid ester having an HLB of 3-7.例文帳に追加

液状食品に具材を加えて電子レンジで加熱調理を行うことにより加熱食品を得られるようにする電子レンジ加熱用液状食品において、乳化剤がHLB3〜7のソルビタン脂肪酸エステルおよびHLB3〜7のショ糖脂肪酸エステルの少なくともいずれかと、澱粉を含有させる。 - 特許庁

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