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「Cooking」に関連した英語例文の一覧と使い方(223ページ目) - Weblio英語例文検索


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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11204



例文

The light emitting parts 41 of the operating parts 8a-8c corresponding to the heating part 3 are flickered in a first light emitting color when heating of the heating part 3 is ended normally based on setting of a setting means without detecting abnormal condition of the cooking stove by an abnormality detecting means with the material to be heated placed on the heating part 3.例文帳に追加

被加熱物が加熱部3上に配置された状態で異常検知手段によってこんろの異常状態を検知することなく当該加熱部3による加熱を設定手段による設定に基づいて正常に終了した際には、当該加熱部3に対応する操作部8a〜8cの発光部41を第1の発光色で点滅させる。 - 特許庁

The method comprises heating the cut fresh vegetables such as leek, cabbage and Chinese cabbage by a controlled middle-temperature water flow controlled at 45±7.5°C and in a stirred flow, and dissolving waxy substances on the surfaces of the vegetables to sterilize, inactivating polyphenoloxidases to prevent the vegetables from browning and cooking as vegetable ingredients and enfolding with a raw skin to make the raw Jiaozi.例文帳に追加

45±7.5℃にかつ攪拌流として制御した制御中温湯流により、韮やキャベツ或いは白菜等のカツト生鮮野菜を中温加熱して、野菜表面の蝋状物質を溶かして殺菌し、ポリフエノールオキシタ−ゼを不活性にして褐変防止化して野菜具に調理し、生皮により包餡して生餃子をつくる。 - 特許庁

When a closed loop is formed by connecting the winding start part to the winding end part of the convolutions, equivalent series resistance of the induction heating coil 6 is increased, an induction current is carried to the induction heating element 17 by magnetic flux generated by the induction heating coil 6 to generate heat, and the cooking utensil 8 to be heated is indirectly heated by heat transfer.例文帳に追加

この渦巻きの巻始め部と巻終わり部とを接続して閉ループを形成すると、誘導加熱コイル6の等価直列抵抗が大きくなると共に、誘導加熱コイル6で発生する磁束により誘導発熱体17に誘導電流が流れて発熱し、熱伝導により被加熱調理器具8を間接的に加熱する。 - 特許庁

To provide a cooking stove with a grill, perfectly performing deodorization and smoke roasting using a catalyst and a heat source for smoke roasting even if material to be cooked such as soup enters an exhaust duct to flow, and remarkably reducing the generation of smoke and the generation of bad smell in grilling by surely restraining scorching of grill juice or the like and generation of smoke in a grill pan.例文帳に追加

排気ダクトに煮汁等の被調理物が侵入し流下しても、触媒や煙焼用熱源による十分な脱臭と煙焼が行え、しかも、グリルパンにおける焼き汁等の焦げ付きや発煙を確実に抑えて、グリル調理における煙の発生や臭気の発生を飛躍的に低減することができるグリル付きコンロを提供する。 - 特許庁

例文

To provide a container for microwave heating, which brings low surface activity of moisture when food containing water or moisture is heated in a microwave oven, and a method for cooking food, which prepares a water with low surface activity and excellent oil solubility compared to normal water, and improves a taste of cooked food.例文帳に追加

水または水分含有の食品を電子レンジで加熱した際に、水分の低界面活性化が発揮される電子レンジ加熱用容器とすることを課題とし、また通常の水に比べて油溶解性に優れた低界面活性水を製造できるように、また調理食品の賞味性が改善される食品の加熱調理方法とすることを課題としている。 - 特許庁


例文

In the range hood 1 discharging steam, odor, smoke, and the like generated in cooking, a deodorizing mechanism 6 using a photocatalyst represented by titanium oxide is provided in a duct 2, and ultraviolet irradiation to the photocatalyst is performed by electric discharge from a high voltage electric discharge means 13 while controlling electric discharge conditions according to humidity in the air detected in a suction port 3.例文帳に追加

調理時などに発生する水蒸気、臭気、煙などを排出するレンジフード1において、酸化チタンに代表される光触媒を用いた脱臭機構6をダクト2内に備え、光触媒への紫外線照射を高電圧放電手段13からの放電によっておこなうとともに、吸込口3で検知される空気中の湿度により前記放電条件を制御するようにしたことを特徴とする。 - 特許庁

The smoke cheese-like food product having heat-resistant shape retention can be deliciously taken even when eaten directly, after heated or after getting cool after heated, is hard to melt when heated to be utilized for cooking or as a processed food, is excellent in heat-resistant shape retention, and has good flavor and tissue.例文帳に追加

本発明のスモークチーズ様食品は、そのまま食しても、加熱して食しても、加熱後に冷めて食しても美味しく食すことができ、また、料理や加工食品に利用する際に、チーズを加熱しても溶けにくく、耐熱保形性に優れており、本発明は、風味や組織が良好で耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品を提供する。 - 特許庁

The method for producing a raw material for a frozen rice bowl dish containing beef, pork, or chicken, includes the step of boiling the beef, the pork, or the chicken to remove harshness; the step of packaging ingredients containing the harshness-removed beef, pork, or chicken, and soup; and the step of heating the package to simultaneously perform sterilization and cooking.例文帳に追加

牛肉、豚肉又は鶏肉を含む冷凍丼の素の製造方法であって、牛肉、豚肉又は鶏肉をボイル処理してアクを除く工程、アク抜きされた牛肉、豚肉又は鶏肉を含む具材とつゆを袋詰めする工程、該袋を加熱して殺菌と調理を同時に行う工程を有する冷凍丼の素の製造方法。 - 特許庁

The boiling time of immersion liquid type materials 51b of such as beans can be drastically reduced by cooking the material with the processing of causing cytoclasis with the repeated slow freezing and thawing of the immersion liquid materials 51b after the immersion of the dry matters such as dried beans at a predetermined temperature and for a predetermined time reducing the long immersing time.例文帳に追加

乾燥豆などの浸漬を一定の適温適時間で行い長時間の浸漬時間を短縮させ、浸漬後に浸漬液素材51bを緩慢凍結と融解を繰り返し行なうことによる細胞破壊を起こさせる処理をすることで、豆などの浸漬液素材51bを煮る時間を大幅に短縮することを目的とする。 - 特許庁

例文

This method for producing the cooking oil and fat suppressed in the rise of acid value by heating includes mixing an aqueous solution of at least one selected from each metallic salt of sodium, potassium, magnesium and calcium, and dehydrating the mixture so as to include 0.1-1 μmol/g in the total of sodium, potassium, magnesium and calcium by determining with atomic absorption spectrophotometry.例文帳に追加

ナトリウム、カリウム、マグネシウム又はカルシウムの各金属塩から選ばれる1以上の水溶液と油脂を混合後、脱水し、原子吸光光度法による定量により、ナトリウム、カリウム、マグネシウム、及びカルシウムが合計で0.1〜1μmol/g含有することを特徴とする、加熱による酸価上昇が抑制された加熱調理用油脂の製造方法。 - 特許庁

例文

The sink unit 12 is set above the height position of the counter unit 13 and the stove unit 14, and the upper surface of the work top unit 13 is set to a height suitable for cooking work or the like, and the height of the bottom wall 21 of the sink unit 12 is set to about the same as that of the counter unit 13.例文帳に追加

シンクユニット12はワークトップユニット13及びレンジユニット14の高さ位置よりも上方に設定され、ワークトップユニット13の上面が調理作業等に適した高さに設定され、シンクユニット12の底壁21高さはワークトップユニット13と同程度に設定されている。 - 特許庁

To provide a carbonaceous structure which is a base material mainly constituted from a carbon having a high heat-conductive performance, and can be shaped into an optional shape by molding a raw material, and is capable of easily generating heat by electromagnetic induction heating having a conventional output such as used in an electromagnetic induction heated home-used cooking device.例文帳に追加

、熱伝導性能の高い炭素を主体とする基材であり、しかも原料を成形加工することによって任意の形状に賦形でき、かつ家庭用電磁誘導加熱式調理器で用いられるような一般的な出力の電磁誘導加熱により容易に発熱させることが可能な、炭素質組成物を提供する。 - 特許庁

This frozen pasta sauce is obtained by mixing ingredients and liquid sauce raw materials, cooking by heating to prepare the liquid sauce containing the ingredients, cooling the liquid state sauce to 5-50°C, adding cheese presenting as a solid state in the liquid sauce, which does not melt uniformly in the sauce on re-heating the sauce after freezing it, mixing and then freezing.例文帳に追加

具材および液状ソース原料を混合し、加熱調理して、具材を含んだ液状ソースを作製し、この液状ソースを5〜50℃にまで冷却し、この冷却された液状ソースに、該液状ソース中に固体状態で存在し、冷凍後の再加熱時にソース中に均一に溶解されないチーズを添加、混合した後、これを冷凍し、冷凍パスタソースを得る。 - 特許庁

To provide a rice washing and cooking device which automatically meters and wash the rice stored in a rice storage section, then cooks the rice and allows easy removing of a feeding valve in spite of the simple constitution to block the upward movement of a feeding valve stem when the feeding valve stem exists in an ascending position.例文帳に追加

下端部に投下弁を有する投下弁軸の昇降により、洗浄タンクで洗浄した米と炊飯用の水を貯留または投下する手段が一般的であるが、投下弁軸が上昇位置にあるとき、投下弁軸から投下弁を取りはづすと、投下弁軸が上側に移動するために軸下端がジャケット内上部に向けて入り込み易い。 - 特許庁

To provide an electrolytic water generator which can obtain a plurality of electrolytic waters generated by electrolyzing water in an electrolytic cell, and lets a user know specific using methods, for example, a cooking method, a drinking method, and the like, with respect to the electrolytic water without bothering to read a manual to enable the adequate intake of electrolytic water based on information.例文帳に追加

水を電解槽で電気分解して生成される電解イオン水を複数種選択取水することが可能な電解水生成装置に関し、わざわざ説明書を見なくても電解イオン水に関連した具体的な使用方法、例えば調理方法や飲用方法等を使用者に報知して、報知情報に基づく電解イオン水を的確に取水することが可能な電解水生成装置を提供する。 - 特許庁

This heat radiation prevention tool to be used by combination with the tripod arranged in a circumference of a flame part of a heating cooking utensil is formed of a ring shielding belt formed so that the height position of the upper end edge when it is arranged in the outer periphery of the tripod is lower than the height position of the upper end edge of the tripod.例文帳に追加

加熱調理器具の火炎部の周囲に配備される五徳と組み合わされて使用される放熱防止具であって、五徳の外周に配備された際の上端縁の高さ位置が、五徳の上端縁の高さ位置より低くなるように形成されている環状の放熱防止用遮蔽帯からなる放熱防止具。 - 特許庁

In the rice-cooking material 10, a plurality of grains of raw rice 12 which have absorbed the predetermined amount of an aqueous trehalose solution 21 are frozen in a state packed under vacuum in a bag 11 made of plastic film and the water-absorbed raw rice 12 frozen in the bag 11 form a frozen rice aggregate 18 having a predetermined area and a predetermined thickness.例文帳に追加

炊飯材料10では、所定量のトレハロース水溶液21を吸水した吸水生米12の複数個がプラスチックフィルムから作られた袋11に真空包装された状態で冷凍され、袋11の内部で凍結したそれら吸水生米12が所定の表面積および所定の厚みを有する凍結米集合物18を形成している。 - 特許庁

As a method for judging cooking time of instant food such as instant noodle for having after pouring hot water, color change of pigment including paper 2, which includes base ion or acid ion dissociated from alkali including paper or acid including paper 3 owing to steam, in a specific time by diffusion effect is used.例文帳に追加

熱湯を注いで食する即席麺などのインスタント食品の調理時間を判断する方法として、水蒸気でアルカリ含浸紙あるいは酸含浸紙3から塩基イオンあるいは酸イオンが解離して色素含浸紙2に含浸し、拡散効果により所定時間で色素含浸紙2が変色されることを利用する。 - 特許庁

To provide a method for modifying starch or a starch derivative with a branching enzyme by establishing the operation conditions to approach the temperature necessary for the industrial cooking of starch and starch derivative and the temperature corresponding to the optimum activity of the branching enzyme while preventing the aging of starch and the formation of a structurized amylose-lipid combination.例文帳に追加

一方でデンプン及びデンプン誘導体の産業上の調理に必要とされる温度、他方で分枝酵素の最適な活性に対応する温度に向けさせることが可能な操作条件を確立し、デンプンの老化または構造化したアミロース−脂質の組み合わせの形成を避けることを可能にするような、分枝酵素によるデンプンまたはデンプン誘導体を変性する方法の提供。 - 特許庁

This cassette 100 for the cooking is equipped with a tank 2.例文帳に追加

調理用食品が納められ加熱されるカセット100であって、前記調理用食品にプレート3で圧力を与える加圧手段と、前記圧力の加減を調節する圧力調整手段と、前記プレートで熱を伝導する伝熱手段との構成からなる調理用カセット100であり、さらに、この調理用カセット100にタンク2を装備する。 - 特許庁

To provide a novel formed polypropylene resin laminate having a heat resistance, an oil resistance and a heat insulation usable for microwave oven cooking, excellent rigidity at a high temperature time and capable of manufacturing a good molding further improving an impact resistance at a low temperature than prior art and a molding having excellent above-mentioned characteristics using the laminate.例文帳に追加

電子レンジ調理に使用できる耐熱性、耐油性、断熱性を有し、かつ高温時の剛性に優れる上、低温での耐衝撃性がこれまでよりもさらに改善された良好な成形品を製造することができる、新規なポリプロピレン系樹脂積層発泡体と、それを用いた、上記の各特性に優れた成形品とを提供する。 - 特許庁

This inner container dedicated for the induction heating type rice cooker is formed of nonmetal, has the heating element and the insulating cover coat, for example glaze, covering the heating element, at least at the bottom part, and, after the rice cooking by the induction heating type rice cooker, is put in the microwave oven to reheat the contents.例文帳に追加

誘導加熱式炊飯器専用の内容器であって、該内容器は、非金属製で、少なくとも底部に発熱体及び該発熱体を覆って絶縁性のカバーコート、例えば、釉薬を有し、誘導加熱式炊飯器での炊飯後、前記内容器を電子レンジに入れ内容物の温め直しを可能にする誘導加熱式炊飯器専用の内容器。 - 特許庁

The method for the preparation of a stabilized syrup to be used in an acidified milk beverage comprises a step to mix starch, a sugar and a water component, a step to obtain a stabilized syrup by cooking and dispersing the mixture component, and a step to mix the solid component of a milk product with the stabilized syrup.例文帳に追加

本発明は、酸性化乳飲料において使用するための安定化シロップを調製する方法において、デンプン、糖及び水成分を互いに混合する段階、前記混合成分を調理して分散した安定化シロップを得る段階、及び乳製品固形分と前記安定化シロップを配合する段階を含んで成る、方法に関する。 - 特許庁

A home terminal 1 obtains positional information on the foodstuff purchase destinations related to foodstuffs used to prepare the cooking menu from a server 16 connected through the Internet 5, extracts the foodstuff purchase destinations within the set retrieval range among the foodstuff purchase destinations and displays their positions on a display 2 together with a map.例文帳に追加

ホーム端末1は、調理メニューを実施する場合に使用される食材に関連する食材購入先の位置情報をインターネット5を介して接続されるサーバ16から取得すると、前記食材購入先のうち設定された検索範囲内に位置する食材購入先を抽出すると共にその位置を地図と共にディスプレイ2に表示する。 - 特許庁

A laminated body prepared by laminating a heat-resistant paper with a polybutylene terephthalate resin with a terminal carboxyl group content of less than 60 m-equivalent/kg by controlling a ratio of crystallization of the polybutylene terephthalate resin in a range of 10-30%, is molded into the heat- resistant paper container for heat cooking.例文帳に追加

末端カルボキシル基含有量が60ミリ当量/kg未満であるポリブチレンテレフタレート樹脂を、ラミネート後のポリブチレンテレフタレート樹脂の結晶化割合が、10〜30%の範囲になるようコントロールして、耐熱紙にラミネートした積層体を、加熱調理用耐熱性紙容器に成形する。 - 特許庁

The induction heating cooking instrument comprises the induction heating devices 2, 6 and an operating means 13 for separately performing on-and-off switching of each inductive heating device, wherein when the output levels are limited simultaneously to a preset one smaller than the preset maximum output level, when the plural induction heating devices 2, 6 are turned on at the same time.例文帳に追加

誘導加熱装置2および6と、各々の前記誘導加熱装置を個々にオンオフするあるいは出力レベルを変更するための操作手段13を備え、前記複数の誘導加熱装置2および6が同時にオンしているとき、同時に既設定の最大出力レベルより小さい既設定出力レベルに制限する誘導加熱調理器。 - 特許庁

A server computer 1 that can be connected to a client computer 2 through the Internet 3, is provided with an information transmitting means for transmitting virtual restaurant (classroom) information representing a restaurant (classroom) and recipe information for cooking selected by the user of the client computer 2 to the client computer 2 in response to access from the client computer 2.例文帳に追加

インターネット3を通じてクライアントコンピュータ2と接続可能なサーバコンピュータ3であって、サーバコンピュータ3に、クライアントコンピュータ2からのアクセスに応じて、飲食料理店(教室)を表現する仮想飲食料理店(教室)情報と、クライアントコンピュータ2のユーザが選択した料理のレシピ情報とをクライアントコンピュータ2に送信する情報送信手段を備える。 - 特許庁

Each of identification numbers N is displayed in advance at a vat 1 storing a plurality of commodities G, a cooking personnel P1 mounts a processed commodity on the vat at a processing site A, inputs the identification number N displayed at the vat and commodity data and then the inputted commodity data is stored in a memory means.例文帳に追加

複数個の商品Gを収容するバット1に予めそれぞれの識別番号Nを表記し、加工場所Aにおいて調理担当者P1は加工した商品をバットに載せるとともにバットに表記されている識別番号Nとその商品データD1を入力し、入力された前記商品データを記憶手段VFに記憶する。 - 特許庁

To provide an unheated cutlet nipping other foodstuffs between meats and a method for producing the unheated cutlet, aiming at the shortening of cooking time, reduction of cost by the shortening of the time and improvement of throughput of its production in a factory, etc., and capable of obtaining a flavorful cutlet such as a pork cutlet, etc., simply and also by a sure method.例文帳に追加

調理時間の短縮、時間の短縮によるコストの低減を図り、工場等における製造のスループットを向上させるべく、簡易、かつ、確実な手法で風味豊かなトンカツ等のカツレツを得ることができる、畜肉の間に他の食材を挟み込んだ未加熱カツレツ及び未加熱カツレツの製造方法を提供する。 - 特許庁

A centrifugal turbo fan having a rear shroud plate 23 and a front shroud plate 26 is used as a hot air fan 20 for circulating hot air in the cooking chamber, and an oven heater is disposed while surrounding the hot air fan 20, thus the air is efficiently applied to the oven heater from the hot air fan 20.例文帳に追加

調理室内に熱風を循環させる熱風ファン20として後シュラウド板23および前シュラウド板26のそれぞれを有する遠心形のターボファンを使用し、熱風ファン20を取囲むようにオーブンヒータを配置したので、熱風ファン20からオーブンヒータに風が効率的に吹付けられる。 - 特許庁

To provide a frizzling method and a device therefore, capable of frizzling a large amount of materials in a short time suitable for frizzling by giving a heat efficiently to the materials for frizzling, also capable of cooking stably by controlling the giving calories, and excellent in working environment.例文帳に追加

炒め対象の材料に対して効率的に熱を与える事によって多量の材料を炒めに適した短い時間で加熱調理を行うことができると共に、与える熱量を制御する事によって常に安定した調理を行う事ができる、作業環境に優れた炒め調理の方法とそのための装置を提供すること。 - 特許庁

To provide a cooking stove having superior usability for a user, and preventing burn injury by flame and fire-catching by clothes, while inhibiting the impairing of efficiency.例文帳に追加

本発明の目的は、バーナによる燃焼時に被加熱物検知手段で被加熱物が無いことを検知した場合にバーナの火力を低下させる火力低下処理を実行するように構成されたコンロであって、使用者の使い勝手に優れ、効率低下を抑制しながら、火炎による火傷及び衣服への着火を防止することができるコンロを実現することにある。 - 特許庁

Oil is supplied to the filter 8 of the oil supply device from the blowout nozzle 9 in advance, and an oil film is formed on the filter 8, and thereby, oil stain of the filter 8 caused by lamp black contained in exhaust gas in cooking can be restrained, and the filter can be always maintained in a clean state.例文帳に追加

この油供給装置のフィルター8に吹出しノズル9から予め油を供給させることで、フィルター8に油の被膜を形成することで、調理時の排気ガスに含まれる油煙によるフィルター8の油汚れを抑制し常にきれいな状態が維持できるフィルターを有したレンジフードとなる。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition enabling production of meat processed products which have juicy feeling and deliciousness even in any case of eating by cooking when the meat processed product is uncooked and by reheating when the product is cooked, through refrigerating or freezing the meat processed food to circulate.例文帳に追加

畜肉加工食品を冷蔵、或は冷凍して流通させ、畜肉加工品が未調理の場合には調理加熱、調理加熱済みの場合には再加熱して喫食する何れの場合にも、ジューシー感があって、旨味のある畜肉加工品の製造を可能にする油脂組成物の開発とそれを使用した畜肉性加工品を得ること。 - 特許庁

To provide swollen brown rice enabling easily making cooked brown rice easy to eat without using sprouted brown rice and a specific rice cooking tool such as pressure cooker, infrared heating equipment, and microwave oven; to provide a method for easily promptly producing the swollen brown rice; and to provide a method for easily promptly producing cooked brown rice easy to eat using the swollen brown rice.例文帳に追加

発芽玄米を用いず、また圧力釜や赤外線加熱器や電子レンジなどの特殊な炊飯器具を用いないで、食べやすい玄米飯を容易に作ることができる膨潤化玄米とその容易かつ迅速な製造方法並びにその膨潤化玄米を用いて食べやすい玄米飯を容易かつ迅速に製造する方法の提供。 - 特許庁

To provide an eel cooking tool capable of efficiently spitchcocking in which a spitchcocked eel has a taste and flavor nearly the same as those served by a long-established eel restaurant, and even a nonprofessional person like a part-timer who is not well-trained, can beautifully spitchcock the eel and rapidly serving a dish.例文帳に追加

老舗の鰻屋の味や雰囲気に近づけ、また、本焼きする作業を熟練した職人ではないアルバイトのような素人でも鰻の形状を崩さないように簡単に行う事ができ、さらに、商品を提供するまでの時間を短く、すなわち、効率よく鰻の本焼きができる鰻調理器具を提供すること - 特許庁

In this oven function-equipped microwave oven, in the case of preheating in a pizza cooking mode using a pizza cooker, the door is opened when the preheating is completed, a buzzer is sounded after a prescribed time to prompt closing of the door, and the buzzer is sounded after a prescribed time from a preheating start to notify an end of the preheating.例文帳に追加

オーブン機能付き電子レンジにおいて、ピザ調理器具を使用したピザ調理モードでの予熱の場合、予熱完了で扉を開いた後、所定時間後にブザーを鳴らして扉の閉鎖を促すようにし、また予備加熱開始してから所定時間後にブザーを鳴らして予備加熱の終了を報知するようにした。 - 特許庁

A user terminal 1 and a service provider terminal 3 are connected to each other through the Internet 2 and when a retrieval request is sent from the user terminal 1 to the service provider terminal 3 through the Internet 2, the service provider terminal 3 refers to a food material and cooking database 4 and sends a picture for retrieval to the user terminal 1 through the Internet 2.例文帳に追加

ユーザ端末1とサービス業者端末3とはインタネット2を通して相互に接続されており、ユーザ端末1からサービス業者端末3にインタネット2を通して検索要求が送られると、サービス業者端末3は食材・料理データベース4を参照し、ユーザ端末1にインタネット2を通して検索用の画面を送る。 - 特許庁

To provide an intermittent rotary frying machine capable of properly releasing the moisture of food materials and enabling uniform heating cooking to provide tasty dishes, and to enhance a heating efficiency of a pot to contribute to energy saving and cost saving, and to elongate the life of the pot preventing the partial degradation of the pot.例文帳に追加

回転式炒め機において、食材の水分を適度に放出することができると共に均一な加熱調理を可能として美味な料理を提供すること、又、鍋に対する加熱効率を高め、省エネルギー及び経費節減に資すると共に、鍋の部分劣化を防止して釜の寿命を長くすることを目的とする。 - 特許庁

To provide a wrapping film used in the packaging and preservation of food heated and cooked by a microwave oven or the like, having low temp. fragility resistance, high transparency and hot water stability, capable of withstanding microwave oven cooking and having good mutual self-adhesiveness of containers and films, draw-out properties, saw-tooth cutting properties and stiffness.例文帳に追加

食品を包装して保存する際、電子レンジ等で加熱調理する際に用いられる、耐低温脆化性であり、透明度が高く、熱水においても安定的であり、電子レンジ調理に耐えることができ、良好な容器、フィルム同士の粘着性を有し、引き出し性、ノコ刃カット性が良好で、コシのあるラッピングフィルムの提供。 - 特許庁

The microwave oven has an electrical component plate arranged at a height corresponding to an upper side surface of a cavity for cooking in an electrical component chamber having electronic component elements arranged therein, and heat and smoke generated in the cavity when a microwave oven is used is discharged and the electronic component elements are cooled under utilization of a fan operated.例文帳に追加

本発明は、電子部品を配置する電装室内に調理するキャビティの上側面の高さの位置に電装品プレートを配置し、その電子プレートに少なくとも使用時発熱する電気部品を取り付けておき、電子レンジ使用時にキャビティ内で発生するファンを利用して電機部品を冷却するようにした。 - 特許庁

The method for cooking the food includes putting a liquid food or a food within the range of from about 1/4 inch to about 20 feet from a container containing the liquid, exposing the liquid food or the food with the acoustic waves having the frequency of preferably from about 1 Hz. to about 1,000 Hz., optimally 600 Hz. for about 1 min to 24 hr, optimally for 30 min.例文帳に追加

流動食又は食物を、液体を含む容器から約1/4インチから20フィートまでの範囲内に置き、さらに流動食又は食物に、好ましくは約1ヘルツから約1000ヘルツの周波数範囲の音波、最良には600ヘルツの音波にさらし、また、約1分から約24時間、最良には30分間音波にさらす方法である。 - 特許庁

In cooking rice, the driving of the rubbing part is controlled so that the amount of surface starch of the rice which is eluted from the rice into water based on the driving of the rubbing part, is below a predetermined amount, and then heating a pot at a heating part so as to boil the water containing the surface starch of the rice which has the amount below the predetermined amount.例文帳に追加

炊飯において、擦り合わせ部の駆動に基づいて米から水中に溶出する米の表面デンプン質が予め定められた量以下になるように、擦り合わせ部の駆動を制御し、その後、上記予め定められた量以下の米の表面デンプン質を含んだ水が沸騰するように、加熱部で鍋を加熱する。 - 特許庁

To provide a bag for steam cooking, in which a content is stored and kept under cryopreservation and can be cooked in a steamer directly when needed, after which steam does not condense on the inner surface of the bag when the content is left as it is so that the content does not get sodden or sticky, and the content can be checked from the outside.例文帳に追加

本発明は、内容物を収納して冷凍保存しておき、使用時にそのまま蒸し器に入れて調理することができ、蒸し調理して放置した際に袋の内面に水蒸気が露結しないので内容物がべたついたりふやけたりすることがなく、包装されている内容物を視認することができる、蒸し調理用袋を提供することにある。 - 特許庁

The menu providing system providing a menu for a prescribed period to a user and provided on a communication network provides a daily menu of the prescribed period, a cooking recipe of the respective menus and a food material list, on which a food material information including an amount of all food materials required for the menu of the prescribed period is described to the user via the communication network.例文帳に追加

利用者へ所定期間分の献立を提供する通信ネットワーク上に設けられる献立提供システムは、前記所定期間の日々の献立と、前記各献立の料理レシピと、前記所定期間分の献立に必要な全ての食材の分量等を含む食材情報が記載された食材リストとを通信ネットワークを介して前記利用者へ提供する。 - 特許庁

A gas flow rate controller comprises a gas flow rate control section, a drive section therefore employing a stepping motor 34, and a drive control section 58 wherein the drive control section 58 comprise a cooking stove drive decision section 59 for regulating the speed of the drive section from the flow rate control position of the flow rate control section.例文帳に追加

ガスの流量を制御する流量制御部33と、前記流量制御部33を駆動するステッピングモーター34を用いた駆動部と、前記駆動部を駆動制御する駆動制御部58とを備え、前記駆動制御部58には前記流量制御部の流量制御位置から駆動部の速度を調節するこんろ駆動判定部59を有する構成としてある。 - 特許庁

To provide a method for producing powdery Natto which includes freeze dry of Natto to solve the problem in a dry Natto production method, and to provide powdery Natto obtained by economically and inexpensively drying Natto without change in its quality, usable for unspecified number of desired food processing or cooking field, and broadening a health food field.例文帳に追加

納豆を凍結乾燥により乾燥納豆を製造する方法の課題を解消すると共に、経済的且つ安価に且つ変質なく乾燥し得られ、更に、凍結乾燥納豆粉を用いたスナック食品分野に限定されることなく、不特定多数の所望の食品加工や調理加工分野に利用することができ、健康食品分野を拡大し得る納豆粉を提供する。 - 特許庁

To facilitate the maintenance, including inspections and adjustments, of two rice cookers or peripheral equipment about them from the middle where both rice cookers face each other and from their lateral sides by rendering both sides of each rice cooker exposed wide, and improve rice cooking efficiency.例文帳に追加

貯米部と洗米部と炊飯部とを縦方向に配置して横側部を側板で覆った炊飯装置や炊飯装置の横側部に対向する脚の上部全体に上側に向けて突出するフレ−ムを設けた構成のものがあるが、前記手段では機体の左右両側部が側板で覆われているので、作業者による炊飯釜等の点検作業性が悪い。 - 特許庁

The machine 1 is provided with a cooking pot 4 for housing the food material 16, a steam providing means 13 for providing steam for the inside of the pot 4, a depressurizing means 24 for depressurizing the inside of the pot 4 and a pressure recovery means 33 for recovering pressure inside the depressurized pot 4.例文帳に追加

蒸煮冷却機1は、食材16が収容される調理容器4と、この調理容器内へ蒸気供給する給蒸手段13と、調理容器内を減圧する減圧手段24と、減圧された調理容器内を復圧する復圧手段33とを有し、食材を加熱調理後、第一設定温度まで真空冷却してその温度を保持する。 - 特許庁

例文

To supply secondary air through a burner inner peripheral space and to easily wipe off dirt attached to a base plate, in a burner for a cooking stove comprising an annular burner cap 6 detachably mounted on a burner body 5 having a base plate portion 51.例文帳に追加

バーナボディ5上に着脱自在に装着される環状のバーナキャップ6を備えるコンロ用バーナであって、バーナボディがベース板部51を有するものにおいて、バーナ内周空間を経由しての二次空気の供給を可能とし、且つ、ベース板部に付着した汚れを容易に拭き取ることができるようにする。 - 特許庁

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