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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11201



例文

A part of a foodstuff causing nonuniformity of heating temperature by cooking by microwave irradiation and reduction in temperature or a foodstuff having a low microwave absorption efficiency among a plurality of kinds of foodstuffs different in microwave absorption efficiency is mixed with 0.1-3.0 wt.% of the microwave absorption promoter such as pullulan, a glycerol fatty acid ester, carrageenan, etc.例文帳に追加

マイクロ波照射の加熱調理によって加熱温度の不均一が生じて低温となる食材の部分またはマイクロ波吸収効率が異なる複数種類の食材の内のマイクロ波吸収効率が低い食材には、プルラン、グリセリン脂肪酸エステル、カラギーナンなどのマイクロ波吸収促進剤を0.1〜3.0重量%添加する。 - 特許庁

Then, as to a menu where at least the predetermined residual food is predicted in the end of business, the other menus using the same intermediate food as the intermediate food prepared for the menu are retrieved, and when the pertinent menus are present, the menus are displayed on an operation instruction monitor 6, and cooking is instructed.例文帳に追加

そして、営業終了時に所定数以上の残数が予測されたメニューについて、前記メニューテーブルから、そのメニューのために用意されている中間品と同じ中間品を用いる他のメニューを検索し、該当するメニューがあればそのメニューを作業指示モニタ6に表示して、調理を指示する。 - 特許庁

The objective cooked rice food having good loosening processability and durable to freezing and refrigeration storage is produced while keeping the appearance, palatability and taste of conventional cooked rice food by adding a decomposed starch free from monosaccharides, disaccharides and trisaccharides to a cooked rice food composed of nonglutinous rice and/or glutinous rice during or after the cooking of the rice.例文帳に追加

本発明は、粳米および/または糯米からなる米飯食品に単糖類、二糖類、三糖類を含有しない澱粉分解物を炊飯時、または炊飯後に添加することにより、従来の米飯食品の外観、食感、味質について影響を与えることなく、さばけがよく、さらには冷凍・冷蔵保存にも耐え得る米飯食品を製造することができる。 - 特許庁

To improve the performance of a thermosensitive rod having an on/off function of a heater by inserting the rod of a detachable thermoregulator to control power of a heater electrode, into a thermosensitive part of a cooking device heated by the heater installed in the machine.例文帳に追加

本体1に対して調理体4を着脱自在とし、本体に装着したヒータ3によって調理体を加熱する加熱調理器であって、ヒータ電極5に着脱して給電することができる温度調節器7の感熱棒10を調理体の感熱部12に挿入し、ヒータの入り切りを行うものにおいて、感熱棒10の感熱精度を向上させる。 - 特許庁

例文

When preselecting a time of cooking rice by a preselecting switch, the character or the symbol expressing 'today' or 'tomorrow' is made to be displayed on a display device with the preselected time input by a selected time inputting means to reduce mistakes in setting the preselected time without adding a calendar function (or without increasing cost).例文帳に追加

予約スイッチによる炊飯予約時には、予約時刻入力手段により入力された予約時刻とともに「今日」あるいは「明日」の表す文字あるいは記号を表示装置に表示することができるようにして、カレンダー機能を追加することなく(即ち、コストアップを招くことなく)、予約時刻のセットミスを少なくする。 - 特許庁


例文

This method for producing the oil-in-water type emulsified oil and fat composition which is represented by whipped cream, mixing cream and cooking cream comprises performing homogenization at a high circumferential speed of 25 m/s or higher, by using a rotary emulsifier in a homogenization process, next to a preliminary emulsifying process.例文帳に追加

予備乳化工程に次ぐ均質化工程において、回転式乳化機を用いて、25m/s以上の高周速で均質化処理することを特徴とする水中油型乳化油脂組成物の製造方法により、ホイップクリームや練り込み用クリーム、調理加工用クリームに代表される水中油型乳化油脂組成物を製造すること。 - 特許庁

A surface treated steel sheet having an aluminum layer on an adherend portion is used as a top frame 3 and an under frame 4, and by integrating the top plate 2 via an adhesive layer mainly composed of silicon resin, the cooking device with superior sealing performance, stable performance, and high reliability can be realized just by simple degreasing.例文帳に追加

被着体部位にアルミニウム層を有する表面処理鋼板をトップフレーム3及びアンダーフレーム4として使用し、シリコン樹脂を主成分とする接着層5を介してトッププレート2と一体化することで、簡単な脱脂のみでシール性能に優れ性能が安定した信頼性の高い調理器が実現できる。 - 特許庁

When a healthy button 16B is pressed to select a healthy cooking method with one menu selected among a high-heat menu group X and the selected menu not included in a healthy menu group Y, the selected menu is changed to a predetermined menu (a reset healthy menu) in the healthy menu group Y.例文帳に追加

高火力メニュー群Xから1つのメニューが選択されている状態でヘルシーボタン16Bが押されてヘルシー調理方法が選択されたとき、選択されているメニューがヘルシーメニュー群Yに含まれていないときは、選択されているメニューは、ヘルシーメニュー群Yの中の予め定めるメニュー(リセットヘルシーメニュー)に変更される。 - 特許庁

The reservation time setting device 3 is equipped with a clock processing part 61, an alarm time setting part 63, a communication interface 65, and an interlocking switching setting part 64 for switching and setting whether information of the time set by using the alarm time setting part 63 is to be transmitted to the cooking domestic electric appliance by using the communication interface 65 or not.例文帳に追加

予約時刻設定装置3は、時計処理部61と、アラーム時刻設定部63と、通信インターフェイス65と、アラーム時刻設定部63を用いて設定した時刻の情報を通信インターフェイス65を用いて調理家電機器に送信するか否かを切換設定する連動切換設定部64とを備えている。 - 特許庁

例文

To provide a lid material of a container for instant food by which simple and quick operability can be obtained while being capable of securing a spout certainly when cooking for a required time after pouring out boiling water, when securing the spout, or also when pouring out the boiling water without using metal foil such as aluminum foil having a plastic deformation property which is difficult of separated collection, as a configuration element.例文帳に追加

分別回収が困難な塑性変形性を有するアルミニウム箔等の金属箔を構成素材として用いずに、熱湯を注ぐ際の注ぎ口を確実に確保できると共に、注ぎ口を確保する際、あるいは、熱湯を注いで後に所要時間調理する際にも、簡便で迅速な操作性を得ることができる即席食品用容器の蓋材を提供することにある。 - 特許庁

例文

This refrigerant having a cooking chamber is provided for extracting deliciousness by the taste seeping effect by partially breaking a cell of the food 29 by alternately repeating a cooling process for setting a freezing point of the food 29 as a lower limit and a melting process for heating a temperature of the food to a range of a freezing point to 5 °C.例文帳に追加

食品29の凍結点を下限とする冷却工程と、食品の温度を凍結点以上で5℃以下の範囲に加温する融解工程を交互に繰り返し行うことで食品29の部分的な細胞破壊を行い味の染み込み効果による旨みを引出す調理室を備えた冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

The seasoning composition has a viscosity of200 cp in a state diluted at the normal dilution ratio for cooking and has the oil layer on the surface and, accordingly, it is free from adhesion to the production and filling apparatuses and the container and has excellent production characteristics, filling characteristics and releasability from the packaging material (container) compared with conventional highly viscous seasoning compositions.例文帳に追加

このようにして得られた本発明の調味組成物は、調理に使用する時の希釈倍率で希釈したときの粘度が200cp以上で、表面に油層を有しているため、製造・充填装置や容器に付着せず、従来の高粘性調味組成物と比べて製造特性、充填特性及び包装材料(容器)からの剥離性の優れた従来にはない特性を有するあんかけ用高粘性調味組成物である。 - 特許庁

To provide an agent for improving quality and activity of cooked rice with which the taste and flavor of rice such as polished rice, unpolished rice, glutinous rice or wash-free rice is drawn out to the full when boiled and thereby the rice is stably cooked, and quality deterioration of the rice and decrease and flow of nutrient components are always suppressed at a minimum when cooking the rice.例文帳に追加

米類である精米、玄米、もち米、無洗米を炊飯するに当り常にその旨味や風味を最大限に引き出し安定した炊飯が可能となり且つ、炊飯時における米の品質劣化並びに栄養成分の低下流出を常に最小限に抑える事を可能とする炊飯米品質活性向上剤となる食品調味添加物の発明 - 特許庁

A handle fitting part 3 with which a handle body 2 can be engaged in an attachable and detachable manner is formed at the upper opening part of a colander main body 1, and by engaging this part 3 with the upper opening part of a cooking container 4 such as a pot, a frying pan, the main body 1 can be suspended in the container 4 for housing.例文帳に追加

ザル本体1の上部開口部にハンドル体2を着脱自在に係止し得るハンドル取付部3を設け、このハンドル取付部3を鍋やフライパンなどの調理用容体4の上部開口部に係止することで前記ザル本体1を調理用容体4内に吊り下げ状態で収納し得るように構成したものである。 - 特許庁

This heat collecting structure of the cooking pan is provided with a heat collecting plate 7 annularly attached along the lower end outer circumferential face of the pan barrel 2 rising from the pan bottom 1, the heat collecting plate 7 has a heat collecting rim 8 formed overhangingly downward the pan bottom 1, and a heating space 9 by the gas burner surrounded with the heat collecting rim 8 is demarcated immediately under the pan bottom.例文帳に追加

鍋底1から立ち上がる鍋胴2の下端外周面に沿い環状に取り付けた採熱板7を備え、該採熱板7はその下端縁を上記鍋底1下方へ張り出して形成した採熱リム8を有し、上記鍋底直下に該採熱リム8で包囲されたガスバーナーによる加熱スペース9を画成した加熱調理用鍋の採熱構造。 - 特許庁

Into a plant for manufacturing a cooking oil to manufacture it by treating at least one of a seed material and a material oil, inductively coupled plasma emission spectrometry system 100 is established for simultaneously measuring plural elements contained in at least one of crude oil and a material oil wrung from a seed material and in at least one of an intermediate product and a final product in the plant.例文帳に追加

種子原料及び原料油のうち少なくとも一方を処理して食用油を製造する食用油製造プラントに、種子原料から搾油された原油及び原料油のうち少なくとも一方と当該プラントにおける中間製品及び最終製品のうち少なくとも一方とに含まれる複数の元素を同時測定する誘導結合プラズマ発光分析システム100を併設した。 - 特許庁

To provide a laminated body which can be suitably used as a molding material for a paper container for heat cooking and the like prepared by using a paper base material and laminating a resin layer with excellent adhesive properties with this paper base material and excellent heat resistance, and to provide a method for lamination in which loss of the resin is little and film forming properties are excellent when extrusion laminating processing is performed.例文帳に追加

本発明は、紙基材を用い、この紙基材との接着性に優れ、かつ耐熱性に優れた樹脂層を積層した加熱調理用紙容器等の成形材料として好適に用いられる積層体および押し出しラミネート積層加工する際に樹脂ロスが少なく、押し出し製膜性に優れた積層方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide a method for producing a seaweed food including making seaweed powder produced by cutting or crushing food material of seaweeds such as dried laver, into a capsulated one to be stored for a long period of time without addition of salt, and having a shape suitable as cooking raw material and excellent in good appearance, and to provide the seaweed food produced by the method.例文帳に追加

海苔等の海藻類などの食材を裁断又は粉砕してなる海藻粉末をカプセル状とし、食塩を加えることなく長期保存をすることができ、更に料理の素材に適した美観に優れる形状を備える海藻食品の製造方法及びこれにより製造される海藻食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

The high frequency heating device high frequency-heats a cooking object with a high frequency oscillation means 2 containing a magnetron 24 for oscillating high frequency, and a high voltage transformer 21 for applying high voltage to the magnetron 24, and has means-coping-with-abnormality 3, 4 for stopping the operation of the magnetron 24 when corona discharge is generated in a secondary coil Ts of the high voltage transformer 21.例文帳に追加

高周波を発振するマグネトロン24と、マグネトロン24に高電圧を印加する高圧トランス21とを含む高周波発振手段2でもって、調理対象を高周波加熱する高周波加熱装置であって、高圧トランス21の2次コイルTsでコロナ放電が発生したときに、マグネトロン24の動作を停止させる異常対処手段3,4を備えている。 - 特許庁

To provide a cooking device equipped with a heating means controlled by a control part, starting heating in the heating means following ON of electric supply to the control part by the operation of a heating/stopping manual operation part, and turning ON electric supply to the control part to carry out other desired control without the operation of the heating/stopping manual operation part.例文帳に追加

制御部により制御される加熱手段を備え、加熱/停止手動操作部を操作することで、制御部への給電がONになると共に加熱手段での加熱が開始されるものであって、加熱/停止手動操作部を操作しなくても制御部への給電をONにできて他の所望の制御を行わせることができる加熱調理器を提供する。 - 特許庁

A clamp circuit constituted of a series circuit of a clamp capacitor 10 and a second switching element 11, and a second diode 12 connected in parallel with the second switching element 11 is connected with a first choke coil 3, and resonance voltage of a first switching element 4 is lowered, so that the first switching element 4 can be one with a low breakdown voltage rating in the induction heating cooking oven.例文帳に追加

第一のチョークコイル3に、クランプコンデンサ10と第二のスイッチング素子11の直列回路と、第二のスイッチング素子11に並列に接続した第二のダイオード12とによって構成したクランプ回路を接続して、第一のスイッチング素子4の共振電圧を低くして、第一のスイッチング素子4に耐圧定格の低いものを使用できる誘導加熱調理器としている。 - 特許庁

The kitchen unit has a fixed induction-heating area 33 where coil units 31 applied with IH heaters are fixed and disposed at least at one position on the top board 13 and a cooking area 34 formed between the area 33 and a sink 14, and a movable coil unit 32 movable from the area 33 to the sink 14 via the area 34 is mounted.例文帳に追加

IHヒータを適用したコイルユニット31を天板13上において少なくとも1箇所に亘り固定配置させた固定誘導加熱領域33と、固定誘導加熱領域33とシンク14との間に形成される調理用領域34とを有し、固定誘導加熱領域33から調理用領域34を介してシンク14に至るまで移動自在な可動コイルユニット32を実装する。 - 特許庁

A ripple voltage detecting part 41 of a control circuit 27 performs sampling detection of the boosted DC voltage VDC through a DC voltage detecting circuit 43 during heating cooking operation, computes its standard deviation, and compares the computed standard deviation with a preset ripple threshold to determine the service life of the smoothing capacitor 2, and when determining the end of the service life, informs to that effect from an operation display part 2.例文帳に追加

制御回路27のリップル電圧検出部41は、加熱調理運転中に、直流電圧検出回路43を介して昇圧直流電圧VDCをサンプリング検出し、それの標準偏差を演算して、その演算した標準偏差と予め設定されたリップル閾値とを比較することにより平滑コンデンサ2の寿命を判断し、寿命と判断したときには操作表示部2からその旨を報知させる。 - 特許庁

The cooking device showing excellent seal and high reliability is achieved by integrating a top frame 13 or a surface-treated steel plate having a coated layer composed mainly of an epoxy resin or a modified epoxy resin and a top plate 12 into one body via an adhesive layer 14 composed mainly of a silicone resin.例文帳に追加

エポキシ樹脂または変性エポキシ樹脂を主成分とする塗膜層を処理した表面処理鋼板をトップフレーム13として使用し、シリコン樹脂を主成分とする接着層14を介してトッププレート12と一体化することで、シール性能に優れ性能が安定した信頼性の高い調理器が実現できる。 - 特許庁

To provide a kitchen order system which improves operability of commodity registration and prevents the confusion in a kitchen site by preventing the input of a commodity name not suitable as a sub-cooking menu during the input of a kitchen transmitting commodity name by an operator, or by reporting a wrong input.例文帳に追加

オペレーターがキッチン伝達用の商品名の入力中にサブ調理メニューとしてふさわしくない商品名を入力できないように、または誤入力であることを報知することによって、商品登録操作性の向上を図り、キッチン現場での混乱を未然に防ぐことができるキッチンオーダーシステムを提供する。 - 特許庁

A menu providing server 9 has a knowledge base 10 and an inference engine 12 and when an operator transmits keyword information while using a home terminal 2, while referring to technical fact knowledge and rule knowledge, the menu providing server 9 forward infers cooking menu information and distributes it to the home terminal 2.例文帳に追加

メニュー提供サーバ9は知識ベース10および推論エンジン12を有するものであり、オペレータがホーム端末2を用いてキーワード情報を送信すると、メニュー提供サーバ9が専門的な事実知識およびルール知識を参照しながら調理メニュー情報を前向き推論し、ホーム端末2に配信する。 - 特許庁

Next, as we take a look at the "cultural contents experienced by survey respondents" in East Asia, we can see that in terms of cultural contents of Japan, China, and the NIEs the top positions are accounted for by "movies," "music," "cooking," and "drama." Among these, contents pertaining to Japan, China, and Korea can be seen to have been experienced by 30% to 40% of the middle classes of East Asia (Table 2.5.20).例文帳に追加

次に、東アジアにおける「自身が経験した文化コンテンツ」の結果を見ると、日本、中国、NIEsの文化コンテンツに関しては、いずれも「映画」、「音楽」、「料理」、「ドラマ」が上位に入っており、中でも、日本、中国、韓国の当該コンテンツは、東アジアの中間層の3~4割に経験されていることが分かる(第2-5-20表)。 - 経済産業省

In this way, although regional differences are seen in the East Asian region, all countries and regions share interest in movies, music, and cooking that originate in East Asia, and the middle class in East Asia generally tends to be interested in similar kinds of cultural contents which they seem to have experienced for themselves.例文帳に追加

このように、地域による違いは見られるものの、東アジア域内においては、総じて東アジア製の映画、音楽及び料理に対する関心が各国・地域に共通して見られ、東アジアの中間層は、おおむね同じような分野の文化コンテンツに関心を持ち、また、実際に経験していることがうかがえる。 - 経済産業省

The controlling means 30 is disposed in the cooking chamber 11, and carries out control corresponding to a cooking instrument including a heating element heated by the influence of magnetic force from the induction heating coil 19.例文帳に追加

トッププレート4上に載置された被加熱物を誘導加熱する誘導加熱コイル19と、誘導加熱コイル19に高周波電流を供給するインバータ回路34と、本外内部に設けられた調理室11と、調理室11の開口部を開閉する調理室扉7と、調理室11の内部と本体1の外部とを連通する調理室排気風路29と、調理室11内の上方に設けられた上方加熱手段38と、調理室11内の下方に設けられ、誘導加熱コイル19と、上方加熱手段38及び誘導加熱コイル19を制御する制御手段30とを備え、制御手段30は、調理室11内に配置され、誘導加熱コイル19からの磁力の影響により発熱する発熱体を含む調理機材に対応した制御を行う。 - 特許庁

The dish is called by a different name from region to region: the most standard term is; 'takuan no nitano,' or 'takuwan no nitano,' with local variations being 'takkuan no nitano,' and 'takkan no nitano;' other names include: 'takuan no taitano,' or 'takuan no taitan,' where 'taita' means simmered or cooked, an expression more frequently used in western Japan, 'zeitaku-ni,' which literally means luxurious simmered dish, inferring that time and effort were expended for the extra process of cooking daikon pickles, which could have been served as is, and 'furusato-ni,' which literally means a hometown style simmered dish. 例文帳に追加

地域によってさまざまな異称があり、「たくあんの煮たの」(普通に発音すると「たくあんのにたの」又は「たくわんのにたの」だが、方言として「たっくぁんのにたの」又は「たっかんのにたの」と発音される場合もある)、「たくあんの炊いたの」(「たくあんの炊いたん」とも)、「贅沢煮」(たくあんそのままでも十分おかずとして食べられるのに敢えてもう一手間をかけるという点が「贅沢」とされた)、「ふるさと煮」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In particular, retort hamburger patties often become a breadwinning menu as well as a highly profitable goods in family restaurants due to some merits; quick and easy cooking (hamburger patties can be served on the table just by 'yusen' (warming the containing vessels in hot water) a retort hamburger patty which is once broiled, and enclosed or with a sauce together in a pouch), sauces (seasonings) masking the bland taste of low quality ground meat, and extremely low cost results from mass production in clean factories (central kitchens). 例文帳に追加

特にレトルト食品のハンバーグに関しては、調理が簡単である(一度焼いたハンバーグをそのまま、又はソースと共に封入する事で、湯煎するだけで食卓に出す事ができる)事と、少々の材料面における味の不備も漬け込むソース(調味料)でフォローできる事、衛生的な生産工場(セントラルキッチン)による大量生産によって非常に安価に製造できる事により、ファミリーレストランにおいては、主力メニューであると同時に、収益率の高い商品となっていることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Another theory is that at a place called "Dengakukubo" (in Kutsukake-cho, Toyoake City, Aichi Prefecture, and the name of the place "Dengakukubo" has survived to remain used in the address today), where one of Japanese classic popular performing arts, Dengaku, is said to have been played, the Imagawa side defeated by Oda side in the Battle of Okehazama were crucified, and the local residents around there began to call vegetables and freshwater fishes such as ayu (sweetfish, Plecoglossus altivelis altivelis) on skewers they used to eat "Dengaku," associating the crucification method conducted there with the cooking method. 例文帳に追加

また、桶狭間の合戦の際、織田方に敗れた今川方が磔(はりつけ)などによって処刑された地が「田楽窪」(でんがくがくぼ)と呼ばれる、かつて古典芸能の田楽が行われていたのではないかと言われる地(現在も愛知県豊明市沓掛町内に大字名として残る)で、その処刑方法が当時当地で食されていた野菜や鮎などの川魚を串に刺して食していたものと似ていたため、それを田楽と呼んだという説もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the Ritsuryo system declined and the court itself started to function as the institution to manage the Emperor's family's household, it became tradition for the position of Kuranokami (the chief of Kuraryo) to be filled by court officials of the fourth rank that had previously been Kurodonoto (the chief of Kurodo Dokoro) or worked in the Benkan (clerical section) or Konoefu (Imperial palace guards), and then in the period of governments by cloistered emperors became a position for prominent Zuryo (head of provincial government) with strong financial power, and in the early Muromachi period, the Yamashina family held the position together with the position, Mizushidokoro Betto (superintendent of the cooking section for the emperor), and it has been essentially their hereditary post ever since. 例文帳に追加

律令制の衰退によって朝廷自体が天皇家の家政機関としての色彩を強めてくると、内蔵頭には蔵人頭や弁官・近衛府を歴任した四位の殿上人が就任するのが慣例となり、更に院政期には財力を有する有力な受領に移り、室町時代初期には山科家の当主が御厨子所別当を兼務して就任するようになると、以後同家の事実上の世襲となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for manufacturing a molded rice cooking pot which includes carbon aggregate which controls distortion formed by violent and mutual touching of both graphite particles produced immediately after filling of molding materials, can control damage such as wear of mold, while stabilizing quality by securing stable flow, and as a result can control crack generation near the inlet which are generated when molding or surface layer peeling of the molding during formwork removal.例文帳に追加

成形材料の充填直後に生じる黒鉛粒子相互が激しく接して形成する歪みを抑制し、安定した流動を確保して品質を安定化できるとともに、金型の摩耗などの損傷を抑制でき、その結果成形時に発生していた注入口近傍でのクラック発生や脱型時の成形品の表面層剥離を抑制できるカーボン凝結体から成る成形炊飯釜の製造方法を提供する。 - 特許庁

The freezing process, the freeze-retention process, the boiling retention process, the cooling process and the warmth retention process are respectively controlled in most suitable periods of cooking process time in accordance with the kind of the food.例文帳に追加

食品を−5℃〜−20℃まで冷凍する冷凍工程と、その後−5℃〜−20℃まで一定時間維持する凍結維持工程と凍結維持工程に続いて95℃〜200℃の温度まで加熱する加熱工程と、その後95℃〜200℃の温度で一定時間維持する沸騰維持工程と、沸騰維持工程後、冷却を行う冷却工程と、冷却工程後に60℃〜80℃の温度で一定時間維持する保温維持工程とを有し、前記冷凍工程と前記凍結維持工程、さらに沸騰維持工程と冷却工程と保温維持工程とを食品の種類によって最適な調理工程時間で制御する。 - 特許庁

When a plurality of rice cookers 5 placed side by side between the leg parts 7 are moved to their rice cooking position, the frame 2 keeps space where between the proximal lateral side part on of opposed sides of both rice cookers 5 as well as the distal lateral sides of whole of them are generally fully exposed.例文帳に追加

計量手段で計量した米を洗浄し炊飯する洗米炊飯装置において、平面視矩形状に形成した脚部の後端部における横方向両端部に縦方向に長い支柱を一体に設けたフレ−ムを、洗米炊飯装置の側面視おいてL状に形成し、該脚部に対して横方向に複数個並べて設けた炊飯装置を炊飯位置に位置するとき、前記フレ−ムは両炊飯装置が対向する側の横側部間及び横方向両端部に位置する炊飯装置の横側部略全体を開放する空間を設けてなる炊飯装置。 - 特許庁

To provide a standing pouch which releases smoothly the inner pressure from a top seal part automatically broken when inner pressure is increased by heating or heat-cooking in a microwave oven, and to fill the content easily through an opening formed by a sucker of an automatic filling machine.例文帳に追加

電子レンジ内で立垂姿勢で加熱または加熱調理し、内圧が上昇したときに上部のシール部から自動破袋して内圧が円滑に逃がされるようにすると共に、スタンディングパウチの開口部の内面に薄膜テープを設置しているにもかかわらず開口部が内側にカールするのを有効に防止し、自動充填機の吸盤により開口して内容物を充填する操作を行いやすくした自動調圧機能を有するスタンディングパウチを提供することを目的とする。 - 特許庁

The TCF bleaching method for unbleached pulp obtained by cooking lignocellulose substances includes adding (1) pulp-entrained water separated from pulp slurry after treatment of at least one of the alkali oxygen bleaching treatment and multistage bleaching treatment of the same or different bleaching sequence cooked, unbleached pulp in (2) the treatment stage using inorganic peroxy acid of the multistage bleaching treatment including the treating stage using the inorganic peroxy acid.例文帳に追加

リグノセルロース物質を蒸解して得られる未漂白パルプのTCF漂白方法であって、(1)同一または異なる漂白シークエンスの蒸解未漂白パルプのアルカリ酸素漂白処理後および多段漂白処理の各漂白処理後から選ばれる少なくとも1つの処理後のパルプスラリーから分離したパルプ同伴水を、(2)無機ペルオキシ酸を用いる処理段を含む多段漂白処理の無機ペルオキシ酸を用いる処理段に添加することを特徴とするパルプのTCF漂白方法。 - 特許庁

A combination of a rod like cooking device which contains a heating device and a cooling device and provided with a rotational cutter attached at an end and a pan connected with the heating and cooling device.例文帳に追加

又高温低温ナベの効力を倍増し、調理時間の短縮及び効率アップの可能な調理ナベ及び補助調理器具の開発及び提供により働く女性、働く主婦たちの家庭のメニユーの数を増やし接触時間が少なくても子供たちへの食生活を豊かにし、愛情豊かな食事を家族に提供し時代の要求にあった家庭料理及び調理器具の提供を実現する為のもので又食材を長く保存可能な多機能万能電気調理棒ナベセット。 - 特許庁

To prevent the deterioration of a content or less of fragrance or the like of a content in the period of distribution; moreover, and permit inner pressure to escape automatically as pressure rises at heating by a microwave oven or heat cooking.例文帳に追加

容器に小さな貫通孔を設けると共に、その貫通孔をラベル状のフィルムで覆うようにした方式にかかるものであるにかかわらず、流通期間における内容物の変質や内容物の持つ香気等の喪失を効果的に防止でき、しかも電子レンジによる加熱または加熱調理に際して圧力が上昇したときに自動的に内部の圧力を確実に逃がすことができ、ラベル状のフィルムによる引っ掛かりや美観低下の問題も解消した自動調圧機能を有する包装用容器を提供することを目的とする。 - 特許庁

In this component type storage installation system, by which the user can arbitrarily exchange the respective electric cooking appliances owned by the user in the state of keeping their independency, the respective appliances are incorporated in unit boxes with a standardized prescribed size of block structure by defining the unit box as a main body casing, and the respective unit boxes incorporating the electric appliances are stacked and integrated in desired shape and layout.例文帳に追加

ユーザーが所有する複数の調理用家電製品の各々を独立性を保持した状態で任意に入れ替え可能に収納する調理用家電製品のコンポーネント型収納設置システムであって、各調理用家電製品が、規格化された所定の大きさのブロック構造のユニットボックス内に当該ユニットボックスを本体ケーシングとするように組み込まれ、同家電製品を組み込んだ各ユニットボックスが、所望の形状およびレイアウトで積層一体化されるようにした。 - 特許庁

The U-shaped space parts to roughly expose the whole side surfaces of the rice cooking devices positioned at both end parts are composed of a rice storage 44 provided on the upper end side of the support to store rice, the supports, and the legs 6.例文帳に追加

横方向に間隔を置いて配置した前後方向に長い脚と、縦方向に長い支柱と、両脚の前端部間及び両支柱間を連結する横方向に長い連結体とを一体に設け、該横方向端部に位置する両脚間に複数個の炊飯装置を設け、該両端部に位置する炊飯装置の横側面の略全面を露出する空間部を、支柱の上端側に設けた米を貯留する貯米庫と支柱と脚によりコ状に構成して形成してなる洗米炊飯装置。 - 特許庁

A cover means is provided between the drain hose 1 on the communication side and the rice cooking device to cover the undersurface of the drain hose and a part of the cover means is detachably mounted on the box 16.例文帳に追加

米を洗浄する洗浄装置2と該洗浄装置2から排出された米と炊飯用の水を受け入れて炊飯する炊飯装置3とを備えた洗米炊飯装置において、該洗浄装置2の下部に洗浄時に生じた汚水を受け入れて排水可能なボックス16を設け、該ボックス16とボックス16から排出される汚水を排水側に案内する排水ホ−ス1とを連通し、該連通側における排水ホ−ス1と炊飯装置3との間に排水ホ−ス1の下面を覆う覆い手段を設け、該覆い手段の一部を前記ボックス16に着脱自在に取り付けてなる洗米炊飯装置における排水装置。 - 特許庁

The control means controls the operation panel positioned at the upward tilting position to return to the initial position after the lapse of a prescribed time or immediately when the door is opened in a state that the inside of the heating cooker body has high temperature or during cooking.例文帳に追加

加熱調理器本体の前面適所に扉と操作パネルとを装着したものにおいて、操作パネルを初期位置と下部が前方へ移動した上向き傾斜位置とに作動させる電動機構と、この電動機構を制御する制御手段を設け、この制御手段は、加熱調理器本体の庫内が高温状態または加熱調理中において、扉が開かれたとき、上向き傾動位置にある操作パネルを所定時間経過後、または直ちに初期位置へ復帰する制御すること。 - 特許庁

To thin a gas cooking stove by lowering a height of a combustion chamber 2 and to prevent the generation of carbon monoxide by preventing flames of a gas burner 3 from being kept into contact with a trivet and the like at an upper part of the combustion chamber 2.例文帳に追加

天板(10)の下方に設けられた燃焼室(2)の内部でガスバーナ(3)を燃焼させると共に、該ガスバーナ(3)からの燃焼排気を、前記燃焼室(2)の上端から前記天板(10)に開設されたバーナ用開口(101)を介して排出し、該排出された燃焼排気によって五徳上の鍋(9)を加熱するガスコンロに於いて、燃焼室(2)の高さを低くしてガスコンロの薄型化を可能にすると共に、燃焼室(2)の上方の五徳等にガスバーナ(3)の火炎が接触するのを防止して前記一酸化炭素の発生等を防ぐ。 - 特許庁

To enable a display device with a touch panel of an order data management system for ordering used at a restaurant, etc., to securely notify cooks and waitress in any state that cooking indication data and food providing indication data have been received without missing and easily change settings of a reception notice tone according to the number of the cooks and waitresses and time zones without stopping the system.例文帳に追加

レストラン等で使用する注文データ管理システムのタッチパネル付表示装置において、調理人やウエイトレスがどのような状態にいても、調理指示データ及び料理提供指示データを受信したことを聞き逃さないように確実に伝えること、また、調理人やウエイトレスの人数や時間帯によって簡単に受信通知音の設定をシステムを停止することなく画面上で変更できることを可能にすること。 - 特許庁

The method for producing favorably flavored corn powder comprises the following process: heating corn kernels or corn paste so as to have a cooking value of 18-60 followed by subjecting the heated corn kernels or corn paste to vacuum freeze drying or to drying with a vacuum dram dryer, and pulverizing the dried corn kernels or corn paste so as to have a n-hexanal content of <2.0 ppm.例文帳に追加

コーンカーネル或いはコーンペーストをクッキング・バリューが18〜60となるように加熱処理後、真空凍結乾燥或いは真空ドラムドライヤー乾燥させ粉末化しn−ヘキサナール含量2.0ppm未満とすることを特徴とする茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーの製造方法;前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダー;並びに前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーを用いた食品を提供する。 - 特許庁

The retort cream sauce is prepared so as to obtain a cream-stewed dish by adding ingredients to the retort cream sauce and cooking the mixture with a microwave oven, and contains ≤4 mass% of protein, 0.1-2 mass% of egg yolk in terms of raw one, and 0.001-1 mass% of monoacyl-type hydrophilic emulsifier each based on the whole of the retort cream sauce.例文帳に追加

具材を加えて電子レンジで加熱調理することによりクリーム煮料理を得られるようにするレトルトクリームソースであって、蛋白質の含有量がレトルトクリームソース全体の4質量%以下であり、卵黄の含有量が生換算でレトルトクリームソース全体の0.1〜2質量%であり、モノアシル型親水性乳化剤の含有量がレトルトクリームソース全体の0.001〜1質量%であるレトルトクリームソース。 - 特許庁

(4) The cases specified by an Ordinance of the Ministry of Health, Labour and Welfare as provided by Article 32-3, paragraph 2 of the Act shall be, for the time being, in addition to the cases provided by Article 20, paragraph 2, the cases under which the fee of 670 yen (or 650 yen in case of a tax exempt business provider) for accepting the job application is collected upon acceptance of the job application of a job seeker for occupations pertaining to the entertainer set forth in the same paragraph, domestic helper (a person who provides general housekeeping businesses (limited to those provided at a house of an individual, dormitory or other equivalent facilities)), care-giving or nursing-assisting businesses for patients, invalids, etc. (limited to those provided at a hospital or other equivalent facility), person in charge of serving food (a person who provides table-coordinating, food-serving or waiting businesses, etc. following proper manners at a hotel, restaurant, hall, etc. serving foods by following proper menu (including the businesses necessary for organizing and storing the tools such as the tableware associated with such businesses)), cook (a person having the expertise and skills concerning the cooking, nutrition and sanitation and providing cooking businesses), modeling in the same paragraph or mannequin (a person having the expertise and advertising skills concerning the goods and providing such advertising businesses as the explanation, demonstration, etc. of various goods for stimulating the willingness to spend of the customers over-the-counter or at the exhibition (including the sales businesses)); provided, however, the amount shall be equivalent to the fees for three such cases per month if the number of the job applications accepted from the same job seeker exceeds three per month. 例文帳に追加

4 法第三十二条の三第二項の厚生労働省令で定めるときは、当分の間、第二十条第二項に規定するほか、同項の芸能家、家政婦(家政一般の業務(個人の家庭又は寄宿舎その他これに準ずる施設において行われるものに限る。)、患者、病弱者等の付添いの業務又は看護の補助の業務(病院等の施設において行われるものに限る。)を行う者)、配ぜん人(正式の献立による食事を提供するホテル、料理店、会館等において、正式の作法による食卓の布設、配ぜん、給仕等の業務(これらの業務に付随した飲食器等の器具の整理及び保管に必要な業務を含む。)を行う者)、調理士(調理、栄養及び衛生に関する専門的な知識及び技能を有し、調理の業務を行う者)、同項のモデル又はマネキン(専門的な商品知識及び宣伝技能を有し、店頭、展示会等において相対する顧客の購買意欲をそそり、販売の促進に資するために各種商品の説明、実演等の宣伝の業務(この業務に付随した販売の業務を含む。)を行う者)の職業に係る求職者から求職の申込みを受理した時以降六百七十円(免税事業者にあつては、六百五十円)の求職受付手数料を徴収するときとする。ただし、同一の求職者に係る求職の申込みの受理が一箇月間に三件を超える場合にあつては、一箇月につき三件分に相当する額とする。 - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

Article 3 (1) A food business operator (meaning a person or juridical person who is engaged in collecting, producing, importing, processing, cooking, storing, transporting, or selling food or additives, or producing, importing, or selling apparatus or containers and packaging, or a person or juridical person who provides food to many and unspecified persons on an ongoing basis at schools, hospitals or other facilities; the same shall apply hereinafter) shall, on his/her own responsibility, endeavor to ensure the safety of the food, additives, apparatus or containers and packaging which he/she collects, produces, imports, processes, cooks, stores, transports, sells, provides to many and unspecified persons, or uses in business (hereinafter referred to as "food for sale, etc."), and for that purpose, he/she shall endeavor to obtain the knowledge and technologies necessary to ensure the safety of food for sale, etc., conduct voluntary inspections of food for sale, etc., and take other necessary measures. 例文帳に追加

第三条 食品等事業者(食品若しくは添加物を採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、若しくは販売すること若しくは器具若しくは容器包装を製造し、輸入し、若しくは販売することを営む人若しくは法人又は学校、病院その他の施設において継続的に不特定若しくは多数の者に食品を供与する人若しくは法人をいう。以下同じ。)は、その採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、販売し、不特定若しくは多数の者に授与し、又は営業上使用する食品、添加物、器具又は容器包装(以下「販売食品等」という。)について、自らの責任においてそれらの安全性を確保するため、販売食品等の安全性の確保に係る知識及び技術の習得、販売食品等の原材料の安全性の確保、販売食品等の自主検査の実施その他の必要な措置を講ずるよう努めなければならない。 - 日本法令外国語訳データベースシステム

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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